Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zapraszam - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 22:52   #751
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zap

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A nie lepsze byłoby airbrush?? Wykonują to normalnie w salonie kosmetycznym Spa itd... i opalenizna jest na ok 10 dni równiutka bez plam i niszczenia skóry na solarium (wizja czyraka i zmarszczek skutecznie mnie zniechęciły wiele lat temu).

Ja na swoim ślubie chce mieć idealną porcelanową skórę wszedzie... kocham retro a nie nawidzę skwarkowatego ciała... choć sama się szybko opalam wolę opaleniznę delikatną z tubki
Myślałam o tym ale boję się tego że to będzie brudziło suknie
Muszę się wybrać do salonu i popytac

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 22:56   #752
_Kari_
Zakorzenienie

Dot.: Moda dla tych co nie mieszczą się w 38 a Plus Size już dla nich za duże;-) zap

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Myślałam o tym ale boję się tego że to będzie brudziło suknie
Muszę się wybrać do salonu i popytac
Nie brudzi... tego sie nie robi z dnia na dzien tylko ok. 2 dni przed danym wydarzeniem :P Po ok. 1 godzinie ja się ubrałam i poszłam do chaty... ja sobie robiłam bardzo delikatną "musniętą słońcem" opaleniznę...
Zresztą mozesz spr. np teraz jak to wygląda, a 2 dni przed ślubem powtórzyć Chyba to kosztuje teraz ok. 80-100zł w zależności od salonu
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 23:00   #753
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Nie brudzi... tego sie nie robi z dnia na dzien tylko ok. 2 dni przed danym wydarzeniem :P Po ok. 1 godzinie ja się ubrałam i poszłam do chaty... ja sobie robiłam bardzo delikatną "musniętą słońcem" opaleniznę...
Zresztą mozesz spr. np teraz jak to wygląda, a 2 dni przed ślubem powtórzyć Chyba to kosztuje teraz ok. 80-100zł w zależności od salonu
No ja też bym chciała taką delikatną, 'naturalną' opalenizne Muszę się rozeznać w tym temacie.

- 25 kg
Stary 2011-07-09, 23:08   #754
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też bym chciała taką delikatną, 'naturalną' opalenizne Muszę się rozeznać w tym temacie.
No i nie trzeba męczyć skóry solarium... chcecie to mogę wam wrzucić fotę jaka "porcelana" ze mnie na obecną chwilę - co straszliwie uwielbiam
Stary 2011-07-09, 23:26   #755
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No i nie trzeba męczyć skóry solarium... chcecie to mogę wam wrzucić fotę jaka "porcelana" ze mnie na obecną chwilę - co straszliwie uwielbiam
Poszukałam własnie w necie i pisze że rzeczywiście polecają to na śluby. Nie brudzi materiału. Koszt ok, 70-90 zł. Zależy w jakim miejscu.
Chyba odwiedzę jakiś salon i się na to zdecyduję. Solar pewnie wyszedłby podobnie cenowo a ile bym się musiała namęczyć

- 25 kg
Stary 2011-07-09, 23:32   #756
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukałam własnie w necie i pisze że rzeczywiście polecają to na śluby. Nie brudzi materiału. Koszt ok, 70-90 zł. Zależy w jakim miejscu.
Chyba odwiedzę jakiś salon i się na to zdecyduję. Solar pewnie wyszedłby podobnie cenowo a ile bym się musiała namęczyć
Widzisz... to jest naprawde bardzo proste i przyjemne, kosmetyczka powinna dopasować ci kolor odpowiedni, zazwyczaj ilością nakładanych warstw albo mieszanką bronzera
Stary 2011-07-09, 23:41   #757
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Widzisz... to jest naprawde bardzo proste i przyjemne, kosmetyczka powinna dopasować ci kolor odpowiedni, zazwyczaj ilością nakładanych warstw albo mieszanką bronzera
Widze widze ale własnie doczytałam się złych opinii że plamy, ze nierówno...
Pojade najlepiej do salonu i rozeznam się w temacie

- 25 kg
Stary 2011-07-09, 23:48   #758
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Widze widze ale własnie doczytałam się złych opinii że plamy, ze nierówno...
Pojade najlepiej do salonu i rozeznam się w temacie
Kosmetyczka powie ci co i jak... zresztą podstawą jest dobry peeling całego ciała i nie można sie smarować zadnym balsamem przed "zabiegiem"... a potem to schodzi jak kazdy samopalacz/bronzer itd, jesli masz skórę suchą która szybko się łuszczy to fakt może nierówno schodzić ale to dopiero po kilku dniach a nie 2 dni po airbrush'u... zresztą wtedy porządny peeling też załawia sprawę...

Edytowane przez _Kari_
Czas edycji: 2011-07-09 o 23:50
Stary 2011-07-09, 23:51   #759
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Kosmetyczka powie ci co i jak... zresztą podstawą jest dobry peeling całego ciała i nie można sie smarować zadnym balsamem przed "zabiegiem"... a potem to schodzi jak kazdy samopalacz/bronzer itd, jesli masz skórę suchą która szybko się łuszczy to fakt może nierówno schodzić ale to dopiero po kilku dniach a nie 2 dni po airbrush'u... zresztą wtedy porządny peeling też załawia sprawę...
Tak właśnie zrobię, wybiorę się do kosmetyczki
Wiadomo, że każda skóra inaczej reaguje.

- 25 kg
Stary 2011-07-10, 00:38   #760
Yavanna84
Zakorzenienie

Dołącza się kolejna podczytywaczka.

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
No to nogi pomaziane tym bronzerem...

w czeluściach mojej szafy znalazłam taką spódniczkę. kupiłam ją kilka sezonów temu i chyba w ogole nie nosiłam. myślicie, ze mogę nosić? pasuje do moich łyd? w ogole modna jeszcze?
Ooo jak równo. Ja samoopalacz do nóg testowałam dwa razy i dwa razy miałam pomarańczowe smugi plus obowiązkowo tydzień w spodniach.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 01:12   #761
pocokomunazwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Dołącza się kolejna podczytywaczka.

Ooo jak równo. Ja samoopalacz do nóg testowałam dwa razy i dwa razy miałam pomarańczowe smugi plus obowiązkowo tydzień w spodniach.
Sama jestem zdziwiona, że mi sie tak udało Mam tylko 3 białe kropki na kolanie - blizny - tego chwycić nie chciało.

Jutro wstawię fotkę nowej kiecki z nóżkami po dwudniowym smarowaniu
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 18:03   #762
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś właśnie użyłam kremu takiego rozpuszczającego włoski. Super sobie nie poradził, trzymałam 6 minut, ale jest w miarę... Mam nadzieję, że tak to tylko za pierwszym razem i za każdym kolejnym będzie lepiej

Ale z włoskami pod pachami sobie ten krem nie poradził a to większa zmora...
Tak odnosnie depilacji...
ja bylam tydzien temu na pierwszym laserze, a voucher dostalam na urodziny, z jakiegos groupona w zaleznosci od partii ciala bylo po 2-3-5zabiegow. na pachy akurat 5, chociaz ja zdecydowalam sie na bikini brazylijskie. kupon kosztowal 200zl, jesli beda efekty, to ja na pewno bede szukac kolejnych kuponw, bo sie mega oplaca
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 10:06   #763
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Nadrobisz następnym razem Za kilka dni zdam relację z działania, ale juz po jednym dniu widzę, że jakoś działa
Ciesze sie

I nie wygladsz zle. Ja bym, tak jak radzi Kari pokazala jeszcze troche kolanek, tak z 5 cm. To Cie wydluzy

A spodniczka ma ladne kolory
Stary 2011-07-13, 22:06   #764
kunia1
Zakorzenienie

wątek mi znikł z horyzontu ! Co tam u Was dziewczyny? Ja się ostatnio zakupowo wstrzymuję bo wybywam do wawy na pare dni Kupiłam tylko trzy etorby Jak wpadnę w ciąg to tak się kończy A Wy takie bez nałogów? buty torebki te sprawy?

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 22:13   #765
_Kari_
Zakorzenienie

Chyba nie ma kobiety bez butowo-torebkowo-ciuchowych nałogów
Ja kupiłam dziś spodnice z Zary, o taką https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=28140
A wczoraj ksiązkę :P

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

A etorba mnie ostatnio wkurzyła i juz nigdy nie kupie od nich żadnej torebki... mimo że mam juz kilka!! Ale obsługa klienta to u nich żenada...
Stary 2011-07-13, 22:18   #766
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie ma kobiety bez butowo-torebkowo-ciuchowych nałogów
Ja kupiłam dziś spodnice z Zary, o taką https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=28140
A wczoraj ksiązkę :P
Oj uwierz mi że są.. np na uczelni widziałam całe mnóstwo albo moja mama: 1 torebka całe życie, ale już ostatnio widze się zaraziła ode mnie i ma 3 w tej chwili niepokojące - zaczyna się interesować moją komodą z torebkami
Spódnica piękna i ta cena! Grzech nie brać Modne te spódniczki zarowe teraz, a ja nigdy do zary nie wchodze bo mi się wydaje że drogo.. podczas wyprz widze ze warto
Książke jaką? Ja lubie kryminaly wszelkiej maści christie, chmielewską, morella (szczególnie piątą profesje ) ale nie pogardze też np przeminęło z wiatrem, ma swój klimat

do etorebki to racja, ostatnio to jest jakiś koszmar z obslugą ...

Stary 2011-07-13, 22:24   #767
_Kari_
Zakorzenienie

Książka - fatastyka poprostu kocham takie ksiązki... ale ja mam bują wyobraźnie może dlatego Trudi Canavan 3 tom sagi Czarnego Maga "Wielki Mistrz"

A co do etorby to nie dość że dostałam torbę w innym kolorzeniż zamawiałam to sie tego wypierali i jak im kazałam podać nr kodu żebym mogła sprawdzić który to w koncu kolor (bo do żadnego na str. nie podobny - taka masakryczna obróbka photoshopem) to mnie autentycznie olali... i przez tydzien nie odpisywali!!
A jak sie wkoncu wkurzyłam to mi odpisali że mogę odasłac i zamówić sobie jeszcze raz inna... no paranoja!! A jak powiedziałam czy mi oddadzą za przesyłki skoro to ich pomyłka, pomijając rabat który przepadł to sie powołali na jakiś swój gówniany regulamin że klient moze oddac towar bez podania przyczyny... MASAKRA!!
Stary 2011-07-13, 22:29   #768
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Książka - fatastyka poprostu kocham takie ksiązki... ale ja mam bują wyobraźnie może dlatego Trudi Canavan 3 tom sagi Czarnego Maga "Wielki Mistrz"

A co do etorby to nie dość że dostałam torbę w innym kolorzeniż zamawiałam to sie tego wypierali i jak im kazałam podać nr kodu żebym mogła sprawdzić który to w koncu kolor (bo do żadnego na str. nie podobny - taka masakryczna obróbka photoshopem) to mnie autentycznie olali... i przez tydzien nie odpisywali!!
A jak sie wkoncu wkurzyłam to mi odpisali że mogę odasłac i zamówić sobie jeszcze raz inna... no paranoja!! A jak powiedziałam czy mi oddadzą za przesyłki skoro to ich pomyłka, pomijając rabat który przepadł to sie powołali na jakiś swój gówniany regulamin że klient moze oddac towar bez podania przyczyny... MASAKRA!!
oo to fantastyki akurat nie czytam

a co to za torebka z ciekawości? Kiedyś tam było zupełnie inaczej, rozpatrywali praktycznie każdą reklamację i było ich duuuzo mniej, gdyby nie odbiór osobisty to bym nie odważyła sie nic kupić strasznie negatywną politykę wprowadzili, ale to sie na nich odbije

Stary 2011-07-13, 22:30   #769
natuso
Wtajemniczenie

Chyba im sodówa do głowy uderzyła podczytuję wątek etorebkowy i jestem w szoku, co oni w tej firmie wyprawiają ja już na pewno nic u nich nie kupię

A jeśli chodzi o nałogi, to uwielbiam buty, torebki zresztą też.... hmmm w sumie ogólnie kocham zakupy wczoraj kupiłam czarne chinosy w Camaieu
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 22:33   #770
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Chyba im sodówa do głowy uderzyła podczytuję wątek etorebkowy i jestem w szoku, co oni w tej firmie wyprawiają ja już na pewno nic u nich nie kupię

A jeśli chodzi o nałogi, to uwielbiam buty, torebki zresztą też.... hmmm w sumie ogólnie kocham zakupy wczoraj kupiłam czarne chinosy w Camaieu
Straszne rzeczy się dzieją poprute torebki - no chyba by mnie jasny szlag trafił otwieram paczke a tam poprute rączki, jedna dziewczyna szminke w torebce znazła O zabieraniu rabatów i wysyłaniu maili że za dużo rabatu naliczyli 2 lata temu nie wspomne
A ile masz butów? Ostatnio na blogu super karo czytałam ze ma 100 par butów

Stary 2011-07-13, 22:38   #771
_Kari_
Zakorzenienie

Na e torbie kiedyś mieli lepsze nizsze ceny i lepszą jakość... a teraz chmstwo króluje.. wracam do toreb Zary i Reserved!!
A kupiłam Sigrid niby jasno beżową... bo jest jeszcze ciemny bez a w rzeczywistości nie przypomina żadnego z tych kolorów! A z ciekawości poczytam sobie na etorebkowym wątku co za historie laski mają z nimi...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A co do butów to ja musze tez zrobić wielką wyprz bo polowy nie nosze a niktóre miałam na nogach 1 raz... może wrzuce na wymianke albo All :P Z 50 par na wydanie bede miała spokojnie...reszta "do uzywania"
Stary 2011-07-13, 22:39   #772
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Straszne rzeczy się dzieją poprute torebki - no chyba by mnie jasny szlag trafił otwieram paczke a tam poprute rączki, jedna dziewczyna szminke w torebce znazła O zabieraniu rabatów i wysyłaniu maili że za dużo rabatu naliczyli 2 lata temu nie wspomne
A ile masz butów? Ostatnio na blogu super karo czytałam ze ma 100 par butów
Kiedyś czytałam o bilecie tramwajowym znalezionym w NOWEJ torbie

Jeśli chodzi o buty, to póki co mam ok. 20 par i liczba ta ciągle rośnie, ale jak patrzę na bloga Karo, z zwłaszcza jej szpilki to ehhh mieć taką kolekcję we wszystkich możliwych kolorach
25/2015

Stary 2011-07-13, 22:41   #773
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś czytałam o bilecie tramwajowym znalezionym w NOWEJ torbie

Jeśli chodzi o buty, to póki co mam ok. 20 par i liczba ta ciągle rośnie, ale jak patrzę na bloga Karo, z zwłaszcza jej szpilki to ehhh mieć taką kolekcję we wszystkich możliwych kolorach
Połowe z tych butów co Karo ma i pokazuje to "prezenty" w ramach reklamy, chociażby od DeeZee... założy je 1 raz do jakiegoś posta i to tyle, reklama zrobiona i może sprzedać :P I tak srednio raz na jakiś czas jest... DeeZee preferuje jak widac taką reklamę :P
Stary 2011-07-13, 22:42   #774
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Na e torbie kiedyś mieli lepsze nizsze ceny i lepszą jakość... a teraz chmstwo króluje.. wracam do toreb Zary i Reserved!!
A kupiłam Sigrid niby jasno beżową... bo jest jeszcze ciemny bez a w rzeczywistości nie przypomina żadnego z tych kolorów! A z ciekawości poczytam sobie na etorebkowym wątku co za historie laski mają z nimi...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A co do butów to ja musze tez zrobić wielką wyprz bo polowy nie nosze a niktóre miałam na nogach 1 raz... może wrzuce na wymianke albo All :P Z 50 par na wydanie bede miała spokojnie...reszta "do uzywania"
niezła butomaniaczka z Ciebie

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Połowe z tych butów co Karo ma i pokazuje to "prezenty" w ramach reklamy, chociażby od DeeZee... założy je 1 raz i to tyle, reklama zrobiona i może sprzedać :P
Wiem, wiem, ale mimo wszystko piękne są te buty i chciałabym mieć je w swojej szafie
25/2015

Stary 2011-07-13, 22:43   #775
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:

łooo. 50 też dobra jesteś, aż policze w myślach moje.. w porywach wyszło mi 12..
Cytat:
też dobra liczba

Stary 2011-07-13, 22:43   #776
pocokomunazwa
Rozeznanie

moja kolekcja butów też dość znacznie wzrosła tego lata, ale... nie przesadzajmy, mam może 20 par...

a torebki uwielbiam kupować w Bacie
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 22:47   #777
_Kari_
Zakorzenienie

Jeszcze jakiś czas temu miłam manie kupowania butów które mi się poprostu podobały... czyli nie musiały byc ani drogie ani markowe itd, ale teraz zmieniłam zdanie i wolę kupić 1 porządne i naprawde wygodne buty niż 10 "modnych"... no i wole jednak klasyczne buty

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

No bez przesady... jak policzycie wszystkie swoje sandałki, balerinki itd to też bedzie dużo... ja mam syndrom chomika...
Stary 2011-07-13, 22:49   #778
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze jakiś czas temu miłam manie kupowania butów które mi się poprostu podobały... czyli nie musiały byc ani drogie ani markowe itd, ale teraz zmieniłam zdanie i wolę kupić 1 porządne i naprawde wygodne buty niż 10 "modnych"... no i wole jednak klasyczne buty

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

No bez przesady... jak policzycie wszystkie swoje sandałki, balerinki itd to też bedzie dużo... ja mam syndrom chomika...
Ja niestety strasznie niszczę buty nieważne tanie czy drogie, sezon czasem dwa i po butach. Dlatego wolę mieć kilka tańszych par
25/2015

Stary 2011-07-14, 00:46   #779
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam 5 książek tej sagi, jeszcze nie dorwałam 'Łotra'. ostatnimi czasy jedna z moich ulubionych
Polecam Ci wszystkie książki z Fabryki Słów jeżeli lubisz fantastykę. I 'Oko jelenia' też świetna jeżeli jeszcze lubisz tematy historyczne.
"Achaje" Ziemiańskiego czytałaś? na mnie wywarła ogromne wrażenie, choć trochę brutalna.
No i Kossakowska, zaczynałam od "Siewcy wiatru" a potem samo poszło

a i się pochwalę... obroniłam się dziś dyplom na 4,5

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 11:51   #780
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
Przeczytałam 5 książek tej sagi, jeszcze nie dorwałam 'Łotra'. ostatnimi czasy jedna z moich ulubionych
Polecam Ci wszystkie książki z Fabryki Słów jeżeli lubisz fantastykę. I 'Oko jelenia' też świetna jeżeli jeszcze lubisz tematy historyczne.
"Achaje" Ziemiańskiego czytałaś? na mnie wywarła ogromne wrażenie, choć trochę brutalna.
No i Kossakowska, zaczynałam od "Siewcy wiatru" a potem samo poszło

a i się pochwalę... obroniłam się dziś dyplom na 4,5
No to gratuluję... obrony

A co do ksiązek to nareszcie po studiach i rozbujaniu firmy mam czas na coś dla siebie, oprócz zakupów I powoli nadrabiam, czasem chodzę do empiku biore jakąs ksiązkę czytam 1 lub 2 rozdziały i wtedy ewentualnie kupuje... jesli mnie zainteresuje
Bo ja uwelbiam fantastykę, taka historyczna również... a najcześciej czytam w podróży bo mi sie nudzi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości