|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
zanetaa88 no wiem, że nie każdy ma 31 dni, ale 40 tygodni to 40 tygodni, więc czegoś mi tu brakuje
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka śliczności
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Lenka sliczna taki maly pyziak
![]() agadus bardzo ladna dziewczyna z ciebie ![]() patik twoj brzuszek zgrabniutenki |
|
|
|
#1235 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justynko dzisiaj o Was myslalam...dobrze, ze sie odezwalas. Szkoda mi Zuzinki, ze taka mala, a juz tyle przeszla, ale z drugiej strony, lepiej, ze mala, bo i nie bedzie pamietac i mam nadzieje, ze nozki szybko nabiora sprawnosci. Czekamy na Twoj staly kontakt z nami, bo pusto tu bez Ciebie. Cytat:
Cytat:
W kwesti szczepien: ja szczepilam i bede szczepic 5w1 Infanrix Ipv + Hib Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam dalej... |
|||||||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wiecie, że mamy już 8 dziewczynek i 8 chłopaków? idą łeb w łeb
|
|
|
|
#1238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i może jeszcze przed porodem bym wyskoczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja odkąd łykam żelazo jestem zatkana na amen ![]() Cytat:
Na pewno Ci to dobrze zrobiło na samopoczucie, co? ![]() Cytat:
Ja teraz w nocy latam do łazienki 4-5 razy ![]() Cytat:
Chociażby poglądową My też nic od nikogo dla małego nie mamy. NIC! Ale wcale mi z tym nie jest źle ![]() Właśnie pisałam Natce kiedyś, że jedyne rzeczy jakie naszemu dziecku kupił ktokolwiek poza nami, to kropelki od Shiry i kocyk od Natki właśnie Oczywiście zwróciłam kaskę, ale chociaż one to kupiły. A tak to nikt inny.
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Justi według moich obliczeń to termin powinnaś mieć na 12 lipca, jak miałaś ostatnią miesiączkę 05.10, a 12 lipca to wtorek
|
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1241 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też jestem wkurzona o ten wcześniejszy macierzyński bo jak przenosze o 2tyg a macierzyński i tak jest krótki a na wychowawczy nie ide Cytat:
kiedyś pisałyśmy o szkole gastronomicznej no i tak jakoś mi sie to w głowie dziwnie poukładało ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
ślicznotka
A mi się wszystko zatrzymało
|
#1243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dlugo lezalas? Ja bym chyba nie dala rade na wznak.
Cytat:
Frytki to nie wiem, ale ponoc placki ziemniaczane rewelacyjne. Kochana powiedz cos dzisiaj wachalas, a moze pilas ![]() Fajna jest, no nie? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Justi no to wyjaśnij z Panem sprawę
jestem ciekawa co powie ?!Vaniliowa a to nie powiedziała Ci gin że jak nie urodzisz do Tp to po 3 dniach się zgłosić na IP ?! bo mi tak powiedziała i liczę że wtedy mi wywoływać mała, a jak nie to nie wiem w sumie co mam zrobić, bo: 29.07 mam termin Tp a 30.07 konczy mi sie umowa w pracy, jeżeli mi nie przedłużą to z automatu idzie tak długo aż nie urodzę, w dniu kiedy rodzę i się okaże że nie przedłużają to idę do po zasiłek macieżyński, - chyba wyszlo malso maslane i sama juz nie wiem co chcialam napisc.. |
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanko fajna ta Twoja Lenka
Cytat:
...Zawsze coś
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
ktg na leżaco - jak ostatnio mialam to po kilku minutach spytalam czy moge sie na boku polozyc bo mi az słabo. polozna sie odwraca do mnie (cos pisala w papierach) i tekst "no ja tez sie dziwilam ze pani daje rade na plecach! oczywiscie że mozna na boku..." a ja głupia myslalam ze trzeba na plecach. nawet na porodowce jak bylam i poczatkowo mialam ktg to pamietam na plecach mnie chcieli pozolyc, ale ze bolalo za mocno i wolalam na boku to sama sie przekrecilam, polozna tylko przyszla poprawic sprzet bo cos nei stykało...
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Dobra idę spać
![]() Dobranoc mamuśki
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
EWitam, troszkę poodpisuje z całego dnia bo wcześniej nie mogłam się wyrobić - sezon ogórkowy się zaczął i robiłam z mamą ogóry - kiszone i sałatkę jedną
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzielna babeczka z Ciebie ![]() Ja robiłam w zeszły piątek i były przepyszne ale sporo zależy od gatunku bo z niektórych młodych ziemniaczków wychodzą zbyt ciapkowate. No na razie tyle odpisywania - musze reszte nadgonić - jeszcze 5 stron
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-07 o 22:36 |
|||
|
|
|
#1249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawstydzasz mnie ![]() Cytat:
Nie, za bardzo wodniste są. śliczniutka ![]() Brunetka, mąż delikatnie mówiąc dziecinnie się zachowuje...mam nadzieję że rzeczywiście tylko oglądał. Co do położnych i lekarzy - swojej gin nic nie dawałam, lekarzowi który był przy porodzie też nie. Myślałam po fakcie żeby coś dać drobnego położnej która była, i naprawdę super się opiekowała, ale jakoś tak wyszło że nie daliśmy. Jedyne co to czekoladki położnym które potem się opiekowały na sali poporodowej. Cytat:
![]() Dzieć mi dzisiaj na świeżym powietrzu przespał popołudnie jak suseł, pobudka na 15 minut do jedzenia i od razu momentalnie zasypiał ![]() a teraz już też śpi więc i ja zmykam, dobranoc!
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na KTG ostatnio leżałam na wznak cały czas
![]() Na samym początku położna ułożyła mnie na boku ale w tej pozycji słabo było słychać małą i kazała mi się położyć na plecach, wtedy już było dużo lepiej słychać i tak już zostałam. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- w ogóle dziewczyny to powiem Wam że jestem mocno zdziwiona tymi prezentami dla lekarzy itd.. ![]() Byłam przekonana że ten zwyczaj już dawno zamarł, bo to taki PRLowski cień, ale widzę że w wielu miejscach jeszcze istnieje.. ![]() To chyba zależy od regionu?
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
zanka gratuluje sliczne malenstwo
![]() jestem wykończona mój 3 latek dał mi w kość, martwię się o tego mojego bąbla....buuuuu ...rycze jak glupia a reszta towarzyswa spi |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać,
jutro trzeba rano wstać. Obiad ugotować, trochę poprasować. Potem poleniuchować i w nocy pobuszować ale męża nie mam |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis zaliczylismy pierwszy spacer
![]() Pani pediatra powiedziala ze na spokojnie mozemy odrazu wychodzic, po spacrku Sara obudziła sie głodna jak wilk ![]() Wstawiam fotki ze spacerku i kąpieli w wiaderku, dziś tak sie wyluzowała ze zrobiła kupe do wody |
|
|
|
#1254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczna, jak wy ja trzymacie za szyje???
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się należą za pierwszy spacerek ![]() A to zdjęcie w tym wiaderku najlepsze!
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
bardziej tak pod brode niz za szyje ![]() widok jak odlatuje w wodzie bezcenny musi byc tam jej mega przyjemnie!
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jaka położna, bo mnie na pato różnie kładli, albo na boku, albo na plecach, jedne kazały nogi prostować inne podkurcza. Ja tam się zawsze tyle nakręciłam przy tym ktg ![]() Brumku też chciałam mieć siostre, a los mi jedynie brata ofiarował. Ja bym chętnie coś Tymkowi kupiła, bo ja uwielbiam dawać prezenty Na razie Agatka nawet od sąsiadki dostała śpioszki i kaftanik, a od dziadków nic. ale szczerze mam to w :upie:Abstrahując mam pytanko ten syrop to, ze tak powiem zmienia konsystencje tego czego trzeba się pozbyć? Mała wykompana , najedzona i spi, wiec ja ide się szybko popluskać i korzystać ze snu dziecka |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się położne zawsze pytają czy lepiej mi na plecach czy na boku. Mi to obojętne, raz leżałam na plecach raz na lewym boku
Na plecach Młody zawsze szaleje.
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
carmelata fota w wiaderku wymiata
mala jest sliczna---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- a co do prezentow nam tesciowa oddala za lozeczo,taki miala gest,a jak lozeczko zlozylismy i przyjechali do nas to tesc stwierdzil ze to bezsensu ze kupywalismy bo u nich jest stare po moim mezu i jeszcze jego bracie to bedzie ponad 30 lat a jest identyczne,no kat rodzice dali nam na wozek tzn dolozyli nam 1000 zł i mamuska kupila pare ubranek,jak dlamnie to duza pomoc pare zlotych odpadlo ![]() moja tesiowa stwierdzila ze wozek za drogi dobry wozek to mozna kupic za 500 zł a nie 1500,bo tz brat taki kupil 7 lat temu ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- iustyna zycze malutkiej duzo zdrowka serce sie kraja jak takie malenstwo cierpi,ale napewno wszystko dobrze sie skonczy,z to trzymam mocno kciuki |
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na zdjęciach reklamowych, to się wydaje że te dzieci się tam ledwo mieszczą i mają ciasno. A tu widać że jeszcze trzy takie Sarunie by weszły i byłby luzik Cytat:
Ja żadnego rodzeństwa nie ma, czego trochę nie mogę darować moim rodzicom Bo wiem, że to z takiego wygodnictwa ich a nie z innych przyczyn (że np. nie mogli).A syrop troszkę zmienia. W takim sensie, że nadaje poślizg (Rany o czym my tu gadamy Ale absolutnie nie działa tak jak jakieś Xenny czy coś że po prostu leci z Ciebie i boli brzuch. Tu tego nie ma ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- A propos tych pozycji do leżenia, to ja nie znoszę w tej zaawansowanej ciąży leżeć na lewym boku. Czyli tym zalecanym. Najbardziej lubię na plecach i na prawym. A Tymek rusza się rzeczywiście najmocniej gdy leżę na plecach.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

) co podobno zaczyna sie po 3 tygodniu zycia.. poza tym tak ladnie przybrala na wadze ze dostala od Pani doktor pozwolenie na dluzszy sen po kąpieli az 6 godzin bez budzenia na jedzenie
i bolące

Zakończone: 2

ewentualnie sklonowana
Moja do mnie zadzowniła przez całą ciążę raz! przepraszam..... zadzwonić to zadzwonila ze słowami "Daje Ci Madzie bo chciala zadzwonić", a ona napisała smsa "Jak sie czujesz?" jak wylądowałam po tym ostatnim w szpitalu........ ogólnie jak tam jedziemy to się zachowuje jakby moje brzucha nie zauważała
Ja jestem totalnie pokręcona, ale od kiedy je biorę to nie mam problemów z zaparciami.
we śnie - nie mam pojęcia 

dzielna babeczka z Ciebie
zębole