|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
[QUOTE=karolinee1983;27966 320]Za wizytę brawa
![]() A tak w ogóle o co chodzi z tym łożyskiem I grupy???? Jak jest I to oznacza, że poród jeszcze daleko???? A jak II, III to tuż tuz???? Takie debilne pytanie zadaję, bo mi się nasunęło ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- w dużym uproszczeniu TAK ![]() I to znaczy że młode i jeszcze na pełnych obrotach przekazuje wszystko maleństwu II to już powoli się starzeje ))III - bez torby się nie ruszaj ) czasem wcześniej jest III grupa (anomalia) i jest to wtedy powód to wcześniejszego porodu bo już łozysko nie przekazuje dzidzi pokarmu, tlenu itp zgodnie z rozwojem płodu....Carmela- Gratki!!! iwona |
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
również za wizytę![]() Babka od której wylicytowałam laktator wlasnie mi go przysłała.... a nie zdążyłam jej jeszcze za niego zapłacić bo czekam na przelew w firmy ![]() Zastanawiam sie czy go brać do szpitala, czy przygotować w domu i w razie w mąż przywiezie. Jak Wy to rozwiązałyście? |
||
|
|
|
#543 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka ja bym sie wybrała dla świętego spokoju do dermatologa bo po co masz sie martwic na zapas a tak pójdziesz do lekarza da jakies mazidła wapno i przejdzie
a co do łozyska to ja miałam w 35 tc II stopień |
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na Żelaznej właśnie chcę rodzić... A Ty czemu chcesz zrezygnować? Większość dziewczyn (a może i wszystkie poza mną ) tutaj wybrało Inflancką, jeśli chodzi o Wawę of kors ...
|
|
|
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
Karolinee - nie podziękowałam Ci a skorzystałam z poleconej przez Ciebie kiedyś szkoły rodzenia i było super. Teraz widzę, że czytasz, to skorzystam... dzięki
|
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po co masz ładowac do torby ja bym przygotowała w domu aa w razie czego mąż by przywiózł |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
ja po zakupach
i śniadaniu![]() jutro do mnie chrześnica przyjeżdża ![]() chyba jutro do mnie fryzjera zawita |
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do Nowego S nawet teraz w ciąży jezdziłam przynajmniej raz w miesiącu a co do łażenia po górach, to my mamy taki pomysł, że z naszym "fasolem" będziemy na każde urodziny - na początku w nosidełku włazić na jakiś górski szczyt
|
|
|
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak jak Filipa. Chyba że akcja będzie się rozwijała bardzo szybko to pojadę to szpitala w Mińsku Maz, bo tu mam bliżej.Byłam baaaardzo zadowolona z Madalińskiego
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo proszę to tak dobrze moje rejony znasz? W takim razie jak tylko Hania podrośnie to spodziewam się Was w Krynicy w drodze na Jaworzyne hehe tez bym sobie już połaziła po górach i lasach ale z wózkiem to jedynie na Górę Parkową - dobre i co![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#551 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moje w 34tc było właśnie I grupy![]() Cytat:
Jak go w końcu dostanę (znajoma ma mi go przysłać) to chyba nie będę brać do szpitala... Bo moja torba i tak już zapchana, że nic tam nie wejdzie. W razie co tż przywiezie...Cytat:
my też byliśmy ze szkoły zadowoleni, tylko zajęcia z panią psycholog nam się mniej podobały, bo jakaś taka chaotyczna była i bez polotu ale za to położna z Żelaznej super!
|
|||
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty w opcji z położną czy bez? |
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Ooo! Znalazła się jedna osóbka, co rodzi gdzie indziej niż na Inflanckiej
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do siary to brunetka nie wiem czego tak sie dzieje jednej wypływa innej nie mi anie w pierwszej ani w drugiej ciąży nie cieknie siara ogólnie mam małe piersi i może dlatego ale córkę karmiłam 16 miesięcy mam nadzieje ze i to drugie będę karmiła dłuuugo a taka siara wypływajaca to musi byc uciążliwe
|
|
|
|
#556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na początek to takie "lżejsze" i bardzo dobrze nam już znane trasy w Sudetach żeby się dzidzia oswajała z wędrówkami poza tym do Karpacza czy Szklarskiej mamy w miarę blisko - jakieś 300 km (do Krynicy już ok. 700 km...) więc taka podróż to nie powinna tak być męcząca dla dzieciaczkaagulaa do Krynicy na pewno zawitam kiedyś z Hanią - mój znajmy ma tam "pensjonacik" (coś jakby agroturystyka) nastawiony właśnie na pobyt z małymi dziećmi i już nas serdecznie zapraszał Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-07-06 o 12:10 |
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
no i dobrze bo po co masz się na zapas martwić
|
|
|
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
witam się z południa
kolejny dzień rodem z Krainy Deszczowców..... zrobiłam sobie właśnie kawusię i lecę nadrabiać, bo wczoraj porządki tak mnie pochłonęły, że teraz mam straszne zaległości |
|
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zadowolona, albo na beznadziejny i już kolejnego dziecka tam nie rodzę prosty rachunek. Poza tym mam stamtąd lekarza i już nie chcę kombinować...
|
|
|
|
|
#561 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam nadzieje ze moja wizyta była ostatnią ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=patik87;279 I teraz ja schizuje, doradźcie: Wstałam rano, myju myju szanowną pipuszkę, poranna drobna toaleta. Biegałam jeszcze w piżamie i majtasach, robiąc śniadanie poczułam że coś ze mnie wyciekło. Zajrzałam: plama jakby z wody albo siuśków albo ? wielkości 2 cm na 3 cm i w środku tej plamy śluz białawy Mam paranoje ze to wody Czy wody mają jakiś zapach? czy jak to wody to dalej będa wyciekać? nie wiem co mam robić.. Zmalowana odezwij się....plissss[/QUOTE] Ja od jakiegoś czasu też tak mam ale u mnie to nie wody Cytat:
za usg Cytat:
chyba masz za nas dwie ![]() Cytat:
dla koleżanki
|
||||||
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Karolinee - To trochę mi ulżyło, bo na razie wszyscy których znam z tymi położnymi lecieli, że odniosłam wrażenie że to norma a u mnie na to szans nie ma. W takim razie też chyba skończę kombinacje i czekam na Twój poród
![]() Co do SR - faktycznie psycholog jakby niedobudzona, położna super no i ogólnie strasznie fajnie. Moja koleżanka na szkole rodzenia trafiła na położną,która opisywała im wszystkie niebezpieczeństwa porodu - na każdym etapie- typu pękajaca macica. Nie wiem po kiego grzyba, ale dziewczyna zakończyła "szkolenie" przerażona Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-07-06 o 12:18 |
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym swojej w ogóle nie dostrzegła, gdyby nie to, że stosuję od jakiegoś czasu wkładki formujące medeli, gdyż mam cudaczne brodawki - jedna wklęsła, druga płaska i chcę choć trochę je przygotować na małego ssaka i te wkładki właśnie sprowokowały mi wyciek siary chyba, bo wokół otoczki zbiera mi się taka kleista żółtawa wydzielina (a czasami jest nawet pomarańczowa!) więc to chyba siara
|
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście dziś już dobrze, w nocy wreszcie coś ruszyło i teraz Adaś śpi grzecznie i bez problemów ![]() Cytat:
W okolice Bochni to powiedziałabym nawet że blisko ![]() To super! ![]() Ja miałam, ale myślę że równie dobrze mąz może Ci dowieźć.
|
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to może przypadek... ile ludzi tyle opini ja zdecydowałąm się na inflandzką bo lekarz, bo SR, oddzielne sale do porodu, super położne, poród rodzinny, nie odsyłąją, prysznice, piłki itd... ale tam też nie ideał: brak dobrego zaplecza dla noworotków (tfu tfu oby nie by ł potrzebny) oraz fatalne warunki po porodzie (6osobowe sale oraz ponoć kilka strasznych pielęgniar) co do Madalińskiego też spotkałam się z niezłymi opiniami sądzę, że nie ma jednego dobrego rozwiązania, ale weź pod uwagę szybkość dojazdu aa! no i na SR mówili , że w wakacje 2 szpitale warszawskie mają być rementowane, więc będą odsyłać, ale zabij mnie nie pamiętam które iwona |
|
|
|
|
#566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, bo to taka moda się chyba teraz zrobiła na te własne położne choć, jeśli ktoś ma kaskę to czemu nie - niech skorzysta - zawsze pewniej i bezpieczniej bedzie się czuć, no ale Wawie to za drogo wychodzi moim skromny zdaniem, także jakoś poradzimy sobie same![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
zobaczymy...Szkoda, że nie pamiętasz jakie szpitale mają remontować... Ciekawe, jak tam Bartessa? Może już tuli maleństwo??? Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-06 o 12:26 |
||
|
|
|
#567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtrącaj się nadal kochana i nie obrażaj A co do leżenia w szpitalu to strasznie ci współczuję i mocno trzymam kciuki, żeby dzieciątko wynagrodziło ci później wszystkie trudy przez które musiałaś przejść W ogóle to widzę że na wątku coraz bardziej nerwowo ![]() Zmalowana wróć do nas i nie obrażaj się na Brumka. Ja wiem że ci ciężko, bo już byś chciała mieć Filipa przy sobie. Sama im bliżej terminu tym bardziej niecierpliwa i nerwowa jestem... Ale Brumka też rozumiem, bo ona do terminu jeszcze ma mnóstwo czasu i zagrożenie teraz porodem na pewno u niej ma większe konsekwencje niż u ciebie
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sciagam wlasnie ostatnia porcyjke mleka w szpitalu.
Wypis Sarki juz mam, teraz czekam na mój. Tatuś juz w drodze, ja graty mam spakowane. DOMMEEEKKK Ja ide w piatek do fryzjera ![]() Cytat:
gratki, wymiary podobne do mojej córci Cytat:
|
||
|
|
|
#569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, na pewno nie zaszkodzi, a Ty będziesz spokojniejsza! Cytat:
Krynica to ogólnie pensjonat na pensjonacie... mało ktory dom jest tak naprawdę tylko mieszkalnym prywatnym domem... ![]() Cytat:
ani kropelki siaryCytat:
więcej raczej nie będzie - wcale ni tak daleko |
||||
|
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ostateczne zadowolenie ze szpitala to od tak wielu rzeczy zależy.... i chyba nigdy nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć, więc trochę na los też trzeba się zdać. To się nagadałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

))

Dziękuje za kciuki 

Zakończone: 2

Czy mam już się martwić czy to normalne???
zadowolona, albo na beznadziejny i już kolejnego dziecka tam nie rodzę
Ja też mam nadzieje ze moja wizyta była ostatnią
Dzisiaj chyba wybiorę się prywatnie do dermatologa, co myślicie?
ja bym swojej w ogóle nie dostrzegła, gdyby nie to, że stosuję od jakiegoś czasu wkładki formujące medeli, gdyż mam cudaczne brodawki
zębole