depilacja depilatorem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 18:39   #1
onanowaa
Raczkowanie

Talking

depilacja depilatorem

hej hej hej
która z was depiluje się depilatorem i jakiej marki ?
i czy któraś odważyła się wydepilować sobie w ten sposób okolice bikini ?
ja używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...soft-2170.html ale musze wymienić go na nowszy model , a jeżeli chodzi o okolice bikini to w sumie tylko tam się depiluje , na początku bolało jak cholera ale po kilku razach ból jest "normalny" natomiast jeżeli chodzi o nogi to nie wytrzymuje bólu i jakoś nie mogę się przekonać nawet po kilku razach

If the food don't kill ya , the service will.
onanowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 18:51   #2
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dot.: depilacja depilatorem

Ja mam depilator Philipsa 6495. Golę nim nogi i pachy, bikini bym się nie odważyła golić depilatorem Mam niski próg bólu
Stary 2011-07-07, 18:58   #3
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez onanowaa Pokaż wiadomość
hej hej hej
ja używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...soft-2170.html ale musze wymienić go na nowszy model , a jeżeli chodzi o okolice bikini to w sumie tylko tam się depiluje , na początku bolało jak cholera ale po kilku razach ból jest "normalny" natomiast jeżeli chodzi o nogi to nie wytrzymuje bólu i jakoś nie mogę się przekonać nawet po kilku razach
dlatego ja woskuję nogi i resztę
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 19:19   #4
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Ja mam depilator Philipsa 6495. Golę nim nogi i pachy, bikini bym się nie odważyła golić depilatorem Mam niski próg bólu
mój próg bólu jest na minusie ale jakoś się przełamałam i prawie w ogóle nie boli , a nogi czy pod pachami czy na rękach itd jadę maszynką a czasami woskiem , depilatorem bym nie wytrzymała

Stary 2011-07-07, 19:35   #5
the_kasias
Zadomowienie

o matko depilator i bikini? aaa, aż mnie zabolało ;P
ja depilatorem tlyko nogi potrafię depilować
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 19:50   #6
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja mam poki co najzwyklejszego brauna, gole tylko nogi, pach ani bikini bym sie nie odwazyla.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 20:30   #7
platekrozy
Zakorzenienie

Aaaaaaaa aż zabolało,jak sobie wyobraziłam taką jazdę.Wolę częściej,a nie czuć takiego bólu.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 20:58   #8
malagaw
Zakorzenienie

Mam jakiegoś starego Philipsa, bez jakichkolwiek nakładek czy innych mających niwelować ból akcesoriów, depiluję nim tylko nogi - nie odważyłabym się nawet pod pachami, co dopiero mówić o bikini
Stary 2011-07-07, 21:24   #9
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa aż zabolało,jak sobie wyobraziłam taką jazdę.Wolę częściej,a nie czuć takiego bólu.
mi strasznie szybko włoski odrastają więc musiałabym się golić codziennie , a że mam wrażliwą skórę w okolicach bikini to robią mi się rany i nie da się z bólu wydepilować maszynką bo jestem cała zakrwawiona ;/ dlatego wolę użyć depilatora i przemęczyć i mieć chwile spokoju , a najwyżej maszynką tylko poprawić

Stary 2011-07-07, 21:52   #10
jaksy
Zasiedzenie

Ja mam stray model Brauna bez żadnych ulepszaczy, nakładek etc. Użyty z trzy razy może. Chociaż podczas depilacji zawsze miałam w drugiej ręce kawał mięcha z zamrażalnika, za każdym razem umierałam z bólu. Depilowałam tylko nogi. Raz zdarzyło mi się przejechać pachę i skończyło się krwawą plamą. Nie dla mnie takie rzeczy, za słabe serce mam
Stary 2011-07-07, 22:05   #11
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Mam dwa.
Brauna do uzywania pod woda, co to sie laduje - depiluje nim nogi, oraz starszego philipsa ktorego uzywam do depilacji pach (braun lapal mnie za skore bydlak).
Bikini raz wydepilowalam, bol potworny nie byl, ale poniewaz praktycznie leciala mi krew z kazdego mieszka wlosowego - podziekowalam

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 22:10   #12
Ahnessa
Przyczajenie

Ja kupiłam sobie depilator ale prawie wgl go nie używam. Kupiłam sobie z Phillipsa chociaż chciałam z Brauna ale na takiego lepszego nie było mnie stać (za młoda jestem). Na początku myślałam, że wytrzymam ale się przeliczyłam i nie wytrzymuję nawet całej nogi przejechać.. Mój rekord to chyba 5 cm na łydce. Moją mamę za to mniej boli więc daję jej co jakiś czas. Niech chociaż ona skorzysta.
Ahnessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 22:35   #13
poldzia89
Zadomowienie

z doświadczenia wiem że najgorszy jest pierwszy raz, każdy kolejny boli coraz mniej. ale okolice bikini ? oj nie odważyłabym się

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 22:54   #14
Ms_M
Raczkowanie

Jeżeli twój próg bólu jest taki, że wydepilowałaś sobie bikini to nogi powinny być dla ciebie bułką z masłem xD

Ja czasem golę nogi depilatorem, ponieważ boję się wrastania włosków i za każdym razem boli tak samo: Masakrycznie!!!!
Ms_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 22:58   #15
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej hej
Mam ten sam.
Leży nieużywany od dwóch lat
Jak jeszcze potrafiłam się przeboleć i depilować nim nogi, były to tylko łydki, nic innego nie wchodziło w grę. A próg bólu mam ponoć bardzo wysoki, więc to chyba kwestia twardego, gęstego jak u faceta zarostu .
Włosy kilka razy depilowane są slabsze i przy kolejnych razach ból jest mniejszy.
Podziwiam osoby, które są w stanie wydepilować w ten sposób pachy, jeśli miałabym dostęp tylko do depilatora, zapewne chodziłabym nieogolona, niestety.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 23:01   #16
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ms_M Pokaż wiadomość
Jeżeli twój próg bólu jest taki, że wydepilowałaś sobie bikini to nogi powinny być dla ciebie bułką z masłem xD

Ja czasem golę nogi depilatorem, ponieważ boję się wrastania włosków i za każdym razem boli tak samo: Masakrycznie!!!!
no własnie chodzi o to że mój próg bólu jest na minusie ,
a depiluje bikini bo tak jak mówiłam wcześniej mam problem z nadwrażliwą skórą , aczkolwiek pierwsze 3 razy miałam łzy w oczach koszmar... natomiast teraz lekki ból , natomiast spróbowałam dzisiaj wydepilować nogi.... przeciągnęłam 3 paski z zaciśniętymi zębami i podziękowałam , nie wiem na jakiej zasadzie to działa , może dlatego że nogi to większa powierzchnia

Stary 2011-07-08, 02:07   #17
Akashka
Zadomowienie

Ja mam depilator z Brauna, cos jak Twoj tylko ze zielony. Kupiony zupelnie nie dawno Depilowalam najpierw nogi do kolana, pozniej zaczelam tez na kolanem a ostatnio odwazylam sie bikini tez. Bolalo jak cholera i co jakis czas musialam robic glebokie wdechy ale mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie juz lepiej Na nogach juz teraz bol jest minimalny. Najgorzej wyrwac pierwszy wlos a pozniej juz jest ok Pachy tez probowalam golic ale tak bolalo ze przestalam. Moze sie jeszcze kiedys odwaze bo pewnie tez tylko ten pierwszy raz taki zly

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 02:18   #18
Kloe
Zadomowienie

Cytat:
hej hej hej
Mam taki sam jak ty tyle, że bez tych rolek.
Niestety depilacja (uda głównie) sprawia mi duży ból, czasem już tego nie wytrzymuję . Bikini bym się nie odważyła raczej.
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 10:43   #19
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kloe Pokaż wiadomość
Mam taki sam jak ty tyle, że bez tych rolek.
Niestety depilacja (uda głównie) sprawia mi duży ból, czasem już tego nie wytrzymuję . Bikini bym się nie odważyła raczej.
ja właśnie też mam bez nasadek masujących i w sumie musze zaopatrzyć się w jakiś nowszy , z nasadkami , jakiś chłodzący albo coś , bo tak to samobójstwo umysłowe

Stary 2011-07-08, 11:24   #20
ta_iwona
Rozeznanie

ja mam takiego philipsa zwykły, więc ból niestety jest
do pach i bikini używam po prostu golarki zwykłej

SzpiegZKrainyDeszczowców

możesz podać model/wklić linka tego brauna do używania pod wodą?
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 11:47   #21
Hortencja
Zadomowienie

Też mam Philipsa, nie jakiś super wypaśny model, bo mam go już z 5 lat, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Nogi jadę równo całe- i łydki i uda- i nie sprawia mi to żadnego bólu. Kiedyś depilowałam bikini po bokach ale strasznie zaczęły mi wrastać włoski i musiałam przestać.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 13:19   #22
Reme
Zadomowienie

Ja też mam Brauna, z możliwością depilacji w wodzie:
http://www.braun.com/pl/female-groom...lk-epil-7.html

Czy jest lepszy niż inne to się nie wypowiem, bo jest to mój pierwszy depilator. Podoba mi się, że po zmianie głowicy przekształca się w golarkę. W 100% włosków nie wyrywa, można dopatrzyć się, że zostawia nieliczne krótkie włoski, ale właściwie się ich nie wyczuwa i nogi są gładkie.

Jakoś nie mogę się odważyć, aby użyć go do bikini i pach Aż mnie skręca, kiedy pomyślę, jaki to musi być ból... Ale jeszcze nie korzystałam z niego w wodzie, więc może wypróbuję go w ten sposób na bikini i pachy.

Nogi depiluje się dobrze, choć za pierwszym razem depilacja zajęła mi dwa dni (jedna noga jednego dnia, drugiego druga) Ale teraz jest ok, ból jest, ale do zniesienia, w niektórych miejsach czuć tylko drobne ukłucia. Nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w odczuwaniu bólu, gdy założę nasadkę masującą, ot przyjemniej się jeździ po nodze, dlatego jej używam.

Podziwiam, że możesz wydepilować sobie bikini, ale nóg nie. Ja mam wrażenie, że przy próbie depilacji bikini skończy się rzezią Już kilka razy byłam blisko depilacji pach, ale się rozmyślałam gdy włączyłam depilator i usłyszałam jego warkot

Mam jeszcze pewne wątpliwości co do depilacji pach i bikini. Skóra nie jest tam tak napięta jak na nogach, więc czy nie "wciąga się" w depilator? Raz, gdy depilowałam sobie nieuważnie okolicę kolana, to depilator uszczypnął mi skórę i na pewno nie chciałabym przeżyć tego w okolicy bikini

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:28
Reme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:10   #23
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Ja też mam Brauna, z możliwością depilacji w wodzie:
http://www.braun.com/pl/female-groom...lk-epil-7.html

Czy jest lepszy niż inne to się nie wypowiem, bo jest to mój pierwszy depilator. Podoba mi się, że po zmianie głowicy przekształca się w golarkę. W 100% włosków nie wyrywa, można dopatrzyć się, że zostawia nieliczne krótkie włoski, ale właściwie się ich nie wyczuwa i nogi są gładkie.

Jakoś nie mogę się odważyć, aby użyć go do bikini i pach Aż mnie skręca, kiedy pomyślę, jaki to musi być ból... Ale jeszcze nie korzystałam z niego w wodzie, więc może wypróbuję go w ten sposób na bikini i pachy.

Nogi depiluje się dobrze, choć za pierwszym razem depilacja zajęła mi dwa dni (jedna noga jednego dnia, drugiego druga) Ale teraz jest ok, ból jest, ale do zniesienia, w niektórych miejsach czuć tylko drobne ukłucia. Nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w odczuwaniu bólu, gdy założę nasadkę masującą, ot przyjemniej się jeździ po nodze, dlatego jej używam.

Podziwiam, że możesz wydepilować sobie bikini, ale nóg nie. Ja mam wrażenie, że przy próbie depilacji bikini skończy się rzezią Już kilka razy byłam blisko depilacji pach, ale się rozmyślałam gdy włączyłam depilator i usłyszałam jego warkot

Mam jeszcze pewne wątpliwości co do depilacji pach i bikini. Skóra nie jest tam tak napięta jak na nogach, więc czy nie "wciąga się" w depilator? Raz, gdy depilowałam sobie nieuważnie okolicę kolana, to depilator uszczypnął mi skórę i na pewno nie chciałabym przeżyć tego w okolicy bikini
a matko hahah :d powinni zrobić depilator ktory wydaje jakieś melodyjki relaksacyjne bo ja mam tak samo jak usłysze warkot to siódme poty mnie zalewają a jeżeli chodzi o "luźną" skórę to ja sobie ją naciągam , zaciskam zęby i jade , może dlatego że skóra nie jest tak napięta bo boli mnie mniej ? , no nie wiem , aczkolwiek wole się depilować na bikini niz na nogach może poprostu jestem inna

Stary 2011-07-08, 17:10   #24
laylaaa
Zakorzenienie

Ja mam Brauna Silk Epil ever soft, niestety rzadko go używam bo mam tendencję do wrastających włosków, poza tym za bardzo mnie boli (łydki jestem w stanie wydepilować tylko do połowy).
Jeśli chodzi o bikini, to o dziwo ból jest dla mnie dużo bardziej znośny niż przy depilacji nóg. I też zawsze naciągam skórę, wtedy mniej boli.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:29   #25
srubka26
Przyczajenie

A ja po 2-3 miesięcznej depilacji wróciłam do maszynki.... Depilator nie jest w cale taki super. Włosy rosną i tak, wszystkiego od razu się nie wyrwie , mało dokładnie depiluje ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-520366). Niestety może dobry jest na zimę... gdy i tak się ubiera rajstopy, ale latem niestety u mnie się nie sprawdza...
srubka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:44   #26
Doris Day
Zadomowienie

Używam starego Brauna, początkowo depilowałam nim tylko łydki, potem uda, czasem okolice bikini. Po kilku latach woskowania pach u kosmetyczki stwierdziłam, że dla oszczędności przerzucę się na depilator (gdybym nie woskowała ich wcześniej chyba bym się nie odważyła na takie tortury W porównaniu z kosmetyczką chyba jednak włoski bardziej wrastają.

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Doris Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 17:32   #27
renia_8484
Przyczajenie

ja też jestem w podobnej sytuacji, depilacja golarką sprawia taki ból, że wytrzymać się nie da. Zdecydowałam się na depilacje aparatem emax, jak narazie efekt jest widoczny i zadawalający, zobaczymy co będzie później
renia_8484 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości