Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 21:37   #3601
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mi przynajmniej wody nei wypomina do picia , wrecz przeciwnie jak tylko widzi promocje tej co pije to czasem i 4 zgrzewy potrafi przytargac hehe
własnei ide po wode bo do 3 litrów musze dobic
Szalona.
Ja tu się do Ciebie na sałatki wpraszam , a Ty nic.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:38   #3602
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
kochane a wiecie ze leząc na plecach własnei przez to uciskanie można nawet zemdleć? wiec prosze ostrożnei z tym lezeniem
jA TEZ TAK CZASEM SIE KŁADE BO CHE POOBSERWOWAC BRZUCHOL ALE MAM TAKI PROBLEM Z ODDYCHANIEM ZE JUZ NAWET NEI PRÓBUJE , zreszta ten mój dzidziol i tak najbardziej aktywny jak na bok sie przewracam

a dzisiaj chyba robi mamusi taki wczesny prezent urodzinowy ale cały zcas daje o sobei znac-słodziak mój ukochany
jak sprzatałam łazienke i nei leżałam nawet mnie kopnoł pare razy a to sie zdarza rzadko woiem wiem ze wsas tym dzis bombarduje ale moje dzieice zazwyczaj jest spokojne i musze go jakos zawsze troche rozruszac a dzis taki rozbrykany
To widzę, że u Ciebie jak u mnie. Chociaż ja jeszcze leżeć na plecach mogę.
Ostatnio pozazdrościłam Natalce widoków i filmiku i kładłam się co jakiś czas popatrzeć i dwa razy coś smyrnął i nara. Odwracam się na bok a ten szaleństwo. I oczywiście to co najciekawsze działo się na stronie której nie widziałam. Mam nadzieję że jednak będzie mi dane zobaczyć takie ufo jak z filmiku tego co kiedyś wklejałam
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
lulluś

poszłam konsultować już ból nogi, bo też nie mogłam wytrzymać i co usłyszałam... uroki ciąży... teraz pewnie jak pojdę z plecami powie mi to samo... trzeba jakoś wytrzymać

haha cotka Ty to mnie chyba podglądasz w nocy
robię sobie "blokady" z kołdry i śpię z poduszką między nogami a i tak się przekręcę niezależnie od zaleceń
aaaaa, wydało się
A tak serio to też przerabiałam zabawę w blokady i poduszki i wiem jak to się u mnie kończyło

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:39   #3603
danika
Zakorzenienie

wróciliśmy po grilku

Natko super prezenty mężul faktycznie kreatywnością się wykazał

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście i teściowa i mąż kochani A bransoletka bardzo ładna

Ach, zapomniałabym: moi rodzice i moi teściowie dziś pojechali na wspólny wakacyjny wypad Czasem myślę, że aż za bardzo się zakumplowali
dzieki
nasi rodzice też się lubią. W sumie to znali się wczesniej niz my - ale na wakacje to chyba nie pojechaliby razem jednak

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hejka

ale już jestem spokojna, bo prawie wszystko mam oprócz wózka i łóżeczka (wybrane, kwestia zamówienia)

ale ci dobrze...ja dopiero zaczynam ale w niedziele w planie wypad do krakowa do ikei juz na zakupy

Ja dziś na ten cukier kupiłam sobie herbatki ziołowe - liść morwy, podobno pomaga regulować cukier. Zobaczymy
o widzisz, probuj probuj

Cytat:

nie było pytania, znalazłam: Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią
o żesz....szkoda juz nabrałam nadziei.

Ale dzis po grilowanym miałam cukier 90, chociaz wszamałam dosc sporo

Cytat:
a takie pytanie mam, śpicie czasem na plecach?
wiem, że niektóre piszą, że gorzej im się oddycha na plecach, u mnie wręcz odwrotnie. jak kładę się spać to się pilnuję, żeby spać na boku. ale czasem budzę się w nocy i leżę plackiem. a wiem, że to nie zdrowe dla maluszka i już się nakręcam :-(
ja tez sie często budzę na plecach...ale co poradzisz, w nocy jak spisz to nie kontrolujesz ciała.
Troche lepiej jest odkąd mam tą wielką poduchę rogala, jakoś tak się o nią zapieram, że się nie przekręcam.

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam dziwne pytanie, ale może Wy będziecie wieddziały, czy ktoś, kto jest moim chrzestnym może być chrzestnym mojego dziecka?
mnie sie wydaje, ze nie ma problemu

Cytat:
natka tylko ja się naczytałam, że to nie zdrowe dla maluszka, bo cięzka macica uciska tętnice i żyły przez to maluch dostaje mniej tlenu i już sobie nawkręcałam różnych głupot
ale przecież nie leżysz na plecach cały czas na pewno w nocy przez tą chwilę nic sie nie stanie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:39   #3604
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Szalona.
Ja tu się do Ciebie na sałatki wpraszam , a Ty nic.
a oczywiscie ze zapraszam i nie tylko na sałatki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:39   #3605
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
mi przynajmniej wody nei wypomina do picia , wrecz przeciwnie jak tylko widzi promocje tej co pije to czasem i 4 zgrzewy potrafi przytargac hehe
własnei ide po wode bo do 3 litrów musze dobic
To bardzo dobrze, musimy duuuuzo pic tylko dlaczego to z nas wycieka? mi sie dzisiaj tak chcialo pic po maratonie zalatwiania roznych rzeczy ze kupilam litrowa wode zywiecka o smaku truskawki, jak sie wessalam i zaczelam pic to TŻ spojrzal na mnie tak dziwnie smiesznie i zapytal czy za 5 min ma szukac miejsca zeby sie zatrzymac gdzies do lazienki

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A jak sobie wkręcasz głupoty i się denerwujesz to dzidziol tego nie czuje? proszę się więc opanować Przecież nie leżysz całymi dniami na plecach

Mój dzisiaj nadrobił dobrymi uczynkami i prezentami więc mu wybaczam tą cysternę
ale tak caliem powaznie-marze o tym zeby sie polozyc na plecach albo na brzuchu
Stary 2011-07-08, 21:40   #3606
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mój kupuje hurtowo żebym go nie męczyła że trzeba jechać na większe zakupy co tydzień i ostatnio kupił 5 paczek, prosiłam też o ręczniki kuchenne takie papierowe to mówił że zapomniał kupić
wchodzę dzisiaj do łazienki a tam zamiast papieru rolka z ręcznikami kuchennymi powędrowałam do naszego magazynku a tam 5 paczek ręczników więc jednak nie zapomniał
hehe nie zapomniał

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A jak sobie wkręcasz głupoty i się denerwujesz to dzidziol tego nie czuje? proszę się więc opanować Przecież nie leżysz całymi dniami na plecach
już będę grzeczna

no nie leżę. tylko w nocy "przez przypadek", bo ogólnie się pilnuję i leżę przepisowo na lewym boku
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:41   #3607
aa2
Zakorzenienie

ide se machnac maseczke i kąpiel zanim mąż wróci bede czekac na niego taka pachnaca i moze sie da skusic na małe co nieco-marzenia hehehe
Stary 2011-07-08, 21:43   #3608
cotynato
Zakorzenienie

Ancia, chwalę się : klopek, zlew, kafelki i szafkę z lustrem powalający-gruntowny remont bez szaleństw. Niestety nie mogę pochwalić sie tak jak wy, ponieważ to nie mój kącik więc jestem tylko doradcą a nie głównym zarządcą budowy

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

thelilah,
no cóż, nie przykleimy się ani nie zabarykadujemy tż-tem ( między nim a ścianą) , więc musimy uważać ile wlezie i nie popadać w paranoję Będzie dobrze

Wymianka.
Stary 2011-07-08, 21:43   #3609
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ide se machnac maseczke i kąpiel zanim mąż wróci bede czekac na niego taka pachnaca i moze sie da skusic na małe co nieco-marzenia hehehe
A Ty Asik nie masz zadyszki? bo ja chocbym chciala to nie daje rady w niczym, ogolnie jestem nieużywalna juz

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia, chwalę się : klopek, zlew, kafelki i szafkę z lustrem powalający-gruntowny remont bez szaleństw. Niestety nie mogę pochwalić sie tak jak wy, ponieważ to nie mój kącik więc jestem tylko doradcą a nie głównym zarządcą budowy
Oj tam, oj tam, pamietaj za kazda rola co znaczy
Stary 2011-07-08, 21:46   #3610
Malgosia1983
Wtajemniczenie

rabarba
Uważaj na siebie z tym ciśnieniem.
Te materacyki gryka+kokos... są polecane więc to dobry wybór. Ja też taki mam i nawet nie wiedzialam o jakimś materacu pochłaniaczu

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
mam podkładkę na myszkę i myszkę na brzuchu i mały się tak przekręca że aż myszka zleciała =))) he he
ale jak z tą myszką to mozliwe
Asiu Mnie też cieszy jak mały się wierci i kopie A Tobie Twój słodziak faktycznie zrobił prezent - może pomagal Ci w sprzątaniu

natka co za sukienkę?
Stary 2011-07-08, 21:47   #3611
anciaahk
kosmitka

Cotka to Ty też w szale remontów, nieźle. W ogóle wszystkie jesteśmy niezłe, że tak w 8 miesiącu się remontujemy. A zakupy widzę konkretne i kompleksowe. Kiedy ruszacie?

Aa2 w sumie najbardziej na sałatki mam chęć. Czemu mieszkasz tak daleko?? Pachnij pachnij - zawsze jest nadzieja, bo u mnie niestety, zakaz, muszę dopytać lekarza, czy teraz nie zezwoli, skoro to przy porodzie ma pomóc.

Stary 2011-07-08, 21:47   #3612
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
good luck
Stary 2011-07-08, 21:48   #3613
DzastaW
Zadomowienie

zmykam od laptopa, bo oczy już Mnie bolą =)
miłego wieczorku i pisania =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:49   #3614
anciaahk
kosmitka

Zmykam i ja pod prysznic, może wieczorkiem jeszcze zajrzę. Chcę poczytać książki, bo dzisiaj przyszły, ale jakoś za bardzo mnie to rozczula.

Stary 2011-07-08, 21:52   #3615
Malgosia1983
Wtajemniczenie

I ja zmykam do wyrka bo coś nie teges mi dzisiaj.
Dobranoc
Stary 2011-07-08, 21:57   #3616
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
rabarba
Uważaj na siebie z tym ciśnieniem.
Te materacyki gryka+kokos... są polecane więc to dobry wybór. Ja też taki mam i nawet nie wiedzialam o jakimś materacu pochłaniaczu
coś mi właśnie dziś skacze bardzo ale pilnuje 3 razy dziś mierzyłam
ja się dowiedziałam wczoraj bo miałam nalot szefowej nie wiem dokładnie o co w tym chodzi ale niby ma jakieś działanie takie że jak się dzidzia przekręci buźką do materaca to się nie poddusi ale jakoś mnie to nie przekonuje i nigdzie się z tym nie spotkałam
no właśnie wyszłam z założenia że większość nie może się mylić i skoro na allegro się tak świetnie sprzedają to co będę kombinować
Stary 2011-07-08, 21:57   #3617
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natko super prezenty mężul faktycznie kreatywnością się wykazał
Dziękuję Postarał się to fakt

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
ale tak caliem powaznie-marze o tym zeby sie polozyc na plecach albo na brzuchu
Oj tak, brakuje tego

Cytat:
już będę grzeczna

no nie leżę. tylko w nocy "przez przypadek", bo ogólnie się pilnuję i leżę przepisowo na lewym boku
No i żeby mi to było ostatni raz

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
natka co za sukienkę?
Cytat:
Pochwal się sukienką. A na brzunio uważaj. U nas też ja wolę sprzątać łazienkę, ale już do mycia prysznica zaganiam starego.
Uważam, prysznic myłam ja, ale już ostatni raz bo nie było dzisiaj tż
Sukienka w załączniku chyba znowu mi brzucho urósł

I zapomniałam napisać, że autko, które sprzedaliśmy jest już wyrejestrowane i nic nas z nim nie łączy Także mam już w 100% spokojną głowę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0701a.jpg (35,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0705a.jpg (41,5 KB, 53 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:03   #3618
danika
Zakorzenienie

Natko śliczna kiecka lubie taki kolor
poza tym...ty zawsze masz w sypialni taki porządek, że zazdroszczę u nas wszędzie leżą gazety porozwalane, ciuchy, książki....masakra. Jakos nie moge nad tym zapanować - ale tak to jest jak sie zejdzie dwoje bałaganiarzy czytaczy
Stary 2011-07-08, 22:03   #3619
agnieszka 0605
Zakorzenienie

MAGiALENA widzę nowy avatarek, śliczny

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam dziwne pytanie, ale może Wy będziecie wieddziały, czy ktoś, kto jest moim chrzestnym może być chrzestnym mojego dziecka?
może

Cytat:
A ja jak sie przekrecam to z takim wysilkiem ze sapie
o i tu możemy podać sobie rączkę witaj w klubie

Padam z nóg, naprawdę. Nie mam siły nawet wstać z łóżka, kręgosłup boli strasznie i ogólnie mam doline spadam zatem i nie marudzę, buźka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:03   #3620
rabarbar83
Rozeznanie

natka sukienka fajna prosta i bez udziwnień i lubię zielony

dobrej nocki kobitki
ja już też podejmę próbę zaśnięcia dziś mam dwie kołderki do dyspozycji to może się wygodniej uda ułożyć
Stary 2011-07-08, 22:06   #3621
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natka b. ładna kiecka kochana i brzuszek już duży. Ile w obwodzie?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:06   #3622
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka to Ty też w szale remontów, nieźle. W ogóle wszystkie jesteśmy niezłe, że tak w 8 miesiącu się remontujemy. A zakupy widzę konkretne i kompleksowe. Kiedy ruszacie?

Aa2 w sumie najbardziej na sałatki mam chęć. Czemu mieszkasz tak daleko?? Pachnij pachnij - zawsze jest nadzieja, bo u mnie niestety, zakaz, muszę dopytać lekarza, czy teraz nie zezwoli, skoro to przy porodzie ma pomóc.
U mnie się zaczęło jak Pan i Władca się zebrał - czyli ze 2 dni temu, kiedy skuł część kafelków więc i tak powinnam być zadowolona że wyszło przed porodem

Kurcze wy wszystkie śpicie i to tak wcześnie. Ja to po prsyznicu, leżę sobie i kombinuję co by tu porobić bo nawet o spaniu nie myślę

Aguś,czemu dolina

Wymianka.
Stary 2011-07-08, 22:06   #3623
danika
Zakorzenienie

tez spływam, dobrej nocki

Agnieszka oby dołek przeszedł do rana

Rabarbar powodzenia ze spaniem
Stary 2011-07-08, 22:10   #3624
stokrotka_
Zadomowienie

no to wróciłam do domku.... do sklepu z lodówkami nie dotarłam..bo był wcześniej zamknięty...

za to mathercare nawiedziłam ... i w sumie dla mnie szpitalno-poporodową wyprawkę już mam kupiłam kilka higienicznych rzeczy... mam nadzieję,że starczy... jeszcze wzięłam osłonki na sutki z aventu. nasłuchałam się o pogryzionych brodawkach.. więc się zaopatrzyłam w maść do sutków i te osłonki

...i kompinezik zimowy na 3-6 dla małej ,,,, było half price..i nie mogłam się powstrzymać

no właśnie przypomniałam sobie o tym co pisała wczoraj gosia (??) i nie wiem.. bo maść można używać już teraz,żeby przygotować i zachartować brodawki.. a jeśli takim wmasowywaniem też coś wywołam wolałabym jeszcze ze 6 tyg ponosić małą w brzucholu..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:13   #3625
thelilah
Zadomowienie

natka śliczna sukieneczka

aga, oby dołek szybko minął, posiedź z nami to może humorek się poprawi
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:18   #3626
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natko śliczna kiecka lubie taki kolor
poza tym...ty zawsze masz w sypialni taki porządek, że zazdroszczę u nas wszędzie leżą gazety porozwalane, ciuchy, książki....masakra. Jakos nie moge nad tym zapanować - ale tak to jest jak sie zejdzie dwoje bałaganiarzy czytaczy
Dziękuję Zawsze byłam bałaganiarą, ale od kiedy mieszkam z tż to po prostu głupio mi robić bałagan I jakoś powoli uczę się od niego tego porządnictwa

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
natka sukienka fajna prosta i bez udziwnień i lubię zielony
Właśnie taką chciałam Tylko ona turkusowa jest Dokładnie TAKA

Cytat:
natka b. ładna kiecka kochana i brzuszek już duży. Ile w obwodzie?
Dziękuję Dzisiaj było 97,5 cm Tylko on taki bardziej do przodu jest i chyba dlatego wydaje się bardzo duży
A dlaczego masz dołka?

Dopiero w łazience zobaczyłam jakie mam oczy i chyba czas z wami się pożegnać na dzisiaj Dobranoc

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:21   #3627
lullaby_ml
Zakorzenienie

natka nie moge sie napatrzec na Twoj brzuszek a sukienus sliczna
agus co za dol? opowiadaj
Stary 2011-07-08, 22:25   #3628
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty Asik nie masz zadyszki? bo ja chocbym chciala to nie daje rady w niczym, ogolnie jestem nieużywalna juz

Oj tam, oj tam, pamietaj za kazda rola co znaczy
kochana nawet nie wiem czy mam zadyszke bo najpierw był u nas zakaz a teraz mąż mnie nei chce bzyku bzyk bo dalej sie boi nawet pytałam czy lekarz jak mu powie to pomoze a on mi mówi ze nei bedzie sie tam do Marcela wpychał głupolek-no cóż ale marzyc moge ze go skusze=w kazdym razie próbuje

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Ancia wy macie zakaz, u mnei juz p[ewnei możan ale mąż twardy -nei wiem co lepsze hehe
Natalka slicznie w tej kiecce
Stary 2011-07-08, 22:28   #3629
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Czekaj, ja przegapiłam tę informacje - mąż prace zmienia?
zmienia na dużo lepszą (przynajmniej finansowo). Wysłał dwa cv, z czego był na dwóch rozmowach i do jednej pracy go przyjęli Niektórzy to umieją się sprzedać A przeciez normalnie w lbn wysyła się po x cv i nic...

Cytat:
Lajty a w ogole apropo lazienki-dzisiaj TŻ kupil dwie paczki papieru toaletowego i caly w skowronkach spojrzal na mnie i powiedzial ze teraz moge sobie pic ile chce myslalam ze z tym sik bedzie lepiej a jest coraz gorzej, czuje sie jak durszlak
fajny ten Twój Ł.

a te baranki siatkarze mnie doprowadzają do zawału. Zero szacunku dla człowieka no!
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 22:31   #3630
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nawet nie wiem czy mam zadyszke bo najpierw był u nas zakaz a teraz mąż mnie nei chce bzyku bzyk bo dalej sie boi nawet pytałam czy lekarz jak mu powie to pomoze a on mi mówi ze nei bedzie sie tam do Marcela wpychał głupolek-no cóż ale marzyc moge ze go skusze=w kazdym razie próbuje

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Ancia wy macie zakaz, u mnei juz p[ewnei możan ale mąż twardy -nei wiem co lepsze hehe
Natalka slicznie w tej kiecce

taaa, moj powiedzial kiedys ze to tak samo jakby sobie polożył maluszka obok nas a lekarz nie przepowie bo to jest juz blokada, ale staraj sie kochana staraj, chociaz Ty miej te chwile

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości