|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
diatoma ja tez tak planuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- laseczka sliczny i jaki duzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
wczoraj byliśmy z Fabiankiem zrobić zdjęcia do paszportu o matko on wygląda na nim jak poszukiwany listem gończym i jak przeźroczyste dziecko ![]() nie może być gorszy od mamy, ja swojego paszportu się wstydzę od dawna ![]() byłam również w przychodni odebrać swoje wyniki i spotkałam położną, zapytała jak tam mały i powiedziałam jej o rewolucjach w nocy ![]() ![]() a na koniec powiedziała,że i tak miałam się dobrze przez te 3,5 msc jak mi spał po 10 h i musi być jakaś sprawiedliwość na świecie ![]() Na waciki będzie ;p a mój Fabian kaszle na niby !!! siiiiiiii ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogólnie lepiej mu wychodzi gaworzenie, gadanie do siebie, słuchanie innych, jakieś rzeczy ,że tak powiem związane z główką niż z ruchem, jest leniem ![]()
![]() |
#1443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapomniałam się przypomnieć z rana prosimy o głosiki ![]() ![]() http://pl. lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja po pl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry paniom
![]() boze nie wiem co jest z tym moim dziadowskim kompem ![]() ![]() ![]() laseczkaa współczuje nie wypoczętej nocki ![]() castia dzięki za troskę ![]() ![]() ego fajnie że tak długo śpi.. ![]() ![]() moj sen dziś normalny srednio zaklócony ... pobudka jedna o 4 a potem do siódmej w łóżku przy cycu dosypianie ![]() ![]() niedługo będziemy się szykować do pana doktora... ach jak ja nie lubię lekarzy ![]() pomału opiszę tez swój poród jeśli macie jeszce ochotę to czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Wtajemniczenie
|
Monti no to super wiadomość od położnej, tzn że tak u wszystkich dzieci może być
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
ego ego wydaje mi się,że dzieciaczki na MM to ominie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1447 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() my wstałyśmy z pół godzinki temu, dzisiaj mała miała pobudkę o 4:20, co prawda chyba gdybym dała jej smoka to by spała dalej, ale boję się że mało je więc poszłam butle zrobić Cytat:
w końcu od tego jest, żeby sprawdzić i w razie czego dac skierowanie ![]() a jeśli chcesz gdzieś prywatnie to może właśnie do fizjoterapeuty, u nas to populrane, i przy okazji pokazują jak się pobawić z dzieckiem itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie, nawet nie chce myslać ile damy za imprezę z okazji chrztu, 30 osób w restauracji ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-06 o 08:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Wtajemniczenie
|
iza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
ja juz od 7 na nogach.pranie, sprzatanie itp dzis od rana ![]() moje dziecko dzis o 3.40 wstało z usmiechem na twarzy, cyrk poprostu co Ona wyprawia!na szczęście po 30 min poszła dalej spać ![]() ![]() Pogoda znowu do d... leje od wczoraj wieczorem non stop! mam nadzieje, że pogoda sie zmieni niebawem, bo w nast.tygodniu jedziemy nad morze ![]() stwierdziłam, że musze przewietrzyc szafe Małej i spakować za małe rzeczy i dokupic jakis pajaców do spania, bo z tych wyrasta juz powoli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, że uda sie tego pozbyc!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ego, kliknięte ![]() iza, ja tak samo wole nie wiedziec ile zapłacimy.wychodzi nam 40 osób !!! bo jeszcze tesciowa nagadała tż, że wypada zaprosic kuzynów i dochodzi nam 6 osób....... :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-06 o 08:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jeśli jest w tym okresie zwiększone zapotrzebowanie na mleko to normalne by było, że dziecko na mm też będzie potrzebować jednego posiłku więcej ![]() moja je teraz 5 razy na dobę, a może nagle potrzebować jeszcze 6 posiłek ![]() ostanio mam jednak coś takiego, że mała normalnie w 8-10 minut wypija w dzień 120-150 ml, a akutalnie przed snem po 10 minutach wypluwa smoczek a ja patrze a tam tylko 30 ml ubyło ![]() i teraz siedzę z nią po pół godziny i "wymuszam" chcoaz to 100ml, nie wiem skąd to się wzięłó, gdyby to była pierś to bym nawet nie wiedziała, że po 10 minutach prawie nic nie wypiła a propo snu, ostaniu czytałam wątek na wizażu, co prawda o wspólnym spaniu z dzieckiem, ale wypowiadały się mamy którym i roczniaki i 3 latki się budzą w nocy na jedzonko ![]() na pytanie kiedy to mija? jedna odpowiada: "jak muszą do szkoły wstać" ![]()
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale szczerze, mam nadzieje, że wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eee tam, kazde dziecko rozwija sie w innym tempie moja, jak ją trzymam na prosto sztywno trzyma glowke, podobnie jak ja podnosze za ramiona, a na brzuszku jej sie chwieje, a przy okazji nie lubi, wiec pare sekund i po zabawie o widzisz Montii, czyli musisz dawac cyca i czekac az mu przejdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie ma czegoś takiego, tzn. ja decyduję kogo zaproszę ![]() i to jest tylko nasze rodzeństwo i nasi rodzice ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- jedna pisała, że jest już nieludzko wykończona bo jej dziecko od jakiegoś czasu codziennie o 4 jest wyspane i gotowe do zabawy ![]() i już nie daję rady ![]()
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
u nas 50zł od osoby plus musimy kupić zimne napoje
![]()
#1455 |
Rozeznanie
|
krystian jadl po 5
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny wasze dzieci też lubią takie ' ekstremalne ' zabawy? ![]() jak ja czasem widzę co oni robią z tż ![]() samolot im wyżej tym lepiej, śmiech aż po czkawkę najlepiej jak ma turbulencje to mały aż się krztusi ze smiechu albo kladzie go na lozku i trzesie jakby materacem wtedy jest radosc ze hoho, z mamą lipa,mama tylko caluje i tuli ![]()
![]() |
#1457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to ciekawe z tym większym zapotrzebowaniem na mleko, tak przeczuwałam po tym, jak Wanilka tez opisywała swoje perypetie Cytat:
Ja to jestem normalnie geniusz ![]() Noc od strony Nadii spoko, ale za to poszłam spać o czwartej rano, bo musiałam siostrę nawigować- nie mogła znaleźć hostelu, w którym miała nocować, bo dali jej zły adres z zupełnie inna ulica ![]() Dziś wizyta u ortopedy, mam nadzieje, ze się coś poprawiło z tym bioderkiem ![]() trzyrazyi-jest taka nakładka zwężająca siedzisko, to taki pasek zszyty w kolko
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-06 o 09:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1460 | |||
Zakorzenienie
|
Hej u nas nocka ok
![]() Cytat:
Dobrze, ze w Hiszpanii szkola obowiazkowa od 3 latek heheheh A tak serio to nie wydaje mi sie ze dzieci ktore nie sa albo nie byly na cycku tyle wstawaly w nocy jak bd wieksze, bo jesli dobrze pamietam polozna mowila ze od 6 miesiaca dzieci nie musza jesc w nocy a budza sie tylko zeby pociumkac cyca albo sie do mamy przytulic;p Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy wiecej eheh
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
do marsupi powinnas dostac taki paseczek i dajesz go jakby w krok dziecka zeby zwęzic rozstaw jak dziecko siedzi
ale wytlumaczy;lam ![]() ![]() masakra ![]() ![]() z mamą lubi tanczyc pójdeee booosoooo pójde boosoooooo <tancze> ![]() ![]() tra trzymam kciuki !!! ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- wstawilabym fote ale nie mam skanera kurde ![]() ![]()
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki dzięki, bo jak się nie poprawi, to nasz czeka rozwórka ![]() ![]() a komórką nie możesz foty trzasnąć, ja tak kiedyś zawsze robiłam ![]() wiem, ciekawska jestem, ale śmieszne sa takie zdjęcia : ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-06 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
tra brawo dla marsupi, super,że Nadusi służy
![]() co do zabaw to u nas Fabian czasem lata jak szmaciana lalka ![]() ja to raczej tulę robie noski noski i takie tam pieszczochy a z tż szaleją jak nie wiem ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- tra nie uwierzysz ale telefon oddaje dzisiaj go gwarancji android mi padł ale postaram się zrobić cyfrówką bez lampy i wysle Ci ![]()
#1464 |
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam zdecydowaliśmy się na chrzciny,
i myslałam w co małą ubrać, nie lubię strasznie typowo ubranek pod hasłem chrzest, więc sobie pomyślałam, że ubiorę małej sukienkę, która tz kupił jeszcze jak byłam w ciąży ![]() żeby mu miło było co o niej myślicie? w rozie niepogody kupię body na dł. rekawy oraz rajstopki albo błękitne albo żółte ![]()
#1465 |
Rozeznanie
|
teraz tez jakos nie chce jesc. mze dwie minuty tylko jadl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabian mial lniane spodenki biale w ktorych do tej pory smiga body z kolnierzykiem i blekitny sweterek wszystko takie codzienne zadne garniturki i takie tam
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję padniętego telefonu, ja jestem uzależniona od mojego ![]() właśnie sobie wyobrażam, jak to musi wyglądać ![]() ja jestem z natury blada, to mnie pan pokolorował na mocny pomarańczowy kolor ![]() izabela- ładna sukienusia, taka nieprzegięta ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-06 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Sukienka ma trochę bardziej wyraźne kolory niż na zdjęciu,
tz sam kupił w H&M ![]() Chyba będę musiała jeszcze czapkę kupić, bo u nas chrzciny są o 18, a ostatnio jest u nas bardzo zimno wieczorami ;/
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 osob jakos przeboleje, może nie przyjdą ![]() ja jeszcze zapraszam swoich chrzestnych u nas liczą ok.90-100 zł od osoby ale juz z napojami i ciastami. ![]() tort i ewentualnie alkohole własne a sukienka ładna! ja też mam zamiar kupić coś takiego, co będzie mogła jeszcze założyć. zadnych typowo chrzcielnych sukienek montii, u Nas właśnie tż tak samo trzęsie Małą, wścieka się z Nią, a Ona piszczy albo krzyczy z radości, aż czasami się Jej uleje przez to i to juz zazwyczaj na mnie :/ Ja sie z Lenką całuję, tulę i "kokoszę" ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-06 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.