|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
wpadłam zobaczyc czy sa jakieś wieści od YOUYOU...
ciekawe co tam u niej... mam nadzieje,że czeka ją super szybki radsny poród ![]() a u mnie noce... jak mnie nie obudzi moje dziecko to i tak się nie wysypiam... ja idę oddac siuśki ok 6 razy niestety więc chodzę nie wyspana w sumie od 2 lat,bo jak nie moje dziecko to sikanie a tu nie zapowiada się,że bedzie lepiej
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna rzecz mnie nurtuje - mąż jakoś seksem nie jest zainteresowany, bo zwyczajnie ma strach. Ja mam średnią ochotę, bo nie czuję się zbyt seksowna z wielkim bebzolem. Ale co innego mnie męczy - lekarz nam seksu nie zakazał, a na ostatniej wizycie jak mnie badał, to powiedział że rozwarcie zewnętrzne na 1 cm, szyjka skrócona, rozwarcia wewnętrznego nie ma i dotknął główki dziecka Czy jest to możliwe??? No i czy to oznacza, że szop już zwiał, a ja nawet tego nie zauważyłam???
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Youyou trzymam kciuki! ![]() Ja tam nie narzekam na spanie w nocy - każdą noc przesypiam bardzo dobrze. Fakt wstaję na siusiu ok. 4 razy, ale wracam do łóżka i momentalnie zasypiam Ciekawe, czy dzisiaj wypłata wpłynie, bo spłukana jestem, a 10-ty w niedzielę ![]() Dziewczyny dostałam skierowanie na KTG i mam na nie iść dzień przed wizytą w poradni... Tyle, że wizytę mam w poniedziałek. Jak myślicie wypada iść w niedzielę na oddział na KTG?
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Marina czyli sam simplex nie pomaga
Nie wiem w takim razie jak to nie pomaga, to chyba pozostaje przetrwać ten czas, spróbuj jeszcze z tym bebilonem comfort..Agula długa historia z teściową, nie będę opisywać. Ona za dużo gębą dziamie, aluzje strzela, niby w nic się nie wtrąca ale ...dwulicowiec taki. i tak ograniczam z nią rozmowy do minimum, ale czasami się nie da. Bella fajna mamcia z Ciebie, dobrze ze dziewczynki na zmianę się budzą, ja zawsze myślałam ze razem wszystko to samo robią w tym samym czasie. Sygine ja nie wiem? wogóle dziwne to że można główki dziecka dotknąć, czyli podczas sexu teżet też by czuł? na to wychodzi.. a przecież palec jest krótszy za przeproszeniem od... ( boshe co ja piszę) Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-08 o 11:34 |
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u kuzynki właśnie też jak się zaczęły kolki, to zaczęła próbować po kolei każdego mleka chyba na rynku i właśnie powiedziała że tylko po bebilon comfort mały miał ulgę i kolki odeszły.
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ale nie wiem, czy za dużo nie daję tych kropli, niby tak jak pisze w ulotce, 15 kropli przed każdym posiłkiem? Aaniu jak je dajesz? I jak myślicie? sygine ja też dzieckiem z kolką do pół roku aż...Mama mówiła, że myślała, że się zkończy...(byłam na MM) A mój brat mały też miał kolkę straszną ( był na cycku tylko i wyłącznie)...Więc może to genetycznie jest...Może być kolka genetycznie? Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-07-08 o 11:39 |
|
|
|
|
#1327 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę...
|
||||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko a dajesz jakies leki?
A moje dziecie udaje, ze spi i domaga się przytulania. Złamałam juz chyba wszytskie zasady. Uwielbiam jak śpi z nami w łóżku, w nocy karmie ją na leżąco, a ona zasypia i tak się wtula we mnie n to się pozachwycałam własnym dzieckiem Więc czas się wziąć za robote. Ide wstawiać pranie
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze czy tak można skoro rozwarcia wewnętrznego nie ma, po drugie czy ten czop może tak sobie wylecieć i nawet nie zauważyłam Więc ja się mężowi nie dziwię wcale, że jakoś nie ma zamiaru przeganiać Młodego... Sama bym miała strach chyba czy mi na przykład wody nie odejdą
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Nadrobiłam, lecę coś porobić, bo do kanapy przyrosnę... |
||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marina - moje jak przechodzilo z comfortu na inne mleko to bylo w miare ok, wiec chyba z bebilony na comfort mozna bez problemu. tez uzywalam poczatkowo, bo kolki po nim mniejsze |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza
![]() A jeśli chodzi o teściówke to moja też dobra kobita tylko przesądna okropnie ![]() Marinka żal mi Igorka te kolki to dziadostwo Bella ja chyba nie dała bym rady z dwójką jednego sie obawiam jak Ty odróżniasz dziewczynki ?
|
|
|
|
#1335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do KTG to wydaje mi sie że jak najbardziej w niedziele można iśc Cytat:
|
|||
|
|
|
#1336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze, że jest nasze forum, można usłyszeć chociaż miłe słowo. Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.Cytat:
;*Przed wczoraj byłam u lekarza z tym, ale tak się jeszcze nie darł strasznie wtedy, a teraz to chyba apogeum już. Dał mi colinox na kolki, ale już raz mi go dał wcześniej inny lekarz i wydawało mi się, że mały darł się po nim jeszcze bardziej ( dawałam go wtedy tydzień) i miał większe zaparcia...A podobno super specyfik francuski...Więc próbuję sam simplex. Espumisan nic nie dawał...I mam czopki robione, ale to na dziś dopiero będą gotowe w aptece. No i palntex, herbatkę rumiankową i chyba tyle... Cytat:
![]() Właśnie pytałam w środę, niby nie, bo pytał się jak kupy wyglądają. Już zgłupiałam. |
|||
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamuski!
Mnie cos ostatnio wena opuściła. Nic sie nie dzieje. Praca, dom. Będzie jeszcze gorzej jak na urlop pójdę i zostanie tylko czekanie. Pogoda tez byle jaka. Raz deszcz, raz słońce i dość chłodno. Zostało mi Troche prania dla małej ale nie ma to teraz sensu bo wszysko tylko gnije. Marinko Zmalowana za powrót dobrego humoru i do nas. Lenka Zanki jest urocza. Iustyna za Zuzie by doszła do siebie szybciutko. Wiaderko wyglada ciekawie, ale ja chyba tradycjonalistka jestem Co do biedronkowych zakupów mi sie najbardziej z tej gazetki podobają kapcie - mopy takiego patentu jeszcze nie widziałam.
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Hehe powiem wam że wczoraj jak była ta akcja ze skurczami, to mój P. sprawdził, czy wszystko ma jakbyśmy musieli jechać do szpitala, czy bateria naładowana w aparacie, dokumenty gotowe itd. Po czym stwierdził że musi na kartce napisać imię Młodego i schować do portfela, jakby w tym szoku porodowym zapomniał. W ogóle to damy mu podwójne imię Nataniel Jan
I wtedy też sobie pomyślałam że może w razie czego wymyślmy też imię dla dziewczynki jakby nam dziecię żarcik chciało zrobić (chociaż to mało prawdopodobne). Najpierw mówiliśmy że Gabrysia, ale to jest imię mojego taty, więc mogłoby być innym przykro (a ja bym nie miała nic przeciwko ), a później doszliśmy do wniosku - i tu mam nadzieję że Bella i Zanka nie będą miały mi za złe - że jeśli córka to będzie Lena
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co on sobie myśli!!! Z ciebie zła matka??? Jesteś cudowną mamą, bardzo dzielną i podziwianą przez niejedną z nas
|
|
#1341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no chyba.... teść dopiero po jakimś drinku do mojego taty mówił że się cieszy i w ogóle, tak to nioc a nic....Cytat:
Czytałam jak pisały gdzieś dziewczyny, że n Sab Simplex nie działał, ale np Bobotic tak, mimo że to ten sam skład... ![]() Moja mama też mówi że mój brat miał okropne kolki na początku, i w ogóle niestety częściej się chłopcy męczą, jakoś wrażliwsze jelita mają... ![]() Cytat:
![]() trzymaj się
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadam się tylko przywitać i lecę dalej załatwiać. Narazie nie nadrobiłam, ale rzuciło mi sie w oczy, że Youyou rodzi!!! Trzymam mocne! Żeby posżlo szybko i w miarę bezboleśnie
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
lecę do pracy
trzymam za koniec kolek u Igorka![]() i za YOUYOU
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Monia zakrzywić powiadasz..
Zmalowana fakt, zależy czyj ..yhm..od czyjego palca. Dobra, nie wnikam bo wsiąknę, mi pewnie też błona odrosła, jakoś wogóle nie mam ochoty, a jak już coś się dzieje to nie czuje przyjemności. Ania a Adaś też ma kolki czy tak profilaktycznie mu simplex dajesz? Marina na teżetów to od czasu do czasy by się |
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
dobry!
Krzyś tnie komara to korzystam Cytat:
nic nie dostały prędzej mi pomogła pani co się mną miała zajmować niż te france z noworodków![]() Zanka gratulację!!! wreszcie masz z głowy teraz wracaj do zdrówka i kondycji!! mała ma piękne wymiary ![]() dzięki za pochwałę naszego pępuszka ale miałam minę przerażoną jak mi został w ręce przy zmianie pieluszki hihihihihihih![]() no ja też jem pomidorki twaróg jabłka arbuza dużo ryżu a kurczaka czy rybkę w foli lub rękawie unikam raczej głębokiego smażenia bo w sumie to nie dobre ani dla małego ani dla mnie zostało mi jeszcze 4,30kg do zrzucenia i wrócę do mojej wagi z przed ciąży! Piękny opis porodu bardzo mi się podobał aniu_20 te kropelki to chyba przyszły tydzień jak mąż będzie mieć na rano! a dziś jak mały się obudzi i coś wszamie to spróbuję go za chustować ciekawe co mój książę na to ![]() ![]() idę nadrabiać może coś się uda ![]() dzięki za rady odnośnie diety!! a co z tym seksem po cesarce Baboniku?? ![]()
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zaliczyłam fryzjera i tak mi opuchły nogi że masakra
![]() dzisiaj zaliczyłam lumpa kupiłam parę ciuszków dla synków i maskotkę ![]() jestem ciekawa co u you you ![]() dziewczyny na kolki ponoć robi się jakieś masaże ciepła pieluszką u Nas ten Sab bardzo szybko zadziałał.Może warto też kupić butelkę dr.Browna
|
|
|
|
#1347 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie umiałam do Niego przekonać, a teraz gdzieś tam chodzi za mną i mnie korci mam 60zł do wydania na 1 stronie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cena nie zła, ale jakoś wydawał mi się mało solidny ![]() i nie wiem co zrobić.Robiłaś już coś w nim? Ja kupiłam za to mopa za 13 zł ![]() Cytat:
Małymi kroczkami pójdę do przodu aż w końcu, będzie taki dzień że wybuchnę !! Cytat:
jak jest mega kolka to nie ma na nią lekarstwa. Trzeba ją przetrwać Słyszałam też opinie, że sab simplex niemiecki jest lepszy niż czeski ![]() Wodauqa wiesz co mnie smakuje, robię sobie ją ( ale mrożoną zamknięta w lodówkach - koło frytek) jak na coś mam ochotę a nie chce mi się nic robić, kosztuje ok 5 zł. Na górę na sos beszamelowy daję nie raz bazylię, oregano i ewentualnie jeszcze ser. Co do teściowej to wkurza mnie takie podejście " mi się nie podoba" dobrze, że teściowie nie wybierają imion !! Jak powiedzieliśmy kiedyś, że jak będzie chłopiec to będzie Oliver to wszyscy OlivIer a Ja mówie, że nie że OliVer bez "i" to powiedzieli że wymyślamy teraz gdy mówię że jest EMILI tak jak się czyta to każdy mówi "OOOoo Emilka" i pogadane, ludzi są głusi !!Spanie - Ja leże tylko na lewym albo prawym boku, na wznak bardzooo rzadko ,bo źle mi się oddycha. Teściowa- to powinien być temat tabu, aby się nie denerwować ![]() Moja nie jest zła, ma swoje odchyły ale zaraz mówię o tym mojemu D i on sprowadza ją na ziemie. Teraz gdy mi coś nie pasuje, co mnie denerwuje to mówię i na szczęście mój mąż mnie rozumie,bo tak samo by zareagował. Zauważyłam że moja teściowa jest okropnie ciekawska, a zawsze podkreśla, że ją nie interesuje czyjeś życia ![]() Nie raz jeszcze nie skończę rozmawiać przez tel z mężem to ona " i co u D " mówię mojemu D że wkurzające to jest, bo nawet tajemnic nie możemy mieć bo ona czeka na wiadomość od swojego syna, rozumiem że się martwi i staram się ją informować na bieżąco, ale tak naprawdę nie raz nie mogę mieć sobie tajemnic z mężem. I doszliśmy do wniosku, że będziemy mówić cokolwiek na odczepnego ![]() Ja obiadek zrobiłam, łóżeczko umyłam, ale jakoś mi się nie podoba ![]() jakoś tak pusto ! SWEET ?! HALLO ?! |
||||||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szybcika -
blondynko dr.browna powiadasz? Hmm nie widziałam u nas w Mielcu, chyba all pozostaje. One są szklane? antykolkowe, prawda? Wiem, że Ty takie masz, bo pisałaś kiedyś. i spadam, bo żaba się obudziła. A jestem na pasku cały czas na dole, bo nie wyłączam stronki w ogóle. |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam kącik Emilie.
Jeszcze chcę literki nad łóżeczkiem i obok będzie stała komoda z przewijakiem ![]() Zastanawiam się nad tym aby nie zabejcować łóżeczko, muszę teścia zapytać czy to coś da.. Ale jakoś tak mdło, czegoś mi brakuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

niestety
więc chodzę nie wyspana w sumie od 2 lat,bo jak nie moje dziecko to sikanie

- ja do wc, zasnelam i jakos nad ranem ta sama historia
Czy jest to możliwe??? No i czy to oznacza, że szop już zwiał, a ja nawet tego nie zauważyłam???

Zakończone: 2
Jak dobrze, że jest nasze forum, można usłyszeć chociaż miłe słowo. Od męża dziś usłyszałam, że ze mnie zła matka (bo mały się darł w niebogłosy, a ja nie umiałam go uciszyć) Ale nie przejmuje się tym, grunt, żeby mały nie płakał.
Co on sobie myśli!!! Z ciebie zła matka??? Jesteś cudowną mamą, bardzo dzielną i podziwianą przez niejedną z nas