Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 21:27   #1741
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nowinki od youyou: pisze że czuję się świetnie! Lilka to mały głodomór, ładnie śpi i w ogóle jest cudowna Dziś odwiedził ją starszy braciszek i youyou aż płakała z emocji jak ich razem zobaczyła
Jeśli nie pokaże się żółtaczka u małej to wyjdą już jutro.

youyou każe Was mocno ucałować i trzyma kciuki za wszystkie rodzące i prawie rodzące Generalnie ona jest na bieżąco, bo nas podczytuje, tylko pisać nie może, bo zasięg ma słaby.

Takie wieści to bym mogła na okrągło czytać
Ooo jakie to słodkie i wzruszające, młodszy braciszek przyszedł zobaczyć swoją siostrzyczkę
Youyou ja Ciebie też mocno ściskam, wracajcie do domku

Cytat:
No proszę, a mnie rewolucja w staniku zaszła Obwód nie zmienił się ani o milimetr, za to miseczki o 3 numery! Z poczciwego B urosły do DD
Tez bym wolała taka zmianę Bo ja na nadmiar biustu narzekać nigdy nie mogłam

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
BRUNETCE WYPADŁ CZOP Położne mówią że 1-4 dni i urodzi :brzyda l:

Ale jaja, na początku ciąży się śmiałyśmy, że może będziemy razem rodzić i co ? Wykrakałyśmy
Ooo to super, więc wiadomo skąd to plamienie Brunetko zacisnięte!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:28   #1742
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
BRUNETCE WYPADŁ CZOP Położne mówią że 1-4 dni i urodzi :brzyda l:

Ale jaja, na początku ciąży się śmiałyśmy, że może będziemy razem rodzić i co ? Wykrakałyśmy
SUPER!!!!!

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:34   #1743
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Karmie swoim z butli + MM, tak pół na pół, nooo może mojego jest ze 40%

U nas tylko butelki TT przeszły.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zdjęcia ze spacerku
ale słodziara i na krótki rękawek może chodzić, moja zmarźlucha w pajacach na spacerku i w niedrapkach bo stópki i rączki sinieja

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:37   #1744
Marina1
Zakorzenienie

Witam kochane!
Ja pierw piszę, byście wiedziały, że żyję, a potem postaram się nadrobić i odpisać ile się da.
Małego uspiłam właśnie, kolki dalej dają nam w kość. Padam.

kmat - dzięki za radę, pomogło kilka razy

Z mężem - debilem zatargów ciąg dalszy. Nie wiem jak to się skończy, zresztą nieważne.
Ale miałam dziś męczących gości, mowię Wam...Od 13 do 19...Myślałam, że wyjdę z siebie.
I jeszcze teściowa mnie wkurzyła na maksa...Dzwoniła do małża i zapraszała nas na grilla. No i on dał słuchawkę mi. I ja odpowiedziałam, że nie bardzo, bo malutki płacze i nawet nie będzie jak porozmawiać, a on się męczy itd. A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...

Aha i z tego co widziałam rano, ale byłam zmuszona zejść z kompa -

youyou kochana gratuluję z całego serduszka! Poród błyskawiczny, w pierwszej chwili myślałam, że brumek sobie żarty stroi ;*, bo to brzmiało jak z filmu fantasy!

brunetko trzymaj się w szpitalu!

sweet Ty też się trzymaj, będzie wszystko dobrze!

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-07-09 o 21:39
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:47   #1745
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
W piątek, a co??

Dziewczyny co ja mam zrobic-mam potwornie opuchnięte stopy, jak poleże, to później nie mogę chodzic Kostek nie widac wogóle, a wokól nich porobiły sie serdelki, skóra aż sie przełamuje....biore na to lek 2 razy dziennie, ale mam wrażenie, ze on wcale nie pomaga....może poświęcic jeden dzień tylko na leżenie? Boje się iśc do szpitala po porade, bo tam przeważnie zostawiają....czy to nie szkodzi dziecku? ale dół....
ja mam w czwartek wizyte i myslalam ze nam tego samego dnia wypada.

ja na ouchlizne nie znam dobrej rady po ciazy podobno to mija gdzies slyszalam ze powinno sie duzo pic wody itp ale nie wiemq

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:58   #1746
kmat
Rozeznanie

marina byłam ciekawa czy zadziałało cieszę się e pomogło a co do męża to nie skreślaj go tylko porozmawiajcie, my też mieliśmy ciężkie chwile jak dziecko sie urodziło a generalnie jestesmy dobrym małżeństwem, dajcie sobie czasu i pogadajcie
brunetka no no to juz blisko
oliwieczka ja tez niestety nie pomoge, iem tylko tyle ze sie bierze leki, moxe musisz je zmienic albo zwiekszyc dawke? najlepiej skonsultuj z ginem
scio maleńka śliczna
moniczka podobno niektóre mamy tak mają że na koniec mdli

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

dziewczyny a ja tak z innej beczki..... czy któras z Was używa soczewek kontaktowych? ciągle używam tych samych z vision express ale dość dogo wychodzą nigdy nie mam czasu poszperac i poszukac tanszych ale rownie dobrych moze cos podpowiecie?

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-07-09 o 21:54
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:03   #1747
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...

że cooooo?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:07   #1748
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Dzwoniła do małża i zapraszała nas na grilla. No i on dał słuchawkę mi. I ja odpowiedziałam, że nie bardzo, bo malutki płacze i nawet nie będzie jak porozmawiać, a on się męczy itd. A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...
Niedaleko pada jabłko od jabłoni. To już wiadomo skąd Twój mąż czerpie inspirację...
Co jej odpowiedziałaś?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:10   #1749
iustyna1
Wtajemniczenie

eh Marinko wiem o czym mówisz. Mój kuba dał mi tak popalic. Kolki, wiszenie na cycu, depresja poporodowa. Potrafiłam stać z nim w oknie i czekać aż mąż z pracy wróci żeby go chodź na chwile wziął. On w pracy od 8 do 18-20. Bo nie dość że etat to jeszcze własna firma. Przez rok prawie nie spalam bo tak często się kuba w nocy budził.

Ale jedno czym Cię mogę pocieszyć to to, że jak dziecko zaczyna noce przesypiac to człowiek odzywa. I idzie to przeżyć jak zdecydowałam się na drugie .

Ja nie miałam od nikogo pomocy. Moi rodzice za granicą, teściowa- szkoda gadać, psa bym jej nie zostawiła pod opiekę a co dopiero dziecko.

Śpij z małym jak tylko on zasnie, jak jesteś wyspana to wracają chęci do życia. Mogę Cię pocieszyć, że te cholerne kolki kiedyś przejdą. Naprawdę . Ja też momentami miałam ochotę kubę zostawić i iść w cholerę a kocham go nad życie . Tylko ja miałam wsparcie od męża.

Trzymaj się kochana!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:19   #1750
DaKaro
Zadomowienie

Crazy uszy do góry. "Już bliżej niż dalej"
Cytat:
Zdjęcia ze spacerku
Słodziak
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U mnie to samo Też spokojnie noszę biustonosze sprzed ciąży, tylko pod biustem trochę ciaśniejsze
Też noszę te same i tak jak piszesz ciaśniejsze pod biustem. Choć moja siostra zobaczyła mnie dzisiaj przez skype i pierwsze jej słowa brzmiały "ale Ci cycki urosły". Czemu ja tej różnicy nie widzę?
Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja tak z innej beczki..... czy któras z Was używa soczewek kontaktowych? ciągle używam tych samych z vision express ale dość dogo wychodzą nigdy nie mam czasu poszperac i poszukac tanszych ale rownie dobrych moze cos podpowiecie?
Ja noszę soczewki miesięczne. Do tej pory zamawiałam ze Specsavers jeszcze jak byłam w Irlandii, ale muszę je zmienić, bo mi został zapas tylko na 2 miesiące. Również chętnie posłucham jakichś rad.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:23   #1751
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Z mężem - debilem zatargów ciąg dalszy. Nie wiem jak to się skończy, zresztą nieważne.
Ale miałam dziś męczących gości, mowię Wam...Od 13 do 19...Myślałam, że wyjdę z siebie.
I jeszcze teściowa mnie wkurzyła na maksa...Dzwoniła do małża i zapraszała nas na grilla. No i on dał słuchawkę mi. I ja odpowiedziałam, że nie bardzo, bo malutki płacze i nawet nie będzie jak porozmawiać, a on się męczy itd. A ona do mnie, że po lekarzach z nim to mam jakoś siłę jeździć...
Matko, ale Ci się rodzinka trafiła Co za bezduszne babsko, zero empatii
A z mężem co tym razem?

Cytat:
Ja nosze bez przerwy od 12 lat Najpierw kupowałam 3-miesięczne Bausch&Lomb (miesięcznych w tamtych czasach nie było), a teraz - od paru lat - dwutygodniowych J&J Acuvue Oasys. jestem bardzo zadowolona. Nawilżają jak marzenie I ja je (z oszczędności) nosze miesiąc a nie 2 tyg. i nic się nie dzieje. Tylko mąż się na mnie za to wkurza

A, i kupuję już od lat na Allegro. Jest połowę (dokładnie połowę!!!) taniej niż w Vision U najróżniejszych sprzedawców, nie mam jednego. Po prostu patrzę, gdzie wyjdzie najtaniej razem z przesyłką i na komentarze (bo ci od soczewek potrafią czasem mieć tyle samo negatywów co pozytywów, więc trzeba uważać).

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-09 o 22:26
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:23   #1752
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Też noszę te same i tak jak piszesz ciaśniejsze pod biustem. Choć moja siostra zobaczyła mnie dzisiaj przez skype i pierwsze jej słowa brzmiały "ale Ci cycki urosły". Czemu ja tej różnicy nie widzę?
Mój mąż też twierdzi, że mi dużo urosły, ale ja różnicy nie widzę, a tym bardziej po biustonoszach
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:24   #1753
agadus
Wtajemniczenie

witajcie nadrobiłam Was troszkę a tu czytam że brunetce czop odpadł?? no to teraz pójdzie szybko byle się nie męczyła a malutka scio sliczniutla w ogóle te nasze dzieciaczki to takie udane i sliczne

Marina tak mi przykro że Igorek dalej ma kolkę a z mężem to musisz szczerze pogadać nie wiem jaka jest sytuacja u Ciebie ale musisz sprawę jasno postawić i podkreślić kto tu jest teraz najważniejszy a do teściowej też bym się odpowiednio odezwała nie po chamsku ale stanowczo bo jak sobie teraz dasz wejść na głowę to później nie będziesz miała nic do powiedzenia

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:24   #1754
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
"Już bliżej niż dalej"
To chyba jedyna pewna rzecz w tej materii.
Stary 2011-07-09, 22:29   #1755
Stapelka
Rozeznanie

brunetka - super - oby jak najszybciej!

youyou - jak będę szła do szpitala to powiem na IP, że koleżanka tak rodziła i ja też tak chce!

Scio - pszczółka słodka!

Marina, wiem że łatwo się gada ale nie trać energii na meża i teściową, szkoda. Skup się na sobie i małym (chyba w odwrotnej kolejności))
Teraz sobie przypomniałam, że w książce Preeti Agrawal czytałam, ze w Indiach kobiety na kolki stosują przyprawę, która się nazywa Asafetyda. Miesza się szczyptę z łyżeczką wody i masuje brzucho. I ponoć dziecko zasypia w 15 min. Ja ją uwielbiam za naturalne podejście do dzieci i macierzyństwa.
http://allegro.pl/asafetyda-10g-i1672630723.html tu jest w najczystszej formie bo reszta to mieszanki.

A mnie też zaczął szop opuszczać - zdecydowanie wyglądem różni się od śluzu. przeźroczysty, lekko różowawy. normalnie strach mnie obleciał, a mąż poleciał skręcać blat na pralkę na przewijak
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:37   #1756
CrazyMachine
Zadomowienie

Najpierw Brunetka, potem Stapelka... jak tak dalej pójdzie to sierpniówki zaczną rodzić, a ja ze Zmalowaną to jak te butelki wina będziemy zakorkowane na amen.
A poważnie to gratulacje dziewczyny. Oby szybko poszło jak u youyou.
Stary 2011-07-09, 22:40   #1757
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Niedaleko pada jabłko od jabłoni. To już wiadomo skąd Twój mąż czerpie inspirację...
Co jej odpowiedziałaś?
Crazy, a wiesz, że to samo sobie pomyślałam?
Odpowiedziałam jej, że nikt bez przyczyny nie jeździ po lekarzach,a ogólnie to mnie rozwaliła tym tekstem, tak mi się przykro zrobiło, że hej...
Jeszcze dodam, że mój szacowny mąż miał czelność powiedzieć, że pyskuję do jego mamy. Sorki, że tak sie wiecznie żalę, wcale nie przyprawiam mu rogów, ale naprawdę mi jest lepiej jak się Wam wygadam...

No i jutro mój malż wymyślił sobie, że pojedziemy do nich ( znaczy do teściowej i teścia) i ja, że nigdzie nie jadę, za to co powiedział i tak dalej. To on zadzwonił do brata i że ma niby przyjechać po niego rano( bo mój nie ma prawka) i po malucha. I wrócą wieczorem...

iustynko

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-07-09 o 22:42
Stary 2011-07-09, 22:41   #1758
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Tak, patik teraz zaczęłam się bać, bo wcześniej też jakoś taki spokój wewnętrzny mnie ogarnął. A teraz to już wewnętrzna panika jest. Delikatnie mówiąc jestem przerażona.
Mam tak samo PANIKA
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach trzymajcie sie kochane

SPRAWDZALIŚMY DZIS WAGE SARUNI I.... MAMY 2965
klask i:
[QUOTE=brumek;28039134

A ja się cały czas nadziwić nie mogę, że ktoś może nie sięgać w ciąży do swoich stóp czy coś takiego Ja dalej bez problemu nogi za głowę (na szyję) zakładam [/QUOTE]
Ło matko mnie od paru dni Tż musi buty zapinać bo dół pleców strasznie boli szczególnie lewa strona znowu ta rwa
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Widzę, że temat rodzicielek się nawiązał.... no cóż... moja nie jest zła, jedyna jej wadą jest nadopiekuńczość po moim ostatnim ataku nie odstepuje mnie na krok.... mąż wychodzi np przed 8 do pracy to ona o 8.30 zaglada do sypialni czy jest wszystko w porządku..... jak wychodzi do sklepu to ze mną siedzi babcia.... ile to można wytrzymać?! a podejrzewam, że jak urodzi sie mała to będzie jeszcze gorzej, no bo jakby mi się cos działo.......... wkurza mnie to niemiłosiernie, przed chwilą sie o mało nie pokłociłam z nią o to... ale nic nie dociera, broni się tym, że na by sobie nie wybaczyła, gdyby mi się coś stało" i tłumacz takiej............ w ogóle mam już ich serdecznie dosyć..... nie są źli ale to ciągłe narzekanie na wszystko mnie wykańcza psychicznie......... zresztą temat rzeka........
Moja mama też strasznie nadopiekuńcza czasem trakuje mnie jak małe dziecko
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dostałam powera po wczorajszym szopie z cichą nadzieją że dzisiaj wyląduję na porodówce A teraz jeszcze sączę kieliszek czerwonego wina wytrawnego, bo podobno też działa Od tygodnia piję liście malin, majeranek i zajadam wiesiołek... no i może dzięki temu ten szop
A z winem to pomysł naszej położnej z SR, że jeden kieliszek wytrawnego nie szkodzi i już parę razy się spotkała z tym że dziewczyny wypiły i wieczorem lądowały na porodówce Więc nie zaszkodzi spróbować...
Faktem jest że przy sprzątaniu spociłam się jak dziki osioł, bo dzisiaj taka temperatura że od samego oddychania człowiek się poci...
Ja dziś też dostałam powera wysprzątałam mieszkanie zrobiłam pranie ale na porodówce nie wylądowałam na wino nie mam ochoty bo coś mnie mdli a Tobie szop wypadł od razu czy po kawałku ?
Cytat:

Zdjęcia ze spacerku

Cytat:
marina

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Ja używałam tylko z johnsona i przeważnie na urlopie tych miesięcznych a na imprezach jednodniowych
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:42   #1759
CrazyMachine
Zadomowienie

A właśnie Stapelka, zdecydowaliście się na imię dla córki?
Stary 2011-07-09, 22:44   #1760
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Karmie swoim z butli + MM, tak pół na pół, nooo może mojego jest ze 40%

U nas tylko butelki TT przeszły.

ale słodziara i na krótki rękawek może chodzić, moja zmarźlucha w pajacach na spacerku i w niedrapkach bo stópki i rączki sinieja
Moja dziewczyna mało wybredna, pije z aventa, Lovi a i ze zwykłej z canpolu tez pociągnie

Niedługo jej dojrzeje układ krązenia i nie bedzie siniec (mowiła mi dr, zeby sie rączkami za bardzo niesugerować, bo czesto dziecku jest gorąco, ale rączki zimne, właśnie przez niedojrzałość).

Dziękujemy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:45   #1761
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
No i jutro mój malż wymyślił sobie, że pojedziemy do nich ( znaczy do teściowej i teścia) i ja, że nigdzie nie jadę, za to co powiedział i tak dalej. To on zadzwonił do brata i że ma niby przyjechać po niego rano( bo mój nie ma prawka) i po malucha. I wrócą wieczorem...
Po malucha, w sensie Igora? To nie mogło być lepiej. Zobaczy co to jest opieka nad dzieckiem. Wiesz, ze to może wiele zmienić?
Stary 2011-07-09, 22:51   #1762
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
I ja je (z oszczędności) nosze miesiąc a nie 2 tyg. i nic się nie dzieje. Tylko mąż się na mnie za to wkurza
Brumek to nic Ja kiedyś pracowałam z dziewczyną która miesieczne soczewki nosiła pół roku

Brunetka

Crazy dobrze że jesteś
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:52   #1763
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Marina, wiem że łatwo się gada ale nie trać energii na meża i teściową, szkoda. Skup się na sobie i małym (chyba w odwrotnej kolejności))

A mnie też zaczął szop opuszczać - zdecydowanie wyglądem różni się od śluzu. przeźroczysty, lekko różowawy. normalnie strach mnie obleciał, a mąż poleciał skręcać blat na pralkę na przewijak
Dokładnie taki mam zamiar.

Oho stapelko, czyli już coraz coraz bliżej!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Marina tak mi przykro że Igorek dalej ma kolkę a z mężem to musisz szczerze pogadać nie wiem jaka jest sytuacja u Ciebie ale musisz sprawę jasno postawić i podkreślić kto tu jest teraz najważniejszy a do teściowej też bym się odpowiednio odezwała nie po chamsku ale stanowczo bo jak sobie teraz dasz wejść na głowę to później nie będziesz miała nic do powiedzenia
Agadus ( czy wspominałam już, że jesteś śliczna?) tak starałam się jej własnie odpowiedzieć, ale czy mi się udało, to nie wiem...
Ona jest ciężką kobietą, zimną, i na dodatek ma takie dziwne poczucie humoru...do tego ciekawska, że hej. Ona ogólnie to trzyma sztamę z drugą synową, cały czas do siebie dzwonią i wymieniają newsy

Cytat:
Matko, ale Ci się rodzinka trafiła Co za bezduszne babsko, zero empatii
A z mężem co tym razem?
Masz rację brumku. Moja mama jest całkiem inna, taka ciepła, serdeczna, aż nadopiekuńcza momentami. A to babsko

A z mężem...aj szkoda gadać, bo aż mi głupio opowiadać. Już na samą myśl mam łzy w oczach.
Na początku był całkiem inny - kochany, opiekuńczy. Nie wiem, co w niego wstąpiło. Naprawdę, nie poznaję go...
Stary 2011-07-09, 22:52   #1764
agadus
Wtajemniczenie

kurcze nie wiem co Ty zrobisz Marina ale ja bym sie bała dac takie małe dziecko a jestem pewna że by sie babcia nim zajeła a nie tatuś ale ja bym psychicznie nie odpoczeła wręcz przeciwnie wszystkie paznokcie bym obgryzła ( choć nie odgryzam) kurcze nie wiem

Stary 2011-07-09, 22:55   #1765
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Po malucha, w sensie Igora? To nie mogło być lepiej. Zobaczy co to jest opieka nad dzieckiem. Wiesz, ze to może wiele zmienić?
tak Crazy Igora...
Mówisz, że mam się zgodzić?...wiesz, trochę się boję.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
kurcze nie wiem co Ty zrobisz Marina ale ja bym sie bała dac takie małe dziecko a jestem pewna że by sie babcia nim zajeła a nie tatuś ale ja bym psychicznie nie odpoczeła wręcz przeciwnie wszystkie paznokcie bym obgryzła ( choć nie odgryzam) kurcze nie wiem
Właśnie o to mi chodzi...
Stary 2011-07-09, 22:55   #1766
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
b
Brawo dla czopa

Cytat:
Jeszcze dodam, że mój szacowny mąż miał czelność powiedzieć, że pyskuję do jego mamy. Sorki, że tak sie wiecznie żalę, wcale nie przyprawiam mu rogów, ale naprawdę mi jest lepiej jak się Wam wygadam...
Wiesz co Marinko, płakać mi się chce jak to czytam Tak strasznie Ci współczuję. Mi by to łamało serce. Nie chcę Cię tu podjudzać ani nić, ale ja bym chyba wzięła małego i się wyprowadziła. Niech ten Twój cholerny mąż zrozumie, kto teraz jest jego rodziną i co jest ważne. Nie mamusia, tylko żona i syn.
Dziewczyny mają rację, jeśli teraz jakoś nie zareagujesz i czegoś nie zrobisz, całe życie będziesz cierpiała na brak szacunku z ich strony. A to najgorsze co się może stać, bo z czasem uwierzysz że jesteś nic nie warta, tak to niestety działa A to NIEPRAWDA!!! Walcz o siebie i swoje szczęście!!!
Teraz, w tych dniach i tygodniach, to Cię powinni na rękach nosić i po piętach całować, a nie tak traktować Ten głąb powinien Cię wielbić za to że urodziłaś mu syna!!!
Stary 2011-07-09, 22:56   #1767
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
tak Crazy Igora...
Mówisz, że mam się zgodzić?...wiesz, trochę się boję.
Kochana, jak mu będzie płakał przez godzinę z powodu kolki to od razu zmieni zdanie na wiele spraw. Ja bym się nie zastanawiała. Ty zaś będziesz mieć trochę czasu dla siebie. Odeśpisz, czy zrobisz coś innego, na co czasu Ci brakuje.
Stary 2011-07-09, 22:59   #1768
agadus
Wtajemniczenie

dziękuje Marinko
a co do teściowej też nie miałam lekko do tej pory nie mam ale jak Oliwka była mała a teściowa mieszka z nami tylko w zimę to 2 miesiące nie odzywałysmy sie do siebie ona teraz jest na działce i ma tam domek i powiedziałam jej że ja tam córki nie dam bo nie umie sie dzieckiem zajmować kiedyś nic się nie odzywałam w sumie kilka lat dopiero w tym roku już mi wszystko zwisa ( w sensie ona) i nie mam oporu by jej powiedzieć to i owo no ale ja z mężem jestem 7 lat po ślubie ale dłuuugo się docieraliśmy a kilka lat odcinał sie od pępowiny i chyba dopiero w tym roku sie odciął tak że ja też troszkę przeszłam i duchowo jestem z Tobą

Stary 2011-07-09, 23:00   #1769
Stapelka
Rozeznanie

No Zuzka będzie ) druga urodzona na forum i trzecia wśród forumowiczek! mam nadzieję, że nie będzie ich 5 w klasie jak nas Agnieszek)
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 23:03   #1770
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Może i ciężko jest oddać dziecko pod opiekę mężowi/teściowej w tej sytuacji, ale chodzi mi o to, że mały z pewnością najlepiej czuje się u Mariny, bo to jego mama i tylko ona się nim zajmuje. Pewnie trochę popłacze, pomarudzi i jeżeli nawet teściowa sobie z nim nie poradzi, to mąż już drugi raz nie powie Marinie, że jest złą matką. Tak mi się wydaje, ale oczywiście nie musisz tego robić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości