|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
dzieńdoberek
![]() ja tylko wpadłam się przywitać i musze mykać się zbierać do Wojtasa jestem niedobra wczoraj całe popołudnie i pół wieczora Was czytałam a jakoś nie miałam weny żeb odpisywać możecie mi przyłożyć ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Dzien dobry maminki
Wczoraj mialam lenia, to musialam dzis wczesniej wstac zeby ogarnac sie z pakowaniem Dziś Fabi obudził mnie koło 1 i dał taki pokaz kopniaków i fikołajkow, ze zapalalam swiatlo i napatrzec sie nie mogłam pierwsy raz tak szalal, chyba cieszy sie na wyjazdProsze nie piszcie zbyt duzo, we wtorek sie napewno zamelduje. Moze uda mi sie tam wyrwac laptopa zobaczymy ![]() Sciskamy was gorąco, moze jeszcze zajrze przed wyjazdem, buziaczki kochane i trzymajcie sie w dwupakach
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Anuska wypoczywajcie i wracaj do nas Ale mi się ziewa...
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie śpię dziś od 5. Skurcze jakieś dziwne. Do tego internet muli tak, że dwie strony otwierały się z 15 min. Powoli Was nadrabiam, ale dziś końćzy się na leżeniu zapewne
Pogoda zapowiada się ładna, może w końcu jakiś słoneczny weekend będzie. Miasto puste- wszyscy na wakacjach
|
#3396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja czekam az sie pranie skonczy, powieszę i jadę do pracy zawiezc zwolnienie i na ploty ![]() w koncu jest upał ja sie ciesze, uwielbiam lato Cytat:
ja mam na 56 troche rzeczy, ale oboje z TZ bylismy mali, ja to wogóle kruszynka, 2700g ale moja mama tez kurdupel wiec większego by nie urodziła biedna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jakoś lekko mnie to zwiedzanie szpitala, w którym od 30 lat chyba nic sie nie zmienilo mnie zdołowało nieco Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Agnieszka pytałaś o metraż naszego domku - mamy 120 m powierzchni użytkowej, dla nas wystarczająco ale mysle ze 160 tez jest ok, mozna zrobic wiekszy salon ![]() my mamy mega wąską działkę (16 m szerokości) wiec nie było zbyt duzej mozliwości manerwru. |
|||||
|
|
|
#3397 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
policzę się z Tobą jak wrócisz! Miłego dniaAnuska_s odpoczywajcie! Udanego urlopu Cytat:
A ja sobie czekam na położną.
|
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no średnio to wygląda, ale ja to tam lubię![]() ![]() anciaahk nasze dzieci są podobnej wielkości wg usg i ja mam trochę (a dokładnie tak: dwa pajacyki bawełniane, pajac welurowy, śpiochy+kaftanik, dwa kaftaniki, śpiochy i chyba ze 3 body) ciuszków na 56 Ale i tak mam nadzieję, że Michaś nie będzie dużym dzieckiem![]() Cytat:
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-08 o 09:43 |
||||
|
|
|
#3399 |
|
kosmitka
|
Natko ale ile to jest trochę - po 2 sztuki kupić tzn body, śpioszki, pajac, kaftanik? Myślisz że wystarczy?
Serio jak wczoraj popatrzyłam na te swoje ubranka w rozmiarze 62 to nie wydaje mi się możliwym urodzić takiego wielkoluda
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
co do ciuszków w rozmiarze 56 to ja mam tylko takie co od kogos dostałam sama nie kupowałam a ile ich dokładnie jest to nie wiem bo jak narazie to tylko w szafie lezy i czeka do wrzesnia zeby przeprac wszystko jeszcze raz i rozmiarami bede układac
![]() a teraz pytanie czy wszystkie nowe ciuszki tez pierzecie?? bo tak sie zastanawiam czy ze wszystkich metki zrywac bo jeszcze pake ciuszków dostane i nie wiem czy we wszystko zdazy załozyc
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek!
szlejecie z tymi postami, muszę sie przyzwyczaić do takiego tempa ![]() Dziekuje wszystkim za kciukasy z fasolką wszystko ok, tylko jakieś bakterie się do mnie przyplatały i muszę brać Femisept Uro aby je wypędzić upolowałam kilka ciuszków dla fasolki, muszę jeszcze popatrzeć na rozmiarówkę bo gubię sie jeszcze w tym a w ang firmach podają wagę lub wiek dziecka. |
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rekawki zawsze mozna podwinacmoja znajoma urodzila synka 3880 i 57 cm wiec te male ciuszki jej odpadły niestety
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z 56 mam sporo, ale też wszystkie używane. Reszta na 62... i większe. Myślę, że jak maluchy będą w domu to przecież nie zaszkodzi ubrać w 62, które będzie tylko troszkę większe... Rekawki zawsze można podwinąć. A propos wielkości dzieci przy porodzie. Mój Tż miał ponad 4000... Stefek mial w 28tc - 1200... Ciekawa jestem jaki będzie Już sie nie mogę doczekać Ej dziewczyny kopnijcie mnie w d... bo leżę i czytam, a musze kilka spraw pozalatwiać na mieście....
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
anuska_s jak ja Ci zazdroszczę wyjazdu udanego wypoczynku![]() a ja dziś od rana zdołowana i tak pewno przez trzy dni będzie bo sama zostałam znów tż prosto po pracy jedzie do Wrocka do domu a ja musiałam zostać buuudobrze że mi nie zabrał necika bo chyba bym popadła w czarną rozpacz ![]() pisałyście o tych skurczach, twardnieniu brzuszka ja mam średnio 20 h na dobę twardy jak kamień od kiedy zaczął mi się pojawiać ![]() ...ale ginek mówi że taki mój urok i póki nic z szyjką się nie dzieje to się oszczędzać dużo polegiwać i będzie okej ... kurde a jak mi się jakieś skurcze pojawią to zwalę to na skręcające się jelita i zacznę rodzić w domu ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
kopię i liczę na rewanż bo muszę się wziąść w garść żeby nie jęczeć
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mama z babcią właśnie uraczyły mnie historiami swoich porodów
Myślicie, ze ma to znaczenie, ze moja mama miała 2 CC? Bo nie wiem czy ginowi o tym mówić![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hehe porodowych bóli chyba nie przegapisz
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję wszystkiego po trochu z rozm. 56 i 62, bo tak mi poradzili i tak ma koleżanka która niedawno rodziła. Ale wczoraj na zakupach zaczęłam się zastanawiać co z większymi rozmiarami, kiedy je kupować ![]() anciaahk Daj znać jak z położną poszło. |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... no ale może mu się odmieni jak zostanie z małą sam w domku a mamusia się wyrwie do miasta
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja..
Cytat:
Chyb a tutaj raczej nie ma dziedziczenia... ![]() Ja urodzilam sie długa ale wazylam tylko 2700 kg i urodzilam sie miesiac przed czasem ![]() No i sie nastawilam na male dziecko przed terminem... A Tu urodzil sie klocuszek po terminie ![]() Duzo moich kolezanek tak mialo ze calkiem inne te porody od ich mam takze raczej nie trzeba o tym mowic doktorowi... ancia.... Mysle ze tak własnie 2 komplety od stop do głow wystarcza Radze rowniez przeszkolic tz w sprawach ubrankowych --> Co to jest body,spiochy itd. Do tego rowniez w sprawach kosmetycznych i pieluszkowych i potem pokazac gdzie to wszystko (łacznie na ktorej polce w sklepie) mozna kupic... W razie W zawsze mozna ich wyslac... Moj tz byl tak własnie przeszkolony... Ide rysowac z Alanem ![]() Milego dzionka |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
natka no niby się nie da przegapić ale mi ból brzucha towarzyszy codzienne od kilku lat więc i próg bólowy mam już chyba stępiony bo nie mogłabym funkcjonować normalnie, chyba że mała zacznie aż takie harce jak twój Michaś to na pewno poczuję
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się nie nastawiać ale ciężko mi to idzie![]() Bardzo dobry pomysł z tym przeszkoleniem, nie wpadłam na to ![]() Chyba znowu mi biust rośnie
|
||
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
och zaszalałam i zamówiłam w ciemno prezent urodzinowy dla małża mam nadzieję że się nie rozczaruję, a że sprzedający miał tez materace w ofercie to z rozpędu będzie też materacyk do łóżeczka dla heniutka tylko gdzie ja to kurcze schowam
|
|
#3413 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki dziś za dużo nie naskrobałyście to Was szybko nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() ja nie wiem kochana ile mam, bo na razie kupuję i wrzucam do szafy, ale muszę się wreszcie zabrać za to posegregowanie, choć nie wiem czy nie zrobie tego dopiero po przeprowadzce ![]() A jak tam położna była już? jak wrażenia? Cytat:
no kochana dupka do góry i do miasta![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie dziś pochmurno i przelotnie pada i tak 23 stopnie, więc pogoda się diametralnie zmienia wyprałam pranie, dobrze, że na zakrytym tarasie powiesiłam![]() a gdzie Wy wszystkie jesteście?? jaka cisza dziś
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-08 o 12:21 |
||||
|
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój tż miał za zadanie kupić mi balsam przeciw rozstępom - ciekawe co tam przywiezie
|
||
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
jako że leczę doła przepakowuję i sortuję te moje ciuszki i dokopałam się do skarpeteczek
tu kupiłam tam kupiłam i mam już 6 par ![]() chyba za rok się przydadzą dopiero jak dzidziol zacznie wstawać na nóżki ale co tam ...pochwalę się kolekcją
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny ja też powinnam iść w końcu dowód wyrobić na nowe nawisko... a tak mi się nie chceeee
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powinnam sprzątać, bo jutro mam gości ale siedzę na tapczanie
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie takie cuda dorwałaś?
|
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczności a tu na poprawe humorku Cytat:
ja szybko po slubie wymieniłam bo pasport tez musiałam wyrobic to tak za jednym razem wymieniłam ale za to prawo jazdy nadal z panienskim nazwiskiemmamusie napinaja wam sie brzuchy ja jak troszke przejde zaraz sie napina i robi twardy wizyta u gina dopiero za tydzien i sie zastanawiam czy to normalne...
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja chyba dołączę do grona nieśpiących mamusiek nie mogłam za cholerę dziś w nocy zasnąć z kina wróciliśmy po 23ej, później trochę poczytałam w necie, położyłam się ok 1ej i się z dobrą godzinę wierciłam masakraCotka no trzeba by się wybrać jak se pomyślę ile nas czeka też papierkowych spraw po kupnie mieszkania to masakra![]() wymiana dowodu, prawo jazdy, w urzędzie skarbowym, w zusie, w ubezpieczalni, w banku, na allegro, innych kontach internetowych ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- a co szykujesz dobrego?a urodzinki to dziś czy jutro??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Dziś Fabi obudził mnie koło 1 i dał taki pokaz kopniaków i fikołajkow, ze zapalalam swiatlo i napatrzec sie nie mogłam
poród SN 
policzę się z Tobą jak wrócisz! Miłego dnia

toż to wygląda jak mały alien 

bo sama zostałam znów
tż prosto po pracy jedzie do Wrocka do domu a ja musiałam zostać buuu

ale co tam ...pochwalę się kolekcją