|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
W ogóle irytuje mnie, że ludzie pracujący w biurach, bankach są często tak nieuprzejmi, jakby robili nam łaskę, że pytamy o coś związanego z ich pracą. Np. panie w dziekanacie, chciałam się dowiedzieć, kiedy mniej więcej mogę spodziewać się dyplomu, to zostałam zjechana, że w ogóle śmiem się o to pytać, ale spokojnie wyjaśniłam, że jest to dla mnie ważna informacja i czy mimo wszystko mogłabym uzyskać przybliżony termin.
Albo pani w obsłudze klienta, kiedy dzwoniłam, by poznać nowe stawki za świadczone usługi, bo nie dostałam na maila ani do skrzynki na listy konkretnego cennika, kazała mi podać numer umowy i podałam go jej, ale okazało się, że on się potem zmienił, a zmiana miała być rzekomo wraz z listem zawierającym cennik, którego nie otrzymałam. Zostałam wyzwana od oszustek, które robią sobie jaja, wydzwaniając do biura obsługi klienta i że na pewno nie jestem ich klientką. Ale nie moja wina, że to do mnie nie doszło, gdyby doszło, to nie dzwoniłabym do nich, pytając o cennik. A wczoraj poszłam zapłacić rachunek, który dostałam, a pani w banku zjechała mnie za to, że nie ma w nim mojego adresu, tylko jest numer klienta, ale najlepsze było to, że ów rachunek był wypisany przed dostawcę usługi (komputerowo), ja go nie pisałam. Zresztą mogła mnie poprosić o dopisanie adresu, a nie zaczynać wyzywać. |
|
|
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Czytając i słysząc historie o Paniach z dziekanatu stwierdziłam, że muszę swojej kupić jakąś wielką bombonierkę na koniec studiów. To chyba nasz największy skarb na kierunku. Kiedyś uczelnia kazała nam papiery uzupełnić. Część uzupełniła a część nie. Zbliżał się koniec terminu i co zrobiła Pani z dziekanatu? Znalazła mój rocznik i na zajęciach wyczytała kto ma przyjść i co uzupełnić. Druga sytuacja: miałam oddać index, przyszłam kilka minut przed zamknięciem. Pani stwierdziła,że nie mam jakiegoś tam papierku i żebym poszła po niego a jak wrócę i dziekanat będzie już zamknięty to mam wejść innymi drzwiami i ona mi otworzy bo nie ma sensu żebym jechała następnego dnia tylko po to. Od ręki wystawia wszystkie dokumenty, jak się daje podanie do dziekana to mówi czy jest szansa,że dziekan zaakceptuje.
W banku natomiast zawszę jak przyjdę coś załatwić to mam wrażenie,że przeszkadzam. Niestety nie mogę go zmienić. Co do no-life'ów (czy jakoś tak). Ja nim jestem i jakoś mi to nie przeszkadza. Nie lubię tłumów, poznawać nowych ludzi, ogólnie ludzi niezbyt lubię. Najlepsze dla mnie wakacje to jechać gdzieś samej Wychodzę też raczej rzadko. Jakoś z tego powodu nie płaczę w poduszkę i nie tnę się. Najlepsze towarzystwo to moje towarzystwo przynajmniej wiem,że spędzam czas z mądrą osobą i mamy te same zainteresowania i nie muszę iść nam kompromis (których nie znoszę) w żadnej sytuacji.
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polska goscinnosc Za granica z czyms takich sie nie spotyka. Do takich trzeba takim samym tonem
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
To ja jeszcze sie wypowiem co do "no-lifow".
Ja jestem bardzo imprezowa dziewczyna, chyba nie przezylabym weekendu bez jakiejs imprezy ale znam ludzi ktorzy nie wyjda nawet do pubu na jedno piwo czy nawet do kina bo poprostu nie lubia. I ja to szanuje, kazdy jest inny, kazdy lubi spedzac czas inaczej. Znam tez natomiast takich ludzi ktorych od czasu do czasu da sie wyciagnac na impreze i wtedy poprostu sie swietnie bawia, ba sa nawet w roli duszy towarzystwa. Tylko pozniej gdy znwou szykuje sie jakas impreza to sie wykrecaja, ze nie maja czasu, ze im sie nie chce czy nawet ze oni to takich imprez nie lubia. A pozniej to oczywiscie narzekaja ze im sie nudzi itp. Strasznie mnie to irytuje.
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebijam Was! na blogu miły anonim pochwalił moją sylwetkę i ciuchy, stwierdzając przy tym, że twarz mam jednak odpychającą ![]()
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziwią, przerażają kobiety/młode dziewczyny z okropnymi wąsami i/lub brodami
![]() Stoję na korytarzu na uczelni i wolnym krokiem przechodzi obok mnie dziewczyna z czarnymi, dość gęstymi wąsami długości ok 1cm .Siedzę sobie przed sala i siada obok mnie konkret baba, ale nie to rzuciło mi się w oczy. Babeczka miała około 25 lat, brązowe wąsy i BRODĘ z włosami o długości na oko 3-4cm ! ![]() Czy one lustreka nie mają w domu!
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo są gupimi feministkami
|
|
#4089 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak BTW... Mnie się podobasz...
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem ludzi z mojego roku, którzy chyba nie mają żadnego życia poza uczelnią. Cały czas udzielają się na mejlu roku aby umawiać się z prowadzącymi na jakieś poprawy w lipcu i sierpniu bo nie chcą czekać do września. W ogóle nie biorą pod uwagę ludzi, którzy pracują w wakacje albo po prostu gdzieś wyjechali.
Ponadto irytują mnie również ludzie, którzy mieszkają niedaleko uczelni. Dobrze wiedzą, że jak już umawiamy się na lipiec z jakimiś prowadzącymi to osoby z daleka muszą dojechać bo nikt nie wynajmuje mieszkania na wakacje, więc najbardziej na rękę byłoby gdybyśmy załatwiali wszystko w jednym dniu, to oni najwięcej się udzielają, że może lepiej by było jakby każdy codziennie przyjeżdżał oraz żeby najlepiej się umawiać na 8 rano bo przecież osoby z daleka jakoś sobie poradzą (ta jasne wstaną o 3 rano żeby dojechać tak jakby 2h później ich zbawiło). Nie wspomnę już o prowadzących, którzy umawiają się na daną godzinę i spóźniają się półtora godziny bez słowa wyjaśnienia. Niektórzy prowadzący mają stały kontakt telefoniczny ze starostą grupy i informują zawsze na bieżąco, ale jak widać nie wszystkim zależy na szanowaniu czasu innych. ehh |
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doprawdy? Takie egzemplarze sie zdarzaja? Jakos mam pecha, bo spotykam nudno nieciekawych ludzi wokol
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest taka typowa pani z dziekanatu z krążących legend
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie strasznie osoby (zazwyczaj są to dziewczyny), które na imprezie ostro zakrapianych, jeśli ktoś zwymiotuje to zaczynają lament 'o fuuuj, obrzydliwości, jak tak można, trzymaj się ode mnie z daleka teraz!'
![]() . Oczywiste że nikt tego nie lubi i każdego wymiociny trochę zgarszają, ale bez przesady. Ja podejdę do takiej osoby, spytam czy chce wody, a w razie maksymalnego zgonowania to nawet buzię delikwentowi wytrę i jest to dla mnie oczywiste, że trzeba mu pomóc. W końcu nigdy nie wiadomo, czy nam się to kiedyś po alkoholu nie przytrafi, a jest to jeden z odruchów, których jak wiemy nie da się kontrolować
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat miałam na myśli plenerowe imprezy, jako że pogoda sprzyjająca. Tak, masz rację, nie fajnie jest się doprowadzać do takiego stanu, ale uważam, ze ludzie różne momenty w swoim życiu mają i ich organizm też różnie reaguje (znam przypadek, że tempo picia było ekspresowe, 3 osoby w kolejce, picie z literatki i dziewczyna po godzina była tak pijana, że wymiotowała na samą siebie i w ogóle nie mogła słowa wykrztusić, ludzie myśleli, że się naćpała, a reszta kompanów była dalej w świetnej formie). Jeden z premedytacją będzie zapijał smutek, żeby się zalać w trupa, a drugi zje wcześniej coś nieświeżego bądź w ogóle będzie pił na prawie pusty żołądek i po kilku kolejkach będzie miał rewolucje w żołądku.
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się po dyskusji o zniczach internetowych.
Otóż dziwi mnie niezrozumienie czyjejś prośby w obliczu tragedii. Znajoma była parę lat temu na pogrzebie szwagra. Po śmierci męża siostra znajomej umieściła w gazecie nekrolog z prośbą o nieskładanie kondolencji (głównie dlatego, że to były radny). Poza tym najbliższa rodzina informowała, kogo mogła, żeby tego nie robić. A wiadomo - poczta pantoflowa to najszybsza poczta. Oczywiście kilka osób się wybiło. Siostra koleżanki podziękowała i powtórzyła,że proszą o nieskładanie kondolencji. Najpierw usłyszała, żeby nie kryła uczuć, bo każdy tego potrzebuje - wtedy nie wytrzymała i powiedziała wprost: ”Nie, nie każdy”. W zamian rzucono jej spojrzenie pt. ”ona chyba zwariowała”. Co prawda zadziałało, ale chodzi mi o ten brak poszanowania czyjejś decyzji, zwłaszcza w takiej sytuacji. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-07-08 o 18:38 |
|
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodz i mi jedynie o moment wymiotowania, wodę mogę podać, posiedzieć, dopilnować, żeby nie zasłabła ta osoba, ale wolę nie oglądać jak wymiotuje itp. Ale mam przyjaciółkę, którą to w ogóle nie rucha i ostatnio jak jej chłopak trochę przegiął, to sama wpychała mu palce do buzi, żeby mógł zwymiotować, bo on nie mógł. Mam nadzieję, że jak będę w potrzebie to ona będzie obok
|
|
|
#4098 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
No ludzie, jeśli ktoś nie potrafi pić to niech tego nie robi. I jeżeli ktoś pije na pusty żołądek lub jest zmęczony to chyba liczy się z tym, że szybciej może go trafić.
I tak, widok osoby wymiotującej jest fuj, obrzydliwy itd. Nie mam zamiaru udawać, że jest inaczej, ani hamować się od komentarzy. Ludzie, którzy doprowadzają się do takiego stanu, są według mnie żałośni. |
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wymiotowalam po alkoholu dwa razy w życiu. Oczywiście nie jestem z tego dumna. Pierwszy raz - miałam lat naście i się zwyczajnie schlałam. Postanowiłam nigdy nie dopuścić do tej sytuacji. Od tamtej pory piję zawsze z umiarem. ale raz - 4 lata temu, na osiemnastce siostry mojego faceta - również zwymiotowałam po alkoholu, mimo że wypiłam jedno piwo (wiadomego pochodzenia) i jeden kieliszek finlandii (podobno najlepszej wódki). Oczywiście mieszać się nie powinno i unikam tego, ale piwo piłam do kiełbasy z grilla, a kieliszek był jeden - za zdrowie solenizantki. I tuż po jego wypiciu zakręciło mi się w głowie i chłopak odprowadził mnie do domu, gdzie wymiotowałam kilkakrotnie. Piszę to, bo po prostu zdarza się, że człowiek nie wypije dużo, a mimo to wymiotuje - sama to przeszłam, więc wiem. Oczywiście nie bronię ludzi, którzy chleją do nieprzytomności i robią pod siebie, ale umówmy się - goście na tej osiemnastce pewnie własnie tak o mnie pomyśleli, gdy mój facet mnie prowadził do wyjścia: ”nawaliła się, że wstyd”. W każdym razie staram się nie mieszać alkoholu, no i dodam, że mam bardzo ekonomiczną głowę, że tak to ujmę - niewiele mi trzeba, by poczuć, że wypiłam alkohol, ale w tamtej sytuacji nawet do tego nie doszło (do tego uczucia, że piłam), a mimo to byłam nawalona. Także różnie bywa, ale zgadzam się: picie bez umiaru to żenada. |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
No nie tylko
Ale to chyba różnica, gdy ktoś wymiotuje jak jest chory/czymś się zatruł itp., czy też po alkoholu lub innych używkach.
|
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
No niby jest, ale dla mnie jest to tak samo obrzydliwe... Tj samo wymiotowanie, ale po alkoholu jest gorsze, bo ze swojej winy ktoś wymiotuje.
|
|
#4105 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Oba opisywane przeze mnie przypadki zdarzyły się dzień po dniu . Może z moją uczelnią jest coś nie tak. Jakieś zbiorowisko popromiennych cudaków .
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Konto usunięte
|
Spoko dziewczyny, rozumiem.
Miałam na mysli konkretnie ludzi, którzy umyślnie piją dużo, a pózniej wymiotują... To jest okropne. A to że ktoś po jednym kieliszku zwymiotuje... Mnie się zdarzało wymiotować po budyniu, czy mleku, więc rozumiem że różne sensacje mogą się zdarzyc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Wychodzę też raczej rzadko. Jakoś z tego powodu nie płaczę w poduszkę i nie tnę się. Najlepsze towarzystwo to moje towarzystwo
Za granica z czyms takich sie nie spotyka. Do takich trzeba takim samym tonem
cel osiagniety

.