Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 15:54   #3541
marejta
Zadomowienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Witaminko trzymam kciuki żeby tż szybko znalazł coś nowego

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:08   #3542
Myszeczka86
Zakorzenienie

Już wróciłam

Umówiłam sie dzis wkońcu na badania prenatalne na 18 o 11,30

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:08   #3543
Tigresa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Śliczne okazy Ja też już bym chciała wiedzieć co pod serduszkiem noszę chyba jako ostatnia z Was się dowiem coś czuje
Nie martw się, ja też wciąż nie wiem, choć przeczucie mam na dziewczynkę...

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:15   #3544
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
no tak wasnie myslalam.... ta lekarka to z tych co zaleca wszystko co trzeba i wszystko co mozna i wszystko inne- dla pewnosci..... uwazam ze nie ma co wariowac skoro wszystko ok...

a ze tż stracil prace.... :/ kase trzeba oszczedzac :/
Spokojnie, że zaleca nie znaczy że trzeba. Jak by coś było nie tak to by powiedziała. Ja też się nie wybieram na 3d bo szkoda mi pieniędzy.
A tż na pewno znajdzie pracę Faceci mają łatwiej w szukaniu pracy niż my.

Mama kupiła dziś w lumpku dla Małego 2 pajacyki i koszulkę, wszystko za 2zł/szt.
Kurczę ja nie jestem niby przesądna, ale bałam się wcześniej coś kupić, ale teraz widzę że ilość ciuszków powiększa się w zastraszającym tempie 5szt na tydzień kupionych A tu dopiero lipiec. A mama na to: " no jak miałam nie kupić jak 2 zł za sztukę, najwyżej będzie ich tyle że prać nie będziemy"
Stary 2011-07-07, 16:19   #3545
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
oto lumpkowe ciuszki
Tylko sztruksy fioletowe są z auchana za 7zł
Śliczne ubranka!!! Szczególnie mi się podobają te półśpioszki!! Ja ostatnio byłam w auchanie, ale juz strasznie przebrane ciuszki i nic ciekawego nie upolowałam... Ale za to zostawiłyśmy z mamą fortunę na wyprzedażach w smyku i 5-10-15 Było baaaaardzo dużo przecenionych ciepłych, takich właśnie zimowych ubranek w uniwersalnych kolorkach.

Cytat:
no tak wasnie myslalam.... ta lekarka to z tych co zaleca wszystko co trzeba i wszystko co mozna i wszystko inne- dla pewnosci..... uwazam ze nie ma co wariowac skoro wszystko ok...

przytulam mocno zobaczysz, że szybciutko się ułoży i znajdzie pracę. U nas też było kiepsko, okazało się, że jestem w ciąży i tż na dniach też stracił pracę, ale jakoś przeżyliśmy i po 2 miesiącach udało mu się dostać lepszą troszkę cierpliwości, na pewno uda mu się szybko znaleźć!

Cytat:
Śliczne okazy Ja też już bym chciała wiedzieć co pod serduszkiem noszę chyba jako ostatnia z Was się dowiem coś czuje
dlaczego ostatnia? przecież niedługo masz usg ja mam 14.07 połówkowe, mam nadzieję, że dzidzia się pokaże, bo już też się nie mogę strasznie doczekać!! do tej pory miałam przeczucie na syncia i tylko syncia, a teraz coś mi się zaczyna wydawać, że jednak córcia... dobrze, że są tylko dwie płcie, bo inaczej byśmy tylko siedziały i się zastanawiały

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 16:41   #3546
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
bardzo drogi!

ja za to z niemiec sab simplex musze jakos dostac! po prostu musze 2 buteleczki chce:P
zadzwonie do znajomej moze bedzie tak mila i mi wysle paczką a ja jej kase przeleje na konto.

A to jest na recepte ??
Może i ja bym sobie kupiła mam siostre w niemczech i mame może by mi przywiozły hmmm :conf used:

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Glam chyba pytala, jak mi sie lezy

No...
W niemieckim jest fajne sformulowanie "den Umständen entsprechend" , czyli jak na taka sytuacje ok Nie nudze sie, w koncu z wami nie mozna sie nudzic.

Wlasnie przezucilam zdjecia z aparatu na komp i wklejam moje pierwsze "brzuszkowe" - 23+3tc

Śliczny ale malutki masz w porównaniu z moim , najważniejsze żeby było zdrowe

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Ja zaczne ciuszki kupować jak sie dowiem płci, ale czy to chłopiec czy dziewczynka mam mnóstwo ciuszków takze niewiem gdzie Ja to bede trzymać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-07, 18:04   #3547
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

przytulam mocno zobaczysz, że szybciutko się ułoży i znajdzie pracę. U nas też było kiepsko, okazało się, że jestem w ciąży i tż na dniach też stracił pracę, ale jakoś przeżyliśmy i po 2 miesiącach udało mu się dostać lepszą troszkę cierpliwości, na pewno uda mu się szybko znaleźć!

taaak... ale.. tżet od dawna szuka pracy... z rok juz... w miedzyczasie łapie wszystko co sie da, przewaznie na zlecenie :/ 2 razy go wykiwali z kasą i za kwiecien i maj nie dostal w ogole kasy :/ umowe mu zabrali do podpisu dla szefa wiec nie ma dowodu ze pracowal bo do pipu by zglosil... cale zycie pracowal jako ochroniarz i ciezko teraz jakąkolwiek inna prace dostac.... teraz byl w indesicie, ale zwolnili wszystkich ktorych zatrudnili :/ masakra :/

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:06   #3548
dygotka8
Zakorzenienie

hej
ja tylko na chwilkę i zaraz uciekam

u nas miał być synke-tak obstawialiśmy,a jest córcia
żadncyh ubranek jeszcze nie mamy,może teraz zacznę się rozgladać za wyprawką?

Darussia
a co to za rzecz ta z niemiec co chcesz??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:20   #3549
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej

Darussia

Oooo proszę czyli intuicja zawiodła
Fajnie że juz znasz płec.

Darusia chce taki lek na kolke dla dziecka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-07, 18:36   #3550
Ona231
Zadomowienie

Witam

Witaminko mężczyzną z reguły łatwiej znaleźć prace, na pewno nie jest fajne szukanie pracy pod presją. Ale co zrobić, trzymam kciuki, żeby szybko się coś znalazło

Cytat:
oto lumpkowe ciuszki
Jakie śliczne, super ubranka wypatrzyłaś

Cytat:
Joamic znam ten ból , ale mam nadzieję, że też się niedługo dowiem A jak nie to trudno będzie jeszcze większa niespodzianka

Ja nie Darusia ale ten lek nazywa się Sab Simplex, można go na ebayu kupić, bardzo wiele mam go poleca

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-07 o 18:38
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:56   #3551
oolong
Zakorzenienie

płci to chyba ja ostatnia się dowiem
mam usg dopiero za 2,5 tygodnia

przeczucie na chłopaka

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:20   #3552
muffinka90
Zakorzenienie

Cześć mamuski nawet dziś tak duzo nie naskrobałyscie i dałam rade nadrobic
Brzuszki śliczne, mój taki jak u dreamnes.

Witam nowa mamusie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wiecie co mnie odstrasza 5, 50 body 4,70 przesylka i ponad 10 w lumpku tak samo czyste i zadbane mam za 3 zl:P
No dokładnie, wczoraj kupiłam bluzeczke taka na 6kg, body, pajaca i bluzke ciażową i zapłaciłam całe 4 złote jestem z siebie dumna

Cytat:
Ja właśnie też mam wyniki bardzo dobre, a w przyszłym tyg ide na krzywą cukrową i znowu morfologia, mocz itp... więc chyba się wstrzymam i zobacze wyniki, jak będzie ok, to odpuszcze witaminy. Wole za to kupić już coś niuni.
No a mój ginek się rozgadał ostatnio o tej krzywej i zapomniał zamalować kratki przy morfologii, teraz nie wiem czy sobie domazać czy lecieć do niego a moze położna by mogła? Tylko kurcze jakaś nowa jest i nie zdążyłam jeszcze jej poznać, mam nadzieje, ze jakaś w porządku będzie...

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć mamusie,

Właśnie zarejestrowałam się z małą do tej pani kardiolog kukawczyńskiej. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku z serduszkiem, ale nie uwierzycie ile kosztuje to usg serca płodu 250 zł !!!!!
No ale trudno, teraz do 14 lipca będę siedzieć jak na szpilce
trzymam kciuki, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No ja miałam zaplanowany ślub w każdym szczególe i dwa dni przed mówię do tż, a co jak coś pójdzie niezgodnie z planem A on mi powiedział, ze i tak nikt tego nie zauważy, bo tylko my wiemy jak co zaplanowaliśmy, a nawet jak coś będzie nie tak to goście nawet na to nie zwrócą uwagi No chyba że ktoś zrobi tak jak moja koleżanka
mówiąc przysięgę dumnie z całych sił mówi "... oraz że cię nie dopuszczę aż do śmierci..." cały kościół łącznie z księdzem gruchnął głośnym śmiechem

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś z was wynajmuje mieszkanie? I ile się płaci za taką przyjemność?? Pytam bo mam zamiar wynająć być może

Zmykam.
my wynajmujemy dwupokojowe w centrum miasta, 40 metrów z kawałkiem za 1400 + co drugi miesiąc gaz i prąd.

Cytat:
oto lumpkowe ciuszki
Fajne, aż czasem mi szkoda, ze te falbanki nie dla mojego szkraba. takie śliczności ostatnio w lumpku widziałam, ze szok...

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej

Darussia
No to gratuluje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:46   #3553
Aniolina
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
Ja bylam dzis na usg i wszytsko ok w 20t1d dzidzia ma 20 cm i 410 g. Ustawila sie tak, ze tym razem nie dalo sie potwierdzic, ze to dziewczynka. Tak wiec to roznie z tymi badaniami bywa i chyba lepiej sie bardzo nie nastawiac, ciesze sie, ze wczesniej bylo widac Ale 100 % pewnosci to nie jest.

Ja ostatnio bylam w lumpeksie i ceny takich dosyc znoszonych body, pajacyków dla dzieci to jakies 7-10 zl bylo. Sporo. najtaniej schodza rzeczy do 3 zl, ale jak ja bylam przy w miare nowej dostawie i wszytsko takie zniszczone to sie troche zniechecilam. Moze musze poszukac innego lumpeksu.

Ja mam caly czas taki sam apetyt, a moja waga niewiele na plusie w sumie. aktualnie 1.5 kg. Mam wlasciwie jedna ciazowa zachcianke- mlode smazone ziemniaki, wlasciwie niezmienna od poczatku ciazy
Od miesa mnie troszke odrzuca, zwlaszcza wieprzowiny, choc czasem cos wmuszam.

Pogorszyla mi sie morfologia troche i choc zelazo mam jeszcze w normie to lekarz zalecil brac. Wlasciwie to biore witaminy materne plus DHA, ale tak w kratke wiec moze to tez dlatego.

witaminka moj TZ tez bardzo dlugo szukal pracy, ale na szczescie znalazl prawie od razu po tym jak dowiedzielismy sie o ciazy. Wiem jaka to musi byc dla was frustrujaca sytuacja, trzymam kciuki.

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty i zeby wam sie udalo w koncu poznac plec
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:57   #3554
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

przeczucie na chłopaka

Raczej nie ostatnia bo są tutaj mamy grudniowe także one ostatnie ztego wątku sie dowiedzą. Ja mam nadzieje że 18 na prenatalnych sie dowiem to moze do M1 skoczymy cos kupić małemu . Własnie poczułam małego koło żeber mozliwe to ??? Bo to napewno był on to było takie rozepchanie sie. I to dośc mocno, aż spojrzałam na dół.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
Ja bylam dzis na usg i wszytsko ok w 20t1d dzidzia ma 20 cm i 410 g. Ustawila sie tak, ze tym razem nie dalo sie potwierdzic, ze to dziewczynka. Tak wiec to roznie z tymi badaniami bywa i chyba lepiej sie bardzo nie nastawiac, ciesze sie, ze wczesniej bylo widac Ale 100 % pewnosci to nie jest.

Ja ostatnio bylam w lumpeksie i ceny takich dosyc znoszonych body, pajacyków dla dzieci to jakies 7-10 zl bylo. Sporo. najtaniej schodza rzeczy do 3 zl, ale jak ja bylam przy w miare nowej dostawie i wszytsko takie zniszczone to sie troche zniechecilam. Moze musze poszukac innego lumpeksu.

Ja mam caly czas taki sam apetyt, a moja waga niewiele na plusie w sumie. aktualnie 1.5 kg. Mam wlasciwie jedna ciazowa zachcianke- mlode smazone ziemniaki, wlasciwie niezmienna od poczatku ciazy
Od miesa mnie troszke odrzuca, zwlaszcza wieprzowiny, choc czasem cos wmuszam.

Pogorszyla mi sie morfologia troche i choc zelazo mam jeszcze w normie to lekarz zalecil brac. Wlasciwie to biore witaminy materne plus DHA, ale tak w kratke wiec moze to tez dlatego.

witaminka moj TZ tez bardzo dlugo szukal pracy, ale na szczescie znalazl prawie od razu po tym jak dowiedzielismy sie o ciazy. Wiem jaka to musi byc dla was frustrujaca sytuacja, trzymam kciuki.

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty i zeby wam sie udalo w koncu poznac plec

Moje żelazo spadło poniżej normy ale jutro juz napewno kupię tabletki co mi przepisał ( juz tydzien idę do apteki). Wiecie jestem strasznie szczęśliwa że mam maluszka w brzuszku aż czasem to łezki mam ze szczęścia

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-07, 20:57   #3555
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

przeczucie na chłopaka
Ja też mam za nie całe dwa tygodnie (połówkowe) na ostatnim usg się lokator nie ujawnił Ale ja przeczuć nie mam i jakoś już się nie nastawiam

Aniolina najważniejsze, że z maluszkiem wszystko jest w porządku i wizyta udana

Myszeczko tak chyba powinno być, że się cieszysz Daleko do tej apteki masz

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:59
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:10   #3556
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
ja od rana do zusu pognalam w sprawie skladek i po drodze wypatrzylam slonecznik... niewazne ze maly, niewazne ze 3,50 ... MUSIAŁAM MIEC!!!!!

wlasnie go skonczylam... potwierdzam, iz jestem slonecznikoMANIAKIEM
jedynie tżet mnie wkurza... kurde jestem przesadnie wredna, ale jego bezradnosc i bezmyslnosc straaaaasznie mnie irytują.... mowia ze czlowiek uczy sie na bledach...a ja pytam za ktorym razem, bo u mnie setny i nadal zero mozgu ?! :/
jak to jest ze 2-3 dni jest OK, a potem znow wracamy do punktu wyjscia.... obecnie sytuacja jest tak napieta jak w dniu kiedy kazalam mu sie wyprowadzic :/ ale sie nacieszylam spokojem i milymi chwilami z nim ... :/ ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Zabije za slonecznika Jutro chce jechac na rynek z rana to moze jakiegos upoluje sobie. No Tż-ty sa jak dzieci.... jesli tylko pokazesz im , ze sie nie gniewasz , to zaraz przestaja sie starac i znow trzeba ich batem po plecach..ehhh

Cytat:
oto lumpkowe ciuszki
Rewelacyjne ciuszki!!! Ja narazie jakos nie mam weny do kupowania ubranek. Chyba z druga dzidzia jakos tak spokojniej sie to odbywa heheh. Zreszta po Filipciu do pierwszego roczku to mam takie unisex- trzeba tylko dokupic pare takich dziewczecych duperelek...ale rodzina juz sie zapowiedziala, ze nakupuje ciuszkow, wiec poki co- nie wydaje kasiory
Stary 2011-07-07, 21:33   #3557
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja juz spadam lulu , dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-07, 21:37   #3558
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Raczej nie ostatnia bo są tutaj mamy grudniowe także one ostatnie ztego wątku sie dowiedzą. Ja mam nadzieje że 18 na prenatalnych sie dowiem to moze do M1 skoczymy cos kupić małemu . Własnie poczułam małego koło żeber mozliwe to ??? Bo to napewno był on to było takie rozepchanie sie. I to dośc mocno, aż spojrzałam na dół.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Moje żelazo spadło poniżej normy ale jutro juz napewno kupię tabletki co mi przepisał ( juz tydzien idę do apteki). Wiecie jestem strasznie szczęśliwa że mam maluszka w brzuszku aż czasem to łezki mam ze szczęścia
ja też grudniowa, też zmykam

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 22:20   #3559
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

PRZEPRASZAM ZE NIE ODPOWIEM WSZYSTKIM ALE JESTEM W SZOKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Moja przyjaciolka ma termin na wtorek! badanie gbs wyszlo dodatnie, jej lekarz nie pracuje w szpitalu, nikogo ze szpitala nie zna ta moja psiapsiola no i jej polozna powiedziala ze to nic groznego!

Bylam dzisiaj na wizycie i poprosilam moja gin ( juz w sumie przyjaciolke- moge ja tak nazwac) aby zwrocila uwage poloznym na ta moja kolezanke i moze ona akurat bedzie miala dyzur - zapisala sobie jej dane, po czym pyta o to badanie ja mowie ze wyszlo dodatnie i ze jej lekarz powiedzial ze po porodzie ma dostac antybiotyk, na co moja gin mowi ze w zadnym wypadku, ze juz ma brac , bo to jesli do 5 godzin nie zostanie po porodzie podany moze sepse u dziecka powodowac i nawet smierc!!!!!!
zapisala na mnie recepte antybiotyk , powiedziala ze jesli do wtorku nie urodzi to ma przyjsc ze mna w srode na jej dyzur do szpitala, przebada ja dokladnie wszystko sprawdza i tak dalej.,...
polozna i jej lekarz powiedzieli ze to nic groznego!!!!!!!!!!

Pojechalam szybko do niej, powiedzialam jak sie sprawa ma pojechalysmy do apteki wykupila antybiotyk!
Boze no ja w szoku jestem!!!!

A u nas wsio dobrze, nie mam opryszczki ! ufffff.... lekki grzybek i mam gynalgin i nystatyne, z Oliwia mialam to samo i te same leki, po tygodniu minelo..
Podobno dziec nadal jest Kacprem i len spal! nawet sie nie obudzil przez pol godzinne usg!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

A teraz dalej.....

sab simplex- oliwia miala takie kolki, ze wysylali nas na badania uszka, brzuszka iw szystkiego bo tak plakala niemal 24h ze lekarze nie wierzyli ze to kolka!
Nie bylo tez leku w polskich aptekach ktorego bysmy nie wyprobowali, zamowilam sab simplex- przyslal mi kolega , po jednym podaniu do mleczka WSZYSTKO MINELO!
Nie to dziecko!!!!!!!!!!!
Teraz chce zapobiegawczo tez ze 2 buteleczki!

Tylko jak bedziecie kupowaly to zwroccie uwage bo jest tez sab czeski- czytalam w internecie ze byly po tym czeskim przypadki zatrucia powaznego u paru dzieciaczkow.

CIUSZKI SA BOSKIE!
Ja uwielbiam lumpki i sama tez mam duzo rzeczy z lumpka mala tak samo i to sa przewaznie te najladniejsze ciuszki tak na prawde

Ja dzisiaj widzialam wozek ktory upatrzylam, juz spacerowke i gapilam sie jakbym chciala go zjesc, ale przynajmniej oblukalam:P heheheheh
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 01:30   #3560
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Cześć mamuski nawet dziś tak duzo nie naskrobałyscie i dałam rade nadrobic
Brzuszki śliczne, mój taki jak u dreamnes
taki sam bo mamy ten sam tyddzień

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Cześć wszystkim

Ja planuje tak długo pracować, a może jeszcze dłużej dopóki się dobrze czuje to nie chcę iść na L4 bo niestety ja w domu to umieram z nudów, zwłaszcza jak mam nadmiar wolnego czasu Chce pracować do końca września albo nawet połowy października, chociaż wtedy moge czasami prosto z pracy na porodówkę jechać ale na szczęście z pracy mam bliżej niż z domu
ufff na szczesie nie bede sama tak pracować bo aż czułam się winna

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
dreamnes, jesli bylas zatrudniona na dzien 05.02 to bedzie Ci sie nalezalo macierzynskie. To, ze musisz pracowac do 21.08 wynika z tego, ze macierzynski nie zaczyna sie przed 11 tygodniem przed planowym tygodniem porodu. No chyba, ze masz zwolnienie lekarskie zwiazane z ciaza albo urodzisz wczesniej. Jesli chodzi o macierzynskie placone na podstawie umowy o prace to jedyne co sie sprawdza to to czy pracowalas tego 05.02 oraz czy masz zarobki wieksze niz Lower Earnings limit - 102 GBP tygodniowo. Musisz takze dac znac o rozpoczaciu macierzyskiego 28 dni przed okanowanym rozpoczeciem urlopu macierzynskiego. jesli chodzi o inne allowancy nie przez pracodawce to ja niestety nie pomoge.

ja planuje pracowac jakos do 32-33 tygodnia, ale zobaczymy jak to wyjdzie
widzisz kochana ja pracuje od 1 marca.... wiec od pracodawcy wiem ze mi sie nie nalezy ;] ale mysle ze z jobcenter tak

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Laski!

dziekuje za życzenia imieninowe

Dreamnes faktycznie pieknei wygladasz choc juz dośc zaawansowana ciaza to brzusia pod suknia tak nie widac

Ja ide dzis do gina bo mają byc wyniki z toxo. Ostatnio wyszło mi, że nei mam odporności i kazał zrobic jeszcze jedną frakcję (tak mówił). Mam nadzieje, ze nie mam tego pieroństwa

Pochwale się moim brzuszkiem- jutro koncze 18 tydzien:
extra brzusio

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 07:23   #3561
Paula__22
Raczkowanie

Ja ubranek na razie nie kupuje żadnych, po Matim jest cała komoda. Zakupiłam tylko cienki polarkowy kombinezon na wyjście ze szpitala, bo Mati urodził się końcem stycznia więc mam tylko zimówkę i dokupię tylko komplet na wyjście ze szpitala koszulkę, kaftanik, śpiochy i jakiś pajacyk. Mały jeszcze na dostaje ubranek, a po starszym mam tyle żeby troje dzieci obdzielił.

Jak dorwę czasu to popołudniu wrzucę fotki wózka i fotelika bo dzisiaj i w poniedziałek mam dyżur w przedszkolu a potem już wakacje.
Ja na połówkowe idę w czwartek, ale wcześniej muszę zrobić mocz i morfologię.

Jeżeli chodzi o L4 to chyba pójdę od 1 września, z Matim pracowałam do 7 stycznia, a urodził się 26. Mogłabym chodzić do pracy ale wrzesień jest bardzo ciężki mam grupę maluszków 24 dzieci. Trzeba podnosić, chodzić do toalety a ja z brzuchem w 8 miesiącu już nie będę taka sprawna. Porozmawiam o tym z lekarzem na następnej wizycie i dowiem się co on na to.

Czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę, bo u mnie jest planowana w 38 tygodniu.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:30   #3562
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie jakby było coś nie tak to by Ci dała skierowanie, a lekarze czasami przesadzają.
Nie wiem czy Wam opowiadałam jak kuzynkę z małym po porodzie skierowali na jakieś tam badania bo miał krwiaczki, lekarz powiedział że nic poważnego no ale wiadomo kuzynka zdenerwowana, poszła i co się okazało? Ze w klinice w której rodziła 3/4 dzieci jest na to kierowana, bo wszystkie mają badania pod tym kątem, niestety większości dzieci pękają naczynka przy porodzie, nic groźnego, ale wysyłają na badania, ale co się nerwów najadła to jej
moja mala tez miala krwiaczka na karku...chociaz nie to naczyniak byl wlasciwie...ale wchlonelo sie w ciagu kilku miesiecy

Cytat:

przykro mi- mam nadzieje ze szybko cos znajdzie... ale wlasnie mi sie zdawalo ze ostatnio pisalas ze cos znalazl...dopiero poznije na watku doczytalam ze mu nie zaplacili- ale podlosc i chamowa

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też wciąż nie wiem, choć przeczucie mam na dziewczynkę...
mi powiedzieli w 11 tc ze to 2 chlopcy ale nie wierze za wczesnie...a we wtorek jak bylam to z kolei 2 lebki u gory, pupy za koscia lonowa i nic nie bylo widac

Dreamnes ja tez licze na to ze popracuje najdluzej jak sie da- jakbym mogla do listopada to bym byla wniebowzieta.

Darusia normalnie skandal z ta twoja kolezanka

super ze twoja gin poszla na ustepstwo i wypisala tta recepte i ze moglas pomoc...a co to jest ten GBS?????

pochwale sie swoimi zakupami wczorajszymi- tym razem dla mnie
http://allegro.pl/hm-mama-tunika-cia...695221953.html

http://allegro.pl/tunika-hm-mama-roz...695271048.html

http://allegro.pl/1352-hm-mama-dla-c...688124412.html

tylko sie boje ze L moze jednak sie okazac za duza- bo dzis rano mierzylam bluzke M ktora mam jeszcze z poprzedniej ciazy i jest ogromna...tzn tyyyle miejsca na brzuszek

a wczoraj sie wybralam z siostra do naszego okrutnego centrum handlowego i zruinowalam sie na buty...takie sportowe co to niby z mojej pupy piekna brzoskwinie zrobia- sandaly...ale pocieszam sie ze wygodne jak kapcie a mi wygody potrzeba i nowa ksiazke mojego ulubioego autora dostalam wiec bylam mega zadowolona, szykuje mi sie weekend z ksiazka

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość

Czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę, bo u mnie jest planowana w 38 tygodniu.
Paula a jakie masz wskazanie do cesarki?
ja prawdopodobnie bede miala bo maluchy jakos sie nie chca odkrecic a u mnie warunkow do SN jest bardzo duzo- musza byc donoszone, oba glowkowo ulozone, a jeszcze na dodatek poki co lozysko zachodzi na szyjke- modle sie o porod naturalny ale chyba bedzie ciezko...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

co tak nic nie piszecie??? spicie jeszcze????

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-08 o 07:32
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:37   #3563
Paula__22
Raczkowanie

Ja Mateusza urodziłam przez cc po 16 godzinach porodu naturalnego, był owinięty pępowiną wokół szyi i nóżki. Zapłaciłam za cesarkę w ostatnim momencie, mały nie urodziłby się inaczej. Dostał 5pkt, nie oddychał; przez rok zrobilismy więcej badan niż ja w całym swoim życiu, był rehabilitowany przez 7 miesięcy. Teraz lekarz zostawił mi wybór mogę spróbować rodzić sn, ale mogę się zdecydować na cc. Jeżeli okaże się że i tym razem mały się zawinie to bez chwili namysłu każe zrobic cc.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:50   #3564
glamourous
Zakorzenienie

ale dlaczego w 38 TC?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Ja Mateusza urodziłam przez cc po 16 godzinach porodu naturalnego, był owinięty pępowiną wokół szyi i nóżki. Zapłaciłam za cesarkę w ostatnim momencie, mały nie urodziłby się inaczej. Dostał 5pkt, nie oddychał; przez rok zrobilismy więcej badan niż ja w całym swoim życiu, był rehabilitowany przez 7 miesięcy. Teraz lekarz zostawił mi wybór mogę spróbować rodzić sn, ale mogę się zdecydować na cc. Jeżeli okaże się że i tym razem mały się zawinie to bez chwili namysłu każe zrobic cc.
no i w ogole wspolczuje takich przejsc porodowych i calej tej rehabilitacji....

ale wezcie mi wytlumaczcie dlaczego w takiej sytuacji- jezli zycie dziecka jest zagrozone- to musisz jedzcze placic za CC????????
Stary 2011-07-08, 08:57   #3565
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że jeśli nie ma konkretnego powodu, to się okaże na końcu co i jak.
A co u Ciebie jest powodem, że już wiesz, że będzie cesarka?

Witaminkaccc- z tą pracą, to musi być jakiś sposób, żeby dostać zapłate, ślad zatrudnienia? Składki przecież musiały być odprowadzane...

Darusia- bo ja myślę,że to zależy od poglądów lekarza. Zakażenie GBS jest wskazaniem do podania antybiotyku w trakcie porodu (dają dożylnie) bo do zakażenia dziecka dochodzi przy porodzie, więc to czy wcześniej podawać antybiotyk, to raczej lekarza decyzja...

No i u mnie pogoda się zje... :/ zepsuła - jak co weekend...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Nie rozumiem czemmu musialas placic? Skoro było cos nie tak, dziecko zagrozone, to czemu automatycznie nie zrobili cesarki?
Znam kobitke, ktora tak stracila dziecko... zawinieta pepowina i sie udusilo przy porodzie tragedia straszna.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 08:59   #3566
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

hej dziewczyny. Ja miałam wczoraj wizytę. Z maleństwem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo Udało się w końcu podejrzeć płeć i bedzie dziewczynka wiec mogę zacząc kupować juz jakieś ubranka

Myszeczka86 jakie masz tabletki przepisane?? Mi też żelazo poleciało i mam brać Sorbifer Durules, ale jak czytam o skutkach ubocznych to mi się odechciewa
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:03   #3567
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tincia u niej jest taki problem ze ona nie ma nikogo w tym szpitalu, kompletnie nikogo tam nie zna , jej lekarz tam nie pracuje ( ja nie wiem co ja podkusilo w ogole zeby do niego chodzic) no i ta moja gin mowi ze wiadomo jak to jest, lekarz nie znajomy , ja mialam ze szpitala lekarza a w trakcie skurczy w nocy przyszly polozne 2 razy do mnie!
chyba sprawdzic czy zyje jeszcze.....
i ona sie bala zeby jej nikt tam w tym szpitalu nie olał....

bo jednak to nie zarty a jej lekarz z polozna stwierdzili ze to nic groznego;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:07   #3568
fatal21
Wtajemniczenie

Czy któraś z was wie już, że będzie miała cesarkę, bo u mnie jest planowana w 38 tygodniu.[/QUOTE]

Ja będę miała na 99%, ale to dopiero 16 tc więc nie wiem na kiedy wyznaczą mi termin.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:13   #3569
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,

Ona 24 ... mi też żelazo leci od początku, mam brać Biofer. Na każdych tabletach piszą o tym, ze w ciąży ich się nie powinno brać, ponieważ nikt nie robi badań na cieżarnych, są za drogie i firmom farmaceutycznym się to nie opłaca.

Co do cesarki, ja jestem tak kwalifikowana. Cesarki wykonuje się w 37-38 tygodniu, zależy jak się dziecko rozwija. Ale ja się łudzę jeszcze ze się uda sn, tzn jak oczywiście opryszczkę uśpimy tymi lekami antywirusowymi. Jeżeli nie, to nie ryzykuję i będzie cc. Dziecko zarażone opryszczką podczas porodu ma tylko 50% szans na przeżycie

Lecę dziewczyny do ZUSu. Bo wczoraj nic nie załatwiłam. Państwo w państwie dosłownie. Kobieta mi zamknęła drzwi przed nosem, bo niby są czynni do 15:30, ale o 15 przyjmują ostatnią osobę, a ja bym wchodziła 15:05 !!!!!!

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 09:14   #3570
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

Ja właśnie świeżo po śniadanku, zaraz smykuś będzie wcinał to rewolucja w brzuchu. Cieszyłam się że mój drugi syn to taki spokojny w porównaniu do Matika w tych tc, aha, ostatnio tak mi daje że hej, najgorzej jak mnie kopie po kręgosłupie, albo po dole, mam wrażenie że po szyjce. A najprzyjemniej jak widzę podskakujący brzuszek.

Paula to miałaś straszne przeżycia przy porodzie, po tylu godzinach bólu pewnie było ci już wszystko jedno. A czemu teraz masz wskazania do cesarki, dlatego że pierwsza cesarka?
I mam jeszcze pytanko odnośnie przedszkola, nie jest czynne całe wakacje? Jak to jest w miastach z przedszkolami, bo u nas wieś to zamknięte na cztery spusty

Dreamnes nie napisałam ci że ślicznie wyglądasz w tej sukni, ale ekscytujące dni przed Tobą. Ogromnie i serdecznie ci gratuluję.

Daria ale masz przygody z koleżanką, ale dobrze że możesz jej w jakiś sposób pomóc.

Ja dziś zmykam do koleżanki na całe popołudnie więc zajrzę wieczorkie. Buzinki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości