|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
Cytat:
Po proszę o recenzję odżywki i maski Elseve, vatiki w przezroczystej butelce i oleju z kiełków pszennicy
|
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, jak sprawują się odżywka i maska Elseve?
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie interesuje jak sie sprawuje olej z avocado oraz maseczka mypa shea?
|
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Jak się sprawdza ta zielona odżywka z pierwszego zdjęcia? Widziałam ją w Tk Maxxie ale nie byłam przekonana do kupna. I jaka jest Twoja opinia, co do odżywki Ziaja?
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(YR pokrzywa)
|
|
|
|
|
|
#426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście mnie zarzuciły pytaniami
dobra jedziemy z tym koksem ![]() Cytat:
![]() Oleju z kiełków na razie użyłam raz i mam wrażenie że dzięki niemu włosy mniej się strąkowały (użyłam na noc i potem jeszcze kropelka na końcówki), aczkolwiek nie jest to bardzo treściwy olej, nie wiem czy jest sens go na całą noc nakładać czy nie lepiej tylko po myciu... generalnie jeszcze go testuję za jakiś czas na pewno będzie relacja w wątku olejowymCo do Elseve - patrz niżej ![]() Odżywkę całkiem lubię ( z resztą widać chyba bo to duże opakowanie 400 ml ), ma nie njagorszy skłąd ale mogłaby bardziej nawilżać, bo moich końców nie obcinanych od pół roku nie dawała rady nawilżyć ani specjalnie wygładzić, poza tym jest niezbyt wydajna bo włosy jakby ją "piją" i można na prawdę dużo jej nałożyć jednorazowo...A co do maski to generalnie jestem zła nie sprawdziłam składu przed zakupem (a kiedyś ją miałam i mi pasowała) i się okazało ze skład się zmienił i już niestety nie działa tak fajnie, raczej jej więcej nie kupię Cytat:
zdam relację po używaniu w wątku olejowym A mypa w moim przypadku to zupełny niewypał Cytat:
), szkoda że jest strasznie droga (ok.60 zł ) , także jak masz możliwość kupić taniej to na pewno warto spróbować A co do Ziai - używałam jej na końce bez spłukiwania i żadnych długofalowych efektów nie zauważyłam ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-07-07 o 16:11 |
||||
|
|
|
|
#427 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Co sądzisz o odżywce Tigi?
Mam ją i niespecjalnie lubię. Zużyję do wzbogacenia. Ups, przepraszam, pytanie nieaktualne, odpowiedziałaś już na nie ![]() Udało mi się kupić Tigi za 18 zł właśnie w TKMaxie
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-07 o 16:32 |
|
|
|
|
#428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie nie ma TKMaxx bosz za 18 zł to ja bym chyba że trzy na zapas wzięła
|
|
|
#430 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to my chyba i innej odżywce mówimy... moja silikony ma chyba 2 na samym końcu składu, a na samym poczatku (na pierwszym miejscu !) jest sok z aloesu...
|
|
|
#432 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Też skusił mnie sok z aloesu. Ale po raz kolejny widać, że każdej pasuje coś innego![]() Silikony nie bardzo mi służą. |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa na końcu składu to tak jakby każdego było po 5 -10 kropli w całej butli 250 ml ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- tzn. ja nie namawiam zebyś koniecznie jej używała czy coś, ale stwierdzenie "zbyt silikonowy skład i cenne składniki za daleko" to totalna bzdura bo właśnie cenne składniki są dość wysoko a slikony nisko...
|
|
|
#434 |
|
Konto usunięte
|
Mi ta nawet odrobina by nie służyła. Moje włosy jakiejkolwiek ilości sylikonu nie znoszą. Curlitanki ortodoksyjne (mniej lub bardziej) oceniają nieco inaczej niż osoby lubiące sylikony - dla nich nawet kapka jest za dużo. Dla mnie jeśli odżywka jest niezgodna z CG (ortodoksem) to a sio, nawet jeśli nie wiem co by w niej siedziało. A jestem ortodoksem w 90% - używam szamponu z ALS.
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-07-07 o 19:02 |
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Viki dziękuję za odpowiedź
Włosami mogłabyś się jeszcze pochwalić?
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie zgadzasz się ze mną, ale proszę Cię, żebyś nie określała tego, co napisałam "totalną bzdurą". Uszanuj moje zdanie. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-07 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie znaczy że odżywka jest nasilikonowana - bo nie jest Tak się składa, że też nie lubię mocno slikonowych odżywek, ale takich silikonów które są na końcu składu moje włosy w ogóle nie odczuwają ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Proszę
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-07-07 o 20:14 |
||
|
|
|
|
#439 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Fajnie, że dla Ciebie odżywka jest super. Na tym zakończmy. |
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nom zakończmy, wybaczcie że tak zaciekle jej bronię, ale na prawdę dla mnie to cudo a tak btw. to większość drogreyjnych z niższej półki (z lepszymi składami) już przetestowałam i żadna nie zrobiła na mnie (moich włosach ) takiego wrażenia ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A że tak spytam poza tematem - jesteś kręconowłosa?
|
|
|
#441 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Tak, mam kręcone włosy ![]() Sprawdź na allegro te odzywki są troszkę tańsze. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-07 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
Dla ciekawości - ja nie jestem kręcona, ale CG mi ewidentnie służy
![]() Ja wiem, że się broni, ja bym pewnie też broniła, ale mi się ona nie przyda. |
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A można gdzieś fotkę Twoich włosów zobaczyć? ja kocham loczki a mam proste druty ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#444 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tu, tu i tu ![]() Wytrwale zapuszczam, ale ciągle podcinam. Cytat:
![]() Próbowałam wprowadzać silikony, ale zdecydowanie mi nie służą. |
|||
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie loczki a kolor naturalny? bo śliczny jest ![]() A masła shea w sensie przed myciem czy po? rzed myciem kiedyś próbowałam i generalnie nic nie zdziałało na moich włosach, lepiej olej kokosowy się spisywał + na końce daje to "Healing Oil Treatement" (generalnie to zwykłe silikonowe serum na końce, nie sądze by tego oleju macadamia miało jakąś znaczącą ilość)
|
|
|
#446 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję
.Kolor niestety nie jest naturalny, farbuję ze względu na siwe włosy. Ale naturalny mam właściwie taki sam. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to zaczęłam właśnie w ten sposób stosować oleje pamiętam ze Narek tak stosowała i była zadowolona, więc może u mnie się też sprawdzi ale to się okażę za 2-3 miesiące bo niedawno podcinałam
|
|
|
#448 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Próbuję przesłać zdjęcia z telefonu na komputer, ale nie umiem . Chciałam wstawić swoją kolekcję kosmetyków. No nic, spróbuję inaczej![]() Zrobiłam po swojemu i udało się. Szkoda tylko, że zdjęcia kiepskiej jakości. Przepraszam, że trochę namieszałam, ale chciałam zrobić zdjęcia zanim TŻ wróci do domu, nie wie tak naprawdę ile mam kosmetyków. Nie ma tu wszystkich, niektóre mam po 2, 3 sztuki i zapomniałam o spirulinie. Skończył mi się dziś olej ze słodkich migdałów (na pewno dokupię). 1. szampony 2, 3 odżywki, maski 4, 6. oleje, masła - opisałam to, czego nie widać (winogronoy, sezamowy, oliwa z oliwek, kokosowy, 2 x z orzechów włoskich, jojoba, awokado, masło shea, tucuma oraz gliceryna, mleczko jedwabne z keratyną, kwas hialuronowy, żel hialuronowy, pantenol, ekstrakt liposomowy, ekstrakt nawilżający), hydrolat aloesowy, mam gdzieś jantar ale nie mogę znaleźć, zapodziała się tu odżywka pantene 5. stylizatory Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-07 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba skuszę się na ten szampon Babydream
|
|
|
#450 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Plącze mi włosy, ale nie stanowi to dla mnie problemu, bo zawsze nakładam potem odżywkę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

w sumie nie zdawałam sobie sprawy ze aż tyle tego mam 

i można na prawdę dużo jej nałożyć jednorazowo...
nie sprawdziłam składu przed zakupem (a kiedyś ją miałam i mi pasowała) i się okazało ze skład się zmienił
) , także jak masz możliwość kupić taniej to na pewno warto spróbować
21.06.2014r.

dwa na końcu składu to tak jakby każdego było po 5 -10 kropli w całej butli 250 ml
boskie loczki