|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Witaminko trzymam kciuki żeby tż szybko znalazł coś nowego
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam
![]() Umówiłam sie dzis wkońcu na badania prenatalne na 18 o 11,30
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się, ja też wciąż nie wiem, choć przeczucie mam na dziewczynkę...
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tż na pewno znajdzie pracę Mama kupiła dziś w lumpku dla Małego 2 pajacyki i koszulkę, wszystko za 2zł/szt. ![]() Kurczę ja nie jestem niby przesądna, ale bałam się wcześniej coś kupić, ale teraz widzę że ilość ciuszków powiększa się w zastraszającym tempie 5szt na tydzień kupionych A tu dopiero lipiec. A mama na to: " no jak miałam nie kupić jak 2 zł za sztukę, najwyżej będzie ich tyle że prać nie będziemy"
|
|
|
#3545 | ||
|
Raczkowanie
|
Śliczne ubranka!!! Szczególnie mi się podobają te półśpioszki!!
Było baaaaardzo dużo przecenionych ciepłych, takich właśnie zimowych ubranek w uniwersalnych kolorkach.Cytat:
troszkę cierpliwości, na pewno uda mu się szybko znaleźć!Cytat:
|
||
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jest na recepte ?? Może i ja bym sobie kupiła ![]() mam siostre w niemczech i mame może by mi przywiozły hmmm ![]() :conf used:---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Śliczny ![]() ale malutki masz w porównaniu z moim , najważniejsze żeby było zdrowe---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ja zaczne ciuszki kupować jak sie dowiem płci, ale czy to chłopiec czy dziewczynka mam mnóstwo ciuszków takze niewiem gdzie Ja to bede trzymać
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaak... ale.. tżet od dawna szuka pracy... z rok juz... w miedzyczasie łapie wszystko co sie da, przewaznie na zlecenie :/ 2 razy go wykiwali z kasą i za kwiecien i maj nie dostal w ogole kasy :/ umowe mu zabrali do podpisu dla szefa wiec nie ma dowodu ze pracowal bo do pipu by zglosil... cale zycie pracowal jako ochroniarz i ciezko teraz jakąkolwiek inna prace dostac.... teraz byl w indesicie, ale zwolnili wszystkich ktorych zatrudnili :/ masakra :/
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko na chwilkę i zaraz uciekam u nas miał być synke-tak obstawialiśmy,a jest córcia ![]() żadncyh ubranek jeszcze nie mamy,może teraz zacznę się rozgladać za wyprawką? Darussia a co to za rzecz ta z niemiec co chcesz??
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo proszę czyli intuicja zawiodła ![]() Fajnie że juz znasz płec. Darusia chce taki lek na kolke dla dziecka
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Witaminko mężczyzną z reguły łatwiej znaleźć prace, na pewno nie jest fajne szukanie pracy pod presją. Ale co zrobić, trzymam kciuki, żeby szybko się coś znalazło ![]() Jakie śliczne, super ubranka wypatrzyłaś ![]() Cytat:
, ale mam nadzieję, że też się niedługo dowiem A jak nie to trudno będzie jeszcze większa niespodzianka ![]() Ja nie Darusia ale ten lek nazywa się Sab Simplex, można go na ebayu kupić, bardzo wiele mam go poleca
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-07 o 18:38 |
|
|
|
|
#3552 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuski
Brzuszki śliczne, mój taki jak u dreamnes. Witam nowa mamusie Cytat:
jestem z siebie dumna![]() Cytat:
a moze położna by mogła? Tylko kurcze jakaś nowa jest i nie zdążyłam jeszcze jej poznać, mam nadzieje, ze jakaś w porządku będzie...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajne, aż czasem mi szkoda, ze te falbanki nie dla mojego szkraba. takie śliczności ostatnio w lumpku widziałam, ze szok... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Ja bylam dzis na usg i wszytsko ok w 20t1d dzidzia ma 20 cm i 410 g. Ustawila sie tak, ze tym razem nie dalo sie potwierdzic, ze to dziewczynka. Tak wiec to roznie z tymi badaniami bywa i chyba lepiej sie bardzo nie nastawiac, ciesze sie, ze wczesniej bylo widac Ale 100 % pewnosci to nie jest.Ja ostatnio bylam w lumpeksie i ceny takich dosyc znoszonych body, pajacyków dla dzieci to jakies 7-10 zl bylo. Sporo. najtaniej schodza rzeczy do 3 zl, ale jak ja bylam przy w miare nowej dostawie i wszytsko takie zniszczone to sie troche zniechecilam. Moze musze poszukac innego lumpeksu. Ja mam caly czas taki sam apetyt, a moja waga niewiele na plusie w sumie. aktualnie 1.5 kg. Mam wlasciwie jedna ciazowa zachcianke- mlode smazone ziemniaki, wlasciwie niezmienna od poczatku ciazy ![]() Od miesa mnie troszke odrzuca, zwlaszcza wieprzowiny, choc czasem cos wmuszam. Pogorszyla mi sie morfologia troche i choc zelazo mam jeszcze w normie to lekarz zalecil brac. Wlasciwie to biore witaminy materne plus DHA, ale tak w kratke wiec moze to tez dlatego. witaminka moj TZ tez bardzo dlugo szukal pracy, ale na szczescie znalazl prawie od razu po tym jak dowiedzielismy sie o ciazy. Wiem jaka to musi byc dla was frustrujaca sytuacja, trzymam kciuki. Trzymam kciuki za najblizsze wizyty i zeby wam sie udalo w koncu poznac plec
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie ostatnia bo są tutaj mamy grudniowe także one ostatnie ztego wątku sie dowiedzą. Ja mam nadzieje że 18 na prenatalnych sie dowiem to moze do M1 skoczymy cos kupić małemu . Własnie poczułam małego koło żeber ![]() mozliwe to ??? Bo to napewno był on to było takie rozepchanie sie. I to dośc mocno, aż spojrzałam na dół.---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Moje żelazo spadło poniżej normy ale jutro juz napewno kupię tabletki co mi przepisał ( juz tydzien idę do apteki). Wiecie jestem strasznie szczęśliwa że mam maluszka w brzuszku aż czasem to łezki mam ze szczęścia
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja przeczuć nie mam i jakoś już się nie nastawiam ![]() Aniolina najważniejsze, że z maluszkiem wszystko jest w porządku i wizyta udana ![]() Myszeczko tak chyba powinno być, że się cieszysz Daleko do tej apteki masz
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-07 o 20:59 |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro chce jechac na rynek z rana to moze jakiegos upoluje sobie. No Tż-ty sa jak dzieci.... jesli tylko pokazesz im , ze sie nie gniewasz , to zaraz przestaja sie starac i znow trzeba ich batem po plecach..ehhhRewelacyjne ciuszki!!! Ja narazie jakos nie mam weny do kupowania ubranek. Chyba z druga dzidzia jakos tak spokojniej sie to odbywa heheh. Zreszta po Filipciu do pierwszego roczku to mam takie unisex- trzeba tylko dokupic pare takich dziewczecych duperelek...ale rodzina juz sie zapowiedziala, ze nakupuje ciuszkow, wiec poki co- nie wydaje kasiory
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz spadam lulu , dobranoc
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
PRZEPRASZAM ZE NIE ODPOWIEM WSZYSTKIM ALE JESTEM W SZOKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Moja przyjaciolka ma termin na wtorek! badanie gbs wyszlo dodatnie, jej lekarz nie pracuje w szpitalu, nikogo ze szpitala nie zna ta moja psiapsiola no i jej polozna powiedziala ze to nic groznego! Bylam dzisiaj na wizycie i poprosilam moja gin ( juz w sumie przyjaciolke- moge ja tak nazwac) aby zwrocila uwage poloznym na ta moja kolezanke i moze ona akurat bedzie miala dyzur - zapisala sobie jej dane, po czym pyta o to badanie ja mowie ze wyszlo dodatnie i ze jej lekarz powiedzial ze po porodzie ma dostac antybiotyk, na co moja gin mowi ze w zadnym wypadku, ze juz ma brac , bo to jesli do 5 godzin nie zostanie po porodzie podany moze sepse u dziecka powodowac i nawet smierc!!!!!! zapisala na mnie recepte antybiotyk , powiedziala ze jesli do wtorku nie urodzi to ma przyjsc ze mna w srode na jej dyzur do szpitala, przebada ja dokladnie wszystko sprawdza i tak dalej.,... polozna i jej lekarz powiedzieli ze to nic groznego!!!!!!!!!! Pojechalam szybko do niej, powiedzialam jak sie sprawa ma pojechalysmy do apteki wykupila antybiotyk! Boze no ja w szoku jestem!!!! A u nas wsio dobrze, nie mam opryszczki ! ufffff.... lekki grzybek i mam gynalgin i nystatyne, z Oliwia mialam to samo i te same leki, po tygodniu minelo.. Podobno dziec nadal jest Kacprem i len spal! nawet sie nie obudzil przez pol godzinne usg! ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A teraz dalej..... sab simplex- oliwia miala takie kolki, ze wysylali nas na badania uszka, brzuszka iw szystkiego bo tak plakala niemal 24h ze lekarze nie wierzyli ze to kolka! Nie bylo tez leku w polskich aptekach ktorego bysmy nie wyprobowali, zamowilam sab simplex- przyslal mi kolega , po jednym podaniu do mleczka WSZYSTKO MINELO! Nie to dziecko!!!!!!!!!!! Teraz chce zapobiegawczo tez ze 2 buteleczki! Tylko jak bedziecie kupowaly to zwroccie uwage bo jest tez sab czeski- czytalam w internecie ze byly po tym czeskim przypadki zatrucia powaznego u paru dzieciaczkow. CIUSZKI SA BOSKIE! Ja uwielbiam lumpki i sama tez mam duzo rzeczy z lumpka mala tak samo i to sa przewaznie te najladniejsze ciuszki tak na prawde Ja dzisiaj widzialam wozek ktory upatrzylam, juz spacerowke i gapilam sie jakbym chciala go zjesc, ale przynajmniej oblukalam:P heheheheh
|
|
#3560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
extra brzusio
|
|
|
#3561 |
|
Raczkowanie
|
Ja ubranek na razie nie kupuje żadnych, po Matim jest cała komoda. Zakupiłam tylko cienki polarkowy kombinezon na wyjście ze szpitala, bo Mati urodził się końcem stycznia więc mam tylko zimówkę i dokupię tylko komplet na wyjście ze szpitala koszulkę, kaftanik, śpiochy i jakiś pajacyk. Mały jeszcze na dostaje ubranek, a po starszym mam tyle żeby troje dzieci obdzielił.
Jak dorwę czasu to popołudniu wrzucę fotki wózka i fotelika bo dzisiaj i w poniedziałek mam dyżur w przedszkolu a potem już wakacje. Ja na połówkowe idę w czwartek, ale wcześniej muszę zrobić mocz i morfologię. Jeżeli chodzi o L4 to chyba pójdę od 1 września, z Matim pracowałam do 7 stycznia, a urodził się 26. Mogłabym chodzić do pracy ale wrzesień jest bardzo ciężki mam grupę maluszków 24 dzieci. Trzeba podnosić, chodzić do toalety a ja z brzuchem w 8 miesiącu już nie będę taka sprawna. Porozmawiam o tym z lekarzem na następnej wizycie i dowiem się co on na to. Czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę, bo u mnie jest planowana w 38 tygodniu.
|
#3562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dreamnes ja tez licze na to ze popracuje najdluzej jak sie da- jakbym mogla do listopada to bym byla wniebowzieta. Darusia normalnie skandal z ta twoja kolezanka ![]() super ze twoja gin poszla na ustepstwo i wypisala tta recepte i ze moglas pomoc...a co to jest ten GBS????? pochwale sie swoimi zakupami wczorajszymi- tym razem dla mnie http://allegro.pl/hm-mama-tunika-cia...695221953.html http://allegro.pl/tunika-hm-mama-roz...695271048.html http://allegro.pl/1352-hm-mama-dla-c...688124412.html tylko sie boje ze L moze jednak sie okazac za duza- bo dzis rano mierzylam bluzke M ktora mam jeszcze z poprzedniej ciazy i jest ogromna...tzn tyyyle miejsca na brzuszek a wczoraj sie wybralam z siostra do naszego okrutnego centrum handlowego i zruinowalam sie na buty...takie sportowe co to niby z mojej pupy piekna brzoskwinie zrobia- sandaly...ale pocieszam sie ze wygodne jak kapcie a mi wygody potrzeba i nowa ksiazke mojego ulubioego autora dostalam wiec bylam mega zadowolona, szykuje mi sie weekend z ksiazka ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
ja prawdopodobnie bede miala bo maluchy jakos sie nie chca odkrecic a u mnie warunkow do SN jest bardzo duzo- musza byc donoszone, oba glowkowo ulozone, a jeszcze na dodatek poki co lozysko zachodzi na szyjke- modle sie o porod naturalny ale chyba bedzie ciezko... ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- co tak nic nie piszecie??? spicie jeszcze????
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-08 o 07:32 |
||||
|
|
|
#3563 |
|
Raczkowanie
|
Ja Mateusza urodziłam przez cc po 16 godzinach porodu naturalnego, był owinięty pępowiną wokół szyi i nóżki. Zapłaciłam za cesarkę w ostatnim momencie, mały nie urodziłby się inaczej. Dostał 5pkt, nie oddychał; przez rok zrobilismy więcej badan niż ja w całym swoim życiu, był rehabilitowany przez 7 miesięcy. Teraz lekarz zostawił mi wybór mogę spróbować rodzić sn, ale mogę się zdecydować na cc. Jeżeli okaże się że i tym razem mały się zawinie to bez chwili namysłu każe zrobic cc.
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
ale dlaczego w 38 TC?
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
ale wezcie mi wytlumaczcie dlaczego w takiej sytuacji- jezli zycie dziecka jest zagrozone- to musisz jedzcze placic za CC????????
|
|
#3565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co u Ciebie jest powodem, że już wiesz, że będzie cesarka? Witaminkaccc- z tą pracą, to musi być jakiś sposób, żeby dostać zapłate, ślad zatrudnienia? Składki przecież musiały być odprowadzane... Darusia- bo ja myślę,że to zależy od poglądów lekarza. Zakażenie GBS jest wskazaniem do podania antybiotyku w trakcie porodu (dają dożylnie) bo do zakażenia dziecka dochodzi przy porodzie, więc to czy wcześniej podawać antybiotyk, to raczej lekarza decyzja... No i u mnie pogoda się zje... :/ zepsuła - jak co weekend... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Znam kobitke, ktora tak stracila dziecko... zawinieta pepowina i sie udusilo przy porodzie tragedia straszna.
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myszeczka86 jakie masz tabletki przepisane?? Mi też żelazo poleciało i mam brać Sorbifer Durules, ale jak czytam o skutkach ubocznych to mi się odechciewa
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
tincia u niej jest taki problem ze ona nie ma nikogo w tym szpitalu, kompletnie nikogo tam nie zna , jej lekarz tam nie pracuje ( ja nie wiem co ja podkusilo w ogole zeby do niego chodzic) no i ta moja gin mowi ze wiadomo jak to jest, lekarz nie znajomy , ja mialam ze szpitala lekarza a w trakcie skurczy w nocy przyszly polozne 2 razy do mnie!
chyba sprawdzic czy zyje jeszcze..... i ona sie bala zeby jej nikt tam w tym szpitalu nie olał.... bo jednak to nie zarty a jej lekarz z polozna stwierdzili ze to nic groznego;/
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę, bo u mnie jest planowana w 38 tygodniu.[/QUOTE]
Ja będę miała na 99%, ale to dopiero 16 tc więc nie wiem na kiedy wyznaczą mi termin. |
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Ona 24 ... mi też żelazo leci od początku, mam brać Biofer. Na każdych tabletach piszą o tym, ze w ciąży ich się nie powinno brać, ponieważ nikt nie robi badań na cieżarnych, są za drogie i firmom farmaceutycznym się to nie opłaca. Co do cesarki, ja jestem tak kwalifikowana. Cesarki wykonuje się w 37-38 tygodniu, zależy jak się dziecko rozwija. Ale ja się łudzę jeszcze ze się uda sn, tzn jak oczywiście opryszczkę uśpimy tymi lekami antywirusowymi. Jeżeli nie, to nie ryzykuję i będzie cc. Dziecko zarażone opryszczką podczas porodu ma tylko 50% szans na przeżycie ![]() Lecę dziewczyny do ZUSu. Bo wczoraj nic nie załatwiłam. Państwo w państwie dosłownie. Kobieta mi zamknęła drzwi przed nosem, bo niby są czynni do 15:30, ale o 15 przyjmują ostatnią osobę, a ja bym wchodziła 15:05 !!!!!!
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
Ja właśnie świeżo po śniadanku, zaraz smykuś będzie wcinał to rewolucja w brzuchu . Cieszyłam się że mój drugi syn to taki spokojny w porównaniu do Matika w tych tc, aha, ostatnio tak mi daje że hej, najgorzej jak mnie kopie po kręgosłupie, albo po dole, mam wrażenie że po szyjce . A najprzyjemniej jak widzę podskakujący brzuszekPaula to miałaś straszne przeżycia przy porodzie, po tylu godzinach bólu pewnie było ci już wszystko jedno. A czemu teraz masz wskazania do cesarki, dlatego że pierwsza cesarka? I mam jeszcze pytanko odnośnie przedszkola, nie jest czynne całe wakacje? Jak to jest w miastach z przedszkolami, bo u nas wieś to zamknięte na cztery spusty ![]() Dreamnes nie napisałam ci że ślicznie wyglądasz w tej sukni, ale ekscytujące dni przed Tobą .Daria ale masz przygody z koleżanką, ale dobrze że możesz jej w jakiś sposób pomóc Ja dziś zmykam do koleżanki na całe popołudnie więc zajrzę wieczorkie. Buzinki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

cieszę się życiem! 

tragedia straszna.