Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 21:24   #1441
LouLou25
Zakorzenienie

Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
pisałam ironicznie
a ja mysle, ze cos w tym jest kalosz kaloszowi nie rowny;
ten za kilkadziesiat zlotych nie bedzie tak dobrze wygladal jak ten za 200+, nie ma co sie oszukiwac
Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Marzy mi się jeden ciężki, waniliowy zapach...tylko nie za bardzo, bo się z młodości vanilla fields etc przypomina
Wlasnie to zalezy od tego jak bardzo ma byc waniliowy Czy waniliowe meczydlo, czy tylko dodatek. Lutens i Micallef bodajze maja takie ekstremalne wanilie, jest tez wanilia Voluspy - calkiem przyjemnia i nie zamulajaca. No i zapachy z wanilia np L Lolity, znasz?
Shalimar tez jest mocno waniliowy, ale pamietam, ze cos mowilas, ze Ci nie podchodzi...

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:27
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:28   #1442
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
ten za kilkadziesiat zlotych nie bedzie tak dobrze wygladal jak ten za 200+, nie ma co sie oszukiwac
.
Laboga, a ten przeceniony na 199,99?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:35   #1443
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Laboga, a ten przeceniony na 199,99?
tez, przecena sie nie liczy

sure. fine. whatever.

Stary 2011-07-06, 21:48   #1444
zania
Matka buldoga

Cytat:
jakbys jeszcze gdzies wysylala to pusc mi maila z namiarami, zeby sie w to samo miejsce nie dobijac
zaniu, czy ja dobrze rozumiem ze z 1 miejscowki sie odezwali, w 1 nie ma miejsc, a na reszte nie dostalas odpowiedzi?

mnie raz zasunal : "ladna fryzura" zmienilam gina
macie pikne to sie cieszcie, moje chore som i sporo z nimi klopotu

ja juz zapomnialam co to spodnie
Lou, oto chodzi, ze sie odzywaja, ale wszyscy, ze brak miejsc. Ale fakt, niektorzy tez milcza, mozliwe ze nie maja na chwile obecna dostepu do netu. Dostalam druga odp na tak, zaraz podesle.

Jak bylam na usg to facet mi powiedzial, ze mam pikne jajniki i reszte, ale oni to chyba wiekszosci tak gadaja. Bo co mi powie: ma pani piekne oczy
Wspolczuje z powodu chorowitosci Ale bedzie dobrze

Co do fryzury, o ja pierd..ole bylo sie ogolic na lyso i nastepnym razem zapytac: a jak sie teraz podoba?

Cytat:
hmm, no spódniczki bardzo kobiece...ja noszę ze trzy razy do roku - nienawidzę rajstop, i ogólnie - niewygodnie mi. Muszę się przekonać i jednak nosić kiecki...

Ech, mnie nie ciągną gierki. Jeden wyjątek - raz mąż grał w jakąś śmieszną rysunkową i bajkową taką - trzeba było zbierać różne rzeczy, układać puzzle - razem siedzieliśmy do pierwszej w nocy...
Ze 3 razy do roku? Ja wogole nie nosze Chodzilam za mlodu ale zbyt duzo dostawalam oblesnych komentarzy, porzucilam kiecki. Ale zaloze sukienke, dosc dopasowana, 16 lipca. Ide na wesele

Rajstop tez nie lubie, nie nosze. Ale za to ponczoch mam prawie tyle co flaszek perfum

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Mnie się kalosze nie podobają.

Co to są te huntery?
Ej, ludzie to analfabeci. Siedzę dzisiaj na kasie do 10 i mam karteczkę dodatkową "Brak możliwości płacenia kartą płatniczą z powodu awarii terminalu" i tekst gościa "Ale ja chcę kartą, Pani musi przyjąć." Pytam się czy nie czytał "Czytałem, ale myślałam, że to tak dla jaj"
Jaja to on ma w gaciach, chociaz...moze jednak nie
Ja akurat pracuje, majac za sciana (bo to ten sam budynek) bank. Ludzie przychodza i sie o ten bank pytaja (a przy wejsciu jest ich reklama, gigantyczna, ale ludzie nadal slepi). Odpowiadam: obok, za sciana (czasami dorzuce wejscie z rogu). A oni do mnie: a jak ja mam sie tam dostac? Czasami mam ochote odpowiedziec: kominem Inna ich odpowiedz: a jak mam sie tam dostac? Drzwiami? Moja odpowiedz: jak pan/pani potrafi to mozna przejsc przez sciane i wtedy smiech obu stron

Cytat:
No ba - zachwyt bliźnich - bezcenny

Za to z coraz większą miłością patrzę na pieski...jak szczeka jak najęty pod sklepem, to pewnie tęskni do pana...a wrzeszczącego bachora mam ochotę sprać po kuprze, żeby miał powód do płaczu...
O to to

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:50
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:52   #1445
nafnaf
Zadomowienie

Dzieńdobrywieczór
Cytat:
Dołączcie się do zdrowasiek za pogodę, bo już za długo tego deszczu...
Ja się dołączam, bo jeszcze trochę i zbzikuję przez tą pogodę jak z końca października, a nie z początku lipca
Cytat:
Zamierzam znaleźć en idealny zapach, i może wtedy uściubię na cały flakon. Ale na razie daleko mi do tego, odstawiłam kolejne próbki (w stopce) do oddania/wymiany. Albo mnie zapach odrzuca, albo ujdzie - ale nie będę pachnieć żeby "uszło". Marzy mi się jeden ciężki, waniliowy zapach...tylko nie za bardzo, bo się z młodości vanilla fields etc przypomina
Ach, wanilia... Moja miłość zapachowa
Cytat:
O przepraszam bardzo To wcale nie jest takie oczywiste - mam najzwyklejsze w świecie kalosze, które mnie kosztowały jakieś cztery dychy, a nieskromnie powiem, że gdzie w nich nie pójdę, tam zazwyczaj wzbudzają powszechne zainteresowanie i uznanie I sama nie wiem, jak to działa, ale takie kalosze to swietny wabik na facetów - wiecej się na ich temat komplementów nasłuchałam, niż na temat najpiękniejszych nawet szpilek

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:56   #1446
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Albo zadowolić wile brzydkich penisków
nie znalazłam odpowiedniej ikonki - kaaroo, genialne

Cytat:
Co do zapachów - ja chcę jeden jedyny konkretny i kiedyś sobię kupię, bo jak na razie szukam ideału
Ja kiedyś uważałam, że najlepiej mieć jeden swój - ale podoba mi się baaardzo więcej niż jeden...

Cytat:
Wlasnie to zalezy od tego jak bardzo ma byc waniliowy Czy waniliowe meczydlo, czy tylko dodatek. Lutens i Micallef bodajze maja takie ekstremalne wanilie, jest tez wanilia Voluspy - calkiem przyjemnia i nie zamulajaca. No i zapachy z wanilia np L Lolity, znasz?
Shalimar tez jest mocno waniliowy, ale pamietam, ze cos mowilas, ze Ci nie podchodzi...
He, a jak ja biedny żuczek mam to opisać?

Taki jak Frapin 1270, tylko więcej drzewa czy kadzidła - przy czym to kadzidło jest takie super luksusowe. Bazarowe paskudne ostre i w ogóle obrzydliwe kadzidło wyczuwam w chanel 19. A podobno pudrowe, przed chwilą wyczytałam...ja w ogóle chyba mam nos nie tego - w shalimar czuję to samo paskudztwo, co w chanel 5, tylko początkowo podszyte paloną gumą. Po dwóch godzinach od psiknięcia w perfumerii usiłowałam domyć nadgarstek...A wanilii to tam nie czułam...ale cóż - gust rzecz indywidualna, pewnie wyczuwać nuty można się trochę nauczyć, a i talentu potrzeba...Od kiedy czytam tu recenzje, nie mogę się nadziwić tych opisów

A co do gustu - moim must have jest idylle guerlain, a w większości po nim jadą, że płaski i pogrzebowy

Spoko, potestuję, mam już typy na próbki z missali - ale troszkę później, bo za dużo ostatnio przepuściłam na pachnidła. A Twojego bloga Lou czytam, i niezmiennie podziwiam - czarna magia
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:04   #1447
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Co do fryzury, o ja pierd..ole bylo sie ogolic na lyso i nastepnym razem zapytac: a jak sie teraz podoba?
albo zapuscic chaszcze
Cytat:
Rajstop tez nie lubie, nie nosze. Ale za to ponczoch mam prawie tyle co flaszek perfum
ponczochy to takie przypinane do majtkow?
Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
O przepraszam bardzo To wcale nie jest takie oczywiste - mam najzwyklejsze w świecie kalosze, które mnie kosztowały jakieś cztery dychy
nie no nie mowie ze wszystkie,
po prostu ja nie spotkalam porzadnych w tej cenie, raczej 'ogrodowe'
Cytat:
ale takie kalosze to swietny wabik na facetów - wiecej się na ich temat komplementów nasłuchałam, niż na temat najpiękniejszych nawet szpilek
jedyne co uslyszalam to: " eeee yyy patrz co una ma na nogach, kalosze buehehehe" - autentyk spod kieleckiej galerii

sure. fine. whatever.

Stary 2011-07-06, 22:04   #1448
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:

Ze 3 razy do roku? Ja wogole nie nosze Chodzilam za mlodu ale zbyt duzo dostawalam oblesnych komentarzy, porzucilam kiecki. Ale zaloze sukienke, dosc dopasowana, 16 lipca. Ide na wesele

Ech, mnie rzadko ktoś komentował - ale mnie się chłopy boja, bo duża i poważna...i tak od zawsze - m.in dlatego mnie małżonek (wtedy jeszcze nie) zaintrygował, bo się mały nie bał nic a nic...

A kiecki - pod koniec podstawówki to nosiłam tak krótkie, że się teraz zastanawiam, jak ja w nich się poruszałam...toż to starczy chwila nieuwagi i kuciapkę widać...Od jakiegoś czasu preferuję długość w okolicy kolana - bardzo sexi moim zdaniem...i odkryte ramiona - mniam...oj, muszę zadbać o siebie...

Cytat:
Ja akurat pracuje, majac za sciana (bo to ten sam budynek) bank. Ludzie przychodza i sie o ten bank pytaja (a przy wejsciu jest ich reklama, gigantyczna, ale ludzie nadal slepi). Odpowiadam: obok, za sciana (czasami dorzuce wejscie z rogu). A oni do mnie: a jak ja mam sie tam dostac? Czasami mam ochote odpowiedziec: kominem Inna ich odpowiedz: a jak mam sie tam dostac? Drzwiami? Moja odpowiedz: jak pan/pani potrafi to mozna przejsc przez sciane i wtedy smiech obu stron
Popłakałam się
Stary 2011-07-06, 22:28   #1449
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
jedyne co uslyszalam to: " eeee yyy patrz co una ma na nogach, kalosze buehehehe" - autentyk spod kieleckiej galerii

Ja zazwyczaj słyszę coś w stylu: Aleee masz fajne kaloszeeee Jeden osobnik mi wprost zapowiedział, że miło by mu było, jakbym je założyła, jak się na randkę umawialiśmy Hm, może kaloszowy fetyszysta

Dziewczyny - wrocławianki, słyszałam w tv, że metro chcą Wam wybudować

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal
Stary 2011-07-06, 22:30   #1450
kaarooo
Zakorzenienie

Dziewczyny, na blogu wrzuciłam Sri Lankę, alee...
Dostałam dzisiaj cudny, wspaniały, piękny, boski i w ogóle... Zanzibar! Za orginalną japońską herbatę znajoma poprosiła znajomą by mi wysłała pocztówkę z Zanzibaru. Dziewczyna ta ogólnie jeździ po świecie i ... ja pier... Zanzibar. Cudo, mówię Wam cudo. Jutro wrzucam na bloga!

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:40   #1451
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zazwyczaj słyszę coś w stylu: Aleee masz fajne kaloszeeee Jeden osobnik mi wprost zapowiedział, że miło by mu było, jakbym je założyła, jak się na randkę umawialiśmy Hm, może kaloszowy fetyszysta

Dziewczyny - wrocławianki, słyszałam w tv, że metro chcą Wam wybudować
Eee, coś mi się wydaje, ze to jakiś chłyt polityczny jest, przecież to strasznie droga impreza. Chociaż nie powiem, że bym się nie cieszyła.

Cytat:
Dostałam dzisiaj cudny, wspaniały, piękny, boski i w ogóle... Zanzibar! Za orginalną japońską herbatę znajoma poprosiła znajomą by mi wysłała pocztówkę z Zanzibaru. Dziewczyna ta ogólnie jeździ po świecie i ... ja pier... Zanzibar. Cudo, mówię Wam cudo. Jutro wrzucam na bloga!
Wow... Jak będę duża, to też tak będę podróżować Koniecznie wrzuć!
Stary 2011-07-06, 22:47   #1452
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, coś mi się wydaje, ze to jakiś chłyt polityczny jest, przecież to strasznie droga impreza. Chociaż nie powiem, że bym się nie cieszyła.
takie rzeczy to tylko w Erze ponoć u nas się nie da ze względu na teren (pewnie to i tak pitu-pitu)
a nawet gdyby, to parząc na tempo warszawskiego metra, kiepsko to widzę
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 22:54   #1453
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
takie rzeczy to tylko w Erze ponoć u nas się nie da ze względu na teren (pewnie to i tak pitu-pitu)
To akurat pitu-pitu, skoro np. w Budapeszcie się dało. Tylko to jest po prostu masa kasy. Tu jest stosowny artykuł na temat: http://wroclaw.naszemiasto.pl/artyku...awiu,id,t.html
Stary 2011-07-06, 22:59   #1454
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Mówili dziś o tym, zdaje się, w wiadomościach na jedynce Ale widziałam tylko fragment, to nie wiem, czy to było na poważnie, czy tak sobie tylko gadali
Cytat:
Wow... Jak będę duża, to też tak będę podróżować
Mnie się marzy zabawa w couchsurfing w przyszłości Chociaż może być trochę ciężko, bo do tego potrzebny jest taki jeden drobiazg... własne mieszkanie

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal
Stary 2011-07-06, 23:08   #1455
zania
Matka buldoga

Cytat:
albo zapuscic chaszcze

ponczochy to takie przypinane do majtkow?

nie no nie mowie ze wszystkie,
po prostu ja nie spotkalam porzadnych w tej cenie, raczej 'ogrodowe'

Lepsze to niz : eeee yyy patrz co una ma na nogach, wlosy buehehehe"

Ponczochy, owszem, mozna kupic takie przypinane, wtedy sie kupuje pas do ponczoch, ale ja sie w takie cos nie bawie, tzn, moze kiedys sobie kupie ale obecnie mam samonosne. Jedna mi sie kiedys zsunela , nie wiem jakim cudem, akurat szlam do pasazu, dobrze ze mialam jeansy i kozaki to zatrzymala sie na cholewce butow (buty schowane w nogawce spodni), a potem myk do przymierzalni i podciaganie.

Lou, kwatera 23 marca, odpada, kolejny mail na "brak wolnych miejsc".

VI4, mnie tez sie faceci boja, nie wiem czemu kiedys mi to nawet jeden powiedzial, gdy nabral odwagi po kilku drinkach

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2011-07-06 o 23:11
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:25   #1456
201609062117
Konto usunięte

Witam wieczorkiem
Rilla fajne te żółte meliski, byle do kolejnych przecen. Dobrze że emu nie ma w kolorze żółtym bo chyba bym zbankrutowała
A co do legginsów to ja biegam w nich cały rok: latem do tunik lub sukienek a jak robi się zimno to do swetrów. Uważam je za najlepszy modowy wynalazek: wygodne, wyszczuplają, tanie jak barszcz i nie trzeba się godzinami zastanawiać rano co na siebie włożyć przynajmniej jeśli chodzi o część dolną
Pytanko do wrocławianek: kiedy robimy jakiś sabat czarownic przy piwku?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 23:39   #1457
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Pytanko do wrocławianek: kiedy robimy jakiś sabat czarownic przy piwku?
Ja na sabat bardzo reflektuję. Mówcie, jak Wam pasuje.
Stary 2011-07-07, 00:06   #1458
201609062117
Konto usunięte

Oprócz soboty gdzie tradycyjnie pracuje 11h jestem do dyspozycji
Stary 2011-07-07, 00:17   #1459
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Taki jak Frapin 1270, tylko więcej drzewa czy kadzidła - przy czym to kadzidło jest takie super luksusowe. Bazarowe paskudne ostre i w ogóle obrzydliwe kadzidło wyczuwam w chanel 19. A podobno pudrowe, przed chwilą wyczytałam...ja w ogóle chyba mam nos nie tego - w shalimar czuję to samo paskudztwo, co w chanel 5, tylko początkowo podszyte paloną gumą.
W Chanel 19 nie ma kadzidla Moze po prostu nie lubisz szyprow? Chyba wiem o co chodzi, znaczy podejrzewam, ze wiem Wiekszosc z nich ma taka specyficzna nutke kurzu, starosci, niektorzy nie trawia... Pewnie o to chodzi. Bazar kojarze raczej z kwieciuchami, przesytem. A 19-stka bardzo surowa jest, zielona, wytrawna

Cytat:
ladne

Cytat:
. Uważam je za najlepszy modowy wynalazek
otoz to i rozprasowuja sie samoistnie na d.

sure. fine. whatever.

Stary 2011-07-07, 00:19   #1460
bridgeta
Zadomowienie

Znowu umówiłam się z 40-letnim chwastem.. Przegadaliśmy prawie 5 godz... ogólnie on jest bardzo sympatyczny, inteligentny, tylko ten wiek... No i dzisiaj mi powiedział, że chyba się we mnie zabujał. Za✂✂✂iście. Człowiek chce mieć kolegę, to się ku**a koleś musi zakochać. A jak się zakocha, to on chce być tylko kumplami. Czy tylko ja mam takie szczęście?

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 00:32   #1461
nafnaf
Zadomowienie

Bridgeta, i jak to rozwiążesz?

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal
Stary 2011-07-07, 00:48   #1462
bridgeta
Zadomowienie

Ech, nie mam pojęcia...
Jestem bezrobotna, bezdomna i jeszcze zakochują się we mnie nieodpowiedni faceci. Może być gorzej?

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 08:19   #1463
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bridgeta Pokaż wiadomość
Ech, nie mam pojęcia...
Jestem bezrobotna, bezdomna i jeszcze zakochują się we mnie nieodpowiedni faceci. Może być gorzej?
tak, możesz zobaczyć dwie kreseczki na pewnym teście i to nie przez zeza rozbieżnego lub upojenie alkoholowe
Stary 2011-07-07, 08:23   #1464
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, nie mam pojęcia...
Może - wystarczy zajść w ciążę

Stary 2011-07-07, 09:12   #1465
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Mnie się marzy zabawa w couchsurfing w przyszłości Chociaż może być trochę ciężko, bo do tego potrzebny jest taki jeden drobiazg... własne mieszkanie
Aż poszukałam, cóż to jest Fajny pomysł, ale ja bym się bała...Poza tym nie mam takiej ciekawości ludzi etc - najlepiej nam we dwójkę, i tylko brak mi babskich pogaduch...nafnaf - różnie się życie układa, gdyby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę mieć mieszkanie, to bym się uśmiała - taka sytuacja rodzinna była...

Cytat:
VI4, mnie tez sie faceci boja, nie wiem czemu kiedys mi to nawet jeden powiedzial, gdy nabral odwagi po kilku drinkach
podobno się boją atrakcyjnych i pewnych siebie kobiet. To może się nie malować, włoski przetłuścić i żeby nie sprawiać wrażenia zbyt pewnej - wzrok skromnie wbijać w podłogę...a i przygarbić się nieco...

W ogóle, to kiedyś zaobserwowałam coś takiego - na imprezie, do zabawy, koleś szuka super laski. A kiedy widywałam czasem takich kolesi po jakimś czasie, już z żonami - to te żony szarutkie i cichutkie jak myszki.

Cytat:
W Chanel 19 nie ma kadzidla Moze po prostu nie lubisz szyprow? Chyba wiem o co chodzi, znaczy podejrzewam, ze wiem Wiekszosc z nich ma taka specyficzna nutke kurzu, starosci, niektorzy nie trawia... Pewnie o to chodzi. Bazar kojarze raczej z kwieciuchami, przesytem. A 19-stka bardzo surowa jest, zielona, wytrawna
Hmm, ze mną o zapachach jak ze ślepym o kolorach...nie mam pojęcia, jak to wyjaśnić - może kiedyś jak się spotkamy, to wyjaśnię - na zasadzie "oooo, wąchaj teraz, to o to mi chodzi"

Kiedy jeszcze jeździłam do babci - tej od strony mamy - to u niej pachniało czymś takim - wypisz wymaluj chanel19. Kiedy się psiknęłam 19-tką, to mi "jama" babci stanęła przed oczami (tak babcia mówiła na swój pokój, do którego nie za bardzo wolno było wchodzić - chyba, że sama zaprosiła. I jeszcze jedno - babcia nie była kobietą elegancką i wyrafinowaną. Nie miała gustu - miała mnóstwo tandetnej biżuterii, masę ciuchów - marnej jakości, etc. Nie podejrzewam jej o chanel - raczej jakiś tani specyfik, który być może był podróbką chanel). I nie podoba mi się ten zapach (moja mama mówi "taka paczula", ale chyba dla mojej mamy "paczula" to synonim ciężkiego i nieładnego zapachu- nieładnego subiektywnie ofkors). Z kolei - znów babcia się kłania - kiedyś podarowała mi perfumy "krasnyj mak" - i nawet dla mojego ok 12-letniego wtedy nosa ten krasnym jak to był koszmar jakiś. No i - kiedy ostatnio spróbowałam chanel5, wróciły wspomnienia o krasnym maku...A w shalimar czuję coś bardzo podobnego, tak samo w colette (mam w stopce) - tylko tutaj mniej intensywnie, i początkowo mocno cytrusowo.

Może to o szypry chodzi - próbowałam się naumieć, jak dzielić zapachy, ale szypr to dla mnie największa tajemnica. A - podobno coco medemoiselle to szypr - a dla mnie zapachowe kwc, i nie ma nic wspólnego z 5 i 19. Albo idylle - też szypr. A czemu szypr, jak ja czuję kwiaty tylko???

Rany, wybacz - nie mam z kim o tym pogadać. Mąż mówi tylko - jak śmierdzi, to po co ciągle wąchasz? (nadgarstek po teście). To mu tłumaczę, że czekam aż się rozwinie, etc...

Cytat:
Znowu umówiłam się z 40-letnim chwastem.. Przegadaliśmy prawie 5 godz... ogólnie on jest bardzo sympatyczny, inteligentny, tylko ten wiek... No i dzisiaj mi powiedział, że chyba się we mnie zabujał. Za✂✂✂iście. Człowiek chce mieć kolegę, to się ku**a koleś musi zakochać. A jak się zakocha, to on chce być tylko kumplami. Czy tylko ja mam takie szczęście?
Uff, wiek pal licho - to pół biedy. Ale zakochał? tak szybko? Nie ufałabym za bardzo...ale to powszechne, że jak Ty chcesz, to on nie, i odwrotnie - ileż ja razy to przerabiałam...
Stary 2011-07-07, 11:19   #1466
nafnaf
Zadomowienie

Dzieńdoberek
Coś te zdrowaśki skutku nie odnoszą, na dworze dalej buro i ponuro
Cytat:
Może być gorzej?
Teraz to może być tylko i wyłącznie lepiej, innej opcji ni ma
Cytat:
Aż poszukałam, cóż to jest Fajny pomysł, ale ja bym się bała...Poza tym nie mam takiej ciekawości ludzi etc - najlepiej nam we dwójkę, i tylko brak mi babskich pogaduch...nafnaf - różnie się życie układa, gdyby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę mieć mieszkanie, to bym się uśmiała - taka sytuacja rodzinna była...
Ja z kolei o couchsurfingu marzę od dawna, bo łączy dwie fantastyczne sprawy - poznawanie nowych miejsc i zawieranie nowych znajomości Co do ryzyka, to chyba nie jest jakieś zatrważające - są duże, międzynarodowe, wiarygodne portale couchsurfingowe, gdzie ludzie się rejestrują, wymieniają się doświadczeniami, wystawiają sobie nawzajem oceny itd.

Jeśli chodzi o własne mieszkanie, to dla mnie na razie też jakiś kompletny kosmos Ale wcale bym się nie obraziła, jakbym kiedyś weszła w posiadanie takiego luksusu - najlepiej jeszcze, żeby w Warszawie było i w jakiejś przyjemnej dzielnicy; taka Ochota byłaby idealna
Cytat:
Hmm, ze mną o zapachach jak ze ślepym o kolorach...nie mam pojęcia, jak to wyjaśnić - może kiedyś jak się spotkamy, to wyjaśnię - na zasadzie "oooo, wąchaj teraz, to o to mi chodzi"

Kiedy jeszcze jeździłam do babci - tej od strony mamy - to u niej pachniało czymś takim - wypisz wymaluj chanel19. Kiedy się psiknęłam 19-tką, to mi "jama" babci stanęła przed oczami (tak babcia mówiła na swój pokój, do którego nie za bardzo wolno było wchodzić - chyba, że sama zaprosiła. I jeszcze jedno - babcia nie była kobietą elegancką i wyrafinowaną. Nie miała gustu - miała mnóstwo tandetnej biżuterii, masę ciuchów - marnej jakości, etc. Nie podejrzewam jej o chanel - raczej jakiś tani specyfik, który być może był podróbką chanel). I nie podoba mi się ten zapach (moja mama mówi "taka paczula", ale chyba dla mojej mamy "paczula" to synonim ciężkiego i nieładnego zapachu- nieładnego subiektywnie ofkors). Z kolei - znów babcia się kłania - kiedyś podarowała mi perfumy "krasnyj mak" - i nawet dla mojego ok 12-letniego wtedy nosa ten krasnym jak to był koszmar jakiś. No i - kiedy ostatnio spróbowałam chanel5, wróciły wspomnienia o krasnym maku...A w shalimar czuję coś bardzo podobnego, tak samo w colette (mam w stopce) - tylko tutaj mniej intensywnie, i początkowo mocno cytrusowo.

Może to o szypry chodzi - próbowałam się naumieć, jak dzielić zapachy, ale szypr to dla mnie największa tajemnica. A - podobno coco medemoiselle to szypr - a dla mnie zapachowe kwc, i nie ma nic wspólnego z 5 i 19. Albo idylle - też szypr. A czemu szypr, jak ja czuję kwiaty tylko???

Rany, wybacz - nie mam z kim o tym pogadać. Mąż mówi tylko - jak śmierdzi, to po co ciągle wąchasz? (nadgarstek po teście). To mu tłumaczę, że czekam aż się rozwinie, etc...
Fajnie opowiadasz o zapachach Czytam i czuję się trochę tak, jakbym słuchała jakiejś bajki

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2011-07-07 o 11:20
Stary 2011-07-07, 11:44   #1467
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Może to o szypry chodzi
Przeleciałam wzrokiem i aż się cofnęłam bo widziałam "szpary", jakie kurna szpary masz na myśli? I nijak nie mogę wyrzucić tego słowa z mózgu, tylko widzę szpary i szpary... Boże, co się ze mną dzieje
Co do couchsurfing też mi się marzy, aczkolwiek jak naf - nie mam swego lokum i strasznie z językiem bym się krępowała

Stary 2011-07-07, 11:58   #1468
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Dzieńdoberek
Coś te zdrowaśki skutku nie odnoszą, na dworze dalej buro i ponuro
Może modlitwa działa tylko na odległość - u mnie słoneczko, aż za ciepło, na deszcze się nie zapowiada. Hmm, mogłabym zamówić tak z 19 - 22 stopnie i lekkie zachmurzenie? Idealny warun do wspinu by był...Wystarczy w okolicach Podlesic

Cytat:
Teraz to może być tylko i wyłącznie lepiej, innej opcji ni ma

Ja z kolei o couchsurfingu marzę od dawna, bo łączy dwie fantastyczne sprawy - poznawanie nowych miejsc i zawieranie nowych znajomości Co do ryzyka, to chyba nie jest jakieś zatrważające - są duże, międzynarodowe, wiarygodne portale couchsurfingowe, gdzie ludzie się rejestrują, wymieniają się doświadczeniami, wystawiają sobie nawzajem oceny itd.

Jeśli chodzi o własne mieszkanie, to dla mnie na razie też jakiś kompletny kosmos Ale wcale bym się nie obraziła, jakbym kiedyś weszła w posiadanie takiego luksusu - najlepiej jeszcze, żeby w Warszawie było i w jakiejś przyjemnej dzielnicy; taka Ochota byłaby idealna
Pewnie tak, wyczytałam ciut, że to dość dobrze zabezpieczone przedsięwzięcie. Ja jestem dzikus, nie nawiązuję łatwo znajomości, i nie jestem ciekawa świata

Tia, mieszkanie na Ochocie to już grubsza sprawa Nam się udało - bo z 1/4 kwoty za mieszkanie babci na Żoliborzu (64m) kupiliśmy w Dąbrowie 33m. Ale to tylko poza Warszawą możliwe, tam ceny kosmiczne...

Cytat:
Fajnie opowiadasz o zapachach Czytam i czuję się trochę tak, jakbym słuchała jakiejś bajki
Dziękuję moje opowiadanie to takie błądzenie, bo się nie znam po prostu...po fachowe rady trzeba się do Lou zgłaszać A mam na nadgarstku nowy zapach (kupiłam kilka próbek na allegro i odrzucam po kolei) - Lady Millon. Ło Jezusie Nazareński...spodobałby się mojej świętej pamięci babci! Nie odrzuca tak bardzo jak szanele, ale zdecydowanie - nie mój. I dobrze, bo flakon paskudny...

Znalazłam recenzję, i fragment:
"Zapach jest jakiś taki... niby ładny, lekko miodowy, kojarzący się ze złotym kolorem, ale od samego początku wybija mi się w nim taka sikowata paczula"

Przejrzałam więc kilka zapachów na okoliczność paczuli - a nuż to właśnie to mnie tak odrzuca. Ale - chanel5 - paczuli brak (więc co tak pachnie??)
- chanel19 - paczula w nucie serca (ale ten mi się nie podoba inaczej - z powodu tego zatęchłego cygańskiego kadzidła, którego tam nie ma:/)
- shalimar - paczula w nucie serca - a mi pachnie podobnie do chanel5
- coco mademoiselle - jest paczula indonezyjska - może to pachnąca pięknie siostra "sikowatej" paczuli?

Ja tam nie czuję w lady million sikowatości - ale zdecydowanie pachnie mi jak tani noname perfum z bazaru. Ostro i prostacko.
Obiecuję się ograniczać w nawijaniu

Ech, wpadam w słowotok - ale samo mi się robi...W czasach szkolnych moje wypracowania dostawały dobre stopnie, się pochwalę Dawno temu to było, ale słowotok pozostał...

Edytowane przez VI4
Czas edycji: 2011-07-07 o 12:18
Stary 2011-07-07, 12:34   #1469
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Oprócz soboty gdzie tradycyjnie pracuje 11h jestem do dyspozycji
Może pójdziemy zadansić? Np. do liverpoolu na jakąś rockoteckę albo lata 80.?

Cytat:
Nie przejmuj się, z moich obserwacji wynika, że osoby, które "bujają się' na drugiej randce, mają z reguły mylne pojęcie o swoich własnych emocjach i zachowują się jak podpalone snobki suchej słomy. Od razu wielki pożar, a później równie szybko koniec z płomieniem. Natomiast radzę od takich typów trzymać się z dala...

Alvesto, ja na opieszałość schaffy nie mogę narzekać, z rana dzwoni do mnie kurier, że przesyłeczka zaraz będzie. Przeżyłam istne deja vu, bo oczywiście buciki od wczoraj rozpierają się na honorowym miejscu na półce
Stary 2011-07-07, 13:30   #1470
LouLou25
Zakorzenienie

elo
alez jestem niedobita chyba kolejna kawe czas skonsumowac,
Alvesta, wasza wczorajsza pogoda zawitala do Kielc

brid, 40-sto latek po przejsciach zakochany po tygodniu, patrzylabym co najmniej podejrzliwie na to obserwuj rozwoj sytuacji, obaczym...

VI4, zapachy Chanel, dla mnie im starsze tym lepiej 19-stka - chyba nie sklame jak powiem, ze spokojnie w mej pierwszej 10-tce jezd
Coco tez lubie, choc to zupelnie inny zapach, duzo bardziej babciny. Natomiast Coco M. mam i kurz zbiera. On jest wlasnie imo balansujacy na granicy bazarku. Ale wiadomo, to sprawa indywidualna.
Idylle czy Coco M. z klasycznymi szyprami maja raczej niewiele wspolnego. Klasyczne sa ciezsze i nie tak oczywiste. Trzeba je troche poznac, oswoic, poprzebywac, zeby docenic. Cierpkie, nieprzyswajalne na poczatku z czasem staja sie perfumeryjna poezja, przynajmniej u mnie tak bylo. Natomist Idylle czy Coco M. to juz idace za najnowszymi tryndami zapachy, ktore musze sie sprzedac, wiec i szyprowosci w nich tyle, co kot naplakal : /
W Chanel 5 odrzucac Cie moga aldehydy. Nie dosc, ze szypr, to jeszcze z aldehydami, co finalnie daje 1 gwiazdke w duzej czesci recenji Ja go bardzo cenie, ale zapalona fanka tez nie jestem. Z tego typu zapachow wole o niespelna 10 lat starszy 'Joy' Patou. Choc musze wyznac, ze 5-tke wachalam dawno i moze warto odswiezyc znajomosc
Paczula pachnie mi najczesciej wilgotna ziemia z zagrzebanym korzonkiem. Sporo jej jest w Borneo Lutensa, Sloniu Kenzo czy Terre d'Hermes. W tych ja bez trudu zidentyfikujesz. Czasem, w polaczeniu ze slodka wanilia potrafi stworzyc zaskakujaca mieszanke, przypominajaca nieco zapachem czekolade z rodzynkami

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2011-07-07 o 13:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości