|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Tu się muszę usprawiedliwić troszkę Bo tak najeżdżam na rodziców wrzucających zdjęcia na nk albo fb, a sama wyskakuję na forum Ale wrzucam je tylko tu, w śladowych ilościach. I pocieszam się, że niezarejstrowane osoby i tak tych zdjęć nie zobaczą. Ale chyba jednak usunę zdjęcie córy z avka
|
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu tego nie rozumiem, nie wiem jaki jest sens wrzucać takie zdjęcia? Żeby pokazać swoje śliczne dziecko? Wszystkie dzieci są śliczne. ![]() Czytałam gdzieś o kobiecie, która miała swój blog, w którym opisywała swoje życie i takie tam. I były tam również zdjęcia jej dzieci.Po jakimś czasie jedna z czytelniczek tego bloga napisała jej, że ktoś na nk ma zdjęcie jej dziecka i podaje, że to właśnie jego dziecko. ![]() Także ja bym nie ryzykowała, różne są świry. |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwią sytuacje z pracy koleżanki. Pracuje ona dorywczo w kiosku gdzie każdy może zapłacić rachunek, kupić papierosy, gazetę i inne drobne rzeczy. Otwiera zawsze o 9. Przychodzi do pracy 30 minut wcześniej, żeby rozładować gazety i poukładać je na półkach, czy po dokładać towar, który został wykupiony dzień wcześniej.
Nie mogę zrozumieć tego, jak przychodzi jakiś facet, wciska głowę pod drzwi (drzwi w stylu rolet? podnoszone do góry) i [yta się czy już czynne. A jak byk jst napisane, że czynne od 9. A, on, że tylko na chwilę bo papieroski chce kupić i bezczelnie podnosi rolete i wchodzi do środka. Nie mogę zrozumieć takiego zachowania. Już, teraz, natychmiast muszę to mieć. Tak samo, ludziom się wydaje, że jak zamyka ten kiosk to gasi światła i zamyka drzwi i idzie do domu. A tu trzeba policzyć pieniądze, zrobić zwroty i inne rzeczy. To nie, piec minut przed zamknięciem, gdzie kasę ma już nieczynną wpada pani z koniecznością kupienia gum orbit.
|
#4146 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zwłaszcza jak trafię na jakąś wyprzedaż. Na szczęście moi znajomi albo podzielają moje hobby, albo po prostu rozumieją, że każdy lubi coś kupować...Ale żeby dziwić się, że ktoś książki kupuje Książki są wspaniałe...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo po prostu żeby się pochwalić Tak samo przecież pokazuje się zdjęcie futrzaków Jak to 1-2 zdjęcia to luz. Gorzej jak 1-2 tysiące
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do książek-ja mam podobnie z płytami. Kupuję dużo płyt z muzyką , bo po prostu nie lubię okradać moich ukochanych artystów, zresztą płyty nie są jakieś bajońsko drogie(zawsze trafiam na jakieś perełki w dobrych cenach). Oczywiście wiele osób z mojego otoczenia też się dziwi: "nie szkoda Ci pieniędzy, lepiej byś sobie ciuch kupiła, przecież muzę możesz ściągnąć z neta".
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam sporą kolekcję płyt. Najgorsze to jak cieszę się,że upolowałam jakąś wyjątkowo tanio a słyszę: "po co kupujesz? ściągnąć przecież można". A później jak na imprezę komuś potrzebna to oczywiście do mnie. Mam kilka rarytasów których nie pożyczam bo bardzo ciężko je dostać i są dosyć drogie. Ile ja się już nasłuchałam, że co ja dbam o te płyty, to nic wyjątkowego, żebym pożyczyła. Ostatnio odpowiadam, żeby sobie ściągnęli, po co będą ze soba tachać takie ciężkie krążki. Pożyczam dla 3-4 osób którym ufam,że nie zniszczą i w razie czego odkupią.
|
#4149 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Ja książek właściwie nie kupuję, ale strasznie mnie kręci wypożyczanie. Czuje się taka szczęśliwa, jak znajdę coś co od dawna chciałam przeczytać
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, kiedy ktoś nie rozumie, że ktoś nie lubi czytać. Albo od razu ocenianie, że jestem głupia, nieinteligentna etc., bo przecież książki tak uczą. Ja nie potrafię się skoncentrować, kiedy czytam książkę rozprasza mnie wszystko wokół, rzadko która mnie naprawdę zainteresuje. Po za tym szkoda mi na to czasu, wolę przez godzinę rozwiązywać zadania z chemii albo biologii niż męczyć się nad bestsellerem, ktory zupelnie mnie nie interesuje.
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam bardzo dużo książek w podstawówce, gimnazjum.
W liceum przestałam i jakoś nie mogę wrócić do tego. W liceum jedyna książka, która mi się naprawdę podobała (lektura) i o której mogę powiedzieć "ulubiona" to "Inny świat" Herlinga-Grudzińskiego. |
|
|
|
#4152 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, jak moje koleżanki narzekają na cellulit, nadmiar tłuszczyku, oponkę na brzuchu itp jednocześnie nie robiąc absolutnie nic w kierunku polepszenia wyglądu i samopoczucia. Zamiast wiecznie narzekać i wpychać w siebie kolejne słodycze można ruszyć cztery litery..
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię jak ktoś się przy mnie użala "aaaleee jestem gruuuba", więc zamiast gorąco zaprzeczać "nie no co ty, jesteś tap madl ", mówię "zacznij biegać, przestań jeść słodycze, fastfoody itd" i temat od razu cichnie.
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Również nie rozumiem idei wrzucania zdjęć dziecka na wszelkie możliwe portale i robienie z nich avatarów itp. To jest odrębny człowiek, więc po co jego zdjęcia mają być czyimś avatarem? Ostatnio na NK widzę tylko dzieci moich dwóch koleżanek, tak jakby one nie istniały, można by się zasadniczo zastanowić, patrząc na zdjęcia, czyje to konto, tego nowo narodzonego dziecka? A co do pana palacza, to mu zwróciłam uwagę, ale powiedział mi, że jestem za młoda, by mu zwracać uwagę. |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasa musi być czynna tak długo jak czynny jest punkt. po to płaci się za pracę do np 21:30 gdy np ciastkarnia czynna do 21:00 żeby można było na spokojnie przeliczyć kasę i posprzątać. to nie ludzie są nienormalni, ja tam ich rozumiem. co mnie obchodzi ze 10 minut do końca? przez 10 minut można obsłużyć jeszcze wiele klientów. ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Sondrina nie rozśmieszaj mnie na temat wartości i informacji przekazywanych w cosmopolitan xd |
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje to,ze pracodawcy czesto kiedy pracujemy w gastronomii itp nas wykorzystuja. Przykladowo : lokal czynny od 10 do 24. Kazdy ma powiedziane,ze musi przyjsc najpozniej o 9,15 do pracy, bo to trzeba maszyny wlaczyc, stoliki porozkladac, ogrodek, jedzonko przygotowaci itp. Wiadomym jest,ze kiedy konczysz o 24, czesto musisz wyjsc po, bo trzeba posprzatac , kase podliczyc itp. I co? Placa jak byk od 10 do 24. A to,ze prawie 1,5 godziny czlowiek traci rano i wieczorem tez w tej pracy to sie nie liczy. Oni uwazaja,ze to nie jest "praca" bo przeciez nie ma klientow wiec nie placa:/
|
|
|
|
#4157 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez sensu, jesteś w miejscu pracy, przygotowujesz coś na dzień pracy lub sprzątasz po nim = pracujesz zawsze w czasie wakacji pracowałam i w większej restauracji albo i w mniejszych punktach i nigdzie to nie wyglądało jak u Ciebie zapisywałam w odpowiednim miejscu czas przyjścia do pracy i skończenia jej i za te godziny normalnie mi płacono
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam czytać, ale ostatnio nie miałam czasu i obiecałam sobie, że od lipca muszę zacząć czytać.. I mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w postanowieniu, zwłaszcza, że uwielbiam czytać na plaży
|
|
#4162 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie dziwią i irytują ludzie, którzy w autobusach uznają, że te miejsca 1,5osobwe to miejsca dwuosobowe... I jak siedzę na takim, to wciskają się obok
Jasne, ja i jakaś druga szczupła osoba się zmieścimy. Ale jak próbuje się do mnie dosiąść jakaś bardzo szeroka osoba to robię się zła.
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Spoko, jak jest tłok to się jakoś tam wcisnę, ale jak jest w autobusie dużo miejsca? I kilka wolnych miejsc siedzących?
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie no, ja nie zajmuję całego tego miejsca przecież
Mogę się trochę przesunąć w stronę ściany. A potem taka osoba będzie miała 3/4 pośladków na siedzeniu
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Błagam Cię, Muszynianko- gdziekolwiek się pojawisz na forum musisz udowadniać swoja wyższość? Próbujesz wzbudzać kontrowersje i wprowadzać zamęt na forum. ale, żeby nie było off- topu. Jej tak samo może nie obchodzić, że ktoś punkt 18 chce sobie kupić gumy do żucia. Nikt jej nie płaci za siedzenie po godzinach. No, ale po co sie produkuje i tak zostanę przez Ciebie przekrzyczana
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2011-07-10 o 11:56 |
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie zastanawiają ludzie którzy wiecznie stoją w przejściu i nie raczą wejść wgłąb...
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Bo w ten sposób burak traci klientów, skoro punkt jest czynny od 10 do 18 to od 10 do 18 zgodnie z zegarem na kasie klient powinien być obsłużony. I to jest jego brocha by płacić za pracę od 8:30 do 18:30 a ja szczerze za taką pracę bym podziękowała, gdzie pracować muszę po godzinach za frajer.Jeżeli sklep jest czynny a kasjer odmawia sprzedaży jakiegoś produktu bez ważnego powodu - to podpada pod paragraf, tak przy okazji ![]() i to nie jest żadna wyższość, to oczywista oczywistość ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
oczywiście, prawo pracy jest bardzo kontrowersyjne. |
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że nie da się tak przesunąć, żeby ta druga osoba się zmieściła (cała) i żeby Tobie było wygodnie
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie moja sąsiadka, która co mnie spotka na klatce zawsze się wypytuje dokąd i z kim idę. Co, to ją w ogóle obchodzi? ![]() Akurat nie miałam na myśli żadnego prawa pracy. Tylko Twoje wypowiedzi gdzie manifestujesz swoje odmienne zdanie jakby było święte. I niech ktoś się nie zgodzi. O, zgrozo-próbujesz zmieszać z błotem.
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2011-07-10 o 12:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

Tu się muszę usprawiedliwić troszkę
Bo tak najeżdżam na rodziców wrzucających zdjęcia na nk albo fb, a sama wyskakuję na forum

Książki są wspaniałe...

zapisywałam w odpowiednim miejscu czas przyjścia do pracy i skończenia jej i za te godziny normalnie mi płacono

Jasne, ja i jakaś druga szczupła osoba się zmieścimy. Ale jak próbuje się do mnie dosiąść jakaś bardzo szeroka osoba to robię się zła.