![]() |
#691 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale pasowałoby mieć chociaż na tyle uczciwości żeby nie wmawiać innym że wcale nie próbowało się ich obrazić, bo to już byłoby oszustwo, prawda? To tak jakby złodziej zaklinał się, że wcale nie chciał komuś ukraść pieniędzy ![]()
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
A co jest obraźliwego w łosiu? A osły to bardzo urocze zwierzęta. Serio.
A powiedzenie komuś w przenośni, że jest naiwny i mało spostrzegawczy, to nie jest obraza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty nie widzisz powodu, dla którego mamy się wzajemnie cytować, a ja tak. Zarzucasz nam, że prawie jednogłośnie KAŻEMY autorce nas słuchać; że podważamy Twoje zdanie, ale nie potrafisz przytoczyć słów, które by na to wskazywały. Nazywasz moją wypowiedź niezgodną z tematem, pomimo że nie czytałaś poprzedzających jej postów. Nie neguję Twojego zdania, nie mówię też, że masz myśleć tak samo jak my. Chcę jedynie zrozumieć, dlaczego nadinterpretujesz akurat moje wypowiedzi i doszukujesz się w nich chamstwa. P.S. Mówiąc, że Twoja opinia nie jest obiektywna, nie miałam na myśli subiektywizmu. Zamotałam się, kiedy zwróciłaś mi uwagę. Wydaje mi się, że przedstawienie opiniowanej sytuacji w sposób racjonalny, rzeczywisty (obiektywizm), jest dużo bardziej pomocne, niż odwoływanie się do własnych przekonań, uprzedzeń (subiektywizm).
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-06 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to był komentarz inteligentny to sorry.....(nie obrażając autorki tego komentarza). Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytrynowa: miałam się już nie wypowiadać, bo nie widzę sensu tej dyskusji, ale nie mogę. Proszę czytaj ze zrozumieniem moje wypowiedzi. Co najmniej 3x napisałam, że zacytowane wypowiedzi posłużyły jedynie jako przykład. Jeśli chodzi o ścisłość to do Twojej odp. odnośnie tego, że autorka nie odejdzie od niego i należy jej współczuć (co zacytowałam) napisałam, że "nawet jeśli ma nas w d....to ma do tego święte prawo. Jeśli chce z nim być to też ma do tego prawo. No a wypowiadające się tutaj osoby mogą jej współczuć lub raczej to olać. " I wiesz co? cofam to co poprzednio napisałam, że użyłam Twojej wypowiedzi jako przykładu, bo specjalnie przeczytałam jeszcze raz moje poprzednie posty i to nawet nie było to użycie jako przykładu tylko odniesienie się do Twoich słów, co chyba jest normalne na forum. Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że jej KAŻECIE. chcesz koniecznie przytoczenia, proszę: Cytat:
Cytat:
Przeczytałam w zasadzie każdy post, jeden bardziej pobieżnie inny mniej. Cytat:
![]() dla mnie to tyle w temacie
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytujesz mnie, więc powinnaś zauważyć, że współczuję autorce, ale nie robię z tego afery. Cytat:
Czyżby? Z racji, że nigdzie nie napisałyśmy, że autorka MUSI nas słuchać, pozwolę sobie przytoczyć Twoje wypowiedzi, które przynajmniej moim zdaniem, sugerują, że jest inaczej: Cytat:
Pomijając kwestię "nakazywania", jeśli chodzi o: Tak:
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-06 o 20:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opieramy się na tym co piszą autorzy watków, jesli chcą w naszych oczach lepiej wyglądać to muszą się się nam lepiej przedstawiać.
![]() |
![]() |
#697 |
BAN stały
|
raczej miałam na myśli, że ten wątek wzięły sobie do serduszka zarówno te panie, które nie mogły pogodzić się z myślą, że autorka chce być z chłopakiem takim, jakim go w tym wątku przedstawiła, jak i panie z bulwersikiem w tle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Cytrynowapannica szkoda słów na tą całą gg22 ona nas po prostu prowokuje, a nie chcemy przecież aby nam wątek zamknęli z jej powodu...każdy ma prawo do własnego zdania i własnej opinii, a jeśli się z nami nie zgadza to już jej indywidualny problem...
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sama napisałaś każdy ma prawo do własnego zdania. Z reguły na świecie jest tak, że ludzie różnią się wyrażanymi opiniami, a co za tym idzie nie muszą się ze sobą zgadzać. Wynika to jedno z drugiego-> jak masz problem ze zrozumieniem definicji patrz ciocia wikipedia. Więc jeśli Wy macie prawo do własnego zdania to ja też, a że Wam to się może nie podobać (ups, sorry Tobie, bo znowu zostanę posądzona o generalizowanie) to nie jest to na pewno mój problem. Tak jak napisałam w 1szym moim poście w tym wątku- bardzo często na wizażu występuje zjawisko zbiorowej solidarności w wyrażanym zdaniu i biada temu, co ma inne zdanie- widać na załączonym obrazku. żegnam.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie nazwałabym odmiennego zdania czyimś "problemem" ![]() ![]() i zgadzam się z dawidowskąkasią, jesteśmy (o dziwo) wyjątkowo zgodne w tym temacie
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Gg zgadza się co do tego że facet jest nie teges, ale nie podoba się jej sposób w jaki się tutaj naśmiewacie z autorki. Co z tego że jest to okraszone miłymi slodkopierdzącymi słóweczkami i spijaniem sobie miodziku z pysiuniów swoich słodziuchnych, jak dalej pozostaje to obrażaniem i naśmiewaniem. A indywidualny problem masz Ty, ponieważ nie potrafisz uszanować zdania dyskutantki, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, i nie umiesz formułować myśli. Hmm, w sumie - to masz kilka indywidualnych problemów.
![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
widzę, że na intymnym nic się nie zmieniło
![]() autorka przychodzi nabuzowana emocjami, rozgorączkowana żali się na faceta, wizażanki, jak zawsze oczywiście, służą jedyną słuszną radą: rzuć buca! następnie pod nagonką całokształtu owego buca, autorka zaczyna opisywać inne sytuacje, dochodząc do streszczenia całego związku. jednak wizażanki są nieugięte i nie wierzą, że taki pajac mógł kiedykolwiek zachowywać się inaczej, a jeśli już w ogóle coś tak nieprawdopodobnego miało miejsce, to na pewno była to poza i dopiero teraz wyszło szydło z worka i pokazał swoją prawdziwą twarz. więc chórem orzekają, że on się nie zmieni, i że ona musi być naiwna, skoro w to wierzy, bo `każda z nich już dawno kopnęłaby go w dupę na pożegnanie`. autorka zaczyna bronić faceta i to jest jak iskra! bum! wizażanki się rozkręcają! robią sobie z niej żarty [koniecznie te z `wyższej półki`], próbują jej przemówić, że facet jest nic nie warty, ale apogeum następuje gdy prorokują nad ich przyszłością! to jak spełnienie, +100 do dobrego humoru i mały bonusik +20 do nabicia postów. potem zwykle temat się urywał, ale tu nie! nie, to jeszcze nie koniec! autorka założyła sobie nowe konto i zabawa zaczyna się od nowa. ona broni sama siebie, a wizażanki są w swoim żywiole. po prostu never ending story. ciekawe która pierwsza nazwie mnie kolejnym klonem narciarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Ten problem tyczy się Ciebie, bo z tego co zauważyłam wszystkich się czepiasz i tylko prowokujesz do kłótni ;] Czytać ze zrozumieniem to potrafię, więc nie praw mi tu kazań bo nie jesteś moją matką !
![]()
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
Dajcie sobie spokój, na jaki wątek się nie wejdzie to po paru postach zamiast pisać na temat to większość się kłóci kto to nie umie czytać ze zrozumieniem, jaki to jest ktoś chamski, że tylko obrażać umie itp...pogadajcie sobie na te tematy na privie a na wątkach piszcie na temat, swoją drogą ciekawe gdzie moderatorzy są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Też się zastanawiam gdzie są moderatorzy, no bo sorry nawet zdania swojego nie można mieć, bo już się nie które na maksa czepiają...
Droga autorko wątku i co w końcu będzie z tą kasą od babci?Oddasz mu część na samochód czy zostawisz wszystkie pieniądze na wakacje?
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyjątkowo podły post |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
wszystkie pieniądze idą na wakacje
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
No i dobrze, że idą na wakacje,a nie na jego samochód...dobre posunięcie
![]() Dawidowskasia nie warto już na ten temat dyskutować, bo nie przegadamy im one wiedzą swoje,a my swoje...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
No i po co drążysz to dalej. Autorka napisała ,że wszystkie - to wszystkie. A potem znowu będą jakieś scysje ;]
A co do samego wątku- wydaje mi się ,że autorka nie jest całkowicie dojrzała i pod wpływem emocji zapewne ubarwiła swą historię. A teraz ponosi tego konsekwencje. Później chciała wyjść z tego z twarzą- ale wyszło jeszcze gorzej ![]() ![]() W każdym razie udanych wakacji życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w ani jedno słowo, ale na SZCZEŚCIE to mnie nie dotyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
A-bo mam taki kaprys
![]() B.bo mam takie prawo /wolność słowa/ ![]() C.bo to ogólnodostępony watek,gdzie można się wypowiadac ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
Co nie zmienia faktu - że mam prawo czepiać się czepiania ,bo jak napisała wizażanka:
A-bo mam taki kaprys ![]() B.bo mam takie prawo /wolność słowa/ ![]() C.bo to ogólnodostępony watek,gdzie można się wypowiadac ![]() A to co robicie (nie tylko TmargoT) przypomina mi kopanie leżącego - ale skoro w ten sposób chcecie pomóc dziewczynie -no to gratuluja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
teraz obnażamy naiwność,może taka krytyka coś da |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.