|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
kasiek64, traicionera, irmith, iizabelaa, natka3008
dzieki dziewuszki. gratuluje maluszkow . trzymajcie za nas kciuki ![]() aalgena ja tez mialam bladziusienka kreseczke - nawet sie zastanawialam czy sobie nie wymyslilam, a teraz po 6ciu dniach jest juz wyrazna krecha! ![]() Troche Ci nawet zazdroszcze tych mdlosci blond_hair przepraszam, tak przeczytalam Twojego posta, ze myslalam ze drugie w drodze mag_99 ja tez niestety musze byc w pracy. I tez sie wacham czy powiedziec czy nie... w koncu gdyby cos zlego sie stalo tfu tfu tfu (odpukac w niemalowane milion razy) to pewnie bym chciala miec wolne zeby poplakac albo co.... nie wiem. A USG Ci zazdroszcze jak nie wiem ![]() Ja jestem dopiero 3t 7dc (wg moich wyliczen) wiec to pewnie za wczesnie, jeszcze nic nie bedzie widac. Wiec nie wiem czy isc czy nie isc. ![]() Moze jak bym poszla to bym wydebila od lekarza zaswiadczenie ze nie moge dzwigac. dosc rzadko cos musze podnoscic ale jak nie chce i odmawaim to oni krzywo patrza na mnie (a pudla z segregatorami waza oj waza i jest ich zawsze z 50 ) Ale to by znaczylo ze w pracy musze powiedziec...
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-06 o 14:39 |
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak liczysz wiek ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia? |
|
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj ciaza do 12 tyg to nie ciaza...wszystko sie moze zdarzyc i za bardzo sie nie przejmuja kobieta do 12 tyg ![]() Ja sama powiedzialam pracodawcy w 6 tyg, jak dostałam tyg. zwolnienie z powodu plamien(co sie czesto zdarza), miałam ciezka prace i nie miałam zamiaru pracowac tak jak dotychczas... Zariah jesli uwazasz, ze musisz za duzo dzwigac to powiedz pracodawcy ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Na obecna chwile nie planujemy drugiego potomka , bo dosc zawirowan jest z jednym
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć? W pon. zobaczyłam dwie grube krechy na teście... Zupełnie nieplanowane
i ciągle nie mogę w to uwierzyć. Mój gin niestety jest na wakacjach i nie mogę tego potwierdzić, dopiero w nast. tygodniu... Z objawów mam tylko okropny ból piersi, okrpony... no i wrażliwszy węch Cos o mnie - mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża Wszystkim przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję |
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie. W UK do 12 tygodnia nikt Cie nawet nie zbada.
Po za tym zgodnie z tutejszym prawem ciaza to nie choroba wiec nawet jak cos to i tak ci nie przysluguje platne zwolnienie .... wszystko zalezy od woli pracodawcy. Zastanowie sie jeszcze. Jest naprawde wczesnie moze wytrzymam i nie powiem jeszcze przez kilka tygodni. ![]() A tygodnie sobie wyliczylam z ostatniej miesiaczki i potwierdzialm testami. ![]() Wg terminu ostatniej miesiaczki + dlugosci cyklu (dlugosci fazy lutealnej nie znam) – zaplodnienie bylo 23 czerwca. Czyli 14dni temu ![]() Jak robilam test 30.06 to wyskoczylo 1-2 weeks pregnant (to by sie zgadzalo – najpozniejsza data zaplodnia musiala byc 23 lub 24) bo taki test wykrywa dopiero po 7dniu dniach Potem robilam test 4.06 i wyskoczylo 2-3 weeks pregnant. Wiec teoretycznie powinien to bys srodek 2 tyg po zaplodnieniu (czyli znowu by sie zgodzilo) Czyli 14 dni + 2 tygodnie (od ostatniej miesiaczki do zaplodnienia) = 4t 0d ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- pempek witamy Milo ze nam sie grono powieksza Gin na pewno potwierdzi. Pochwalisz sie wtedy ktory to tydzien ![]() Wychodzi na to ze wszystkie maja jakies objawy ... a ja nic
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Wg kalendarzyków i innych dupereli wychodzi, że to 6 tydzień
więc mam nadzieję, że w następnym tygodniu usłyszę bicie serca i w końcu uwierzę, że to prawda
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah co do L4 ja mialam płatne 50%
|
#38 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
no i gratuluję
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
Ja mam dosyc ciezki dzien za soba, co prawda pracowalam tylko do 16 ale bylam juz tak wymeczona, ze reka nie umialam ruszac, no a w autobusie mnie zmulilo i ledwie doszlam do domu, zeby nie zasnac- moglabym spac podczas chodzenia i pospalam 2,5 godzinki i znowu jestem do zycia ![]() Kiedy wybieracie sie do ginka? Ja mam wizyte w poniedzialek (to bedzie 5t3d ciazy) i boje sie ze jeszcze nic nie bedzie widac.... Tez macie takie glupie mysli? Ja caly czas boje sie straty
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Hej wiosennym mamom
![]() Spodziewam się drugiego dzieciątka, pierwszy termin z USG jest na 16 lutego. MAm nadzieję, że mimo, że nie jest to wiosna, przyjmiecie mnie do siebie
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko słówko się jeszcze wtrącę nt mdłości- ja nie miałam absolutnie żadnych, a ciąża przebiegała wzorowo, wiec się nie martwcie specjalnie, jeśli was ominą
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo przykra dolegliwość, którą doświadczam pomimo dość wczesnej ciązy (wg lekarza 5 tydzień). Dwie kreski zobaczyłam przedwczoraj i się popłakałam. Dziś odbierając wynik hcg też się popłakałam Będąc u lekarza powiedzial mi, że za jakieś 10 dni będzie widać serduszko, więc na wizytę mam przyjść 20 lipca, Pooglądamy wówczas bijące serduszko (cały czas mówił "serduszko" i "serduszko"). a 14 lipca mam wizytę u gin w przychodni
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koniecznie napisz co powiedział ci lekarz. Ja jestem świadoma tego że coś może pójść nie tak, ale póki co staram sie myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a jak będziecie chodziły do ginów w ramach funduszu czy na prywatne wizyty? Ja z tego co słucham co się u nas w szpitalu wyprawia to chyba się na prywatne wizyty zdecyduje do tej lekarki, która pracuje też w oddziale w szpitalu zawsze jest większa szansa że potraktuje mnie już w szpitalu jak człowieka a nie jak zwierzę
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Co do mdłości..ja ich właśnie doświadczam
Od rana do nocy z przerwami na szczęście. I wstręt do mięsa, niektórych zapachów(zależy do dnia). Na mdłości popijam wodę z cytryna i imbirem-pomaga, polecamNa pierwszym usg ( i wizycie potwierdzającej)byłam prywatnie, bo nie mogłam się doczekać wizyty w nfz( dopiero 15lipca). A swoją pierwszą ciążę nadzorował ordynator z nfz właśnie i nie narzekałam )
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
z tej strony mama marcowa 2011
moje dwie kreseczki teraz słodko śpią w łóżeczku i nim się obejrzycie i wasze będą tak spać życzę każdej z was bezproblemowej ciąży, samych radosnych chwil. to był piękny czas no i nie czytajcie dużo internetu. internet kłamie ![]() pozdrawiam cieplutko wasze brzuszki |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Łaaaa...... już następne wiosenne mamusie
GRATULACJE A to było tak niedawno. Życzę Wam spokojnych, zdrowych, bezstresowych 9 miesięcy ![]() Castia jazda się wysypiać
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
oj, ale super że pojawił się nowy wiosenny wątek
zaharia, ja mialam mdłości tylko o 6-9 tyg ciązy. apotem prawie nic. ale do konca ciazy odpadalo jedzenie warzyw i owocow -zgaga potworna, a pomagała tylko woda zuber -smierdząca moja ciąza byla baaardzo problemowa począwszy od 6tyg do 36 -dokąd nie urodziłam. ale moje poświęcenie śpi teraz smacznie w łóżeczku, a jak lekarz będzie kazał Wam leżeć to macie leżeć dla dobra dzidziusia. pozdrawiam.
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie wiosenne mamusie i zycze duzo zdrowka i wytrwalosci,ja mam yermin na sierpien,juz niedługo:
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oczywiscie dam znac do ginek powie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#50 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do usg moje ostatnie było w 5tc 2 dni więc spokojnie na pewno zobaczysz fasolkę Cytat:
a do gina chodzę prywatnie u mnie w mieście to nawet prywatnie to jest problem dostać się do dobrego ginekologa, wcześniej chodziłam do innego na nfz - ale teraz przychodnia jest zamknięta, bo jak mi pani na rejestracji powiedziała MY TEŻ MUSIMY MIEĆ URLOP (wielkość liter celowa )
|
||||
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
kumkura pewnie ze Cie przyjmiemy
karolca witaj editka2022, diatoma, Castia, aja1 blonde_hair moj Ty dobry duszku kochany Dziewuszki jak sie dzis czujecie? Ciagle mecza mdlosci? Juz sie nie moge doczekac Waszych pierwszych USG. ![]() mag robia badania prywantnie ale do tego bym musiala do Londynu jechac (2h drogi) i wydac na podroz + na wizyte z badaniem 120funtow No ale zobaczymy, Chyba sie poddam i tez polece za 2tyg. Albo prywatnie albo wymusic na GP (lekarzu pierwszego kontaku) badanie pod grozba histerycznego placzu i zobaczymy co mi wtedy powie ![]() bo narazie za wczesnie. Juz nas sie wiecej robi niedlugo przerobie pierwszy post na liste
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-07 o 11:42 |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niechce Cie martwic, ale poczytaj sobie o tym Najlepszy okres na latanie samolotem to 2 trymestr Ja lecialam w 14, 16, 28 i 30 tyg(ten juz zdecydowanie odradzam Moze uda Ci sie uzyskac od GP skierowanie na USG. Trzymam kciuki
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zycze cudownych 9 miesiecy, oby was bylo wiecejmama wrzesien 2011
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
i jak sie dzis czujecie? Mnie straszne wzdecie dopadlo, brzuch mi wystapil i nie chce przejsc :/ i goraco dzis u mnie... ledwo dycham
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Ja napisalm polece w sensie pobiegne lub pojde
Latac nie bede do konca 1go trymestru - dopiero w 2giej polowie wrzesnia do PL sie wybieramy ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Ja tez cierpialam jakis tydzien temu z tego powodu. Wiec sie przerzucilam na spodniczki luzne ze spodni i teraz mi lepiej lullaby |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:haha ha:
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() a u mnie leje, pada, nie mam jak wyjść na spacer z Adasiem na ten weekend ma byc u nas ładnie, wręcz gorąco, ciekawe... Ja w niedziele mam ostatni exam na uczelni, więc poproszę o kciuki Zauważyłam, że mam problemy z zaśnięciem( tak jak w pierwszej ciąży). Niby cały dzień chodzę ledwo żywa, a jak przychodzi do zasypiania, to kręcę się w kółko, mhmm
|
|
#59 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przy moim poronieniu przy 1 ciąży od momentu jak się dowiedziałam, że raczej nic z tego nie wyjdzie do chwili poronienia odwiedziłam 4 ginekologów i przynajmniej wiem, że to nie była moja wina... po prostu od początku było to nieprawidłowe a poza tym zestresowana mama, że coś może być nie tak tez dobrze nie wpływa na dziecko Cytat:
|
||
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, można się dopisać? Bo tak troche trudno trzymać język za zębami, jak w człowieku takie emocje
![]() Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i mam nadzieję, że w takim samym gronie spotkamy się na Odchowalni ![]() Ja jestem mamą 2-letniej Julki (też marcowa) i teraz wyliczyłam sobie termin na 14 marca - czyli jakiś 5 tydzień. U ginka będę dopiero 27 lipca jak już będzie więcej widać. Trochę jesteśmy skołowani (pozytywnie) bo tym razem liczyliśmy na trochę dłuższe staranka a tu znowu bach ![]() A jak powiedziałyście waszym tż-tom? Ja za pierwszym razem robiłam przy nim test, a teraz wypisałam wiadomość markerem na brzuchu i podniosłam bluzkę jak przyszedł z pracy... Spodziewałam się euforii a tem wariat pomyślał, że coś mi się stało. Dotarło dopiero po jakimś czasie Ale i tak lepiej bo za pierwszym razem zaniemówił na cały dzień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

. trzymajcie za nas kciuki 

) Ale to by znaczylo ze w pracy musze powiedziec...

i ciągle nie mogę w to uwierzyć.

i pospalam 2,5 godzinki i znowu jestem do zycia