Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 14:31   #31
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

kasiek64, traicionera, irmith, iizabelaa, natka3008
dzieki dziewuszki. gratuluje maluszkow . trzymajcie za nas kciuki

aalgena witaj gratulacje ja tez mialam bladziusienka kreseczke - nawet sie zastanawialam czy sobie nie wymyslilam, a teraz po 6ciu dniach jest juz wyrazna krecha!
Troche Ci nawet zazdroszcze tych mdlosci wiem ze to glupio brzmi ale ja nie mam nic, zadnych

blond_hair przepraszam, tak przeczytalam Twojego posta, ze myslalam ze drugie w drodze

mag_99 ja tez niestety musze byc w pracy. I tez sie wacham czy powiedziec czy nie... w koncu gdyby cos zlego sie stalo tfu tfu tfu (odpukac w niemalowane milion razy) to pewnie bym chciala miec wolne zeby poplakac albo co.... nie wiem.
A USG Ci zazdroszcze jak nie wiem a niedlugo drugie

Ja jestem dopiero 3t 7dc (wg moich wyliczen) wiec to pewnie za wczesnie, jeszcze nic nie bedzie widac. Wiec nie wiem czy isc czy nie isc.
Moze jak bym poszla to bym wydebila od lekarza zaswiadczenie ze nie moge dzwigac. dosc rzadko cos musze podnoscic ale jak nie chce i odmawaim to oni krzywo patrza na mnie (a pudla z segregatorami waza oj waza i jest ich zawsze z 50 ) Ale to by znaczylo ze w pracy musze powiedziec...

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:39
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:49   #32
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
mag_99 ja tez niestety musze byc w pracy. I tez sie wacham czy powiedziec czy nie... w koncu gdyby cos zlego sie stalo tfu tfu tfu (odpukac w niemalowane milion razy) to pewnie bym chciala miec wolne zeby poplakac albo co.... nie wiem.
A USG Ci zazdroszcze jak nie wiem a niedlugo drugie

Ja jestem dopiero 3t 7dc (wg moich wyliczen) wiec to pewnie za wczesnie, jeszcze nic nie bedzie widac. Wiec nie wiem czy isc czy nie isc.
Moze jak bym poszla to bym wydebila od lekarza zaswiadczenie ze nie moge dzwigac. dosc rzadko cos musze podnoscic ale jak nie chce i odmawaim to oni krzywo patrza na mnie (a pudla z segregatorami waza oj waza i jest ich zawsze z 50 ) Ale to by znaczylo ze w pracy musze powiedziec...
jak odpukać coś by się nie powiodlo tfu tfu tfu to i tak dostaniesz zwolnienie lekarskie na min. tydzień, więc nie ma co się wyrywać z takimi informacjami w pracy - poczekaj do usg i to takiego potwierdzającego, że wszystko jest w porządku

a jak liczysz wiek ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia?
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 15:09   #33
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
jak odpukać coś by się nie powiodlo tfu tfu tfu to i tak dostaniesz zwolnienie lekarskie na min. tydzień, więc nie ma co się wyrywać z takimi informacjami w pracy - poczekaj do usg i to takiego potwierdzającego, że wszystko jest w porządku

a jak liczysz wiek ciąży? od ostatniej @ czy od zapłodnienia?
tylko widzisz w UK jest zupelnie inaczej...
tutaj ciaza do 12 tyg to nie ciaza...wszystko sie moze zdarzyc i za bardzo sie nie przejmuja kobieta do 12 tyg

Ja sama powiedzialam pracodawcy w 6 tyg, jak dostałam tyg. zwolnienie z powodu plamien(co sie czesto zdarza), miałam ciezka prace i nie miałam zamiaru pracowac tak jak dotychczas...

Zariah jesli uwazasz, ze musisz za duzo dzwigac to powiedz pracodawcy

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
blond_hair przepraszam, tak przeczytalam Twojego posta, ze myslalam ze drugie w drodze
nie ma sprawy
Na obecna chwile nie planujemy drugiego potomka, bo dosc zawirowan jest z jednym
Stary 2011-07-06, 16:38   #34
pempek
Zakorzenienie

Mogę się przyłączyć? W pon. zobaczyłam dwie grube krechy na teście... Zupełnie nieplanowane i ciągle nie mogę w to uwierzyć.

Mój gin niestety jest na wakacjach i nie mogę tego potwierdzić, dopiero w nast. tygodniu...

Z objawów mam tylko okropny ból piersi, okrpony... no i wrażliwszy węch

Cos o mnie - mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża

Wszystkim przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:48   #35
Zariah
Rozeznanie

No wlasnie. W UK do 12 tygodnia nikt Cie nawet nie zbada. Ech... No chyba ze juz sie naprawde cos strasznego dzieje – ale wtedy jest zazwyczaj za pozno.
Po za tym zgodnie z tutejszym prawem ciaza to nie choroba wiec nawet jak cos to i tak ci nie przysluguje platne zwolnienie .... wszystko zalezy od woli pracodawcy.
Zastanowie sie jeszcze. Jest naprawde wczesnie moze wytrzymam i nie powiem jeszcze przez kilka tygodni.

A tygodnie sobie wyliczylam z ostatniej miesiaczki i potwierdzialm testami.
Wg terminu ostatniej miesiaczki + dlugosci cyklu (dlugosci fazy lutealnej nie znam) – zaplodnienie bylo 23 czerwca.
Czyli 14dni temu
Jak robilam test 30.06 to wyskoczylo 1-2 weeks pregnant (to by sie zgadzalo – najpozniejsza data zaplodnia musiala byc 23 lub 24) bo taki test wykrywa dopiero po 7dniu dniach
Potem robilam test 4.06 i wyskoczylo 2-3 weeks pregnant. Wiec teoretycznie powinien to bys srodek 2 tyg po zaplodnieniu (czyli znowu by sie zgodzilo)
Czyli 14 dni + 2 tygodnie (od ostatniej miesiaczki do zaplodnienia) = 4t 0d

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

pempek witamy
moje gratulacje
Milo ze nam sie grono powieksza Gin na pewno potwierdzi. Pochwalisz sie wtedy ktory to tydzien

Wychodzi na to ze wszystkie maja jakies objawy ... a ja nic

Stary 2011-07-06, 18:31   #36
pempek
Zakorzenienie

Wg kalendarzyków i innych dupereli wychodzi, że to 6 tydzień więc mam nadzieję, że w następnym tygodniu usłyszę bicie serca i w końcu uwierzę, że to prawda
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 19:05   #37
blonde_hair
Zakorzenienie

Zariah co do L4 ja mialam płatne 50%
Stary 2011-07-06, 19:45   #38
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
aalgena witaj gratulacje ja tez mialam bladziusienka kreseczke - nawet sie zastanawialam czy sobie nie wymyslilam, a teraz po 6ciu dniach jest juz wyrazna krecha!
Troche Ci nawet zazdroszcze tych mdlosci wiem ze to glupio brzmi ale ja nie mam nic, zadnych
oj bardzo dobrze wiem o co chodzi z tą zazdrością, ja jeszcze wczoraj jak czytałam że inne wymiotują nie mogą czegoś jeść, to też się martwiłam że u mnie nic takiego nie występuje... no i sobie wykrakałam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Mogę się przyłączyć? W pon. zobaczyłam dwie grube krechy na teście... Zupełnie nieplanowane i ciągle nie mogę w to uwierzyć.

Mój gin niestety jest na wakacjach i nie mogę tego potwierdzić, dopiero w nast. tygodniu...

Z objawów mam tylko okropny ból piersi, okrpony... no i wrażliwszy węch

Cos o mnie - mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża

Wszystkim przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję
witaj no i gratuluję
Stary 2011-07-06, 20:18   #39
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie

Ja mam dosyc ciezki dzien za soba, co prawda pracowalam tylko do 16 ale bylam juz tak wymeczona, ze reka nie umialam ruszac, no a w autobusie mnie zmulilo i ledwie doszlam do domu, zeby nie zasnac- moglabym spac podczas chodzenia i pospalam 2,5 godzinki i znowu jestem do zycia

Kiedy wybieracie sie do ginka? Ja mam wizyte w poniedzialek (to bedzie 5t3d ciazy) i boje sie ze jeszcze nic nie bedzie widac....

Tez macie takie glupie mysli? Ja caly czas boje sie straty
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:46   #40
kumkura
Rozeznanie

Hej wiosennym mamom
Spodziewam się drugiego dzieciątka, pierwszy termin z USG jest na 16 lutego. MAm nadzieję, że mimo, że nie jest to wiosna, przyjmiecie mnie do siebie
Stary 2011-07-06, 20:55   #41
traicionera
Zakorzenienie

Tak tylko słówko się jeszcze wtrącę nt mdłości- ja nie miałam absolutnie żadnych, a ciąża przebiegała wzorowo, wiec się nie martwcie specjalnie, jeśli was ominą
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:33   #42
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Tak tylko słówko się jeszcze wtrącę nt mdłości- ja nie miałam absolutnie żadnych, a ciąża przebiegała wzorowo, wiec się nie martwcie specjalnie, jeśli was ominą
ja bym chciała, aby mnie ominęły
bardzo przykra dolegliwość, którą doświadczam pomimo dość wczesnej ciązy (wg lekarza 5 tydzień). Dwie kreski zobaczyłam przedwczoraj i się popłakałam. Dziś odbierając wynik hcg też się popłakałam
Będąc u lekarza powiedzial mi, że za jakieś 10 dni będzie widać serduszko, więc na wizytę mam przyjść 20 lipca, Pooglądamy wówczas bijące serduszko (cały czas mówił "serduszko" i "serduszko").
a 14 lipca mam wizytę u gin w przychodni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:22   #43
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Ja mam dosyc ciezki dzien za soba, co prawda pracowalam tylko do 16 ale bylam juz tak wymeczona, ze reka nie umialam ruszac, no a w autobusie mnie zmulilo i ledwie doszlam do domu, zeby nie zasnac- moglabym spac podczas chodzenia i pospalam 2,5 godzinki i znowu jestem do zycia

Kiedy wybieracie sie do ginka? Ja mam wizyte w poniedzialek (to bedzie 5t3d ciazy) i boje sie ze jeszcze nic nie bedzie widac....

Ja we wtorek ide, to bedzie 5t4d ciąży więc bardzo blisko Ciebie koniecznie napisz co powiedział ci lekarz. Ja jestem świadoma tego że coś może pójść nie tak, ale póki co staram sie myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

a jak będziecie chodziły do ginów w ramach funduszu czy na prywatne wizyty? Ja z tego co słucham co się u nas w szpitalu wyprawia to chyba się na prywatne wizyty zdecyduje do tej lekarki, która pracuje też w oddziale w szpitalu zawsze jest większa szansa że potraktuje mnie już w szpitalu jak człowieka a nie jak zwierzę
Stary 2011-07-06, 22:51   #44
kumkura
Rozeznanie

Co do mdłości..ja ich właśnie doświadczam Od rana do nocy z przerwami na szczęście. I wstręt do mięsa, niektórych zapachów(zależy do dnia). Na mdłości popijam wodę z cytryna i imbirem-pomaga, polecam
Na pierwszym usg ( i wizycie potwierdzającej)byłam prywatnie, bo nie mogłam się doczekać wizyty w nfz( dopiero 15lipca). A swoją pierwszą ciążę nadzorował ordynator z nfz właśnie i nie narzekałam Kwestia szpitala, przychodni i lekarzy oczywiście. Teraz mam swoją panią doktor, która poznałam przed porodem w szpitalu i bardzo mi się spodobała jako ginekolog-położnik, stąd mój wybór. Więc oby do 15-go i znowu badania krwii, moczu, ehh, to akurat najnieprzyjemniejsza strona ciąży( poza samym porodem ofkors)
Stary 2011-07-06, 23:34   #45
Castia
Wtajemniczenie

z tej strony mama marcowa 2011

moje dwie kreseczki teraz słodko śpią w łóżeczku i nim się obejrzycie i wasze będą tak spać

życzę każdej z was bezproblemowej ciąży, samych radosnych chwil.
to był piękny czas cieszcie się nim bo szybko czas upływa.
no i nie czytajcie dużo internetu. internet kłamie

pozdrawiam cieplutko wasze brzuszki
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:34   #46
aja1
Zakorzenienie

Łaaaa...... już następne wiosenne mamusie
GRATULACJE

A to było tak niedawno.
Życzę Wam spokojnych, zdrowych, bezstresowych 9 miesięcy

Castia jazda się wysypiać

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:42   #47
diatoma
Zadomowienie

oj, ale super że pojawił się nowy wiosenny wątek

zaharia, ja mialam mdłości tylko o 6-9 tyg ciązy. apotem prawie nic. ale do konca ciazy odpadalo jedzenie warzyw i owocow -zgaga potworna, a pomagała tylko woda zuber -smierdząca
moja ciąza byla baaardzo problemowa począwszy od 6tyg do 36 -dokąd nie urodziłam.
ale moje poświęcenie śpi teraz smacznie w łóżeczku, a jak lekarz będzie kazał Wam leżeć to macie leżeć dla dobra dzidziusia. pozdrawiam.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:57   #48
editka2022
Rozeznanie

witam wszystkie wiosenne mamusie i zycze duzo zdrowka i wytrwalosci,ja mam yermin na sierpien,juz niedługo:

Cytat:

ja poszlam do lekarza w 5 tygdoniu i na usg bylo juz widac ze jestem w ciazy
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 06:16   #49
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Hej wiosennym mamom
Spodziewam się drugiego dzieciątka, pierwszy termin z USG jest na 16 lutego. MAm nadzieję, że mimo, że nie jest to wiosna, przyjmiecie mnie do siebie
Ale blizej niz dalej wiosny witaj
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ja we wtorek ide, to bedzie 5t4d ciąży więc bardzo blisko Ciebie koniecznie napisz co powiedział ci lekarz. Ja jestem świadoma tego że coś może pójść nie tak, ale póki co staram sie myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

a jak będziecie chodziły do ginów w ramach funduszu czy na prywatne wizyty? Ja z tego co słucham co się u nas w szpitalu wyprawia to chyba się na prywatne wizyty zdecyduje do tej lekarki, która pracuje też w oddziale w szpitalu zawsze jest większa szansa że potraktuje mnie już w szpitalu jak człowieka a nie jak zwierzę
To idziemy prawie leb w leb oczywiscie dam znac do ginek powie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:27   #50
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie. W UK do 12 tygodnia nikt Cie nawet nie zbada. Ech... No chyba ze juz sie naprawde cos strasznego dzieje – ale wtedy jest zazwyczaj za pozno.
Po za tym zgodnie z tutejszym prawem ciaza to nie choroba wiec nawet jak cos to i tak ci nie przysluguje platne zwolnienie .... wszystko zalezy od woli pracodawcy.
nawet prywatnie? poza tym chyba jak powiesz u zwykłego lekarza, że jesteś w ciąży i dźwigasz ciężary to wtedy coś Ci wypisze - jakieś zwolnienie albo zalecenia, które możesz pokazać szefowi jako podkładkę

Cytat:
A tygodnie sobie wyliczylam z ostatniej miesiaczki i potwierdzialm testami.
Wg terminu ostatniej miesiaczki + dlugosci cyklu (dlugosci fazy lutealnej nie znam) – zaplodnienie bylo 23 czerwca.
Czyli 14dni temu
Jak robilam test 30.06 to wyskoczylo 1-2 weeks pregnant (to by sie zgadzalo – najpozniejsza data zaplodnia musiala byc 23 lub 24) bo taki test wykrywa dopiero po 7dniu dniach
Potem robilam test 4.06 i wyskoczylo 2-3 weeks pregnant. Wiec teoretycznie powinien to bys srodek 2 tyg po zaplodnieniu (czyli znowu by sie zgodzilo)
Czyli 14 dni + 2 tygodnie (od ostatniej miesiaczki do zaplodnienia) = 4t 0d [COLOR="Silver"]
no to na usg powinno już coś być widać tylko raczej nie da się określić czy wszystko jest w porządku bo na razie maleństwo jest bardzo malutkie

Cytat:
Dzien dobry mamusie

no to trzeba się wysypiać - ja tez robię sobie drzemki - u mnie co prawda trwają tak około pół godzinki do godzinki ale bardzo dobrze mi robią

a co do usg moje ostatnie było w 5tc 2 dni więc spokojnie na pewno zobaczysz fasolkę

Cytat:

i tak trzymać pozytywne nastawienie jest najważniejsze... tylko potem rozczarowanie większe, ale nie należy się tym przejmować!
a do gina chodzę prywatnie u mnie w mieście to nawet prywatnie to jest problem dostać się do dobrego ginekologa, wcześniej chodziłam do innego na nfz - ale teraz przychodnia jest zamknięta, bo jak mi pani na rejestracji powiedziała MY TEŻ MUSIMY MIEĆ URLOP (wielkość liter celowa )
Stary 2011-07-07, 11:41   #51
Zariah
Rozeznanie

kumkura pewnie ze Cie przyjmiemy gratualcje
karolca witaj gratulacje

editka2022, diatoma, Castia, aja1 dziekujemy za mile slowa gratuluje maluszkow!

blonde_hair moj Ty dobry duszku kochany u mnie niestety tylko 3 dni w roku chorobowego sa platne...

Dziewuszki jak sie dzis czujecie? Ciagle mecza mdlosci? Juz sie nie moge doczekac Waszych pierwszych USG.

mag robia badania prywantnie ale do tego bym musiala do Londynu jechac (2h drogi) i wydac na podroz + na wizyte z badaniem 120funtow
No ale zobaczymy,
Chyba sie poddam i tez polece za 2tyg. Albo prywatnie albo wymusic na GP (lekarzu pierwszego kontaku) badanie pod grozba histerycznego placzu i zobaczymy co mi wtedy powie
bo narazie za wczesnie.

Juz nas sie wiecej robi niedlugo przerobie pierwszy post na liste

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-07-07 o 11:42
Stary 2011-07-07, 11:52   #52
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde_hair moj Ty dobry duszku kochany u mnie niestety tylko 3 dni w roku chorobowego sa platne...

mag robia badania prywantnie ale do tego bym musiala do Londynu jechac (2h drogi) i wydac na podroz + na wizyte z badaniem 120funtow
No ale zobaczymy,
Chyba sie poddam i tez polece za 2tyg. Albo prywatnie albo wymusic na GP (lekarzu pierwszego kontaku) badanie pod grozba histerycznego placzu i zobaczymy co mi wtedy powie
bo narazie za wczesnie.
Zariah kochana wiesz,ze niebezpieczne sa loty na poczatku ciazy
Niechce Cie martwic, ale poczytaj sobie o tym
Najlepszy okres na latanie samolotem to 2 trymestr

Ja lecialam w 14, 16, 28 i 30 tyg(ten juz zdecydowanie odradzam)

Moze uda Ci sie uzyskac od GP skierowanie na USG. Trzymam kciuki
Stary 2011-07-07, 12:01   #53
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Zapraszam dziewczyny które wiosną przyszłego roku zostaną mamusiami!

Sama tydzień temu zobaczyłam dwie kreseczki i prawdopodobnie urodzę na początku marca 2012.
Na innych wątkach mamusie z innych miesięcy dzielą się swoimi przeżyciami, radościami i niepokojami.
A ja - marcowa mama nie miałam się gdzie zaczepić
Zapraszam więc do nowego wątku i mam nadzieję że nie będę tu długo samotna

Przedstawię się:
- Mam 29 lat (.... wkrótce 30 ....)
- To moja pierwsza ciąża i baaaardzo upragnione maleństwo
- Dwie kreseczki (druga kresczka bledsza bladość , ale dziś już całkiem, całkiem wyraźna. Test z Clearblue pokazał wczoraj 2-3 weeks pregnant )
Gratuluje zycze cudownych 9 miesiecy, oby was bylo wiecej

mama wrzesien 2011
Stary 2011-07-07, 12:10   #54
aalegna
Wtajemniczenie

i jak sie dzis czujecie? Mnie straszne wzdecie dopadlo, brzuch mi wystapil i nie chce przejsc :/ i goraco dzis u mnie... ledwo dycham
Stary 2011-07-07, 12:19   #55
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Zariah kochana wiesz,ze niebezpieczne sa loty na poczatku ciazy
Ja napisalm polece w sensie pobiegne lub pojde
Latac nie bede do konca 1go trymestru - dopiero w 2giej polowie wrzesnia do PL sie wybieramy

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
i jak sie dzis czujecie? Mnie straszne wzdecie dopadlo, brzuch mi wystapil i nie chce przejsc :/ i goraco dzis u mnie... ledwo dycham
uuu biedaku... trzymaj sie cieplo, lub moze powinnam powiedziec chlodno Ja tez cierpialam jakis tydzien temu z tego powodu. Wiec sie przerzucilam na spodniczki luzne ze spodni i teraz mi lepiej

lullaby dzieki. juz niedlugo zobaczysz swojego maluszka - ale fajnie

Stary 2011-07-07, 12:22   #56
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Latac nie bede do konca 1go trymestru - dopiero w 2giej polowie wrzesnia do PL sie wybieramy

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------
to zle zrozumiałam:haha ha:
Stary 2011-07-07, 12:23   #57
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

uuu biedaku... trzymaj sie cieplo, lub moze powinnam powiedziec chlodno Ja tez cierpialam jakis tydzien temu z tego powodu. Wiec sie przerzucilam na spodniczki luzne ze spodni i teraz mi lepiej

lullaby dzieki. juz niedlugo zobaczysz swojego maluszka - ale fajnie
Zobaczysz, czas leci tak szybko ze za chwile bedziesz juz w polowie ciąży, a te pierwsze momenty sa najcudowniejsze, pierwsze kopniaczki, pierwsze bicie serduszka, cos wspanialego
Stary 2011-07-07, 12:52   #58
kumkura
Rozeznanie

Hej
a u mnie leje, pada, nie mam jak wyjść na spacer z Adasiem na ten weekend ma byc u nas ładnie, wręcz gorąco, ciekawe... Ja w niedziele mam ostatni exam na uczelni, więc poproszę o kciuki Zauważyłam, że mam problemy z zaśnięciem( tak jak w pierwszej ciąży). Niby cały dzień chodzę ledwo żywa, a jak przychodzi do zasypiania, to kręcę się w kółko, mhmm
Stary 2011-07-07, 12:57   #59
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
ech ... mi się wydaje, że warto sprawdzić na początku tak około 7 tygodnia czy wszystko jest w porządku, potem jakby coś tfu tfu tfu nie poszło to będziesz sobie to wypominać do końca życia
ja przy moim poronieniu przy 1 ciąży od momentu jak się dowiedziałam, że raczej nic z tego nie wyjdzie do chwili poronienia odwiedziłam 4 ginekologów i przynajmniej wiem, że to nie była moja wina... po prostu od początku było to nieprawidłowe
a poza tym zestresowana mama, że coś może być nie tak tez dobrze nie wpływa na dziecko
Cytat:
no u mnie też gorąco, ale odpaliłam sobie wiatraczek i jakoś żyję, dziś nawet nieźle się czuję - nauczyłam się mieć ze sobą wszędzie małą butelkę wody i cukierki miętowe
Stary 2011-07-07, 13:10   #60
kosz_marna
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, można się dopisać? Bo tak troche trudno trzymać język za zębami, jak w człowieku takie emocje A znajomi muszą jeszcze trochę poczekać

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i mam nadzieję, że w takim samym gronie spotkamy się na Odchowalni

Ja jestem mamą 2-letniej Julki (też marcowa) i teraz wyliczyłam sobie termin na 14 marca - czyli jakiś 5 tydzień. U ginka będę dopiero 27 lipca jak już będzie więcej widać. Trochę jesteśmy skołowani (pozytywnie) bo tym razem liczyliśmy na trochę dłuższe staranka a tu znowu bach

A jak powiedziałyście waszym tż-tom? Ja za pierwszym razem robiłam przy nim test, a teraz wypisałam wiadomość markerem na brzuchu i podniosłam bluzkę jak przyszedł z pracy... Spodziewałam się euforii a tem wariat pomyślał, że coś mi się stało. Dotarło dopiero po jakimś czasie Ale i tak lepiej bo za pierwszym razem zaniemówił na cały dzień
kosz_marna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości