Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 14:37   #361
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Właśnie pisze uzasadnienie podania o jednorazowa zapomoge na uczelni. W związku z narodzinami syna hihi Kurcze, zawsze sie starałam pozytywnie n a swiat patrzec a tu trzeba tak nabiadolić. Ze wydatki ze na dorobku...

Dziewczyny jeszcze sie uczące, po orientujcie sie, moze i u was jest cos takiego. U nas dają tysiaka. Oczywiscie pocztą pantoflowa sie dowiedziałam, bo kto by mi powiedział z władz uczelni ze daja ? hihih
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:37   #362
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

zapomnialam npisać że Gabrysia spała mi dziś w nocy 8h pod rząd
musiałam obudzić ją na jedzenie bo mi cyce pękały ...

ale się nie łudzę, bo to pewnie efekt poszczepienny

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:45   #363
Eve1603
Zakorzenienie

Dorkabl
Olusia rodzilam przez cc bo z sn nic nie wyszlo

Andziot
mnie tez w nocy cyce pekaly bo na dobranoc wychlalam wielka szklane herbatki na laktacje - podzialala jak nigdy dotad, prawego cyca to ledwo udalo mi sie Mayce w dziob wetknac, taki byl pelny.
A to Ci Gabriela pospala U mnie wyjatkowo Olek z rykiem sie obudzil i nie spal od 3 do 5 Na szczescie wlaczal sobie muzyke i nie wymagal mojej obecnosci. Teraz oboje spia jak suselki.

dziewczyny !!! Ja jestem ciagle gloooooooodna !!! Bez wzgledu na to co i ile zjem, po kilku minutach umieram z glodu niestety waga w dol przestala leciec

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:56   #364
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

znów 1 reka pisze

dorka
, ale to tradzik u Olusia?
szczepie Gabi w pon.
Wiesz co, na pewno bierzemy skojarzona 6w1, pneumokoki i wlasnie nie wiem na co sie jeszcze w 6tygodniu szczepi ??
maz jedzie sam do lekarki wieczorem lub jutro bo wczoraj tego nie zalatwilismy, gdyz okazało sie, ze mała jeszcze za młoda na szczepionke i z tego wszystkiego w ogóle nie pogadalismy na co Gabi szczepic bo mialam milion innych pytan

andziotku o jak sie ciesze, ze Usg poszło ok no i ze z nereczkami Gabuni wszystko dobrze.
Ty sama tak autkiem z obiema Gwiazdkami smigasz ?
u rodziców to malutka bedzie znów uczona zasypiania bez rączek
mama mnie troszke pilnuje pod tym wzgl, tłumaczac, ze Gabik bedzie coraz ciezszy. Jej udaje sie uspic mala w łózeczku bez raczek, mnie nie
Ale Zosia sie wyszaleje u dziadków, co?
Trzymam mocno kciuki by Gabulek sie nie rozregulował

agnieszo_pe, dlaczego masz kryzys Słonko?

AgnieszkaM, juz lepiej z kolanami ?? Mam nadzieje, ze szybciutko przejdzie i nie bedzie to powrot kontuzji
a wiesz, wg mnie cos z tym progiem bolu jednak jest na rzeczy - depilowanie mniej mnie boli

Saniu - dlaczego nas opusciłas ;>

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
ddaaiissyy Mały zasnął z marudzeniem ale o dziwo w łóżeczku, skończyłam jeść zupę, którą nalałam na talerz ponad godzinę temu mam teraz chwilę na to, żeby przymknąć oko więc uciekam. Niech mi ktoś jeszcze będzie chciał wziąć dziecko na ręce i nosić to go a mężu niech sobie szykuje pokój na balkonie jak jest taki mądry i do dzieciaka niech nawet nie podchodzi
podpisuje sie pod Twoimi słowami w caaaaaaalej rozciagłosci !!

andziot, 8h ??? OMG
ja tez moja dzis budziłam na papu
Twoja Gabrynia miała juz 2 porcje szczepien, prawda?

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

evik, ja mam problem w 2 strone... kompletnie nie mam apetytu a przeciez mala tylko na UU... jednak pocieszajace jest, ze pokarm chyba mam, bo wczoraj z jednego U odciagnelam 120 ml!!
Pociesze Cie, ze mimo braku apetytu waga tez w miejscu... noo .. prawie.. 800g schudlam, ale to pewnie dlatego, ze bylam w toalecie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 14:58   #365
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
o rety! to straszne! wazne ze juz jest ok

nie ma sprawy
nooo musialo cie bolec ze takie slady masz,

u nas podkoweczka rzadko, ale nigdy nie byla z wydymana warga dolna, wygladal tak smiesznie

za stanik- ty to masz ale szczescie!! i cyc
za aparat, to teraz domagamy sie fajnych fotek twojej malej gwiazdeczki

u nas nic nowego, mlody niespi, ja mam kryzys
to chyba wcz nie bylo dzialanie herbatki

agus jak bratowa? tuli dzidzie juz?
o 13.30 dostala oxy
a o 16 dostalam smsa, ze 2 cm, zaj ebiste skurcze i dostala dolargan
masakra

U NAS BYLA PIEKNA ZOLTA KUPAAAAAAAAAAAAAAA
wyprodukowana na dworze
Stary 2011-07-07, 15:03   #366
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kochane wybaczcie, ale nie doczytam Was dzisiaj mam już niezłe zaległości, ale po dzisiejszej nocy, a potem szczepieniu jestem psychicznym wrakiem
Mała nie spała praktycznie od 4 rano, nie mogła oddychac przez nosek, pryskałam, odciagałam i g...no to dało , pojechaliśmy na szczepienie i została znowu zbadana przez innego lekarza niż wczoraj - okazało sie, że wszystko ok - sapka. Mała zaczęła pic Rotarixa - bardziej mieliła go w buzi i nagle chlust z niej - wszystko zwymiotowała na podłogę, przewijak, siebie i pielęgniarkę. Pielęgniarka się wystraszyła, pobiegła po lekarkę, ta też w szoku bo zdarzyło się to podobno pierwszy raz, my też w szoku - nigdy nie chlusnęło z małej aż tak. Kazali podac jej troche herbatki i odczekac 30 min., zbadają dokładnie gardło i znowu spróbują podac Rotarix (zwymiotowała tylko troszkę). Jeszcze nie zakrztusiła tą herbatką, ale w końcu wystraszona zasnęła ma rękach tak, że nie mogły jej dobudzic . No i potem naszczęście wypiła ładnie, dostała zastrzyk w udko po którym straszliwie z żalem płakała i wróciliśmy do domu. Śpi od godziny...ja nadal nie mogę dojsc do siebie, Tż też - a kolejne szczepienia przed nami
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:03   #367
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi czy wy jecie arbuza podczas karmienia piersia??Boje sie ,ze to on jest sprawca kolek u mojej malej!!
Ja nie, ale ja nie lubię, więc nie miałam dylematu

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
w miejscu gdzie kiedys była talia mam 77 a w biodrach 100...
super
kiedys mialam 95 tzn przed ciaza... a boczki to mnie rozwalaja
zamówiłam 70 F i 70 E opisze na dole;P
To w zasadzie jak ja
Tylko mam 96 w biodrach

Chyba mi się @ zbliża.
Waga pokazuje więcej...
Jem jak głupia (u mnie typowe przy @)...
Boli mnie brzuch jak na @ (a przecież rodzić nie będę )...

JA NIE CHCĘ!
Było tak pięknie, żadnej @ od sierpnia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 15:12   #368
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Teraz oboje spia jak suselki.

a Zosia już nie śpi w dzień
więc zazdroszczę chwili samotności ...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Ty sama tak autkiem z obiema Gwiazdkami smigasz ?

Trzymam mocno kciuki by Gabulek sie nie rozregulował

Twoja Gabrynia miała juz 2 porcje szczepien, prawda?[COLOR="Silver"]
dziś z mężulem jeździliśmy, bo bym nie upilnowała dwójki u lekarzów

rozregulowania się ciut boję, ale nie będę siedzieć w blokach jak taka ładna pogoda,

Gabrysia miała to szczepienie 6-8tydzień dopiero, więc dopiero pierwsza dawka Infanrixu hexa i Rotarixu

pokazałam Gabulka w swojej pracy dziś
szpan był

no i Pani w poczekalni u lekarza myślała, że Gabulek ma jakieś 3 miesiące
wielka ta moja pyza

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba mi się @ zbliża.
Waga pokazuje więcej...
Jem jak głupia (u mnie typowe przy @)...
Boli mnie brzuch jak na @ (a przecież rodzić nie będę )...

JA NIE CHCĘ!
Było tak pięknie, żadnej @ od sierpnia
mnie też tak ostatnio brzuch pobolewa jak na @

Stary 2011-07-07, 15:15   #369
anula_81
Zakorzenienie

A my na spacerku, ja w miedzyczasie pranie, prasowanie na weekend itp Mala padla jak zwykle na popoludniowej drzemce i spi juz druga godzinke, znowu bedzie pewnie karmienie na spiocha..ehh..zeby ona w nocy tak spala

Klaterina Wspolczuje dnia marudy

grazin moja tez sie od czasu do czasu psuje no i nic nie poradzisz
gratuluje maty, a zdjecie jak bujasz noga malego w bujaczku øpiszac na wizazu..bezcenne
zazdroszcze darmowego stanika

Andziotku wy widze tez wyjazd? my dopiero w sobote jedziemy..i to pierwszy nasz wyjazd tak na dluzej..az sie martwie jak to bedzie, szczegolnie ze mala ciagle placze przy jedzeniu wieczornym..
ciesze sie, ze na USG wszystko w porzadku
Camomile moja niunia tez tak dokladnie zareagowala na szczepionke. boli serduszko jak malenstwo tak placze co?
ja wlasnie czytalam ze do 12-16 tygodnia problemy brzuszkowe przechodza..no mam nadzieje, bo sie bidulka meczy strasznie...
a na weekend jedziemy 350 km do Oslo do Risor to taka sliczna miescina

Daisyy no mam tylko taka zwykla wage neistety nawet nie elektroniczna...ale mam tzn Helsestasjon pod domem-10 minut stad, wiec tam jutro Zosie zwaze, coby byc pewna, ze wszystko z nia ok, zanim pojedziemy w sobote na weekend.. chetnie taka kupie, ale nie chce teraz tesciow jak beda lecieli meczyc zeby samolotem mi wage brali, w koncu ona troche wazy
Fajnie ze jedziesz na tyle do Czestochowy! Ale sie rodzice ciesza pewnie i Ty sobie odpoczniesz, bo wiadomo, co rodzice to rodzice, wielka pomoc
zosiaa widze ze straszna traume przezylas, wspolczuje szczerze, moja sie zakrztusila raz w kapieli
mam nadzieje, ze juz sie wam to nie przydarzy

moje dziecko znowu pewnie bedzie spalo dlugo bo ona chyba woli po poludniu niz w nocy spac niestety..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:31   #370
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
\
dziewczyny !!! Ja jestem ciagle gloooooooodna !!! Bez wzgledu na to co i ile zjem, po kilku minutach umieram z glodu niestety waga w dol przestala leciec
Witam w klubie
NON STOP COŚ JEM

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-07, 15:33   #371
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:

evik, ja mam problem w 2 strone... kompletnie nie mam apetytu a przeciez mala tylko na UU... jednak pocieszajace jest, ze pokarm chyba mam, bo wczoraj z jednego U odciagnelam 120 ml!!
Pociesze Cie, ze mimo braku apetytu waga tez w miejscu... noo .. prawie.. 800g schudlam, ale to pewnie dlatego, ze bylam w toalecie

pocieszylas mnie
800g w toalecie zostawilas ??? ale... skoro nic nie jesz to skad az 800???

Andziot
tylko ja debilka nie wykorzystuje tego, ze dzieciory spia - ani nic konkretnego nie robie, ani nie spie w tym czasie Siedze przed kompem jak nienormalna...

Dziewczonka
oj nie zazdroszcze szczepionkowych "rewelacji"...

A propos zakrztuszen - ja moglam utopic Olka Mial moze 3-4 miesiace, kapalam go i polozylam go brzuszkiem na moim przedramieniu zeby umyc plecki i wszystko pieknie, poza tym, ze nie zauwazylam, ze buzie ma zanurzona w wodzie... Nic nie zdazylo sie stac, ale moje przerazenie bylo ogromne - nigdy wiecej juz go na brzuszek w wannie nie przerzucalam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam w klubie
NON STOP COŚ JEM
Jakie to szczescie ze nie jestem sama

Stary 2011-07-07, 15:51   #372
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny, złe wieści !

Wróciliśmy niedawno z tego usg ..
Słowa lekarza : ''najwidoczniej miała za mało miejsca w brzuchu, bo nie najlepiej z tymi bioderkami,proszę na pampersa zakładać dwie pieluchy flanelowe i do kontroli za 5 tyg.''
Mała się spłakała okropnie jak jej tak szeeeroko rozstawił bioderka i wtedy dodał jeszcze : ''no opóźnione w rozwoju trochę'' wtedy to już nie powstrzymałam łez ..
Powiedział jeszcze, że jak się nie poprawi to czekają ją majty ortopedyczne ..
Kochana wszystko się ułoży my tez idziemy na bioderka 12 go ponownie, bo coś się lekarzowi nie spodobało.
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 15:57   #373
amarcia
Wtajemniczenie

Ale pogoda... aż zal do domu wracać...
Moje dziecko ma ewidentnie skok... wszystko be... ciągle marudzi i chce spać tylko na rączkach przy cycu. powiedzcie, ze to przechodzi - błagam!

Ja mam bańki chińskie takie na baterie z wibracją jakąś... te to dopiero ciągną i sa tak sztywne, ze samemu przystawic sobie nie można. Ma może któraś z was i może ma przy okazji jakiś sposób na nie?

I jeszcze jedna prosba o opinie - laktator avent czy TT?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:00   #374
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Eve, jak przeczytałam o kąpaniu Olusia to naprawdę pojawiła sie na mnie gęsia skórka!
Wiesz to 800g pewnie stąd, że mam nadal okropne zatwardzenia + hemoroida
My jeszcze Gabika na plecy nigdy w wannie nie przewróciliśmy.. boję się i nie pozwolę TŻ

Anulko, to daleka wyprawa Odpoczniesz, zmienisz otoczenie - super
Oj uwierz, że taki wyjazd do prawdziwe przedsięwzięcie. Stwierdzam, że gdy jechaliśmy w listopadzie na urlop 3-tygodniowy mieliśmy mniej maneli niż gdy jechałam na Boże Ciało do rodziców! Dobrze, że autko kombi, bo naprawdę nie wiem jak do innego byśmy się zmieścili, mimo że np. wanienka u rodziców była..
No ale nie martwię się o Ciebie bo Ty zorganizowana jak mało kto jesteś
Skoro masz wagę pod nosem to faktycznie może nie warto kupować - zawsze możesz co jakiś czas podskoczyć i zważyć Malenką.

Andziotku,może już Gabi nie będzie tak poddatna na rozregulowanie, w końcu starsza już jest ponadto nie będzie to jej pierwsza tam wizyta.
A Ona w aucie Wam ładnie śpi, prawda ?
3 msc jej dawali? Wow ! Powiem tyle

matall, i jaka oszczędność na tamponach była Śmieszne uczucie jak zaczyna boleć, jak przed porodem, nie ?
Mnie kiedyś tak w krzyżu zabolało i przysięgam, że w przez jedną milisekundę pomyślałam, czy to już te bóle.

Dziewczonko, współczuję Kochana traumatycznych przeżyć

amarcia, jak Wasz trądzik ?
Pani dr kazała przemywać tylko przegotowaną wodą.
Ile on może trwać, nie wiesz ?

Wiecie co, chyba mi się Gabik naprawił (co widać po mojej aktywności na forum ) A może faktycznie nie chciała spać w ciągu dnia z powodu skoku? Bo to chyba może być efekt uboczny skoku?
Znów mam więcej wolnego czasu Obecnie lula w huśtawce
Dziewczyny, robią mi się okropne syfki na buzi - na szczęście nie na środku a raczej na linii włosów - takie bolące Też tak macie?
Zastanawiam się, czy to nie zasługa hormonów.
Z tej radości, że mąż w delegację aż sobie zrobiłam makijaż Aż teść gdy zajrzał do małej zapytał czy gdzieś się wybieram hihi

Mam pytanie:
jak się rozmaraża pokarm, który ma jutro mąż dać Małej?
(czy nalezy wyjąć z zamrażalki 24h przed podaniem i ma się samodzielnie rozmrażać?)

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:04
Stary 2011-07-07, 16:06   #375
Eve1603
Zakorzenienie

Ddaaiissyy
mnie na samo wspomnienie tamtej kapieli robi sie slabo... Mysle ze za bardzo skoncentrowalam sie na myciu pleclow i pupki i przestalam zwracac uwage na to, co sie dzieje z glowa...

Nie robia mi sie syfki - jeszcze... i wlosy tez mi JESZCZE nie wypadaja...

ale pewnie znowu lysa bede

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 16:06   #376
amarcia
Wtajemniczenie

daisunia nasze krosteczki juz praktycznie zniknęły, są bardzo slabo widoczne, zostały takie małe góreczki, ale są w kolorze ciałka i mam nadzieję, że też zaraz znikną.

Jak masz doooooooobrze - ile ten skok u was trwał?
Stary 2011-07-07, 16:12   #377
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

amarcia;PRZECHODZI !
Gabrysia przez około 1,5 tyg była taka nieswoja i marudna do tego zero spania w dzień. Nie chcę zapeszać, ale dziś duuużo lepiej
Ale masz wypasione bańki!

agnieszka_pe
, kurde już 10x chciałam się odnieść do Twojego posta.
Jak często się masujesz i ile trwa 1 zabieg
Jak się ta Clarena nazywała ?? Ja b. lubię tą firmę i jakoś wierzę w skuteczność Na mnie niestety również czerwone serum Eveline nie poskutkowało poza tym, że piekło ale to zasługa jakiegoś składnika pewnie (menthol? )

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Evik, no to znów Cię pocieszę.
U mnie hairy nadal w ogóle nie wypadają
W życiu tak gęstych nie miałam !!
Ostatnio specjalnie po myciu włosów, gdy się czesałam kontrolowałam ile zostało na grzebieniu - aż JEDEN

amarcia; u mnie też są w kolorze skóry ale czasem znów czerwienieją i robią się bardziej widoczne - nie kumam tego Smarowałaś alantanem czy tylko wodą przemywałaś ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-07, 16:16   #378
Eve1603
Zakorzenienie

Ddaaiissyy
no to pozwol, ze tym razem ja "pociesze" Ciebie - wlosy zazwyczaj zaczynaja wypadac ok.12 tyg po porodzie

Stary 2011-07-07, 16:17   #379
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie:
(czy nalezy wyjąć z zamrażalki 24h przed podaniem i ma się samodzielnie rozmrażać?)
Można włożyć do letniej wody, a jak się rozmrozi, to do ciepłej (od razu do ciepłej/gorącej nie można).
U nas na 3-4 h przed stykło

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 16:20   #380
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie:
no polecane jest powolne rozmrażanie, czyli przełóż z zamrażarki do lodówki dziś wieczorem i jutro mężul podgrzeje i będzie ok

Cytat:
.
U mnie hairy nadal w ogóle nie wypadają
W życiu tak gęstych nie miałam !!
Ostatnio specjalnie po myciu włosów, gdy się czesałam kontrolowałam ile zostało na grzebieniu - aż JEDEN
mnie po Zosi zaczęły wypadać ok 3 miesiące po porodzie
więc jeszcze masz czas,
mi tez na razie nie wypadają,
nawet po farbowaniu nie wypadło za dużo

idę na spacerek

Stary 2011-07-07, 16:28   #381
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kolejne pytanie odnosnie pesla :conf used:

mega dziwne jak dla mnie
Gabi urodziła się 27.05.11
a początek jej nr PESEL to :
112527

Też macie tak dziwnie ? Błedu raczej nie ma, bo mąż dostał taki wydruk z UM (przy ręcznym przepisywaniu wiadomo, że ktoś mógłby się rąbnąć)
Całe życie myślałam, że nr pesel to rok urodzenia, miesiąc, dzień ale może po 2000r się cosik pozmieniało

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

andziot, Eve to mnie pocieszyłyście
a ja już oczyma wyobraźni widziałam swoją bujną blond czuprynę do końca życia
i co, nawet witaminki nie pomogą ?

matall, dziękuję Ci za info

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-07, 16:35   #382
delicadeza
Raczkowanie

Witajcie

Jak włączę lapka o poranku hmm tzn ok 11 to wchodzę na wizaz do Was chcąc się przywitać i schodzi mi do popołudnia, kurde jak ja mało zorganizowana jestem
ale do rzeczy, póki pamiętam ;
camomile z okazji 8 tygodni
cucciola79 ja zjadłam arbuza jak mały miał kolo 2 tyg i męczył się bidulek, zapisuję co jem codziennie, właczam nowe jedzonko ale stopniowo zeby wiedzieć co ewentualnie. Prężył się strasznie i miał twardy brzuszek cały dzień więc to pewnie od dzidziora zależy.
Katerina, ddaissyy moje dziecię też przeszło etap noszenia przez mamusię, która jak tylko tż śmigał z domu wyciągała małego z łóżeczka i nosiła bo się chciała tulić do niego. Ale opatentowaliśmy sposób trwało okolo 3 dni i wieczorami jak malutki się darł żeby na rączki zostawialiśmy go w łóżeczku, poamrudził z 10 minut, żmęczył się, podchodziliśmy na zmianę żeby pogłaskać po główce, po polisiu, pleckach i udało się. Teraz głównie zasypia w łóżeczku.

Dziewczyny pomóżcie, jak się robi avatarka bo ja tępota komputerowa jestem i jak się wielocytuje ???
Evesko wszystkiego naj naj naj
Mamooptymistko nasze dzidziole mają identyczne fryzurki , Wikuś też taki kudłaty wkleiłabym zdjęcie ale muszę dojść do tego jak się to robi ;
Ja dziś obiadek z buraczków, duszonej piersi z kurczaka i malutkich ziemniaczkow zrobiłam aż sama jestem dumna z sibie, bo jestem masakrycznie wręcz niezorganizowana ;
Eve nie jesteś sama z tym podjadaniem, dziś po obiadku pobiegłam zaraz po ciasto, a potem po biszkopty i normalnie ciągle głodna jestem WAGA W MIEJSCU!
Amarcia ja mam z canpola ręczny, więc nie pomogę; w ściąganiu też mistrzynią nie jestem bo wczoraj udało mi się ściągnąć po raz pierwszy 90 ml, a dziś uciągnęłam 130 ml więc jestem z siebie dumna

Sciskam mocno i uciekam na balkon, dzidzia śpi
pa pa

Aaaa zapomniałabym jest promocja w tesco pieluszek huggies big pack 56 złotych, około 130 sztuk - może się info przyda a w biednej bronce jest mleczko nan 1 za 11 złotych, w aptece płaciłam 23 za takie samo opakowanie.
Wlicytowałam wózeczek Mutsy na allegro
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:45   #383
amarcia
Wtajemniczenie

daisunia gdy były bardzo czerwone punktowo smarowałam sudocremem raz dziennie, tak kuzynce ten dermatolog zalecał, teraz niczym.
ja mam takie banki ;
http://allegro.pl/banki-chinskie-z-w...703112501.html

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

delicadeza z canpola z pompka gumowa jak przy cisnieniomierzach czy z takim

"naciskaczem"? nie wiem jak to nazwac...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 16:46   #384
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

mega dziwne jak dla mnie
112527

Też macie tak dziwnie ? Błedu raczej nie ma, bo mąż dostał taki wydruk z UM (przy ręcznym przepisywaniu wiadomo, że ktoś mógłby się rąbnąć)
Całe życie myślałam, że nr pesel to rok urodzenia, miesiąc, dzień ale może po 2000r się cosik pozmieniało
dokładnie tak
Po 2000 roku przed miesiącem jest 2. Moja Izka ma 25 (ur. w maju), mój Adrian ma 27 (ur. w lipcu). Gdy ktoś ur. się w listopadzie to ma 31 (czyli 2 + 1; 1)

tu jest wszystko
http://pl.wikipedia.org/wiki/PESEL

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-07-07 o 16:49
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:47   #385
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

mega dziwne jak dla mnie
112527
Kotek jest rok urodzenia, miesiacm dzien, tylko nadal zyja ludzie urodzeni w 1911 roku i dochodzilo do dublowania Peseli, stad jest ta dwojka zamiast zera -my mamy 112510

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

Dziewczyny pomóżcie, jak się robi avatarka bo ja tępota komputerowa jestem i jak się wielocytuje ???
Wlicytowałam wózeczek Mutsy na allegro
Avatar - ustawienia konta u gory strony, a potem po lewej masz ustawienia i opcje i tam jest edytuj avatar.
Wielocytowanie - okienko miedzy "cytuj", a "odp". i przy ostatnim klikasz zwykle cytuj.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:59   #386
amarcia
Wtajemniczenie

mimbi gwiazdeczki przyznano

bym zapomła:

GUSIA serdecznie gratulujemy mamusiu oby maleńka zdrowo się chowała

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Wszystkiego naj naj naj ewesko
Stary 2011-07-07, 17:09   #387
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Grazin dawaj fotę na macie
jak to gratis stanik ??? szczęściaro
bedzie bedzie
na razie lezal; tam 5 min bo latam caly dzien
no czadzior z tym stanikiem bardzo sie ciesze
wiem ze mi zazdroscicie;p
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Właśnie pisze uzasadnienie podania o jednorazowa zapomoge na uczelni. W związku z narodzinami syna hihi Kurcze, zawsze sie starałam pozytywnie n a swiat patrzec a tu trzeba tak nabiadolić. Ze wydatki ze na dorobku...

Dziewczyny jeszcze sie uczące, po orientujcie sie, moze i u was jest cos takiego. U nas dają tysiaka. Oczywiscie pocztą pantoflowa sie dowiedziałam, bo kto by mi powiedział z władz uczelni ze daja ? hihih
u nas daja 300zł nie uzasadnialam bo daja wszystkim studiuje na AGH
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zapomnialam npisać że Gabrysia spała mi dziś w nocy 8h pod rząd
musiałam obudzić ją na jedzenie bo mi cyce pękały ...

ale się nie łudzę, bo to pewnie efekt poszczepienny
WOW
fajnie jakby tak zawsze spala
Cytat:
pocieszylas mnie
800g w toalecie zostawilas ??? ale... skoro nic nie jesz to skad az 800???

Andziot
tylko ja debilka nie wykorzystuje tego, ze dzieciory spia - ani nic konkretnego nie robie, ani nie spie w tym czasie Siedze przed kompem jak nienormalna...

Dziewczonka
oj nie zazdroszcze szczepionkowych "rewelacji"...

A propos zakrztuszen - ja moglam utopic Olka Mial moze 3-4 miesiace, kapalam go i polozylam go brzuszkiem na moim przedramieniu zeby umyc plecki i wszystko pieknie, poza tym, ze nie zauwazylam, ze buzie ma zanurzona w wodzie... Nic nie zdazylo sie stac, ale moje przerazenie bylo ogromne - nigdy wiecej juz go na brzuszek w wannie nie przerzucalam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Jakie to szczescie ze nie jestem sama
ja tez miałam taka traumatyczna przygode w kapieli trzymalam go tak jak Ty zagapilam sie i sie napił
tragedia

daisunia aparat ten http://allegro.pl/3-kolory-sony-dsc-...702178568.html
na prawde nie drogi a zdjecia mAJA ekstra jakosc, wszeddzie ma dobre opinie
Stary 2011-07-07, 17:14   #388
Zytus
Rozeznanie

Ale moje dziecko marudne sie zrobilo dzisiaj, najlepiej jest mu u mamusi na raczkach, tylko ze moj klocuszek jakis taki ciezki sie zrobil.
Przyszedl w koncu lezaczek dla niego, myslalam ze jak go tam usadowie to bedzie przeszczesliwy, ale pierwszy raz po 5 minutach sie znudzil, teraz znowu go tam polozylam i jak narazie zaczal przysypiac.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
Oo super,wrzuc potem foteczke nowego lokatora,a zdradzisz tajemnice co to za rasa?
Cytat:
Zytus; ojej szczeniaczek !
ale to będzie drugi piesek u Ciebie, prawda? Ta sama rasa ?
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Zytus, pochwal sie nowym lokatorem jak juz u was zamieszka, ale wam fajnie
A pieskiem jak juz bedzie oczywiscie sie pochwale, znowu bedzie bulterier daisy, piesek niestety bedzie jeden, bo niestety Baronka juz nie ma, rozchorowal nam sie biedulek i musielismy go uspic.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 17:35   #389
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

sebek dzis najdłuzej spał 15 min...
o dziwo nie płacze (o boże zebym tego w złą godzine nie napisała) tfu tfu

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

ale czadzior mały lezy na macie i cos zaczał marudzić i jest tam taki słonik ktorego jak sie porusza to wydaje dzwiek i mały marudził machnał łapka słonik zagrał a on cisza i zdziwiony i sie tak bawi teraz hihi
wzruszyłam sie
Stary 2011-07-07, 17:41   #390
Eve1603
Zakorzenienie

ddaaiissyy
obawiam sie, ze w przypadku "pociazowego" wypadania wlosow NIC nie pomoze, choc byc moze sie myle. Ma to zwiazek ze zmianami hormonalnymi.

Delicadeza
dzieki za pocieszenie

Grazin
myslalam, ze tylko ja taka gapa... Najwazniejsze, ze nic sie nie stalo.

Ale glupio z tym peselem zrobili ta "3" to juz w ogole mnie rozwalila.

Mayowata dzisiaj caly dzien spi, ciekawe co bedzie w nocy ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości