|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
a ja mysle, ze cos w tym jest
kalosz kaloszowi nie rowny;ten za kilkadziesiat zlotych nie bedzie tak dobrze wygladal jak ten za 200+, nie ma co sie oszukiwac ![]() Cytat:
Czy waniliowe meczydlo, czy tylko dodatek. Lutens i Micallef bodajze maja takie ekstremalne wanilie, jest tez wanilia Voluspy - calkiem przyjemnia i nie zamulajaca. No i zapachy z wanilia np L Lolity, znasz?![]() Shalimar tez jest mocno waniliowy, ale pamietam, ze cos mowilas, ze Ci nie podchodzi...
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-06 o 21:27 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1444 | ||||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Jak bylam na usg to facet mi powiedzial, ze mam pikne jajniki i reszte, ale oni to chyba wiekszosci tak gadaja. Bo co mi powie: ma pani piekne oczy Wspolczuje z powodu chorowitosci ![]() Co do fryzury, o ja pierd..ole ![]() Cytat:
Chodzilam za mlodu ale zbyt duzo dostawalam oblesnych komentarzy, porzucilam kiecki. Ale zaloze sukienke, dosc dopasowana, 16 lipca. Ide na wesele ![]() Rajstop tez nie lubie, nie nosze. Ale za to ponczoch mam prawie tyle co flaszek perfum Cytat:
![]() Ja akurat pracuje, majac za sciana (bo to ten sam budynek) bank. Ludzie przychodza i sie o ten bank pytaja (a przy wejsciu jest ich reklama, gigantyczna, ale ludzie nadal slepi). Odpowiadam: obok, za sciana (czasami dorzuce wejscie z rogu). A oni do mnie: a jak ja mam sie tam dostac? Czasami mam ochote odpowiedziec: kominem ![]() Cytat:
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-07-06 o 21:50 |
||||
|
|
|
#1445 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzieńdobrywieczór
Ja się dołączam, bo jeszcze trochę i zbzikuję przez tą pogodę jak z końca października, a nie z początku lipca Cytat:
Cytat:
![]() To wcale nie jest takie oczywiste - mam najzwyklejsze w świecie kalosze, które mnie kosztowały jakieś cztery dychy, a nieskromnie powiem, że gdzie w nich nie pójdę, tam zazwyczaj wzbudzają powszechne zainteresowanie i uznanie I sama nie wiem, jak to działa, ale takie kalosze to swietny wabik na facetów - wiecej się na ich temat komplementów nasłuchałam, niż na temat najpiękniejszych nawet szpilek |
||
|
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie znalazłam odpowiedniej ikonki - kaaroo, genialne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taki jak Frapin 1270, tylko więcej drzewa czy kadzidła - przy czym to kadzidło jest takie super luksusowe. Bazarowe paskudne ostre i w ogóle obrzydliwe kadzidło wyczuwam w chanel 19. A podobno pudrowe, przed chwilą wyczytałam...ja w ogóle chyba mam nos nie tego - w shalimar czuję to samo paskudztwo, co w chanel 5, tylko początkowo podszyte paloną gumą. Po dwóch godzinach od psiknięcia w perfumerii usiłowałam domyć nadgarstek...A wanilii to tam nie czułam...ale cóż - gust rzecz indywidualna, pewnie wyczuwać nuty można się trochę nauczyć, a i talentu potrzeba...Od kiedy czytam tu recenzje, nie mogę się nadziwić tych opisów ![]() A co do gustu - moim must have jest idylle guerlain, a w większości po nim jadą, że płaski i pogrzebowy ![]() Spoko, potestuję, mam już typy na próbki z missali - ale troszkę później, bo za dużo ostatnio przepuściłam na pachnidła. A Twojego bloga Lou czytam, i niezmiennie podziwiam - czarna magia
|
||
|
|
|
#1447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po prostu ja nie spotkalam porzadnych w tej cenie, raczej 'ogrodowe' ![]() Cytat:
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiecki - pod koniec podstawówki to nosiłam tak krótkie, że się teraz zastanawiam, jak ja w nich się poruszałam...toż to starczy chwila nieuwagi i kuciapkę widać...Od jakiegoś czasu preferuję długość w okolicy kolana - bardzo sexi moim zdaniem...i odkryte ramiona - mniam...oj, muszę zadbać o siebie... Cytat:
|
||
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj słyszę coś w stylu: Aleee masz fajne kaloszeeee Jeden osobnik mi wprost zapowiedział, że miło by mu było, jakbym je założyła, jak się na randkę umawialiśmy Hm, może kaloszowy fetyszysta![]() Dziewczyny - wrocławianki, słyszałam w tv, że metro chcą Wam wybudować
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na blogu wrzuciłam Sri Lankę, alee...
Dostałam dzisiaj cudny, wspaniały, piękny, boski i w ogóle... Zanzibar! Za orginalną japońską herbatę znajoma poprosiła znajomą by mi wysłała pocztówkę z Zanzibaru. Dziewczyna ta ogólnie jeździ po świecie i ... ja pier... Zanzibar. Cudo, mówię Wam cudo. Jutro wrzucam na bloga!
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koniecznie wrzuć!
|
||
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć u nas się nie da ze względu na teren (pewnie to i tak pitu-pitu)a nawet gdyby, to parząc na tempo warszawskiego metra, kiepsko to widzę
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale widziałam tylko fragment, to nie wiem, czy to było na poważnie, czy tak sobie tylko gadali![]() Mnie się marzy zabawa w couchsurfing w przyszłości
|
||
|
|
|
#1455 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Ponczochy, owszem, mozna kupic takie przypinane, wtedy sie kupuje pas do ponczoch, ale ja sie w takie cos nie bawie, tzn, moze kiedys sobie kupie ale obecnie mam samonosne. Jedna mi sie kiedys zsunela Lou, kwatera 23 marca, odpada, kolejny mail na "brak wolnych miejsc". VI4, mnie tez sie faceci boja, nie wiem czemu kiedys mi to nawet jeden powiedzial, gdy nabral odwagi po kilku drinkach
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-07-06 o 23:11 |
|
|
|
|
#1456 |
|
Konto usunięte
|
Witam wieczorkiem
![]() Rilla fajne te żółte meliski, byle do kolejnych przecen. Dobrze że emu nie ma w kolorze żółtym bo chyba bym zbankrutowała ![]() A co do legginsów to ja biegam w nich cały rok: latem do tunik lub sukienek a jak robi się zimno to do swetrów. Uważam je za najlepszy modowy wynalazek: wygodne, wyszczuplają, tanie jak barszcz i nie trzeba się godzinami zastanawiać rano co na siebie włożyć przynajmniej jeśli chodzi o część dolnąPytanko do wrocławianek: kiedy robimy jakiś sabat czarownic przy piwku? |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Konto usunięte
|
Oprócz soboty gdzie tradycyjnie pracuje 11h jestem do dyspozycji
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze po prostu nie lubisz szyprow? Chyba wiem o co chodzi, znaczy podejrzewam, ze wiem Wiekszosc z nich ma taka specyficzna nutke kurzu, starosci, niektorzy nie trawia... Pewnie o to chodzi. Bazar kojarze raczej z kwieciuchami, przesytem. A 19-stka bardzo surowa jest, zielona, wytrawna ![]() ladne otoz to i rozprasowuja sie samoistnie na d.
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Znowu umówiłam się z 40-letnim chwastem.. Przegadaliśmy prawie 5 godz... ogólnie on jest bardzo sympatyczny, inteligentny, tylko ten wiek... No i dzisiaj mi powiedział, że chyba się we mnie zabujał. Za✂✂✂iście. Człowiek chce mieć kolegę, to się ku**a koleś musi zakochać. A jak się zakocha, to on chce być tylko kumplami. Czy tylko ja mam takie szczęście?
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
Bridgeta, i jak to rozwiążesz?
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Ech, nie mam pojęcia...
Jestem bezrobotna, bezdomna i jeszcze zakochują się we mnie nieodpowiedni faceci. Może być gorzej?
|
|
#1463 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny pomysł, ale ja bym się bała...Poza tym nie mam takiej ciekawości ludzi etc - najlepiej nam we dwójkę, i tylko brak mi babskich pogaduch...nafnaf - różnie się życie układa, gdyby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę mieć mieszkanie, to bym się uśmiała - taka sytuacja rodzinna była...Cytat:
![]() W ogóle, to kiedyś zaobserwowałam coś takiego - na imprezie, do zabawy, koleś szuka super laski. A kiedy widywałam czasem takich kolesi po jakimś czasie, już z żonami - to te żony szarutkie i cichutkie jak myszki. Cytat:
![]() Kiedy jeszcze jeździłam do babci - tej od strony mamy - to u niej pachniało czymś takim - wypisz wymaluj chanel19. Kiedy się psiknęłam 19-tką, to mi "jama" babci stanęła przed oczami (tak babcia mówiła na swój pokój, do którego nie za bardzo wolno było wchodzić - chyba, że sama zaprosiła. I jeszcze jedno - babcia nie była kobietą elegancką i wyrafinowaną. Nie miała gustu - miała mnóstwo tandetnej biżuterii, masę ciuchów - marnej jakości, etc. Nie podejrzewam jej o chanel - raczej jakiś tani specyfik, który być może był podróbką chanel). I nie podoba mi się ten zapach (moja mama mówi "taka paczula", ale chyba dla mojej mamy "paczula" to synonim ciężkiego i nieładnego zapachu- nieładnego subiektywnie ofkors). Z kolei - znów babcia się kłania - kiedyś podarowała mi perfumy "krasnyj mak" - i nawet dla mojego ok 12-letniego wtedy nosa ten krasnym jak to był koszmar jakiś. No i - kiedy ostatnio spróbowałam chanel5, wróciły wspomnienia o krasnym maku...A w shalimar czuję coś bardzo podobnego, tak samo w colette (mam w stopce) - tylko tutaj mniej intensywnie, i początkowo mocno cytrusowo. Może to o szypry chodzi - próbowałam się naumieć, jak dzielić zapachy, ale szypr to dla mnie największa tajemnica. A - podobno coco medemoiselle to szypr - a dla mnie zapachowe kwc, i nie ma nic wspólnego z 5 i 19. Albo idylle - też szypr. A czemu szypr, jak ja czuję kwiaty tylko??? Rany, wybacz - nie mam z kim o tym pogadać. Mąż mówi tylko - jak śmierdzi, to po co ciągle wąchasz? (nadgarstek po teście). To mu tłumaczę, że czekam aż się rozwinie, etc... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1466 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() Coś te zdrowaśki skutku nie odnoszą, na dworze dalej buro i ponuro ![]() Teraz to może być tylko i wyłącznie lepiej, innej opcji ni ma ![]() Cytat:
Co do ryzyka, to chyba nie jest jakieś zatrważające - są duże, międzynarodowe, wiarygodne portale couchsurfingowe, gdzie ludzie się rejestrują, wymieniają się doświadczeniami, wystawiają sobie nawzajem oceny itd.![]() Jeśli chodzi o własne mieszkanie, to dla mnie na razie też jakiś kompletny kosmos Ale wcale bym się nie obraziła, jakbym kiedyś weszła w posiadanie takiego luksusu - najlepiej jeszcze, żeby w Warszawie było i w jakiejś przyjemnej dzielnicy; taka Ochota byłaby idealna![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-07-07 o 11:20 |
||
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam wzrokiem i aż się cofnęłam bo widziałam "szpary", jakie kurna szpary masz na myśli? I nijak nie mogę wyrzucić tego słowa z mózgu, tylko widzę szpary i szpary... Boże, co się ze mną dzieje
Co do couchsurfing też mi się marzy, aczkolwiek jak naf - nie mam swego lokum i strasznie z językiem bym się krępowała
|
#1468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tia, mieszkanie na Ochocie to już grubsza sprawa Nam się udało - bo z 1/4 kwoty za mieszkanie babci na Żoliborzu (64m) kupiliśmy w Dąbrowie 33m. Ale to tylko poza Warszawą możliwe, tam ceny kosmiczne...Cytat:
moje opowiadanie to takie błądzenie, bo się nie znam po prostu...po fachowe rady trzeba się do Lou zgłaszać A mam na nadgarstku nowy zapach (kupiłam kilka próbek na allegro i odrzucam po kolei) - Lady Millon. Ło Jezusie Nazareński...spodobałby się mojej świętej pamięci babci! Nie odrzuca tak bardzo jak szanele, ale zdecydowanie - nie mój. I dobrze, bo flakon paskudny...Znalazłam recenzję, i fragment: "Zapach jest jakiś taki... niby ładny, lekko miodowy, kojarzący się ze złotym kolorem, ale od samego początku wybija mi się w nim taka sikowata paczula" Przejrzałam więc kilka zapachów na okoliczność paczuli - a nuż to właśnie to mnie tak odrzuca. Ale - chanel5 - paczuli brak (więc co tak pachnie??) - chanel19 - paczula w nucie serca (ale ten mi się nie podoba inaczej - z powodu tego zatęchłego cygańskiego kadzidła, którego tam nie ma:/) - shalimar - paczula w nucie serca - a mi pachnie podobnie do chanel5 - coco mademoiselle - jest paczula indonezyjska - może to pachnąca pięknie siostra "sikowatej" paczuli? Ja tam nie czuję w lady million sikowatości - ale zdecydowanie pachnie mi jak tani noname perfum z bazaru. Ostro i prostacko. Obiecuję się ograniczać w nawijaniu ![]() Ech, wpadam w słowotok - ale samo mi się robi...W czasach szkolnych moje wypracowania dostawały dobre stopnie, się pochwalę Dawno temu to było, ale słowotok pozostał...
Edytowane przez VI4 Czas edycji: 2011-07-07 o 12:18 |
|||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Może pójdziemy zadansić? Np. do liverpoolu na jakąś rockoteckę albo lata 80.?
Cytat:
![]() Alvesto, ja na opieszałość schaffy nie mogę narzekać, z rana dzwoni do mnie kurier, że przesyłeczka zaraz będzie. Przeżyłam istne deja vu, bo oczywiście buciki od wczoraj rozpierają się na honorowym miejscu na półce
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
elo
alez jestem niedobita chyba kolejna kawe czas skonsumowac,Alvesta, wasza wczorajsza pogoda zawitala do Kielc brid, 40-sto latek po przejsciach zakochany po tygodniu, patrzylabym co najmniej podejrzliwie na to obserwuj rozwoj sytuacji, obaczym...![]() VI4, zapachy Chanel, dla mnie im starsze tym lepiej 19-stka - chyba nie sklame jak powiem, ze spokojnie w mej pierwszej 10-tce jezd Coco tez lubie, choc to zupelnie inny zapach, duzo bardziej babciny. Natomiast Coco M. mam i kurz zbiera. On jest wlasnie imo balansujacy na granicy bazarku. Ale wiadomo, to sprawa indywidualna. Idylle czy Coco M. z klasycznymi szyprami maja raczej niewiele wspolnego. Klasyczne sa ciezsze i nie tak oczywiste. Trzeba je troche poznac, oswoic, poprzebywac, zeby docenic. Cierpkie, nieprzyswajalne na poczatku z czasem staja sie perfumeryjna poezja, przynajmniej u mnie tak bylo. Natomist Idylle czy Coco M. to juz idace za najnowszymi tryndami zapachy, ktore musze sie sprzedac, wiec i szyprowosci w nich tyle, co kot naplakal : / W Chanel 5 odrzucac Cie moga aldehydy. Nie dosc, ze szypr, to jeszcze z aldehydami, co finalnie daje 1 gwiazdke w duzej czesci recenji Ja go bardzo cenie, ale zapalona fanka tez nie jestem. Z tego typu zapachow wole o niespelna 10 lat starszy 'Joy' Patou. Choc musze wyznac, ze 5-tke wachalam dawno i moze warto odswiezyc znajomosc ![]() Paczula pachnie mi najczesciej wilgotna ziemia z zagrzebanym korzonkiem. Sporo jej jest w Borneo Lutensa, Sloniu Kenzo czy Terre d'Hermes. W tych ja bez trudu zidentyfikujesz. Czasem, w polaczeniu ze slodka wanilia potrafi stworzyc zaskakujaca mieszanke, przypominajaca nieco zapachem czekolade z rodzynkami
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2011-07-07 o 13:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kalosz kaloszowi nie rowny;
Czy waniliowe meczydlo, czy tylko dodatek. Lutens i Micallef bodajze maja takie ekstremalne wanilie, jest tez wanilia Voluspy - calkiem przyjemnia i nie zamulajaca. No i zapachy z wanilia np L Lolity, znasz?

ale zbyt duzo dostawalam oblesnych komentarzy, porzucilam kiecki. Ale zaloze sukienke, dosc dopasowana, 16 lipca. Ide na wesele 

chyba kolejna kawe czas skonsumowac,