Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 16:33   #1111
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Wy tu piszecie o tesciowej. Moja tesciowa jak sie dowiedziala ze kupujemy czarny wozek to powiedziala ze krzywdzimy dziecko, Bo czarny , lato I bedzie goraco....Ona nie daje na ten wozek wiec jej opinia mi wisi...... Wogole sie nie pytala czy cos mamy dla dziecka, ostatnio tylko padlo pytanie,,,ciekawa jestem co Ty kupilas?" smilam sie do siostry ze moglam jej powiedziec ze kupilam kilka szmat I dziecko bede w nie owijala...no Bo przeciez ja napewno nie wiem co jest dziecku potrzebne....babsztyl...

Dzisiaj jakos sobie rozmyslalam , mieszkamy w jednym miasteczku z Tz bratem, on ma dziewczyne(angielke) , a ja Go nie widzialam od poczatku maja , gdzie zamienilam z nim trzy slowa... Tz dzwoni do niego ,ale to tez w sprawach pracy.I tak mi przyszlo do glowy ze jak dziecko sie urodzi to napewno beda chcieli przyjsc , a ja I'm powiem ze po tygodniu dopiero moga , ze ja sobie nie zycze w tym stanie odwiedzin. Raptem now ciocia sie znajdzie.....
Moze myslicie ze jestem taka straszna , ale ja mam siostre I nia utrzymujemy kontakt , a jest mi tak strasznie szkoda Tz , Bo to jedyny jego brat , a tak sie od nas odsunal....pieprzony anglik....
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:41   #1112
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja lekarzowi nic nie daje dosyć kasy wyciągną.A teraz wizyty co 2 tyg
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Nie planuję chyba, że sobie na to jakoś specjalnie zasłużą
(wątpię), ginowi też nic nie będę dawać - chodziłam do niego prywatnie całą ciążę to troszkę już ode mnie dostał ogólnie nie jestem za zwyczajem dawania prezentów lekarzom, chyba, że, tak jak jak u niektórych dziewczyn, jest wynajęta położna, która się super sprawdzi itp. itd. to jakieś kwiatki może i tak
No a ja na wizyty przy końcówce chodzę co tydzień, także już żadnych dodatkowych dowodów wdzięczności nie będzie

A co do położnych to jeśli któraś faktycznie będzie jakaś bardziej pomocna to może w podziękowaniu jakieś czekoladki.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:45   #1113
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie

Przepraszam ale przez brak neta i słaby zasięg nie mam was jak nadrobić. Sprawdziłam tylko, że są nowe mamusie - wielkie gratulacje!

Moja mała ma dzisiaj tydzień a już trochę przeszła. Ma od wczoraj gips na jednej nóżce. Od paluszkow po same pośladki, całą nogę. Tak mi jej było żal, że się wczoraj po lekarzu popłakałam. Druga wystarczy masować. Do tego ma podwyższona żółtaczkę i jak się okaże jutro, że nie spada to możliwe że wrócimy do szpitala. Modlę się żeby nie, bo tam jest strasznie .

Mam nadzieję, że niedługo będziemy zakładać internet to wrócę do was i będe na bieżąco.
Oj kochana Strasznie współczuję Zuzi Taka mała a już tyle przeżyć za nią Ale mocno trzymam kciuki i modlę się, żeby wreszcie się wszystko dobrze ułożyło A czy pamiętamy - no pewnie że tak!!! Jak mogłaś w ogóle pomyśleć że mogłybyśmy cię zapomnieć Cały czas trzymałyśmy kciuki za Zuzię, żeby rehabilitacja pomogła I nadal je trzymamy (mam nadzieję że dziewczyny nie mają nic przeciwko że się wypowiadam z ich imieniu )
Stary 2011-07-07, 16:48   #1114
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
cos ciekawego http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102..._w_ciazy_.html

iustyna - trzymaj sie, bedzie dobrze, dzieci szybko sie regeneruja chociaz wiem ze latwo nie jest. mialam kuzynke ktora ze wzgledu na bioderka miala dwie nogi w gipsie, z taka belka pomiedzy nimi zeby sie nie schodzily i tylko dziura na odchody w gipsie... masakra... nie zycze tego nikomu!
No właśnie pocieszam się, że to jedna noga a nie dwie. Gips co tydzień zmieniany i nie wiadomo jak długo. Lekarz mówił,że nawet kilka miesięcy, mam nadzieję, że nie.

Ja się czuje jakbym wogóle nie rodziła. Dużo lepiej jak po pierwszym porodzie. Jedno co to prawda, że bardziej boli obkurczanie macicy. Zostało mi jakieś 6 kg na plusie ale nie rusza mnie to jakoś . Za to po samym porodzie mąż patrząc na mój brzuch zapytał czy tam na pewno nie ma drugiego dziecka. Drań . Dzisiaj położna zdjęła mi szwy i chyba wygląda to lepiej niż po pierwszym porodzie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:50   #1115
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Przepraszam ale przez brak neta i słaby zasięg nie mam was jak nadrobić. Sprawdziłam tylko, że są nowe mamusie - wielkie gratulacje!

Moja mała ma dzisiaj tydzień a już trochę przeszła. Ma od wczoraj gips na jednej nóżce. Od paluszkow po same pośladki, całą nogę. Tak mi jej było żal, że się wczoraj po lekarzu popłakałam. Druga wystarczy masować. Do tego ma podwyższona żółtaczkę i jak się okaże jutro, że nie spada to możliwe że wrócimy do szpitala. Modlę się żeby nie, bo tam jest strasznie .

Mam nadzieję, że niedługo będziemy zakładać internet to wrócę do was i będe na bieżąco.
Będzie dobrze Justynko Malutka szybko z tego wyjdzie Trzymajcie się ciepło

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-07, 16:52   #1116
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dobra zmykam na ktg napewno znowu nic nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
nie można, nie ma ulg na leczenie.
I po ptokach

Cytat:
Agula mi się wydaje że już nie można odliczać lekarza.Kiedyś odliczałam min stomatologa ale teraz już nie można.
Szkoda no ale co zrobic....
Cytat:
te kasy muszą mieć ale jak przekroczą jakiś pułap.Ale dokładnie nie wiem.A druga spr jak mogą spr jaki oni mają dochód jak oni bez rach jadą
Jedno jest pewne... na pewno nie mały Ale co tam... ja nikomu nie chce do portfela zaglądać, kto mi bronił zostać lekarzem? też mogłam
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja zanim trafiłam do poradni patologii ciąży też chodziłam do ginekologa prywatnie ( do 28 tc ) i na każdej wizycie dostawałam paragon
Pani ginekolog miała na biurku taką małą kasę fiskalną i zawsze nabijała wizytę na kasę jako usługa medyczna
A ja nie dostałam ani raz, z laboratorium za każde nawet pobranie krwi dostałam fakture, ale od lekarza nie
Cytat:

Oczywiscie, że pamiętamy! czekałyśmy na Was Biedna Zuźka... trzymamy za Was mocne kciuki
Mam nadzieję, że nie długo będziecie mieć internet bo stęskniłyśmy się

Swoja drogą... ciekawe jak tam Margaret

Pfffff ledwo żyje....... od rana stoje nad stacją parową i już mi się z d... za przeproszeniem leje..... zrobiłam sobie mega saune........

Wcinam szybko knedle z truskawami i mykam prasować dalej!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:55   #1117
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Oj kochana Strasznie współczuję Zuzi Taka mała a już tyle przeżyć za nią Ale mocno trzymam kciuki i modlę się, żeby wreszcie się wszystko dobrze ułożyło A czy pamiętamy - no pewnie że tak!!! Jak mogłaś w ogóle pomyśleć że mogłybyśmy cię zapomnieć Cały czas trzymałyśmy kciuki za Zuzię, żeby rehabilitacja pomogła I nadal je trzymamy (mam nadzieję że dziewczyny nie mają nic przeciwko że się wypowiadam z ich imieniu )

Sygine podpisuję się pod Twoimi słowami.
Iustyna to ciężkie dla Ciebie, taka mała perełka z nogą w gipsie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:02   #1118
brunetka2000
Zakorzenienie

ZARAZ NORMALNIE WYJDĘ Z SIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Ten cham pojechał po skuter!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko skąd on ma pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Jak się dowiem, że wziął pożyczkę to WYPROWADZAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:03   #1119
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O własnie- swojemu ginowi za każdym razem dziękuję na wizycie, kładąc 80 zł...
Ja swojemu dziękuję dając mu 150 zł ale na szczęście nie muszę tak często do niego chodzić - najpierw było co 4 tygodnie, a teraz co 3... Bo jakbym miała co tydzień chodzić to z torbami bym poszła...

Cytat:
ale co niby - to ich praca. mi nikt gratisow za dobrze zrobiona prace nie daje. ma byc, pobadac, wyciagnac, zszyc. tyle. ja nie oczekuje by byla kolo mnie caly czas wiec i tak ma fory. kwiatow kupowac nie bede, bo zwiedna, a od czekoladek d.pa rosnie kasy tym bardziej nei dam. ma byc mila bo pracuje z ludzmi a nie dlatego ze dostanie gratisa. a jak nie bedzie - mi to wisi, ja mam swoje zadanie, byle mi nie przeszkadzala
Cytat:
zaraz ci powiem dlaczego mnie to troszeczke bulwersuje - bo sie utarło ze za opieke, czyli ich wykonywany zawód - wiem trudny! ale to ich wybór - dostaje sie cos jeszcze. mi nikt nie daje czekoladki za usmiech dla klienta, pani w banku tez nie, nauczycielom 2x w roku kwiaty a tez sie nauzeraja z dziecmi... to tak jak przyzwyczajenie ze budowlancowi pracujacemu w domu/na budowie domu robi sie obiadki i kawy (no u mnie na wsi taki jakis zwyczaj jest, w Koszalinie nie spotkałam) - a kasa jest taka sama wzieta czy dostaje jesc czy nie, czy pomaga np. moj tata czy nie... wiem, mile to, ale chyba czas przyzwyczaic ze slowo "dziekuje" tez starczy. potem sa takie patologie jak przy rekrutacji do złobka u mnie - dostaja sie dzieci prawnikow i zlobek ma nowy TV, kolezanki dziecko sie dostaje bo ona przynosi pracowe gratisy (baliniki, glugopisy, kubki) do przedszkola... ja nie umiem przekupywac, moze stad moje zbulwersowanie i zdziwienie... bez urazy...
Zgadzam się z Tobą w pełni

Cytat:

Oczywiście, ze pamiętamy strasznie szkoda mi malutkiej ale mam nadzieję, że te jej cierpienia przyniosą efekt. I mocno trzymam kciuki, żebyście, broń boże, do szpitala nie wróciły

Cytat:
Za to po samym porodzie mąż patrząc na mój brzuch zapytał czy tam na pewno nie ma drugiego dziecka. Drań .
No drań! Ja to już swojego przestrzegłam, że ma mi tu żadnymi tekstami nie rzucać po porodzie, niezależnie od tego, jak będę wyglądać bo

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:04   #1120
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ten cham pojechał po skuter!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko skąd on ma pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Jak się dowiem, że wziął pożyczkę to WYPROWADZAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Ech Brunetko co za Matoł
Nie łam się

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-07, 17:05   #1121
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Nie wierzę!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-07, 17:11   #1122
patik87
Zakorzenienie

Brunetka co Ty mówisz
Myślałam że mu przeszło po ostatniej akcji.
Jak wziął pożyczkę w takiej sytuacji to skrajnie gówniarskie zachowanie.
Nie wiem co Ci doradzić
Stary 2011-07-07, 17:12   #1123
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
O Mateńko!
Iustyna oby Zuzia nie musiała się zbyt długo męczyć Ucałuj ją ode mnie
TŻ pojechał na badania techniczne a ja posprzatałam, nóżki wymoczyłam, wysmarowałam i czekam na Gotowe na wszystko na FoxLife
Agulaa nie zazdroszczę Ci tego prasowania
Co do gina to ja całą ciążę chodziłam na NFZ, więc o tyle dobrze i jeszcze pod nosem mam przychodnię

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:14   #1124
agadus
Wtajemniczenie

oki dodołam jeszcze raz fotki sa na pierwszej stronie klubu dajcie znac czy widac

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:18   #1125
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
oki dodołam jeszcze raz fotki sa na pierwszej stronie klubu dajcie znac czy widac
widać.
Piękna jesteś, cera, usta, oczy /..

Dzisiaj w nocy mój tz wyjeżdża do Rzeszowa, niby to 200 km w jedną stronę od domu i nie będzie go max do 9 godzin, ale jakby mi nagle wody odeszły to nie wyobrażam sobie jazdy z teściami na porodówkę, i cieknących wód w samochodzie itd
Wolałabym dostać skurczy, zanim by się rozkręciło to by wrócił...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-07 o 17:21
Stary 2011-07-07, 17:20   #1126
Natka_
Zakorzenienie

AgaGuernsey za wizytę

Patik w życiu bym nie powiedziała, że to 40 tc! Śliczny i zgrabny masz brzuszek

Iustyna Jasne, że pamiętamy Kochana trzymam kiuki za nóżkę Zuzi, żeby wszystko się dobrze skończyło

Brunetko jak to tak bez wspólnych ustaleń
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:23   #1127
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Pożyczka, czy kasa od mamy "na wózek" ................. brak słów....

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-07, 17:24   #1128
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Widać już Śliczna jesteś dziewczyna

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-07, 17:26   #1129
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
zaraz ci powiem dlaczego mnie to troszeczke bulwersuje - bo sie utarło ze za opieke, czyli ich wykonywany zawód - wiem trudny! ale to ich wybór - dostaje sie cos jeszcze. mi nikt nie daje czekoladki za usmiech dla klienta, pani w banku tez nie, nauczycielom 2x w roku kwiaty a tez sie nauzeraja z dziecmi... to tak jak przyzwyczajenie ze budowlancowi pracujacemu w domu/na budowie domu robi sie obiadki i kawy (no u mnie na wsi taki jakis zwyczaj jest, w Koszalinie nie spotkałam) - a kasa jest taka sama wzieta czy dostaje jesc czy nie, czy pomaga np. moj tata czy nie... wiem, mile to, ale chyba czas przyzwyczaic ze slowo "dziekuje" tez starczy. potem sa takie patologie jak przy rekrutacji do złobka u mnie - dostaja sie dzieci prawnikow i zlobek ma nowy TV, kolezanki dziecko sie dostaje bo ona przynosi pracowe gratisy (baliniki, glugopisy, kubki) do przedszkola... ja nie umiem przekupywac, moze stad moje zbulwersowanie i zdziwienie... bez urazy...[COLOR="Silver"]
dokladnie się Tobą zgadzam i wkurza mnie trochę, że dalej u nas w Polsce pozostaje takie myslenie, że lekarzowi/położnej trzeba cos dać albo i zapłacić, bo inaczej Cię oleją. To chyba pozostałość z komunizmu.... Ciekawe kiedy w końcu coś się zmieni w tych tematach.

Cytat:

współczuję ale na pewno to wszystko dla jej zdrowia. żebyście nie musiały wracac do szpitala

Cytat:
normalnie

a co do wózków wodaqua, youyou
to dziś w końcu zadzwonili ze sklepu, że mają gondolkę w wybranym przez nas kolorze. Też x-lander XA
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:27   #1130
agulaaabar
Zakorzenienie

Agadus teraz widać, sliczna, zgrabna, piekny brzusio, normalnie

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-07, 17:29   #1131
Lilkaa82
Rozeznanie

Kochane prosze sie nie kłócić każda ma prawo rozumieć czyjąś wypowiedź inaczej, na swój sposob i ma prawo to wyrazić i napisac, nikt nie uważa czyichs problemow za małe czy nieistotne, ponieważ dla jednych (Ela) tragedią jest tyle czasu w szpitalu a dla innych kolezanek rolujące sie majtki (bo innych problemów w aktualnej sytuacji brak). Koniec kłótni... !!!

A ja zapomnialam napisac ze we wtorek byłyśmy z Karolinka na kontroli u pediatry mała przybrała przez tydzień 300g wazy 2905g lekarka az sie usmiechnela jak to zobaczyla hehe nadrobila ten tydzien po porodzie w ktorym nic nie przytyła i ten teraz hehe bo pani doktor powiedziala ze teraz srednio powinna przybierac 150g na tydzien mam ja nadal karmic mlekiem dla wczesniaków ale po skonczeniu tej puszki (Bebilon Nenatal Premium) przejsc na zwykły Bebilon lub na Bebilon Comfort jesli bedzie miala zaparcia czy kolki (broń Cie Panie Boże) co podobno zaczyna sie po 3 tygodniu zycia.. poza tym tak ladnie przybrala na wadze ze dostala od Pani doktor pozwolenie na dluzszy sen po kąpieli az 6 godzin bez budzenia na jedzenie wczoraj przespala 5 godzin dzis 4,5 mam nadzieje ze te 5 zostanie hehe poza tym mam ją karmic jak dotychczas co jakies 3 godz za 3 tyg mamy pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze bylo w szpitalu ) i zastanawiam sie na tymi szczepieniami skojarzonymi 5 lub 6 w 1 lub normalnymi ? jakie macie zdanie na ten temat kochane ?? córeczka siostry mojej znajomej miała po szczepionce skojarzonej 5w1 problemy neurologiczne, przestala reagowac na cokolwiek (zero reakcji ze strony dziecka), przez pol roku przechodzila rehabilitacje i juz jest wporzadku choc lekarze nie gwarantują ze dziecko nie bedzie mialo jakichs problemow z nauką czy cos w pozniejszym czasie.. boje sie i nie wiem co zrobic ? taka skojarzona szczepionka u mnie kosztuje 180zł, rotawirus 320zł (dwie dawki) i dzieki Bogu ze mamy refundowane szczepienie na Pneumokoki jako wczesniak z 36/37tydz (tak ma Karolinka wpisane w dokumentacji szpitalnej) to płaci Urzad Miasta (4 dawki a każda po 290zł). Na koniec lipca jestesmy zarejestrowane w szpitalu na USG mózgowia i jamy brzusznej a prywatnie musze jeszcze małą zarejestrowac na USG bioderek pozdrawiamy buziaki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-07-07 o 17:46
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:30   #1132
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brunetko oby pieniędzy na wózek nie wydał...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:35   #1133
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
widać.
Piękna jesteś, cera, usta, oczy /..

Dzisiaj w nocy mój tz wyjeżdża do Rzeszowa, niby to 200 km w jedną stronę od domu i nie będzie go max do 9 godzin, ale jakby mi nagle wody odeszły to nie wyobrażam sobie jazdy z teściami na porodówkę, i cieknących wód w samochodzie itd
Wolałabym dostać skurczy, zanim by się rozkręciło to by wrócił...

oj patik dziekuję na stare lata trzeba się jakos konserwować

a co do brunetki to nie wierze, jak on mógł cos takiego zrobić ?? tu dziewczyna martwi sie co będzie z wózkiem a ta pojechała po skuter
oooo jakby mój tak zrobił było by piekło w domu ja pier.dzi.ele to się w pale nie mieści

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ale mnie dziewczyny dowartościowałyście dziekuję bardzo naprawdę poczułam sie ładna

Stary 2011-07-07, 17:39   #1134
patik87
Zakorzenienie

Lilka temat szczepień był na tapecie kilka dni temu, musisz przewinąć taśmę do tyłu.
a problemy u znajomej dziecka to na pewno po takiej szczepionce?
Nie wyrobiłam sobie jeszcze zdania szczerze mówiąc, będę się martwić za kilka tygodni i pytać mądrych głów.

eee to Ty będziesz wyspaną mamą jak Karolinka tak długo potrafi spać.

zjadłam śmietankę do kawy. Czekam na efekty...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-07-07 o 17:40
Stary 2011-07-07, 17:41   #1135
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brunetko co za facet sorka ale Wy nie konsultujecie zakupów razem?
nie umiałabym tak żyć
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:42   #1136
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

A ja zapomnialam napisac ze we wtorek byłyśmy z Karolinka na kontroli u pediatry mała przybrała przez tydzień 300g lekarka az sie usmiechnela jak to zobaczyla hehe nadrobila ten tydzien po porodzie w ktorym nic nie przytyła i ten teraz hehe bo pani doktor powiedziala ze teraz srednio powinna przybierac 150g na tydzien mam ja nadal karmic mlekiem dla wczesniaków ale po skonczeniu tej puszki (Bebilon Nenatal Premium) przejsc na zwykły Bebilon lub na Bebilon Comfort jesli bedzie miala zaparcia czy kolki (broń Cie Panie Boże) co podobno zaczyna sie po 3 tygodniu zycia.. poza tym tak ladnie przybrala na wadze ze dostala od Pani doktor pozwolenie na dluzszy sen po kąpieli az 6 godzin bez budzenia na jedzenie wczoraj przespala 5 godzin dzis 4,5 mam nadzieje ze te 5 zostanie hehe poza tym mam ją karmic jak dotychczas co jakies 3 godz za 3 tyg mamy pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze bylo w szpitalu ) i zastanawiam sie na tymi szczepieniami skojarzonymi 5 lub 6 w 1 lub normalnymi ? jakie macie zdanie na ten temat kochane ?? córeczka siostry mojej znajomej miała po szczepionce skojarzonej 5w1 problemy neurologiczne, przestala reagowac na cokolwiek (zero reakcji ze strony dziecka), przez pol roku przechodzila rehabilitacje i juz jest wporzadku choc lekarze nie gwarantują ze dziecko nie bedzie mialo jakichs problemow z nauką czy cos w pozniejszym czasie.. boje sie i nie wiem co zrobic ? taka skojarzona szczepionka u mnie kosztuje 180zł, rotawirus 320zł (dwie dawki) i dzieki Bogu ze mamy refundowane szczepienie na Pneumokoki jako wczesniak z 36/37tydz (tak ma Karolinka wpisane w dokumentacji szpitalnej) to płaci Urzad Miasta (4 dawki a każda po 290zł). Na koniec lipca jestesmy zarejestrowane w szpitalu na USG mózgowia i jamy brzusznej a prywatnie musze jeszcze małą zarejestrowac na USG bioderek pozdrawiamy buziaki
No to pięknie, że Karolinka tak ładnie przybrała i że tak ładnie śpi i grzeczna z niej dziewczynka

W temacie szczepień ja niestety nie pomogę, bo na razie zielona jestem - będę myśleć po porodzie

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-07, 17:43   #1137
agni82
Zadomowienie

Cytat:
no on chyba niepoważny jest.:p ala: zamów wózek szybko i powiedz, że trzeba zapłacic.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:46   #1138
agadus
Wtajemniczenie

Lilka ja szczepiłam swoja Oliwkę skojarzonymi podaję nazwę ''Pentaxim''i nic się nie działo wszystko było ok

Stary 2011-07-07, 17:49   #1139
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie dzwonił, chyba się za szybko uniosłam bo pojechał tylko zobaczyć go.
Zobaczymy co powie jak wróci.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:52   #1140
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Brunetko co za facet sorka ale Wy nie konsultujecie zakupów razem?
nie umiałabym tak żyć

jak jest niedojrzały tak ładnie to nazwę bo nie chcę przesadzić to nie będzie się pytał żony o zdanie bo po co tylko że on chyba w głowie nadal ma 15 lat ok niech sobie kupuje jak są fundusze a jak trzeba wózek kupić i dziecko juz prawie na świecie to jest to troche nie dojrzałe poprostu nie dojrzał do bycia mężem i ojcem ( starałam się to ładnie napisać bo jakbym się rozpisała to by mnie zbanowali )

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Właśnie dzwonił, chyba się za szybko uniosłam bo pojechał tylko zobaczyć go.
Zobaczymy co powie jak wróci.

no ale nawet po co pojechał podrażnić oko ?? upewnic się jaki model ma wziąć?? takie jego głupie gadanie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

wybacz brunetka ale sie trochę uniosłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości