Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 15:02   #3871
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Pustki. U nas też upał i też się nigdzie nie wybieram. Może później, wieczorkiem, jak się ochłodzi. Mam ochotę na lody w Giżycku .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:26   #3872
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

ojej pierwszy raz jak tu weszłam to nikogo nie me prawie heheh
znikłam bo pojechalismy z mezusiem po mój prezencik wczoraj dostałam kwiatki a blucke musiałam przymierzyc mój maz sie smieje ze jako ciezarówka ubieram sie w orsay-u hihi no ale co tam jak sie mieszcze to nie bede kombinowac

kochane potrzebuje leginsy takie żeby nie przeswitywały i nie miały jakis dziwnych klinów itd , któras moze trafiła na takowe?plis pomóżcie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:45   #3873
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No właśnie, co innego samemu a co innego wiedząc że zaraz pojawi się mały człowieczek, któremu chce się dać wszystko. Niby można zacisnąć zęby, udawać że się nie słyszy, nie widzi, ale ja nie umiem. No nic. Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że już niedługo... A jak odejdę to wszystko mu wygarnę i będę mogła w końcu powiedzieć że nie chce mi się z nim gadać, bede mogła nie odbierać telefonu i sobie odpocząć psychicznie

To na tyle smęcenia
Jak się wyprowadzisz, to się okaże najlepszym ojcem na świecie Wiem coś o tym, bo mieszkałam z teściową pełen rok. To miałam tak dosyć, że wyprowadziłam się do nowego domu zanim jeszcze kuchnia była gotowa. Wolałam teściową odwiedzać codziennie na obiedzie niż u niej mieszkać A potem to samo miała moja szwagierka

Cytat:
Coś ostatnio jakieś pustki, nie?
Tż mnie gdzieś wyciąga a mi się nie chce
Ta duchota/ upał- nawet nie wiem co to dzisiaj mnie wcale nie ciągnie.
Ojej, mi też nic się dziś nie chce. Srawdzałam swoje ciśnienie 106/68 i ziewa mi się strasznie... Ech - idę się położyć...

Anciaahk to 36 tc to już w terminie?
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:54   #3874
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

36-37 to już donoszona ciąża. Kurde na prawdę ciekawa jestem która pójdzie w pierwszym rzucie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 16:08   #3875
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
znikłam bo pojechalismy z mezusiem po mój prezencik wczoraj dostałam kwiatki a blucke musiałam przymierzyc mój maz sie smieje ze jako ciezarówka ubieram sie w orsay-u hihi no ale co tam jak sie mieszcze to nie bede kombinowac

kochane potrzebuje leginsy takie żeby nie przeswitywały i nie miały jakis dziwnych klinów itd , któras moze trafiła na takowe?plis pomóżcie
Ja do tej pory noszę sukienkę z Orsey'a rozmiar 36 Co prawda sięga mi już do połowy uda a nie do kolan jak w momencie jak ją kupowałam, ale co tam - ciężarnym też można nosić coś krótkiego
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 16:12   #3876
archinta
Zakorzenienie

No pustki , pustki... mnie dziwi, że MalgosiaM8 tu nie siedzi- miała odpoczywać

FILMIK o niewydolności szyjki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 17:06   #3877
anciaahk
kosmitka

Pisałam, pisałam i usnęłam.
Cytat:

Aa2 legginsy kupuję w camaieu, dla mnie tam są najlepsze i rozmiarowo i gatunkowo. Kiedyś dobre były też w calzedonii, ale teraz mam problem z rozmiarem, a z camaieu ładnie się mieszczą pod brzuszkiem. Chcę własnie zakupić jakieś 3/4 i jak będę w O. w poniedziałek, to może uda się zaliczyć i zakupić.
W orsay 100 lat juz nie byłam, ostatnio odwiedzam sklepy wyłącznie z szerokimi i dłuższymi tunikami .

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Anciaahk to 36 tc to już w terminie?
Tak mówią, że 36tc to już donoszona ciąża. Ja bym wolała, żeby jednak Franek chociaż z 2 tygodnie dłużej poczekał, a najlepiej to by urodził się w terminie .
Cytat:
Kurde na prawdę ciekawa jestem która pójdzie w pierwszym rzucie
i kiedy to się zacznie... ... ale dzisiaj mamy temat .
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Też dzisiaj o niej myślalam, znikła gdzieś nasza Małgosia.

Stary 2011-07-10, 17:51   #3878
aa2
Zakorzenienie

o to muszę do camaieu sie wybrac moze cos tam bedzie
co do orsaya to własnei kupiłam takei dwie tuniczki ale nie szerokie tylko takei do ciała przylegajace i dlatego potrzebuje leginsy bo ja mam ale one przeswituja a do tych potrzebowałabym jednak nei przeswitujących

kurde faktycznie tu dzis pustki
my dalej lezakujemy na balkoniku troche nogi do słoneczka wystawiłam wiec moze cos mnei złapało
Stary 2011-07-10, 17:56   #3879
anciaahk
kosmitka

Mi orsay kojarzy się głównie ze spodniami, koszulami itp. biurowymi . Jakoś tuniki tam nigdy nie kupiłam. Nie wiem, gdzie znajdę szerszą, chyba właśnie w camaieu. Jak raz w miesiącu bywam w wieeelkim mieście, to muszę odwiedzić sklepy i trochę się zaopatrzyć. Szerokie ma też często h&m.

Ogólnie jak nie pracuję i wróciłam do rodzinnego miasta to tak spowolniłam. Na początku wszystko mnie tu wkurzało, sklepy, niedziele, inne tempo życia, samochody jeżdżące po ulicy . Teraz jakoś się wyciszyłam i jest ok.

Asia ja też na balkoniku, z lapkiem i nogami na pufce hehe. Wokół mnie zwierzyniec. A chłopina mecz ogląda .

Stary 2011-07-10, 18:03   #3880
lausanne
Wtajemniczenie

melduję się na chwilę i idę spać miałam szalone dni, jeszcze dziś małz odsypiał po weselu więc do 12-13 mały byl tylko ze mną, dodatkowo musiałam pojechać do domu rodziców bo rodzice wyjechali a dziadkowie zostali sami (dziadek zrobił jak zwykle ostrą imprezę ) i trzeba było ich przypilnować nieco (czy pies dostal jesc, czy zmywarkę dobrze włączyli, czy dziadek i jego znajomi nie rozniesli domu w strzepy itd). Pojechałam rano "na chwilę" i oczywiście dopiero wrocilismy.
K. wykorzystał chwilę mojej nieuwagi i wlazł psu do miski z wodą Oczywiscie nie dal sie wołami wyciągnąć, więc trzeba mu było przynieśc miskę z wodę do której łaskawie przeszedł - rychło w czas bo pies już patrzył na niego wilkiem. Spór został zażegnany, ale zabawa była taka fajna że już nie było mowy o powrocie do domu. Nawet obiadek został zaserwowany paniczowi wprost do miednicy Padam więc na pyszczek!

Luluś
współczuję tego choróbska
Agnyska, Archi myślalam że puszorki to taka zdrobniona nazwa dla staników pusz up
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:05   #3881
SONIA004
Zadomowienie

kolejna "osiemnastka" na wątku
natka najlepsze życzenia

Piszecie, że dziś dokucza co niektórym marne samopoczucie...eee ja dziś też do 4 liter jestem!! Nastrojowo chyba gorzej niż w I trymestrze
Może jutro będzie lepiej...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:08   #3882
aa2
Zakorzenienie

no ja tez mam lapka na balkonie, ale nie jestem cały czas bo jeszcze sobie ksiazke czytam meza miał ogladac siatkówe al etak dobrze nam sie siedzi ze został ze mna

no my w tym tyg po farby pojedziemy to wstąpie do marketu i obczaje jakies leginsy
Stary 2011-07-10, 18:14   #3883
danika
Zakorzenienie

witam

ale upał, u nas jest tak duszno, ze nie ma czym oddychać....siedzimy w domu, okna pozamykane, rolety pozasłaniane a i tak na górze jest 25C

Natko sto lat

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
co do karmienia to mam identycznie więc głupio nam we dwie
ale może odkryjemy to o czym tak ładnie wczoraj lussane? pisała
pożyjemy zobaczymy, presja nie w nas tylko wokół nas niestety
ja to wogóle jestem wyrodna bo zupełnie sobie tego karmienia piersią nie wyobrażam. Podjęłam decyzję, że spróbuję dla dobra małej, ale jak nie będzie mi szło to nie będę walczyła. Nie sądzę, żeby wogóle mogło to być dla mnie przyjemne, ale może życie mnie zaskoczy kolejny raz

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
o i kolejne zastosowanie szelek ja jeszcze widziałam na all takie szelki do nauki chodzenia ale biednie to dziecko wyglądało tak uwieszone
moj bratanek miał szelki. w sumie nie do nauki chodzenia, bardziej na bunt dwulatka kiedy za chiny ludowe nie dał się trzymać za rękę. Więc miał wybór - albo na siłę za rękę albo szelki. I polubił bardzo te szelki. Sam łapki wyciągał żeby mu ubrać

Cytat:

no a teraz ide cos zjejsc i bede za chwilke hehe juz zdązyłam conieco poczytac co pisalyście i kurde musze sie ostro wziąśc za kompletowanie rzeczy do szpitala itd bo chyba jestem duzo za wami w tyle
eee... ja do szpitala mam tylko 1 koszulkę i szlafrok poza tym piękne, okrągłe ZERO i zero ochoty na kupowanie tych wszystkich podkładów i innych majtek

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sie tylko na chwile przywitam i ide sie klasc dalej, jest mi tak niedobrze ze koniec a poza tym oboje z TŻ cos sie srednio czujemy-wczoraj przyjechala znajoma-chora a wiedziala dobrze ze nie powinna, a my z kolei nie wiedzielism ze ona jest chora, ehh, niedobrze mi
oj Lulcia mam nadzieje ze to nie grypa żołądkowa...trzymaj sie

Cytat:
Wszystko kwestia kasy... My po moich studiach mieszkaliśmy jeszcze pół roku z moim faderem- też doprowadzał mnie do pasji, ale na wyprowadzkę mogliśmy sobie dopiero pozwolić jak skończyłam super extra płatny staż (wtedy ok 400zł) i poszłam do normalnej pracy.
Trafiliśmy na taniutką kawalerkę, a i tak początkowo każdy miesiąc kończyliśmy pod kreską.
też byłam na takim stażu z urzędu pracy - zarabiałam mniej niz płacilićmy ratę kredytu....to normalnie było wykorzystywanie ludzi.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Asia ja też na balkoniku, z lapkiem i nogami na pufce hehe. Wokół mnie zwierzyniec. A chłopina mecz ogląda .
zazdroszczę... u mnie sie dziś nie da żyć. Czekam na deszczyk z nadzieją, ze się trochę ochłodzi.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

zapomniałam napisać...mierzyłam dziś staniki do karmienia w H&M. Trzy modele nieusztywniane, bo usztywniane to miały takie obwody, że 3 razy bym się obwinęła

no i moim zdaniem są beznadziejne wogóle nie trzymają, takie dzioby brzydkie się robią, mają jak dla mnie bardzo wąskie fiszbiny. Poza tym obwód 75 to może byłby dobry na kogoś kto ma pod biustem 85 albo więcej, straaaasznie luźne i rozciągliwe są. Te usztywniane wyglądały lepiej ale niestety rozmiaru niet.

Znalazłam 1 plus - jak ktos dobierze rozmiar to są w miare tanie, ok 60 zł.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:14   #3884
aa2
Zakorzenienie

matko dopiero dwa dni słoneczka a wy juz chcecie deszcz i ochłodzenie -ejjjjj dajcie mis ie słoneczkiem nacieszyc
Stary 2011-07-10, 18:30   #3885
anciaahk
kosmitka

U nas chyba będzie lało. Mnie nogi znów kręcą jak na zmianę pogody, więc tym bardziej możliwe. A w oddali grzmi.

Aa2 co czytasz? ja próbuję wbić się w taką trochę psychologiczną o dzieciach i ciężko mi idzie.

Lau niezły ten Twój synek. Nasze rodzinne bliźniaki po prostu napiły się wody z psa miski .

Danika 60 zł za stanik to tanio? Wydaje mi się, że jak na takie "chwilowe" to chyba całkiem sporo?

Stary 2011-07-10, 18:34   #3886
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O mamo jak duszno. Właśnie wstałam, marzę o arbuzie a przed nami jeszcze zakupy i kościół- a tak mi się nie chce .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:47   #3887
danika
Zakorzenienie

Asiaja nie mam nic przeciwko słoneczku ale dzis nie ma słoneczka, tylko chmury, 29C i wilgotność 80% tropiki

Cytat:

Danika 60 zł za stanik to tanio? Wydaje mi się, że jak na takie "chwilowe" to chyba całkiem sporo?
no pewnie masz racje... ja troche inaczej patrze na to bo do tej pory, zanim Esotiq wprowadził małe obwody ( i tak mi do konca nie leżą), kupowałąm angielskie staniki za 150 zł w góre bo poprostu innych nie ma w rozmiarze 60F dlatego dla mnie 60 zł to tanio
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 18:54   #3888
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

FILMIK o niewydolności szyjki
Jestem jestem, podczytuje na bieżąco, czasem jak sobie leże, to odpisywać ciężko ale jestem na bieżąco
Jakiegoś powera mam, nosi mnie coś bym robiła , chodziła, super się czuję, nic nie boli twardnieje, tak sobie myślę czy to nie cisza przed burzą aj zamiast się cieszyć to sobie wmawiam jakieś dziwne rzeczy

dziś cały dzień poleniuchowałam nie ukrywam, nawet do basenu wlazłam dzieciowego, pomoczyłam się

Z mężem mieliśmy dzień dla siebie w ciszy i spokoju

Cytat:
matko dopiero dwa dni słoneczka a wy juz chcecie deszcz i ochłodzenie -ejjjjj dajcie mis ie słoneczkiem nacieszyc
dokładnie, u nas to samo wczoraj i dziś było ciepło, a już teraz deszcz leje już drugi raz i to leje
nawet wieczorem nie można na dworze sobie posiedzieć z sokiem w ręku

Pisałyście o tym że już nie długo się rozpakujemy, czas leci tak szybko że to będzie za chwilkę

Natka wszystkiego dobrego!!!!!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 19:04   #3889
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no pewnie masz racje... ja troche inaczej patrze na to bo do tej pory, zanim Esotiq wprowadził małe obwody ( i tak mi do konca nie leżą), kupowałąm angielskie staniki za 150 zł w góre bo poprostu innych nie ma w rozmiarze 60F dlatego dla mnie 60 zł to tanio
Cena jak na stanik może i niska, chyba źle się wyraziłam. Ale te ciążowe staram się kupować tańsze. Ostatnio znów musiałam wymienić, ale tak mi się ciężko chodziło, że zainwestowałam w ciut droższe i nie żałuję, bo są naprawdę wygodne.
A takie na krótko, do karmienia, to myślałam tańsze, no name kupić. Chociaż może to złe rozumowanie, bo jak będą fatalnie skrojone to tylko się człowiek będzie męczyć.
A polecasz jakąś konkretną firmę na staniki do karmienia?? Ile ich trzeba mieć - 2 wystarczą?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Jakiegoś powera mam, nosi mnie coś bym robiła , chodziła, super się czuję, nic nie boli twardnieje, tak sobie myślę czy to nie cisza przed burzą aj zamiast się cieszyć to sobie wmawiam jakieś dziwne rzeczy
Małgosia, żeby Ciebie powstrzymać, to chyba trzeba byłoby jakimś łańcuchem do kanapy przywiązać, co? Pracusiu.

Stary 2011-07-10, 19:10   #3890
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia, żeby Ciebie powstrzymać, to chyba trzeba byłoby jakimś łańcuchem do kanapy przywiązać, co? Pracusiu.
Nie wiem czy łańcuch da radę hehe

ale to prawda, oszczędzam się naprawdę, powoli chodzę, bez pośpiechu, długo staram się nie byc na nogach itp

dostaliśmy wczoraj zaproszenie na wesele na 3 wrzesnia , ale chyba już nie dam rady haha odmówiliśmy odrazu bo to nie ma sensu

Znowu mnie nosi tylko co tu robić w niedziele wieczorem, mąż mi tu przysypia, pioruny walą a ten śpi no podziwiam
Ide na lody z malinami

aa z pozytywów, mąż mój każdy ruch kontroluje, do baseniku zabronil mi wchodzić dopóki on przy mnie nie był boi się kochany , trochę cichszy jest bo mnie obserwuje cały czas , nerwowy był też ostatnio bo jego mama wyjechała na 3mc do włoch i przeżywał też

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-07-10 o 19:13
Stary 2011-07-10, 19:13   #3891
aa2
Zakorzenienie

Ancia ja tam czytam cos aby sie oderwac Nora Roberts
kombinuje co tu wrzucić na żołądek
Stary 2011-07-10, 19:16   #3892
anciaahk
kosmitka

Małgosia bo Twój małż to fantastyczny facet, ale jak każdy ma pewnie gorsze dni , a biorąc pod uwagę Twój temperament i bycie w ciągłym ruchu nie dziwię się, że nie sprzątał i nie interesował się np. lodówką, bo jak tu wejść takiemu tajfunowi w drogę .
Lody z malinami .
Też tak troszkę mnie nosi, bo dzisiaj cały dzień w łóżku, ale na deszcz się zanosi, to nigdzie tyłka nie ruszam.

Aa2 ja wsunęłam ciasto od tesciowej i kiełbaski na zimno. Na kolację może kakao .... rozmarzyłam się .

Stary 2011-07-10, 19:23   #3893
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no my już mamy akt notarialny podpisany, także za lipiec już musimy czynsz i tak zapłacić, i wiadomo za prąd wodę co w trakcie remontu korzystamy więc chcemy jak najszybciej, żeby się koszty nie powielały.
Też za Was trzymam kciuki, żebyście się jak najszybciej z tym uporali
dz przydadzą się
Cytat:
Archi a u Was jak postępy prac?
Niby spory, ale i tak ciągle w lesie.
A ostatnio jeszcze wyszło,że trzeba poprawić rury od gazu w kuchni- bo koleś tak położył,że schowają się pod (a raczej nad) podwieszonym sufitem, a się wgryźliśmy w temat i tak nie może być! W razie nieszczelności gwintu to ładna bomba nad głowa nam się robi... tylko to on poinien od razu powiedzieć, a nie olać nasze pyt. wrrrrr
Cytat:
Tak mówią, że 36tc to już donoszona ciąża. Ja bym wolała, żeby jednak Franek chociaż z 2 tygodnie dłużej poczekał, a najlepiej to by urodził się w terminie .

i kiedy to się zacznie... ... ale dzisiaj mamy temat .
Przerażacie mnie tymi tematami, mi jeszcze nie spieszno
Znaczy sie z jednej strony chciałabym by mały był już na świecie- przebadany wzdłuż i wszerz i żebym wiedziała,ze jest zdrowiusieńki- dziś miałam okropny koszmar- chyba dlatego, że mam wizytę teraz w tygodniu- że moja ginka powiedziała, ze ta ciąża i tak jest patologiczna... ech- niby myślałam,ze bardziej mnie wziął nerw na tego kolesia od usg, ale jednak gdzieś to we mnie tkwi
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Agnyska, Archi myślalam że puszorki to taka zdrobniona nazwa dla staników pusz up
Twój K. jest niezawodny!!!!!!!!!

Ty z resztą tez
Cytat:
Jakie dwa , jakie dwa??????? Chyba u Ciebie - ja już dawno pisałam, ze się zamienię!!! A teraz to już w ogole wymiękam
Stary 2011-07-10, 19:27   #3894
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia -kuchnię zamawiacie czy gotową? Bo na kuchnię też się sporo czeka. I mąż wszystko sam robi? My mamy majstrów, ale jak to z majstrami różnie bywa. Co prawda robią od rana do nocy, ale jakoś mnie to już męczy. Taka w tej ciąży stękająca jestem, albo ta pogoda taka.

Archi a u Was jak postępy prac?
Ancia kuchnię mam już kupioną, bo zanim się zdecydowaliśmy, że sprzedajemy dom to zdążyliśmy sobie kuchnię zrobić, także w miarę nam wymiarowo będzie pasować do mieszkania. taka zwykła, bo na razie nie mamy kasy na robioną. a mąż robi wszystko sam, czasami mu brat lub kuzyn pomoże. On z typu samouków i po prostu dużo umie i wie i szkoda nam kasy na fachowców, a jeszcze jakby coś nie pomyśli jego zrobili to by było. Panele i drzwi nam fachowcy założą, bo panele z montażem mają niższy Vat i jeszcze dostaliśmy rabat także nie opłacało się samemu kłaść.
A Wy ile pomieszczeń macie do zrobienia? Całą górę tak? rozumiem, że sami mieszkacie i sobie teraz wykańczacie tak? a jak idzie remont? dużo jeszcze im zostało?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
melduję się na chwilę i idę spać miałam szalone dni, jeszcze dziś małz odsypiał po weselu więc do 12-13 mały byl tylko ze mną, dodatkowo musiałam pojechać do domu rodziców bo rodzice wyjechali a dziadkowie zostali sami (dziadek zrobił jak zwykle ostrą imprezę ) i trzeba było ich przypilnować nieco (czy pies dostal jesc, czy zmywarkę dobrze włączyli, czy dziadek i jego znajomi nie rozniesli domu w strzepy itd). Pojechałam rano "na chwilę" i oczywiście dopiero wrocilismy.
K. wykorzystał chwilę mojej nieuwagi i wlazł psu do miski z wodą Oczywiscie nie dal sie wołami wyciągnąć, więc trzeba mu było przynieśc miskę z wodę do której łaskawie przeszedł - rychło w czas bo pies już patrzył na niego wilkiem. Spór został zażegnany, ale zabawa była taka fajna że już nie było mowy o powrocie do domu. Nawet obiadek został zaserwowany paniczowi wprost do miednicy Padam więc na pyszczek!
oj biedna synuś Ci w kość daje, ale normalnie taki słodziak z niego
a dziadek to też niezły imprezowicz
Cytat:
Nie wiem czy łańcuch da radę hehe

ale to prawda, oszczędzam się naprawdę, powoli chodzę, bez pośpiechu, długo staram się nie byc na nogach itp

dostaliśmy wczoraj zaproszenie na wesele na 3 wrzesnia , ale chyba już nie dam rady haha odmówiliśmy odrazu bo to nie ma sensu

Znowu mnie nosi tylko co tu robić w niedziele wieczorem, mąż mi tu przysypia, pioruny walą a ten śpi no podziwiam
Ide na lody z malinami

aa z pozytywów, mąż mój każdy ruch kontroluje, do baseniku zabronil mi wchodzić dopóki on przy mnie nie był boi się kochany , trochę cichszy jest bo mnie obserwuje cały czas , nerwowy był też ostatnio bo jego mama wyjechała na 3mc do włoch i przeżywał też
to super, że z mężusiem już lepiej i się dogadaliście

Archinta na pewno będzie wszystko z małym dobrze

co do porodów to ja pewnie tu wszystkie będę Was przeżywać, bo dopiero kończę 26 tydzień. Także Wasze dzieciaczki już będą z miesiąc na świecie a ja dopiero będę rodzić ale już się nie mogę doczekać relacji każdej mamuśki obym się później za dużo nie nakręcała

Ja też jestem dziś nie do życia, jakoś nic mi się nie chce ale tak parówa u nas , że szok

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-10 o 19:32
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 19:28   #3895
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem jestem, podczytuje na bieżąco, czasem jak sobie leże, to odpisywać ciężko ale jestem na bieżąco

dziś cały dzień poleniuchowałam nie ukrywam, nawet do basenu wlazłam dzieciowego, pomoczyłam się

Z mężem mieliśmy dzień dla siebie w ciszy i spokoju
No w końcu trochę poodpoczywała!
Masakra z Tobą jakaś

Super, że małż już z przejęciem się Toba zajmuje- widać to wtedy było przejściowe- ale widzisz- rozmowa to podstawa, a nie dumna Gosia samosia
Stary 2011-07-10, 19:29   #3896
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia bo Twój małż to fantastyczny facet, ale jak każdy ma pewnie gorsze dni , a biorąc pod uwagę Twój temperament i bycie w ciągłym ruchu nie dziwię się, że nie sprzątał i nie interesował się np. lodówką, bo jak tu wejść takiemu tajfunowi w drogę .
Lody z malinami .
Też tak troszkę mnie nosi, bo dzisiaj cały dzień w łóżku, ale na deszcz się zanosi, to nigdzie tyłka nie ruszam.
.
Nie dziękuję, bo jeszcze mnie mąż tu jakimś fochem zarzuci
Wogóle mój maż ostatnimi czasy taki wylewny jest , a to to zawsze takie skryte, a teraz , hm zaskakuje mnie jeszcze po 6 latach

A wiesz dlaczego mam motorek w pupie, bo zawsze byłam nauczona że mam sobie sama w życiu poradzić i się chyba zapędziłam za bardzo

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
No w końcu trochę poodpoczywała!
Masakra z Tobą jakaś

Super, że małż już z przejęciem się Toba zajmuje- widać to wtedy było przejściowe- ale widzisz- rozmowa to podstawa, a nie dumna Gosia samosia
no zgodzę się w 100% taka ma natura

25.08.2011

Stary 2011-07-10, 19:48   #3897
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
... a mąż robi wszystko sam, czasami mu brat lub kuzyn pomoże. On z typu samouków i po prostu dużo umie i wie i szkoda nam kasy na fachowców, a jeszcze jakby coś nie pomyśli jego zrobili to by było. Panele i drzwi nam fachowcy założą, bo panele z montażem mają niższy Vat i jeszcze dostaliśmy rabat także nie opłacało się samemu kłaść...
A to tak jak u nas- też mąż w większości sam robi lub przy pomocy znajomych Z resztą teraz znaleźć ekipę to graniczyłoby z cudem

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Nie dziękuję, bo jeszcze mnie mąż tu jakimś fochem zarzuci
Wogóle mój maż ostatnimi czasy taki wylewny jest , a to to zawsze takie skryte, a teraz , hm zaskakuje mnie jeszcze po 6 latach

A wiesz dlaczego mam motorek w pupie, bo zawsze byłam nauczona że mam sobie sama w życiu poradzić i się chyba zapędziłam za bardzo

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

no zgodzę się w 100% taka ma natura
Weszłam na chwilę na lipcówko- sierpniówki bo pisałyście,że namiętnie je czytacie i znalazłam Twój odpowiednik- laska ledwo wróciła do domu (3dni temu rodziła) i cytuję:
Cytat:
dziś po powrocie do domu wysprzątałam kuchnię i pokój
wariatka
Stary 2011-07-10, 19:50   #3898
anciaahk
kosmitka

Archinta rury od gazu chcecie schować czy odkryć, bo nie skumałam szczerze mówiąc. Dobrze, że masz takiego męża co sporo zrobi, mój jest ciężki do takich spraw, żarówkę zmienia 3 miesiące .

Mi też jeszcze nie jest spieszno. I czemu gin mówi,m że ciąża jest patologiczna?? Przez te złe pomiary??
Na pewno wszystko będzie dobrze!!!!
Cytat:
Ancia kuchnię mam już kupioną, bo zanim się zdecydowaliśmy, że sprzedajemy dom to zdążyliśmy sobie kuchnię zrobić, także w miarę nam wymiarowo będzie pasować do mieszkania. taka zwykła, bo na razie nie mamy kasy na robioną. a mąż robi wszystko sam, czasami mu brat lub kuzyn pomoże. On z typu samouków i po prostu dużo umie i wie i szkoda nam kasy na fachowców, a jeszcze jakby coś nie pomyśli jego zrobili to by było. Panele i drzwi nam fachowcy założą, bo panele z montażem mają niższy Vat i jeszcze dostaliśmy rabat także nie opłacało się samemu kłaść.
A Wy ile pomieszczeń macie do zrobienia? Całą górę tak? rozumiem, że sami mieszkacie i sobie teraz wykańczacie tak? a jak idzie remont? dużo jeszcze im zostało?
Też widzę masz pracowitego i zdolnego małża. Dobrze, że kuchnia jest, bo na to też się sporo czeka.
My na górze mamy sypialnię, pokój małego, garderobę i łazienkę. I w sumie oni robią wszystko naraz więc żadne pomieszczenie nie jest do końca skończone. Najbardziej zaawansowana jest łazienka, a reszta jest szpachlowana po kolei, robione sufity podwieszane i takie tam. Ale nic jeszcze nie jest skończone, nawet nie jest wyszpachlowane wszystko. Najbardziej w powijakach jest pokój dziecka, tam został do zrobienia sufit i szpachlowanie. Jakby to zrobili, to pomalować, położyć panele, wstawić drzwi. Pewnie 3 tygodnie co najmniej .
Cytat:
A to tak jak u nas- też mąż w większości sam robi lub przy pomocy znajomych Z resztą teraz znaleźć ekipę to graniczyłoby z cudem
My ekipę na teraz zamawialiśmy w kwietniu, masakra.

Stary 2011-07-10, 20:07   #3899
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta rury od gazu chcecie schować czy odkryć, bo nie skumałam szczerze mówiąc. Dobrze, że masz takiego męża co sporo zrobi, mój jest ciężki do takich spraw, żarówkę zmienia 3 miesiące .

Mi też jeszcze nie jest spieszno. I czemu gin mówi,m że ciąża jest patologiczna?? Przez te złe pomiary??
Na pewno wszystko będzie dobrze!!!!

Też widzę masz pracowitego i zdolnego małża. Dobrze, że kuchnia jest, bo na to też się sporo czeka.
My na górze mamy sypialnię, pokój małego, garderobę i łazienkę. I w sumie oni robią wszystko naraz więc żadne pomieszczenie nie jest do końca skończone. Najbardziej zaawansowana jest łazienka, a reszta jest szpachlowana po kolei, robione sufity podwieszane i takie tam. Ale nic jeszcze nie jest skończone, nawet nie jest wyszpachlowane wszystko. Najbardziej w powijakach jest pokój dziecka, tam został do zrobienia sufit i szpachlowanie. Jakby to zrobili, to pomalować, położyć panele, wstawić drzwi. Pewnie 3 tygodnie co najmniej .

My ekipę na teraz zamawialiśmy w kwietniu, masakra.
Rury odkryć.
To był dzisiejszy sen z tą "patologiczną ciąża"
Stary 2011-07-10, 20:22   #3900
anciaahk
kosmitka

Właśnie podobno nie wolno ich zakrywać. My mamy zakryte tylko częściowo, ale jest do nich dostęp.
To co mnie tu snami stresujesz kobieto .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości