|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej to mi się "daj dupy" spodobało Cześć Julka Mam kawę i się delektuję Muszę dzisiaj porządnie ogarnąć chatkę ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero się budzę
Czeka mnie dzisiaj sprzątanie... eh. I chyba znowu idą upały
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejku ale się zmachałam przy tej trawie, ale teraz przynajmniej jakoś ładniej jest przed domem ![]() Ja pływać nauczyłam się dopiero na studiach, a tylko dlatego że na wf miałam zajęcia na basenie przez 1 semestr i dla tych co nie umiały pływać było wszytsko od podstaw. A na koniec żeby zaliczyć semestr trzeba było przepłynąć kilka razy basen. Wiadomo że aż tak super nie umiem ale zawsze to coś.
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) naprzemiennie z farbowaniem na blond w domu , także dlatego jest różnica, że miałam już taką szmatę na głowie, że mogło być już tylko lepiej wróciłam z Tesco. kupiłam tuńczyka w oleju słonecznikowym za 5 z hakiem 2 sztuki 2 w cenie 1![]() wzięłam od razu 4, bo uwielbiam tuńczyka. do tego kukurydzę, makarony, świderki, wodę, kilka innych pierdół i 70 zł poszło ![]() jak zobaczyłam kolejkę do mięs to odechciało mi się jeść karkówki ![]() buty wymienione, na szczęście były takie same w większym rozmiarze i są białe z kwiatkami
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-09 o 12:35 |
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
pizza
7 g suchych drożdzy ( ja miałam w kostce ) 1 łyzeczka cukru 250 ml letniej wody 350 g maki przennej typ 550 1 łyzeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek drożdże i cukier umiescic w naczyniu z miarka dolac 50 ml wody i pozostawic do wyrosniecia na ok. 15 min. , az mieszanka zacznie sie pienić. mąkę i sól połączyć w misce, w środku mieszanki zrobić pięscią wgłębienie. dolać oliwę wyrośnięte drożdze i resztę wody. całość wyrobić na jednolite ciasto. przelożyc ciasto na oprószoną mąką stolnicę i zagniatać jeszcze przez 4 - 5 minut. ciasto umieścić ponownie w misce owinąć przezroczystą natłuszczoną folią i pozostawić na 30 min do wyrosnięcia, aż podwoi obietość . piec 20-25 min w 200 stopniach . To jest orginalny przepis na samo ciasto , tak jak pisałam wcześniej mi wyszło dość rzadkie , bo miałam mąkę 450 , więc dodałam troszkę mąki żeby nie było aż takie rzadkie . Może jak sie użyje 550 będzie ok ... Ja nie dawałam tej natłuszczonej folii tylko wziełam obsmarowałam ciasto odrobiną oliwy i tak zostawiłam w misce. Ja robiłam na blaszkach okrągłych o średnicy 26 cm, i robiłam z półtorej porcji i ciasta wyszło mi na 3 blaszki. Dodatkowo piekłam na termoobiegu i piekły się ok 15 minut. I wyszły super, brzegi takie chrupiące. TŻ powiedział nawet, że to ciasto smakowało mu najlepiej ze wszystkich.
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Padam
![]() Jak wpadłam w wir przymiarzania i chodzenia od sklepu do sklepu to myślałam, że nie skończę Ale jestem bogatsza o 3 bluzki i sukienkę ![]() Pewnie kupiłabym więcej ale miałam na uwadze fakt, że w środę jedziemy na targ ciuchowy gdzie planuję rozglądnąć się za spodenkami i spódniczką ![]() W naturze zostawiłam 70 zł ![]() Ale kupiłam szapon Joanny i odżywkę do moich rozjaśnionych kłaków. 3 lakiery liliowy, żółty i błękity - takie pastele I parę innych pierdół z myślą o wyjeździe. Teraz koniecznie potrzebuję kawy. Później zabieram się za obiad i popołudniu wybywamy na rower i piwczo
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Ja od rana latam bylismy z tz na targu, potem w biedronce( masakra ile ludzi ) Ze mnie taka zona ze zapomnialam ze tż ma w srode urodziny wiec jutro robimy kawke dla rodzinki najblizszej. Ale to itak wychodzi prawie 10 osob ![]() Kupiłam ciacho, bo nie chce mi sie piec, a na kolacyjke zrobie bigos z biala kielbasa i paróweczkami, sałatke gyrosa, kotlety z serem i ananasem i troche zwykłych, bagietki czosnkowe na przegryzke i juz ![]() wystarczy cooo
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Sikoreczka dzięki za przepis na pizzę, napewno wypróbuję, bo lubię różne ciasta na pizzę próbować
![]() ja też sobie zaraz kawkę walnę u mnie też dużo ludzi w sklepach, powściekali się czy co ![]() czy jakieś święto jest, a ja o tym nie wiem ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ja się ostatnio wdrożyłam w robienie tortu i sama robię, tzn. kupuję biszkopta potrójnego, przekładam każdą warstwę kremem( gellwe bodajże) śmietankowym(krem robię tylko na mleku, bez margaryny,dotortu kupuję 2 kremy) , na wierzch bitą śmietanę daję i trę czekoladę 15 minut i gotowe, tzn. w lodówce musi poleżec kilka h tanio wychodzi, ok. 15-17 zł jak się kupi tanio składniki, a dobry jest ![]() w Tesco te kremy i spody kupuję
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-09 o 13:11 |
|
|
|
|
#1629 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Mi się niedobrze po kawie zrobiło nie wiem czemu. TŻ ogarnia szkła i zaraz uskuteczniamy akcję ogarniania mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam ciezko pracowac
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Zdycham
Kto wymyslił okres podczas 30 stopniowego upału? Nadia Ty mi się tutaj szybko chwal zakupcami! Ja po wypłacie muszę do jakiejś drogerii (natury u mnie niestety nie ma ![]() ). Wszystko mi się konczy! Dziś na imprezę zabieram trochę kosmetyków, których nie używałam albo już nie używam. Siostry znowu się ucieszą![]() Zawsze trochę dostaję z avonu z jakiś akcji promocyjnych, a mi często to nie potrzebne. Raz użyje i stoi. Teraz zrobiłam czystki i odrazu luźniej się zrobiło
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
zrób mu zrób.,
ja mojemu ciągle robię i tyje on w 3 dni sam tego torta zjada ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- ja tak miałam jak w ciążę zaszłam ![]() zawsze piłam po 3-4 kawy, a w ciąży powąchałam i miałam odrzut. no ale może po prostu CI się dana kawa znudziła i byś musiała sobie zmienić na inną? mi się nesca w pewnym momencie znudziła, zmieniłam na kena gold i jest git
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
lili ja nie lubie tych kremow z paczki
![]() Kupilismy sernik, kostke alpejską porzeczkową i babeczke za 50 tyle roznych smaków, sama moze ze 2 bym zrobiła i caly dzien babrania w kuchni ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Mi kawa dalej smakuje ale staram sie nie pić, raz na jakis czas małą rozpuszczalną z mlekiem a tak to inka
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przymierzam się do zrobienia tortu i udekorowania go czekoladą plastyczną
ale to jak będe miała więcej kasiorki , lub jakąś konkretna okazję do świętowania
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam na wszystko odrzut, mogłam nic prócz słonecznika, owoców i coli nie jesc, dlatego taka chuda byłam![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() już się uświadomiłam
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-09 o 13:36 |
||
|
|
|
#1636 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Bardzo śmieszne
Może za mocną zrobiłam. Idę, przejmuję odkurzacz ![]()
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kostka alpejska porzeczkowa? Cóż to? Brzmi mega smacznie |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
może za mocną, a może serio Ci zbrzydła dana kawa, ja np. co jakiś czas muszę zmienić na inną ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- ja lubię tylko kremy, które nie mają margaryny, nieważne, czy kupne, czy nie, ale muszą być bez margaryny.
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś napewno będzie pyszny tort, bo mama szwagra zamawia u swojej znajomej, a ona robi mega |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę się za zmywanie wziąć ![]() mała nie chce drzemki walnąć i nie mam jak sprzątnąć pewnie na spacer dopiero późnym popołudniem wyjdziemy, ale dobre i to ![]() jutro mam nadzieję, ze wybędziemy na dłużej na powietrze
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-09 o 13:53 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zrobić fotki
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Być może jest tak jak mówisz. Ale ja bardzo mało jadam takich rzeczy ![]() Dziś spróbowałam z tż na pół białego michałka- matko to jest cudne! Mój szwagier uwielbia słodycze, ubóstwia wszelkiego rodzaju cukierki, to nakupowałam mu cukierków róznych rodzajów i zrobię z celofanu taką tytkę i do tego kokarda Taki dodatek do prezentu Ciekawe co powie. A prezent zapakowalismy mu w papier "cars" bo to takie wieczne dziecko
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem ale jest pycha![]() a porzeczkowa to w ogole wymiata, ciemny biszkopt, na tym cos jakby pokruszone wafelki ( takie chrupiące) potem taki mus porzeczkowy z kawałkami owoców, na to taki żel i mnostwo porzeczek na takie cieple dni super, ale tez mega słodka ![]() http://www.cukierniastaropolska.pl/i...2_0=15#toppage http://www.cukierniastaropolska.pl/i...2_0=19#toppage |
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę pożeczkę
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu myslalam, ze staropolska jest w calym kraju
a to chyba tylko w kuj-pomorskim Nadia mi sie podobają te topiki w paski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

) naprzemiennie z farbowaniem na blond w domu 

15 minut i gotowe, tzn. w lodówce musi poleżec kilka h
nie wiem czemu. 

za 50 tyle roznych smaków, sama moze ze 2 bym zrobiła
ja miałam na wszystko odrzut, mogłam nic prócz słonecznika, owoców i coli nie jesc, dlatego taka chuda byłam