|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Właśnie pisze uzasadnienie podania o jednorazowa zapomoge na uczelni. W związku z narodzinami syna hihi Kurcze, zawsze sie starałam pozytywnie n a swiat patrzec a tu trzeba tak nabiadolić. Ze wydatki ze na dorobku...
Dziewczyny jeszcze sie uczące, po orientujcie sie, moze i u was jest cos takiego. U nas dają tysiaka. Oczywiscie pocztą pantoflowa sie dowiedziałam, bo kto by mi powiedział z władz uczelni ze daja ? hihih |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
zapomnialam npisać że Gabrysia spała mi dziś w nocy 8h pod rząd
![]() musiałam obudzić ją na jedzenie bo mi cyce pękały ... ale się nie łudzę, bo to pewnie efekt poszczepienny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Dorkabl
Olusia rodzilam przez cc bo z sn nic nie wyszlo ![]() Andziot mnie tez w nocy cyce pekaly bo na dobranoc wychlalam wielka szklane herbatki na laktacje - podzialala jak nigdy dotad, prawego cyca to ledwo udalo mi sie Mayce w dziob wetknac, taki byl pelny. A to Ci Gabriela pospala ![]() ![]() dziewczyny !!! Ja jestem ciagle gloooooooodna !!! Bez wzgledu na to co i ile zjem, po kilku minutach umieram z glodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
znów 1 reka pisze
![]() dorka, ale to tradzik u Olusia? szczepie Gabi w pon. Wiesz co, na pewno bierzemy skojarzona 6w1, pneumokoki i wlasnie nie wiem na co sie jeszcze w 6tygodniu szczepi ?? maz jedzie sam do lekarki wieczorem lub jutro bo wczoraj tego nie zalatwilismy, gdyz okazało sie, ze mała jeszcze za młoda na szczepionke ![]() ![]() andziotku o jak sie ciesze, ze Usg poszło ok ![]() Ty sama tak autkiem z obiema Gwiazdkami smigasz ? u rodziców to malutka bedzie znów uczona zasypiania bez rączek ![]() mama mnie troszke pilnuje pod tym wzgl, tłumaczac, ze Gabik bedzie coraz ciezszy. Jej udaje sie uspic mala w łózeczku bez raczek, mnie nie ![]() Ale Zosia sie wyszaleje u dziadków, co? ![]() Trzymam mocno kciuki by Gabulek sie nie rozregulował agnieszo_pe, dlaczego masz kryzys Słonko? ![]() AgnieszkaM, juz lepiej z kolanami ?? Mam nadzieje, ze szybciutko przejdzie i nie bedzie to powrot kontuzji a wiesz, wg mnie cos z tym progiem bolu jednak jest na rzeczy - depilowanie mniej mnie boli Saniu - dlaczego nas opusciłas ;> ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
andziot, 8h ??? OMG ja tez moja dzis budziłam na papu ![]() Twoja Gabrynia miała juz 2 porcje szczepien, prawda? ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- evik, ja mam problem w 2 strone... kompletnie nie mam apetytu a przeciez mala tylko na UU... jednak pocieszajace jest, ze pokarm chyba mam, bo wczoraj z jednego U odciagnelam 120 ml!! Pociesze Cie, ze mimo braku apetytu waga tez w miejscu... noo .. prawie.. 800g schudlam, ale to pewnie dlatego, ze bylam w toalecie ![]()
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o 16 dostalam smsa, ze 2 cm, zaj ebiste skurcze i dostala dolargan masakra ![]() U NAS BYLA PIEKNA ZOLTA KUPAAAAAAAAAAAAAAA wyprodukowana na dworze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Kochane wybaczcie, ale nie doczytam Was dzisiaj
![]() ![]() Mała nie spała praktycznie od 4 rano, nie mogła oddychac przez nosek, pryskałam, odciagałam i g...no to dało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko mam 96 w biodrach ![]() Chyba mi się @ zbliża. Waga pokazuje więcej... Jem jak głupia (u mnie typowe przy @)... Boli mnie brzuch jak na @ (a przecież rodzić nie będę ![]() JA NIE CHCĘ! ![]() Było tak pięknie, żadnej @ od sierpnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
a Zosia już nie śpi w dzień
![]() więc zazdroszczę chwili samotności ... Cytat:
![]() rozregulowania się ciut boję, ale nie będę siedzieć w blokach jak taka ładna pogoda, Gabrysia miała to szczepienie 6-8tydzień dopiero, więc dopiero pierwsza dawka Infanrixu hexa i Rotarixu pokazałam Gabulka w swojej pracy dziś ![]() szpan był ![]() no i Pani w poczekalni u lekarza myślała, że Gabulek ma jakieś 3 miesiące ![]() wielka ta moja pyza ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- mnie też tak ostatnio brzuch pobolewa jak na @ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
A my na spacerku, ja w miedzyczasie pranie, prasowanie na weekend itp
![]() ![]() Klaterina Wspolczuje dnia marudy ![]() grazin moja tez sie od czasu do czasu psuje no i nic nie poradzisz ![]() gratuluje maty, a zdjecie jak bujasz noga malego w bujaczku øpiszac na wizazu..bezcenne ![]() zazdroszcze darmowego stanika ![]() Andziotku wy widze tez wyjazd? my dopiero w sobote jedziemy..i to pierwszy nasz wyjazd tak na dluzej..az sie martwie jak to bedzie, szczegolnie ze mala ciagle placze przy jedzeniu wieczornym.. ciesze sie, ze na USG wszystko w porzadku ![]() Camomile moja niunia tez tak dokladnie zareagowala na szczepionke. boli serduszko jak malenstwo tak placze co? ja wlasnie czytalam ze do 12-16 tygodnia problemy brzuszkowe przechodza..no mam nadzieje, bo sie bidulka meczy strasznie... a na weekend jedziemy 350 km do Oslo do Risor to taka sliczna miescina ![]() Daisyy no mam tylko taka zwykla wage neistety nawet nie elektroniczna...ale mam tzn Helsestasjon pod domem-10 minut stad, wiec tam jutro Zosie zwaze, coby byc pewna, ze wszystko z nia ok, zanim pojedziemy w sobote na weekend.. chetnie taka kupie, ale nie chce teraz tesciow jak beda lecieli meczyc zeby samolotem mi wage brali, w koncu ona troche wazy ![]() Fajnie ze jedziesz na tyle do Czestochowy! Ale sie rodzice ciesza pewnie i Ty sobie odpoczniesz, bo wiadomo, co rodzice to rodzice, wielka pomoc ![]() zosiaa widze ze straszna traume przezylas, wspolczuje szczerze, moja sie zakrztusila raz w kapieli ![]() mam nadzieje, ze juz sie wam to nie przydarzy ![]() moje dziecko znowu pewnie bedzie spalo dlugo bo ona chyba woli po poludniu niz w nocy spac niestety.. |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NON STOP COŚ JEM ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszylas mnie ![]() 800g w toalecie zostawilas ??? ![]() ![]() Andziot tylko ja debilka nie wykorzystuje tego, ze dzieciory spia - ani nic konkretnego nie robie, ani nie spie w tym czasie ![]() Dziewczonka oj nie zazdroszcze szczepionkowych "rewelacji"... A propos zakrztuszen - ja moglam utopic Olka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Jakie to szczescie ze nie jestem sama ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
Ale pogoda... aż zal do domu wracać...
Moje dziecko ma ewidentnie skok... wszystko be... ciągle marudzi i chce spać tylko na rączkach przy cycu. powiedzcie, ze to przechodzi - błagam! Ja mam bańki chińskie takie na baterie z wibracją jakąś... te to dopiero ciągną i sa tak sztywne, ze samemu przystawic sobie nie można. Ma może któraś z was i może ma przy okazji jakiś sposób na nie? I jeszcze jedna prosba o opinie - laktator avent czy TT? |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Eve, jak przeczytałam o kąpaniu Olusia to naprawdę pojawiła sie na mnie gęsia skórka!
Wiesz to 800g pewnie stąd, że mam nadal okropne zatwardzenia + hemoroida My jeszcze Gabika na plecy nigdy w wannie nie przewróciliśmy.. boję się i nie pozwolę TŻ ![]() Anulko, to daleka wyprawa ![]() ![]() Oj uwierz, że taki wyjazd do prawdziwe przedsięwzięcie. Stwierdzam, że gdy jechaliśmy w listopadzie na urlop 3-tygodniowy mieliśmy mniej maneli niż gdy jechałam na Boże Ciało do rodziców! Dobrze, że autko kombi, bo naprawdę nie wiem jak do innego byśmy się zmieścili, mimo że np. wanienka u rodziców była.. No ale nie martwię się o Ciebie bo Ty zorganizowana jak mało kto jesteś ![]() Skoro masz wagę pod nosem to faktycznie może nie warto kupować - zawsze możesz co jakiś czas podskoczyć i zważyć Malenką. Andziotku,może już Gabi nie będzie tak poddatna na rozregulowanie, w końcu starsza już jest ponadto nie będzie to jej pierwsza tam wizyta. A Ona w aucie Wam ładnie śpi, prawda ? 3 msc jej dawali? Wow ! Powiem tyle ![]() matall, i jaka oszczędność na tamponach była ![]() Mnie kiedyś tak w krzyżu zabolało i przysięgam, że w przez jedną milisekundę pomyślałam, czy to już te bóle. Dziewczonko, współczuję Kochana traumatycznych przeżyć ![]() amarcia, jak Wasz trądzik ? Pani dr kazała przemywać tylko przegotowaną wodą. Ile on może trwać, nie wiesz ? Wiecie co, chyba mi się Gabik naprawił (co widać po mojej aktywności na forum ![]() Znów mam więcej wolnego czasu ![]() ![]() Dziewczyny, robią mi się okropne syfki na buzi - na szczęście nie na środku a raczej na linii włosów - takie bolące ![]() Zastanawiam się, czy to nie zasługa hormonów. Z tej radości, że mąż w delegację aż sobie zrobiłam makijaż ![]() ![]() Mam pytanie: jak się rozmaraża pokarm, który ma jutro mąż dać Małej? (czy nalezy wyjąć z zamrażalki 24h przed podaniem i ma się samodzielnie rozmrażać?)
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-07 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy
mnie na samo wspomnienie tamtej kapieli robi sie slabo... Mysle ze za bardzo skoncentrowalam sie na myciu pleclow i pupki i przestalam zwracac uwage na to, co sie dzieje z glowa... Nie robia mi sie syfki - jeszcze... i wlosy tez mi JESZCZE nie wypadaja... ale pewnie znowu lysa bede ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
daisunia nasze krosteczki juz praktycznie zniknęły, są bardzo slabo widoczne, zostały takie małe góreczki, ale są w kolorze ciałka i mam nadzieję, że też zaraz znikną.
Jak masz doooooooobrze - ile ten skok u was trwał? |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
amarcia;PRZECHODZI !
Gabrysia przez około 1,5 tyg była taka nieswoja i marudna do tego zero spania w dzień. Nie chcę zapeszać, ale dziś duuużo lepiej Ale masz wypasione bańki! agnieszka_pe, kurde już 10x chciałam się odnieść do Twojego posta. Jak często się masujesz i ile trwa 1 zabieg ![]() Jak się ta Clarena nazywała ?? Ja b. lubię tą firmę i jakoś wierzę w skuteczność ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Evik, no to znów Cię pocieszę. U mnie hairy nadal w ogóle nie wypadają ![]() W życiu tak gęstych nie miałam !! Ostatnio specjalnie po myciu włosów, gdy się czesałam kontrolowałam ile zostało na grzebieniu - aż JEDEN amarcia; u mnie też są w kolorze skóry ale czasem znów czerwienieją i robią się bardziej widoczne - nie kumam tego ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy
no to pozwol, ze tym razem ja "pociesze" Ciebie - wlosy zazwyczaj zaczynaja wypadac ok.12 tyg po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na 3-4 h przed stykło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc jeszcze masz czas, mi tez na razie nie wypadają, nawet po farbowaniu nie wypadło za dużo ![]() idę na spacerek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
kolejne pytanie odnosnie pesla
![]() ![]() mega dziwne jak dla mnie Gabi urodziła się 27.05.11 a początek jej nr PESEL to : 112527 Też macie tak dziwnie ? Błedu raczej nie ma, bo mąż dostał taki wydruk z UM (przy ręcznym przepisywaniu wiadomo, że ktoś mógłby się rąbnąć) Całe życie myślałam, że nr pesel to rok urodzenia, miesiąc, dzień ale może po 2000r się cosik pozmieniało ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- andziot, Eve to mnie pocieszyłyście a ja już oczyma wyobraźni widziałam swoją bujną blond czuprynę do końca życia ![]() i co, nawet witaminki nie pomogą ? ![]() matall, dziękuję Ci za info ![]()
#382 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jak włączę lapka o poranku hmm tzn ok 11 to wchodzę na wizaz do Was chcąc się przywitać i schodzi mi do popołudnia, kurde jak ja mało zorganizowana jestem ![]() ale do rzeczy, póki pamiętam ; camomile z okazji 8 tygodni ![]() cucciola79 ja zjadłam arbuza jak mały miał kolo 2 tyg i męczył się bidulek, zapisuję co jem codziennie, właczam nowe jedzonko ale stopniowo zeby wiedzieć co ewentualnie. Prężył się strasznie i miał twardy brzuszek cały dzień więc to pewnie od dzidziora zależy. Katerina, ddaissyy moje dziecię też przeszło etap noszenia przez mamusię, która jak tylko tż śmigał z domu wyciągała małego z łóżeczka i nosiła bo się chciała tulić do niego. Ale opatentowaliśmy sposób trwało okolo 3 dni i wieczorami jak malutki się darł żeby na rączki zostawialiśmy go w łóżeczku, poamrudził z 10 minut, żmęczył się, podchodziliśmy na zmianę żeby pogłaskać po główce, po polisiu, pleckach i udało się. Teraz głównie zasypia w łóżeczku. Dziewczyny pomóżcie, jak się robi avatarka bo ja tępota komputerowa jestem ![]() Evesko wszystkiego naj naj naj Mamooptymistko nasze dzidziole mają identyczne fryzurki , Wikuś też taki kudłaty wkleiłabym zdjęcie ale muszę dojść do tego jak się to robi ; Ja dziś obiadek z buraczków, duszonej piersi z kurczaka i malutkich ziemniaczkow zrobiłam aż sama jestem dumna z sibie, bo jestem masakrycznie wręcz niezorganizowana ; Eve nie jesteś sama z tym podjadaniem, dziś po obiadku pobiegłam zaraz po ciasto, a potem po biszkopty i normalnie ciągle głodna jestem ![]() ![]() Amarcia ja mam z canpola ręczny, więc nie pomogę; w ściąganiu też mistrzynią nie jestem bo wczoraj udało mi się ściągnąć po raz pierwszy 90 ml, a dziś uciągnęłam 130 ml więc jestem z siebie dumna ![]() Sciskam mocno i uciekam na balkon, dzidzia śpi pa pa Aaaa zapomniałabym jest promocja w tesco pieluszek huggies big pack 56 złotych, około 130 sztuk - może się info przyda a w biednej bronce jest mleczko nan 1 za 11 złotych, w aptece płaciłam 23 za takie samo opakowanie. Wlicytowałam wózeczek Mutsy na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
daisunia gdy były bardzo czerwone punktowo smarowałam sudocremem raz dziennie, tak kuzynce ten dermatolog zalecał, teraz niczym.
ja mam takie banki ; http://allegro.pl/banki-chinskie-z-w...703112501.html ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- delicadeza z canpola z pompka gumowa jak przy cisnieniomierzach czy z takim "naciskaczem"? nie wiem jak to nazwac... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 2000 roku przed miesiącem jest 2 ![]() tu jest wszystko http://pl.wikipedia.org/wiki/PESEL Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-07-07 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wielocytowanie - okienko miedzy "cytuj", a "odp". i przy ostatnim klikasz zwykle cytuj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
mimbi gwiazdeczki przyznano
![]() bym zapomła: GUSIA ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Wszystkiego naj naj naj ewesko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |||
Zakorzenienie
|
bedzie bedzie
![]() na razie lezal; tam 5 min bo latam caly dzien ![]() no czadzior z tym stanikiem bardzo sie ciesze ![]() wiem ze mi zazdroscicie;p Cytat:
Cytat:
![]() fajnie jakby tak zawsze spala ![]() Cytat:
![]() ![]() tragedia ![]() daisunia aparat ten http://allegro.pl/3-kolory-sony-dsc-...702178568.html na prawde nie drogi a zdjecia mAJA ekstra jakosc, wszeddzie ma dobre opinie
![]() |
#388 | |||
Rozeznanie
|
Ale moje dziecko marudne sie zrobilo dzisiaj, najlepiej jest mu u mamusi na raczkach, tylko ze moj klocuszek jakis taki ciezki sie zrobil.
Przyszedl w koncu lezaczek dla niego, myslalam ze jak go tam usadowie to bedzie przeszczesliwy, ale pierwszy raz po 5 minutach sie znudzil, teraz znowu go tam polozylam i jak narazie zaczal przysypiac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
sebek dzis najdłuzej spał 15 min...
![]() o dziwo nie płacze (o boże zebym tego w złą godzine nie napisała ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- ale czadzior ![]() ![]() ![]() wzruszyłam sie
#390 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy
obawiam sie, ze w przypadku "pociazowego" wypadania wlosow NIC nie pomoze, choc byc moze sie myle. Ma to zwiazek ze zmianami hormonalnymi. Delicadeza dzieki za pocieszenie ![]() Grazin myslalam, ze tylko ja taka gapa... Najwazniejsze, ze nic sie nie stalo. Ale glupio z tym peselem zrobili ![]() Mayowata dzisiaj caly dzien spi, ciekawe co bedzie w nocy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.