|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
peiz, mam identyczny problem. Te¿ zastanawiam siê, czy to stres maturalny tak podzia³a³ i jeszcze trzyma, czy cholera wie co...
Po ponad tygodniowym stosowaniu Vitapilu + herbata z pokrzywy, na razie efektów brak, ci±gle cierpliwie czekam. W³osy lec±, jak tylko zbli¿a siê dzieñ ich mycia, to chce siê ryczeæ, bo wiem ile ich wypadnie... W ci±gu dnia równie¿ chodzê w warkoczu, tak samo ¶piê w nim, bo wtedy nie mam mo¿liwo¶ci 'wyci±gania' coraz to nowych w³osów. Badanie krwi mia³am robione niedawno, wszystko by³o w porz±dku, mam jednak zamiar jutro zrobiæ jeszcze badanie na tarczycê (odp³atnie, bo na wizytê u lekarza nie doczekam siê chyba). Które wed³ug Was bêdzie najlepsze? TSH?
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
Moje pierwsze badanie TSH to 4,4 gdzie przedzia³ by³ to 4,7. Wynik ten widzia³ lekarz rodzinny i 3 dermatologów!!! ¯aden nie zwróci³ na to uwagi. Dopiero na forum polecono mi kolejne badanie. Oczywi¶cie jak wynik skoczyl do 4,9 a przeciwcia³a wskazuj±ce na Hashimoto ok 25 razy ponad normê, to ju¿ ¿aden lekarz nie mia³ w±tpliwo¶ci, ¿e to niedoczynno¶æ. Szkoda tylko, ¿e ja musia³am czekaæ z rozpoczêciem leczenia ponad pó³ roku, ze wzglêdu na RAZACA NIEKOMPETENCJE lekarzy.
Zrób TSH, anty-TG i anty-TPO. |
|
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 560
|
Cytat:
Robi³a¶ jeszcze jakie¶ badania, których wyniki wskazywa³y na nieprawid³owo¶æ? Ft3, ft4? W takich przypadkach lekarz rodzinny mo¿e co najwy¿ej wypisaæ Ci skierowanie do poradni endokrynologicznej, choroby tarczycy nie s± broszk± internistów, tym bardziej dermatologów. Nie nazwa³abym tego ra¿±c± niekompetencj±.skarbek, Twój stres nie polepsza sytuacji, prêdzej czy pó¼niej nauczysz siê z nim jako¶ radziæ. Dla przyk³adu trochê autopsji: w³osy od zawsze szczotkujê dok³adnie dwa razy dziennie, co podczas nasilonego wypadania by³o istn± mêk±: masa wy³a¿±cych k³aków za ka¿dym poci±gniêciem szczotki. Zaczê³am zabieraæ ze sob± do ³azienki odtwarzacz mp3 zak³ada³am s³uchawki, skupiaj±c siê na ulubionej muzyce. W ci±gu dnia natomiast upina³am w³osy w kok, wiêc nie drêczy³y mnie k³aki na plecach i ramionach. Z czasem przesta³am zwracaæ na nie uwagê.
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Dziewczyny proszê porad¼cie mi co¶, mam w te wakacje 3 wesela w tym jedno za 2 tygodnie i normalnie to bardzo bym siê cieszy³a, ale tylko jak pomy¶le o tych wstrêtnych k³akach to mi siê ju¿ tak nie u¶miecha... Nie moge oczywi¶cie ich rozpu¶ciæ, bo wygl±daj± strasznie marnie i zaraz siê zlepiaj± w str±ki. Macie mo¿e jakie¶ pomys³y jak siê uczesaæ ¿eby wygl±daæ jak cz³owiek? Co robicie z w³osami na jakie¶ wiêksze wyj¶cia? Zastanawia³am siê nad peruk± ale bêdê ca³y czas siê martwi³a czy siê co¶ nie zsunie... :/ Pomó¿cie
Dzieci s± milsze od doros³ych zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 520
|
Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-clip-in-wlo...681180327.html i upiê³a w koka hiszpañskiego nad karkiem, z jakim¶ kwiatkiem wpinanym Ew. spi±æ w warkocz francuski, k³osa swoje w³osy
|
|
#3577 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Te dopinki mog³yby fajnie zagê¶ciæ ale jakbym doczepi³a je do moich w³asnych to po ca³onocnym noszeniu pewnie wylecia³oby mi to co zosta³o, bo niew±tpliwie obci±¿aj± co jak co dziêkujê za poradê
Dzieci s± milsze od doros³ych zwierzêta s± milsze od dzieci mówisz ¿e rozumuj±c w ten sposób muszê doj¶æ do twierdzenia ¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
Edytowane przez CieszSieDrobiazgami Czas edycji: 2011-06-28 o 18:28 |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 520
|
Cytat:
W sumie to nie wiem jak to ciê¿kie i jak obci±¿a, bo sama siê dopiero przymierzam do zakupu Tylko mnie mêczy to ¿e jednak wiêkszo¶æ czasu mam w³osy naturalnie skrêcone, i ¿eby to nosiæ musia³abym ci±gle prostowaæ ![]() I bardzo mi siê taka fryzurka podoba: http://www.youtube.com/watch?v=VkUo6JQud_o Tylko sobie sama nie umiem zrobiæ Mog³aby¶ tak zaple¶æ sobie (a raczej kto¶ Tobie ), a dó³ spi±æ na karku - bêdzie ciekawie wygl±da³o
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 560
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Minê³o ju¿ 2 tygodnie mojej "kuracji"- efektów zero, mogê nawet powiedzieæ, ¿e wypadanie siê nasili³o...
Bojê siê myæ w³osy, nie wspominaj±c o czesaniu. 6 lipca jestem umówiona z dermatologiem, zobaczê co mi powie, co przepisze. Za dwa tygodnie równie¿ zaczyna mi siê "sezon" wesel i mam ogromny dylemat: Co zrobiæ z odrostami? Ju¿ niestety trochê straszê. Czy my¶licie, ¿e mniejszym z³em by³oby pomalowanie samych odrostów, a nie ca³ych w³osów, jak do tej pory robi³am? W³osy malujê ¶rednio co 2 miesi±ce, czasem nawet rzadziej.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 494
|
czy której¶ z was wypada³y w³osy po odstawieniu tabletek anty?
u mnie to siê jako¶ zbieg³o i nie wiem czy to mo¿e byæ przyczyn± ![]() a lec± strasznie
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak a'propos tego co siê dzieje teraz to przy dzisiejszym rannym czesaniu ju¿ nie wytrzyma³am zauwazylam,¿e wypadaja mi tez te nowe malutkie wlosy co rosna dopiero ![]() Zobaczy³am te¿ na stronce dziewczynê, w takim turbanie z chusty i wyglada³a ¶wietnie, wiec postanowilam kupic sobie jakas duza gruba chuste i cos pokombinowac.
Edytowane przez CieszSieDrobiazgami Czas edycji: 2011-07-04 o 16:26 |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
ehh.......czyli pewnie muszê to przeczekaæ?
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale niekoniecznie biernie
ja dzia³a³am ¿eby wspomóc te w³osiêta, jakie¶ wcierki, maski przeciw wypadaniu, zió³ka, generalnie wszystko co mi wpad³o w rêce bo lecia³y konkretnie, ojjj ale mia³am do³a
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówi±c szczerze to na razie porzuci³am tylko suszarkê, prostownicê i p³uka³am w³osy skrzypem jednak na razie rezygnujê bo nabawi³am siê niez³ego ³upie¿u nie wiem sk±d i nie mog³am rozczesaæ po tych zio³ach w³osów ![]() nie wiem czy warto kupiæ jaki¶ suplement
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 33 313
|
Mnie znow wypadaja wlosy. Garsciami. Suplementy tradycyjnie nie przynosza skutku. Jedynym kosmetycznym specyfikiem, po ktorym widze jakas roznice, jesli chodzi o ograniczenie wypadania jest cynamonowy szampon w kostce LUSHa.
Jesli ktos rzeczywiscie jest zdesperowany i szuka czegokolwiek, co pomoze to wyprobowac LUSHa nie zaszkodzi .
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiêtam dok³adnie, ale chyba z 3-4 miesi±ce ... a u Ciebie ile to trwa?
Cytat:
![]() a ³upie¿, hmmm, skrzyp móg³ wysuszyæ Ci w³osy ... a próbowala¶ np. p³ukaæ pokrzyw±? albo w ogóle zamiast p³ukanek stosowaæ jakie¶ wcierki, typu ampu³ki ![]() to zale¿y ... np od tego jak siê od¿ywiasz, jaki tryb ¿ycia prowadzisz moim zdaniem warto, przynajmniej ja stosowa³am
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skrzyp wysusza? o to nawet nie s±dzi³am ale w³a¶nie odstawi³am go, umyjê kilka razy nizoralem i przerzucam siê na jaki¶ ³agodny szampon dla dzieci ¿adnych ampu³ek jeszcze nie stosowa³am tryb ¿ycia - niestety mam pracê siedz±c± ale staram siê od¿ywiaæ dobrze i ruszaæ siê od lutego przerzucam siê równie¿ na naturalne kosmetyki |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
to nie dziêkujê
![]() wybieram siê po pracy do apteki to jaki¶ suplement chyba kupiê albo chocia¿ herbatkê z pokrzywy
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokrzywa to te¿ dobry pomys³, i wewnêtrznie, i zewnêtrznie
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 341
|
o tak mi masakrycznie wypadaj± od kilku lat...
i ju¿ na prawde mam ich b. malo
|
|
|
|
#3596 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a by³a¶ z tym u dermatologa np? |
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 793
|
Hej dziewczyny
Od jakiego¶ miesi±ca mam problem z wypadaniem w³osów. Najgorzej przy porannym myciu, suszeniu i czesaniu. W trakcie dnia kilka razy sprawdzam, czy w³osy wypadaj± i nic nie wychodzi, ale jak przejadê odkurzaczem po dywanie, ca³a szczotka jest we w³osach Jakie¶ pó³ roku temu mia³am boba, w³osy codziennie suszy³am i uk³ada³am, pó¼niej przesta³am uk³adaæ i stosowa³am szampon dzieciêcy (najpierw hipp, pó¼niej nivea baby). Miesi±c temu w³a¶nie wyrówna³am koñce, bo by³y podniszczone. Od tamtej pory zauwa¿y³am dziwny ³upie¿ (nie taki bia³y i sypki, ale gdy przejecha³am po skórze g³owy paznokciem, zbiera³a siê na nim dziwna "wydzielina?") oraz w³osy zaczê³y wypadaæ. Od 3 tygodni biorê celebrin, od 2 tygodni jadê na vichy dercos z amineksilem i nic -_- Mo¿e poradzicie co¶? S³ysza³am o naparze z czarnej rzepy, ale obawiam siê, ¿e przy mojej delikatnej skórze mog± pojawiæ siê niepo¿±dane efekty...
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o qrczê ... a jeste¶ pewna ¿e to po odstawieniu? nie masz ¿adnych niedoborów, problemów z hormonami?bo ja siê kiedy¶ gina-endo pyta³am jak d³ugo mog± wypadaæ po odstawieniu, to mówi³ o max 6 miesi±cach, co i tak wyda³o mi siê kosmiczn± ilo¶ci± czasu ...
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na twoim miejscu po¿egna³abym siê z suszark± i prostownic± bo to dodatkowo im daje w ko¶æ ja siê wspomagam teraz skrzypem i pokrzyw± (kupi³am wczoraj tabletki), nie suszê, nie prostujê i przerzucam siê na jaki¶ delikatny szampon |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Robi³a¶ jeszcze jakie¶ badania, których wyniki wskazywa³y na nieprawid³owo¶æ? Ft3, ft4? W takich przypadkach lekarz rodzinny mo¿e co najwy¿ej wypisaæ Ci skierowanie do poradni endokrynologicznej, choroby tarczycy nie s± broszk± internistów, tym bardziej dermatologów. Nie nazwa³abym tego ra¿±c± niekompetencj±.
zak³ada³am s³uchawki, skupiaj±c siê na ulubionej muzyce.
W ci±gu dnia natomiast upina³am w³osy w kok, wiêc nie drêczy³y mnie k³aki na plecach i ramionach. Z czasem przesta³am zwracaæ na nie uwagê.

i nie mog³am rozczesaæ po tych zio³ach w³osów

o qrczê ...