|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
![]() O, to spróbuję za jakiś czas, jak mi się uzbiera potrzeb biochemicznych i w portfelu przybędzie. Skoro i na blizny i na naczynka i na gojenie się taki dobry ![]() Na liście mam jeszcze olejek herbaciany na zmiany trądzikowe, mydło węglowe i masło shea albo jakieś inne do smarowania ciała jak już wykończę obecne kosmetyki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Mój kolega przeczytał nawet tą książkę Dukana i z tego, co zrozumiałam to Dukan mówi, że właśnie białka to juhu szybko przelatują. Może kolega źle wyczytał albo ja źle zrozumiałam albo Dukan mydli oczy.
Wy mówicie teraz o róży? Ja już od dawna na ten olej się czaję, bo z opisu wydawał mi się idealny, a teraz to już w ogóle jestem pewna, że go chcę. ![]() A właśnie Dziewczyny. Zapomniałam napisać, że wczoraj widziałam już tą nową wersję AA skóra wrażliwa, która ma nie mieć parabenów itd. i generalnie być podoba do tej eco. Nawet się zastanawiałam czy nie wziąć sobie kremu pod oczy +20, ale nie mogłam się zdecydować czy lepszy ten czy z Alterry z tej serii dzika róża do sery młodej i problemowej. Różnica cenowa tylko 1 zł, oba mają tyle samo ml. No, ale nie mogłam się zdecydować, więc żadnego nie wzięłam.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-07-07 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To szybko się decyduj na AE,bo pewnie zaraz znikną i znowu trzeba będzie czekać na nie parę miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Rozeznanie
|
kusicieki
![]() ![]() Czy ALEPIA Mydło Czarne naaje się jako peeling dla cery wrażliwej?
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wspaniały.A to Cameron się chyba nie przejęła.
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My tutaj prawie wszystkie mamy ten olej z Alepii, ma 110 ml więc jest duuży ![]() Olej herbaciany na zmiany trądzikowe jest bardzo dobry, mydełko węglowe też mam ale zacznę je testować jak już skończe żel do mycia twarzy z Natuderm ![]() ![]() Cytat:
Olej różany ruulez ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze, mam już tyle kremików, że kolejny chyba się już nigdzie nie zmieści ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edit: Tak się właśnie zastanawiałam dlaczego nie można tego oleju stosować na trądzik aktywny ![]() ![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-07-07 o 19:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z uwagi na problemy trawienne własnie trzeba jeść 3 łyżki otrębów dziennie - jedzenie otrębów to też zasada tej diety. Cytat:
Nie zrozumcie mnie źle - ja nie chcę nikogo namawiać na ta dietę ani do niej przekonywać. Po prostu nie zgadzam sie z paroma zarzutami, bo moim zdaniem duża część problemów osób ja stosujących wynika z nieprzestrzegania jej zasad (pomijam wyjątki, o których wczesniej wspominałam). Koleżanka stosowała, schudła 10 kg i sie jej znudziło więc przerwała. Oczywiście od razu zaczęła normalnie jeść i była zaskoczona, że przytyła w ciągu miesiąca 10kg utraconych i 2 w gratisie.... Mąż koleżanki miał zakwaszony organizm, bo po pierwsze pozwalał sobie na ogromne ustepstwa, przez co faza chudnięcia trwała u niego 2 razy dłużej niz powinna (ciągnął ją prawie 5 miesięcy!), a po drugie nie pił wymaganej ilości wody, bo nie lubi dużo pić........Rece opadają ![]() A juz rekord swiata pobił mój kolega!!! Wykombinował sobie, że bedzie na fazie czysto białkowej tak długo, aż straci pożądana ilość kilogramów , bo po co sie bujac z innymi fazami ![]() I zgadzam się - są zdrowsze diety, chociażby MŻ (mniej zreć ![]() ![]() ![]() Oj dobra, niepotrzebnie sie tym zajmujemy ![]() A moja Młoda nie je mięsa i tez jestem za to zła, bo ona teraz rosnie, dojrzewa, rozwija się i mięso by sie przydało......Ale siłą nie zmuszę niestety, chociaz nieraz mam ochotę ![]() Cytat:
![]() A teraz się chwalę! Nałożyłam na ryja glinke zielona illite (caameroon ![]() ![]() Gładki, oczyszczony ryjek, uspokojona cera, po skwalanie fajnie nawilzona i natluszczona. warto mieć taka glinke napewno! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Wprawdzie mnie to nie dotyczy, ale tez jestem strasznie ciekawa czemu oleju z róży nie można przy trądziku stosowac ![]()
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Wtajemniczenie
|
Odwołuję to co napisałam o szamponie pat&Rub - głowa mnie swędzi, rzeczywiście coś nie domył jak należy
![]()
#4064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co! Jak ja się mogę powstrzymywać przed zjedzeniem całej czekolady po zjedzeniu dwóch kawałków, to niech inni też pracują ![]() Właśnie zjadłam arbuza ![]() Strasznie kusicie tym AE, idę sprawdzić, co mają w ofercie dla mnie ![]() Edytowane przez akaidoku Czas edycji: 2011-07-07 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Szkoda.... No mi też jakos nie przypasił szampon p&r.
#4066 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się cieszę, że glineczka się sprawdziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak Ty co zrobiłaś, że jeszcze coś się zmieściło, może zdradź mi ten sekret, zastosuje i kupie AE ![]() No własnie mnie też to strasznie ciekawi, dlaczego ten olej z róży ma takie zastrzeżenie.. myśle, że o chodzi o jego właściwości bo przecież olej nigelle jest typowo do cery trądzikowej i co, jest dobrze więc z tego by wynikało, że oleje przy takiej cerze mogą być stosowane ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4067 |
BAN stały
|
Witam
Was ja właśnie czekam na dostawę od kosmetyków natury zamówiłam sobie 1. olej nigella Alepia 2. samoopalacz z lavery do ciała 3. balsam do ciała Orange filing Lavera 4. mydełko migdałowe Savon du Midi 5. orientalna sol do kapieli czekam z niecierpliwościa na paczkę zdjęcia dodam jak tylko otrzymam paczke |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak ja to zrobiłam, ze mi się kolejny krem zmiescił.... jak ja to zrobiłam, czekaj, czekaj.......Wiem!!! Opróżniłam kolejna półke z rzeczy niepotrzebnych, jakies dokumenty, pity, te sprawy ![]() ![]() ![]() Asiek, to prawda, że Twój plan jest cudny!!! Ja też mam plan. Też jest świetny. I całkiem nieużywany ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe jak Ci sie bedzie podobał olej nigelle. Ja mam, TŻ uzywa i sobie chwali. Mnie ciutke podsuszal. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Caameroon glinka naprawdę fajna ![]() Ja często do glinek sypkich, szczególnie tych mocno oczyszczajacych (bo one lubią mnie troche podsuszać) dodaje trochę jakiegos fajnego oleju. Dzięki temu po pierwsze glinka tak szybko nie zasycha i ma fajniejsza konsystencje a po drugie po zmyciu twarz jest naprawdę dużo fajniejsza niz bez użycia oleju ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny ratujcie! Mnie wypryszczyło, boję się że to nawrót trądziku, bo nic mi tych gul nie rusza, ani herbaciany ani glinka. Pewnie będę musiała powtórzyć kurację u dermatologa:-( Nie wiem czy ta róża nie zaogniła mi sytuacji na paszczy, choć kiedyś używałam innej i było super więc to pewnie powrót pryszczy. Tak czy inaczej muszę czekać do jesieni. Polecacie może jakieś korektory na pryszcze albo cokolwiek innego punktowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaaha, tak to wykombinowałaś.. czekaj, czekaj jaką ja tu szufladkę mogłabym opróżnić z rzeczy „niepotrzebnych” ![]() Anula sie wypieknila, to teraz moja kolej.. lece testować maseczkę Mineral Flowers do cery suchej ![]()
![]() |
#4072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Bo matki to wszystkie takie nadgorliwe ![]() ![]() A widzisz! Chwila zastanowienia i od razu sie miejsce na nowy krem zrobiło ![]() maseczka mineral flowers.... Mam nadzieję, że się sprawdzi, jeśli bedzie choc w połowia tak dobra jak nasz ulubiony balsam ![]() ![]()
![]() |
#4073 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4074 |
Rozeznanie
|
Tak nic nie pisałam, bo chciałam wierzyć, że to przejściowe, ale tu zamiast lepiej to jest gorzej, myślę że ok. 2 tygodni to trwa. Najpierw była jedna gula, potem zrobiła się druga, a w tej chwili mam ich 8! Zaatakowały brodę i szyję, nic ich nie rusza, miejsce gdzie siedzą i ta ich nieśmiertelność źle wróży, bo właśnie tego tupu trądzik miałam przez lata. Takie przyszcze od zapchania to zawsze wyskakiwały mi w innym miejscu i szybko ich się mogłam pozbyć. Strasznie się zmartwiłam, jestem jakiś rok po kuracji Izotekiem i obawiam się że czeka mnie kolejna, a w wakacje będę pryszczolem.
A ostatnio nie wprowadziłam nic nowego z pielęgnacji, raczej trzymam się tego co sprawdzone, stresu nie mam, odżywiam się też lepiej niż np. w taką zimę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spotkałam się z informacjami, zeby były przeciwskazania do łączenia glinek z olejami, zresztą często gotowe maseczki z glinkami maja różne oleje (ja mam takie 2 gotowe) więc ja łączę. I bardzo mi to słuzy ![]() ![]() ![]() Przyznam szczerze, że różnicy w efekcie działania ginki rozrobionej w wodzie i w hydrolacie nigdy nie obserwowałam.... Pewnie nie jest ona zauważalna, tak jakoś mi sie wydaję, ze chyba hydrolat cos tam dobrego zrobi paszczy przez ten kwadrans ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Lulaluna strasznie mi przykro, że nie znam żadnej skutecznej metody na pozbycie się Twojego kłopotu, bo bardzo bym chciała Ci taką podsunąć.... Mam nadzieję, że inne dziewczyny cos poradzą!
![]() |
#4076 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak składowo? Czym się różnią? Cytat:
![]() ![]() A przy Tobie i Anakazar uśmiałam się strasznie ![]() ![]() A tu moje zakupy. Jak widać napad na Rossmann, Alterrę i granaty jednocześnie ![]() Cudnie pachnące mydełka z miodem i różą z Alterry, maska, szampon, odżywka, maseczka (for men hahah) dermaglinu, Crystal (jakoś nie chroni przed potem... ale przed smrodkiem owszem), produkty do ust z Burt's Bees (boskie!) i róż z Suhady. A w tle kubeczki z długopisami, pilniczkami, cążkami i innymi drobiazgami ![]() Szukałam dr Schellera i podobno miesiąc temu wycofano go z drogerii!!! Niby uciekają z Polski... Następna firma ucieka od nas? ![]()
![]() |
#4077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dodaję do zwykłej glinki oliwę z oliwek lub olej lniany, bo tylko takie mam, i jeszcze 2-3 krople olejku eterycznego (mam ich sporo więc jest w czym wybierać i maseczka za każdym razem jakby trochę inna - nie lubię rutyny ![]() Edytowane przez Derella Czas edycji: 2011-07-07 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz z innej beczki, jestem już po drugim teście tej odżywki: http://estyl.pl/john-masters-organic...kosc-113g.html I jest dziewczyny pięknie! Moje włosy jak na razie chłoną żel jak głupie. Odżywka nie obciąża, pięknie nawilża i baaaardzo poprawia objętość ![]() Celowo nie napiszę teraz dużo, bo chcę zobaczyć jak sprawdzi się dłużej stosowana. Nie żałuję, że kupiłam, choć zakup był impulsywny. Poużywam JMO kilka dni i wtedy dam znać więcej tym, co chciałyby, ale się boją ![]()
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
caameroon i anula_ga plan jest, trzymać się muszę, a co! wprowadzić ruch w życie mi się udalo, zdrowo się odżywiam już ladnych parę lat to i kosmetycznie konsekwentna i systematyczna będę zamiast na hurra wykupić wszystko co dostępne. Chociaż przyznaję, trudno jest się powstrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.