|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
może ze względu na infekcję, tak profilaktycznie?
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
7 stron?? Nie piszcie tyle, bo nie ma szans nadrobić
![]() Co do lekarzy, to są lekarze i lekarze. Tak jak w każdej innej profesji. Ja sama pochodzę z "lekarskiej" rodziny, więc już nie nasłuchałam nie jedno. Ggora, to że Cię okłamała to bardzo brzydko z jej strony. Ale jeszcze się nie spotkałam (i nie wiem czy to wogóle jest możliwe!) aby lekarz przyjmujący prywatnie wypisał Ci badania na NFZ. Przychodzisz prywatnie = płacisz za badania. Moja gin. przyjmuje i państwowo i prywatnie. Chodzę prywatnie więc badania wszystkie robię prywatnie. Moja Siostra też do niej chodzi, ale czasem na NFZ (jak są bliskie terminy) a czasem prywatnie, jak jej się spieszy. Więc czasem płaci, czasem nie ![]() Glam, ładne te koszulki do szpitala, ale szczerze to dla mnie drożyzna wydawać tyle kasy na coś co się zniszczy po paru godzinach i jest do wyrzucenia No ale ja z tych oszczędnych jestem, coś w stylu co Chawa napisała Swoje kupiłam niedawno, bo akurat była likwidacja sklepu i wyprzedaż za 20zł i 24 zł![]() Kto pytał o tetrę? Myszeczka to strasznie mało miałaś! Moja córka to za przeproszeniem rzygała jak kot, tak ulewała i 5-8 pieluch tetrowych dziennie szło!! Nie nadawały się, bo śmierdziały strasznie po tym ulaniu. Nawet dywan ściągnęłam, bo takie fontanny leciały i bałam się, że skiśnie. A kilka razy to mi nawet krwią ulewała!!! 5 dni po urodzeniu, myślałam, że na zawał padnę.Co do lumpeksów, to ja nie kupuję, bo normalnie jestem beznadziejna jeśli chodzi o szukanie Nie potrafię nic znaleźć A mam koleżanki, które wyglądają jak z pokazu mody i mają na sobie 20 zł![]() Tincia, super, że bóle minęły!!! Może to jakaś niestrawność była
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
seona moja tez tak ulewala!
jeszcze jak pol roku miala ulewala! u nas pieluch szlo maseeeeeeeeeee co tydzien po 3 -4 paczki.
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brrr, aż mnie to przeraża. Dzisiaj się obśmialiśmy z mężem: Pati coś się przyśniło o 5:30 i obudziła się z wrzaskiem, oczy zamknięte, ta płacze, krzyczy, nic nie pomaga. Ja mówię: - Za 4 miesiące we dwie tak będą krzyczeć. - I Ty 3 z nimi. A ja będę sobie sznurek na lampie wiązał. |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to mąż skwitował uśmiałam się
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie jestem ciekawa, bo u mojej dzidzi oprocz torbieli doktor zauwazyl wysiek na osierdziu 2 mm, ale stwierdzil, ze to w granicy normy i nie ma sie czym stresowac. Bardziej przykul uwage do mozgu.
Z badnaiami to nie wiedzialam, ze tak jest w pl, no ale ucze sie zycia tu codziennie ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16140255
Getry nie prześwitują i mają fajny pas. Byłam po odbiór osobisty i widziałam te inne rzeczy i są śliczne
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
seona moja tez tak miala, juz prawie na zabiegu wyladowalismy na oczko.
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wlasnie jakies chcialam, tylko czekalam na opinie ktore :P żeby później nie świecić tyłkiem jak się okażą cienkie. A da rade ten pas zwinac sobie pod brzuch? Tak pytam, bo mnie cos draznia te gumy na brzuchu :/
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego lubię te pasy, a nie te kliny.
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Ja już na nogach. Właśnie wychodzę do pracy zawieźć zwolnienie i porozmawiać z szefem, bo chcą już kogoś na moje miejsce zatrudniać ![]() Co do serduszka malutkiej. Dalej mówię do niej ONA, mimo, że nie udało się wypatrzeć warg sromowych. Niby lekarz nie widzi żadnych wad, ale miałam aż 3 ataki opryszczki w I trymestrze, a ona często się objawia u maleństw w postaci wad serca. Lepiej więc dmuchać na zimno. Pani zrobi usg serca małej ... już się zastanawiam, jaki ona musi mieć sprzęt ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, bo jak nie to od razu będę kierowana do specjalistycznego szpitala, gdzie zaraz po porodzie już będzie czekał sztab kardiologów i kardiochirurgów dziecięcych. Lecę dziewczyny Będę po 10, bo muszę nadzorować robotników. Robiliśmy doniczki na zamówienie i teraz każda się rozwala. Muszą wszystkie poprawić !!!
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja na nogach od 5:50 a w pracy od 7... Ale jakoś się dzisiaj niezbyt czuje - skurcze łydek mnie złapały i zanic nie moge rozmasować, a do teo coś przepona mnie boli, więc albo małe się rozpycha, albo tez mnie skurcz jakiś złapał.... Więc zamiast z uśiechem przyjmować dzisiaj życzenia imieninowe, to siedzę skwaszona z miną cierpiętnicy ![]() Milego dnia życze wszystkim mamusiom i brzuszkom ![]() A u nas kolejny dzień pada i zimnoooo (już od zeszłęgo czwartku) i w ogóle słońca nie widać.....
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-06 o 08:22 |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mąż z poczuciem humoru Witam wszystkie mamy! ja tak rzadko jestem na forum, bo ciągle gdzieś mnie ciągnie... dzisiaj znowu wyjeżdzam do mamy na parę dni... a stron nieprzeczytanych jest tyle, że ho ho hoGratuluję udanych wizyt! ![]() Miałam nie iśĆ na połówkowe usg, bo kasy szkoda.... ale właśnie przeczytałam ze opryszczki moga powodowaĆ wady serca- a że ja miałam... to się chyba wybiorę... w ogóle to żałuję ze od razu nie poszłam na nfz z ciążą- a teraz 5miesiecznej ciężarówki to nie będą chcieli pewnie przyjąĆ... w następnej ciąży(tak wiem, ze ta jeszcze nie zakończona ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- aha zapomniałam się wyżaliĆ : nie czuję ruchów maleństwa, co mnie powoli dobija, jak piszecie o swoich kopniaczkach byłabym spokojniejsza a tu nic![]() szkoda ![]() |
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ciesze sie ze rosna i to rownomiernie ![]() Cytat:
Halensa ja zamowilam tydzien temu chyba w srode wieczorem- a moze w czwartek, jeszcze nic nie dostalam...ale moja mama mowila ze u nich sie dlugo czeka i pisalam o tym na forum tez ![]() Cytat:
dziweczyny chyba moge zaczac swietowac swoje polowinki - lekarz mi mowil ze jak do 38 tyg dotrwam to bedzie super dal mi juz teraz jakies bardzo silne leki rozkurczowe, czytalam o tym na forum blizniaczym- jednoczesnie sie podaje leki na obnizenie cisnienia bo one bardzo podwyzszaja...kazal poki co nie brac jesli skurcze nie sa takie mocne...ale nieuniknione-prawie kazda babeczka przy blizniakach je bierze gdzies po 20 tyg
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a będziesz mówiła, ze chodzisz prywatnie? jeżeli nie, to i tak chyba trzeba wziąśĆ dotychczasowe wyniki? koleżanka była własnie w 5mcu pierwszy raz na nfz, to gin tak się na nią wydarła, ze ta nie wiedziała, co ze sobą zrobiĆ, tylko krwi jej napsuła... wrrrrrr Dziewczyny z Łodzi do której przychodni nfz chodzicie??? w sumie można powiedzieĆ że się nie było zadowolonej z opieki w poprzedniej przychodni... hmm.. chociaż może nie mówiĆ tego ;] Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-06 o 08:20 |
|
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za życzenia
Ale ja mam dzisiaj imieniny a nie urodziny!!!! No ale jak mi się to myli, to musi być ze mną źle - Sorki za pomyłke, ale tak właśnie mam w ciąży - zwykle poukładana, zorganizowana itp. - teraz roztargnięta, rozkojarzona w ogóle.... Brak słów
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj
![]()
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
najlepsze życzonka
miałam iść dzisiaj na badania ale taka pogoda, że zrezygnowałam wizyte u gina mam dopiiero 18.07 także jeszcze zdąże.... moja dzidzia dzisiaj rano miała znowu chyba czkawke bo tak mi brzuch pukał rytmicznie tak ale tylko chwile tak z 2-3 minuty......maleństwo sie zmordowało i teraz sie nie tłucze już.... pozdrowionka
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
maluchy przez czkawke podobno plucka cwicza takze dla nich taka czkawka to dobra rzecz:P nie to co dla nas
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki!
ale mnie znow dawwno nie było ![]() Ja moze na początek pogratuluje mamusiom wieści o płci i zazdroszcze! bo ja juz bym chciaął wiedziec na 100%, bo jak bedzie chłopczyk to ciuszki po corci bym sprzedała, a mam dużo letnich i praktycznie nowych :/a pewnei dowiem sie pod koniec lipca lub na początku sierpnia ![]() Ja Wam powiem, że chodze na NFZ i nie zmieniłbym juz ani przychodni ani lekarza. Trafiłam super. W poprzedniej ciązy chodziłam prywatnie a nie mialam takiej opieki jak tutaj, ciągle byłam niezadowlona z wizyty mimo, ze usg co miesiac. Teraz nie mam zbyt czesto usg (choc wizyty same dosc czesto) ale moj nowy lekarz bardziej powaznie podchodzi do pacjetnki niz eks prywatnie :/ Poza tym wizyty za darmo, badania za darmo i nie wyrzucam w to pieniedzy. Jedyny moze minus, ze moj lekarz zrezygnowal z pracy w szpitalu naszym, ale w sumie mu sie nie dziwie Moj eks lekarz byl ordynatorem a i tak to przy porodzie g..o dało....
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
mojej kolezanki dr tez byl ordynatorem, zaczeela rodzic a on konczyl zmiane, jej maz do niego poszedl a ten ze teraz to juz za pozno, mogla wczesniej bo on idzie do domu !!!!!!!!!
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Darusia fajne te wózki Espiro, ale to nowa kolekcja a ja raczej skazana jestem na używany wózek.
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Ale dziś pospałam... i dobrze mi z tym ![]() Cytat:
![]() kkasikk lepiej dmuchac na zimne, a w razie W dobrze, że teraz są takie możliwości jakie są Ale będzie dobrze- trzeba w to wierzyć.dominej no to wszystkiego najlepszego dla kwaśnej minki!!! By coś osłodziło ten dzień (nie pomyliłaś się) U nas od wczoraj słonko, ale raz zachodzi, raz wychodzi- taka niezdecydowana ta pogoda. nikaa połówkowe badanie jest bardzo ważne!!! A dla pocieszenia. Ja też nie czuje ruchów malutkiej a jutro kończe 22tydz.Darusiaaa a może jakieś fotki szczęśliwego miotu? Uwielbiam małe kicie :P a trikolory... musza być przesłodkie!!!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-06 o 10:13 |
|
|
|
|
#3326 |
|
Rozeznanie
|
No to najlepszego Dominej
![]() Ja właśnie wstałam, ale spać się chce dalej bo pada non stop.
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
dominej - wszystkiego najlepszego ![]() Darusia - gratulacje dla kici Seona - jakby mojemu dziecku krew się ulała, to ja bym chyba po pogotowie dzwoniła od razu Coś się stało czy dzieciom tak się zdarza ![]() Za to tekst Twojego męża pierwsza klasa kkkasikkk - kciuki za rozmowę, daj znać jak poszło 3 razy w tyg mam angielski na rano i wstaję o 5,50, a dzisiaj nie usłyszałam budzika i zaspałam. Jak dzwonił o 7 przed pracą to telefon miałam pod kołdrą, więc musiałam przez sen tylko wyłączyć i spałam dalej A prawdę powiedziawszy jeszcze bym pospała
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ruchu znowu nie czuje, takze sie nie przejmuj. DOMINEJ Wszystkiego Najleszego ![]() Moja córcia dziś ma urodziny 4
Juleczka 06.07.2007 Czas na walke ![]() 76 - . 70 ![]() 62,400 20.04.2013 wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500 Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2011-07-06 o 10:20 |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj dla corci
![]() wstawie kociaki wstawie ale na razie jej tam mieszac nie chcialam i nawet zdjec nie mam... ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- no sa slodkieee!!! nasza kotka jest tri kolor wiec maluchy po mamusi takie ladne ![]() rudo biale po tatusiu a czarno bialy z przypadku hehehehe
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Tincia ja w niedziele kończe 22t.c. i też nie czuję ruchów maleńswta. W sobotę jadę na USG więc mam nadzieję, że będzie ok wszystkoi dowiem się kto się tam czai z tymi kopniakami - synuś czy córeczka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

No ale ja z tych oszczędnych jestem, coś w stylu co Chawa napisała
5 dni po urodzeniu, myślałam, że na zawał padnę.
Nie potrafię nic znaleźć

a stron nieprzeczytanych jest tyle, że ho ho ho

Moj eks lekarz byl ordynatorem a i tak to przy porodzie g..o dało....