Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 15:01   #421
Czarna93
Zakorzenienie

Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dawno nie wrzucałam, więc stwierdziłam ze obfocę i wrzucę w sumie nie zdawałam sobie sprawy ze aż tyle tego mam
1- odżywki
2- szampony i maski (mój ukochany szampon YR się skończył niestety więc go nie ma)
3- różne
4- oleje i olejki (+ macadamia)
Ale cuda
Po proszę o recenzję odżywki i maski Elseve, vatiki w przezroczystej butelce i oleju z kiełków pszennicy
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:04   #422
Narek
Zakorzenienie

Viki, jak sprawują się odżywka i maska Elseve?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:27   #423
anngeli
Zadomowienie

Cytat:
Dawno nie wrzucałam, więc stwierdziłam ze obfocę i wrzucę w sumie nie zdawałam sobie sprawy ze aż tyle tego mam
1- odżywki
2- szampony i maski (mój ukochany szampon YR się skończył niestety więc go nie ma)
3- różne

A mnie interesuje jak sie sprawuje olej z avocado oraz maseczka mypa shea?

6.07.2008r.
T.

anngeli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:37   #424
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
1- odżywki
3- różne
Jak się sprawdza ta zielona odżywka z pierwszego zdjęcia? Widziałam ją w Tk Maxxie ale nie byłam przekonana do kupna. I jaka jest Twoja opinia, co do odżywki Ziaja?
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 15:51   #425
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
1- odżywki
3- różne
Ja jestem ciekawa tej maseczki Macadamia. I widzę, że lubimy ten sam szampon (YR pokrzywa)
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:13   #426
viki1988
Zakorzenienie

Ale żeście mnie zarzuciły pytaniami dobra jedziemy z tym koksem

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Ale cuda
Po proszę o recenzję odżywki i maski Elseve, vatiki w przezroczystej butelce i oleju z kiełków pszennicy
Tej Vatiki niestety nie lubię - jest na parafinie i cięzko się zmywa, a po drugie znaaaacznie lepsze efekty mam po naturalnych olejach, aczkolwiek jak się ją nałoży na skalp to mrowi

Oleju z kiełków na razie użyłam raz i mam wrażenie że dzięki niemu włosy mniej się strąkowały (użyłam na noc i potem jeszcze kropelka na końcówki), aczkolwiek nie jest to bardzo treściwy olej, nie wiem czy jest sens go na całą noc nakładać czy nie lepiej tylko po myciu... generalnie jeszcze go testuję za jakiś czas na pewno będzie relacja w wątku olejowym

Co do Elseve - patrz niżej
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Viki, jak sprawują się odżywka i maska Elseve?
Odżywkę całkiem lubię ( z resztą widać chyba bo to duże opakowanie 400 ml), ma nie njagorszy skłąd ale mogłaby bardziej nawilżać, bo moich końców nie obcinanych od pół roku nie dawała rady nawilżyć ani specjalnie wygładzić, poza tym jest niezbyt wydajna bo włosy jakby ją "piją" i można na prawdę dużo jej nałożyć jednorazowo...

A co do maski to generalnie jestem zła nie sprawdziłam składu przed zakupem (a kiedyś ją miałam i mi pasowała) i się okazało ze skład się zmienił i już niestety nie działa tak fajnie, raczej jej więcej nie kupię
Cytat:
Napisane przez anngeli Pokaż wiadomość
A mnie interesuje jak sie sprawuje olej z avocado oraz maseczka mypa shea?
Tego oleju jeszcze nie używałam mam go od jakiegoś tygodnia dopiero, ale używałam wcześniej samego owocu awokado na włosy i dobrze działał więc mam nadzieję że olej też tak bedzie działać zdam relację po używaniu w wątku olejowym

A mypa w moim przypadku to zupełny niewypał generalnie po prostu nic nie robiła z moimi włosami - ani nie nawilżała ani nie wygładzała, ani nie regenerowała... w dodatku strasznie tępą ma konsystencję i się słabo nakłada
Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Jak się sprawdza ta zielona odżywka z pierwszego zdjęcia? Widziałam ją w Tk Maxxie ale nie byłam przekonana do kupna. I jaka jest Twoja opinia, co do odżywki Ziaja?
Bierz i się nie zastanawiaj, uważam że to najlepsza odżywka jakiej dotychczas używałam Skład ma genialny (jak co zapraszam na KWC bo już wrzuciłam), szkoda że jest strasznie droga (ok.60 zł) , także jak masz możliwość kupić taniej to na pewno warto spróbować ja ją dorwałam za 35 zł tu : www.lookfantastic.com

A co do Ziai - używałam jej na końce bez spłukiwania i żadnych długofalowych efektów nie zauważyłam po użyciu włosy były fajne, ale jak umyłam i jej nie użyłam to wracały do stanu poprzedniego... ogólnie rzecz biorąc to ona ma parafinę dość wysoko w składzie więc moze obciążać, ale z drugiej strony dzięki parafinie nabłyszcza włosy

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa tej maseczki Macadamia. I widzę, że lubimy ten sam szampon (YR pokrzywa)
Powiem Ci szczerze że próbkę tej maseczki mam przez przypadek i generalnie skład ma strasznie badziewiasty (najpierw silikony a tytułowe składniki na samym końcu), a kosztuje kosmiczne pieniądze, chyba 100-120 zł za 250 ml.... jak chcesz mogę wkleić fotę składu

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:11
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:30   #427
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dawno nie wrzucałam, więc stwierdziłam ze obfocę i wrzucę
Co sądzisz o odżywce Tigi?
Mam ją i niespecjalnie lubię. Zużyję do wzbogacenia.

Ups, przepraszam, pytanie nieaktualne, odpowiedziałaś już na nie

Udało mi się kupić Tigi za 18 zł właśnie w TKMaxie

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:32
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 16:49   #428
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Powiem Ci szczerze że próbkę tej maseczki mam przez przypadek i generalnie skład ma strasznie badziewiasty (najpierw silikony a tytułowe składniki na samym końcu), a kosztuje kosmiczne pieniądze, chyba 100-120 zł za 250 ml.... jak chcesz mogę wkleić fotę składu
Nie, to nie dla mnie
Stary 2011-07-07, 17:21   #429
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Co sądzisz o odżywce Tigi?
Mam ją i niespecjalnie lubię. Zużyję do wzbogacenia.

Ups, przepraszam, pytanie nieaktualne, odpowiedziałaś już na nie

Udało mi się kupić Tigi za 18 zł właśnie w TKMaxie
a u mnie nie ma TKMaxx bosz za 18 zł to ja bym chyba że trzy na zapas wzięła
Stary 2011-07-07, 18:04   #430
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
a u mnie nie ma TKMaxx bosz za 18 zł to ja bym chyba że trzy na zapas wzięła
Cieszę się, że Ci odpowiada, dla mnie zbyt silikonowy skład i cenne składniki za daleko. Jestem pewna, że dużo taniej znajdziesz lepsze odżywki.

Stary 2011-07-07, 18:41   #431
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że Ci odpowiada, dla mnie zbyt silikonowy skład i cenne składniki za daleko. Jestem pewna, że dużo taniej znajdziesz lepsze odżywki.
eee to my chyba i innej odżywce mówimy... moja silikony ma chyba 2 na samym końcu składu, a na samym poczatku (na pierwszym miejscu !) jest sok z aloesu...
Stary 2011-07-07, 18:50   #432
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
eee to my chyba i innej odżywce mówimy... moja silikony ma chyba 2 na samym końcu składu, a na samym poczatku (na pierwszym miejscu !) jest sok z aloesu...
O tej samej Też skusił mnie sok z aloesu. Ale po raz kolejny widać, że każdej pasuje coś innego
Silikony nie bardzo mi służą.

Stary 2011-07-07, 18:59   #433
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
O tej samej Też skusił mnie sok z aloesu. Ale po raz kolejny widać, że każdej pasuje coś innego
Silikony nie bardzo mi służą.
No przecież mówię ze tam silikonów nie ma praktycznie dwa na końcu składu to tak jakby każdego było po 5 -10 kropli w całej butli 250 ml

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

tzn. ja nie namawiam zebyś koniecznie jej używała czy coś, ale stwierdzenie "zbyt silikonowy skład i cenne składniki za daleko" to totalna bzdura bo właśnie cenne składniki są dość wysoko a slikony nisko...
Stary 2011-07-07, 18:59   #434
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
No przecież mówię ze tam silikonów nie ma praktycznie dwa na końcu składu to tak jakby każdego było po 5 -10 kropli w całej butli 250 ml
Mi ta nawet odrobina by nie służyła. Moje włosy jakiejkolwiek ilości sylikonu nie znoszą. Curlitanki ortodoksyjne (mniej lub bardziej) oceniają nieco inaczej niż osoby lubiące sylikony - dla nich nawet kapka jest za dużo. Dla mnie jeśli odżywka jest niezgodna z CG (ortodoksem) to a sio, nawet jeśli nie wiem co by w niej siedziało. A jestem ortodoksem w 90% - używam szamponu z ALS.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-07-07 o 19:02
Stary 2011-07-07, 19:54   #435
Czarna93
Zakorzenienie

Viki dziękuję za odpowiedź
Włosami mogłabyś się jeszcze pochwalić?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 19:58   #436
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

tzn. ja nie namawiam zebyś koniecznie jej używała czy coś, ale stwierdzenie "zbyt silikonowy skład i cenne składniki za daleko" to totalna bzdura bo właśnie cenne składniki są dość wysoko a slikony nisko...
Napisałam na samym początku, że nie służy mi ta odżywka i dla ma silikonowy skład. Nie musimy się przecież zgadzać. Tobie służy, a mnie nie właśnie ze względu na silikony i składniki, na których mi zależy są daleko.
Nie zgadzasz się ze mną, ale proszę Cię, żebyś nie określała tego, co napisałam "totalną bzdurą".
Uszanuj moje zdanie.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:02
Stary 2011-07-07, 20:04   #437
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisałam na samym początku, że nie służy mi ta odżywka i dla ma silikonowy skład. Nie musimy się przecież zgadzać. Tobie służy, a mnie nie właśnie ze względu na silikony i składniki, na których mi zależy są daleko.
Nie zgadzasz się ze mną, ale proszę Cię, żebyś nie określała tego, co napisałam "totalną bzdurą".
Uszanuj moje zdanie
.
Z pogrubionym się zgodzę. Pamiętajmy o zasadzie - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu i nie przekonujmy innych do swojego zdania usilnie, jeśli oni mają inne to je szanujmy.
Stary 2011-07-07, 20:12   #438
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Uszanuj moje zdanie.
Ok, może z totalną bzdurą przesadziłam, ale po prostu to co napisałaś, to nie jest prawda, bo ona nie ma ani silikonowego składu ani nie ma składników odżywczych daleko w składzie tylko praktycznie na samym początku... ok, rozumiem, że dla Ciebie to już jest za dużo silikonów ale to nie znaczy że odżywka jest nasilikonowana - bo nie jest
Tak się składa, że też nie lubię mocno slikonowych odżywek, ale takich silikonów które są na końcu składu moje włosy w ogóle nie odczuwają

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Z pogrubionym się zgodzę. Pamiętajmy o zasadzie - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu i nie przekonujmy innych do swojego zdania usilnie, jeśli oni mają inne to je szanujmy.
Tu nie chodzi o czyjeś zdanie tylko o fakty

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Viki dziękuję za odpowiedź
Włosami mogłabyś się jeszcze pochwalić?
Proszę obecnie siedzę z farbą na łbie więc w chwili obecnej nie wstawię kudłów, ale może jutro coś wykombinuję

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:14
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 20:15   #439
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ok, może z totalną bzdurą przesadziłam, ale po prostu to co napisałaś, to nie jest prawda, bo ona nie ma ani silikonowego składu ani nie ma składników odżywczych daleko w składzie tylko praktycznie na samym początku... ok, rozumiem, że dla Ciebie to już jest za dużo silikonów ale to nie znaczy że odżywka jest nasilikonowana - bo nie jest
Tak się składa, że też nie lubię mocno slikonowych odżywek, ale takich silikonów które są na końcu składu moje włosy w ogóle nie odzuwają

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Tu nie chodzi o czyjeś zdanie tylko o fakty

Dziękuję za wyrażenie opinii. Ja się trzymam swojego zdania, nie napisałam, że jest dużo silikonów, tylko, że są. Podałam link z analizą odżywką. Ehh, można tak długo.
Fajnie, że dla Ciebie odżywka jest super.
Na tym zakończmy.

Stary 2011-07-07, 20:19   #440
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wyrażenie opinii. Ja się trzymam swojego zdania, nie napisałam, że jest dużo silikonów, tylko, że są. Podałam link z analizą odżywką. Ehh, można tak długo.
Fajnie, że dla Ciebie odżywka jest super.
Na tym zakończmy.

nom zakończmy, wybaczcie że tak zaciekle jej bronię, ale na prawdę dla mnie to cudo a tak btw. to większość drogreyjnych z niższej półki (z lepszymi składami) już przetestowałam i żadna nie zrobiła na mnie (moich włosach) takiego wrażenia

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A że tak spytam poza tematem - jesteś kręconowłosa?
Stary 2011-07-07, 20:19   #441
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

nom zakończmy, wybaczcie że tak zaciekle jej bronię, ale na prawdę dla mnie to cudo a tak btw. to większość drogreyjnych z niższej półki (z lepszymi składami) już przetestowałam i żadna nie zrobiła na mnie (moich włosach) takiego wrażenia
Też bym broniła, gdyby była dla mnie super. Szukaj, mam nadzieje, że znajdziesz ją taniej, bo jednak 60 zł za odzywkę to sporo.
Tak, mam kręcone włosy
Sprawdź na allegro te odzywki są troszkę tańsze.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:26
Stary 2011-07-07, 20:24   #442
201605090956
Konto usunięte

Dla ciekawości - ja nie jestem kręcona, ale CG mi ewidentnie służy

Ja wiem, że się broni, ja bym pewnie też broniła, ale mi się ona nie przyda. Już nie jeden kosmetyki z silikonami, quantenium czy innym czymś stosowałam i zawsze się tak samo kończy - swędzi skalp, a włosy wołają o pomstę do nieba - mam mocno puszące się włosy, które nie znoszą tego. Bez nich - mam bardzo gładkie, miękkie i puszyste. A nie strąki. Dlategoż używam CG.
Stary 2011-07-07, 20:30   #443
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym broniła, gdyby była dla mnie super. Szukaj, mam nadzieje, że znajdziesz ją taniej, bo jednak 60 zł za odzywkę to sporo.
Tak, mam kręcone włosy
Sprawdź na allegro te odzywki są troszkę tańsze.
No niestety to dużo, ale szczerze mówiąc na allegro się trochę boję... zwykle wyhaczam tego typu rzeczy na stronach zagranicznych drogerii i wtedy można gdzieś o 50% taniej znaleźć a mam pewność ze to oryginał i nie przeterminowany
A można gdzieś fotkę Twoich włosów zobaczyć? ja kocham loczki a mam proste druty

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Dla ciekawości - ja nie jestem kręcona, ale CG mi ewidentnie służy

Ja wiem, że się broni, ja bym pewnie też broniła, ale mi się ona nie przyda. Już nie jeden kosmetyki z silikonami, quantenium czy innym czymś stosowałam i zawsze się tak samo kończy - swędzi skalp, a włosy wołają o pomstę do nieba - mam mocno puszące się włosy, które nie znoszą tego. Bez nich - mam bardzo gładkie, miękkie i puszyste. A nie strąki. Dlategoż używam CG.
Jak miałam krótsze włosy też praktycznie stosowałam CG i było ok ale jak podrosły to niestety końce mi się bardzo niszczą jeśli nie użyję czegoś ze silikonami....
Stary 2011-07-07, 20:36   #444
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
No niestety to dużo, ale szczerze mówiąc na allegro się trochę boję... zwykle wyhaczam tego typu rzeczy na stronach zagranicznych drogerii i wtedy można gdzieś o 50% taniej znaleźć a mam pewność ze to oryginał i nie przeterminowany
Rozumiem. Kiedyś też się bałam, ale nie zdarzyło mi się, żeby coś było nie tak. Żeby nie było off topu, wracając do kosmetyków Tigi, kiedyś bardzo lubiłam krem do loków Tigi, to było moje KWC. Teraz używam go raz na jakiś czas.
Cytat:
A można gdzieś fotkę Twoich włosów zobaczyć? ja kocham loczki a mam proste druty
Można
Tu, tu i tu
Wytrwale zapuszczam, ale ciągle podcinam.

Cytat:
Jak miałam krótsze włosy też praktycznie stosowałam CG i było ok ale jak podrosły to niestety końce mi się bardzo niszczą jeśli nie użyję czegoś ze silikonami....
A próbowałaś np. masła shea? Przypuszczam, że silikony są łatwiejsze w obsłudze
Próbowałam wprowadzać silikony, ale zdecydowanie mi nie służą.

Stary 2011-07-07, 20:58   #445
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Kiedyś też się bałam, ale nie zdarzyło mi się, żeby coś było nie tak. Żeby nie było off topu, wracając do kosmetyków Tigi, kiedyś bardzo lubiłam krem do loków Tigi, to było moje KWC. Teraz używam go raz na jakiś czas.

Można
Tu, tu i tu
Wytrwale zapuszczam, ale ciągle podcinam.

A próbowałaś np. masła shea? Przypuszczam, że silikony są łatwiejsze w obsłudze
Próbowałam wprowadzać silikony, ale zdecydowanie mi nie służą.
wow boskie loczki a kolor naturalny? bo śliczny jest

A masła shea w sensie przed myciem czy po? rzed myciem kiedyś próbowałam i generalnie nic nie zdziałało na moich włosach, lepiej olej kokosowy się spisywał ale z czasem też jakoś przestał działać więc teraz kombinuje z tymi trzema olejmi co są na zdjęciu, zarówno przed myciem jak i po + na końce daje to "Healing Oil Treatement" (generalnie to zwykłe silikonowe serum na końce, nie sądze by tego oleju macadamia miało jakąś znaczącą ilość)
Stary 2011-07-07, 21:04   #446
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
wow boskie loczki a kolor naturalny? bo śliczny jest
Dziękuję.
Kolor niestety nie jest naturalny, farbuję ze względu na siwe włosy. Ale naturalny mam właściwie taki sam.

Cytat:
A masła shea w sensie przed myciem czy po?
Myślałam o zastosowaniu jako serum na końcówki po myciu. Ale minimalna ilość, bo jest bardzo tłuste.

Stary 2011-07-07, 21:18   #447
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję.
Kolor niestety nie jest naturalny, farbuję ze względu na siwe włosy. Ale naturalny mam właściwie taki sam.

Myślałam o zastosowaniu jako serum na końcówki po myciu. Ale minimalna ilość, bo jest bardzo tłuste.
Masła shea chyba byłoby mi trudno dobrać odpowiednią ilość ale za to zaczęłam właśnie w ten sposób stosować oleje i na to potem serum silikonowe pamiętam ze Narek tak stosowała i była zadowolona, więc może u mnie się też sprawdzi ale to się okażę za 2-3 miesiące bo niedawno podcinałam
Stary 2011-07-07, 21:29   #448
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Masła shea chyba byłoby mi trudno dobrać odpowiednią ilość ale za to zaczęłam właśnie w ten sposób stosować oleje i na to potem serum silikonowe pamiętam ze Narek tak stosowała i była zadowolona, więc może u mnie się też sprawdzi ale to się okażę za 2-3 miesiące bo niedawno podcinałam
W takim razie trzymam kciuki
Próbuję przesłać zdjęcia z telefonu na komputer, ale nie umiem. Mam nowy telefon i komputer go nie widzi. Chciałam wstawić swoją kolekcję kosmetyków. No nic, spróbuję inaczej

Zrobiłam po swojemu i udało się. Szkoda tylko, że zdjęcia kiepskiej jakości.
Przepraszam, że trochę namieszałam, ale chciałam zrobić zdjęcia zanim TŻ wróci do domu, nie wie tak naprawdę ile mam kosmetyków.
Nie ma tu wszystkich, niektóre mam po 2, 3 sztuki i zapomniałam o spirulinie. Skończył mi się dziś olej ze słodkich migdałów (na pewno dokupię).
1. szampony
2, 3 odżywki, maski
4, 6. oleje, masła - opisałam to, czego nie widać (winogronoy, sezamowy, oliwa z oliwek, kokosowy, 2 x z orzechów włoskich, jojoba, awokado, masło shea, tucuma oraz gliceryna, mleczko jedwabne z keratyną, kwas hialuronowy, żel hialuronowy, pantenol, ekstrakt liposomowy, ekstrakt nawilżający), hydrolat aloesowy, mam gdzieś jantar ale nie mogę znaleźć, zapodziała się tu odżywka pantene
5. stylizatory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.39.12.jpg (101,6 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.41.28.jpg (127,8 KB, 253 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.42.29.jpg (120,5 KB, 244 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.45.22.jpg (108,3 KB, 183 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.49.53.jpg (135,0 KB, 197 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-07-07 20.48.05.jpg (129,8 KB, 208 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-07 o 21:57
Stary 2011-07-07, 22:15   #449
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie trzymam kciuki
Próbuję przesłać zdjęcia z telefonu na komputer, ale nie umiem. Mam nowy telefon i komputer go nie widzi. Chciałam wstawić swoją kolekcję kosmetyków. No nic, spróbuję inaczej

Zrobiłam po swojemu i udało się. Szkoda tylko, że zdjęcia kiepskiej jakości.
Przepraszam, że trochę namieszałam, ale chciałam zrobić zdjęcia zanim TŻ wróci do domu, nie wie tak naprawdę ile mam kosmetyków.
Nie ma tu wszystkich, niektóre mam po 2, 3 sztuki i zapomniałam o spirulinie. Skończył mi się dziś olej ze słodkich migdałów (na pewno dokupię).
1. szampony
2, 3 odżywki, maski
4, 6. oleje, masła - opisałam to, czego nie widać (winogronoy, sezamowy, oliwa z oliwek, kokosowy, 2 x z orzechów włoskich, jojoba, awokado, masło shea, tucuma oraz gliceryna, mleczko jedwabne z keratyną, kwas hialuronowy, żel hialuronowy, pantenol, ekstrakt liposomowy, ekstrakt nawilżający), hydrolat aloesowy, mam gdzieś jantar ale nie mogę znaleźć, zapodziała się tu odżywka pantene
5. stylizatory
Ojej... Jaka kolekcja
Ja chyba skuszę się na ten szampon Babydream

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 22:16   #450
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Ojej... Jaka kolekcja
Ja chyba skuszę się na ten szampon Babydream
Plącze mi włosy, ale nie stanowi to dla mnie problemu, bo zawsze nakładam potem odżywkę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości