|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
hej, my dziś byliśmy u lekarza znów, już mam dość tego latania, no ale za tydzień będzie można Krzysia wreszcie zaszczepić, bo bilirubina spadła bardzo ładnie
za to jak wracaliśmy to mnie jakaś starsza pani zaczepiła już jak wysiadałam z tekstem że "przecież to dziecko się pani udusi" (w chuście), rzuciłam jej, że se nowe zrobię ![]() ![]() Cytat:
u nas karmienie na śpiocha o 23 nic nie dało, i tak pobudka po 3 była... Cytat:
iza, bardzo ładna sukieneczka! Cytat:
![]() Cytat:
heheh, dokładnie, trzeba uzgodnić terminy, dziewczyny ![]() Cytat:
![]() głosuję na Was dziewczyny codziennie ![]() Cytat:
jaki rozwalony do jedzenia ![]() Cytat:
obie są fajne i wygodne, nati jest tańsza nowa i chyba lepsza dla początkujących, zarę trudniej dociągnąć ja mam zdjęcie w chustach jak się ogarnę to wrzucę Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze babie powiedziałaś ![]()
![]() |
#1563 |
Zadomowienie
|
prunell ale u nas jeszcze zascianek, ta od razu sie dziecko udusi
![]() ale odkrylam, przeciez mam na wozek folie od deszczu ![]() ![]() ale obiad skaplikowany robie ![]()
#1564 |
Zakorzenienie
|
Wanilia, znowu
![]() Maggol, laktator niby ok, zasysa porządnie ale ledwo mi kapie ![]() ![]() ![]() Tra, ja ostatnią @ miałam 3 lipca a już 20 podejrzewałam ciążę ![]() Diatoma, ja Cię podziwiam że chce Ci się tak siedzieć po nocach i przetrzymywać Tyma. Ja na pierwsze kwęknięcie wetknęłabym butlę w dziób ![]() ![]() ![]() Coralady, ślicznotka ![]() Aja, dobre i to, oby zabiegi pomogły ![]() Trzyrazyi, oj nie, takie ciuszki a'la panna młoda to nie w moim stylu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() gratulacje ![]() no i super, pochwal się zdjęciem jak już je będziesz miała ![]() u mnie też żaden pediatra nie badał małego tą metodą Vojty ![]() mój Dawid główkę bardzo wysoko podnosi na brzuszku i długo trzyma, ale jak się trochę zmeczy to mu się główka chwieje, jak się go podnosi do siadu to główkę ciągnie do góry i już fajnie trzyma, rączki ma jeszcze czasem w piąstki, ale rzadko i też niedawno zaczął się tak w łuk cały wyginać ![]() Cytat:
ja tak samo ![]() Cytat:
![]() moja mama rozmawiała ostatnio ze swoją siostrą i jej wnuki karmione piersią wstawały regularnie co 1,5-2h w nocy - jeden przez 11 a drugi przez 13 miesięcy ![]() Cytat:
![]() u nas podobno chrzczą tylko na mszy o 13.30 więc nie mamy wyboru ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-06 o 14:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
kasiunia-moja to zawodzi jak płaczka pogrzebowa takie aaa, auuuuaaa
![]() prunelle-ty to się masz z tymi babami ![]() ale dobrze jej powiedziałaś super, ze spadła bilirubina ![]() Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki, pomogły, bo Nadia ma już zdrowe bioderka ![]() ![]() ![]() Doktor te prawe bioderko sprawdzał i sprawdzał, szczególnie, ze młoda się wierzgała i stwierdził, ze już jest w normie dla wieku. Sprawdził tez, jak ja nosze w marsupi i pochwalił, kazał oczywiście nosić dalej, a następna wizyta dopiero, gdy mała zacznie chodzić ![]() ah jak się ciesze, normalnie taka hepi jestem ![]()
#1567 |
Zadomowienie
|
IZabela to jest na stronie nr 40, pod literką N-jak nocne picie
![]() aja1 dobrze ze przespisali ci krioterapie, mi to naprawde pomoglo i na kolana i na nadgrastki bo zawsze mialam słabe. tzn z nadgrastakmi bylo tak ze jak umylam okna to potem nie mialam sily dlugopisu w reku trzymac, wiec szlam na rehabilitacje i robilam sobie krio ![]() ![]()
#1568 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to jak dzis rano ja znalezlismy(dalej reczniki zeby sie nnie przemieszczala) za niedlugo zacznie raczkowac hehe
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() prunellegrunt to dobra odpowiedz ![]()
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Kasiunia,
![]() Tra, super ![]() Tajka, Jaś Wędrowniczek z Twojej Lenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Trai ![]()
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Tajka, nie do wiary
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
ale bezsensu to bo jeśli nawet o mleko to co do 6 miesiąca muszą się dzieci w nocy na jedzenie budzić ![]()
![]() |
#1573 |
Rozeznanie
|
Kochane ja tylko na moment, bo przygotowuję się do obrony, która jest jutro
![]() ![]() ![]() ![]() A chciałam Ci tylko napisać wanilko, że wierzę, że te pęcherzyki u Nadusi to nic poważnego i bardzo mocno trzymam kciuk żeby zniknęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczyna podnosic lepek do siadania jak lezy....cos mi sie wydaje ze gora 2 iesiace i bedzie siedziec z lezacego;p zrobila kupsko i wylecialo na cala klatke piersiowa ![]() ![]()
![]() |
#1575 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się dowiedziałam 3 sierpnia, akurat na wakacjach ![]() Cytat:
![]() diatoma o jaki Tymo rozwalony je ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tajka no nie mogę się nadziwić jaka ta Twoja mała jest ruchliwa ![]() ![]() ego_ego, coralady ja też każdego dnia głosuję ![]() patrycja_22 trzymam kciuki, będzie dobrze ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-06 o 15:34 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Wtajemniczenie
|
Nie zaznaczyłam cytowania i teraz nie wiem co komu miałam odpisać
![]() W ogóle jakaś dzisiaj zadżumiona jestem ![]() ![]() Chyba kawę walnę,moze mnie natchnie i sił przybędzie ![]() Dziękujemy za komplementy i oddane głosy ![]() ![]() ![]() ![]() Nuna pytałas o chuste ja mam tkaną Natibaby. http://www.sling.com.pl/sklep/?p=pro...i-(lirio,-maxi) Mirabilko niestety daleko,okolice Oświęcimia ![]() Patrycja trzymam za jutrzejsza obronę!
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-06 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie znasz dnia ani godziny ![]() już nie pamiętam kiedy lekarze tym mówią ![]() ale jak siostrze kazał to byłam w szoku ze tak wcześnie
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok potwor usnal to idziemy jesc Tz cos upichcil z kasza gryczana, ja lubie on nie ale trzeb zuzyc co mamy przed piatkiem;P Kurcze nie wierze ze 2 dni i wyprowadzka...
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tez sie jeszcze nie zdażyło,ale moja mama ma z tym problem i dwie znajome
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja ciągle biegam do laboratorium z moczem Małego, ale na szczęście już bakterie pogonione i jutro jedziemy na badanie cystografię.
Co do jedzenia to mój Michał jest nadal tylko na cycu i już trzeci dzień z kolei śpi od 22 do 6 ![]() Do tej pory w ogóle nie przepajałam go. Czy któraś z Was też nie przepaja dziecka będącego na cycu? Tak wogóle to od września wracam do pracy i chyba powoli trzeba będzie zacząć wprowadzać MM... Polecicie jakiś podgrzewacz? Czy raczej to zbędny gadżet? Na dodatek dziś otrzymałam wyniki z innego lab odnośnie moich bakterii w pochwie i owszem są bakterie, ale jest notka, że stanowią one naturalną florę i nie ma podstaw do wykonania antybiogramu. Czyli przez te 3 mce na darmo brałam antybiotyki i inne globułki wrrrrrrrrrr.
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-07-06 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zadomowienie
|
ale mam doła potężnego nie dośćże znowu te pęcherzyki to odparzenie nam się powiększyło (smaruje wietrze i często zmieniam pieluchy i dupa nic nie pomaga) do tego jakieś uczulenie na brzuszku wyskoczyło, nic tylko sobie palnąć w łeb, siedzę ryczę i nie wiem co mam ze sobą zrobić
Cytat:
![]() iza teraz muszę wyhodować tak pęcherzyka żeby wodę z niego wycisnąć na specjalny patyczek i zanieść to potem do laboratorium tylko że ja nawet nie wiem kiedy jej powstały bo wczoraj nie miała nic a dziś już trzy paluszki ze skórką zdartą trzyrazyi mała będzie wyglądać jak księżniczka, jak dla mnie bez nakładki lepiej prunelle matko i córka staruchy powstrzymały by się zanim coś palną znalazłam jakieś forum na którym ludzie (dorośli i dzieci) mają identyczne pęcherzyki i wszyscy wydali kupę kasy na leczenie i nic nie pomaga, najczęściej pojawia się latem i potem samo znika, nikt nie wie co to jest i nikomu nic nie pomaga ![]() gosik skończyliśmy smarowanie w niedziele i do dziś nic nie było, na kontrole pójdę dopiero jak mi się uda zbadać ten płyn z ranki, wysmarowałam jej maścią znowu no i zobaczę jutro czy coś nowego się pojawi traicionera nawet nie wiesz jak się ciesze ![]() aja trzymam kciuki, już niedługo będziesz miała kolana jak osiemnastka ![]() tajka nieźle ![]() patrycja kciukam za obronę ![]() kasiunia nie smarowałam bo kazał smarować tylko 7 dni dzięki dziewczyny za pocieszenie ale jakoś nie mam siły wierzyć że to jej zniknie ![]() ![]()
![]() |
#1583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my tez mielismy za piewszym razem jakies ale ale juz jest na szczescie okej Cytat:
![]() a moja dzisiaj wycisnela sama kupe! ![]() co prawda szalu nie bylo, ale wazne, ze pracuje sama! no i pospala sobie, 2xpo godzinie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobrażam sobie jak się czujesz, ale poszukaj w sobie siły i optymizmu ![]() może inny lekarz albo powiedz temu, ze z tym pęcherzykiem nie da się tak łatwo a odparzenia to nic takiego ![]() ja włączyłam z nimi dobry miesiąc, pomogła nam maść Tormentalum
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-06 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No ![]() ja od poczatku nie nakladalam tej opaski!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
ja nie przepajam ![]() a wasze dzieci maja jeszcze te opaski miedzy nogami?? ja dostalam nosidlo jak miala 3 miesiace.....wtedy zaczelam ja nosic
![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-07-06 o 17:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja nie mam tej nakładki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was od rana i nadrobić nie mogę
![]() ale miałam dziś noc i dzień ![]() ![]() w nocy młody obudził się o 12 głodny dałam mu butlę nie spał do 1... ale za to spał do 6 potem z małą przerwą o 3 na danie smoka ![]() ![]() za to w dzien wynagrodził mi wszystko najpierw pięknie podnosił główkę na brzuszku - nie rewelacja ale już ładniej niż zawsze ![]() potem mój tata się z nim bawił i on śmiał się wniebogłosy normalnie aż się zachodził potem ja mu robiłam pierdziochy na brzuchu i takie gili gili jakby i śmiał się do rozpuku ![]() ![]() potem trzymał sobie gryzaczka jak nigdy ![]() jakieś postępy moje dziecko dziś zrobiło ![]() Iza piękna ta sukienusia ja też wolę taie ubranka niż jakieś kiecki z atłasu czy garnitury... mój miał koszulę w kratę i spodenki bawełniane i na to pulowerek we wszystkim może chodzić ![]() Diatoma świetne zdjęcia - fajna pozycja karmienia hehe luzak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajne zdjęcie - akrobatka będzie zobaczysz ![]() Cytat:
![]() \ Wanilko nie martw się idź do lekarza będzie dobrze kochana jesteśmy z tobą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-06 o 17:23 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawsze przegotowywaną wodę w dzbanku i na bieżąco podgrzewam w mikrofalówce, zajmuje mi to 15 sekund ale są różne techniki ![]() a jeśli się zdecydujesz na podgrzewacz to wybierz porządny, taki na którym można ustawić temperture do której ma podgrzać, który potrafi utrzymywać stała temp., a najlepiej jakby też chłodził moja siostra kupiła z Avent i wg niej jest do niczego ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
i długo musisz trzymać butlę żeby była dobra temperatura? bo czasem myślę, czy by nie kupić ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
ja w szoku jestem ![]()
![]() |
#1589 |
Raczkowanie
|
dziewczyny które mają Marsupi oceńce czy ta żaba jest za duża? bo ja jestem bez tego paska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Patrycja, trzymam kciuki
![]() Ahtaga, moja Anika jest na cycu i nie przepajam jej. Synka też nigdy nie przepajałam, przecież mleko na początku zawiera wodę gaszącą pragnienie. W czasie upałów przystawiam małą częściej a na krótko, tak żeby więcej popiła. Wanilia, domyślam się jak się czujesz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.