|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
dzisiaj byłam zdumiona jak to zobaczyłam tyle radochy mu to sprawia
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Frania To ja się pochwalę, że mój Kubula pięknie trzyma już główkę, jak się go na brzuszku położy Tylko najdziwniejsze jest to, że na podłodze nienawidzi tego robić, ale np. na przewijaku jak się go obróci do naklejek na ścianie to podnosi wysoko głowę i wpatruje się w obrazki Niesamowity widok A jaka jestem wtedy dumna z niego
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
|
#4683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z nabialem u mnie jest tak ze Michal ma skaze wiec mam jesc ale nie czesto.zupy juz zaczelam przyprawiac smietana,jem ser bialy i czasem mleko do kawki dolewam.nie zamierzam z tego rezygnowac bo skaza przejdzie sama a ja delikatnie zmniejszam jak widze ze sie cos dzieje.w koncu dziecku i mnie tez potrzebne jest witaminy a w nabiale jest duzo chociazby wapna ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() pieknie sie rozwija.no i prosimy o fotki Cytat:
![]() poza tym moje dziecie pokochalo kapiele na brzuszku,malo tego sam potrafi tam lezec bez niczyjej pomocy.wody nalewam tak zeby mu sie do buzi nie nalewalo a on wtedy trzyma wysoko glowke,przynajmniej tak mozemy pocwiczyc a jak on sie brechta jak go za uchem caluje albo gdzies obok.ło mater a jak mu robie pierdzioszki na brzuszku to tez jest szał wogole jest tak kochany ze mam ochote czasem go zjesc |
||||
|
|
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak u Michałka ta skaza się objawia?? Bo ja myślałam, że te krostki na buzi u Kubula to skaza, ale po zastosowaniu kremu Oilatum soft buzia gładziutka mu się zrobiła. Czasami wyskoczą mu pojedyncze krosteczki, ale na następny dzień już ich nie ma. Ja z nabiału na razie serki jadam, mleka jeszcze nie piłam, jogurtu też. Ale w ciastach, które jadłam był i jogurt i mleko i jajka. Zastanawiam się tylko nad jednym kiedy zobaczę w pieluszce piękną żółtą kupkę ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Oooo z tą kąpielą świetny pomysł. Dzięki Musimy spróbować ![]() Hehe Mój Kubula też się brechta, szczególnie jak mu miny różne strzelam A jak ślicznie gaworzy jak mu czytam bajkę, niesamowite Brzuchaczki też uwielbia Tak samo jak Ty czasami mam ochotę go schrupać tak jest kochany ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Dobra uciekam do wyra. Buzia
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdjecia to ja pokazuje na bierząco, ostatnio jakieś wklejałam i nie mam juz nic nowego, musze zrobićja też sie zbieram spać ![]() dziś rano łapałam siki Franka i nestety sie nie udało, jutro rano powtórka z rozrywki
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 00:00 |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo to smianie w glos rozbraja mnie ![]() Cytat:
a gdzie fota z lapania??? jak sie wrzuca tam te zdjecia?bo ja tam nie umie |
||
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
Karina to ja pakuję klapki za tydzień
ale mnie to krocze boli cały czas - fakt faktem, że usiedzieć na miejscu nie mogę i coś robię - sprzątam, prasuję, itd
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
cześć babeczki
![]() my już na nóżkach od 7mej ![]() dzisiaj kolejna nieudana próba łapania Frankowych sików chyba będę musiała kupić te woreczki bo on nie chce sie wysikać w moim towarzystwie ![]() musze sobie zrobić jakieś kanapki bo z głodu zaraz umre we wrocku upał Madzik ja tez miałam problem, weszłam na tą stronke z której przesyłała zdjęcia Pamela i dodałam tam swoje zdjecia i wtedy chyba jakoś skopiowałam, dokładnie teraz nie pamietam, może zapytaj jakiś bardziej doświadczonych dziewczyn a no i wiesz że miałas mi wysłać foty? ja cały czas czekam :P |
|
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wspolczuje lapania siurków u chlopaczka to ciezko bo ja malej przykleilam woreczek i zaraz byly w nim siuśki ![]() u nas tez ciepluchno wiec pewnie niedlugo pozbieramy sie na jakis spacerek chce isc kupic malej kaczuszki takie gumowe do kąpieli
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
do porodu pozostało 19 dni ...
|
|
#4692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
justa coraz blizej do godziny zero ![]()
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
e nie ma czym uwierz mi
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zasadzie chciałabym, żeby to było już ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- u nas cieplutko, idę zaraz z psem na spacer
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba go przetrace niedluge za te durne pomysly.przeciez w kazdej chwili moze ktos zniszczyc plyte i bedziemy miec gowno a nie pamiatke no to ladnie.....spakowalas klapki? moj Michal zrobil sie niedobry.spi mi w nocy tragicznie.budzi sie co 1,5-2godz a ja czuje sie jakbym po raz drugi urodzila :confuse d:wogole obudzil sie przed chwila i zamiast jesc sniadanko to czytal ze mna wizaz ![]() a ja mam jakis zly humor.z tz nadal sie nie odzywamy do siebie a i pogoda do
|
|
|
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
my to mamy u mnie na kompie u mojego Tż i na płytkach żeby czasem nie stracić tych zdjec też sobie tak zrób bo z płytąto różnie bywa |
||
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
dla Franka!Karla super, że znalazłaś dobrego lekarza - to ważne A ja już jestem po wizycie, Młoda ładnie rośnie - wg usg waży ok. 2160g. Pani dr zastrzegła sobie, że te pomiary już nie są teraz takie dokładne, ale podobno ponad 2kg ma na pewno Moja szyjka o dziwo jeszcze się trzyma, ma 1-1,5cm i jest zamknięta, tak że podobno 2 tygodnie (do kolejnej wizyty) spokojnie wytrzyma. A potem już może się dziać wszystko (słowa mojej ginki ). Pobrała mi też wymaz na paciorkowca.Aa, moje dziecię ma ciągle największą główkę, a brzuszek mały. To nie po tatusiu ![]() U nas dziś upał od rana, chyba nigdzie się już nie ruszam, bo jakoś mi dziś duszno... |
||
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
DAnia
gratuluję udanej wizyty super jak wszystko jest okjusta ale to zleciało... a dopiero co ....pamiętam...Mały się bawił z wami w chowanego
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Madzik nie spakowałam jeszcze klapek
Dania gratuluję wizyty. Tylko pamiętaj, że przed Tobą jeszcze parę osób chce urodzić ![]() Cytat:
Pamiętam jak odbierałam wyniki z beta hcg i były wtedy negatywne - trochę zawiedziona byłam ale się też cieszyłam na wyjazd. A teraz mały będzie z nami już jeździł, ale po drugiej stronie brzucha ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ostatnio przeglądałam zdjęcia z usg od początku i łezka się w oku zebrała od maciupeńkiego pęcherzyka do dziecka prawie 3 kg
|
|
#4701 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mokra, filmiki super....wczoraj z tz je oglądalismyi stwierdzilismy zgodnie ze taka obsługa niemowlaka zajmuje chooooooooolernie duzo czasu........
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dania twój maluszek tez już ładnie waży ![]() Justa tylko 19 dni....niesamowite
|
||||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Enis mialam wlasnie zgrac zdjec a ten moj tz nie spytal tylko wizal plyte i zaniosl do pracy
faceci wogole nie mysla ![]() Dania super ze wizyta udana ![]() Luii a gdzie te wyprzedaze? bo ja tez mysle gdzie uderzyc a nie wiem za bardzo gdzie.ostatnio na necie widzialam tylko jane norman i tam napewno pojde bo swietne ciuchy Justa ja nie wiem na co ty czekasz -oj by sie karina wkurzyla jakbys zaburzyla nam tu liste ![]() no dziewczeta trzeba zaczac myslec o kolejnej czesci watku a wlasciwie tytule-trzeba by moze jakis letni wstawic
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też niedawno przeglądałam zdjęcia z usg i nie mogłam uwierzyć, że to taka mała kropeczka była... Luii mi też "obsługa" dziecka na tych filmikach wydała się skomplikowana ![]() A z jedzeniem po porodzie też ostatnio czytałam, że wcale nie trzeba ścisłej diety trzymać, dopiero jak się coś dzieje, to stopniowo eliminować niektóre produkty. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poje...alo tych ludzi o 5???? to musze nakarmic mlodego kolo 4 spakowac sie i leciec szybciorem wogole to w weekend mamy jechac do mojej rodzinki i kuzynka ponad 20 lat ma urodziny i bedzie tez 2letnia dziewczynka.i nie wiem totalnie co mozna by kupic na prezent? moze wy mi podusniecie jakis pomysl?
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Madzik ja mam Kamila. O co biega? ![]() Justa to już niedługo (a pojechaliśmy po prezent dla jego dziewczyny).Enis brawa dla Franka ![]() Dania gratuluję udanej wizyty! Jaka malutka Kruszynka siedzi Ci w brzuszku! |
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cisza....Ludzieeeeeeeee co z wamiiiiiiiiiiiiiiii?????? ?????????????
Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-07-07 o 14:43 |
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powyżej średniej wiec nosi 80-86 zależy co, bluzy swtery, spodnie ma rozmiar 80 a bodziaki ma 86 także trudnopowiedzic jaki rozmiar bedzie nosiło Twoje dziecko w 9 miesiacu bo może też nosić 74 ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() dizi pomyliłam KUbusia z Kamilem, a Madzik zrobiła wiekie halo, trzeba jej ja dopiero przylazłam, bo byłam na uczelni po wpis i Franki był ze mną, ale straszny upał we wrocku, masakra jakaś byłam w rosmanie, kupiłam tylko Frankowi słoiczki, kaszke i sobie lakier i zapłaciłam 50 zł Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 15:11 |
||
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak to jest idziesz,kupisz 3 rzeczy i 50 zl nie ma ![]() a ja ide zjesc fasolke z bulka tarta
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.......ale jeszcze tyle do sprzątnięcia....w ogóle ostatnio to wszedzie brud widze i wszystko bym chciala mieć posprzątane...... Ty madzik sprawdz w twoim tokalnym next od której otwieraja zebyć nie wstawała na marnę.....większość jest od 5 ale sa wyjątki..... A co masz w planach kupić?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

I tak się zaczęło 
dla Frania 

Bo ja myślałam, że te krostki na buzi u Kubula to skaza, ale po zastosowaniu kremu Oilatum soft buzia gładziutka mu się zrobiła. Czasami wyskoczą mu pojedyncze krosteczki, ale na następny dzień już ich nie ma.
Musimy spróbować
05.06.2010
chyba będę musiała kupić te woreczki bo on nie chce sie wysikać w moim towarzystwie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:confuse d:

). Pobrała mi też wymaz na paciorkowca.
poje...alo tych ludzi o 5????