Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 12:52   #481
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

hej Mamunie meldujemy sie w koncu na nowym watku, niestety znowu Was zanidbuje, bo synkowi sie troszke pogorszylo, wymiotuje, ma okrutne bole brzuszka, znowu 3cia noc nie spie, kregoslup mam juz w chinskie S

Dzis Flavio konczy 2 m-ce, mam nadzieje ze niedlugo ustabilizuja sie te bole brzuszka! wczoraj bylismy u pediatry i maly wazy prawie 6 kg i mierzy 60cm, normalnie grubasek na poczatku sierpnia mamy pierwsza szczepionke i usg bioderek

mamaoptymistka
ja kupilam jeszcze pieluszki nr 2 ale juz sie male robia i juz nast. paczke kupie 3

anulinka2009 mummy's monster super

Grazik sliczny Edzik z Tofikiem

AgnieszkaM. ale masz extra avatarek, to ulubiona pozycja mojego syncia, ale chyba nie tylko mojego

Dziewczynki czy ktorys z Waszych dzidziusiow ma takie kupkowe problemy jak moj? takie koszmarne bole brzuszka, pol dnia sie wygina i siluje zeby zrobic kupke, a pozniej jest mega rzadka az z pieluchy wylatuje, wczoraj pytalam sie pediatry czy ta kupka jest ok (pieluche mu do wgladu zanioslam) to powiedzial, ze tak, ale mi sie za rzadka wydaje...sorki ze taki szczegolowy opis, ale chyba temat kup nie jest nam obcy

napisalam w klubie end of the story
Stary 2011-07-08, 12:53   #482
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Agus87 gratulacje dla bratowej i maluszka

spice1985 ja od tygodnia mniej więcej zjadam więcej produktów i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych u mnie i Młodego, alko i gazowanych rzeczy nie piłam i nie piję nadal, za to kawę owszem

kasia1361 mina rewelacyjna na tym pierwszym zdjęciu

andziot udanego wyjazdu

aniutka_85 co za radość

dorkabl dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam mętlik, a pediatra tak potłumaczyła że wyszłam jeszcze bardziej zielona z gabinetu

JanuszAgnieszka gratulacje dla Darii, proszę jak ładnie przybiera

Scio buziaczki dla Agatki

anulinka2009 długi chudy ale jaki fajny

smoczek do tego stopnia uspokoił Młodego, że pierwsza pobudka od zaśnięcia była po 4 godzinach a kolejne przerwy znacznie dłuższe niż 2 godziny teraz też śpi i widzę, że jest spokojniejszy - oczywiście mamla swojego nowego niebieskiego kolegę non stop - boshe dobrze, że miałam tego smoczka w domu
nawet ogoliłam nogi i zrobiłam inną fryzurę niż rozczochrana kitka. zaraz uciekam do sklepu, szkoda tylko że grzmi
Stary 2011-07-08, 13:08   #483
amarcia
Wtajemniczenie

dzięęęęęęękuję dziewczyny - chyba jednak na TT sie zdecyduję (skoro ciągnie jak pierun to ja jestem za )

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

principessina gdy widzę, ze Lola się pręży i bedzie problem podaję jej wodę przegotowaną z buteleczki. Leży i sobie ciumka pomalutku i przeważnie zanim skończy kupa jest. Nie wiem dlaczego tak jest ale działa
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:10   #484
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
dzięęęęęęękuję dziewczyny - chyba jednak na TT sie zdecyduję (skoro ciągnie jak pierun to ja jestem za )

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

principessina gdy widzę, ze Lola się pręży i bedzie problem podaję jej wodę przegotowaną z buteleczki. Leży i sobie ciumka pomalutku i przeważnie zanim skończy kupa jest. Nie wiem dlaczego tak jest ale działa
Też mam TT - nie narzekam, dobrze ciągnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:11   #485
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Aga, ja przez 6 lat, po pierwszej ciąży - biegałam, pływałam, robiłam brzuszki, wykonywałam systematycznie masaże szorstką rękawicą, masowałam ręcznie, stosowałam kremy ujędrniające i owszem wygląd brzucha się polepszył - znikły te marszczenia poniżej i po boakch pępka i w sporym stopniu też nad pępkiem. Ale bezpośrednio nad pępkiem problem niestety pozostał i nie wyglądało to estetycznie

Co do rozstępów - mam ich kilka, ale są one delikatne i jasne, praktycznie niewidoczne. I tylko po pierwszej ciąży. W tej, odpukać, żaden nowy się nie pojawił.
hmmm myslalam ze taka rozciagnieta skora to domena skory z rozstepami. Ja mam mase po pierwszym,po drugim nic nie przybylo.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Kurcze ... nie wiem Ale kupiłam wczoraj to http://www.groupon.pl/deals/ruda-sla...ampaign=Varies
Zobaczymy, czy coś podziała. Dam znać, jak będę po

To dobrze, bo wczoraj kupiłam na grouponie serie tych zabiegów. Zachęcił mnie opis pewnie przesadzony, ale choćby efekt był w 1/4 taki jak opisują, to bym się cieszyła

JanuszAgnieszka super ci córeczka przybiera

Moniqac dziękujemy A ochraniacz z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90129904

Widziałam zdjęcia. Mam identycznie, a jestem po 1 ciąży i to nie donoszonej do końca, bo urodziłam w 35 tygodniu. Nie wiem czemu tak jest, bo skóra i przed ciąża i w trakcie dobrze i regularnie nawilżana, rozstępów zero, a właśnie tak się marszczy jak napinam lub wciągam brzuch, albo się schylam

Scio twoja Agatka śliczniutka

Łączymy się w bólu
Agnieszka na pewno zabieg pomoze, ale musialabys wziasc kilka takich serii ja chodzilam 2x w tyg przez 8 tyg ale szalu nie bylo, pasa uzywam codziennie.

To chyba zalezy od rodzaju skory jak sie zachowa po ciazy
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Drań się czuje samotny (nikt nie ma dla niego czasu), a do Edzika podchodzi z rezerwą, ale jak mały płacze, to kot patrzy na nas z wyrzutem
Opis idealnie pasujacy do naszej heleny. Samotna, smutna, z rezerwa do norberta
Stary 2011-07-08, 13:28   #486
amarcia
Wtajemniczenie

Scio śliczna dziewczynka z Agatki

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ale leje :/
Stary 2011-07-08, 13:31   #487
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Dzień dobry
Poczytałam wczoraj watek i padłam jak kawka.
Wszystkie dzieciaczki cudowne.
Gratuluję 2 miesiąca i wszystkich skończonych tygodni,niestety nie bede się odnosić do każdej z osobna bo niestety już nie pamietam co komu.
Widzę także nowe avatarki śliczne

Moje dziecię śpi,zaliczyliśmy spacerek,potem karmienie,zdązyłam umyć okna
po ostatniej burzy normalnie szook ,pelno piachu na nich było.

U nas bolesci brzuszka pojawiają się sporadycznie a jak juz to pod wieczór.
Mam nadzieję,że już nie bedą atakować Martynki.

Co do szczepionek,to my tradycyjnie,nie kupujemy żadnych cudów.
Chłopcy byli szczepieni zwykłymi i żadnych powikłań nie było.

Martyna również przeszła skok rozwojowy,bożesz i pomyśleć ,ze tego bedzie więcej.Odzwyczaiłam się

Nocki mamy fajne,mała budzi się o północy następnie 3 i 6 rano.
W ciągu dnia bywa różnie,czasem co 2,5 h a czasem co godzina jak jest upał.

znalazłam cos o skokach rozwojowych
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlode...j-dziecka.html

Zmykam coś zjeść ,póki mała śpi

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 13:35   #488
amarcia
Wtajemniczenie

A Lola skończyła dziś 5 tygodni
Stary 2011-07-08, 13:43   #489
matallewar
Zakorzenienie

TŻ do mnie zadzwonił, że na butelce Edzika osadziła się pleśń...
Bo od soboty do poniedziałku prosiłam o jej umycie, a on zabrał się za to dziś

Więc muszę kupić nową butelkę
Mam alergię na pleśń i wolę nie sprawdzać, czy zarodniki przetrwają wyparzanie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-08, 13:46   #490
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziewczyny bo tak byłam przekonana, ze to przez tego kokosa ta wysypka a teraz to już zwątpiłam...
powiedzcie mi czy jak mały nie jest niespokojny, brzuszek go nie boli, kupki i pierdy normalne to może to być zwiastun nietolerancji nabiału?
bo się martwic zaczynam...
w sumie wysypka się nie nasiliła..ale wydaje mi się, że z jednej strony zrobiła się mniejsza a z drugiej większa....wygląda jak taka drobniutka kaszka...
a może to przez hormony?
dobrze, że w pn mamy wizytę
Stary 2011-07-08, 13:57   #491
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziewczyny bo tak byłam przekonana, ze to przez tego kokosa ta wysypka a teraz to już zwątpiłam...
powiedzcie mi czy jak mały nie jest niespokojny, brzuszek go nie boli, kupki i pierdy normalne to może to być zwiastun nietolerancji nabiału?
bo się martwic zaczynam...
w sumie wysypka się nie nasiliła..ale wydaje mi się, że z jednej strony zrobiła się mniejsza a z drugiej większa....wygląda jak taka drobniutka kaszka...
a może to przez hormony?
dobrze, że w pn mamy wizytę
te różne alergie, uczulenia i wysypki przechodzi bardzo dużo niemowląt i my też z tym walczymy. Pediatra mi powiedziała że, u nas to żadna skaza i mam jeść normalnie i że tak może być do 6 miesięcy. Mówiła też że teraz wszyscy tak chętnie diagnozują tą skazę, a ona w swoim życiu widziała tylko kilka dzieci z tym problemem Pójdziesz w poniedziałek do lekarza to oceni i będziesz spokojna
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:03   #492
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
AgnieszkaM. ale masz extra avatarek, to ulubiona pozycja mojego syncia, ale chyba nie tylko mojego
Dziękuję
Tą pozycję lubi chyba większość dzieci, bo:
1) masuje brzuszek, więc na jakiekolwiek tego typu problemy, jak znalazł
2) widać cały świat a to jest to, co ciekawskie dzidzie lubią najbardziej

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:05   #493
amarcia
Wtajemniczenie

antropia spokojnie kochana, to wcale nie musi być skaza. Myślę tak jak Monia. Najprawdopodobniej to te hormony nasze mamusine
Stary 2011-07-08, 14:06   #494
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dziewczyny przetrzepuje klub, bo poszukuje postu, gdzie kiedyś marypoziomkowa tak pięknie nam napisała o kremach z witaminą c. Mam prośbę, gdyby któraś znalazła, to dajcie znać, bo nie wiem, czy dam radę się dogrzebać. A może któraś sobie skopiowała?

--------------
znalazłam

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-07-08 o 14:45
Stary 2011-07-08, 14:07   #495
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
te różne alergie, uczulenia i wysypki przechodzi bardzo dużo niemowląt i my też z tym walczymy. Pediatra mi powiedziała że, u nas to żadna skaza i mam jeść normalnie i że tak może być do 6 miesięcy. Mówiła też że teraz wszyscy tak chętnie diagnozują tą skazę, a ona w swoim życiu widziała tylko kilka dzieci z tym problemem Pójdziesz w poniedziałek do lekarza to oceni i będziesz spokojna

dziekuje ci...uspokoiłas mnie troszke...
ja o niczym innym od wczoraj nie mysle ttylko o tej wysype...
pól nocy nie spałam i zachodziłam w głowe co mu moze być...
w prawdzie miał pojedyńcze krostki na buże od początku, ale wg mnie to bły typowe potówki...
a tera to..
no zobaczymy czy bęzie z nikac i co w pn powie lekarz...?
i mimo reakcji na pokarm lekarka kazała ci jeść normalnie? nie zważając na wysypki itp?
Stary 2011-07-08, 14:14   #496
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

w prawdzie miał pojedyńcze krostki na buże od początku, ale wg mnie to bły typowe potówki...
a tera to..
i mimo reakcji na pokarm lekarka kazała ci jeść normalnie? nie zważając na wysypki itp?
wiesz ona powiedziała że mały ma coś na kształt atopowego zapalenie skóry i na pewno to nie jest skaza. Mam tylko nie pić mleka a reszta produktów normalnie. Ja i tak nie szaleję z jedzeniem, bo się boję. Nie jem prawie nabiału, słodyczy, potraw wzdymających itd. (więc standard). Tak na prawdę to skąd masz wiedzieć na co dziecko jest uczulone Moja lekarka mówi, że są kobiety które żyją tylko o chlebie i wodzie a dziecko i tak ma jakieś uczulenia, więc to różnie bywa.

AgnieszkaM, wyjdę teraz na kompletną ciamajdę ale ja nie umiem tak trzymać dziecka Jak to się robi????
Stary 2011-07-08, 14:17   #497
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

u nas tez była wysypka na buzi, pediatra pow ze samo zejdzie i zeszło...teraz ma mega sucha skore na buzi az mu sie uszczy
ale u mnie leje ze spaceru nici
Stary 2011-07-08, 14:19   #498
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

a tera to..

Norbi jest na nutramigenie,a wysypuje go co jakis czas tak ze buzia mu sie luszczy, robi skorupa, czerwone krosty
...u nas nie jest to od jedzenia na pewno, wiec niekoniecznie musi to byc od twojej diety
Stary 2011-07-08, 14:23   #499
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kasia1361; sliczna Martynka
dziekuje za wyjasnienie!

monika21121984; moja Gabrysia też dzis 6tygodni konczy
również jeszcze odrobinę plamię.

82anusia; daj znać jak na wizytach oraz jakie wrażenia Adasia po 1 spacerze

Andziotka; szczesliwej i spokojnej podrozy !!
Moja Gabi spała do 3,22 wiec podobnie - tyle, ze od 23 ;>

aniutka_85; ja miałam dłuugo problem z oczkiem (ok2,5 tyg) przemywałam jak Ty i nie pomagało, ostatecznie skończyło się na kropelkach - antybiotyku

dorkabl
; ja mam 3 recepty, na szczepionki skojarzona 6w1, synflorix
i rotarix i juz wiem, ze na 100% szczepię skojarzona 6w1, przeciw pneumokokom czyli synflorix (bo mała będzie z tatusiem do żłobka chodziła) no a co do rotarixa czyli rotawirusy sama nie wiem jeszcze...

JanuszAgnieszka
; no pięknie Ci rośnie Dusia Straasznie się cieszę.

Weredka; to mamy podobne problemy.. zaparcia i u mnie hemoroidy. Dziś podczas wizyty w toalecie doświadczyłam tego samego bólu co przy bólach partych

moniqac; pani dr takie ma godziny wizyt bo pewnie niesamowicie oblegana.
Moja mama gdy była u jakiegoś prof. ze Śląska ze swoją cieśnią nadgarstka została przyjęta o godz. 0.30 Także standardowo do ok 3 w nocy przyjmuje. Może to norma u lekarzy ze Śląska Kotuś ja te krostki mam na plecach nie na rękach. Są nadal, skrobię je peelingiem Xerialine ale guzik daje.

Scio; witamy Twoją Agatkę

Listopadowa, dziewczynko !! (nie napisze, do Ciebie kobieto, bo Ty masz taką niesamowicie dziewczęcą urodę, że dla mnie wyglądasz jak dziewczynka hihi) Jaką Ty masz TALIĘ ! Padłam i zazdroszczę. A brzuch dla mnie nic strasznego ale rozumiem, że czujesz się z nim źle i popieram walkę o powrót do normy.
Mój może nie ma śladu po cięciu ale za to jaki tłuuuuuuusty
Dziękuję Ci za baaardzo dokładne wytłumaczenie przyczyny dziwnego Pesla małej (nawet podstawa "prawna" w postaci wikipedii dołączona )

mimbi, także dziękuję za objaśnienia peselowe Ale wystroiłaś Miśkę
wiesz co, pogadaj z naszą aguś, bzyczką, scio... One aktywne są na forum Panien Młodych 2009. Może zrobią Ci tam dobry PR i poproszą o głosowanie

agnieszka_pe,
i Tobie dziękuję za pesel.. Też chciałam dzwonić robić zadymę, małż dał mi nr tel tylko, że wczoraj było już po godz. 17 więc miałam zamiar uczynić to dziś. Pojęcia nie miałam, że takie nowe zasady
Kupię sobie to cudo z Clareny !! A w domu folią się obwijałaś ?
Tak, mąż jedzie do Malezji służbowo... fuksiarz jeden... do tego hotel5* i lot klasą biznes... Zazdroszczę mu
Mówisz, że ta elektrostymulacja działa ?? Bo ja mam tłuusty brzuch i przeogromne uda! Ciagle 9kg w zanadrzu jak Ty

AgnieszkaM, jaki avatarek uroczy
A co do kolanka, cieszę się, że jest lepiej, jednakże od razu informuję, że nie miej skrupułów, iż męża wykorzystujesz. Raz nie zawsze!! Należy Ci się chwilka odpoczynku celem zregenerowania sił

mamaoptymistka,
zazdroszczę wagi, ale Ty w ogóle malusio przytyłaś w ciąży, prawda?
Wiesz, ja też kocham blender, my mamy jeszcze inny - Brauna
http://allegro.pl/blender-mikser-rob...692287506.html
ma mnóstwo przystawek i dzięki temu jego możliwości są nieograniczone. Posieka Ci warzywa na sałatkę, w plasterki, w paseczki, w kosteczkę i wiele innych opcji. W sumie to tylko w nim nie gotuję. Ciasto na naleśniki też zrobi i koktajl również

Hejka
Ale pogoda!
Powiesiłam pranie - lało więc zdjęłam. Przestało lać, powiesiłam znowu a po chwili kolejna ulewa
Dziękuję Wam Wszystkim, które tak ładnie objaśniłyscie mi zasady nowych nr Pesel Gamoń nie wiedziałam i chciałam dzwonić sprostować panią z UM
Moja dziewczynka kończy dziś 6 tygodni
Wczoraj usypiałam ją o 23 "aż" 3 minuty i to zasnęła w jej łóżeczku, kolejna pobudka 3.22 i następna 7.30. Dalej pospałysmy do 9.30 - jestem wyspana.
W poniedziałek mała będzie szczepiona, mam recepte na skojarzoną 6w1 (szczepię na 100%), synflorix (szczepię na 100%) ale waham się co z rotawirusami (rotarix)
Dodam, że Gabrysia będzie na pewno z tatusiem do żłobka chodziła... ale tak jak mimbi mówi, na pneumokoki się umiera... na rota nie....
Czy wy Wszystkie szczepicie także przeciwko rotawirusom? Wiem, że matall wzięła komplet szczepień, a jak reszta z Was ? Dziękuję za opinie

A w nagrodę dla Was, przesyłam w załączeniu zdjęcie Nadusi Gusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00931.jpg (35,9 KB, 95 załadowań)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-08 o 14:56
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:31   #500
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Ale sliczna czarnuleczka a jakiego duzego ma smoka

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:36   #501
MoniaK
Zakorzenienie

Urocza dziewczynka
Stary 2011-07-08, 14:38   #502
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
hej mamuśki

a dwa dni tmu zjadlam lody kokosowe i nie pomyslalam ja glupia, ze kokos go moze uczulic i mamy piękna wysypke n buziolku...
masakra ile ja sie stresu najadlam prez to...
ale pomału mu schodzi już na szczęście...
głupia jestem i tyle... lodów mi się zachciało...

Dzidzia mi się strasznie męczy, tzn pierdkuje od nocy już, pręży się koszmarnie i robi bordowa, kupki są ale skąd te gazy może po burakach, bo jem już od tygodnia niemal codziennie

co do szczepień to ja nie jestem przekonana co do tych skojarzonych...
raczej zaszczepimy standardem...
wiec sania nie jesteś sama
mojego męża znajoma zaszczepiła dziecko i nie będę wam tu pisała, żeby was nie straszyć jakie były tego skutki uboczne....
nap neumo raczej zaszczepimy, ale jak będzie starszy...
na razie nie ma kontaktu z grupa dzieci...
Ja też myślę i mysle nad tymi szczepieniami ale chyba będę szczepiła jak Ty i Sania, rozmawiałam z 2 pediatrami, tylko zakupię jakąś nowość na krztusiec. Też mam jakieś nieciekawe przykłady z otoczenia stąd moja decyzja
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:39   #503
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziewczyny przetrzepuje klub, bo poszukuje postu, gdzie kiedyś marypoziomkowa tak pięknie nam napisała o kremach z witaminą c. Mam prośbę, gdyby któraś znalazła, to dajcie znać, bo nie wiem, czy dam radę się dogrzebać. A może któraś sobie skopiowała?
To było chyba jak wizaż się zmieniał i poziomka ubolewała, że zjadło jej posta...

Cytat:
W poniedziałek mała będzie szczepiona, mam recepte na skojarzoną 6w1 (szczepię na 100%), synflorix (szczepię na 100%) ale waham się co z rotawirusami (infanrix)
Dodam, że Gabrysia będzie na pewno z tatusiem do żłobka chodziła... ale tak jak mimbi mówi, na pneumokoki się umiera... na rota nie....
Czy wy Wszystkie szczepicie także przeciwko rotawirusom? Wiem, że matall wzięła komplet szczepień, a jak reszta z Was ? Dziękuję za opinie
No nie komplet, bo innych zalecanych nie braliśmy

A infarix to nie 6w1 właśnie? No boInfarixem hexa szczepiliśmy i to było 6w1...
Rota - Rotarixem, a pneumo szczepiliśmy Prevenarem.

A na rota się nie umiera, ale powiem Ci, że jak macie kasę, to zaszczepcie, bo dzieci się naprawdę męczą... Choruje chyba co 2 dziecko, a nieszczepione w 90% są leczone szpitalnie, z kroplówkami... Widziałam na własne oczy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-07-08 o 14:41
Stary 2011-07-08, 14:43   #504
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
kasia1361; sliczna Martynka
dziekuje za wyjasnienie!

monika21121984; moja Gabrysia też dzis 6tygodni konczy
również jeszcze odrobinę plamię.

82anusia; daj znać jak na wizytach oraz jakie wrażenia Adasia po 1 spacerze

Andziotka; szczesliwej i spokojnej podrozy !!
Moja Gabi spała do 3,22 wiec podobnie - tyle, ze od 23 ;>

aniutka_85; ja miałam dłuugo problem z oczkiem (ok2,5 tyg) przemywałam jak Ty i nie pomagało, ostatecznie skończyło się na kropelkach - antybiotyku

dorkabl
; ja mam 3 recepty, na szczepionki skojarzona 6w1, synflorix
i rotarix i juz wiem, ze na 100% szczepię skojarzona 6w1, przeciw pneumokokom czyli synflorix (bo mała będzie z tatusiem do żłobka chodziła) no a co do rotarixa czyli rotawirusy sama nie wiem jeszcze...

JanuszAgnieszka
; no pięknie Ci rośnie Dusia Straasznie się cieszę.

Weredka; to mamy podobne problemy.. zaparcia i u mnie hemoroidy. Dziś podczas wizyty w toalecie doświadczyłam tego samego bólu co przy bólach partych

moniqac; pani dr takie ma godziny wizyt bo pewnie niesamowicie oblegana.
Moja mama gdy była u jakiegoś prof. ze Śląska ze swoją cieśnią nadgarstka została przyjęta o godz. 0.30 Także standardowo do ok 3 w nocy przyjmuje. Może to norma u lekarzy ze Śląska Kotuś ja te krostki mam na plecach nie na rękach. Są nadal, skrobię je peelingiem Xerialine ale guzik daje.

Scio; witamy Twoją Agatkę

Listopadowa, dziewczynko !! (nie napisze, do Ciebie kobieto, bo Ty masz taką niesamowicie dziewczęcą urodę, że dla mnie wyglądasz jak dziewczynka hihi) Jaką Ty masz TALIĘ ! Padłam i zazdroszczę. A brzuch dla mnie nic strasznego ale rozumiem, że czujesz się z nim źle i popieram walkę o powrót do normy.
Mój może nie ma śladu po cięciu ale za to jaki tłuuuuuuusty
Dziękuję Ci za baaardzo dokładne wytłumaczenie przyczyny dziwnego Pesla małej (nawet podstawa "prawna" w postaci wikipedii dołączona )

mimbi, także dziękuję za objaśnienia peselowe Ale wystroiłaś Miśkę
wiesz co, pogadaj z naszą aguś, bzyczką, scio... One aktywne są na forum Panien Młodych 2009. Może zrobią Ci tam dobry PR i poproszą o głosowanie

agnieszka_pe,
i Tobie dziękuję za pesel.. Też chciałam dzwonić robić zadymę, małż dał mi nr tel tylko, że wczoraj było już po godz. 17 więc miałam zamiar uczynić to dziś. Pojęcia nie miałam, że takie nowe zasady
Kupię sobie to cudo z Clareny !! A w domu folią się obwijałaś ?
Tak, mąż jedzie do Malezji służbowo... fuksiarz jeden... do tego hotel5* i lot klasą biznes... Zazdroszczę mu
Mówisz, że ta elektrostymulacja działa ?? Bo ja mam tłuusty brzuch i przeogromne uda! Ciagle 9kg w zanadrzu jak Ty

AgnieszkaM, jaki avatarek uroczy
A co do kolanka, cieszę się, że jest lepiej, jednakże od razu informuję, że nie miej skrupułów, iż męża wykorzystujesz. Raz nie zawsze!! Należy Ci się chwilka odpoczynku celem zregenerowania sił

mamaoptymistka,
zazdroszczę wagi, ale Ty w ogóle malusio przytyłaś w ciąży, prawda?
Wiesz, ja też kocham blender, my mamy jeszcze inny - Brauna
http://allegro.pl/blender-mikser-rob...692287506.html
ma mnóstwo przystawek i dzięki temu jego możliwości są nieograniczone. Posieka Ci warzywa na sałatkę, w plasterki, w paseczki, w kosteczkę i wiele innych opcji. W sumie to tylko w nim nie gotuję. Ciasto na naleśniki też zrobi i koktajl również

Hejka
Ale pogoda!
Powiesiłam pranie - lało więc zdjęłam. Przestało lać, powiesiłam znowu a po chwili kolejna ulewa
Dziękuję Wam Wszystkim, które tak ładnie objaśniłyscie mi zasady nowych nr Pesel Gamoń nie wiedziałam i chciałam dzwonić sprostować panią z UM
Moja dziewczynka kończy dziś 6 tygodni
Wczoraj usypiałam ją o 23 "aż" 3 minuty i to zasnęła w jej łóżeczku, kolejna pobudka 3.22 i następna 7.30. Dalej pospałysmy do 9.30 - jestem wyspana.
W poniedziałek mała będzie szczepiona, mam recepte na skojarzoną 6w1 (szczepię na 100%), synflorix (szczepię na 100%) ale waham się co z rotawirusami (infanrix)

dziękuję za odp (chociaż ty jedna), jak Hani do poniedziałku nie przejdzie to pójdziemy do lekarza, bo oczko już jest od tego przemywania całe czerwone

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:44   #505
amarcia
Wtajemniczenie

Naduuuusia nasze najmniejsze wątkowe dzidzi... śliczna jest
Stary 2011-07-08, 14:52   #506
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
A Lola skończyła dziś 5 tygodni
najlepszego dla Karolinki !!!!!!!!
Gabrysia dokładnie 1 tydz starsza

antropia; a moze to tradzik?
gabi tez ma

AgnieszkaM podpinam sie do pytania MoniK - ja tez tak nie umiem trzymac !
boje sie za mała gwizdnie mi na buzie na ziemie - jak to sie robi

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-08, 14:54   #507
amarcia
Wtajemniczenie

daisunia dokładnie tydzień i godzina prawie ta sama... wogóle nasze porody jakby przez kalke odciśnięte... pamiętasz? przepowiedziałaś mi od pierwszych skurczy, że pójdzie jak u ciebie i praktycznie tak właśnie było
Stary 2011-07-08, 14:55   #508
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To było chyba jak wizaż się zmieniał i poziomka ubolewała, że zjadło jej posta...
To znalazłam chyba tylko jakąś namiastkę teraz, ale tyle mi wystarczyło. Właśnie się dziwiłam, bo wydawało mi się, że wcześniej było tego więcej, ale masz rację, że to po awarii zginęło bezpowrotnie w czarnych czeluściach sieci.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Nadia prześliczna

AgnieszkaM, wyjdę teraz na kompletną ciamajdę ale ja nie umiem tak trzymać dziecka Jak to się robi????
Chodzi ci o to, jak ta pozycja w całości wygląda? Jeśli tak, to proszę bardzo - tu Antosia trzyma mój mężulek. To jest bardzo bezpieczna pozycja, nie ma się czego bać. Jak raz spróbujecie, to zobaczycie jakie to łatwe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 544.jpg (25,8 KB, 52 załadowań)

Stary 2011-07-08, 14:55   #509
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matall, oczywiscie ze masz racje !!!!
Zbudynienie.. tym razem z powodu duchoty za oknem
dziekuje, zaraz poprawię
a dla Edzika zadbaj o nowego przyjaciela
pięknie go ozdobiłaś

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-08, 14:55   #510
amarcia
Wtajemniczenie

A w ciąży co piątek świetowałam nowy tydzień...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości