Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 10:35   #3331
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za życzenia Ale ja mam dzisiaj imieniny a nie urodziny!!!! No ale jak mi się to myli, to musi być ze mną źle - Sorki za pomyłke, ale tak właśnie mam w ciąży - zwykle poukładana, zorganizowana itp. - teraz roztargnięta, rozkojarzona w ogóle.... Brak słów
NAJLEPSZEGO!!!!!
Moze jakies male ciacho owocowe z bita smietana poprawi ci nastroj?

U nas znow pochmurno i brzydko...wczoraj pojechalismy na dzialke , aby sie szarancza wybiegala i dzis tez cos musimy z nimi zrobic bo obydwaj spali jak susly Tofcio to tak chrapal w nocy, ze juz mialam Tżta poduszka zakrywac- myslalam, ze to on

W sobote wieczorem przyjezdza szwagier z Belgii na urlop- cieszymy sie bardzo, bo Filipcio uwielbia tego wujka...przez skypa to tak do niego nawija i caluje monitor

A mnie szlak trafia, bo wlosy moje wcale nie chca sie ani ukladac ani rosnac... z Filipciem mialam taka gesta czupryne i jakos tak ladna, a teraz . No , ale moze to i lepiej, bo jak wtedy zaczely mi wypadac i sie lamac to z obawy, ze bede lysa musialam sciac ( mialam dlugie za ramiona a scielam na dlugosc 5 cm), a teraz jak sa takie liche od poczatku to nie beda ich pozniej gubic?
Stary 2011-07-06, 10:44   #3332
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Tincia ja w niedziele kończe 22t.c. i też nie czuję ruchów maleńswta. W sobotę jadę na USG więc mam nadzieję, że będzie ok wszystkoi dowiem się kto się tam czai z tymi kopniakami - synuś czy córeczka
Zatem za wizyte
Ja to sobie wmawiam, ze moze moja dzidzia będzie po prostu spokojnym typem hehe. Ale nóżkami na usg wywijała, nawet ginka w pewnym momencie zapytała "a to pani czuła?" a ja że nie i zrobiła taka minę w stylu "hmmm" Może taka uroda mniej receptorów czucia czy cos :P Dobrze, ze zyjemy w czasach usg

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:47   #3333
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie, oba maluchy ulozone pupami w dol ale moze jeszcze sie odwroca...waza rowniutko tyle samo- 268 gr, wielkosc idealna do wieku ciazy 17+6 dni czyli idealnie, jutro 18tc zaczynamy....szyjka sie nie skraca wiec wszytsko w porzadku
No to gratuluję widzisz nie potrzebnie się denerwujesz, wiecie co internet niby dobra sprawa ale czasami może kogoś zdołować, dlatego ja odkąd jestem w ciąży to nie czytam nic poza naszym forum, bo potem bardzo łatwo znaleźć i wmówić sobie coś

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Moja też na razie pupą w dół, ale na razie to nie ma co o tym myslec, poza tym bliźniaki to i tak cc... przynajmniej w 99% przypadków. Porozmawiaj z lekarzem na ten temat

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Jak będą dobrze odwrócone to nie ma potrzeby cesarskiego cięcia
Znam 2 przypadki bliźniaków rodzonych naturalnie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie mogę zgłosic sprawe do allegro ???
Chodzi mi o to że kupiłam walizke prawie 3 tygodnie temu i nie mam ani walizki ani zwrotu kasy bo juz walizki nie potrzebuje, a chce zwrot kasy za nią.
Tak jak dziewczyny doradziły do działu sporów, to zazwyczaj skutkuje, ja wprawdzie nie musiałam tego robić, ale mam koleżankę, która pracuje w allegro i mi opowiadała że w większości przypadków wystarczy, ze oni wyślą maila do sprzedawcy i ten już się "naprawia"

A ja dzisiaj przespałam całą noc i zaspałam, wstałam 1,5h po budziku, gdyby mój pies nie zaczął szczekać na robotników sąsiada, który właśnie się wprowadza to pewnie nie wstałabym przed południem. Ale potem dostałam takie tempo że tylko 30min spóźniłam się do pracy, ale cały czas ziewam

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:07   #3334
marli
Raczkowanie

Dominej cały bukiet dla Ciebie z okazji imienin

Nika widzę że Ty kilka dni wcześniej, ale w sumie podobnie (ja jestem teraz w 18 tygodniu - skończony 17tydz i 3dni)... i ja też nie czuję mojego chuncwota No cóż mam nadzieję, że mamy na to jeszcze czas. W końcu każda ciąża jest trochę inna i różnie to bywa. Pewnie że już bym chciała... chociaż malutką czkawkę, a On nic łobuziak
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:09   #3335
domi7ks
Zakorzenienie

Dominej i nikaa2 STO LATEK DLA WAS (ja tez Dominika )

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:23   #3336
marejta
Zadomowienie

A właśnie dziewczyny my chyba możemy świętować wkroczenie w 6 miesiąc no bo jak mamy 23+1 to chyba już zaczęłyśmy prawda

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-06, 11:28   #3337
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny my chyba możemy świętować wkroczenie w 6 miesiąc no bo jak mamy 23+1 to chyba już zaczęłyśmy prawda
Ja jeszcze poczekac musze- u mnie dopiero 22 +2
Stary 2011-07-06, 11:36   #3338
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze poczekac musze- u mnie dopiero 22 +2
To przeleci, nawet nie wiadomo kiedy
Pamiętam jakbym wczoraj robiła test a tu już 6 miesiąc, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę zrobić wyprawki, ale wczoraj wszystko sobie spisałam więc nie powinno być tak źle

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-06, 11:38   #3339
bienioka
Rozeznanie

Witam mamuski po dluzszej przerwie. Ach...co to byl za tydzien!
Najlperw po feriach wrocilam w zeszly pon do pracy. W czwartek w szkole pojawila sie ospa,wiec mialam 5 min na ewakuacje
W pt pojechalismy na 3 dni do pl na wesele przyjaciol. Wrocilismy w pon pozno wieczorem, wczoraj termin u ginekolog i... zwolnienie na co najmniej 2 tyg!!! Zbyt mocne skurcze i ucisk na szyjke macicy!!! i to w 24tc! Ach.... nawet lekarce nie mowilam o tym weselu w polsce, bo chyba by mnie zabila!!! Sama sie doigralam. teraz musze przez 10 dni w lozku lezec....
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:42   #3340
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja to juz w ogole muszeeeee poczekac hehehe

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

ja o wyprawce nawet jeszcze dobrze nie mysle, ale ciesze sie ze decyzja z wozkiem podjeta wczoraj widzialam zielony i tez fajnie wyglada
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:50   #3341
rojku
Rozeznanie

Ja mam 18+3 więc świętuje piąty
Stary 2011-07-06, 11:51   #3342
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
To przeleci, nawet nie wiadomo kiedy
Pamiętam jakbym wczoraj robiła test a tu już 6 miesiąc, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę zrobić wyprawki, ale wczoraj wszystko sobie spisałam więc nie powinno być tak źle
My jeszcze musimy poczekać do 6 miesiąca, ale i tak szybko leci czas. Widzę że każda z nas robi listę ja dziś kupiłam 2 rzeczy znowu na allegro buszuje codziennie.

A pogoda u mnie też deszczowa już kocio-kwiku dostaje w domu. Po woli podwórko mi zalewa

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:52   #3343
bienioka
Rozeznanie

Wiecie co? Ja juz nic nie rozumiem z tymi miesiacami. wole liczyc tygodnie. Moja ginekolog liczy miesiac jako 4 tyg. Z tego wynika, ze ciaza trwa 10 m-c. Nie rozumiem, dlaczego kazdy inaczej liczy.
Stary 2011-07-06, 11:52   #3344
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Dominej i Domiks najlepsze życzenia imieninowe:ro za:

Glam nie napisałam Ci że cieszę się że u bliźniakow wszystko ok, i tak równiutko sobie ważą, super. Obyś jak najdłużej wychodziła z nimi

Daria kociaki muszą być rozkoszne, uwielbiam kocięta, zwłaszcza male, ale takie co już widzą

Myszka buziaki dla córeczki, to równolatka mojego synka, tylko on w październiku, ale za to ja w lipcu.

U mnie pada, kolejny dzień z wyszywanką i książką
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:56   #3345
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
[COLOR=Silver]

a będziesz mówiła, ze chodzisz prywatnie? jeżeli nie, to i tak chyba trzeba wziąśĆ dotychczasowe wyniki?
koleżanka była własnie w 5mcu pierwszy raz na nfz, to gin tak się na nią wydarła, ze ta nie wiedziała, co ze sobą zrobiĆ, tylko krwi jej napsuła... wrrrrrr

nie no ja szczerze powiem ze chodze prywatnie ale ze wzgledu na koszty i na to ze czeka mnie sporo wydatkow- wolalabym troszke zaoszczedzic

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Dominej cały bukiet dla Ciebie z okazji imienin

Nika widzę że Ty kilka dni wcześniej, ale w sumie podobnie (ja jestem teraz w 18 tygodniu - skończony 17tydz i 3dni)... i ja też nie czuję mojego chuncwota No cóż mam nadzieję, że mamy na to jeszcze czas. W końcu każda ciąża jest trochę inna i różnie to bywa. Pewnie że już bym chciała... chociaż malutką czkawkę, a On nic łobuziak

jeszcze bedziesz narzekac ze cise kopie. ja skonczylam 18tc- dzis pierwszy dzien 19 i juz z 1.5 -2 tyg czuje ruchy...ael u mnie po pierwsze druga ciaza, po drugie szkrabow wiecej, macica cieniutka i rozciagnieta- wiec mam prawo...aczkolwiek gin sie bardzo zdziwil zek powiedzialam ze wiem ktory puka...to ja sie z kolei zdziwilam- no bo albo puka z prawej wyraznie albo z lewej...z prawej czesciej- wiadomo jak wala po srodku to nie jestem w stanie powiedziec ale na boki- to chyba logiczne

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam mamuski po dluzszej przerwie. Ach...co to byl za tydzien!
Najlperw po feriach wrocilam w zeszly pon do pracy. W czwartek w szkole pojawila sie ospa,wiec mialam 5 min na ewakuacje
W pt pojechalismy na 3 dni do pl na wesele przyjaciol. Wrocilismy w pon pozno wieczorem, wczoraj termin u ginekolog i... zwolnienie na co najmniej 2 tyg!!! Zbyt mocne skurcze i ucisk na szyjke macicy!!! i to w 24tc! Ach.... nawet lekarce nie mowilam o tym weselu w polsce, bo chyba by mnie zabila!!! Sama sie doigralam. teraz musze przez 10 dni w lozku lezec....
uwazaj na siebie kobitko lez i nie szalej

a ja sie pochwale- dostalam premie za czerwiec serio nie sadzilam ze po tym jak o ciazy powiem grosik wiecej niz wyplata dostane- a tu taka niespodzianka

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dominej i Domiks najlepsze życzenia imieninowe:ro za:

Glam nie napisałam Ci że cieszę się że u bliźniakow wszystko ok, i tak równiutko sobie ważą, super. Obyś jak najdłużej wychodziła z nimi

Daria kociaki muszą być rozkoszne, uwielbiam kocięta, zwłaszcza male, ale takie co już widzą

Myszka buziaki dla córeczki, to równolatka mojego synka, tylko on w październiku, ale za to ja w lipcu.

dolaczam do zyczen urodzinowo- imieninowych i bardzo ci Elu dziekuje
Stary 2011-07-06, 12:03   #3346
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Wszystkim Dominikom najlepsze życzenia!

Ja dzisiaj lepiej się czuję, wysapłam się .
Pogoda okropna a musze iśc po zakupy i wynik badań bo dziś wizyta u gina wieczorem. Ciekawa jestem jak morfologia, mam nadzieje ze juz sie nie pogarsza.

Sonea - tekst TŻ rewelacyjny!

Mi się dzisiaj śniło ze woziłam w wózku syna, a ma być dziewczynka.....
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:06   #3347
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Już wróciłam ...

Najpierw chcę złożyć Dominikom wszytskiego naj naj najlepszego!!!!

Ja to chyba do tej firmy nie będę już jeździć. Najgorsze, że w ZUSie kazali mi podbić zwolnienie przez pracodawcę, a prezesa dziś nie było, rozmawiałam z nim tylko przez telefon, wiec jutro muszę się tam znowu fatygować. Ehhhhh

Oczywiście jak zwykle jestem najgorszym pracownikiem. Chcieli abym się określiła co do mojej dyspozycyjności, to im oznajmiłam ze wracam dopiero po macierzyńskim. Dostałam kazanko od szefa przez telefon, ze jego żona też byłą w ciaży, teraz siostrzenica jest i każda pracuje .... nie powiedział tego wprost, ale z kontekstu dało się wyczuć, że niby ja coś kombinuję. Oczywiscie ich najwiekszy projekt życia chyba przeze mnie upadnie, bo tylko ja się w firmie znam na biogazowniach, a trafił się wielki kontrahent, dzięki któremu firma by w końcu wyszła po prostą. A jak mnie nie ma to będą musieli podziękować. Masakra dziewczyny ... już nawet nie mam ochoty tam jutro jechać.

Z nerwów zjadłam już pojemniczek malin i całą paczkę prażynek solonych

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:20   #3348
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam w kolejnym deszczowym dniu. Jak zwykle przejrzałam wątek bardzo, bardzo pobieżnie.

glamourous ja zawsze wysyłam pieniążki przelewem bezpośrednio z konta bankowego. Nigdy nie płacę przez allegro, dlatego nie miałam jeszcze problemów z płatnościami. Mam nadzieję, zę się prawa pozytywnie wyjaśni. Gratuluję udanej wizyty

Co do problemów ze sprzedawcami internetowymi, to miałam kilka razy przeboje. Zazwyczaj skontaktowanie się ze sprzedawcą pomogło, czasem trzeba było powołać się na paragrafy prawne - zwłaszcza kiedy towar mi nie odpowiada i chciałam odstąpić od umowy, jednak w konsekwencji sprawę pozytywnie dao radę załatwić. Obecnie tż użera się z nie kompetentnym sprzedawcą - w połowie maja złożył zamówienie na 50 koszulek i do dzisiejszego dnia nie otrzymał całości towaru - skontaktował się z szefem firmy, który nie wiedział o całym zamieszaniu. Jeśli sprawa do końca tygodnia się nie zamknie to kania się rzecznik spraw konsumenta. Ja to bym już dawnio do rzecznika poleciała, ale tż jest łaskawcą.

oolong ułożenie dziecka ma duże znaczenie - jeśli nie ułoży się główką w dół to niestety cesarka. Dzięki, że napisałaś jak załatwiłaś zwiedzanie porodówki - moze i ja tak spróbuję.

Anusiak gratulację udanej wizyty

Seona dzięki za linka może też się skuszę.

Ja sobie dzisiaj wylicytowałam takie "spodnie::
http://allegro.pl/elastyczne-rybaczk...692222597.html

Wszystkiego najlepszego dla tych z Was, które obchodzą imieninki:roz a:

Pogrzebałam trochę na allegro i znalazłam takie senki
http://allegro.pl/sanki-gucio-z-opar...701546749.html
Co o nich sądzicie?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A pogoda u mnie też deszczowa już kocio-kwiku dostaje w domu. Po woli podwórko mi zalewa
To współczuje - u mnie też nie za wesoło, choć na razie odwodnienie spełnia swoją rolę, najgorsze, że rzeka jest niedaleko i jak tak dalej będzie lało to wyleje i będzie mam pod domem przepływać (zresztą jak co roku)

Cytat:
Wiecie co? Ja juz nic nie rozumiem z tymi miesiacami. wole liczyc tygodnie. Moja ginekolog liczy miesiac jako 4 tyg. Z tego wynika, ze ciaza trwa 10 m-c. Nie rozumiem, dlaczego kazdy inaczej liczy.
Ciąża trawa 9 miesięcy kalendarzowych lub 10 księżycowych (miesiąc księżycowy ma 4tyg)

kkkasikkk eh ci szefowie to czasami naprawdę przesadzają - potraktował Cię naprawdę nie fajnie. Każda ciążą jest inna i przebiega inaczej, ale on możne ma zbyt małą wiedzę na ten temat, widzi tylko to, zę ucieknie mu kasa i winą obarcza Ciebie.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:21   #3349
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie, tylko że ja czekam aż listonosz muliny przyniesie.

Cytat:
Twoja ginekolog liczy miesiące księżycowe, czyli te po 28 dni dokładnie. Każdy ma swój sposób. Ja znalazłam takie zebrane wiadomości dotyczące różnych sposobów liczenia:
http://www.erodzina.com/forum/jak-li...iy-vt1632.html
I tam spobie patrzę jak to jest według różnych. Najbardziej się sugeruję książką "W oczekiwaniu na dziecko"
Stary 2011-07-06, 12:21   #3350
elf27
Zadomowienie

Dominiczki wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

Kasik teraz najważniejsze zdrowie Dziecka, resztę musisz odstawić na dalszy plan. Wiem, ze cięzko bo sama tydzień temu prawie wyłysiałam przez pracodawcę, ale teraz wisi mi to - mam prawo być na L4 i nie uważam tego za jakieś kombinowanie. Każda z nas chce urodzić zdrowego Bobasa, a jak w pracy ciągle stres to jak tu spokojnie przetrwać ciążę.

Też robię listę i nieustannie się ona zmienia, już mnie coś trafia

Zapadła decyzja, że jednak od początku robimy Maluchowi pokoik. Ja będę mieć coś do spania obok łóżeczka żeby TŻ chodząc do pracy mógł się normalnie wyspać. A potem powoli fazowo będę się przenosić do sypialni. Strasznie podobają mi się meble Klups
http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...668587666.html
ale nie wiem czy jest sens takiej inwestycji, jednak dziecko szybko wyrasta i chce bardziej "dorosłych" mebli sama nie wiem...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:21   #3351
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam w kolejnym deszczowym dniu. Jak zwykle przejrzałam wątek bardzo, bardzo pobieżnie.

glamourous ja zawsze wysyłam pieniążki przelewem bezpośrednio z konta bankowego. Nigdy nie płacę przez allegro, dlatego nie miałam jeszcze problemów z płatnościami. Mam nadzieję, zę się prawa pozytywnie wyjaśni. Gratuluję udanej wizyty

Co do problemów ze sprzedawcami internetowymi, to miałam kilka razy przeboje. Zazwyczaj skontaktowanie się ze sprzedawcą pomogło, czasem trzeba było powołać się na paragrafy prawne - zwłaszcza kiedy towar mi nie odpowiada i chciałam odstąpić od umowy, jednak w konsekwencji sprawę pozytywnie dao radę załatwić. Obecnie tż użera się z nie kompetentnym sprzedawcą - w połowie maja złożył zamówienie na 50 koszulek i do dzisiejszego dnia nie otrzymał całości towaru - skontaktował się z szefem firmy, który nie wiedział o całym zamieszaniu. Jeśli sprawa do końca tygodnia się nie zamknie to kania się rzecznik spraw konsumenta. Ja to bym już dawnio do rzecznika poleciała, ale tż jest łaskawcą.

oolong ułożenie dziecka ma duże znaczenie - jeśli nie ułoży się główką w dół to niestety cesarka. Dzięki, że napisałaś jak załatwiłaś zwiedzanie porodówki - moze i ja tak spróbuję.

Anusiak gratulację udanej wizyty

Seona dzięki za linka może też się skuszę.

Ja sobie dzisiaj wylicytowałam takie "spodnie::
http://allegro.pl/elastyczne-rybaczk...692222597.html

Wszystkiego najlepszego dla tych z Was, które obchodzą imieninki:roz a:

Pogrzebałam trochę na allegro i znalazłam takie senki
http://allegro.pl/sanki-gucio-z-opar...701546749.html
Co o nich sądzicie?

licytowalam dlugie portki u tego samego sprzedawcy i sobie pomyslalam ze jak mi sie uda to za jednym zamachem- zeby za transport nie placic- i te rybaczki zamowie bo mi sie spodobaly... niestety mnie ktos o 50 gr przebil...no wiec zamowilam sobie inne dlugie o takie
http://allegro.pl/35modne-jeansy-rur...672161058.html

sanki bardzo fajne ale chyba na ten rok jeszcze sie nie przydadza

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-06 o 12:29
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:24   #3352
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Najbardziej się sugeruję książką "W oczekiwaniu na dziecko"
Też mam tą książkę, ale za nią nie przepadam
Stary 2011-07-06, 12:25   #3353
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Już wróciłam ...

Najpierw chcę złożyć Dominikom wszytskiego naj naj najlepszego!!!!

Ja to chyba do tej firmy nie będę już jeździć. Najgorsze, że w ZUSie kazali mi podbić zwolnienie przez pracodawcę, a prezesa dziś nie było, rozmawiałam z nim tylko przez telefon, wiec jutro muszę się tam znowu fatygować. Ehhhhh

Oczywiście jak zwykle jestem najgorszym pracownikiem. Chcieli abym się określiła co do mojej dyspozycyjności, to im oznajmiłam ze wracam dopiero po macierzyńskim. Dostałam kazanko od szefa przez telefon, ze jego żona też byłą w ciaży, teraz siostrzenica jest i każda pracuje .... nie powiedział tego wprost, ale z kontekstu dało się wyczuć, że niby ja coś kombinuję. Oczywiscie ich najwiekszy projekt życia chyba przeze mnie upadnie, bo tylko ja się w firmie znam na biogazowniach, a trafił się wielki kontrahent, dzięki któremu firma by w końcu wyszła po prostą. A jak mnie nie ma to będą musieli podziękować. Masakra dziewczyny ... już nawet nie mam ochoty tam jutro jechać.

Z nerwów zjadłam już pojemniczek malin i całą paczkę prażynek solonych
kkkasikkk - nie chce mi sie wierzyc, ze tak cie szef potraktowal. Po prostu nie miesci mi sie to w glowie. Ja dzis rano dzwonilam do mojej dyrektorki z informacja, ze do konca przyszlego tyg nie przyjde do pracy, bo musze lezec. Ona mi nawet zabronila zwolnienie przyniesc. Powiedziala, ze sama podjedzie do mnie do domu i je odbierze!!!! Ja mam lezec i nie myslec o pracy, bo to teraz najmniej wazne.

Ach...niektorzy ludzie sa beznadziejni.
Stary 2011-07-06, 12:30   #3354
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Ach...niektorzy ludzie sa beznadziejni.
Oj niestety - ja tylko raz miałm fajną przełożoną, a tak to sama beznadzieje. Cieszę sie, ze przynajmniej Twoja jest człowiekiem.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Idę zjeść obiad - głód zaczyna doskwierać
Stary 2011-07-06, 12:31   #3355
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
a ja ja uwielbiam- normalnie moja biblia w poprzedniej i tej ciazy...a wczoraj mi sie udalo w ksiegarni normalnej na wyprzedazy kupic ksiazke o zywieniu w ciazy- przeceniona z 35 na 5 zl wiec oczywiscie wzielam...mama sie ze mnie smieje ze jak dla mnie to usprawiedliwieniem kazdych durnych zakupow jest to ze tanio bylo
Stary 2011-07-06, 12:33   #3356
dominej
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za życzenia

Wolno mi czas dzisiaj mija jakoś... Byle do 15-stej i mogę iść do domku

Wiecie co ja ciągle oglądam jakieś ciuchy na allegro - staniki, spódnice - ale jak przyjdzie co do czego to w końcu nie kupuję bo wydaje mi się, ż e rozmiar może być zły - jednak wolę przymierzyć... I zobaczyc co i jak.

Musze zmienić to moje niezdecyodowanie bo na Allegro dużo fajnych rzeczy można kupić.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:33   #3357
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dominiczki wszystkiego najlepszego!!!!!!!!

Kasik teraz najważniejsze zdrowie Dziecka, resztę musisz odstawić na dalszy plan. Wiem, ze cięzko bo sama tydzień temu prawie wyłysiałam przez pracodawcę, ale teraz wisi mi to - mam prawo być na L4 i nie uważam tego za jakieś kombinowanie. Każda z nas chce urodzić zdrowego Bobasa, a jak w pracy ciągle stres to jak tu spokojnie przetrwać ciążę.

Też robię listę i nieustannie się ona zmienia, już mnie coś trafia

Zapadła decyzja, że jednak od początku robimy Maluchowi pokoik. Ja będę mieć coś do spania obok łóżeczka żeby TŻ chodząc do pracy mógł się normalnie wyspać. A potem powoli fazowo będę się przenosić do sypialni. Strasznie podobają mi się meble Klups
http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...668587666.html
ale nie wiem czy jest sens takiej inwestycji, jednak dziecko szybko wyrasta i chce bardziej "dorosłych" mebli sama nie wiem...
mebelki sliczne- powiem tak- lozeczko wiadomo po jakims czasie- mysle 2 latach- do wymiany, ale komoda, polka regal i szafa to posluza i kilkulatkowi
Stary 2011-07-06, 12:53   #3358
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Ja ją dostałam od siostry. Jak mam jakieś wątpliwości to do niej sięgam, ale na dobry humor wolę moją drugą: "Ciężarówką przez 9 miesięcy"

Dziewczynki zadzwoniłam się zorientować o szkołe rodzenia, a pani mi mowi, że dobrze, że dzwonię, bo jeszcze się załapię na grupę na 30 sierpnia A myślałam, że mia pani powie z pobłażaniem coś w stylu: "dziecko, to Ty już o szkole rodzenia myslisz?"

Eluś przyszły mi mulinki, więc dołączam do Was wyszywających
Stary 2011-07-06, 13:08   #3359
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja ja uwielbiam- normalnie moja biblia w poprzedniej i tej ciazy...a wczoraj mi sie udalo w ksiegarni normalnej na wyprzedazy kupic ksiazke o zywieniu w ciazy- przeceniona z 35 na 5 zl wiec oczywiscie wzielam...mama sie ze mnie smieje ze jak dla mnie to usprawiedliwieniem kazdych durnych zakupow jest to ze tanio bylo
Rewelacyjna przecena - szkoda, że u mnie takich nie ma. ale ja po księgarniach nie chodzę
rojku ja ma książkę"Ciąża od a do z" i tamtą wolę, choć nie powiem, żeby mnie w 100% zadowalała.
Stary 2011-07-06, 13:22   #3360
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny do poczytania ja polecam "dziennik ciezarowca"- super facet pisal bloga o ciazy swojej zony, ja kupilam jako ksiazke papierowa bo mnie irytowalo ze w blogu to od konca sie czyta czyli od porodu...ale mozna tez wyguglac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości