|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
TYMEK LadyInBlack2
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-06 o 21:47 |
|
|
|
#812 |
|
BAN stały
|
Sms od Lady:
"Tymek pozdrawia ciocie.Wazy 3080,urodzony równo w 39 tc.Jest cudny. Ja się czuję jak zwłoki kota pod tirem ale dla tej kruszyny było warto. Pogratulujcie ode mnie Bartessie".(napisałam Lady,ze i Barteska dziś tuli Karolka) Zdjęcie Tymka przystojniaczka prześle Brunetka
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
Piękne maleństwo z Tymka
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Sygine to dobrze że wszystko ok
a lekarz okropny ![]() Patik mnie też bardziej podoba sie Sara ![]() Zapomniałam dziękuje wszystkim za
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Sygine to świetne wieści, a lekarz miał w sumie rację
![]() Ja tez na ostatnim KTG miałam skurcze ok 70-80 i czułam je jako lekkie twardnienie brzucha. nie pociesze Cię ale podzas porodu takie na 60 były mega bolesne, nie wiem jak oni to mierzą brumek co do łóżeczka to nie ma opcji żeby taki szkrab sobie sam wymontował szczebelek musiałby się chyba całym swoim ciałkiem zawiesić i odpowiednio złapać. Przynajmniej w moim łóżeczku trzeba go docisnąć dość mocno
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-06 o 21:51 |
|
|
|
#817 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z pala na takich...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla meza!Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak postanowiłam jechać na IP nie było go w domu i zadzwoniłam po niego. Był w domu chyba w ciągu 5 minut - biegł z miasta. Przez telefon tłumaczyłam że to nic poważnego i że to nie poród. Przyszedł i ze stoickim spokojem wziął dokumenty, wyprowadził samochód i spokojnie pojechaliśmy Zero nerwów czy paniki
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodki Tymek!!!! Lady chyba wcześniej nie zdradzała imienia?
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodziutki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a u nas jest szuflada i trzeba prowadnice zamontować w odpowiednią stronę. Więc trzeba podjąć decyzję, jak będzie stało, że dobrze tę szufladę umiejscowić.
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry humor jej nie opuszcza zwłoki kota pod tirem GRATKI raz jeszcze Mały jest śliczny. Brumek wygląda na strszego bo zdjęcie z bliska, i po cc dzieci trochę inaczej wyglądają. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-06 o 21:53 |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie imię idealne
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak mam ciąże donoszoną i luz psychiczny i chodzę już normalnie to brzuch pobolewa ale nie aż tak jak wcześniej... po prostu twardnieje czasem.. przypuszczam że stres ma duże znaczenie
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmiała się i od razu wytłumaczyła, że to tak jak skurcz łydki tyle że cały brzuch obejmują, więc na 100% nie prześpię porodu A ktg po prostu pokazuje w jakim stopniu twardnieje brzuch
|
|
#825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale waga maluszka już pokaźna Cytat:
![]() Cytat:
Skoro u Was od góry to chyba należy sprawdzić czy łatwo wychodzą czy ciężko, czy takie dziecko poradziłoby sobie z takimi szczebelkami samo czy nie W razie gdyby tak-ja odwróciłabym dla świętego spokoju do ściany
|
|||
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dziś na wizycie mi mówi że nawet z fałszywym alarmem należy sie zgłosić bo nigdy nic nie wiadomo |
|
|
|
|
#827 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje Igorek dziękuje Wam wszystkim i każdej z osobna za komplementy!
A my wróciliśmy od lekarza. No i bąbel ma kolkę. Przy okazji zbadał mu bioderka i wsio ok, powiedział też, że mały jest grubych kości i będzie kawał chłopa w przyszłości. W sensie, że masywny facet Waży prawie 5 kg.Cytat:
![]() Ja obcinałam mu już 4 razy, tak szybko mu rosną, kilka dni i ma już 3 mm za opuszek palca. Obcinałaś mu na śnie ? I śliczny jest Adaś, na tym zdjęciu na Twoich kolanach widać jak bardzo się zmienił. Już nie noworodek a niemowlak Cytat:
A wiesz, mi mały w dzień porodu wariował w brzuchu, naprawdę. Nawet na KTG baby mówiły, że ruchliwy bardzo ( a to był dzień porodu) Cytat:
![]() a tak serio, to za wagę Dominisia! Dobrze, że wszystko gra!Cytat:
Za wizytę w poniedziałek już trzymam ![]() Musi być dobrze Brumku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój mały też, i już płacze. Cytat:
Po prostu niektórym zazdrość zżera d u p ę czasem i tyle... Cytat:
A odnośnie torbieli, widzę, że wiele kobiet ma z nimi problem...I to przeważnie wychodzi na jaw podczas ciąży, prawda? Moja mama też go miała. Cytat:
Chociaż Naomi tez ładnie, egzotycznie...Ja jeszcze słyszałam podobną wersję - Noemi. I jak zwykle miałam jeszcze kilka pościków do cytowania i nie wyskoczyło ![]()
|
||||||||||
|
|
|
#828 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brumek ja mam takie samo zdanie jak youyou. Nawet ja potrzebuje troche sily, zeby wyjac te szczebelki, dziecko nie da rady. Cytat:
Cytat:
![]() Dobra kobialki, ja zmykam, bo jutro z rana wizyta. Poprosze o kciuki, zeby szyjka trzymala. |
||||
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Ta waga mnie trochę poraziła, bo w zeszłą środę Młody miał ponoć 3550, a dzisiaj 3700 już. Ale też inny sprzęt usg był
Ale tak sobie myślę, że jakby Natan miał się urodzić dokładnie w terminie, czyli za 10 dni, to może mieć 4 kg lub tylko odrobinę więcej. Najpierw miałam obawy, że dojdzie do 4,5 kg, a to jakoś do mnie nie przemawiało ![]() Marina
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-06 o 22:09 |
|
|
|
#830 |
|
BAN stały
|
U nas dziś była po raz ostatni położna.
Iza zdrowa,waży 3760 Męczyły nas zaparcia ale jest lepiej choć nie wspaniale ![]() Zrobiła dziś 3 kupki i teraz śpi.Trochę Ją rozpieściliśmy przez ten ból brzuszka. Byłam dziś u gina i się już naprawiłam w środku ![]() Dostałam tablety anty dla karmiących. Moja mama pojechała.Nagotowała nam żarcia i choć tu mam spokój. T. wraca w poniedziałek do pracy i będzie jeździł od 5 rano do 22. Trzymałam kciuki za wizyty,KTG i mam nadzieję,ze pomogły
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa LadyInBlack gratulacjeeeeeee
![]() My już w domku i powiem Wam ze w szpitalu to byl spokój, a w domu zawsze jest cos do roboty, a to pranie wstawilam a to kurze starłam, poszłam po leki do apteki, rozpakowałam szpitalne toboły i jestem wykonczona. Sarka zaliczyła pierwsza kąpiel w wiaderku i jak na filmikach z netu odrazy zasneła w wodzie Teraz śpi sobie kołomnie w wózku bo mam schize zeby ciagle byla blisko i ja transportuje w wozie po chałupie jaki duzy synus WOW superaśnyu mnie to własnie tak wygladało... ja bym spawdziła! |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
no to spróbuję coś napisać dopóki mały śpi...
jeśli chodzi o zarzuty co do tajemnicy i konspiracji to od razu wyjaśniam że nic takiego nie miało miejsca, Zmalowana i ja po prostu pocieszałyśmy się bo obie miałyśmy depresję (mówię serio to był początek choć pewnie któraś stwierdzi że to było przewrażliwienie) a nie chciałyśmy psuć atmosfery na forum o czym sama osobiście pisałam wcześniej. A co do info o porodzie... byłam tak nastawiona na to że nic nie wyjdzie że stwierdziłam że nie ma czym się chwalić Na swoją obronę mam to że Brunetka leżała w szpitalu i też nie dała znać:P Co do porodu ... no to zaczęło się w sumie w czwartek, po wizycie bolał mnie brzuch, tak okresowo ale jak pisałam miałam góra 1 cm rozwarcia i echo, ból utrzymał się cały piątek a ja sobie sprzątałam mieszkanko o czym tez pisałam ![]() o 20 zaczęłam zapisywać skurcze na kartce no i w między czasie " na wszelki wypadek" umyłam włosy a mąż się spakował do szpitala (rzeczy na zmianę). W między czasie odeszło mi trochę szopa ok 3 jak odstępy między skurczami nie przekraczały 10 minut a wahały się od 3 do 7 pojechaliśmy na IP. Tam zrobili mi ktg no i jeden najmocniejszy skurcz był na 50 % ( a ja się już zwijałam) . Potem lekarz stwierdził rozwarcie na 2 cm i skurcze więc na oddział. Mąż został ze mną i kolejne 4h chodziliśmy po korytarzu żeby zwiększyć rozwarcie. Po tym czasie rozwarcie było na ... 2,5 cm tam kolejne ktg i potem na salę do porodu rodzinnego dałam się męzusiowi ciut wyspać więc skakałam na piłce ok 10 mężuś przyjechał, badanie a rozwarcie dalej na 2,5 cm W trakcie skurczu odeszły mi wody i kawał szopa !!!! ogromny był!!! Potem na silniejszych skurczach wchodziłam do wanny na pół godziny potem znowu badanie no i problem bo mały nie chciał się wogóle wstawiać , leżał w poprzek ![]() więc zalecono mi leżenie kwadrans na prawym boku żeby mały wszedł w kanał... matko jaka męczarnia, ból nie z tek ziemi na skurczu!!! kolejne badanie ... bez zmian, rozwarcie stanęło na 4 cm i nic więcej nie chciało się dziać a skurcze nie do wytrzymania. Ok 14 pierwsza decyzja o cc i czekanie, z bólu myślałam że umrę, weszłam do wanny, powodowała dłuższe przerwy między skurczami ale za to jak już przyszły to były 100 razy mocniejsze więc zero ulgi, po wannie badanie lekarza (auuuu) i decyzja : CC ale co z tego skoro trwało jeszcze poprzednie i czekałam do 16:30!!!!!!!!!!! powiem szczerze gorzej być nie mogło , wyłam z bólu, błagałam o znieczulenie (pewnie przy postępującej akcji jest łatwiej no i ma się motywację a ja musiałam tylko czekać Dostał 10 pkt , podała mi go lekarka a on wystawił rączkę do całowania ![]() ![]() i od razu się zakochał !!!!!!!!!!ja potem leżałam 12h na pooperacyjnej a rano kazali wstać iść pod prysznic no i potem dzidzia do mnie i zero taryfy ulgowej!!! ![]() Obecność męża-BEZCENNA!!! był cudowny, motywował, pomagał, był... Jak czekaliśmy na CC płakał widząc co się dzieje, interweniował u położnej , lekarza był CUDOWNY ![]() w następnym poście o szpitalu i presji na karmienie piersią... DRAMAT |
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jeśli jeszcze któraś potrzebuje to też zaciskam Bo zanim nadrobię jutrzejsze poranne posty to pewnie trochę czasu upłynie
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa wiem co jeszcze chcialam.... do mamus...wiecie mi polozna, ktora przychodzila do dziewczyn po porodzie radzila obcinac paznokietki maluszkom niz zakladac niedrapki, bo taki maluch dotyka sie po buzce i w ten sposob sie poznaje, oczywiscie nie obcinamy w szpitalu (zeby nie zlapac jakiegos swinstwa), ale w domu nie ma na co czekac....
|
|
|
|
#835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi zaczeły wyskakiwać pryszcze, które tylko pojawiały się przed miesiączką ![]() będzie co będzie ! Cytat:
ale myślę że za nim zacznie kombinować to sami wpadniecie na to, że lepiej odwrócić łóżeczko...moj D tak kombinowal z wychodzeniem z lozka ze tesciowie nie wiedzieli jak on to robil... a on sobie sam wykrecil szczebelki i wsadzal z powrotem i chodzil dumny po mieszkaniu a tesciowa myslala,ze on sobie grzecznie spi a jak dzieciatko upadnie raz to nie bedzie szedl w tym samym kierunku ponownie,bo wie ze bedzie bolało ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze że jesteś spokojniejsza! W ogóle nie wygląda że tak mało waży, nic a nic ! Jest śliczny !! Tak lady nie miała napisanego imienia w liście, zaraz wpiszę Cytat:
Bo jakoś mało piszesz
|
||||
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
"łaaaaaaaał" reakcja moja i męża na zdjecie
tak bardzo juz bym chciał przytuliś swojego malucha
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ogromne gratulacje dla męża za takie wsparcie ![]() Kmat nie zacytowało mi w poprzednim poście więc nadrabiam - dobrze że też Cię uspokoili na IP i że to nie wody
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-06 o 22:17 |
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
lady Tymek sliczny
marina dziekuje kochana jestes sygine ,kmat ciesze sie ze wszystko dobrze jestescie teraz spokojne, a tak byscie dumaly cala noc
|
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ale uzaleznienie, nie moge odejsc od kompa, a juz sie pozegnalam....
Carmela i Dziubek witajcie! Dziubek wow ale porod! Bylas naprawde dzielna! A teraz juz ide naprawde! |
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A waga już pokaźna ![]() Cytat:
Za wagę Izy ![]() I fajnie, że już wygojona jesteś. Właśnie, jak za 3 tyg pójde do gina, to musze popytać o tablety anty. Chociaż nie wiem po co mi one, bo odzwyczaiłam się na maxa od seksu i póki co sobie go nawet nie wyobrażam. I nawet nie pamiętam kiedy (przysięgam) całowałam się z języczkiem (wybaczcie kmat własnie Twoj post tez miałam zacytowany i nie wszedł mi. DObrze, że pojechałaś i się uspokoiłaś! Widzisz, jednak to nie były wody. Ja nie mam pojęcia jak to z nimi jest. Mi poszły dopiero przy partych, ale tez miałam pod koniec ciąży obfite upławy i leciałam na wkładkach caaały czas! I Lady - TYMUŚ CUDO!!!!!!!! Dziubek dzielna z Ciebie kobieta!!! Masz już wszystko za sobą, a teraz tylko lepiej bedzie! I w wolnej chwili napisz własnie, jak Ci idzie z karmieniem. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-06 o 22:26 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

z pala na takich...

zębole
a jak dzieciatko upadnie raz to nie bedzie szedl w tym samym kierunku ponownie,bo wie ze bedzie bolało