Zazdrośnice cz. 38 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 11:43   #2521
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety
Dot.: Zazdrośnice cz. 38

nieźle Justyna
Rain gratuluję umowy

Hawwa udanej zabawy na panieńskim
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:44   #2522
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

A wczoraj kupiliśmy sobie Playstation na wyprzedaży w MM
Zazdraszczam

Chociaż ja ostatnio stwierdziłam, że chciałabym PSP albo Nintendo DS, żeby się w torebce mieścił
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:47   #2523
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
nieźle Justyna
Rain gratuluję umowy

Hawwa udanej zabawy na panieńskim
Dzięki

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Zazdraszczam

Chociaż ja ostatnio stwierdziłam, że chciałabym PSP albo Nintendo DS, żeby się w torebce mieścił
My mieliśmy kupić tak czy tak po ślubie, bo będziemy mieli film z wesela na Blurayu Ale trafiła się dobra okazja, to kupiliśmy...

A poza tym to od wczoraj mam jakieś problemy z okiem i nie podoba mi się, że trafiło akurat na dzisiejszy dzień I nie wiem, czy to od soczewek, czy od mojego braku umiejętności ich zakładania/ściągania, w każdym razie dziś boję się je zakładać, a według rozpiski babki dziś miałam je nosić 10 godzin...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:49   #2524
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym to od wczoraj mam jakieś problemy z okiem i nie podoba mi się, że trafiło akurat na dzisiejszy dzień I nie wiem, czy to od soczewek, czy od mojego braku umiejętności ich zakładania/ściągania, w każdym razie dziś boję się je zakładać, a według rozpiski babki dziś miałam je nosić 10 godzin...
A co się dzieje?
Stary 2011-07-09, 11:51   #2525
kasia0912
Zakorzenienie

Hawwa wspaniałej imprezy

dziś może pójdziemy na spacer ze znajomymi.

i wczoraj TŻ kupił popcorn i oglądaliśmy " Weekend" bardzo średni film

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:58   #2526
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

idę się obciąć, fotkę pewnie dostaniecie. Jak nowy etap, to nowy etap, obetnę je tak, by móc je swobodnie stawiać

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:01   #2527
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
A co się dzieje?
Właściwie to sama nie wiem, lewy kącik lewego oka mi jakby przeszkadza, jakbym coś tam miała, a nic nie ma... Koło tęczówki oko mam trochę zaczerwienione, ale tego nie czuję, tylko właśnie ten kącik mnie "uwiera". Tak było wczoraj popołudniu (od zdjęcia soczewek mniej więcej, może trochę wcześniej się zaczęło), dziś po spaniu było ok, potem znów to czułam, a teraz chwilowo znów jest lepiej...

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hawwa wspaniałej imprezy

dziś może pójdziemy na spacer ze znajomymi.

i wczoraj TŻ kupił popcorn i oglądaliśmy " Weekend" bardzo średni film
Dziękuję

Dla mnie "Weekend" był bardziej niż beznadziejny.

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-07-09, 12:04   #2528
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

to dobrze, że go nie oglądałam
a tak w ogóle to rain, gratuluję umowy, to dobre wieści
nie spałam do 3, kręciłam się, bo do 1.30 w ogóle gadałam z kumplem na fb, heh, dlatego dopiero co wstałam

hawwa, miłej zabawy

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”

Edytowane przez antonina_bielska
Czas edycji: 2011-07-09 o 12:05
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:06   #2529
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to sama nie wiem, lewy kącik lewego oka mi jakby przeszkadza, jakbym coś tam miała, a nic nie ma... Koło tęczówki oko mam trochę zaczerwienione, ale tego nie czuję, tylko właśnie ten kącik mnie "uwiera". Tak było wczoraj popołudniu (od zdjęcia soczewek mniej więcej, może trochę wcześniej się zaczęło), dziś po spaniu było ok, potem znów to czułam, a teraz chwilowo znów jest lepiej...
Może jakiś przezroczysty "paproch" się tam zawieruszył przy okazji zdejmowania albo zakładania soczewki ja tak miałam ostatnio - denerwowało mnie przez całą drogę pociągiem z Warszawy
Może spróbuj sobie przepłukać oko kilkoma kroplami płynu do soczewek ?
Stary 2011-07-09, 12:12   #2530
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:

A dotarła książka do Ciebie ?? Ciągle zapominam zapytać
Cieszę się, że się cieszysz
Jasne, że dotarła! Ja ciągle zapominam napisać dziękuję właśnie ją czytam
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
idę się obciąć, fotkę pewnie dostaniecie. Jak nowy etap, to nowy etap, obetnę je tak, by móc je swobodnie stawiać
You go girl! To pomaga na jeden nowy etap zrobiłam sobie tatuaż, na drugi - ścięłam włosy na krótko całkiem, na trzeci... yyy... y... znalazłam nowego chłopa potem kolejny tatuaż... i takie tam :P

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:17   #2531
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Cieszę się, że się cieszysz
To ja się cieszę, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę

Miłej lektury

Słuchajcie jaki motyw... wczoraj wieczorem poszłam wytracić trochę kalorii na imprezkę - Mąż oczywiście nie chciał iść ze mną No i jakoś koło 1.00 zaczepił mnie jakiś gościu i pyta jak mam na imię, bo on musi wiedzieć, bo już wychodzi powiedziałam "mówi się trudno " (nie wiem, myślał, że się podłamię tym faktem, czy jak? ) a on "ale jeszcze wrócę "

Mąż miał wczoraj i dzisiaj rano ataki zazdrości
Stary 2011-07-09, 12:19   #2532
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się cieszę, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę

Miłej lektury

Słuchajcie jaki motyw... wczoraj wieczorem poszłam wytracić trochę kalorii na imprezkę - Mąż oczywiście nie chciał iść ze mną No i jakoś koło 1.00 zaczepił mnie jakiś gościu i pyta jak mam na imię, bo on musi wiedzieć, bo już wychodzi powiedziałam "mówi się trudno " (nie wiem, myślał, że się podłamię tym faktem, czy jak? ) a on "ale jeszcze wrócę "

Mąż miał wczoraj i dzisiaj rano ataki zazdrości
O jaaaaaaaa niech ma! Jak nie chciał iść

A mój brat mnie teraz zabił dosłownie nie nadaje się to chyba, żeby pisać na forum, ale wiedzcie, że coś się dzieje

Stary 2011-07-09, 12:20   #2533
kasia0912
Zakorzenienie

Jedyne co mnie rozbawiło to "ciut ciut- dwa tygodnie" i teraz ciągle z TŻ mówimy do siebie ciut ciut

a te sceny rodem z Matrix kompletna porażka.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:22   #2534
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakiś przezroczysty "paproch" się tam zawieruszył przy okazji zdejmowania albo zakładania soczewki ja tak miałam ostatnio - denerwowało mnie przez całą drogę pociągiem z Warszawy
Może spróbuj sobie przepłukać oko kilkoma kroplami płynu do soczewek ?
A tak można? Kompletnie zielona jestem w tej dziedzinie...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
O jaaaaaaaa niech ma! Jak nie chciał iść

A mój brat mnie teraz zabił dosłownie nie nadaje się to chyba, żeby pisać na forum, ale wiedzcie, że coś się dzieje
Zawsze może się nadawać do klubu

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-07-09, 12:25   #2535
justyna_dt
Zakorzenienie

Ale to taka totalna pierdoła

Nie no, dobra... Siedzę w biurze, wchodzi SZEF i mówi: "A bo Ty chyba jeszcze nie widziałaś moich seksownych paznokietków" i macha mi przed nosem stopą w klapku. Patrzę iiiii... ma każdy paznokieć pomalowany na inny kolor myślałam, że spadnę z krzesła, a obsługiwał klientów! Powiedziałam, że ciekawe, czy ktoś zauważył, a braciak na to, że chyba nie, bo go od rana wszyscy w miarę normalnie traktują mówię Wam, jeden pomarańczowy, drugi seledynowy, trzeci granatowy... dziewczyny wczoraj testowały nowe lakiery

Stary 2011-07-09, 12:27   #2536
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A tak można? Kompletnie zielona jestem w tej dziedzinie...
Musi być ten płyn neutralny dla oczu, w końcu soczewki w nim pływają
Mi okulistka przy nauce zakładania soczewek mówiła, że mogę sobie wkropić Solo Care do oczu, kiedy się zdarzy, że soczewka się przyklei i nie będę mogła jej zdjąć - zdarzało się
Stary 2011-07-09, 12:31   #2537
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Musi być ten płyn neutralny dla oczu, w końcu soczewki w nim pływają
Mi okulistka przy nauce zakładania soczewek mówiła, że mogę sobie wkropić Solo Care do oczu, kiedy się zdarzy, że soczewka się przyklei i nie będę mogła jej zdjąć - zdarzało się
Mi się zdarza codziennie Zdejmowanie zabiera mi więcej czasu niż zakładanie No i chyba muszę skrócić paznokcie do minimum, choć nie mam długich...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-07-09, 12:35   #2538
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zdarza codziennie Zdejmowanie zabiera mi więcej czasu niż zakładanie No i chyba muszę skrócić paznokcie do minimum, choć nie mam długich...
Ja za pierwszym razem ściągałam soczewki... godzinę już myślałam, że będę musiała na pogotowie jechać, żeby mi je ściągnęli

Zdejmuję normalnie długimi paznokciami, chociaż wiem, że są dwie techniki ściągania - większość ludzi "szczypie soczewkę" i tak ją ściąga z oka. Mi okulistka pokazała dwie metody i ta ze szczypaniem zdecydowanie mi nie pasuje - nie umiem tego zrobić w czasie krótszym niż 15 minut, a do tego mnie to przeraża, zwłaszcza z długimi paznokciami ja ściągam soczewkę palcem w wewnętrzny kącik oka i ona wtedy sama naturalnie się odkleja, bo brakuje jej krzywizny i można ją spokojnie wyjąć wydaje mi się, że to jest metoda mniej inwazyjna

Edit - jeśli codziennie Ci się zdarza, że soczewka przykleja się do oka to niedobrze, bo to znaczy, że najpewniej masz za sucho w oczach i być może to dlatego Ciebie dzisiaj drażni ten kącik

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2011-07-09 o 12:36
Stary 2011-07-09, 12:40   #2539
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za pierwszym razem ściągałam soczewki... godzinę już myślałam, że będę musiała na pogotowie jechać, żeby mi je ściągnęli

Zdejmuję normalnie długimi paznokciami, chociaż wiem, że są dwie techniki ściągania - większość ludzi "szczypie soczewkę" i tak ją ściąga z oka. Mi okulistka pokazała dwie metody i ta ze szczypaniem zdecydowanie mi nie pasuje - nie umiem tego zrobić w czasie krótszym niż 15 minut, a do tego mnie to przeraża, zwłaszcza z długimi paznokciami ja ściągam soczewkę palcem w wewnętrzny kącik oka i ona wtedy sama naturalnie się odkleja, bo brakuje jej krzywizny i można ją spokojnie wyjąć wydaje mi się, że to jest metoda mniej inwazyjna

Edit - jeśli codziennie Ci się zdarza, że soczewka przykleja się do oka to niedobrze, bo to znaczy, że najpewniej masz za sucho w oczach i być może to dlatego Ciebie dzisiaj drażni ten kącik
i wtedy musisz się ratować kropelkami albo innymi soczewkami. Albo masz jakiś stan zapalny spojówek czy coś...

Stary 2011-07-09, 12:47   #2540
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem, czy mi się przykleja, może po prostu nie umiem jej ściągnąć... Też mnie babka uczyła dwóch metod, wczoraj mi się jedną soczewkę udało zdjąć szczypnięciem, ale generalnie to za każdym razem robię to inaczej Chyba jest to dla mnie za wysoka technologia

Cytat:
i wtedy musisz się ratować kropelkami albo innymi soczewkami. Albo masz jakiś stan zapalny spojówek czy coś...
Mam nadzieję, że nie...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-07-09, 13:01   #2541
Ilsa Lund
Zakorzenienie

hejo idę was nadrobić ale najpierw wtrącę:

1. ryba mi umarła :/ zauważył to Mateusz a jeszcze wczoraj żyła a dziś przylepiła się do słonika z malachitu i musiałam tym ruszać żeby się odczepiła i podleciała w górę żeby ją wyłowić, bleee i smutno mi ale wszyscy mnie pocieszają że już miała ponad rok i że upały są

2. dostałam zwrot podatku, dzięki któremu:
a. zwróciłam Mateuszowi za buty i dorzuciłam mu do stówy za to że tak ładnie za mnie wykładał kasę jak nie miałam
b. kupiłam cudowne spodnie już miałam wychodzić zrezygnowana z C&A gdy znalazłam spodnie pod tytułem Karma i że leżą jak druga skóra. Świetne są, zwłaszcza do mojego wzrostu. A nogawki mają tak ciekawie zrobione z gumą że robi się marszczenie które lubię i które świetnie wygląda ze szpilkami
http://imageshack.us/g/27/sdc16083.jpg/

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:06   #2542
Choji
Zakorzenienie

Justyna, że Też twój brat sobie dał

Odnośnie soczewek to myślałam ostatnio żeby się na nie przerzucić, ale tak mi wyszło że wyniesie mnie to drożej niż okulary.
Mieszkanie ogarnięte, zostaje tylko czekać na kuzynkę z mężem (i mało kulturalnie liczyć że szybko pojadą:/) i potem na grilla urodzinowego.
Do tego miałam dziś format komputera- śmiga teraz aż miło No i wprowadzam nowości. Zamiast gg które mi wiecznie profil psuło, mam tlena który obsługuje gg, a się nie sypie I zamiast Mozilli mam Chroma.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:08   #2543
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość

Odnośnie soczewek to myślałam ostatnio żeby się na nie przerzucić, ale tak mi wyszło że wyniesie mnie to drożej niż okulary.
Mieszkanie ogarnięte, zostaje tylko czekać na kuzynkę z mężem (i mało kulturalnie liczyć że szybko pojadą:/) i potem na grilla urodzinowego.
Do tego miałam dziś format komputera- śmiga teraz aż miło No i wprowadzam nowości. Zamiast gg które mi wiecznie profil psuło, mam tlena który obsługuje gg, a się nie sypie I zamiast Mozilli mam Chroma.
No
Też zamieniłam gg na tlen i FF na Chrome. Z tym, że z gadu praktycznie już nie korzystam, więc zastanawiam się w ogóle nad skasowaniem tego w cholerę. A Chrome uwielbiam

Stary 2011-07-09, 13:14   #2544
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

a tak naprawde to oni slub juz wzieli bo urzednik z gminy nie chcial im dac slubu na lysicy, wiec ceremonie poprowadzi zatrudniony aktor tylko cichooooooo
rozrywkowa para i ze wszystkim sobie radzi
Cytat:
może jakieś bardziej uwodnione ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:24   #2545
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość

Ja jednak wizualnie wolę siebie w soczewkach, ale z wygody pewnie zostałabym przy okularach Jednak ślub mnie zmobilizował do zmiany, w końcu wypadałoby widzieć gości wyraźnie

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-07-09, 13:45   #2546
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Hawwa - życze miłego wieczoru

Co do soczewek polecam zwykła sól fizjologiczną - jak czuje że mam suche oko to sobie wkrapiam, kosztuje grosze a działa jak specjalne krople. Przydaje się też do płukania soczewek jako uzupełnienie płynu, by go mniej zuzywać. Ja sobie kupuje w aptece dużą sól i do tego stzrykawka bez igły - w domu do płukaia, czy wkrapiania i małe pojemniczki soli do torebki, Jest wydajna i taniutka - kilka zł. Sposób poleciła mi przyjaciółka, która nosi soczewki od kilkunastu lat, jej powiedział o tym okulista
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:07   #2547
justyna_dt
Zakorzenienie

Ale cisza

Stary 2011-07-09, 16:12   #2548
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cisza
Zazdrośnice odpoczywają pewnie
Stary 2011-07-09, 16:22   #2549
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
1. ryba mi umarła :/ zauważył to Mateusz a jeszcze wczoraj żyła a dziś przylepiła się do słonika z malachitu i musiałam tym ruszać żeby się odczepiła i podleciała w górę żeby ją wyłowić, bleee i smutno mi ale wszyscy mnie pocieszają że już miała ponad rok i że upały są
Biedna ryba, strasznie mi przykro, ale takie rzeczy się niestety zdarzają. Ja jak kiedyś hodowałam rybki, to mi wyzdychało pół akwarium w ciągu tygodnia, bo skądś im się przyplątała ospa rybia. Masakra...

A my nabyliśmy Mrówce wózek
Dokładnie taki:

http://bebecar.pl/products/stroller/icon-at

Tylko nasz na 4 kołach
W takim kolorze Trudno, najwyżej moja córka do końca życia znienawidzi zielony przeze mnie

A mój małżonek klnie na drabinie w kuchni montując rurę wentylacyjną do wyciągu
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2011-07-09 o 16:25
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 16:24   #2550
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

A my nabyliśmy Mrówce wózek
Dokładnie taki:

http://bebecar.pl/products/stroller/icon-at

W takim kolorze Trudno, najwyżej moja córka do końca życia znienawidzi zielony przeze mnie
Może nie będzie tak źle :P, a wózek fajny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości