|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
za 29 zl :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witam dziewczyny
![]() Ale traumę dzisiaj przeżyłam ![]() Facet w punto wyjechał mi nagle z prawej strony ![]() ![]() ![]() ![]() A paropos Pana Boga, to my będziemy chrzcić za równe 3 tygodnie. Wczoraj TŻ był u księdza i już wstępnie pozałatwiał. Lokal też mamy. Chrzcimy, bo chcemy i nie mamy co do tego, że powinniśmy żadnych wątpliwości ![]() Piotruś z mamą na działce, a ja wróciłam do domu, aby coś zrobić, min. papiery. Zaraz kończę, drukuję, co trzeba i może jeszcze coś w domu ogarnę, bo zaczynamy zarastać brudem bardzo powoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
anulinka dobrze że nic się nie stało
![]() żyjemy ![]() Gabrysia prawie nie śpi dziś ![]() o dziwo nie marudzi nawet ![]() teraz ogląda formułę ![]() ja wybyłam SAMA (bez żadnego dziecka) na zakupy dziś kupiłam NIC ![]() w ogóle jak chodzę to mi się brzuch trzęsie ![]() z wózkiem tego tak nie czułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrzcin - my planujemy koniec sierpnia/początek września ![]() I też nie mamy żadnych wątpliwości co do tego czy chcrzcić czy nie ![]() Jak Izka w przyszłości stwierdzi, że z Bogiem jej nie po drodze to po prostu zostanie ateistką... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za słowa otuchy ![]() uczę się powolutku zostawać z małym sama bo po tej akcji trochę się boję ![]() anulinka dobrze że wszystko ok i ![]() moniqac nam w szpitalu powiedzieli żeby wszystkie leki podawać dziecku strzykawką, wstrzykując po wewnętrznej stronie policzka co do chrzcin, my mamy 31.07 wszystko zaklepane ja jakoś specjalnie kościelna nie jestem (w kościele bywam na ślubach itp tylko) ale nigdy nie pomyślałam o tym żeby nie chrzcić, jak nie będzie chciał zostać przy tej wierze to nie zostanie miałam kolegę w podstawówce który nie był ochrzczony i jak doszło do komunii to był jedyną osobą która miała do niej nie podejść ze względów oczywistych, myślę że było mu przykro bo wszyscy jednak cieszyli się z tej komunii i żyli tylko nią a on czuł się chyba trochę z boku z tego powodu, w efekcie komunie przyjął bo na krótko przed odbyły się jego chrzciny w przyspieszonym tempie z pomocą nauczycielki i księdza który wtedy prowadził całe przygotowania do komunii ![]()
#666 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a na ile przed chrzcinami trzeba do księdza iść?
![]()
#667 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
![]() i zaczelo sie mamuska z ciotka wybyly a ja zapierd*************po same pachy od rana ok4 byl placz to pewnie wczorajsze lody,z rana nie dalam rady zjesc sniadania i dopiero co obiad ![]() ![]() co do chrzcin to i my planujemy na wrzesien,tutaj wiele osob nie chrzci dzieci ale w/g popelniaja blad ma racjelistopadowajak wyrosnie to sama zadecyduje ale ochrzczona jak nalezy bedzie ![]() Poprzegladalam fotki dzidziolkow z wczoraj wszystkie maluszki sa ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-07-09 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() ale kazdy robi jak chce moim zdaniem tez bledne jest myslenie typu jak dorosnie to sama zdecyduje czy chce byc ochrzczona czy nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Wtajemniczenie
|
przyszlam po pocieszenie... trace pokarm - powtórka z historii
![]() ![]() mala od kilku dni niespokojna, zwalalam wszystko na skok, ciagle przy cycu. dzis po spaniu nakarmilam z jednej U - costam pojadla i ryk, dałam druga - to samo. wydawalo mi sie, ze jeszcze mam i mala nie chce jesc, wiec zaczelam sciagac - ledwo 20ml z obu. nie wytrzymalam i zrobilam butelke - wypila 90! |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Witamy się z Adriankiem na nowym wątku
![]() Nie miałam jak pisać, bo TŻ wali fochy nie wiadomo o co i zabrania mi korzystania z kompa ![]() U nas wszystko dobrze. Muszę dużo nadrobić... Miłego popołudnia. Buziaczki Maluszkom ;*
#672 |
Wtajemniczenie
|
dzięki aguś
![]() ja ma jeszcze dylemat gdzie chrzcic...czy tu na miejscu czy w rodzinnej miejscowości... jstem zła bo próbuje dodać fotki do albumu uz 2 dzien i ciągle mi wyskakuje jakis bład... przekopałam wizaz wzdłuż i wszerz i nie znalazłam konkretnej odp. na ten problem ![]() amarcia pamiętaj, że najwazniejsze by maleństwo bylo najedzone a nieważne jaka drogą! i jesteś najwspanialsza matka na świecie! ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- to tak jak u agi ![]() ale chyba termin sobie i tak zaklepać wcześniej muszę ![]()
#673 |
Wtajemniczenie
|
antropia dziekuje... wiem... ale to przykre takie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
antropia oby z tym mlekiemą się potwierdziło
![]() anulinka2009 ale miałas przeżycie, dobrze ze Wam się nic nie stało, ja się czegos takiego na drodze mocno boję andziot Tobie brzuch, mi biust ![]() ja się ciesze, ze cvhrzciny mam za sobą już, fakt kosztowało mnie to nerwów, organizacji, przygotowań, ale za 2 czy 3 miesiace nic by sie nie zmieniło a tak mamy to z głowy Młody spi mi na ręce z głową w biuscie ![]()
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chrzcić, żeby dziecko mogło mieć komunię... Przepraszam, ale chrzci się dla wiary w konkretnym Kościele, a nie po to, żeby dziecko nie czuło się inne przy komunii... Jeśli ktoś jest przekonany do chrzczenia - rozumiem. Ale chrzczenia "bo tak należy" albo "bo tak jest łatwiej" nie zrozumiem. Dodam, że jestem wierząca. Tylko wierzę w Boga, nie w Kościół.
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
widze dyskusje o chrztach wiec wrzuce swoje trzy grosze ![]() Olka chrzcilismy jak mial roczek (akurat pojechalismy do Polski), nad Maya jeszcze nie myslelismy, moze zrobimy to tutaj - mniej problemow i laski ksiedza (nie mamy koscielnego). Nie jestesmy koscielni, ale dzieci chrzcimy bo "tak nalezy", albo "bo taka tradycja" (Matall nie powinnas sie dziwic skoro sama dla tradycji wzielas slub koscielny ![]() O bierzmowaniu beda sobie decydowac sami. Agus czy to Ty pytalas o pozny wiek chrzczenia? Moj kuzyn mial prawie 30 lat - narzeczona nalegala na slub koscielny, wiec w biegu sie chrzcil, przyjmowal komunie i sie bierzmowal ![]() Maya konczy dzisiaj miesiac ... juz... |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
matal nie o to mi chodziło, może źle się wyraziłam
ja chcę ochrzcić bo może będzie chciał być wierzącym i chcę mu dać do tego podstawę, a jaką wybierze drogę w przyszłości to jego sprawa a podając przykład tego chłopca chciałam pokazać że dzieci w wieku 7 czy 8 lat raczej nie bardzo jeszcze rozumieją znaczenie wiary i dlaczego są w takiej a nie w innej tylko właśnie dla nich wiara to te sakramenty które przyjmujemy, bo one mają wokół siebie pełno "uroczystych emocji" no i niestety kiedyś czyli 20 lat temu jak szłam do komunii to on był że tak powiem wyjątkiem nie wiem czy dobrze się wyraziłam teraz o co mi chodzi ale mysle że bardziej zrozumiale ![]() teraz widzę posta Eve w którym jest właśnie to o co mi chodzi, ale tak to jest jak jednego posta piszę się poł godziny
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-07-09 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
Eve no proszę... jak ten czas leci prawda?
Maya to już duża dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą w ogóle ślub był totalnie nie po mojemu, wesele również. Ślub dla tż, wesele dla rodziców. A ja nie jestem katoliczką. I może jestem idealistką, ale nie chcę, żeby moje dziecko chciało komunię dla prezentów. Po prostu nie uważam, że to słuszne. No więc dziwię się i nie rozumiem, ale wiem, że rozumieć nie muszę, bo to decyzja indywidualna i chyba nie ma co rozważać, co jest słuszne, bo nie ma jednego słusznego rozwiązania. Każdy robi jak uważa. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
U nas dziś ciężko, lecę pod prysznic bo mąż zabrał na spacer moją malutką marudę.
#681 |
Wtajemniczenie
|
mały i tak sam zdecyduje czy chce być katolikiem czy nie...
ja dam mu podstawy... ja jestem osoba wierzącą... nie chodzę do kościoła bo wkurzają mnie tylko i wyłącznie księża... nie lubi ich paplaniny o pieniądzach i polityce.. a do kościoła czasem zachodzę by się pomodlić jak nie ma mszy i to mi wystarcza... i cieszę się, że mnie rodzice ochrzcili... każdy następny sakrament był dla mnie wydarzeniem i nie chcę odbierać tego mojemu dziecku... a o on z tym zrobi jego sprawa... do kościoła też go zaprowadzę ale presji wywierać nie będę... nie będzie chciał to nie będę zmuszała...
#682 |
Rozeznanie
|
meldujemy się na nowym wątku
mam ogrooomne zaległości bo byliśmy tydzień na wczasach nad jeziorem, Wojtuś grzeczny, Kasia miała jak w raju tj.wkoło place zabaw, plaża, jezioro.. Przyznam że wypoczęłam. Przeczytałam tylko tą stronę. Anulinka- dzięki Bogu,że nic Wam się nie stało! A kiedy Gusia urodziła? W tym wątku czy poprzednim? Jest już w domku? Tyle stron naskrobałyście przez ten tydzien że w życiu nie nadrobię przy mojej dwójce. Mam nadzieję że wybaczycie.. Chrzciny- my robiliśmy jak młody miał 5 tygodni. I dlatego że jesteśmy wierzący i mamy nadzieję że Wojtek zostanie przy naszej wierze. U księdza byłam jakieś 2 tyg.przed.
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-07-09 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Matal dzięki...faktycznie to przez rozmiar...
![]() moja nowa facjata w profilu...to samo co na FB ![]()
#684 |
Raczkowanie
|
Byliśmy z Adriankiem dzisiaj na dworze (odprowadzaliśmy znajomych na pociąg)... Gorąco strasznie. Adrian płakał cały czas. Nie wiem dlaczego. Za grubo go ubrałam czy co ?? Ale miał na sobie tylko pajaca z krótkimi nogawkami i rękawkami. Pićku też dawałam. I mimo wszystko był straszny RYK
![]() Ja będę chrzciła Adusia w połowie sierpnia lub pod koniec. GRATULACJE DLA GUSI !! NIECH SIĘ MALUTKA ZDROWO CHOWA ![]()
#685 |
Rozeznanie
|
nie czekając na odpowiedź ''strzeliłam'' w 6 stronę i yes yes yes!
Gusiu-ogromne gratulacje! Ale czemu nie ma Cię na liście?
#686 |
Wtajemniczenie
|
Hello Mamuśki!
Ja tak na szybko po dzisiejszych wojażach chciałam zawiadomić, iż w Superpharm promocja na wszystkie żele i balsamy wyszczuplająco-antycellulitowe EVELIN. Duże tubki - te z 50ml gratis w cenie 10zł i 13zł. Ja ostatnio zapłaciłam 19zł za tubkę więc myślę, że cena niezła. Kupiłam 4 opakowania, termo, zielony, na cycki i jeszcze jakiś tam mega wyszczuplacz ![]() No i będę się elektrostymolować - dzięki aga_pe ![]() mamaoptymistka chłopcy boscy ![]() W ogóle tak się cieszę, że mamy na forum same piękne dzieciaki ![]()
#687 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-09 o 19:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to za chwile minie, tylko nie możesz zastepować piersi butelką, bo ilość pokarmu rzeczywiście się zmniejszy ![]() Eve ![]() asiak1981 ![]() ![]() moria porzadny zestaw sobie zafundowałaś ![]() dziewczyny śpią, Zosia padła bo wrażeń dziś sporo, za to przez te wrażenie Gabrysia paść nie chciała ![]() ale jakoś ją poskromiliśmy ... co do chrztu - chrzcimy, bo tak trzeba, dalej już same wybiorą ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co...u mnie chyba skok się rozhulał na dobre..
mały dziś jadł co godzinę, żeby nie powiedzieć co pól... śpi teraz od 40 min. a ja drżę czy nocka będzie w miarę ok... o dziwo przyjmuje wszytko ze spokojem ![]() gorzej będzie jutro bo małż ma wolne i chlelibyśmy jakoś produktywnie dzień spędzić.. ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a i Piotruś skończył dziś 5 tyg ![]()
#690 |
Wtajemniczenie
|
andziot obyś miała racje... Podsumowując - chciałam sprawdzić, ile mam pokarmu po tych kilku dniach marudzenia i wiecznym wiszeniu przy cycu. Po trzech godzinach od ostatniego karmienia z obu UU ściągnęłam ledwie 60ml
![]() I co mam myśleć? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- antropia witaj w klubie... wygląda na to, że jesteśmy na tym samym "skocznym" etapie rozwoju... Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-07-09 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.