Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 17:06   #541
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

82anusia,, stokrotnie Ci dziekuje
no to ja sie wstrzymuje, pogadam jeszcze z pediatrą, idę do czwartego z kolei, poznam jego zdanie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:39   #542
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Oooo fotka Naduśki jest! Boskaaa! A jaka maluńka Palec gusi wygląda jak jej cała głowa No i smoka od ranu dostała, hihi.
gusia gratuluję! Śliczna córeńka!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moria a u ciebie jak z ta "kluska"?
Hmm, no mam mniejszy brzuch niż tuż po porodzie ale nadal wyglądam na solidny 5'ty miesiąc Nie mam więc zwisa tylko po prostu wielki, wystający kałdun
Dziś masakrowałam się bańką... czizasss ale mi rozstępy wyszły, normalnie miałam takie fioletowe krechy ohydne, że aż się uryczałam. Później łaziłam przez 2h owinięta w folię i z pasem na brzucholu. Póki co staram się nie panikować oglądając moje ciało, poczekam, zrzucę jeszcze 20kg to wtedy zobaczymy. Chudnę powoli, jakieś 0,5kg na tydzień, smaruję się każdego dnia, kupię sobie też ten pas, o którym pisałaś. Na fitness to ja nie mam czasu i z resztą nigdy jakoś nie lubiłam chodzić więc będę ćwiczyć w domu pilates ale póki co nawet maty nie wyciągnęłam z szafy. Nie mam czasu/siły ew. nie chce mi się

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Poliamoria mnie nakrecila na chuste, czy ktoras z Was ma te i moze cos powiedziec o niej? Chodzi mi konkretnie o te - http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...701441032.html - tkana. Moria tez sie mozesz wypowiedziec, niedobra Ty :P
mimbi robię do Ciebie maślane oczka
Ta chusta jest super, ma ją na pewno matall i jeszcze chyba ze dwie mamuśki u nas na forum

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

A w ogóle co za szajskie ograniczenie w albumie
Chciałam tyle zdjęć Iguśki dodać a raptem 3 dopchnęłam bo wyczerpałam limit No i co teraz... nie chcę tych pierwszych usuwać bo mam do nich sentyment

eweska spóźnione życzenia dla Ciebie! Pewnie u siostry jesteś i nie masz czasu na wizażowanie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 17:51   #543
matallewar
Zakorzenienie

mimbi Ja tą chustę polecam
Jestem zadowolona.

Jeszcze na pewno andziot ją ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:00   #544
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
jeju nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem juz drugi dzien .

spi miedzy karmieniami max 40min, a dzisiaj zasypia i budzi sie co 10 min z płaczem. azsie boje .
a może to skok?

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
malta

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Moria, nie jestem pewna, ale chyba jak założysz kolejny album, to masz w nim nowy limit. Spróbuj.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:13   #545
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

przywitam sie tylko bo jakos weny na pisanie brak
łeb mnie boli i jakos humor sredni
Stary 2011-07-08, 18:25   #546
dorkabl
Zadomowienie

...ja mam jeszcze ta chuste i za cholere nie wiem co zrobic z wiszacą cześcią z tyłu :/ ale jest ogólnie fajna. Polecam

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

tak wogóle to mi koronka w majtach dupe optarła i sie czuje jak po porodzie. Stanie jest ok, siedzenie nie bardzo...
antropia tez mamy krosteczki, pani doktor powiedziała że to ATAK CYWILIZACJI <czytaj> chemia i konserwanty (karmie tylko UU) wiec czekac az samo zejdzie.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:26   #547
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
...ja mam jeszcze ta chuste i za cholere nie wiem co zrobic z wiszacą cześcią z tyłu :/ ale jest ogólnie fajna. Polecam

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

tak wogóle to mi koronka w majtach dupe optarła i sie czuje jak po porodzie. Stanie jest ok, siedzenie nie bardzo...
antropia tez mamy krosteczki, pani doktor powiedziała że to ATAK CYWILIZACJI <czytaj> chemia i konserwanty (karmie tylko UU) wiec czekac az samo zejdzie.
A dużo Ci tego wisi?
Może za duży rozmiar masz??

Zawsze możesz w kokardkę zawiązać
Albo zawinąć dookoła siebie raz jeszcze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-08, 18:33   #548
Klaterina
Zadomowienie

moniqac śliczności z Twojego dziecka i Nadia naszej lipcóweczki również

Młody był grzeczny na wyjeździe, wróciliśmy i sięznowu zaczęło, płacz no to daję cyca, najpierw pije, zaraz potem wypluwa, wzięłam więc do obicia to odbił i przy okazji sporo ulał, daje znowu cyca i znowu wrzask
nawet smoczek nie pomagał mężu zabrał syna na tv - oglądają filmy i o dziwo jest cisza
Stary 2011-07-08, 18:37   #549
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane, ja wpadam przelotem bo nie mam dzis na nic czasu, bylysmy sie zwazyc i przytylysmy troszke, wazymy 4797! wiec nie jest zle, ale wieczorem mam sprobowac mala dokarmic albo moim mlekiem albo sztucznym w butelce bo mozliwe ze po prostu jest glodna, bowieczorem piersi produkuja mniej pokarmu i niektore kobiety maja problem bo piersi nie nadazaja za potrzebami dziecka ktore jest zazwyczaj bardzo glodne wieczorem...no zobaczymy co to bedzie..
Moria ja tez nie cwicze choc zbiera sie i zbieram..fitnessu nie lubie, chyba basen znowu bedzie

Sluchajcie uciekam, bo caly dzien sie pakuje i biegam w ta i z powrotem, zdjecia dzieciaczkow cuuudne

Przepraszam, ze nie odpisuje, ale nie mam jak i kiedy choc was podczytywalam przy karmieniach.

Pyt. Mala juz tak ladnie podnosila glowke nawet 90 stopni a teraz nagle jakby jej sie nie chcialo albo nie miala sily i gorzej jej idzie..............boje sie ze ja gdzies uszkodzilam moze?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:41   #550
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A dużo Ci tego wisi?
Może za duży rozmiar masz??

Zawsze możesz w kokardkę zawiązać
Albo zawinąć dookoła siebie raz jeszcze
M mam , ty masz mniejszą?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane, ja wpadam przelotem bo nie mam dzis na nic czasu, bylysmy sie zwazyc i przytylysmy troszke, wazymy 4797! wiec nie jest zle, ale wieczorem mam sprobowac mala dokarmic albo moim mlekiem albo sztucznym w butelce bo mozliwe ze po prostu jest glodna, bowieczorem piersi produkuja mniej pokarmu i niektore kobiety maja problem bo piersi nie nadazaja za potrzebami dziecka ktore jest zazwyczaj bardzo glodne wieczorem...no zobaczymy co to bedzie..
Moria ja tez nie cwicze choc zbiera sie i zbieram..fitnessu nie lubie, chyba basen znowu bedzie

Sluchajcie uciekam, bo caly dzien sie pakuje i biegam w ta i z powrotem, zdjecia dzieciaczkow cuuudne

Przepraszam, ze nie odpisuje, ale nie mam jak i kiedy choc was podczytywalam przy karmieniach.

Pyt. Mala juz tak ladnie podnosila glowke nawet 90 stopni a teraz nagle jakby jej sie nie chcialo albo nie miala sily i gorzej jej idzie..............boje sie ze ja gdzies uszkodzilam moze?
a przestan! Uszkodziłaś!?...Poprostu nie ma ochoty sie dziecko siłowac i tyle
Stary 2011-07-08, 18:42   #551
mamaoptymistka
Zadomowienie

Nadia śliczna
Moniqac Twój synuś Szymonek też piękniutki.
U nas dziś ciężkie popołudnie ale teraz śpi więc może mój kręgosłup się zregeneruje.
Zamontowaliśmy karuzelkę jest cudowna, wspaniała i ach i ech jestem mega zadowolona, ciekawe jak Franio na nią zareaguje.

Klaterina mój mały też tak robi zazwyczaj wtedy albo jest zmęczony i trudno mu zasnąć albo sam nie wie czego chce bo jak go ponoszę to przestaje płakać.

Franuś miał dziś białe skarpetki może troszkę dziewczęce ale co tam a mąż zabrał go na ręce i mówi do niego, "synuś wcale się nie dziwię że nie chcesz spać też bym nie spał w koronkowych skarpetkach"

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-08 o 18:45
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 18:46   #552
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Może po prostu ma leniwe dni?
Edzik różnie - czasem bez problemu podnosi, czasem w ogóle nie może.
anulka spokojnie, nie stresuj się tak

dorkabl Chyba też M mam. Mi zwisa z tyłu tak do kolan mniej więcej Ale to mi nie przeszkadza zupełnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-08, 18:52   #553
dorkabl
Zadomowienie

Mróweczka mamusi sie po 2,5 h spania obudziła...nara
Stary 2011-07-08, 18:52   #554
mamaoptymistka
Zadomowienie

anula 81 dziś Twoja córcia ma dzień relaksu a nie fitnesu czy nam dorosłym codziennie chce się być tak samo aktywnym, zdarzają nam się leniwe dni.

Czas edycji: 2011-07-08 o 18:54
Stary 2011-07-08, 19:03   #555
Klaterina
Zadomowienie

mamaoptymistka ponosiłam, poprzytulałam i puściłam kazanie, że tak sie nie robi lezy teraz w łóżeczku i patrzy na maskotki
Stary 2011-07-08, 19:04   #556
moniqac
Zadomowienie

anusia i również .

matallewar
- wasnie sie nad tym zastanawiam, moze rzeczywiście kolki... kurcze.

daisy - sama nie wiem, wiem, że ja padam na przysłowiowy py.sk z tej pogody.

Aga.M
- w 10tym tygodniu skok? może. jak czytam o tym 11-12tydz skoku to by się nawet zgadzało.

mimbi - malta .

Weredka - u mnie od kilku dni rączki tez be - tylko niektóre pozycje i absolutnie nie można siedzieć z Niuńkiem na rączkach .

Grazin .

Klaterina . moj tez wypluwa i krzyczy przy cycu. woli niestety butle.

mamaoptymistka niezły tekst i dziękujemy .

aaaa... i przeokropnie się ślini - czy wasze dzieciaki też? je sobie na okrągło rączkę, raz jak mu dałam butelke to ją zagryzał i tarmosił w buzi po dziąsełkach, a nie jdł. jakby był starszy pomyślałabym, że mu ząbki idą. (Wasze dzieciaki też tak robią? w sensie ślinią się i jedzą rączki?).

chłopaki poszli na spacer - Niuniu pospał 30min, budził sie potem co 5 min z płaczem - tak jak Wam pisałam, przystawiłam go do UU (chociaż minęło 2,5h) ssał, ssał i zasnął, po czym obuzil się po ok. 1h znowu głodny, więc UU 10 min i oczywiście standardowy ryk, więc butelka i nic. 0 spania. oczy jak 5zł. (Aga.M wyprobowałam twój sposób noszenia z fotki - działa Niuniu spokojny ), więc TZ go zabrał na spacer - ciekawe czy zadziała.

w nocy jadł standardowo o 20.30, potem 0.30, potem o 1.20 (obudziała się bo karmiłam go na leżąco i musiałam mu usunąć kozy z nosa i przebrać ), potem 4.20 - chwilkę possał i zasnął i 4.50 - tu już ładnie jadł, ale od 5.00 do 8.00 budził się co godzinę z płaczem.

dostawiałam go do UU - nie chciał, na rączkach zasypiał, łóżeczko i po 1h to samo. dopiero o 8.00 zjadł i było troszkę spokoju. a zawsze taki grzeczniutki był. dobrze, że idziemy do pediatry w poniedziałek.

powinnam iść umyć głowę.
a poszłabym spać.

ych.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:05   #557
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
mamaoptymistka ponosiłam, poprzytulałam i puściłam kazanie, że tak sie nie robi lezy teraz w łóżeczku i patrzy na maskotki
Co za grzeczny dzidziuś słucha mamusi
Stary 2011-07-08, 19:07   #558
Klaterina
Zadomowienie

poprawka - śpi, widać co na rękach u mamy to jednak u mamy skoro nawet patrzenie z tatą na tv nie pomogło na długo

moniqac no ślini się, puszcza bańki ze śliny, rączek nie je jak ma niedrapki założone a tak to jak najbardziej
Stary 2011-07-08, 19:07   #559
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
i absolutnie nie można siedzieć z Niuńkiem na rączkach .
no właśnie skąd takie małe dzidziulaki wiedzą że się siedzi, u nas to samo

Klaterina ściągnij mu te niedrapki, uwolnij mu rączki

Czas edycji: 2011-07-08 o 19:08
Stary 2011-07-08, 19:11   #560
Klaterina
Zadomowienie

mamooptymistko tylko wtedy przy karmieniu mam piersi podrapane a Młody na twarzy ma same kreski, ma tak małe pazurki, że nie obcinam zbyt blisko płytki i potem są efekty
Stary 2011-07-08, 19:12   #561
moniqac
Zadomowienie

aha - jeszcze chciałam zapytać.

jeśli któraś z Was podaje swojemu dzieciakowu leki, np Debridat lub coś innego - jak je podajecie? ja np. furgain musze mieszać z moim mlekiem, ok, ale np. wit c? debridat? czytałam, że z mm nie wolno nic mieszać.

ide umyć tą głowę, bo padnę .

papapa.

Stary 2011-07-08, 19:13   #562
mamaoptymistka
Zadomowienie

Wiem kochana ja też nie lubię jak macha mi rączkami podczas karmienia ale dwóch lekarzy zwróciło mi uwagę w szpitalu że dziecko powinno być bez niedrapek w domu żeby znało rączki i prawidłowo się rozwijało. Trudno obcinać te pazurki też bardzo delikatnie to robię i też mały czasem się podrapie.

Moniqac ja kropelki podaje na łyżeczce plastikowej płytkiej do buźki. Dokładnie tą http://allegro.pl/tupperware-lyzeczka-i1702282958.html

Czas edycji: 2011-07-08 o 19:17
Stary 2011-07-08, 19:14   #563
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac no ślini się, puszcza bańki ze śliny, rączek nie je jak ma niedrapki założone a tak to jak najbardziej
a jednak .

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
no właśnie skąd takie małe dzidziulaki wiedzą że się siedzi, u nas to samo
inteligentne bestie .

Stary 2011-07-08, 19:19   #564
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
anusia i również .

matallewar
- wasnie sie nad tym zastanawiam, moze rzeczywiście kolki... kurcze.

daisy - sama nie wiem, wiem, że ja padam na przysłowiowy py.sk z tej pogody.

Aga.M
- w 10tym tygodniu skok? może. jak czytam o tym 11-12tydz skoku to by się nawet zgadzało.

mimbi - malta .

Weredka - u mnie od kilku dni rączki tez be - tylko niektóre pozycje i absolutnie nie można siedzieć z Niuńkiem na rączkach .

Grazin .

Klaterina . moj tez wypluwa i krzyczy przy cycu. woli niestety butle.

mamaoptymistka niezły tekst i dziękujemy .

aaaa... i przeokropnie się ślini - czy wasze dzieciaki też? je sobie na okrągło rączkę, raz jak mu dałam butelke to ją zagryzał i tarmosił w buzi po dziąsełkach, a nie jdł. jakby był starszy pomyślałabym, że mu ząbki idą. (Wasze dzieciaki też tak robią? w sensie ślinią się i jedzą rączki?).

chłopaki poszli na spacer - Niuniu pospał 30min, budził sie potem co 5 min z płaczem - tak jak Wam pisałam, przystawiłam go do UU (chociaż minęło 2,5h) ssał, ssał i zasnął, po czym obuzil się po ok. 1h znowu głodny, więc UU 10 min i oczywiście standardowy ryk, więc butelka i nic. 0 spania. oczy jak 5zł. (Aga.M wyprobowałam twój sposób noszenia z fotki - działa Niuniu spokojny ), więc TZ go zabrał na spacer - ciekawe czy zadziała.

w nocy jadł standardowo o 20.30, potem 0.30, potem o 1.20 (obudziała się bo karmiłam go na leżąco i musiałam mu usunąć kozy z nosa i przebrać ), potem 4.20 - chwilkę possał i zasnął i 4.50 - tu już ładnie jadł, ale od 5.00 do 8.00 budził się co godzinę z płaczem.

dostawiałam go do UU - nie chciał, na rączkach zasypiał, łóżeczko i po 1h to samo. dopiero o 8.00 zjadł i było troszkę spokoju. a zawsze taki grzeczniutki był. dobrze, że idziemy do pediatry w poniedziałek.

powinnam iść umyć głowę.
a poszłabym spać.

ych.
Edzik też tak robi
Ślina leci strumieniami I non stop chce mieć coś w buzi Cycek, butla, smok, ręka, ubranko, pielucha, cokolwiek

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-08, 19:21   #565
Klaterina
Zadomowienie

mamaoptymistka no dobrze, skoro mówisz że dwóch lekarzy to postaram sie jakoś dokładniej obcinać, a może pilniczek byłby dobry ?
Stary 2011-07-08, 19:26   #566
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
mamaoptymistka no dobrze, skoro mówisz że dwóch lekarzy to postaram sie jakoś dokładniej obcinać, a może pilniczek byłby dobry ?
No właśnie ktoś ma pilniczek? jaki? jak się sprawdza? U nas zawsze też te pazurki nie do końca są obcięte i też się drapie.

I robi mu się ciemieniucha, dziś zaczynam oliwkowanie.

Czas edycji: 2011-07-08 o 19:27
Stary 2011-07-08, 19:34   #567
Klaterina
Zadomowienie

na allegro w dziale dziecięcym jest sporo tych pilniczków, zajrzę do rossmanna może tam też coś trafię to kupię, dzięki za radę w sprawie niedrapek
Stary 2011-07-08, 19:53   #568
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
No właśnie ktoś ma pilniczek? jaki? jak się sprawdza? U nas zawsze też te pazurki nie do końca są obcięte i też się drapie.

I robi mu się ciemieniucha, dziś zaczynam oliwkowanie.
Mnie położna powiedziała żeby nie uzywać pilniczków u takich małych szkrabów, bo wyczucia brak a pazurki są bardzo cienkie i mozna ponoć zetrzeć naskórek uzywając go.
Ale sama nie wiem, bo mam podrapane UU a i dzidzia pokiereszowała sobie buziola
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:56   #569
Klaterina
Zadomowienie

i bądź tu człowieku mądry co jest dobre a co nie jutro robię manicure Młodego, przyłożę się na początek bardziej niż do tej pory

zmykam posegregować pranie, potem jak szkrab wstanie będzie kąpiel, karmienie i oby przebojów z zasypianiem nie było
Stary 2011-07-08, 21:04   #570
agus87
Zakorzenienie

co do rota...
tych szczepow jest kilkanascie
my szczepimy na jeden, wiec kilkanascie nadal jest groznych

dlatego lepiej wziac pneumokoki, tak mi tlumaczyli lekarze

kupilam parowar
wlasnie paruje warzywka i otwieram do tego desparadosa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości