|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
ja po prostu nie chce zeby to przezycie mnie ominelo....bo to bylo dla mnie osobiscie tak pisalam juz wyzej tak niesamowite przezycie ze.... ciezko jest mi to opisac, nie da sie tego do niczeo porownac, to jak ... kurcze no nie wiem, na prawde nie wiem!
to jak urodzic sie 2 raz: ) ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- olong dokladnie dziecko jest przygotowane w jakis sposob, cos sie z nim dzieje, cos sie zmienia, podczas cc ze swojego lozeczka jest wyjmowane nagle i to jest jakiegos rodzaju szok.
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to wspominam bardziej jako zadanie do wykonania, po 1.5 doby z bólami byłam ledwo żywa
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
ja z bolami takimi na maxa 4.5 godziny sie meczylam
a tak tak op porod dolem mi chodzi
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie jestem stworzona do porodów, połóg zresztą był koszmarny ale cieszę się na drugiego fasola, kimkolwiek jest |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Ja rodzilam mega dlugo- 36 godzzin meczarni z bolami krzyzowymi... i odrazu po porodzie mowilam, ze chce 2 dziecko
Ja sie wrecz modlilam , aby mnie nie pocieli! Raz , ze mam bliznawca i okropnie mi sie goja wszelakie rany, dwa-nie chcialam byc przyklejona do lozka i tym samym mniej sprawna przy dziecku, no i trzy - zazwyczaj po 1 cesarce drugi porod tez sie tak konczy.Nie toleruje kobiet, ktore nie majac powodow medycznych na cc ida na latwizne i kupuja sobie ten porod...Bo tak latwiej, szybciej, mniej bolesnie ...grrrrrrrrr!
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małego wytrząsałam z siebie skacząc na piłce (i Bóg stworzył piłkę porodową....) ale to w końcu Cię pocięli, czy jakoś poszło? tez uważam, że c.c. na życzenie to łatwizna, ale po to mamy wolną wolę, jeśli ktoś idzie rodzić do prywatnej kliniki i za to płaci, to ok. Gorzej, jak jest to w państwowym za kieszeń. Więc nie potępiam jakoś jednoznacznie, niektórzy mają wręcz nerwicową blokadę przed porodem dołem, niektórzy rodzą tak z obawy przed "brzydkim kroczem", a niektórzy bo uważają, że zmniejszają ryzyko urazów okołoporodowym u dziecka itd ja akurat też robiłam wszystko, by urodzić dołem, choć ok 20tyg miałam wskazania do c.c. (na papierze już) - miałam więc w 3 trymestrze ciąży laserowaną siatkówkę i ostatecznie mogłam Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-07-08 o 17:08 |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostalam w miedzy czasie 2 morfiny, praktycznie caly czas bylam pod gazem- dlatego sie zastanawiam jak dam rade bez tego tu- w pl ![]() Busza krazy- ale przechodzi bokiem. Ale teraz sie musze pochwalic- urok mieszkania pod lasem- dziewczyny jak mi w domu pachnie!!!!
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to kupiłam w lumpku śpiworek i śpioszki dla małej: 1 Śpioszki kolor bananowy, 2 zł 2. Śpiworek,( kolor bardziej żółty niż na zdjęciu), 2 zł
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie tyle na życzenie co mój odcinek szyjny po 3 skręceniach i jednym złamaniu może tego nie wytrzymać więc raczej mam wskazanie a nie widzi mi sie, ale gdyby nie to to i tak jakoś bym kombinowała
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam ze skoro teraz mozna wybieraz to kazda kobieta robi jak uwaza, ja sama tez bym sie nie zdeycydowala z powodu strachu , tak boli i tak boli jesli ktos mysli ze bardziej boli cc albo sn to najlepiej zapytac chyba osoby ktora bylaby po 2 porodach i takim i takim, wiadomo ze dla dziecka lepiej dolem.... nie zawsze dla matki.
Jest tez wiele kobiet ktore po 1 porodzie nie decyduja sie ze strachu na 2 dziecko.... ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- ejjjj no laski ![]() to wy dobre jestescie , jedna sama szla do kibelka, druga to juz w ogole- kucala! ja moze nie molam bo mi cos w plecach przeskoczylo , diabli wiedza;/ ale nie moglam z boku na bok sie przekrecic sama...dobrze ze michal byl ze mna. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- dasy rade ja ni gazu ani tabletki przeciwbolowej ani nic nie mialam:P
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś chce rodzić SN (bo chyba poród siłami natury macie na myśli pisząc o porodzie dołem??bo chyba górą nnie da rady urodzić ) to niech rodzi,a jak ktoś CC to ja nie mam nic przeciwko-podziwiam wszytskie kobiety które zdecydowały się na dziecko.
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam kilka koleżanek, które miały cesarkę, bo chciały i nie uważam by z tego powodu były jakimis gorszymi matkami, czy nie zasługiwały na szacunek A poza tym są lekarze, którzy uważają że właśnie dla dziecka CC to dobre rozwiązanie - mniejsze ryzyko urazów okołoporodowych u malucha. Więc może nie oceniajmy, że kobiety które wybrały cesarkę to są od razu takie beee |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
A ja zgadzam się z Dygotką. Każda kobieta ma prawo wyboru. Może myślałabym inaczej gdybym przez SN mojej mamy nie była kaleką. Moja ciocia wszystkie dzieci rodziła CC i szybko doszła do siebie a chłopaki jak malina, w życiu nie chorowali. Mama ze mną miała wskazanie do CC, ale przy porodzie był inny lekarz który nie chciał wykonać cięcia i wymusił poród naturalny. Wyciskano mnie siłą, mama zemdlała jak lekarz powiedział, że zaraz urwą mi główkę. Skutki wtedy dla mnie- zerwane ścięgna szyjne, wyrwane stawy biodrowe, miałam coś z główką i kręgosłupem. Rodzice leczyli mnie kilkanaście lat a skutkiem problemów z biodrami musiałam przejść operacje kolan.
Nie wiadomo czy będę mogła w ogóle rodzić naturalnie, nawet gdybym mogła jednak dwa razy bym pomyślała. Nie jest to strach przed bólem, bo sporo się wycierpiałam, raczej osobisty uraz. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-07-08 o 18:44 |
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
elf27 współczuje...
Dlatego nie ma co się spierać, która droga lepsza. To co dla jednej jest dobre, dla innej może być zupełnie niefajne. Najważniejsze, aby wszystkie nasze dzieci były zdrowe i donoszone! Osobiscie jestem za porodem dołem spodobało mi się to określenie, hehe... bo nie chce znieczulenia od pasa w dół, poza tym po nim ileś tam godzin nie można wstawać... i są działania poboczne, jak zimno czy ból głowy (w zależności co tam i jak tam). A ja nienawidzę igieł wbijanych w kręgosłup :/ chociaż to nie boli...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-08 o 19:01 |
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny każdy ma prawo do własnego zdania. Mnie drażni jedno, czekanie z cc (zwłaszcza w państwowych szpitalach) aż ktoś w łapę da ( chociaż jest ewidentne zagrożenie dla dziecka i dla mamy). To mnie złości a czy ktoś rodzi sn czy cc to dla mnie nie ma znaczenia.
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Wróciła od koleżanki.
Było świetnie, chłopcy się wybiegali, są w tym samym wieku, a my obydwie w ciąży, fajnie .Glam zazdroszczę porodu, też bym tak chciała, u mnie to krótko trwało ale mocno boleśnie, miałam dreszcze z bólu, wymioty itp, ale 3 dni wlewali we mnie oksytocynę, na salę trafilam z 6cm rozwarcia, i nic nie bolało póki co, ale jak mi przebili wody to się zaczęło. Łącznie poród trwał 3h i 10min, a dla mnie z potwornym bólami 2.5 h ale pot lał się strumieniami i ogólnie to koszmar. Nacięli mnie, popękalam, eh. Za to po porodzie drugi koszmar, dochodziłam do siebie dłużej niż niektórzy po cc. Nic nie mogłam zrobić przy dziecku, poruszałam się jak inwalidka itp. Ach te wspomnienia ![]() Idę kąpać syna. Pa. |
|
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że wróciłaś i gratuluje córeczki ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Darusia jestem tego samego zdania co TY. Tego nie da sie opisać a po urodzeniu mija wszystko . ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Ja rodziłam 16h i tez strasznie żle to wspominam ale niechciała bym CC.
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
A niestety słyszy się o nich dość często
![]() Tinciadla mnie igła w kręgosłup to od razu blady strach mnie ogarnia, jakoś wszystko inne rozumiem, ale samo to mnie przeraża.
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde dośc drogie, ale cóż Ja mam je brac 2x1 Fajne ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Dygotka z tym że właśnie niektóre i to myślę że większośc sie nie zdecydowała na dziecko tylko teraz w modzie są wpadki a jak któraś sie decyduje na bobo to ma długa drogę żeby zaszła w ciąze. A jest takich osób bardzo mało.
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie mam zdania... uwazam ze jak zawsze kazdy ma prawo decydowac za siebie... osobiscie tez wole powalczyc niz isc na łatwizne, ale wiem ze to bardzo osobista sprawa....
pozdrawiam Was cieplo i zmykam na impreze :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie napisalam, ze nie jestem za cc. Bo jesli sa wskazania medyczne- to nie ma co zwlekac! Ale jesli panna zachodzi w ciaze i juz w pierwszych tygodniach mowi- ''ja to dam w lape , aby miec cc , zeby sie nie meczyc tyle godzin w bolach'' - to mnie szlak trafia, ot co ![]() U mnie burza, wkoncu powietrze lepsze, troszke popada to i nowe kwiatki sie lepiej przyjma. Wzielam sie za sprzatanie w polkach w kuchni i cos sobie chyba nadwyrezylam, bo zaczelo mnie rwac od brzucha w dol prawej nogi- pewnie jakies zastygle wiazadlo Za malo sie ruszam w tej ciazy i mam za swoje ehhh
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam pogratulować Magolinie obrony, witaj pani magister
Agaciorek Ty też witaj, dobrze że wróciłaś Elf ale Twoja mama miała poród, i trauma i jeszcze dziecko w takim stanie, współczuję No ja też uważam że każdy za siebie decyduje, nie wiem czy chciałabym cc ot tak sobie, poród naturalny to tak jak natura chciała a cc to już ingerencja w brzuch. Tyle komplikacji moze wystąpić, chociaż np moja koleżanka lepiej zniosła cc niż ja dochodzenie do siebie po sn, ale każdy jest inny. Ja teraz nie chcę mieć dzidziusia z wagą powyżej 4kg, ale nie wiem od czego to zależy, indywidualna sprawa, geny itp. |
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Ggoraa przepraszam jeśli zabrzmiałam oskarżycielsko, wiem że nie o to Ci chodziło.
Ela ja moją mamę bardzo podziwiam, zwłaszcza że zdecydowała się na kolejne dziecko. Ggoraa zazdroszczę wagi. 51kg kg to ja miałam na początku podstawówki
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-07-08 o 20:04 |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem tego zdania ze kazdy moze decydowac zwlaszcza teraz kiedy juz sa takie mozliwosci, aj nie chce cc ale jak bede musiala miec trudno chociaz pewnie niedosyt mi jakis zostanie... ale wazny maluch .
A wiecie co mi sie podoba najbardziej?? skoro juz mowimy o porodach to mamusie ktore sa w 1 ciazy zobaczcie nie macie sie czego bac! ile nas tu jest, wiekszosc rodzila sn ! kazda opisala jaki straszny bol przeszla i jak to mniej wiecej wygladalo i co? i prawie kazda chce sn ![]() to tez jest dowod na to ze nie macie sie czego bac kurde ale mi tesknota doskwiera, jeszcze jak mala poloze to akurat przyjedzie jej chrzestna z wrocka z facetem, ktory byl we francji miesiac i tacy w skowronkach...zreszta im sie nie dziwie bo nie ma co sie dziwic ale mi tak smutno jakos.... tz dzwonil ze mial fajny dzionek, poszli w koncu na jakies zakupy, kupil nam dresiki pumy mi i malej takie same i takie same adidasy mi i malej fajnie bedziemy wygladac, ale ja i tak chce zeby byl tuuuuu! albo ja tam ale RAZEM![]() Najgorsze ze zawsze na kazdej wizycie ze mna byl, a teraz mi tak smutno ze go nie ma... mala ma goraczke
|
|
#3657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie rozstania z TZ na kilka miesięcy. Ale masz chociaż ze sobą córeczkę i malucha w brzuszku na pociechę - Twój TZ ma gorzej, sam daleko od domu
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ja tylko na chwilę pakujemy się właśnie tż zanosi wszystko do samochodu jutro o 7 rano wyjazd no i znowu kilkanaście godzin drogi Trzymajcie za nas kciuki odezwę się w niedzielę najpóźniej w poniedziałek do usłyszenia |
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to sie ciesze, ze mamy mozliwosc wyrazic tu swoje zdanie i prowadzic dyskusje na tematy, ktore- no nie ma co ukrywac- z naszymi Tżtami nie pogadamy I im bardziej rozmowa burzliwa tym bardziej ciekawa![]() Ale mnie moj synek dzis z rownowagi wyprowadza.... juz bylo tak ladnie z siusiu na nocnik, a dzis porazka na maxa... sikal na podloge i wolal siusiu, jak juz stal w siuskach ![]() Klapa na maxa... lece sprzatac dalej, jakos musze sie wyladowac, bo zaczyna mnie brac cos zly humor
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki może być powód wyciekania wód płodowych, skoro brak rozwarcia i szyjka zamknięta i długa?
Jaką inną drogą one mogą cieknąć?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) to niech rodzi,a jak ktoś CC to ja nie mam nic przeciwko-podziwiam wszytskie kobiety które zdecydowały się na dziecko.

Jaką inną drogą one mogą cieknąć?