Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 21:41   #4801
ona911
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
ona911 Gratulacje piękna relacja Super że wszystko Wam się udało Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam dużo szczęścia na dalsze dni życia razem. Żeby każdy dzień Waszego życia był tak piękny i radosny jak ten dzień zaślubin. A wszystkie życzenia jakie usłyszeliście tego dnia niech się spełniają jedno po drugim. Dużo dobrego Kochana dla Ciebie i Twojego Męża

P.S. Ja również nie mogę doczekać się fotek
Cytat:
Napisane przez majka277 Pokaż wiadomość
Super, że widzę dobre opinie o Katarzynce mało tego, zachęcona Twoją relację skoczyłam dzisiaj do jubilera zamówiliśmy obrączki - wyjątkowe fasony po bardzo korzystnych cenach jestem ciekawa jak wyjdą i już nie mogę się doczekac miary
Ps. wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Bardzo dziękuję za życzonka
Majka możesz być spokojna o obrączki

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Kochana, przepiękna relacja - cieszę się bardzo, że wszystko tak świetnie się udało! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze! I bardzo żałuję, że nie udało nam się spotkać w dniu ślubu w tym samym kościele - bo doszły nas już słuchy od jednej z Wizażanek, która była na Twoim ślubie, że wyglądałaś obłędnie!!! Na pewno warto było Cię zobaczyć Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!
Dziękuję Ci moja kochana Ja Tobie i Twojemu Mężowi również życzę wszystkiego najlepszego. Przede wszystkim dużo szczęścia, miłości i zrozumienia
Mi również jest bardzo przykro, że się nie spotkałyśmy pod Kościołem życie...
Pozdrawiam Cię serdecznie i do napisania
Cytat:
Napisane przez olcia8889 Pokaż wiadomość
a co to za Pani Irenka??? bo ja teraz szukam jakiejś sprawdzonej fryzjerki na wesele
Pani Irenka z salonu Karola Brzyskiego- POLECAM !!!

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez malinova_ Pokaż wiadomość
Gratuluję! Wczułam się w ślubny klimat czytając Twoją relację
Bardzo dziękuję

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-07-07 o 21:38
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:51   #4802
Miecia85
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Karola_927 Pokaż wiadomość
margolka1986 jeżeli interesują Cię również busy to za chwilę podeślę namiary
też poproszę
Stary 2011-07-07, 22:05   #4803
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinova_ Pokaż wiadomość
Do mojego ślubu zostało 10,5 miesiąca... Mam już podpisaną umowę na szycie sukni, chciałam poprzymierzać wcześniej różne fasony, ale kompletnie mi się nie chce Zwłaszcza po Waszych opisach wizyt w salonach...
Mniej więcej od miesiąca kręci mi się w głowie. Kilka razy dziennie. Poszłam w końcu do lekarza, zrobiłam morfologię, ekg i coś czuję, że to dopiero początek tej zabawy ehhh
Ja też mam iść na salony, ale to pewnie dopiero jesienią - mój ślub równo za rok i 2 tygodnie. Chociaż w zasadzie nie wiem po co, bo górę i dół sukni mam już wybrane i nie sądzę, abym znalazła suknie z takimi samymi elementami w salonach. Ale kto wie, może chociaż coś podobnego będzie, zawsze to dobrze zobaczyć chociaż jakąś namiastkę tego, co chcę mieć.
I dużo zdrówka Ci życzę!
Stary 2011-07-07, 22:19   #4804
olcia8889
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość

Pani Irenka z salonu Karola Brzyskiego- POLECAM !!!
aha dzięki, znalazłam już do niej numer to jutro zadzwonię, a jak się kształtują ceny?? mam nadzieje ze nie jest strasznie drogo
olcia8889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:40   #4805
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olcia8889 Pokaż wiadomość
aha dzięki, znalazłam już do niej numer to jutro zadzwonię, a jak się kształtują ceny?? mam nadzieje ze nie jest strasznie drogo
Nie pamiętam ile płaciłam za próbną ale za ślubną 120zł Nie wiem czy drogo czy tanio..ale przynajmniej się nie bałam o to, że jak wyjdę od fryzjerki to się rozpłacze i będę musiała włożyć głowę pod kran

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-07-08, 00:28   #4806
Lotta_
Raczkowanie

monik_85 i ona911 wielkie dzięki za Wasze relacje! Życzę Wam takiego szczęścia jak w dniu ślubu na kolejne dni u boku Waszych mężów

Monik_85 też zamawiam ciasta u Tadka, powiedz mi proszę, ile blach zamówiłaś? I ile tam mniej więcej kg wchodzi na blachę? U nas też będzie 120 osób i teraz zastanawiam się czy nie za mało zamówiliśmy, skoro Ty piszesz, że mało co zostało:/ Sama nie wiem, z jednej strony nie chcę się nakręcać, a z drugiej, nieładnie by było jakby ciasta zabrakło.

Dziewczyny, czekamy na kolejne zdjęcia Waszych sukni - foto prosimy przesyłać na lubelskie.pm@gmail.com
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:49   #4807
Magda_84
Rozeznanie

Lotta widziałam suknię, pięknie dobrze, że zmieniłaś szarfę na białą, bo żółta nie pasuje do takiej sukni wcale. Ja jutro idę na przymiarkę, więc zdjęcia wrzucę wieczorkiem

i mam do Was dziewczynki pytanie odnośnie fryzurki ślubnej. Mam prostą grzywkę i zastanawiam się jaką fryzurkę sobie zrobić. Nie mogę po prostu upiąć z tyłu koka, bo nie będzie to pasowało do mojej twarzy z tą grzywką. Może macie jakieś propozycje? włosy są dość długie więc problemów w upięciem nie będzie, ale są niepodatne na wszelkie zabiegi więc jakbym pokręciła to by pewnie do wesela nie dotrwały
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:27   #4808
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Nie pamiętam ile płaciłam za próbną ale za ślubną 120zł Nie wiem czy drogo czy tanio..ale przynajmniej się nie bałam o to, że jak wyjdę od fryzjerki to się rozpłacze i będę musiała włożyć głowę pod kran
Dzięki za info A ile fryzur próbnych robiłaś?
Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
Monik_85 też zamawiam ciasta u Tadka, powiedz mi proszę, ile blach zamówiłaś? I ile tam mniej więcej kg wchodzi na blachę? U nas też będzie 120 osób i teraz zastanawiam się czy nie za mało zamówiliśmy, skoro Ty piszesz, że mało co zostało:/ Sama nie wiem, z jednej strony nie chcę się nakręcać, a z drugiej, nieładnie by było jakby ciasta zabrakło.
podczepiam się pod pytanie
U nas pewnie będzie ok. 110 os. i nie wiem ile kg/dag ciasta liczy się na głowę i ile trzeba przygotować na gościńce - tym bardziej, że ciasta mamy w cenie i ewentualne "domówienie" większej ilości pewnie będzie po naszej stronie. Możecie pomóc ?
Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Lotta widziałam suknię, pięknie dobrze, że zmieniłaś szarfę na białą, bo żółta nie pasuje do takiej sukni wcale. Ja jutro idę na przymiarkę, więc zdjęcia wrzucę wieczorkiem
Zgadzam się suknia jest bogato zdobiona i kolorowy akcent w postaci tasiemki nie jest już potrzebny. Magda- czekam z niecierpliwością!
Cytat:
i mam do Was dziewczynki pytanie odnośnie fryzurki ślubnej. Mam prostą grzywkę i zastanawiam się jaką fryzurkę sobie zrobić. Nie mogę po prostu upiąć z tyłu koka, bo nie będzie to pasowało do mojej twarzy z tą grzywką. Może macie jakieś propozycje? włosy są dość długie więc problemów w upięciem nie będzie, ale są niepodatne na wszelkie zabiegi więc jakbym pokręciła to by pewnie do wesela nie dotrwały
Ciężko coś doradzić tak wirtualnie... Myślę, że jakiś finezyjny splot mógłby fajnie wyglądać, wklejam poglądowe zdjęcie

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-07-08 o 13:13
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:49   #4809
ona911
Rozeznanie

Cytat:
monik_85 i ona911 wielkie dzięki za Wasze relacje! Życzę Wam takiego szczęścia jak w dniu ślubu na kolejne dni u boku Waszych mężów
[/email]
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Dzięki za info A ile fryzur próbnych robiłaś?
P. Irena zrobiła mi na czesaniu próbnym chyba 4 czy 5..i nie szłam z żadnym zdjęciem. Zdałam się całkowicie na nią i się nie zawiodłam

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-07-08, 11:50   #4810
monik_85
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i za życzenia Gratuluję wytrwałości w przebrnięciu przez moją relację

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
podczepiam się pod pytanie
U nas pewnie będzie ok. 110 os. i nie wiem ile kg/dag ciasta liczy się na głowę i ile trzeba przygotować na gościńce - tym bardziej, że ciasta mamy w cenie i ewentualne "domówienie" większej ilości pewnie będzie po naszej stronie. Możecie pomóc ?
My zamówiliśmy 5 rodzajów ciast, z każdego po 4 blachy, czyli razem wyszło 20 blach. Waga blachy zależy od ciasta. Delicja, 3-Bit i toffi orzechowe okazały się w miarę lekkie i wyszło po ok 2,5 kg w blaszce, natomiast przekładaniec i trio były cięższe i dochodziły do 3,6kg w blaszce. My początkowo liczyliśmy 0,40kg ciasta na osobę bo tak mi doradziła Pani z Tadka (ponoć tak standardowo się zamawia przy 2-dniowym weselu) ale jak przyszły nam pojemniczki na gościńce (papierowe, prostokątne, mieszczące ładne 6 kawałków) to zadzwoniłam i domówiłam więcej ciasta i tak wyszło nam ogólnie nieco ponad 60kg ciasta (0,50kg na osobę). Wyszłam z założenia że lepiej jak zostanie niż ma zabraknąć Ale w sumie po weselu, poprawinach i rozdanych gościńcach zostały tylko 2 blachy ciasta pozbierane z pater, więc nie za wiele.

Także ciastka poszło sporo Goście jedli ciasta aż miło i co najfajniejsze zachwalali że takie dobre no ale moja rodzinka nie jest standardowa bo tak lubi ciasta, że nawet grill się nie odbędzie jak ciastka nie ma

Mam nadzieję, że pomogłam
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:54   #4811
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Nie umiem załączać zdjęć do forum, więc na naszego maila wysyłam Ci dwie fryzurki z prostą grzywką.

monik_85 Dziękuję za informacje odnośnie ciasta. Moja rodzina też ciasta może jeść bez przerwy, więc i tak na wszelki wypadek zamówiłam więcej. Ale uspokoiłaś mnie, że u Ciebie poszło tyle poszło w 2 dni, u mnie będzie tylko 1. Mam nadzieję, że wystarczy

PS: Dziewczynki, apeluję o podpisywanie się pod wiadomościami na naszej poczcie, bo tak nie wiadomo kto zadaje pytania i komu potem odpowiadać

Edytowane przez Lotta_
Czas edycji: 2011-07-08 o 12:05
Stary 2011-07-08, 12:38   #4812
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że pomogłam
Bardzo! Dziękuję
Stary 2011-07-08, 13:01   #4813
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Nie umiem załączać zdjęć do forum, więc na naszego maila wysyłam Ci dwie fryzurki z prostą grzywką.

monik_85 Dziękuję za informacje odnośnie ciasta. Moja rodzina też ciasta może jeść bez przerwy, więc i tak na wszelki wypadek zamówiłam więcej. Ale uspokoiłaś mnie, że u Ciebie poszło tyle poszło w 2 dni, u mnie będzie tylko 1. Mam nadzieję, że wystarczy

PS: Dziewczynki, apeluję o podpisywanie się pod wiadomościami na naszej poczcie, bo tak nie wiadomo kto zadaje pytania i komu potem odpowiadać
widziałam tą fryzurkę dla blondynki, tak się składa że też jestem blondynką i myślę że będzie pasowała, ale przekonam sie na próbnej. Dzięki wielkie
Jak ktoś ma jeszcze jakieś fryzurki gdzieś zapisane to niech wrzuca, ja bardzo chętnie obejrzę
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:21   #4814
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
widziałam tą fryzurkę dla blondynki, tak się składa że też jestem blondynką i myślę że będzie pasowała, ale przekonam sie na próbnej. Dzięki wielkie
Jak ktoś ma jeszcze jakieś fryzurki gdzieś zapisane to niech wrzuca, ja bardzo chętnie obejrzę
Cieszę się, że mogłam pomóc
Stary 2011-07-08, 13:30   #4815
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

A ja mam długie włosy, na co dzień takie sianowate trochę i w sumie nie będę robiła jakieś wypasionej fryzury z brokatem tylko sobie wyprostuję i jakoś upnę z tyłu ale to też do fryzjerki pójdę żeby nie wyglądało to jak codzienna fryzura a jak mam ślub we wrześniu 2012 to mam się już umówić np. jakbym chciała to tej Pani Ireny? A ona nie robi takich fryzur staroświeckich i w ogóle? Bo są takie fryzjerki starszych szkół że na każdą impreze brokat wciskają i ślimaki z włosów gdzie się da
Stary 2011-07-08, 19:41   #4816
ona911
Rozeznanie

Tu było kilka foteczek ....

Razem od...

...a tego dnia...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:04
Stary 2011-07-08, 19:57   #4817
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Kilka foteczek dostałam od gościa
wooooow!! ona911 jesteś absolutną pięknością! makijaż pięknie wydobył Twoją urodę!
wyglądałaś cudownie!
Stary 2011-07-08, 20:14   #4818
micca24
Raczkowanie

Cytat:
ona911
wyglądałaś pięknie, zjawiskowo..jestem pod wielkim wrażaniem.wiadomość do Ciebie poszła na pw,pozdrawiam
micca24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:15   #4819
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Ale z Ciebie ślicznotaprzepieknie wyglądalaś
Stary 2011-07-08, 20:34   #4820
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Ona911,wyglądałaś przecudnie
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:42   #4821
Lotta_
Raczkowanie

Ona911 - wyglądałaś olśniewająco!!! Nie mogę się napatrzeć
Stary 2011-07-08, 21:33   #4822
mag89
Raczkowanie

WOWWWPatrycja wyglądałaś pięknie pełna klasa i elegancja.Spóźnione życzenia Wszystkiego najlepszego na Waszej nowej drodze życia i żebyście zawsze byli tacy szczęśliwi jak na tych zdjęciach
Oczywiście dla wszystkich świeżo upieczonych mężatek również przesyłam serdeczne życzenia duuużo miłości i szczęścia dziewczyny
Ehh czytam Was prawie na bieżąco,ale jak już przebrne przez wszystkie posty to nawet nie mam siły się udzielać u nas ze spraw ślubnych to załatwone sprawy kościelne protokół,zamówione zapowiedzi,załatwiona licencja,goście zaproszeni(rozdaliśmy ok.170 sztuk),świadkowie wybrani,moja suknia się gdzieś tam szyje,kupiłam welon,butki,podwiązkę,suk ienkę na przywitanie gości i poprawiny i zamówiliśmy mięska na wiejski stół.Mam nadzieję,że ze wszystkim zdąrzymy bo jak narazie to sesja ,zapraszanie gości i remont mieszkania pochłaniały cały mój czas nawet z tż-etem nie mamy kiedy pobyć sami a to niestety się negatywnie odbija na naszych relacjach
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:42   #4823
karolinka85
Rozeznanie

Tak czytam i czytam i widzę, że dużo z Was zamawiało(przetapiało) bądź kupowało obrączki na Tumidajskiego..hmm chyba będe musiała się tam przejść i zobaczyć co i jak..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:53   #4824
moniczkar_
Raczkowanie

Zdjęcia Patrycji Rewelacja mówiłam że wyglądała zabójczo!! Jutro kolejna sobota i kolejne śluby Życzę wszystkiego naj naj naj nowym Pannom Młodym*
Ja jutro jestem starsza na weselu 3-dniowym i weselicho na 350 osób ja nie wiem jak dam rade Wesołej zabawy!!
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:09   #4825
margolka1986
Zakorzenienie

Ooona wyglądałas olśniewająco naprawdę moge zapytac gdzie kupowałas woalkę ?

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
Oczywiście dla wszystkich świeżo upieczonych mężatek również przesyłam serdeczne życzenia duuużo miłości i szczęścia dziewczyny
Ehh czytam Was prawie na bieżąco,ale jak już przebrne przez wszystkie posty to nawet nie mam siły się udzielać u nas ze spraw ślubnych to załatwone sprawy kościelne protokół,zamówione zapowiedzi,załatwiona licencja,goście zaproszeni(rozdaliśmy ok.170 sztuk),świadkowie wybrani,moja suknia się gdzieś tam szyje,kupiłam welon,butki,podwiązkę,suk ienkę na przywitanie gości i poprawiny i zamówiliśmy mięska na wiejski stół.Mam nadzieję,że ze wszystkim zdąrzymy bo jak narazie to sesja ,zapraszanie gości i remont mieszkania pochłaniały cały mój czas nawet z tż-etem nie mamy kiedy pobyć sami a to niestety się negatywnie odbija na naszych relacjach
U Nas tez zapraszanie, sprawy ślubne mieszkaniowe i tez chwilami mniej w tym wszytskim NAS co czasem powoduje spięcia..

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:31   #4826
monik_85
Raczkowanie

Ona911 genialne zdjęcia, ślicznie wyglądałaś

Wszystkiego najlepszego dla Lubelskich PM, które już jutro stają na ślubnym kobiercu
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 23:44   #4827
ana_01
Rozeznanie

ona911, powiedzieć, że wyglądałaś pięknie to mało! wyglądałaś prześlicznie!!!!!! Twój cały look, toczek, sukienka świetna- takich się nie znajdzie w salonach, niepowtarzalna, makijaż piękny! Gratuluje serdecznie i najlepszego dla Ciebie i Tzta! Czekam na zdjęcia od Marcina..
P.S. A jeszcze tak nie dawno szukałaś fotografa itd..a to raz dwa i po wszystkim Pozdrówki!
Stary 2011-07-09, 01:55   #4828
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Pati, powalające zdjęcia! Wyglądałaś przepięknie: kobieco, zmysłowo i seksowanie! Jesteś piękną babeczką, uwielbiam taki typ urody jak Twój Twoja suknia była cudowna, a woalka... och, ach, aż się nie da opisać A wszystko podkreślało jeszcze Twoją urodę... Bomba!!!!!!!!! Z niecierpliwością czekam na zdjęcia od fotografa!!!

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-07-09 o 01:57
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 06:32   #4829
majka277
Raczkowanie

Patrycja jednym słowem mistrzostwo świata jestem przekonana, że zachwyciłaś gości wyglądałaś przecudownieIdealny makijaż, zjawiskowa suknia WOW
a ja wczoraj całkiem przypadkiem spisałam protokół przedślubny czyli coraz bliżej...coraz bliżej..święta? nie nie coraz bliżej nasz dzień
Powodzenia dla wszystkich dzisiejszych panien młodych
majka277 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 07:29   #4830
posy
Raczkowanie

Witam wszystkie panny mlode! jestem nowa i mam pytanie - macie jakas opinie na temat trzech roz w Zemborzycach Dolnych? Bardzo mi sie tam podoba, ale nie wiem jak z jedzeniem itp.. Podpowiedzcie!
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości