WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-26, 09:47   #3571
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

peiz, mam identyczny problem. Te¿ zastanawiam siê, czy to stres maturalny tak podzia³a³ i jeszcze trzyma, czy cholera wie co...

Po ponad tygodniowym stosowaniu Vitapilu + herbata z pokrzywy, na razie efektów brak, ci±gle cierpliwie czekam. W³osy lec±, jak tylko zbli¿a siê dzieñ ich mycia, to chce siê ryczeæ, bo wiem ile ich wypadnie... W ci±gu dnia równie¿ chodzê w warkoczu, tak samo ¶piê w nim, bo wtedy nie mam mo¿liwo¶ci 'wyci±gania' coraz to nowych w³osów.
Badanie krwi mia³am robione niedawno, wszystko by³o w porz±dku, mam jednak zamiar jutro zrobiæ jeszcze badanie na tarczycê (odp³atnie, bo na wizytê u lekarza nie doczekam siê chyba).
Które wed³ug Was bêdzie najlepsze? TSH?
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 10:55   #3572
skarbek2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Poka¿ wiadomo¶æ
Leki i stres to chyba najgorsze dla w³osów po³±czenie. Mia³am niegdy¶ problem z intensywnym wypadaniem, moje w³osy by³y wszêdzie, do tego kêpki k³aków w praniu, w ³ó¿ku, po k±pieli, po czesaniu... Przez to by³am potwornie rozdra¿niona i nerwowa, zrobi³o siê z tego b³êdne ko³o.
Koniec koñców da³am sobie kopa, zajê³am siê prac± i hobby, a o w³osach przesta³am tyle my¶leæ, co ma wypa¶æ to i tak wypadnie. W miêdzyczasie popija³am sobie zió³ka, od¿ywia³am siê bardzo zdrowo, stosowa³am wcierki i oleje, ale traktowa³am to raczej jako codzienn± rutynê, a nie panaceum na moje problemy.
Oczywi¶cie, wypadanie mo¿e byæ oznak± powa¿niejszych problemów, nale¿y zrobiæ wtedy podstawowe badania, jednak kiedy wyniki s± zadowalaj±ce, a skóra g³owy nie sprawia wiêkszych problemów, bieganie po lekarzach nie ma sensu.
Tak jakbym czyta³a o sobie... niby jestem w pe³ni zdrowa a w³osy lec±. Ka¿dy mi mówi ¿e to stres bo innego wyt³umaczenia nie ma. Fakt ze mam obsesje na punkcie tych w³osów i ¿e mnie doprowadzaja do sza³u. Wiem ¿e gdybym przesta³a siê tak nimi martwiæ i zacz±æ ¿yæ tak jakbym nie mia³a z nimi ¿adnego problemu to zapewne by³oby tak jak u ciebie. Tylko ja jako¶ nie potrafiê. Obiecuje sobie ze od nastêpnego mycia nie bede ju¿ liczyæ tych w³osów a potem jak ju¿ dochodzi do mycia to po prostu musze je policzyæ i tyle
skarbek2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:03   #3573
pannanikt3
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Cytat:
Napisane przez Kamilka54 Poka¿ wiadomo¶æ
Które wed³ug Was bêdzie najlepsze? TSH?
Moje pierwsze badanie TSH to 4,4 gdzie przedzia³ by³ to 4,7. Wynik ten widzia³ lekarz rodzinny i 3 dermatologów!!! ¯aden nie zwróci³ na to uwagi. Dopiero na forum polecono mi kolejne badanie. Oczywi¶cie jak wynik skoczyl do 4,9 a przeciwcia³a wskazuj±ce na Hashimoto ok 25 razy ponad normê, to ju¿ ¿aden lekarz nie mia³ w±tpliwo¶ci, ¿e to niedoczynno¶æ. Szkoda tylko, ¿e ja musia³am czekaæ z rozpoczêciem leczenia ponad pó³ roku, ze wzglêdu na RAZACA NIEKOMPETENCJE lekarzy.

Zrób TSH, anty-TG i anty-TPO.
pannanikt3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:45   #3574
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 560

Cytat:
Napisane przez pannanikt3 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje pierwsze badanie TSH to 4,4 gdzie przedzia³ by³ to 4,7. Wynik ten widzia³ lekarz rodzinny i 3 dermatologów!!! ¯aden nie zwróci³ na to uwagi. Dopiero na forum polecono mi kolejne badanie. Oczywi¶cie jak wynik skoczyl do 4,9 a przeciwcia³a wskazuj±ce na Hashimoto ok 25 razy ponad normê, to ju¿ ¿aden lekarz nie mia³ w±tpliwo¶ci, ¿e to niedoczynno¶æ. Szkoda tylko, ¿e ja musia³am czekaæ z rozpoczêciem leczenia ponad pó³ roku, ze wzglêdu na RAZACA NIEKOMPETENCJE lekarzy.

Zrób TSH, anty-TG i anty-TPO.
Przecie¿ wynik mie¶ci³ siê w normie Robi³a¶ jeszcze jakie¶ badania, których wyniki wskazywa³y na nieprawid³owo¶æ? Ft3, ft4? W takich przypadkach lekarz rodzinny mo¿e co najwy¿ej wypisaæ Ci skierowanie do poradni endokrynologicznej, choroby tarczycy nie s± broszk± internistów, tym bardziej dermatologów. Nie nazwa³abym tego ra¿±c± niekompetencj±.

skarbek, Twój stres nie polepsza sytuacji, prêdzej czy pó¼niej nauczysz siê z nim jako¶ radziæ. Dla przyk³adu trochê autopsji: w³osy od zawsze szczotkujê dok³adnie dwa razy dziennie, co podczas nasilonego wypadania by³o istn± mêk±: masa wy³a¿±cych k³aków za ka¿dym poci±gniêciem szczotki. Zaczê³am zabieraæ ze sob± do ³azienki odtwarzacz mp3 zak³ada³am s³uchawki, skupiaj±c siê na ulubionej muzyce. W ci±gu dnia natomiast upina³am w³osy w kok, wiêc nie drêczy³y mnie k³aki na plecach i ramionach. Z czasem przesta³am zwracaæ na nie uwagê.
patrycjazuzanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:41   #3575
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Dziewczyny proszê porad¼cie mi co¶, mam w te wakacje 3 wesela w tym jedno za 2 tygodnie i normalnie to bardzo bym siê cieszy³a, ale tylko jak pomy¶le o tych wstrêtnych k³akach to mi siê ju¿ tak nie u¶miecha... Nie moge oczywi¶cie ich rozpu¶ciæ, bo wygl±daj± strasznie marnie i zaraz siê zlepiaj± w str±ki. Macie mo¿e jakie¶ pomys³y jak siê uczesaæ ¿eby wygl±daæ jak cz³owiek? Co robicie z w³osami na jakie¶ wiêksze wyj¶cia? Zastanawia³am siê nad peruk± ale bêdê ca³y czas siê martwi³a czy siê co¶ nie zsunie... :/ Pomó¿cie
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:13   #3576
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 520

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny proszê porad¼cie mi co¶, mam w te wakacje 3 wesela w tym jedno za 2 tygodnie i normalnie to bardzo bym siê cieszy³a, ale tylko jak pomy¶le o tych wstrêtnych k³akach to mi siê ju¿ tak nie u¶miecha... Nie moge oczywi¶cie ich rozpu¶ciæ, bo wygl±daj± strasznie marnie i zaraz siê zlepiaj± w str±ki. Macie mo¿e jakie¶ pomys³y jak siê uczesaæ ¿eby wygl±daæ jak cz³owiek? Co robicie z w³osami na jakie¶ wiêksze wyj¶cia? Zastanawia³am siê nad peruk± ale bêdê ca³y czas siê martwi³a czy siê co¶ nie zsunie... :/ Pomó¿cie
Ja bym kupi³a to:
http://allegro.pl/zestaw-clip-in-wlo...681180327.html

i upiê³a w koka hiszpañskiego nad karkiem, z jakim¶ kwiatkiem wpinanym

Ew. spi±æ w warkocz francuski, k³osa swoje w³osy
Stary 2011-06-28, 18:23   #3577
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym kupi³a to:
http://allegro.pl/zestaw-clip-in-wlo...681180327.html

i upiê³a w koka hiszpañskiego nad karkiem, z jakim¶ kwiatkiem wpinanym

Ew. spi±æ w warkocz francuski, k³osa swoje w³osy

Te dopinki mog³yby fajnie zagê¶ciæ ale jakbym doczepi³a je do moich w³asnych to po ca³onocnym noszeniu pewnie wylecia³oby mi to co zosta³o, bo niew±tpliwie obci±¿aj± co jak co dziêkujê za poradê

no to co

(A.B)

Edytowane przez CieszSieDrobiazgami
Czas edycji: 2011-06-28 o 18:28
Stary 2011-06-28, 18:32   #3578
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 520

Cytat:
Te dopinki mog³yby fajnie zagê¶ciæ ale jakbym doczepi³a je do moich w³asnych to po ca³onocnym noszeniu pewnie wylecia³oby mi to co zosta³o, bo niew±tpliwie obci±¿aj± co jak co dziêkujê za poradê

W sumie to nie wiem jak to ciê¿kie i jak obci±¿a, bo sama siê dopiero przymierzam do zakupu Tylko mnie mêczy to ¿e jednak wiêkszo¶æ czasu mam w³osy naturalnie skrêcone, i ¿eby to nosiæ musia³abym ci±gle prostowaæ

I bardzo mi siê taka fryzurka podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=VkUo6JQud_o
Tylko sobie sama nie umiem zrobiæ

Mog³aby¶ tak zaple¶æ sobie (a raczej kto¶ Tobie ), a dó³ spi±æ na karku - bêdzie ciekawie wygl±da³o A i na tym kanale s± ró¿ne fryzury - niby dla dziewczynek, ale s± takie pere³ki jak ten warkocz wodospadowy
Stary 2011-06-29, 00:21   #3579
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 560

Cytat:
A mo¿e spróbuj nawin±æ w³osy na wa³ki - to doda im objêto¶ci, potem mo¿esz je upi±æ nad karkiem i utrwaliæ lakierem.
patrycjazuzanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:44   #3580
skarbek2012
Raczkowanie

Cytat:
Je¶li nie masz bardzo widocznych prze¶witów to z peruki zrezygnuj. Mo¿e zapisz siê do fryzjerki i niech ci nakrêci w³osy na wa³ki na calej d³ugo¶ci, potem grzywkê upi±æ do góry a resztê w³osów upiac w koka takiego na boku i na to jaki¶ du¿y kwiat. Ja zamierzam tak zrobiæ na jakie¶ wesele jak bêde mia³a o ile nie wypadnie mi do tego czasu reszta w³osów. Moja znajoma mia³a taka fryzurê i mimo ¿e w³osy ma na prawde bardzo kiepskie to wygl±da³a super
Stary 2011-07-03, 21:50   #3581
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Minê³o ju¿ 2 tygodnie mojej "kuracji"- efektów zero, mogê nawet powiedzieæ, ¿e wypadanie siê nasili³o...
Bojê siê myæ w³osy, nie wspominaj±c o czesaniu.
6 lipca jestem umówiona z dermatologiem, zobaczê co mi powie, co przepisze.

Za dwa tygodnie równie¿ zaczyna mi siê "sezon" wesel i mam ogromny dylemat: Co zrobiæ z odrostami? Ju¿ niestety trochê straszê.
Czy my¶licie, ¿e mniejszym z³em by³oby pomalowanie samych odrostów, a nie ca³ych w³osów, jak do tej pory robi³am? W³osy malujê ¶rednio co 2 miesi±ce, czasem nawet rzadziej.
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:05   #3582
skarbek2012
Raczkowanie

Cytat:
Minê³o ju¿ 2 tygodnie mojej "kuracji"- efektów zero, mogê nawet powiedzieæ, ¿e wypadanie siê nasili³o...

Za dwa tygodnie równie¿ zaczyna mi siê "sezon" wesel i mam ogromny dylemat: Co zrobiæ z odrostami? Ju¿ niestety trochê straszê.
Czy my¶licie, ¿e mniejszym z³em by³oby pomalowanie samych odrostów, a nie ca³ych w³osów, jak do tej pory robi³am? W³osy malujê ¶rednio co 2 miesi±ce, czasem nawet rzadziej.
a mo¿e zejdziesz do swojego naturalnego koloru? Farbowanie jednak jeszcze bardziej je mo¿e os³abiaæ nawet jak zrobisz same odrosty bo wtedy i tak farba dzia³a na cebulki. Ja mimo i¿ mam na prawdê kiepski kolor w³osów taki mysioszary to nie farbujê bo bojê siê ¿e jeszcze bardziej zaczn± wypadaæ
Stary 2011-07-04, 12:58   #3583
T'ai
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 494

czy której¶ z was wypada³y w³osy po odstawieniu tabletek anty?
u mnie to siê jako¶ zbieg³o i nie wiem czy to mo¿e byæ przyczyn±
a lec± strasznie
T'ai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:36   #3584
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107

Cytat:
Napisane przez T'ai Poka¿ wiadomo¶æ
czy której¶ z was wypada³y w³osy po odstawieniu tabletek anty?
u mnie to siê jako¶ zbieg³o i nie wiem czy to mo¿e byæ przyczyn±
a lec± strasznie
mi kiedy¶ wypada³y odstawienie tabletek jak najbardziej mo¿e byæ przyczyn± (spadek poziomu estrogenów itd)

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:17   #3585
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Cytat:

Ja przy mojej pierwszej "przygodzie" z mega wypadaniem trwaj±cej ponad 6 msc -y mia³am w³osy pomalowane na czarno. Wiêc postanowi³am zej¶æ do swojego naturalnego i zrobi³am to pasemkami, wtedy odrosty nie rzucaja siê tak w oczy.

A tak a'propos tego co siê dzieje teraz to przy dzisiejszym rannym czesaniu ju¿ nie wytrzyma³am zauwazylam,¿e wypadaja mi tez te nowe malutkie wlosy co rosna dopiero , tak siê wkurzy³am i pobieg³am od razu do fryzjera i obciê³am siê na takiego jakby boba. My¶lê,¿e teraz gdy s± krótsze nie bêdê chocia¿ tak bardzo czu³a przy myciu jak wyciagam sobie te wstrêtne d³ugie kluchowate kud³y

Zobaczy³am te¿ na stronce dziewczynê, w takim turbanie z chusty i wyglada³a ¶wietnie, wiec postanowilam kupic sobie jakas duza gruba chuste i cos pokombinowac.

no to co

(A.B)

Edytowane przez CieszSieDrobiazgami
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:26
Stary 2011-07-04, 17:56   #3586
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
mi kiedy¶ wypada³y odstawienie tabletek jak najbardziej mo¿e byæ przyczyn± (spadek poziomu estrogenów itd)
ehh.......czyli pewnie muszê to przeczekaæ?
Stary 2011-07-04, 18:03   #3587
agison
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.......czyli pewnie muszê to przeczekaæ?
tak, ale niekoniecznie biernie ja dzia³a³am ¿eby wspomóc te w³osiêta, jakie¶ wcierki, maski przeciw wypadaniu, zió³ka, generalnie wszystko co mi wpad³o w rêce
bo lecia³y konkretnie, ojjj ale mia³am do³a

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-04, 18:29   #3588
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale niekoniecznie biernie ja dzia³a³am ¿eby wspomóc te w³osiêta, jakie¶ wcierki, maski przeciw wypadaniu, zió³ka, generalnie wszystko co mi wpad³o w rêce
bo lecia³y konkretnie, ojjj ale mia³am do³a
ile czasu siê mêczy³a¶ z takim wypadaniem?
mówi±c szczerze to na razie porzuci³am tylko suszarkê, prostownicê i p³uka³am w³osy skrzypem
jednak na razie rezygnujê bo nabawi³am siê niez³ego ³upie¿u nie wiem sk±d i nie mog³am rozczesaæ po tych zio³ach w³osów

nie wiem czy warto kupiæ jaki¶ suplement
Stary 2011-07-04, 18:48   #3589
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 33 313

Mnie znow wypadaja wlosy. Garsciami. Suplementy tradycyjnie nie przynosza skutku. Jedynym kosmetycznym specyfikiem, po ktorym widze jakas roznice, jesli chodzi o ograniczenie wypadania jest cynamonowy szampon w kostce LUSHa.
Jesli ktos rzeczywiscie jest zdesperowany i szuka czegokolwiek, co pomoze to wyprobowac LUSHa nie zaszkodzi .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:58   #3590
agison
Zakorzenienie

Cytat:
nie pamiêtam dok³adnie, ale chyba z 3-4 miesi±ce ... a u Ciebie ile to trwa?
Cytat:
mówi±c szczerze to na razie porzuci³am tylko suszarkê, prostownicê i p³uka³am w³osy skrzypem
jednak na razie rezygnujê bo nabawi³am siê niez³ego ³upie¿u nie wiem sk±d i nie mog³am rozczesaæ po tych zio³ach w³osów
oj, to i tak sporo, bardzo dobrze ¿e porzucila¶ to z³o
a ³upie¿, hmmm, skrzyp móg³ wysuszyæ Ci w³osy ... a próbowala¶ np. p³ukaæ pokrzyw±? albo w ogóle zamiast p³ukanek stosowaæ jakie¶ wcierki, typu ampu³ki
Cytat:
to zale¿y ... np od tego jak siê od¿ywiasz, jaki tryb ¿ycia prowadzisz moim zdaniem warto, przynajmniej ja stosowa³am

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-05, 09:12   #3591
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
nie pamiêtam dok³adnie, ale chyba z 3-4 miesi±ce ... a u Ciebie ile to trwa?
oj, to i tak sporo, bardzo dobrze ¿e porzucila¶ to z³o
a ³upie¿, hmmm, skrzyp móg³ wysuszyæ Ci w³osy ... a próbowala¶ np. p³ukaæ pokrzyw±? albo w ogóle zamiast p³ukanek stosowaæ jakie¶ wcierki, typu ampu³ki
to zale¿y ... np od tego jak siê od¿ywiasz, jaki tryb ¿ycia prowadzisz moim zdaniem warto, przynajmniej ja stosowa³am
ponad miesi±c

skrzyp wysusza? o to nawet nie s±dzi³am
ale w³a¶nie odstawi³am go, umyjê kilka razy nizoralem i przerzucam siê na jaki¶ ³agodny szampon dla dzieci
¿adnych ampu³ek jeszcze nie stosowa³am

tryb ¿ycia - niestety mam pracê siedz±c± ale staram siê od¿ywiaæ dobrze i ruszaæ siê
od lutego przerzucam siê równie¿ na naturalne kosmetyki
Stary 2011-07-05, 09:38   #3592
agison
Zakorzenienie

Cytat:
ponad miesi±c

skrzyp wysusza? o to nawet nie s±dzi³am
ale w³a¶nie odstawi³am go, umyjê kilka razy nizoralem i przerzucam siê na jaki¶ ³agodny szampon dla dzieci
¿adnych ampu³ek jeszcze nie stosowa³am

tryb ¿ycia - niestety mam pracê siedz±c± ale staram siê od¿ywiaæ dobrze i ruszaæ siê
od lutego przerzucam siê równie¿ na naturalne kosmetyki
to 3mam kciuki ¿eby¶ szybko pozbyla siê problemu

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-05, 10:13   #3593
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
to 3mam kciuki ¿eby¶ szybko pozbyla siê problemu
to nie dziêkujê
wybieram siê po pracy do apteki to jaki¶ suplement chyba kupiê albo chocia¿ herbatkê z pokrzywy
Stary 2011-07-05, 10:17   #3594
agison
Zakorzenienie

Cytat:
to nie dziêkujê
wybieram siê po pracy do apteki to jaki¶ suplement chyba kupiê albo chocia¿ herbatkê z pokrzywy

pokrzywa to te¿ dobry pomys³, i wewnêtrznie, i zewnêtrznie

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-05, 10:21   #3595
miss90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 341

o tak mi masakrycznie wypadaj± od kilku lat...
i ju¿ na prawde mam ich b. malo
miss90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:45   #3596
russian88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Cytat:

Trochê Ciê zmartwiê, mi po odstawieniu anty wypadaj± ju¿ ósmy miesi±c i nie mam ju¿ po³owy moich z³ocistych loków
russian88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:53   #3597
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez russian88 Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê Ciê zmartwiê, mi po odstawieniu anty wypadaj± ju¿ ósmy miesi±c i nie mam ju¿ po³owy moich z³ocistych loków
faktycznie
a by³a¶ z tym u dermatologa np?
Stary 2011-07-06, 14:05   #3598
Gogo Yubari
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 793

Hej dziewczyny

Od jakiego¶ miesi±ca mam problem z wypadaniem w³osów. Najgorzej przy porannym myciu, suszeniu i czesaniu. W trakcie dnia kilka razy sprawdzam, czy w³osy wypadaj± i nic nie wychodzi, ale jak przejadê odkurzaczem po dywanie, ca³a szczotka jest we w³osach Jakie¶ pó³ roku temu mia³am boba, w³osy codziennie suszy³am i uk³ada³am, pó¼niej przesta³am uk³adaæ i stosowa³am szampon dzieciêcy (najpierw hipp, pó¼niej nivea baby). Miesi±c temu w³a¶nie wyrówna³am koñce, bo by³y podniszczone. Od tamtej pory zauwa¿y³am dziwny ³upie¿ (nie taki bia³y i sypki, ale gdy przejecha³am po skórze g³owy paznokciem, zbiera³a siê na nim dziwna "wydzielina?") oraz w³osy zaczê³y wypadaæ. Od 3 tygodni biorê celebrin, od 2 tygodni jadê na vichy dercos z amineksilem i nic -_- Mo¿e poradzicie co¶? S³ysza³am o naparze z czarnej rzepy, ale obawiam siê, ¿e przy mojej delikatnej skórze mog± pojawiæ siê niepo¿±dane efekty...
Gogo Yubari jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:35   #3599
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez russian88 Poka¿ wiadomo¶æ
ósmy miesi±c? o qrczê ... a jeste¶ pewna ¿e to po odstawieniu? nie masz ¿adnych niedoborów, problemów z hormonami?
bo ja siê kiedy¶ gina-endo pyta³am jak d³ugo mog± wypadaæ po odstawieniu, to mówi³ o max 6 miesi±cach, co i tak wyda³o mi siê kosmiczn± ilo¶ci± czasu ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-07-06, 14:38   #3600
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gogo Yubari Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny

Od jakiego¶ miesi±ca mam problem z wypadaniem w³osów. Najgorzej przy porannym myciu, suszeniu i czesaniu. W trakcie dnia kilka razy sprawdzam, czy w³osy wypadaj± i nic nie wychodzi, ale jak przejadê odkurzaczem po dywanie, ca³a szczotka jest we w³osach Jakie¶ pó³ roku temu mia³am boba, w³osy codziennie suszy³am i uk³ada³am, pó¼niej przesta³am uk³adaæ i stosowa³am szampon dzieciêcy (najpierw hipp, pó¼niej nivea baby). Miesi±c temu w³a¶nie wyrówna³am koñce, bo by³y podniszczone. Od tamtej pory zauwa¿y³am dziwny ³upie¿ (nie taki bia³y i sypki, ale gdy przejecha³am po skórze g³owy paznokciem, zbiera³a siê na nim dziwna "wydzielina?") oraz w³osy zaczê³y wypadaæ. Od 3 tygodni biorê celebrin, od 2 tygodni jadê na vichy dercos z amineksilem i nic -_- Mo¿e poradzicie co¶? S³ysza³am o naparze z czarnej rzepy, ale obawiam siê, ¿e przy mojej delikatnej skórze mog± pojawiæ siê niepo¿±dane efekty...
jak tak zaczê³am czytaæ w necie to przyczyny mog± byæ ró¿ne - zmiany hormonalne, dieta, stresy, okresowo te¿ czasem wypadaj± w³osy

na twoim miejscu po¿egna³abym siê z suszark± i prostownic± bo to dodatkowo im daje w ko¶æ

ja siê wspomagam teraz skrzypem i pokrzyw± (kupi³am wczoraj tabletki), nie suszê, nie prostujê i przerzucam siê na jaki¶ delikatny szampon
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.