Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 19:46   #4681
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Dobry wieczór
Ja sama przez tydzień... a Igor dał mi popalić dzisiaj - kąpany był 3 razy w ciągu dnia - najlepsza była kąpiel "znalazłem błoto na balkonie (mama przesadzała kwiatka) to się wymazałem cały, dosłownie cały i w takich zabłoconych skarpetach ruszyłem na salony"

A ja piję Redsa sobie i po 2 łykach odpływam.

Ja nie wiem, co to znaczy, jak dziecko chce do taty... moje tylko ciągle chce do mnie.

A na placu zabaw... jak Wasze maluchy? Mój raczej średnio zainteresowany innymi dziećmi, ale jak przychodzi do jakiejś konfrontacji, wycofuje się. Jak Wasze maluchy?

Trochę bez składu i ładu... To to piwko... Za niecałe 2 m-ce planowane odstawienie dziecka od piersi, ale już mogę sobie pozwolić, bo karmię rzadko - 2 razy dziennie. To teraz następne dopiero za 12 godzin.

Ja nie wiem, co się robi z kobietami na starość - mam bolesne owulacje... normalnie oszaleć można. Wczoraj się już czułam jak w 5 m-cu ciąży - ciągnie, rwie i boli cholera wie co.

To się napisałam. Piję dalej
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:01   #4682
aneczkkaa
Zakorzenienie

Bao Oczywiście trzymam kciuki za mieszkanie my też polujemy na mieszkanie tzw okazję do całkowiteo remontu planujemy wziąść kredyt około 100,000 a resztę dołożymy ze sprzedaży tego co mamy. Góra za tydzień wystawiamy swoje na sprzedaż jak tylko je sprzedamy to szukamy innego oby tylko szybko poszło
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:14   #4683
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Podzielę sie z wami swoim ostatnim odkryciem. Moja teściowa niedawno kupiła w biedronie pieluchy fitti, bo jej brakło jak lenka u nich była.
ja raz niedawno kupilam te pieluchy bo potrzebowalam na już , a ani hugisów ani dada w rozmiarze mojego nie było i wziełam te co piszesz. U nas się nie sprawdziły, bo brak rzepu to tragedia. Mały się wierci przy przewijaniu, więc najczęsciej go ubieram siedzącego na kolanie, i czasami nie tak jak trzeba zapnę, a te taśmy już za drugim zapięciem słabną, i mu się odpinały. No i jak już za dużo nasikał to miał pieluchę po kolana, a w innych sie nie było tego. Używamy hugisów, i tych takich z Lidla co były polecane, są naprawdę dobre
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
szkoda, ze nie ma czystej wody nie smakowanej
ta końcówka pasuje do niektórych tych małych wód mineralnych ja czasami wypłucze końcówkę, i zamieniam zakrętkę na ten niekapek kubusiowy
U nas są dwa śniadania. Zawsze na drugie jest mlecznie czyli kaszka, lane kluski, ryż na mleku, uwielbia najbardziej płatki kukurydziane. Na pierwsze śniadanie jest mix owoców, albo kanapki które zjada tylko i wyłącznie z Ramą i wątrobianką(bee sa masła i szynki)
A nie lepiej jest wam dopłacić niewiele i mieć te 3 pokoje Zawsze wygodniej bo jest sypialnia. Ale przy kupnie mieszkania na kredyt patrz też na wysokość czynszu. No i na ilość rat niech robią wam symulacje na rózne ilości , bo czasami 5 lat a może być różnica 100 zł
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, co to znaczy, jak dziecko chce do taty... moje tylko ciągle chce do mnie.

A na placu zabaw... jak Wasze maluchy? Mój raczej średnio zainteresowany innymi dziećmi, ale jak przychodzi do jakiejś konfrontacji, wycofuje się. Jak Wasze maluchy?

Trochę bez składu i ładu... To to piwko... Za niecałe 2 m-ce planowane odstawienie dziecka od piersi, ale już mogę sobie pozwolić, bo karmię rzadko - 2 razy dziennie. To teraz następne dopiero za 12 godzin.
U mnie dzieci sie podzieliły bo starszy to mamusi króliczek, a młodszy to kwiczy jak tatę widzi
Mój na placu zabaw zainteresowany tylko starszymi dziewczynami, lub małymi dzidziami, ale na pierwszym miejscu są kamyki i kijki
Jak oduczasz do piersi to przed jesienią, bo dzieci czasem przy odstawianiu reagują chorobą. U mnie i jeden i drugi się pochorował, a latem łatwiej jak coś złapie, bo nie będziesz uziemiona w domu

Gril udany, ciasta z wiśniami 5 kawałków zjadlam bo mojej mamie wyszedł. Za Erwinem się zmienialiśmy w bieganiu z dziadkami, więc nie jesteśmy umęczeni Jutro nas czeka wyjazd do Tz rodzinki, a wieczorem ognisko i kiełbaski z kija u psiapsióły mojej

No i z dobrych wiadomości to sprzedam w pakiecie mój aparat fotograficzny razem z pralką, i wymieniam na nowsze modele z niewielką dopłatą

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

aneczka trzymam kciuki za szybką sprzedaż mieszkania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:20   #4684
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W przyszłym tyg jedziemy na 4 dni na mazury, że jak jest któraś chętna na spotkanie i mieszka w okolicach Ostródy to bede w okolicach
15-19
a gdzie jedziecie? jakies sprawdzone miejsce?

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a kiedy nad morze heeeeeee????
Madzia, a Ty od Mielna daleko rezydujesz?

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Madzia może zafundujcie kotce sterylkę ja uważam że najlepsze rozwiązanie jeśli nie może się zatrzymać kotków.
w 3000000% się zgadzam, ale nie chciałam rozwijać tematu
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 20:42   #4685
ania p
Zakorzenienie

U nas na placyku róznie chodze z kolezanką i czesto tak jest że kazde dziecko w swoją stronę idzie a pogadać możemy tylko jak siedzą w wózkach .
czasem jakieś babki jak się robi to siedzą . No i Ola pasjami grzebie ludziskom w wózkach we poszukiwaniu mokrych chusteczek .
czy wasze dzieciaki też je lubią ssać ? Bo dla mojej to jak narkotyk .
jak zobaczy paczke to wycie zaraz żeby jej dać . chyba jej to na zęby pomaga .

Trzymam kciuki za wasze mieszkanka
Stary 2011-07-09, 20:55   #4686
mrowak
Zakorzenienie

moja mokre chusteczki chce 10 razy dziennie, ale do mycia sobie buzi-po drodze myje tez np.podloge, szafki w kuchni, swoj nocniczek, kota, a potem znów buzię ale ograniczam jej te chusteczki bo jak sie tak poobciera po gębie to potem jakieś obtarcia wyłażą i zejść nie chcą
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:31   #4687
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
moja mokre chusteczki chce 10 razy dziennie, ale do mycia sobie buzi-po drodze myje tez np.podloge, szafki w kuchni, swoj nocniczek, kota, a potem znów buzię ale ograniczam jej te chusteczki bo jak sie tak poobciera po gębie to potem jakieś obtarcia wyłażą i zejść nie chcą
Moja kocha je rzuć nie wiem co takiego fajnego jest w tych chusteczkach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 21:36   #4688
megi-megi
Zakorzenienie

Haha - strasznie zabawne z tymi chusteczkami Mój tylko je wyciąga z paczki. Ale żeby ssać? Hihi... Ola to oryginał.
Mój na placu bawi się zawsze bramkami - każdy plac otoczony jest płotem i jego kręcą bramki wejściowo-wyjściowe Tylko się tak zastanawiam- inne dzieci mu zabierają te bramki, a on daje. Może to były starsze trochę dzieci, ale zastanawiam się, jak reagują w takiej sytuacji inne dzieciaczki.

A i dzisiaj w berka się bawiliśmy z Igorem - raz on uciekał, raz ja - na dworzu super sprawa - po zabawie padł i śpi
Stary 2011-07-09, 21:52   #4689
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I druga rzecz. Jakiś czas temu zdaje sie ania polecała do picia butelkę po kubusiu water, ale wtedy młoda jeszcze sama nie dydlała. I teraz znajoma placykowa mama pokazała mi jakie to fajne, bo ma taki jakby zaworek niekapek-nawet jak młoda wali butlą to się nie leje i bardzo ładnie z tego pije. Ja wcześniej nie wiedziałam, że te butle mają inne ustniki niż np. wody mineralne i dlatego się do ich kupna zabierałam jak pies do jeża. A teraz dla mnie bomba, bo mogę często nową kupić butlę i pojemność na spacerki większa. Już mnie mega wkurzało szorowanie tego aventa, bo ciągle osadem zachodził (mimo że go codziennie dokładnie szorowałam)-i ten ustnik trudny do czyszczenia (nawet smoczkową szczoteczką) i w ogóle wszystkie zakamarki.

to tyle ode mnie

Zosia też pije wode w tej butelce po kubusiu play. Cały dzien łazi z tą butelką, ale dobrze bo chociaż nie rozlewa.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U nas na placyku róznie chodze z kolezanką i czesto tak jest że kazde dziecko w swoją stronę idzie a pogadać możemy tylko jak siedzą w wózkach .
czasem jakieś babki jak się robi to siedzą . No i Ola pasjami grzebie ludziskom w wózkach we poszukiwaniu mokrych chusteczek .
czy wasze dzieciaki też je lubią ssać ? Bo dla mojej to jak narkotyk .
jak zobaczy paczke to wycie zaraz żeby jej dać . chyba jej to na zęby pomaga .

Trzymam kciuki za wasze mieszkanka
Zosia też uwielbia ssać te chusteczki, jak zobaczy paczke to też płacz zeby jej dać

mój tż dzisiaj na kawalerskim, rano przyszły pan mlody miał okazje skoczyć ze spadochronem. Chłopaki jako prezent mu zafundowali skok. Mój tż dwa lata temu też miał taki prezent i skakał

a ja z Zosią prawie cały dzien nad wodą siedziałyśmy, jutro chyba też jedziemy.

Megi Zosia jak widzi dzieci to biegnie do nich, żadne dziecko nie odpuści. Ona daje cześc albo przytula się, a dzieci zazwyczaj uciekają

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:56   #4690
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kocha je rzuć nie wiem co takiego fajnego jest w tych chusteczkach
może lepiej jej ich nie dawaj przecież to sama chemia a to że chce to inna bajka
20-12-14 10 tc
Stary 2011-07-09, 21:56   #4691
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Moja robi identycznie, pomija tylko kota bo nie ma I do tego jak myje sobie tą buźkę to je lize przy okazji. No i ssie rownież, alr to jak jej zmieniam pieluche i leży. Wtedy je ssie

Co do kubusia waterrrr... to tez po wpisie ani kupilam i od tej pory kupuje tylko to. Czasem jak nie kupie to jej w to robie herbatkę czy wlewam wodę...

My dziś byliśmy nad jeziorem. Mala zadowolona. Wody nie boi się w ogóle. To jej żywioł- ma to po mamusi

No to wpadłam, nadrobilam, zostawiłam ślad i uciekam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 21:57   #4692
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a termy to mój raj 10 km od domu niestety nie bywam czesto bo drogo jak cholera

http://www.termy-mszczonow.eu/index.php?p=gal&g=1&l=pl

nawet za Olę się tam płaci
dziś weszliśmy na rodzinny my we dwie z przyjaciółką plus troje dzieci za 120 zł i jeszcze 40 zł za Olkę za cały dzień czyli 160 za basen przegina na maksa .
Ale woda jest bardzo ciepła i jest super
Fajne miejsce ale faktycznie jak już u nas ceny skalkulują to się można pociąć. To jest "zachęta" do korzystania. Liczą chyba wyłącznie na kasiastych.

Cytat:
ja też zgrzewkami w makro kupuję bo wychodzą po 1.69 za butelkę, a u mnie w stokrotce są po 2,30 niby mała różnica, ale przy większej ilośc to sumka się zbierze.

My dzisiaj szaleliśmy na tarasie w baseniku ale miał frajdę a poza tym to mamy mega problem z jedzeniem śniadania kaszy już nie tknie łyżeczką, a mleka z butelki rano wypije mi max 40-50 ml...kanapki zje kilka gryzów, jajecznicy nie ruszy, twarożku też nie. Co ja mam mu dawać???
Dzisiaj wypił 30 ml mleka i zjadł 6 mini gryzów kanapki z szynką, a po 1,5 godz wmusiłam serek danio....masakara, ciągle macha łapkami i odgania od buzi jedzenie, żadne zabawianie, piosenki z laptopa, bajka o tomku - nic nie działa....
A no i pytałam w banku - dostaniemy kredyt z wstępnych wyliczeń w poniedziałek po pracy tżta idziemy po szczególy itp. a jutro idziemy oglądać mieszkanie - babka chce kupić większe niż to co ma - 2 pokoje kuchnia i łazienka z wc i cena wyjściowa 150 tys - więc nie dużo w porównaniu z innymi - mówiła, że jeszcze coś by mogłą opuścić - ciekawe jak wygląda...wtedy byśmy wzięli tylko 100 tyś, bo resztę mamy i ewentualnie na jakieś odświeżenie na początek także, trzymajcie kciuki coby się tżtowi spodobało, bo mi to już się podoba (cena). Teście nabuzowane i obrażone na nas że hejjjjj teściowej mi żal, bo całą winę na siebie bierze - broni tego jełopa oczywiście kto największy problem stanowi - MONIKA
Oby Wam się udało kupic takie mieszkanko jak chcecie i we właściwej cenie. Uwaga tylko na mieszkania na ostatnich piętrach. Dachy lubią przeciekać, mają też słabą termoizolację i latem jest upał nie do zniesienia a zimą jest zimno(moi rodzice tak mają). Tak jak madzia pisze warto się ziteresować wysokością czynszu no i jeszcze wody (zwłaszcza ciepłej jeśli jest z kranu a nie z piecyka gazowego). Zimą się lepiej kupuje mieszkanie bo ewentualnie można sprawdzić czy nie ma gdzieś grzybków albo zacieków wilgoci. Mój Tż kupował w środku lata ale mu się udało, jest ciepło, wilgoci brak.

Z jedzeniem to może spróbuj jakichś płatków dla dzieci (mogą być na sucho), może banana?. Zosia lubi też np. samą kiełbaskę śląską albo serek waniliowy z biedronki, zwykłego bielucha, pomidora. Oczywiście bez pieczywa. Z resztą ona jest wszystkożerna więc trudno mi pomóc

Cytat:
Dobry wieczór
Ja sama przez tydzień... a Igor dał mi popalić dzisiaj - kąpany był 3 razy w ciągu dnia - najlepsza była kąpiel "znalazłem błoto na balkonie (mama przesadzała kwiatka) to się wymazałem cały, dosłownie cały i w takich zabłoconych skarpetach ruszyłem na salony"

A ja piję Redsa sobie i po 2 łykach odpływam.

Ja nie wiem, co się robi z kobietami na starość - mam bolesne owulacje... normalnie oszaleć można. Wczoraj się już czułam jak w 5 m-cu ciąży - ciągnie, rwie i boli cholera wie co.

To się napisałam. Piję dalej
To Igor miał zabawę.

W tygodniu to tylko ja jestem

W pisakowicy to Zosia głównie zainteresowana jest obcymi zabawkami, sypaniem piachu do obcych wiaderek, wychodzeniem z piaskownicy i wspinaniem się po schodkach (podeście)na zjeżdżalnię.

Ja ostatni czas kiedy miałam mieć owulację miałam jak opisujesz. Do tego sikałam litrami co pół godz. To była ciąża
Stary 2011-07-09, 22:04   #4693
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój na placu bawi się zawsze bramkami - każdy plac otoczony jest płotem i jego kręcą bramki wejściowo-wyjściowe Tylko się tak zastanawiam- inne dzieci mu zabierają te bramki, a on daje. Może to były starsze trochę dzieci, ale zastanawiam się, jak reagują w takiej sytuacji inne dzieciaczki.

A i dzisiaj w berka się bawiliśmy z Igorem - raz on uciekał, raz ja - na dworzu super sprawa - po zabawie padł i śpi
moj znowu najbardziej lubi krawężniki i tak będzie schodził wchodził schodził wchodził i tak cały czas

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mój tż dzisiaj na kawalerskim, rano przyszły pan mlody miał okazje skoczyć ze spadochronem. Chłopaki jako prezent mu zafundowali skok. Mój tż dwa lata temu też miał taki prezent i skakał
fajnie moj brat choruje na taki skok
20-12-14 10 tc
Stary 2011-07-09, 22:05   #4694
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Przyszedł czas na farbowanie odrostów
Stary 2011-07-09, 22:12   #4695
aneczkkaa
Zakorzenienie

Bao co do śniadań moj lubi np jogurt jogobelle i do niej dosypuje mu musli on lubi jak mu coś chrupie w buzi lubi jeszcze budyń i oczywiście serki homogenizowane czasem je kiełbaski i kaszę ostatnio zasmakował bobovitę

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Przyszedł czas na farbowanie odrostów
ja po wczasach od razu do fryzjerki poszłam bo miałam strasznie wyblakłe na czubku głowy, tak to sama sobie robie kolor tymi musami i muszę przyznać ze są dobre i super sie je nakłada

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Idę spać Dobranoc Kobitki
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 22:25   #4696
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

ja po wczasach od razu do fryzjerki poszłam bo miałam strasznie wyblakłe na czubku głowy, tak to sama sobie robie kolor tymi musami i muszę przyznać ze są dobre i super sie je nakłada
Ja własnie teraz sama sobie maluję
Gdzie byliście ? Czy moze przegapiłam miejsce?
Stary 2011-07-09, 22:33   #4697
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kiedyś mogłam leżeć plackiem cały dzień na słońcu a teraz jest to poprostu niemozliwe starość nie radość hihihi
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Moja kuzynka za to może gnić na plaży w pełnym słońcu od rana do wieczora plackiem a jest juz po czterdziestce
Mama mija to naprawdę straszne!!! To takie stare jeszcze żyją???

Miałam napisać że bardzo się cieszę że się odezwałaś ale jak przeczytałam to zdanie to stwierdziłam że jednak Cię nie pamiętam

Cytat:
Moja robi identycznie.

My mieliśmy dzisiaj gości z 3 dzieci. Było fajnie bo Oliwka miała się z kim bawić. A wieczorem pojechaliśmy jeszcze szybko do Opola do sklepu.
W jednym sklepie jeden chłopczyk ścigał ja a w drugim inny. Ona uciekała o chłopcy ją gonili. W Media to mausia jednemu tłumaczyłaże nie wypada sie tak uganiać za dziewczynką a ja jej powiedziałąm że taka juz rola chłopca i dobrze że od małego się tego uczy.

Moje dziecko lubi inne dzieci ale nie daje im buzi. Cześć wystarczy - to tak jak mamusia. Ja też nie lubię sie obcałowywać i podaję tylko rękę.

My jurto cały dzień sie pakujemy i w nocy ruszamy do Chorwacji. Tylko jakieś 1200 km w jedną stronę. Na szczęście moja też jak Ani dzieci dużo podróżuje więc mam nadzieję że damy radę. A jak nie damy to zawsze możemy się gdzieś zatrzymać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 04:17   #4698
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Wczoraj byłam ostatnia a dzisiaj już jestem pierwsza. Nas to chyba nikt dzisiaj nie pobije. Mała wstała przed 4-tą więc od czwartej buszujemy razem. Jesteśmy juz we dwie po śniadaniu. Nie ma to jak wczesna pobudka.

My też pijamy z tej butelki Kubiś. Tzn. Ja lub TZ najpierw wypijam co tam w środku a potem Oliwka z niej pije samą wodę.

O i kupa chyba idzie bo się biedna spina.

Stary 2011-07-10, 07:17   #4699
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry

O którym Kubusiu Wy ty w kółko mówicie? O tym play? Czy jakim?

P0P-piękna pobudka, o ileż dłuższa jest teraz niedziela
Izazula - Ty mnie tu nie strasz :P Aczkolwiek z tego wszystkiego też już myślałam o ciąży, bo jak może boleć uwalnianie małej komórki.

A te nasze dzieci - niby ten sam wiek, a każde skrajnie inne.
Cudownie.
Ja chcę spotkanie z dzieciami. Warszawianki - ruszyć się!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 07:34   #4700
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Baobebek ja czasem daje danio na śniadanie czy inne cudo jak nic nie chce .
Ale Ola lubi kanapki , albo Szymkowi wyjada chrupki słodkie z mlekiem .
Może jakieś płatki z mlekiem by jadł ? Krowim nie muszą być przecież słodkie
watpię, że coś z melkiem ruszy, bo włąśnie on nie chce ani kaszy ani mleka a płatkami jak go znam to zaraz się udławi i będzie rzyg...

Cytat:
Bao Oczywiście trzymam kciuki za mieszkanie my też polujemy na mieszkanie tzw okazję do całkowiteo remontu planujemy wziąść kredyt około 100,000 a resztę dołożymy ze sprzedaży tego co mamy. Góra za tydzień wystawiamy swoje na sprzedaż jak tylko je sprzedamy to szukamy innego oby tylko szybko poszło
ooo to fajnie, oby wam też się udało

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja raz niedawno kupilam te pieluchy bo potrzebowalam na już , a ani hugisów ani dada w rozmiarze mojego nie było i wziełam te co piszesz. U nas się nie sprawdziły, bo brak rzepu to tragedia. Mały się wierci przy przewijaniu, więc najczęsciej go ubieram siedzącego na kolanie, i czasami nie tak jak trzeba zapnę, a te taśmy już za drugim zapięciem słabną, i mu się odpinały. No i jak już za dużo nasikał to miał pieluchę po kolana, a w innych sie nie było tego. Używamy hugisów, i tych takich z Lidla co były polecane, są naprawdę dobre

ta końcówka pasuje do niektórych tych małych wód mineralnych ja czasami wypłucze końcówkę, i zamieniam zakrętkę na ten niekapek kubusiowy
U nas są dwa śniadania. Zawsze na drugie jest mlecznie czyli kaszka, lane kluski, ryż na mleku, uwielbia najbardziej płatki kukurydziane. Na pierwsze śniadanie jest mix owoców, albo kanapki które zjada tylko i wyłącznie z Ramą i wątrobianką(bee sa masła i szynki)
A nie lepiej jest wam dopłacić niewiele i mieć te 3 pokoje Zawsze wygodniej bo jest sypialnia. Ale przy kupnie mieszkania na kredyt patrz też na wysokość czynszu. No i na ilość rat niech robią wam symulacje na rózne ilości , bo czasami 5 lat a może być różnica 100 zł

U mnie dzieci sie podzieliły bo starszy to mamusi króliczek, a młodszy to kwiczy jak tatę widzi
Mój na placu zabaw zainteresowany tylko starszymi dziewczynami, lub małymi dzidziami, ale na pierwszym miejscu są kamyki i kijki
Jak oduczasz do piersi to przed jesienią, bo dzieci czasem przy odstawianiu reagują chorobą. U mnie i jeden i drugi się pochorował, a latem łatwiej jak coś złapie, bo nie będziesz uziemiona w domu

Gril udany, ciasta z wiśniami 5 kawałków zjadlam bo mojej mamie wyszedł. Za Erwinem się zmienialiśmy w bieganiu z dziadkami, więc nie jesteśmy umęczeni Jutro nas czeka wyjazd do Tz rodzinki, a wieczorem ognisko i kiełbaski z kija u psiapsióły mojej

No i z dobrych wiadomości to sprzedam w pakiecie mój aparat fotograficzny razem z pralką, i wymieniam na nowsze modele z niewielką dopłatą

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

aneczka trzymam kciuki za szybką sprzedaż mieszkania
hmmm chyba jednak napisze w klubie o co dokłądnie chodzi z tym kredytem. Ja też wolałabym w sumie te 3pokoje, chocia,z wynajmowaliśmy 3 i jeden był wogóle nie użytkowany. Ale: czynsze w 3 pokojowych u nas są znaaacznie wyższe niż w dwu, różnica jest nawet 400 zł po drugie cenowo to jednak trzeba dołożyć jakieś 40 tyś, bo jak jest tańsze to do remontu, a jak całe swoje oszczędności wsadzimy w mieszkanie to z czego remontować??bo tak jak pisałam kredyt 100 tyś. weźmiemy tylko. Wiem na co zwracać uwagę, ja w bloku przecież wychowana to co dziś idziemy oglądać to ma w łazience piecyk gazowy, i czynsz niecałe 300 zł

Cytat:
Fajne miejsce ale faktycznie jak już u nas ceny skalkulują to się można pociąć. To jest "zachęta" do korzystania. Liczą chyba wyłącznie na kasiastych.

Oby Wam się udało kupic takie mieszkanko jak chcecie i we właściwej cenie. Uwaga tylko na mieszkania na ostatnich piętrach. Dachy lubią przeciekać, mają też słabą termoizolację i latem jest upał nie do zniesienia a zimą jest zimno(moi rodzice tak mają). Tak jak madzia pisze warto się ziteresować wysokością czynszu no i jeszcze wody (zwłaszcza ciepłej jeśli jest z kranu a nie z piecyka gazowego). Zimą się lepiej kupuje mieszkanie bo ewentualnie można sprawdzić czy nie ma gdzieś grzybków albo zacieków wilgoci. Mój Tż kupował w środku lata ale mu się udało, jest ciepło, wilgoci brak.

Z jedzeniem to może spróbuj jakichś płatków dla dzieci (mogą być na sucho), może banana?. Zosia lubi też np. samą kiełbaskę śląską albo serek waniliowy z biedronki, zwykłego bielucha, pomidora. Oczywiście bez pieczywa. Z resztą ona jest wszystkożerna więc trudno mi pomóc

To Igor miał zabawę.

W tygodniu to tylko ja jestem

W pisakowicy to Zosia głównie zainteresowana jest obcymi zabawkami, sypaniem piachu do obcych wiaderek, wychodzeniem z piaskownicy i wspinaniem się po schodkach (podeście)na zjeżdżalnię.

Ja ostatni czas kiedy miałam mieć owulację miałam jak opisujesz. Do tego sikałam litrami co pół godz. To była ciąża
wiem, wiem, 4 piętro raczej nie wchodzi w grę...u nas bloki są stare z lat 80 tych to te dachy pewnie tak jak mówisz poza tym jezuuuu jak tu wyjść z dzieckiem na 4 piętro

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wczoraj byłam ostatnia a dzisiaj już jestem pierwsza. Nas to chyba nikt dzisiaj nie pobije. Mała wstała przed 4-tą więc od czwartej buszujemy razem. Jesteśmy juz we dwie po śniadaniu. Nie ma to jak wczesna pobudka.

My też pijamy z tej butelki Kubiś. Tzn. Ja lub TZ najpierw wypijam co tam w środku a potem Oliwka z niej pije samą wodę.

O i kupa chyba idzie bo się biedna spina.
no jeszcze Cię tu chyba nie było o tej porze

A mnie obudziła burza i myśli kredytowo-mieszkaniowe spać nie dają...
więc wstalam, wykąpałąm się, umalowałam, ubrała, kawę zrobiłam i siedzę na tarasie z lapkiem zaraz się cisza skończy i wszyscy wstaną...ehh i znowu te miny, dąsy cmokania, i pofukiwania....
idę do klubu wyjaśnić wam ten kredyt...

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry

P0P-piękna pobudka, o ileż dłuższa jest teraz niedziela
Izazula - Ty mnie tu nie strasz :P Aczkolwiek z tego wszystkiego też już myślałam o ciąży, bo jak może boleć uwalnianie małej komórki.

A te nasze dzieci - niby ten sam wiek, a każde skrajnie inne.
Cudownie.
Ja chcę spotkanie z dzieciami. Warszawianki - ruszyć się!!!!!
Kubuś waterrrr

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 07:58   #4701
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie teraz sama sobie maluję
Gdzie byliście ? Czy moze przegapiłam miejsce?
byliśmy najpierw w Chłopach a potem u Unieściu w sumie ponad dwa tygodnie sie wczasowaliśmy ale pogoda nas wygoniła do domu
20-12-14 10 tc
Stary 2011-07-10, 08:00   #4702
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Zimą się lepiej kupuje mieszkanie bo ewentualnie można sprawdzić czy nie ma gdzieś grzybków albo zacieków wilgoci. Mój Tż kupował w środku lata ale mu się udało, jest ciepło, wilgoci brak.
i tu się niestety zgodze kupowaliśmy latem, ludzi się pytamy czy aby napewno grzyba nie ma, to się zarzekali że nigdy w tym mieszkaniu nie było W marcu likwidowaliśmy grzyba, a raczej taką pleśń na ścianie po zimie, troche kosztów pociągneło, bo i zdzieranie tynku, i specjalne płyny, a zimę przetrwaliśmy z oczyszczaczem powietrza non stop włączonym żeby dzieciakom nie zaszkodziło.
Cytat:
P0P zawsze można się pocieszyć, że Ty na miejscu tych młodych już byłaś, a one na twoim miejscu dopiero będą, a zawsze punkt widzenia zmienia się z punktem siedzeniaJak miałam 10 lat to jak miałam kuzynkę 27 lat to się dziwiłam że w tym wieku jeszcze żyją
Cytat:
Dzień dobry

O tym Kubusiu http://www.kubus.pl/dla-rodzicow/soki-waterrr/
Cytat:
hmmm chyba jednak napisze w klubie o co dokłądnie chodzi z tym kredytem. Ja też wolałabym w sumie te 3pokoje, chocia,z wynajmowaliśmy 3 i jeden był wogóle nie użytkowany. Ale: czynsze w 3 pokojowych u nas są znaaacznie wyższe niż w dwu, różnica jest nawet 400 zł po drugie cenowo to jednak trzeba dołożyć jakieś 40 tyś, bo jak jest tańsze to do remontu, a jak całe swoje oszczędności wsadzimy w mieszkanie to z czego remontować??bo tak jak pisałam kredyt 100 tyś. weźmiemy tylko. Wiem na co zwracać uwagę, ja w bloku przecież wychowana to co dziś idziemy oglądać to ma w łazience piecyk gazowy, i czynsz niecałe 300 zł
U nas to mieszkanie 3 pokoje a 2 pokoje to różnica około 15 tyśCzasami są w tej samej cenie. I można mieć 3 pokoje ale w metrazu 2 pokoi lub niewiele w metrach się różniące.
Z czynszem to też nie ufaj na słowo tylko poproś o ostatni kwitek, albo udaj się do spółdzielni i podpytaj.
Na ostatnich piętrach zazwyczaj jest upał latem, u szwagra to całorocznie w gatkach chodzą bo ma taki ukrop. Jakakolwiek awaria dachu to muszą remontować, a przez 6 lat mieli już 2 razy zalanie od dachuNo i te schodyZa to mieszkania na parterze są zimne, i więcej na ogrzewanie idzie, mało schodów, kosztem tego że blisko wyjście i jak drzwi trzaskające to może być niewesoło, a jeszcze jak trafi się sąsiad palacz co mu się z klatki wyjść nie chce jak rano psa wyprowadza
Jak myśmy kupowali mieszkanie i chcieliśmy takie na 4 piętrze to tz po sąsiadach chodził i się pytał jak latem powiedzieli mu że upał straszny, to zrezygnowaliśmy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 08:08   #4703
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam napisać że bardzo się cieszę że się odezwałaś ale jak przeczytałam to zdanie to stwierdziłam że jednak Cię nie pamiętam
W jednym sklepie jeden chłopczyk ścigał ja a w drugim inny. Ona uciekała o chłopcy ją gonili. W Media to mausia jednemu tłumaczyłaże nie wypada sie tak uganiać za dziewczynką a ja jej powiedziałąm że taka juz rola chłopca i dobrze że od małego się tego uczy.

Moje dziecko lubi inne dzieci ale nie daje im buzi. Cześć wystarczy - to tak jak mamusia. Ja też nie lubię sie obcałowywać i podaję tylko rękę.

My jurto cały dzień sie pakujemy i w nocy ruszamy do Chorwacji. Tylko jakieś 1200 km w jedną stronę. Na szczęście moja też jak Ani dzieci dużo podróżuje więc mam nadzieję że damy radę. A jak nie damy to zawsze możemy się gdzieś zatrzymać.
wiedziałam ze sie obruszysz hihihihihi napisałam to specjalnie dla Ciebie

niedaleko upada jabłko od jabłoni w sumie to dobrze ja Cie lubie ze "ten" twój sposób bycia

ale ci fajnie zazdroszczę wyjazdu do chorwacji ale podróży już mniej mam nadzieje że szybciuktko dojedziecie bez żadnych nieprzyjemności i dziwnych sytuacji...
20-12-14 10 tc
Stary 2011-07-10, 08:52   #4704
ania p
Zakorzenienie

Po na szczęście do chorwacji jest w miare autostradowo choć kolega mówił że na koniec żeby dojechać już do hotelu czy apartamentu to czesto się jedzie 40 na godzinę . A daj linka gdzie jedziecie bo nic chyba nie wklejałaś MIłej podróży . a neta będziesz miała ?

Lecę bo Ola zwaliła kupę i smród się niesie po domu aż nos wykręca
Stary 2011-07-10, 09:11   #4705
aneczkkaa
Zakorzenienie

Zapewne większkość z Was dawno nie widziałam mojego diabełka wiec wklejam fotkę z jedzenia czekolady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08807.jpg (68,7 KB, 33 załadowań)
20-12-14 10 tc
Stary 2011-07-10, 09:56   #4706
P0P70
Zakorzenienie

Minaka: A oto parę zdjęć morza na Kubie.
MAma steki tych zdjęć z Kuby i nie wiem które wybrać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0240.jpg (68,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0239.jpg (61,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0231.jpg (45,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0119.jpg (88,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0041.jpg (91,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0038.jpg (116,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0022.jpg (173,6 KB, 17 załadowań)

Stary 2011-07-10, 10:06   #4707
P0P70
Zakorzenienie

c.d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0919.jpg (126,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0891.jpg (43,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0887.jpg (146,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0652.jpg (215,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0646.jpg (168,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0495.jpg (89,3 KB, 12 załadowań)

Stary 2011-07-10, 10:15   #4708
P0P70
Zakorzenienie

koniec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0124.jpg (119,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0134.jpg (132,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0271.jpg (73,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0443.jpg (189,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0449.jpg (120,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0486.jpg (129,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0490.jpg (94,7 KB, 6 załadowań)

Stary 2011-07-10, 10:18   #4709
P0P70
Zakorzenienie

Anaczkka - pominę to że Cię nie pamiętam. Niemniej muszę skomentować uśmiech Maćka - cudowny.
Ja uwielbiam ubrudzone maluchy.
PS. Maciusia pamiętam

Stary 2011-07-10, 10:30   #4710
ania p
Zakorzenienie

Pop ehh pięknie , pięknie pięknie .
A jaka woda ..
Oby mnie kiedyś było na takie cudo stać
Ale w chorwacji też będziesz miała pięknie .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości