![]() |
#31 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Uwierzyc jej czy swojej intuicji ?Pomocy
Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
że on cię nie kocha wbrew swoim deklaracjom. Przecież o to ci chodzi. Chcesz znaleźć "haka', że kłamie mówiąc, że mu na tobie zależy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
jakie to ma znaczenie, komu/czemu miałabyś wierzyć (tytuł wątku), skoro była dziewczyna Twojego faceta uważa, że jest miłością życia Twojego chłopaka, a Ty wmawiasz swojej intuicji, że Twój chłopak bardziej kocha ją niż Ciebie.
Zrobiłaś jedną z najgłupszych z możliwych rzeczy, możesz przez swoje chore wymysły zniszczyć udany związek, ale jeśli wolisz to niż szarpać się nieustannie z wyimaginowanymi potworami to przecież droga wolna, koniecznie leć się spakować wykrzycz mu jaki to jest podły kurfiasz, bo jego była laska w ogóle śmie istnieć a nie wyparowala gdzieś do sąsiedniej galaktyki. Gwoli ścisłości, to ironia kobieto. Nie masz żadnej gwarancji, że Twój chłopak czuje coś więcej do tej panny niż deklaruje, po pierwsze ona może mieć za wysokie mniemanie o sobie (i wmawiać sobie, jak to jest czyjąś miłością życia), po drugie, oczywiście, że mogła wyczaić, z kim gada, i robić sobie z Ciebie jaja. To, że Tobie się wydaje, że nie, jeszcze nie oznacza, że rzeczywiście nie. ![]() Jak dla mnie to sobie powinnaś przysiąść na tyłku i zacząć od psychologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Zresztą czy po tym wszystkim nawet gdyby Ci obiecał, przeprosił, zapewnił i wszystko zrobił żebyś uwierzyła , że Cię kocha umiałabyś przejść obojętnie obok jego włączonego gg, bez cienia pomysłu na to żeby coś przeszukać? Umiałabyś odciąć się od wszystkich podejrzeń i prowadzić normalne życie, ufając swojemu facetowi?
On jako dowody może dać Ci tylko słowa. Czy to uspokoi wszystkie Twoje podejrzenia poparte jakimiś fotkami , pikantnymi sms-ami i wszystkim co do tej pory udało Ci się wyszpiegować?
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja bym chyba zabiła ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- a tak na marginesie, to jak Twój facet będzie Cię kiedys chciał zdradzić, to dzięki Twojej nieopanowanej zazdrości będzie miał znakomitą wymowkę, bo skoro (przy założeniu, że Cię nie zdradza, i np. nie kocha byłej dziewczyny bardziej od Ciebie) wysłuchuje pretensje o coś, czego nie popełnia, to jeśli mu się coś nadarzy, to może uznać, że dlaczego miałby czegoś nie zrobić, skoro i tak się go czepiasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że bardzo prawdopodobne jest, że była wiedziała, że gada z Tobą.... A co do Twojego związku masz trzy wyjścia: odchodzisz, wykładasz kawę na ławę (po raz ostatni!!! ale Twoj facet moze uznać, że jesteś wariatką), zapominasz o całej sprawie i kończysz ze śledzeniem swojego faceta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, więc widzisz jakieś sensowe wyjście z tej sytuacji?
Ja widzę 2. Albo rozstanie, albo pomoc specjalisty, tylko , że przy tym drugim to musiałabyś chcieć się zmienić, pozbyć nawyku szpiegowania go i podejrzeń. A wydaje mi się, że Ty raczej po tym wszystkim jesteś pewna , że go coś z nią łączy ,tylko z jakiejś przyczyny nie chcesz rozstania. Więc trwasz tak w zawieszeniu. Nie rzucasz go, ale też nie chcesz przestać szpiegować.
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Skasowałam jej numer gg , i nie chce już .... tak. Nie wiem jak to zrobie ,ale nie chce żyć w takiej cholernie chorej paranoji ...albo mu zaufam tak jak na początku i tak jak on mi ufa ,a ufa mi ogromnie to wiem , bo nie raz się przekonałam, albo odejdę bez tłumaczeń , bo i tak nie będa potrzebne , bo niby po co ?
Czuje ze kocha , i widzę to . I chcę na to postawić ,ale nie wiem od czego zacząć ![]() Teraz płaczę , czytając co piszecie , i macie wszyscy rację . Moja decyzja jest taka,że chcę z nim być , bo wiem jaki jest dla mnie i czuję to . A to co napisała była, powinno być dla mnie jak powietrze z drugiej strony jeśłi chodzi o niego Hultaj ma rację , tak naprawde nie wiem jaka jest prawda w jego zapewnieniach o rzekomej miłości do niej , niby skoro by tak ją kochał to powinien z nią być , choć mówił mi ,że zgodził się odejść bo to ona go zostawiła. Napewno potrzeba mi czasu na to by wyjść z tej paranoji . Tylko od której mańki zacząć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
masz napisane wyraznie jego slowa do niej w jego archiwum, ze nie odkochal sie w niej itd wiec to nie jest tylko taka jej paplanina i Ty tez to wiesz, nie wiem co musialabys znalezc jeszcze zeby przestac szukac ale ok...
Ty go kochasz, wiele rzeczy juz znalazlas ale wypierasz je bo go kochasz a potem zadreczasz sie nadal i szukasz... dodatkowo cos Cie musialo zmusic do szpiegowania a wiec pewnie jakies podejrzania mialas... chcialabym wierzyc, ze to co pisesz jest prawda... w poprzednich watkach tez pisalas zadowolona, ze koniec ze szpiegowaniem... i co? i wracals z nowym watkiem o szpiegowaniu... sama sobie nie poradzisz, polecam psychologa...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-07-08 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Wiesz autorko, lepiej się zastanów nad tym jakby zareagował Twój chłopak gdyby się dowiedział, że go sprawdzasz-tak właśnie jest, bo pisząc z jego byłą za jego plecami i rozmawiając o nim szukasz pretekstu do tego, żeby mu udowodnić kłamstwo.
![]() Nikt nie lubi być sprawdzany, bo wiadomo, że to się wiąże z brakiem zaufania, a jeśli sprawdza nas ukochana osoba to jakoś szczególnie w nas uderza. Ja wiem, że bym się strasznie wściekła, gdyby ktoś mi takie numery wywijał ![]() Dlatego zamiast zastanawiać się nad tym, co mówi była Twojeo faceta (a najpewniej są to głupoty wynikające z jej chęci dowartościowania się) lepiej pomyśl o tym dlaczego mu nie ufasz ![]() Hmm, doczytałam, że autorka przeszukuje podobno komputer swojego faceta, czyta jego archiwum na gg. No to ja się dziwię jak Ty w tym związki wytrzymujesz, skoro przez tyle czasu go sprawdzasz? Skoro mu nie ufasz, to przestań się męczyć i się z nim rozstań.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2011-07-08 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem dziewczynom w ogóle ciężej jest uwierzyć, że ludzie z czasem zaczynają mieć gdzieś kogoś, bez kogo ''nie mogli żyć'' rozstając się z tym kimś i ileś czasu po rozstaniu, lubi się mysleć, że się jest czyjąś tęsknotką w serduszku, tak jak kochanka lubi wierzyć, że żonaty facet, z którym kręci jest nieszczęśliwy w małżeństwie czy, że nie sypia z żoną. ![]() Zacznij od psychologa bo masz koszmarnie niskie poczucie własnej wartości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcę spróbować sama najpierw , jeśli mi się nie uda , pewnie nie , bo zbyt mocno się w tym zagłębiłam , to wtedy pójdę po pomoc inaczej zrujnuję siebie .Jeden związek zrujnowałam , też przez szpiegowanie ![]() Dzięki , dałaś mi wiele do myślenia ,ale też dzięki twoim odpowiedziom postawiłam na to ,że jednak muszę zaufać , zbyt wiele włożyłam w ten związek by teraz to poszło , dla ciebie to nie pojęte ,ale myślę , ze jeśli ja się zmienie to on inaczej spojrzy na mnie ,innym wzrokiem,że tak powiem , chodzi mi o to ,że już mnie kiedyś nazwał szpiegiem . ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
Ale decyzję podjęłam ![]() Dziewczyny ,kobiety nie moga jakoś dopuścic do siebie myśli ,że ich facet kiedyś kogoś kochał i że mają wspomnienia -miłe , które wywołuja ciepło w sercu . To prawda . ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
Co by zrobił gdyby się dowiedział o gg ? Myślę,że odszedł by i powiedział ,że czuje sie jak w klatce i że nie chce tak ... już to przerabiałam . ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Moja intuicja podpowiada mi ,że kocha , że tamto co było z czasem zniknęło , nie wiem czy to prawda ale sama sie nie raz przekonałam ze intuicja nie kłamie , mówią ,że to kłamstwo ,że tego nie ma . Ja wiem ,ze coś w tym jest . Doświadczyłam tego nie raz i tym razem stawiam na intuicję . Nie jestem pewna czy sobie sama z tym poradze , ale przynajmniej spróbuję ![]() Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-08 o 00:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowałaś się walczyć i zostać, to musisz teraz zrozumieć, że skoro to było dawno temu to jego uczucia już dawno mogły się zmienić- sama piszesz, że czujesz jego milosc I jeszcze raz twierdzę, że była mogła się domyśleć o co cho, ja, jeśli ktoś się do mnie odzywa przypadkowo na gg, nie rozmawiam z nim o starych związkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Autorko, wiesz co Ci powiem?
Ja też mam takiego byłego, który jest święcie przekonany, ze go kocham. Nie ważne, że bylismy ze sobą 3 miesiące, nie wazne, że rozstalismy się 2 lata temu, nie ważne, że od 1,5 roku jestem z TŻtem. Na pewno go kocham. Nawet jakis czas temu pod głupim pretekstem (jak mogłam się nie zjarzyć? ![]() ![]() Ty masz paranoję. A to się LECZY. Twoje zachowanie nie jest normalne. I tak jak już dziewczyny napisały - albo go zostaw i miej święty spokój, albo przestań schizować.
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Spoko, ja też sobie wkręcałam,że mój ex ciągle we mnie zakochany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno, Ty go osaczasz w związku, więc nie dziw się, że facet ma dość. Z resztą na Twoim miejscu też bym tego tak długo nie wytrzymała. Sama się nakręcasz.
Po co rok temu sprawdzałaś jego gg? Po co grzebałaś w jego komórce? Nie przyciągniesz i nie zatrzymasz faceta przy sobie szpiegowaniem i knuciem intryg. On chyba faktycznie Cię kocha, skoro wytrzymał tak długo. Pytanie tylko, czy Ty kochasz jego? Jeśli nie potrafisz mu za grosz zaufać, to moim zdaniem ciężko tu mówić o miłości. Idź do psychologa, bo sama sobie z tym NIE poradzisz. Zbyt daleko w to zabrnęłaś, za długo wyrabiałaś w sobie te nawyki sprawdzania i doszukiwania się nie wiadomo czego. A z tym facetem już Ci chyba nie wyjdzie. Za dużo pretensji i żalu między Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Buc
|
Cytat:
koniec kropka.
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Po prostu uparcie dążysz, żeby doprowadzić ten związek nad przepaść.
Proponuję zająć się swoim - Waszym wspólnym życiem a nie rozdrapywać czasy z ex i snuć intrygi. Każdy ma jakąś przeszłość i jakieś związki za sobą i warto nad tym przejść do porządku dziennego. Masz dowody, że mu zależy na Tobie, że się z tamtą nie kontaktuje.Jeśli nic Cię niepokoi w Jego zachowaniu radzę zapomnieć o przeszłości, inaczej zazdrość zeżre Ciebie i ten związek.
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
No tak, normalne to nie jest, ale ja mogę autorkę zrozumieć. Autorko, pewnie ktoś Cię kiedyś skrzywdził i stąd ten obsesysyjny wręcz problem z brakiem zaufania. Ale rzeczywiście pomoc Ci się przyda. I myślę, że naprawdę tkwienie w takiej sytuacji nie ma sensu, bo tylko się męczysz, jest Ci ciężko ze świadomością, że być może Twój facet jeszcze czuje coś do Twojej byłej. W ten sposób tylko ciągle się denerwujesz i pogłębiasz swój stan, więc musisz to jakoś rozwiązać. A wydaje mi się, już zawsze będziesz miała problem z zaufaniem tego faceta, bo wystarczyła jedna podejrzana sytuacja. Jedyne czego nie mogę zrozumieć, to jak to możliwie, że z tego co pisała jedna wizażanka już miałaś takie akcje i trwa to dosyć długo....jak można tyle czasu się tak zamęczać, bez szczerej rozmowy ze swoim własnym facetem? Zrób coś z tym lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Dziewczyna coś chlapnęła, pisząc też że nie wie czy to prawda i że ona się tym nie przejmuje. On nie daje Ci żadnych, absolutnie żadnych powodów do zazdrości czy podejrzeń, a Ty chcesz się pakować, wypytujesz czy on Cię kocha, twierdzisz że ten związek jest bez sensu.
Być może jest, ale jedynym powodem może być Twoje chore zachowanie. P.S. I w ogóle co to za pomysł z podpuszczaniem byłej dziewczyny Twojego partnera? Litości...
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Za co dostałam ostrzeżenie?
![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Pewnie za to
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ja nie wyobrażam sobie grzebania w czyjejś przeszłości choć dostałam przyzwolenie ( jeszcze nie z własnej inicjatywy) na wejście na pocztę, przejrzenie archiwum gg itp. bo "ja niczego nie ukrywam, chcesz to wejdź"
ta chorobliwa zazdrość Cie wykończy,
![]() |
#58 |
... choć nie Westwood
|
Posłuchaj, dziewczyna nie jest z nim już szmat czasu, mają kontakt raz na pół roku, ona omamiła sobie, że wciąż ja kocha, a Ty wierzysz jej, nie mającej na co dzień z nim kontaktu, zamiast facetowi, który zapewnia Cię o swoim uczuciu??? W takim razie ja uwazam, że ewidentnie jest coś nie tak z Twoim podejściem do związku i nic tu nie pomoże, tylko psycholog. Ta zazdrość za głęboko w Tobie siedzi, żebyś sama sobie z nią poradziła.
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem?Wierzysz jakiejś lasce,która może mieć wszystko wyssane z palca zamiast własnemu facetowi?Dlaczego nie masz do niego zaufania?
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Nie wierze do końca jej. Tak, nie ufam jemu do końca , bo zostałam wielokrotnie zraniona w związkach ... to też stąd to brak zaufania .Na nic wiecej nie mogę sie uskarżac jeśli chodzi o niego , typ domatora , nie łazi z kolegami na piwo , jak już to woli sobie sam wypić ze mną w domu .I mogłabym wymieniać .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.