|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Wy tu piszecie o tesciowej. Moja tesciowa jak sie dowiedziala ze kupujemy czarny wozek to powiedziala ze krzywdzimy dziecko, Bo czarny , lato I bedzie goraco....Ona nie daje na ten wozek wiec jej opinia mi wisi...... Wogole sie nie pytala czy cos mamy dla dziecka, ostatnio tylko padlo pytanie,,,ciekawa jestem co Ty kupilas?" smilam sie do siostry ze moglam jej powiedziec ze kupilam kilka szmat I dziecko bede w nie owijala...no Bo przeciez ja napewno nie wiem co jest dziecku potrzebne....babsztyl...
Dzisiaj jakos sobie rozmyslalam , mieszkamy w jednym miasteczku z Tz bratem, on ma dziewczyne(angielke) , a ja Go nie widzialam od poczatku maja , gdzie zamienilam z nim trzy slowa... Tz dzwoni do niego ,ale to tez w sprawach pracy.I tak mi przyszlo do glowy ze jak dziecko sie urodzi to napewno beda chcieli przyjsc , a ja I'm powiem ze po tygodniu dopiero moga , ze ja sobie nie zycze w tym stanie odwiedzin. Raptem now ciocia sie znajdzie..... Moze myslicie ze jestem taka straszna , ale ja mam siostre I nia utrzymujemy kontakt , a jest mi tak strasznie szkoda Tz , Bo to jedyny jego brat , a tak sie od nas odsunal....pieprzony anglik.... |
|
|
|
#1112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do położnych to jeśli któraś faktycznie będzie jakaś bardziej pomocna to może w podziękowaniu jakieś czekoladki.
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka mała a już tyle przeżyć za nią Ale mocno trzymam kciuki i modlę się, żeby wreszcie się wszystko dobrze ułożyło Cały czas trzymałyśmy kciuki za Zuzię, żeby rehabilitacja pomogła I nadal je trzymamy (mam nadzieję że dziewczyny nie mają nic przeciwko że się wypowiadam z ich imieniu )
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się czuje jakbym wogóle nie rodziła. Dużo lepiej jak po pierwszym porodzie. Jedno co to prawda, że bardziej boli obkurczanie macicy. Zostało mi jakieś 6 kg na plusie ale nie rusza mnie to jakoś . Za to po samym porodzie mąż patrząc na mój brzuch zapytał czy tam na pewno nie ma drugiego dziecka. Drań . Dzisiaj położna zdjęła mi szwy i chyba wygląda to lepiej niż po pierwszym porodzie.
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() I po ptokach ![]() Cytat:
Cytat:
Ale co tam... ja nikomu nie chce do portfela zaglądać, kto mi bronił zostać lekarzem? też mogłam![]() Cytat:
Cytat:
Biedna Zuźka... trzymamy za Was mocne kciuki![]() Mam nadzieję, że nie długo będziecie mieć internet bo stęskniłyśmy się Swoja drogą... ciekawe jak tam Margaret ![]() Pfffff ledwo żyje....... od rana stoje nad stacją parową i już mi się z d... za przeproszeniem leje..... zrobiłam sobie mega saune........ Wcinam szybko knedle z truskawami i mykam prasować dalej!
|
||||
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sygine podpisuję się pod Twoimi słowami. Iustyna to ciężkie dla Ciebie, taka mała perełka z nogą w gipsie. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
ZARAZ NORMALNIE WYJDĘ Z SIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Ten cham pojechał po skuter!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko skąd on ma pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Jak się dowiem, że wziął pożyczkę to WYPROWADZAM SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
|
|
|
#1119 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na szczęście nie muszę tak często do niego chodzić - najpierw było co 4 tygodnie, a teraz co 3... Bo jakbym miała co tydzień chodzić to z torbami bym poszła...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, ze pamiętamy ale mam nadzieję, że te jej cierpienia przyniosą efekt. I mocno trzymam kciuki, żebyście, broń boże, do szpitala nie wróciły![]() Cytat:
Ja to już swojego przestrzegłam, że ma mi tu żadnymi tekstami nie rzucać po porodzie, niezależnie od tego, jak będę wyglądać bo
|
|||||
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie łam się
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wierzę!!!
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka co Ty mówisz
Myślałam że mu przeszło po ostatniej akcji. Jak wziął pożyczkę w takiej sytuacji to skrajnie gówniarskie zachowanie. Nie wiem co Ci doradzić |
|
|
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Iustyna oby Zuzia nie musiała się zbyt długo męczyć Ucałuj ją ode mnie TŻ pojechał na badania techniczne a ja posprzatałam, nóżki wymoczyłam, wysmarowałam i czekam na Gotowe na wszystko na FoxLife ![]() Agulaa nie zazdroszczę Ci tego prasowania Co do gina to ja całą ciążę chodziłam na NFZ, więc o tyle dobrze i jeszcze pod nosem mam przychodnię
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
oki dodołam jeszcze raz fotki sa na pierwszej stronie klubu dajcie znac czy widac
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna jesteś, cera, usta, oczy /.. Dzisiaj w nocy mój tz wyjeżdża do Rzeszowa, niby to 200 km w jedną stronę od domu i nie będzie go max do 9 godzin, ale jakby mi nagle wody odeszły to nie wyobrażam sobie jazdy z teściami na porodówkę, i cieknących wód w samochodzie itd Wolałabym dostać skurczy, zanim by się rozkręciło to by wrócił... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-07 o 17:21 |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey
za wizytę ![]() Patik w życiu bym nie powiedziała, że to 40 tc! Śliczny i zgrabny masz brzuszek ![]() Iustyna Jasne, że pamiętamy ![]() Brunetko jak to tak bez wspólnych ustaleń
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
żebyście nie musiały wracac do szpitalaCytat:
![]() a co do wózków wodaqua, youyou to dziś w końcu zadzwonili ze sklepu, że mają gondolkę w wybranym przez nas kolorze. Też x-lander XA |
|||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus teraz widać, sliczna, zgrabna, piekny brzusio, normalnie
|
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Kochane prosze sie nie kłócić
każda ma prawo rozumieć czyjąś wypowiedź inaczej, na swój sposob i ma prawo to wyrazić i napisac, nikt nie uważa czyichs problemow za małe czy nieistotne, ponieważ dla jednych (Ela) tragedią jest tyle czasu w szpitalu a dla innych kolezanek rolujące sie majtki (bo innych problemów w aktualnej sytuacji brak). Koniec kłótni...A ja zapomnialam napisac ze we wtorek byłyśmy z Karolinka na kontroli u pediatry mała przybrała przez tydzień 300g lekarka az sie usmiechnela jak to zobaczyla hehe nadrobila ten tydzien po porodzie w ktorym nic nie przytyła i ten teraz hehe bo pani doktor powiedziala ze teraz srednio powinna przybierac 150g na tydzien mam ja nadal karmic mlekiem dla wczesniaków ale po skonczeniu tej puszki (Bebilon Nenatal Premium) przejsc na zwykły Bebilon lub na Bebilon Comfort jesli bedzie miala zaparcia czy kolki (broń Cie Panie Boże ) co podobno zaczyna sie po 3 tygodniu zycia.. poza tym tak ladnie przybrala na wadze ze dostala od Pani doktor pozwolenie na dluzszy sen po kąpieli az 6 godzin bez budzenia na jedzenie dzis 4,5 poza tym mam ją karmic jak dotychczas co jakies 3 godz za 3 tyg mamy pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze bylo w szpitalu ) i zastanawiam sie na tymi szczepieniami skojarzonymi 5 lub 6 w 1 lub normalnymi ? jakie macie zdanie na ten temat kochane ?? córeczka siostry mojej znajomej miała po szczepionce skojarzonej 5w1 problemy neurologiczne, przestala reagowac na cokolwiek (zero reakcji ze strony dziecka), przez pol roku przechodzila rehabilitacje i juz jest wporzadku choc lekarze nie gwarantują ze dziecko nie bedzie mialo jakichs problemow z nauką czy cos w pozniejszym czasie.. boje sie i nie wiem co zrobic ? taka skojarzona szczepionka u mnie kosztuje 180zł, rotawirus 320zł (dwie dawki) i dzieki Bogu ze mamy refundowane szczepienie na Pneumokoki jako wczesniak z 36/37tydz (tak ma Karolinka wpisane w dokumentacji szpitalnej) to płaci Urzad Miasta (4 dawki a każda po 290zł). Na koniec lipca jestesmy zarejestrowane w szpitalu na USG mózgowia i jamy brzusznej a prywatnie musze jeszcze małą zarejestrowac na USG bioderek pozdrawiamy buziaki
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-07 o 17:46 |
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko oby pieniędzy na wózek nie wydał...
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj patik dziekuję ![]() a co do brunetki to nie wierze, jak on mógł cos takiego zrobić ?? tu dziewczyna martwi sie co będzie z wózkiem a ta oooo jakby mój tak zrobił było by piekło w domu ja pier.dzi.ele to się w pale nie mieści ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ale mnie dziewczyny dowartościowałyście dziekuję bardzo |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka temat szczepień był na tapecie kilka dni temu, musisz przewinąć taśmę do tyłu.
a problemy u znajomej dziecka to na pewno po takiej szczepionce? Nie wyrobiłam sobie jeszcze zdania szczerze mówiąc, będę się martwić za kilka tygodni i pytać mądrych głów. eee to Ty będziesz wyspaną mamą jak Karolinka tak długo potrafi spać. zjadłam śmietankę do kawy. Czekam na efekty... Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-07 o 17:40 |
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko co za facet
nie umiałabym tak żyć
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i że tak ładnie śpi i grzeczna z niej dziewczynka W temacie szczepień ja niestety nie pomogę, bo na razie zielona jestem - będę myśleć po porodzie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :p ala: zamów wózek szybko i powiedz, że trzeba zapłacic.
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka ja szczepiłam swoja Oliwkę skojarzonymi podaję nazwę ''Pentaxim''i nic się nie działo wszystko było ok
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwonił, chyba się za szybko uniosłam bo pojechał tylko zobaczyć go.
Zobaczymy co powie jak wróci. |
|
|
|
#1140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jest niedojrzały tak ładnie to nazwę bo nie chcę przesadzić to nie będzie się pytał żony o zdanie bo po co tylko że on chyba w głowie nadal ma 15 lat ok niech sobie kupuje jak są fundusze a jak trzeba wózek kupić i dziecko juz prawie na świecie to jest to troche nie dojrzałe poprostu nie dojrzał do bycia mężem i ojcem ( starałam się to ładnie napisać bo jakbym się rozpisała to by mnie zbanowali ) ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
no ale nawet po co pojechał podrażnić oko ?? upewnic się jaki model ma wziąć?? takie jego głupie gadanie ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- wybacz brunetka ale sie trochę uniosłam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

), ginowi też nic nie będę dawać - chodziłam do niego prywatnie całą ciążę to troszkę już ode mnie dostał
Taka mała a już tyle przeżyć za nią
Cały czas trzymałyśmy kciuki za Zuzię, żeby rehabilitacja pomogła
I nadal je trzymamy (mam nadzieję że dziewczyny nie mają nic przeciwko że się wypowiadam z ich imieniu 

Biedna Zuźka... trzymamy za Was mocne kciuki

Zakończone: 2

ale na szczęście nie muszę tak często do niego chodzić - najpierw było co 4 tygodnie, a teraz co 3... Bo jakbym miała co tydzień chodzić to z torbami bym poszła...

Ucałuj ją ode mnie
za wizytę