|
|
#3241 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Cytat:
podbijemy POZNAŃ ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hahaha jakiś plus tego jest no ale... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
,
Edytowane przez ania20m Czas edycji: 2011-07-08 o 20:21 |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja sama nie spotkałam sie z takim zapisem w prawie pracy ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- cytuję "Zaświadczenie lekarskie stwierdzające stan ciąży jest wydawane w trybie rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 30 maja 1996 r. w sprawie przeprowadzania badań lekarskich pracowników, zakresu profilaktycznej opieki zdrowotnej nad pracownikami oraz orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w Kodeksie pracy. Zaświadczenie to nie musi odpowiadać żadnym szczególnym wymaganiom formalnym, byle by tylko wydane zostało przez lekarza i stwierdzało fakt (a w razie potrzeby również okres) ciąży pracownicy. Obowiązek dostarczenia pracodawcy takiego zwolnienia ciąży na pracownicy. Pracodawcy nie mają bezpośredniego wpływu na termin, w jakim pracownica przedłoży im zaświadczenie potwierdzające, że jest w ciąży. Natomiast bezsprzecznie po otrzymaniu takiego zaświadczenia są zobowiązani do stosowania wobec takiej pracownicy szczególnych przysługujących jej uprawnień." musi powiadomić ale nie jest to obwarowane jakąś datą
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu doczytałam w k. wszystkie szczegóły , zaraz tam odpiszę.
Marta kiedyś spotkałam się z taką opinią ale nie sprawdzałam, czy jest potwierdzona z przepisami. Ale w sumie.... każda kobieta by mogła mówić dopiero po 12 tyg. i to by było troszkę nie teges
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
i kolejny cytat
"Przepisy prawa pracy nie nakładają na pracownicę wprost obowiązku zgłoszenia pracodawcy stanu ciąży. Decyzję o tym, kiedy pracownica ujawni swój odmienny stan, ustawodawca pozostawił w jej rękach." http://praca-kobiet.wieszjak.pl/ciaz...t-w-ciazy.html
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli jednak nie powiem mu na razie.
Już dzisiaj nie myśle o tym więcej, jutro idziemy na wesele do kuzyna i sie pobawimy trochę i sie odstresuje
|
|
|
|
#3248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba , że zatajanie można podciągnąć pod zwolnienie dyscyplinarne, tylko tak można kobietę zwolnić z pracy po 12 tyg. (choć ja jestem zdania aby Ania nie mówiła
|
|
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ludzie na tym necie czasem takie pie.rdoły piszą że aż... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
bo jak udowodnisz że pani chce zataić ciąże? zawsze może przecież powiedzieć że chciała powiadomić jutro, za tydzień, po 1 trymestrze żeby nie zapeszyć... czy p o20 tygodniu bo miała taki kaprys data powiadomienia jest w jej gesti... może przecież powiadomić kiedy chce... byle by się wyrobia do urodzenia ![]() choć szef który nie widzi że pracownica w 3 trymestrze jest w ciązy jest ślepy
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-07-08 o 20:42 |
|||
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Marta spoko, spoko. W takim razie to dobra wiadomość, bo wiadomo, że lepiej po 12 tyg. choć chyba jeśli komuś zalezy na pracy, to dla samej siebie lepiej wcześniej.
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą teoretycznie dająć zaświadczenie o ciązy musi pracodawca cię zwolnić na badania, max 6 h przy kompie, bez nocek bez dzwigania . ale.... jaki pracodawca tego przestrzega...
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dokładnie. Dlatego czytają szczegóły Ani przypadku stwierdziłam, ze bym nie mówiła. Za to jeśli ja bym zaszła, to bym chciała powiedzieć dużo wcześniej, bo zależy mi na tej pracy.
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego jak siedziałam 8 godzin tak siedziałam. Dobrze, że szybko poszłam na l4. A swoją drogą to ja żadnego zaświadczenia o ciąży nie dawałam
|
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też powiedziałam od razu po wyjściu od lekarza - pojechałam do rodziców a potem z zaświadczeniem do przedszkola, ale jeśli byłabym na miejscu ani to bym nie mówiła...
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
ale nawet dając mi l4 położna powiedziała że może wpisać mi B - czyli ciąża ale jeśli nie chcę powiadamiać pracodawcy to nie wpisze tego oznaczenia i ja decyduje
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi burza idzie ech.... |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz moja wzięła, ale jakbym jej nie dała to pewnie by się nie upomniała, ja też nie widziałam że takie coś jest, dopiero położna mnie uświadomiła...
|
|
#3261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nikt nie będzie dociekać czy jest w ciąży czy nie Ty masz zamiar się chwalić będąc np. w 1 miesiącu?? wiesz, niby dyrektorka jest ok, ale może Cię sprawdzać albo co... ja nikomu nie mówiłam, że się staram o dziecko, a teraz nawet moja rodzina jeszcze nie wie, dopiero za tydzień mówimy na 100% bo będę po najgorszym okresie zagrażającym poronieniu. Pamiętam jak nasza strippi pochwaliła się nie będąc w 12 tc i JĄ ZWOLNILI!!! bo tacy są pracodawcy!!!Cytat:
Aaa na weselu uważaj i odpoczywaj dużo!Cytat:
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski...
kurde wczoraj wystawilam suknie na to we-dwoje i juz dzisiaj jedna laska dzwonila czy moze przyjechac obejrzec... ciekawe czy jej sie spodoba i czy wezmie... tyle ze strasznie sie dopytywala ile spuszcze z ceny i co jeszcze dostanie w "gratisie"... ja w gratisie to za wiele nie mam bo bolerko juz sprzedalam buty sobie chyba zostawiam choc po slubie w nich ani razu nie bylam... welon mi sie potargal w trakcie wesela mam drugi ale taki szajski bo mialam go z lamowka ale stwierdzilam ze jest tandetny i sama obcielam lamowke co mi za bardzo nie wyszlo wiec kupilam drugi ![]() jutro musze na zapalenie pluc jechac do komisu odebrac moja suknie i modle sie w duchu zeby wygladala tak dobrze jak w chwili gdy ja tam oddawalam... i zeby mi halki od niej przez przypadek nie zgubili bo mam fobie... ciekawe czy laska w ogole przyjedzie i czy jej sie spodoba... no i jeszcze napisala do mnie nijaka Natasha Penny z pytaniem ile chce za sukienke, ale juz znalazlam ze to banda nigeryjskich oszustow :P |
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was romans
na prośbę mamuśki od nas z mamusiowego wątku, reklamują ją tutaj jeżeli któraś będzie miała ochotę to niech zagłosuje bo dziecko pampersów nie będzie miało https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossm....php?pid=19279 u nas dzień spoko, mała w nocy była karmiona na śpiocha o 4 i potem wstała już o 6 więc się wyspałam. Jutro jedziemy do Jawora "załatwiać" chrzestnego ale wracamy też jutro bo tż zgubił klucze od domu i nawet nie mamy jak się dostać tam do mieszkania bo mama dalej we Włoszech jest. Tż w niedzielę znowu ma służbę i od wtorku 3 czy 4 dni bez przerwy w ciągu znowu służba ale dam radę.
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() smaba trzymam kciuki. edit: na podłodze obok mojej nogi siedzi taki gruuuuby pająk i się na mnie patrzy.... chyba pora go zabić
|
|
|
|
#3266 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
już po ptakach, zabiłam go z zimną krwią. I teraz dupa, bo jak zabiłam pająka, to pewnie będzie padać a my dziś na 16 idziemy na grilla ech...
aaaa wczoraj pierwszy raz widziałam cebulę cukrową |
|
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj to nie możliwe przeca kliwia miała wpaść do ciebie z jedzeniem a ja zamęczyć gadaniem
![]() nie zgadzam się ![]() ![]() a tak poza tym to HO!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Oprócz tego to kupiliśmy zlew od gościa z allegro a ten go nie ubezpieczył, nie oznaczył, żeby uważać i opakował granitowy zlew w gazety i karton
Na razie kazał odesłać i niby nam odeśle nowy, tylko, że w ogłoszeniu była informacja ze on go wygrał w konkursie! to ciekawe skąd weźmie nowy?! czekamy a jak facet odeśle ten sam, będzie miał problem ... no a my przez to nie mamy zlewu i nie wiemy czy kupować nowy czy jakimś cudem facet załatwi nowy.

Dostałam saszetki i jest już dobrze.
W ogóle impreza była w leśniczówce, na świeżym powietrzu, pięknie było.

a potem i tak marudzilo i tak 

wiesz, niby dyrektorka jest ok, ale może Cię sprawdzać albo co... ja nikomu nie mówiłam, że się staram o dziecko, a teraz nawet moja rodzina jeszcze nie wie, dopiero za tydzień mówimy na 100% bo będę po najgorszym okresie zagrażającym poronieniu. Pamiętam jak nasza strippi pochwaliła się nie będąc w 12 tc i JĄ ZWOLNILI!!! bo tacy są pracodawcy!!!