|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
depilacja depilatorem
hej hej hej
![]() która z was depiluje się depilatorem i jakiej marki ? i czy któraś odważyła się wydepilować sobie w ten sposób okolice bikini ? ![]() ja używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...soft-2170.html ale musze wymienić go na nowszy model , a jeżeli chodzi o okolice bikini to w sumie tylko tam się depiluje , na początku bolało jak cholera ale po kilku razach ból jest "normalny" natomiast jeżeli chodzi o nogi to nie wytrzymuje bólu i jakoś nie mogę się przekonać nawet po kilku razach
|
|
#2 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: depilacja depilatorem
Ja mam depilator Philipsa 6495. Golę nim nogi i pachy, bikini bym się nie odważyła golić depilatorem
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jadę maszynką a czasami woskiem , depilatorem bym nie wytrzymała
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
o matko depilator i bikini? aaa, aż mnie zabolało ;P
ja depilatorem tlyko nogi potrafię depilować
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam poki co najzwyklejszego brauna, gole tylko nogi, pach ani bikini bym sie nie odwazyla.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaa aż zabolało,jak sobie wyobraziłam taką jazdę.Wolę częściej,a nie czuć takiego bólu.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jakiegoś starego Philipsa, bez jakichkolwiek nakładek czy innych mających niwelować ból akcesoriów, depiluję nim tylko nogi - nie odważyłabym się nawet pod pachami, co dopiero mówić o bikini
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mieć chwile spokoju , a najwyżej maszynką tylko poprawić
|
|
|
#10 |
|
Zasiedzenie
|
Ja mam stray model Brauna bez żadnych ulepszaczy, nakładek etc. Użyty z trzy razy może. Chociaż podczas depilacji zawsze miałam w drugiej ręce kawał mięcha z zamrażalnika, za każdym razem umierałam z bólu. Depilowałam tylko nogi. Raz zdarzyło mi się przejechać pachę i skończyło się krwawą plamą. Nie dla mnie takie rzeczy, za słabe serce mam
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam dwa.
Brauna do uzywania pod woda, co to sie laduje - depiluje nim nogi, oraz starszego philipsa ktorego uzywam do depilacji pach (braun lapal mnie za skore bydlak). Bikini raz wydepilowalam, bol potworny nie byl, ale poniewaz praktycznie leciala mi krew z kazdego mieszka wlosowego - podziekowalam
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłam sobie depilator ale prawie wgl go nie używam. Kupiłam sobie z Phillipsa chociaż chciałam z Brauna ale na takiego lepszego nie było mnie stać (za młoda jestem). Na początku myślałam, że wytrzymam ale się przeliczyłam i nie wytrzymuję nawet całej nogi przejechać.. Mój rekord to chyba 5 cm na łydce. Moją mamę za to mniej boli więc daję jej co jakiś czas. Niech chociaż ona skorzysta.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli twój próg bólu jest taki, że wydepilowałaś sobie bikini to nogi powinny być dla ciebie bułką z masłem xD
Ja czasem golę nogi depilatorem, ponieważ boję się wrastania włosków i za każdym razem boli tak samo: Masakrycznie!!!! |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leży nieużywany od dwóch lat ![]() Jak jeszcze potrafiłam się przeboleć i depilować nim nogi, były to tylko łydki, nic innego nie wchodziło w grę. A próg bólu mam ponoć bardzo wysoki, więc to chyba kwestia twardego, gęstego jak u faceta zarostu .Włosy kilka razy depilowane są slabsze i przy kolejnych razach ból jest mniejszy. Podziwiam osoby, które są w stanie wydepilować w ten sposób pachy, jeśli miałabym dostęp tylko do depilatora, zapewne chodziłabym nieogolona, niestety.
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a depiluje bikini bo tak jak mówiłam wcześniej mam problem z nadwrażliwą skórą , aczkolwiek pierwsze 3 razy miałam łzy w oczach koszmar... natomiast teraz lekki ból , natomiast spróbowałam dzisiaj wydepilować nogi.... przeciągnęłam 3 paski z zaciśniętymi zębami i podziękowałam , nie wiem na jakiej zasadzie to działa , może dlatego że nogi to większa powierzchnia
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam depilator z Brauna, cos jak Twoj tylko ze zielony. Kupiony zupelnie nie dawno
Depilowalam najpierw nogi do kolana, pozniej zaczelam tez na kolanem a ostatnio odwazylam sie bikini tez. Bolalo jak cholera i co jakis czas musialam robic glebokie wdechy ale mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie juz lepiej Na nogach juz teraz bol jest minimalny. Najgorzej wyrwac pierwszy wlos a pozniej juz jest ok Pachy tez probowalam golic ale tak bolalo ze przestalam. Moze sie jeszcze kiedys odwaze bo pewnie tez tylko ten pierwszy raz taki zly
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety depilacja (uda głównie) sprawia mi duży ból, czasem już tego nie wytrzymuję . Bikini bym się nie odważyła raczej.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w sumie musze zaopatrzyć się w jakiś nowszy , z nasadkami , jakiś chłodzący albo coś , bo tak to samobójstwo umysłowe
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
ja mam takiego philipsa
zwykły, więc ból niestety jest![]() do pach i bikini używam po prostu golarki zwykłej SzpiegZKrainyDeszczowców możesz podać model/wklić linka tego brauna do używania pod wodą?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Też mam Philipsa, nie jakiś super wypaśny model, bo mam go już z 5 lat, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Nogi jadę równo całe- i łydki i uda- i nie sprawia mi to żadnego bólu. Kiedyś depilowałam bikini po bokach ale strasznie zaczęły mi wrastać włoski i musiałam przestać.
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam Brauna, z możliwością depilacji w wodzie:
http://www.braun.com/pl/female-groom...lk-epil-7.html Czy jest lepszy niż inne to się nie wypowiem, bo jest to mój pierwszy depilator. Podoba mi się, że po zmianie głowicy przekształca się w golarkę. W 100% włosków nie wyrywa, można dopatrzyć się, że zostawia nieliczne krótkie włoski, ale właściwie się ich nie wyczuwa i nogi są gładkie. Jakoś nie mogę się odważyć, aby użyć go do bikini i pach Aż mnie skręca, kiedy pomyślę, jaki to musi być ból... Ale jeszcze nie korzystałam z niego w wodzie, więc może wypróbuję go w ten sposób na bikini i pachy. Nogi depiluje się dobrze, choć za pierwszym razem depilacja zajęła mi dwa dni (jedna noga jednego dnia, drugiego druga) Ale teraz jest ok, ból jest, ale do zniesienia, w niektórych miejsach czuć tylko drobne ukłucia. Nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w odczuwaniu bólu, gdy założę nasadkę masującą, ot przyjemniej się jeździ po nodze, dlatego jej używam.Podziwiam, że możesz wydepilować sobie bikini, ale nóg nie. Ja mam wrażenie, że przy próbie depilacji bikini skończy się rzezią Już kilka razy byłam blisko depilacji pach, ale się rozmyślałam gdy włączyłam depilator i usłyszałam jego warkot ![]() Mam jeszcze pewne wątpliwości co do depilacji pach i bikini. Skóra nie jest tam tak napięta jak na nogach, więc czy nie "wciąga się" w depilator? Raz, gdy depilowałam sobie nieuważnie okolicę kolana, to depilator uszczypnął mi skórę i na pewno nie chciałabym przeżyć tego w okolicy bikini
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-07-08 o 13:28 |
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o "luźną" skórę to ja sobie ją naciągam , zaciskam zęby i jade , może dlatego że skóra nie jest tak napięta bo boli mnie mniej ? , no nie wiem , aczkolwiek wole się depilować na bikini niz na nogach może poprostu jestem inna
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Brauna Silk Epil ever soft, niestety rzadko go używam bo mam tendencję do wrastających włosków, poza tym za bardzo mnie boli (łydki jestem w stanie wydepilować tylko do połowy).
Jeśli chodzi o bikini, to o dziwo ból jest dla mnie dużo bardziej znośny niż przy depilacji nóg. I też zawsze naciągam skórę, wtedy mniej boli.
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
A ja po 2-3 miesięcznej depilacji wróciłam do maszynki.... Depilator nie jest w cale taki super. Włosy rosną i tak, wszystkiego od razu się nie wyrwie
, mało dokładnie depiluje ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-520366). Niestety może dobry jest na zimę... gdy i tak się ubiera rajstopy, ale latem niestety u mnie się nie sprawdza...
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Używam starego Brauna, początkowo depilowałam nim tylko łydki, potem uda, czasem okolice bikini. Po kilku latach woskowania pach u kosmetyczki stwierdziłam, że dla oszczędności przerzucę się na depilator (gdybym nie woskowała ich wcześniej chyba bym się nie odważyła na takie tortury
W porównaniu z kosmetyczką chyba jednak włoski bardziej wrastają.
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
ja też jestem w podobnej sytuacji, depilacja golarką sprawia taki ból, że wytrzymać się nie da. Zdecydowałam się na depilacje aparatem emax, jak narazie efekt jest widoczny i zadawalający, zobaczymy co będzie później
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

i jakoś nie mogę się przekonać nawet po kilku razach 

.
. Bikini bym się nie odważyła raczej.
Aż mnie skręca, kiedy pomyślę, jaki to musi być ból... Ale jeszcze nie korzystałam z niego w wodzie, więc może wypróbuję go w ten sposób na bikini i pachy.