Rossmann - cz. X - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 20:27   #2131
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. X

Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja Pokaż wiadomość
Ja nakładam przed tuszem. Naciągam lekko powiekę i rysuję kreskę, pierwszą bardzo blisko linii rzęs, drugą trochę wyżej i wypełniam puste pole między nimi Początkowo malowałam sobie tak bardzo delikatnie, a teraz szaleję z makijażem pin-up Kreska wytrzymuje cały dzień i nie odbija się na górnej powiece, co jest dla mnie ogromnym plusem. Szybko się nauczysz
na razie chce cienką ładną, prostą kreskę. Jak dojde do wprawy to zaczne kombinować i szaleć z grubszymi tym bardziej że lubię troche oczy mocniej podkreślić kiedyś tylko delikatnie tuszem , a teraz kłade 2 warstwy

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:41   #2132
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Wczoraj R. niemiło mnie zaskoczył. Potrzebowałam bardzo pilnie kremu do pielęgnacji sutków z serii Babydream fur Mama. Wpadłam do Rossa i widzę cały rządek kremów, do tego w pormocji (7,49 zł zamiast 9,99 zł). Myślę sobie - super, bo kupię krem troszkę taniej! Tylko zaniepokoiło mnie to, że na półce były same tubki starej wersji, przed zmianą opakowania. Patrzę na datę ważności, a na każdym 6/2011. Poszłam po Panią i spytałam czy jest jakiś nieprzeterminowany krem, bo na półce same starocie? Pani się trochę zmieszała, popatrzyła na daty, zajrzała do szuflady i powiedziała, że nie ma. Na koniec podziękowała za zwrócenie uwagi. Tylko co z tego, skoro dzisiaj dalej wszystkie kremy stały na półce? Teraz wiadomo, dlaczego były w promocji i dlaczego stały tylko stare - chcieli sprzedać przed upływem daty ważności, ale niestety nie zdążyli. W sumie gdybym nie wiedziała, że ten produkt zmienił opakowanie, to pewnie wczoraj kupiłabym ten przeterminowany. A tak to stary kartonik wzbudził moją czujność.

Może któraś z Was widziała też u siebie te stare kremy w promocji? Może warto zwrócić Paniom uwagę, jeśli u Was też są przeterminowane?
Ja zimą kupiłam ten krem, potrzebny mi był, bo eksperymentowałam z kwasami w domu, a był na Wizażu polecony jako dobry bodajże neutralizator czy coś tam - już nie pamiętam.
Kupiłam go, posmarowałam buzię. (głupia - myslałam, że nie wyrządzi mi krzywdy ) Ale nie o tym...
Któregoś dnia wpadł mi w ręce, zaczęłam oglądać opakowanie i rzuciłam okiem na datę ważności. Był przeterminowany...
Od tamtej pory wszystko co kupuję w Rossmannie jest przeze mnie sprawdzone pod kątem daty ważności.
Zwykle jest ok, dwa razy zdarzyło mi się dorwać coś po terminie, na szczęście zorientowałam się w sklepie.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:42   #2133
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Może któraś z Was widziała też u siebie te stare kremy w promocji? Może warto zwrócić Paniom uwagę, jeśli u Was też są przeterminowane?
Ja ostatnio kupiłam ten krem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1
Dopiero w domu zauważyłam że ma datę ważności 07/2011.
Dzisiaj byłam w Ross i te kremy dalej tam stały, cały rządek, może czekają do końca lipca i dopiero wtedy przecenią
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:51   #2134
agravvka
Zadomowienie

Czy znajdę w Rossmannie odżywkę do włosów
Clairol, Herbal Essences, Hello Hydration, Moisturizing Conditioner (Odżywka nawilżająca) ?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:53   #2135
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravvka Pokaż wiadomość
Czy znajdę w Rossmannie odżywkę do włosów
Clairol, Herbal Essences, Hello Hydration, Moisturizing Conditioner (Odżywka nawilżająca) ?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nditioner.html

Kosmetyki na wymianę:
Stary 2011-07-06, 21:02   #2136
agravvka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
Dziękuję Ma dużo pochlebnych opinii. Dopiero co udało mi się przejrzeć gazetkę i skuszę się jutro na maseczkę żelową na oczy i pewnie na kilka innych rzeczy

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:04   #2137
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravvka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ma dużo pochlebnych opinii. Dopiero co udało mi się przejrzeć gazetkę i skuszę się jutro na maseczkę żelową na oczy i pewnie na kilka innych rzeczy
Lubię tę odżywkę. Szampon jest bardzo fajny i chyba obecnie w promocji z tego co pamiętam.

Kosmetyki na wymianę:
Stary 2011-07-06, 21:12   #2138
never6mindx
Wtajemniczenie

Dziewczyny, myślę nad zakupem jednominutowej maseczki Syoss, co o niej myślicie? Opłaci się kupić czy lepiej zainwestować w coś innego?
never6mindx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:28   #2139
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja nie polecam , obciążyła mi włosy strasznie, za to polecam maseczkę z Allterry - nie wiem jak to się pisze

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

Edytowane przez jj4u
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:30
jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:35   #2140
Blue_Butterfly_
Zakorzenienie

Oooo co do przeterminowanych rzeczy w Rossmannie, to ja kupiłam mamie na święta, dwa lakiery do paznokci i jakoś tak temat wrócił, bo moja mama mówi, że jednym białym nie umie się jakoś pomalować, bo z jednej stronie za grubo - nierównomiernie się rozprowadzał i dopiero teraz się zorientowałyśmy, że termin ważności był do... października 2010 a ja go kupiłam w grudniu 2010 to był lakier z Wibo.
Od tego momentu sprawdzam daty...

No ale więcej jest miłych rzeczy w Rossmannie, na szczęście

'Build my world of dreams around you
I’m so glad that I found you...'

Blue_Butterfly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:38   #2141
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja kiedyś jako gratis dostałam pełnowymiarowe opakowanie płynu do płukania ust. W domu okazało się, że był 2 miesiące po terminie:BRZYDAL:

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-06, 21:41   #2142
czernaxxx
Raczkowanie

Jesteście pewne że te produkty były przeterminowane. Bo zazwyczaj na kosmetykach jest data produkcji i narysowany taki słoiczek z liczba miesiecy po których należy zuzyc produkt. Jeżeli nie było wyraznie napisane należy zużyć do..... to napewno była to data produkcji

czernaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:46   #2143
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

No mój był przeterminowany bo było napisane najlepiej zużyć do, ale liczy się gest i tak zużyłam, bo w końcu płyn do płukania ust jest na bazie alkoholu, a jak wiadomo, alkohol im starszy tym lepszy^^

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-06, 22:03   #2144
czernaxxx
Raczkowanie

A po drugie to Rossmann nie robi promocji po to aby sprzedać szybciej przeterminowane produkty. Jezeli produkty jest wadliwy, uszkodzony, kończy sie data to wtedy go przeceniają i jest na nim taka czerwona naklejka z cena i każdy ma wolny wybór czy chce go kupic czy nie .Bynajmniej u mnie tak jest. Nikt nie jest oszukiwany każdy wie co kupuje.A produkty z takiej przecenionej półki rozchodza sie jak bułeczki.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

na bardzo mało produktach jest data do której można uzywać , na wieszości jest ten słoiczek rzadziej pisze ze 2 lub 3 lata od daty produkcji, bardzo dużo ludzi nie sprawdzi dokładni i myśli ze produkty sa przeterminowane , wiem cos o tym bo pracuje w sklepie.

czernaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:43   #2145
kamisia811
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czernaxxx Pokaż wiadomość
A po drugie to Rossmann nie robi promocji po to aby sprzedać szybciej przeterminowane produkty. Jezeli produkty jest wadliwy, uszkodzony, kończy sie data to wtedy go przeceniają i jest na nim taka czerwona naklejka z cena i każdy ma wolny wybór czy chce go kupic czy nie .Bynajmniej u mnie tak jest. Nikt nie jest oszukiwany każdy wie co kupuje.A produkty z takiej przecenionej półki rozchodza sie jak bułeczki.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

na bardzo mało produktach jest data do której można uzywać , na wieszości jest ten słoiczek rzadziej pisze ze 2 lub 3 lata od daty produkcji, bardzo dużo ludzi nie sprawdzi dokładni i myśli ze produkty sa przeterminowane , wiem cos o tym bo pracuje w sklepie.
Produkty(wg prawa UE)które mają datę przydatności dłuższą niż 30 miesięcy nie muszą mieć na opakowaniu daty ważności.Tak w ramach wyjaśnień.U nas nigdy w życiu się nie zdarzyło żeby klient przyszedł z przeterminowanym produktem.Raczej ,właśnie tak jak piszesz,nie radzą sobie z odczytaniem daty produkcji-szczególnie na kolorówce.Jeżeli wyłapiemy produkt któremu kończy się data natychmiast ściągany jest z półki.No ale my pracownicy to wiemy a klient nie musi......Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Blue_Butterfly_ Pokaż wiadomość
Oooo co do przeterminowanych rzeczy w Rossmannie, to ja kupiłam mamie na święta, dwa lakiery do paznokci i jakoś tak temat wrócił, bo moja mama mówi, że jednym białym nie umie się jakoś pomalować, bo z jednej stronie za grubo - nierównomiernie się rozprowadzał i dopiero teraz się zorientowałyśmy, że termin ważności był do... października 2010 a ja go kupiłam w grudniu 2010 to był lakier z Wibo.
Od tego momentu sprawdzam daty...

No ale więcej jest miłych rzeczy w Rossmannie, na szczęście
Jestem na90%pewna że to nie była data ważności a data produkcji.Uwierz mi że lakiery z Wibo nie mają szansy się u nas przeterminowąć.Świetnie się sprzedają i bywa tak nawet że szafa stoi pusta i czeka na dostawe......

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Wczoraj R. niemiło mnie zaskoczył. Potrzebowałam bardzo pilnie kremu do pielęgnacji sutków z serii Babydream fur Mama. Wpadłam do Rossa i widzę cały rządek kremów, do tego w pormocji (7,49 zł zamiast 9,99 zł). Myślę sobie - super, bo kupię krem troszkę taniej! Tylko zaniepokoiło mnie to, że na półce były same tubki starej wersji, przed zmianą opakowania. Patrzę na datę ważności, a na każdym 6/2011. Poszłam po Panią i spytałam czy jest jakiś nieprzeterminowany krem, bo na półce same starocie? Pani się trochę zmieszała, popatrzyła na daty, zajrzała do szuflady i powiedziała, że nie ma. Na koniec podziękowała za zwrócenie uwagi. Tylko co z tego, skoro dzisiaj dalej wszystkie kremy stały na półce? Teraz wiadomo, dlaczego były w promocji i dlaczego stały tylko stare - chcieli sprzedać przed upływem daty ważności, ale niestety nie zdążyli. W sumie gdybym nie wiedziała, że ten produkt zmienił opakowanie, to pewnie wczoraj kupiłabym ten przeterminowany. A tak to stary kartonik wzbudził moją czujność.

Gdybyś zglosiła to dalej to panie dostalyby po kapciach.Nierozumiem że te kremy nadal tam stały.Jakieś ekspedientki niekumate czy co?
kamisia811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:49   #2146
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvviiaa Pokaż wiadomość
Czy w Rossmannach(bądź w innych drogeriach {jakich?}) są pomadki Nivea Sun Protect spf 30 ?
Spotkałam się z opiniami, że tych pomadek nie ma już na rynku. a nie ukrywam zależy mi na niej.
moim zdaniem wycofane parę lat temu..

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:51   #2147
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:

Ten słoiczek z cyferką oznacza, żeby zużyć produkt w ciągu danego czasu (miesięcy) od otwarcia, a data ważności produktu to jeszcze coś innego
Jeśli podana jest data produkcji, podawane jest info, że należy zużyć w ciągu np.2 lat od tej daty. A gdy na opakowaniu jest jedna data to jest to data ważności.
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:52   #2148
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:

ja też spotkałam się z taką sytuacją, jak był szał na żel aloesowy z Palomy, były przeterminowane o 3-4 miesiące i poszłam to zgłosić, babka najpierw wmawiała mi, że to data produkcji, ale pokazałam jej druczek na tubce, że to data ważności i przy mnie wszystkie żele zdjęła z półki i cenę też wyciągnęła z listwy.
Stary 2011-07-06, 23:40   #2149
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście pewne że te produkty były przeterminowane. Bo zazwyczaj na kosmetykach jest data produkcji i narysowany taki słoiczek z liczba miesiecy po których należy zuzyc produkt. Jeżeli nie było wyraznie napisane należy zużyć do..... to napewno była to data produkcji
Tak, jestem pewna, że ten produkt był przeterminowany. Jeszcze zanim poszłam do Pani, to sprawdziłam opis na opakowaniu, czy ta data to termin ważności czy może data produkcji, żebym później na głupka nie wyszła. A słoiczek też się rządzi swoimi prawami - jak mam np. krem ważny do 10.2012, na słoiczku ma 6 m-cy i otworzę go teraz, to jest on ważny pół roku od teraz. A jeśli otworzę go dopiero 08.2012, to jest ważny do 10.2012, bo ta data ma tutaj pierwszeństwo. Też pracowałam w sklepie, więc jestem wyczulona na różnicę data produkcji/data ważności.

Kremu nadal potrzebuję, jutro zajrzę do innego R. Mam nadzieję, że tam będzie wszystko ok.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:42   #2150
iwwwonaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Pokaż wiadomość
Ja lubię ten z pędzelkiem czarny Miss Sporty
ja też tylko tego używam i jest świetny, nie rozmazuje się...a to chyba najważniejsze

Phil Bosmans

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ MAMUSIĄ!!!
iwwwonaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:55   #2151
karolajjnn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
ja też tylko tego używam i jest świetny, nie rozmazuje się...a to chyba najważniejsze
dla mnie on był porażką życia [ fakt faktem że był on pierwszym eyelinerem bo teraz już się z nimi dawno zaznajomiłam ]

było->72 jest ->61.5będzie -> 55
10,5 kg = aktualizacja 2013 mam 93
28.05 - 90,9

kolejna dieta Herbalife dwa tygodnie
karolajjnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 07:53   #2152
PoKaPoKa
Zadomowienie

A moim pierwszym eyelinerem był z firmy bell z miss sporty też próbowałam ale w końcu postawiłam na żelowy w tej chwili mam elfa ale z essence też jest bardzo fajny, a pędzelek do niego polecam przekrzywiony, kreski robię chwile a dużej wprawy nie mam

MakeUp Artist www.annettea.pl
PoKaPoKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 07:53   #2153
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Mi też ten z miss sporty nie przypadł do gustu Okropnie mi się nim malowało w dodatku się rozmazywał

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-07, 08:06   #2154
nothing_matter
Zadomowienie

ja w miss sporty miałam problem z pędzelkiem taki, że jest on dosyć długi i mi rzęsy malował. no ale to było dawno temu, bo był moim pierwszym więc teraz może lepiej bym sobie radziła. ale na tą chwilę używam tylko my secret, bo ma fajny pigment, essence w płynie prześwitywał. ale jak w końcu uda mi się kiedyś dotrzeć do N., to na pewno kupię żelowe essence i to nawet ze 2
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:12   #2155
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

Co do dat przydatności to jakaś masakra. Ale pomińmy to, pisałam wam jakiś czas temu że kupiłam bazę z miss sporty bez pędzelka ot.taka wada fabryczna. To było ponad miesiąc temu. Oddałam, dostałam zwrot kasy po czym one wystawiły tą bazę na półkę. To już jest chamstwo.Kupiłam swoją nową z pędzelkiem. Ale myślę żeby tam dzisiaj iść i powiedzieć że chcę tą bez pędzelka tylko żeby taniej było. Myślicie że przejdzie?
Wczoraj będąc w tesco wąchałam szampon garnier naturalna pielęgnacja kwiat tiare i coś tam Chyba go kupię póki jeszcze w R promocja. Używała któraś z was tego wariantu?
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:16   #2156
lenn8
Raczkowanie

Hej dziewczyny, czy mogłabym się do Was uśmiechnąć w sprawie kodu na pieluszki Babydream?

włosomaniaczka
lenn8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:18   #2157
sabiku
Raczkowanie

i ja tez bardzo bardzo proszę o kodzik na pieluszki mi i mojemu pieluszkowemu sikaczowi bardzo zależy a juz nie ma

Pawełek 30.10.2004
Kubuś 27.08.2009
sabiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:40   #2158
Indicolite
Raczkowanie

hej dziewczyny

ale szok godzina 8 i już nie ma kodów na pieluszki

ja z tą samą prośbą podzielicie się?

ja mogę dać na chusteczki babydream 4 opakowania za 10 zł co był w poniedziałek

będę wdzięczna
Indicolite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:19   #2159
beatkacakala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indicolite Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ale szok godzina 8 i już nie ma kodów na pieluszki

ja z tą samą prośbą podzielicie się?

ja mogę dać na chusteczki babydream 4 opakowania za 10 zł co był w poniedziałek

będę wdzięczna
Już nie wiem

Edytowane przez beatkacakala
Czas edycji: 2011-07-07 o 09:54
beatkacakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 09:20   #2160
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

To podaj kod na te chusteczki
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości