|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę trochę tego ze już u lekarza byłaś. Ja muszę czekac jeszcze 2 tygodnie Dziś zaczęłam 7 tydzień ![]() Arbuza jadłam w każdej ilości do wczoraj..dziś już czuję że to nie to Podobnie jak Zariah nie mam w ogóle mdłości... w ogóle prócz senności nie mam żadnych objawów.
|
|
#93 |
|
MBZ♥
|
hej
![]() Haniu też jestem ospała-dopiero wstałam ale ja zawsze byłam śpiochem![]() Wierzę, że Ci się dłuży ten czas do wizyty, ale pewnie chcesz się dostać do Jakiegoś Obleganego Lekarza? I stąd ten czas? Ja czekałam tydzień, a w dzień wizyty wstałam z kurami ![]() Dziś arbuz też mnie nie kręci, za to surowa marchewka to jest to, no i nutella ![]() A jak się czują Pozostałe Mamy? ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#94 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze 4 pokoje to naprawde super! Mam nadzieje ze wam sie na zywo spodoba tak jak na zdjeciach Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Jak fajnie tez zodiakalana panna i jakie ladne imie! He he, Mój mąż już siostrze swojej wyklepał.. nie udało mi się go powstrzymac ale ja jeszcze nikomu nie pisnelam ani słówka. Najblizszym chyba jednak powiem po pierwszym USG.---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Moze zodiakalne panny rocznik 81 lagodnie przechodza ciaze |
||||
|
|
|
#95 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz widzialas serduszko |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, w srode sie okaze, jestesmy naprawde napaleni na te mieszkanie
Mi sie strasznie chce pomidorowej a nie mam warzywa ani mieska na zupe
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- emigra .....o jeżu ... pomidorowa! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz chyba zwariuje tak mi sie tej zupy chce ... masakra. My dzisiaj jemy u tesciowej obiad, beda poledwiczki, na pomidorowa nie ma szans
|
|
|
#99 |
|
MBZ♥
|
Zariah
ja się popłakałam ![]() Emigra trzymam kciuki za mieszkanie a pomidorówkę mogę Ci wysłać![]() a wcześniejszy post do Hani jeszcze w moderacji
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-07-10 o 10:35 Powód: dopisek |
|
|
|
#100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z 26 września więc początkowa waga już, nie panienka. No ale jednak wrześniowa rocznik 81 więc może twoja teoria jest prawdziwa![]() W dowodzie Anna dla rodziny i znajomych od dziecka Hania ![]() Moi wszyscy znajomi juz wiedzą. I połowa rodziny A jako że mam duuuużo kolażanek z malutkimi dziećmi każda mi daje dobre rady, poleca swojego lekarza , mówi co mogę- czego nie- oszaleć można![]() T ciesz się że senne nie jesteś. Ja jestem załamana bo jak tak dlaej pójdzie całe lato prześpie ![]() Cytat:
![]() Nie ma szans na kupno tych składników?? Ja też mam chęć na pomidorową...jak tylko mąż zwlecze sie z łóżka wygonię go do sklepu ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Polędwiczki też dobre
|
|
#101 |
|
MBZ♥
|
ja wczoraj zjadłam 3 razy pomidorówkę, a dziś czekam na rosołek mężowy
![]() już mi pachnie. u mnie wiedzą najbliżsi. jak wychodzimy ze znajomymi to bez stresu bo ja i tak niepijąca
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bylas i bylo widac serduszko? ![]() bo ja ide jutro i to bedzie dopiero 5t3d od miesiaczki .... wiec chyba za wczesnie ... Cytat:
![]() ![]()
||
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z tych mocno imprezujących- pijących i palących. Jak tylko pojawiam się gdzieś z wodą, a nie piwem, a do tego marudzę że papierochy śmierdzą, wywołuję krzyk "W ciąży jesteś!!!"
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z reszta u nas wszyscy wiedza, co maja wiedziec ![]() tzn rodzice, rodzenstwo, najblizsi przyjaciele ![]()
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas niedziela to dzień na robienie zakupów- niestety. Ja staram się to zmienić i jednak wykorzystać ten dzien na spacery, odwiedziny znajomych, lenistwo..ale nie zawsze się da ![]() Moja kuzynka, która jest panią doktor i do tego w końcówce ciąży, powiedziała mi że nie ma sensu iśc do lekarza wcześniej niż 7-8 tydzień więc jej się słucham i idę na koniec 8- ale nie wiem czy nie oszaleję do tego momentu ze stresu ![]() EDIT aaaa dopiero teraz zobaczyłam Twoją lokalizację- czyli Niemcy nie Anglia
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-10 o 10:58 |
|
|
|
|
#106 |
|
MBZ♥
|
Emi
pierwszy raz kiedy widziałam serduszko to było między 5, a 6 tygodniem, czyli między 7,a 8 od miesiączki. Biło troszkę mało bo ok 105 i lekarz kazał mi przyjść jeszcze raz za tydzień czyli na przełomie 6/7 i już biło pięknie miałam tak wizyty bo wcześniejszą ciążę 2 lata temu straciliśmy. i dopiero teraz byłam gotowa na starania. biorę duphaston 2xdziennie i nospę.i tak do 12 tygodnia.Haniu to nieźle fajnie, że papierosy rzuciłaś
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() :Ja dzwonilam w tamten poniedzialek i spytalam kiedy powinnam przyjsc to lekarka mi powiedziala ze juz na drugi dzien - trzeba zrobic badania krwi i moczu, moze juz sie cos zobaczy na usg - czy pecherzyk dobrze umiejscowiony, czy nie ciaza pozamaciczna czy cos. a ze ja w tamtym tygodniu nie moglam bo pracowalam to ide dopiero jutro pewnie i tak za kilka dni bede musiala drugi raz isc na usg
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiej narodowości masz męża? Ja właśnie cały czas gdzieś w podświadomości mam lęk że może być coś nie tak- ciąża poza maciczna czy coś. Ale kuzynka mnie uspokaja że to niemożliwe, bo gdyby tak było źle bym się czuła. Muszę sie trzymać tego co mówi i spokojnie czekać do tego 22 To jutro czekam na dobre wiadomości od Ciebie
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie. Mnie tez mowia zeby w 8mym tyg isc dopiero ale ja nie wytrzymam chyba
Tez mam mysli o poazamacicznej itd... ale podobno bardzo wolno rosnie wtedy beta. i czasem testy ciazaowe dlugooo nawet jej nie wykrywaja. Glupi lekarz nie odpisal jeszce na maila No ale w końcu to weekend... moze odpsisze jutro... ja umiarkowanie pijaca nie palaca - ale tu nie mamy za duzo imprez. Tylko w pracy musialam udawac ze pije wino na firmowej imprezie na szczescie byla na statku wiec moglam wylewac za burte ![]() ROBIE LISTE W PIERWSZYM POŚCIE Oczywiscie podajecie tylko te informacje ktore chcecie - najlepiej mailem żeby nie bałaganić wątku Imię, wiek, termin porodu (określic czy z USG czy z własnych wyliczeń )
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jest starszy ode mnie o 14 lat). Przy ciazy pozamacicznej ponoc bardzo boli brzuch, tylko tyle wiem. Mam nadzieje, ze same dobre wiesci przyniose ![]()
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe zafasolkowane
![]() ja w piątek zaczęłam 5 tydzień i jestem nie do życia... mogłabym wiecznie spać... wszystko mi śmierdzi a ser żółty w szczególności a mężowi memu zaczynam współczuć bo marudze non stop a on biedny musi wysłuchiwać do tego te upały i duchota ![]() ja we wtorek ide do lekarza też żeby się właśnie uspokoić że wszystko jest ok
|
#112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno dlatego nie odpisał że jest weekend. Czekaj cierpliwie do jutra Cytat:
Ja jestem zdecydowanym smakoszem wina , a piwko latem to u mnie podstawa ![]() Cytat:
Cytat:
Spora różnica- ale ja z doświadczenia wiem że wiek o niczym nie świadczy Cytat:
Mąż ma ze mną dobrze a nie przechlapane .No ale może wszystko przede mną ![]() Właśnie gotuję barszcz ukraiński- w sklepie odechciało mi się pomidorowej
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-10 o 14:09 |
|||||
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chce Ci sie spac to spij i odpoczywaj jak najwiecej - organizm odwala teraz niemala robote i potrzebuje duzo energii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() w Polsce mieszkal tylko 14 lat, wiec ma niemieckie przyzwyczajenia - ale i ja po 2 latach tutaj juz takowe mam czlowiek sie szybko do dobrego przyzwyczaja ![]() wlasnie zamowilismy jedzonko u chinczyka i ja zamowilam sobie rosol do ktorego mam zamiar wmieszac przecier pomidorowy i w ten sposob zastapic prawdziwa pomidorowke ![]() juz z mezem rozmawialismy o tym jaka kuchnie kupimy do nowego mieszkania, jak umeblujemy i pomalujemy itp - plany na calego normalnie meble swoje mamy do salonu i pokoju goscinnego, a sypialnie chcemy nowa no i kuchnie nowa musimy bo tam nie ma - ale za to lodowke sobie kupimy z kostkarka no i pokoik dzieciecy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-07-10 o 14:13 |
||
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Przyłączę się do Was mamuśki wiosenne, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze, to i ja urodzę na wiosnę, termin porodu wyliczany na razie z kalkulatorów internetowych oscyluje w granicach 21-22 marca przyszłego roku, więc nawet już zacznie się PRAWDZIWA wiosna hehe. A 2 kreseczki ujzałam wczoraj, test powtórzyłam, kreseczki 2 są nadal, a do ginka poczekam z 2-3 tyg zanim się udam. Oprócz Tz i Wizazanek nikt na razie nie wie A objawów też nie mam w sumie żadnych, jedynie ból brzucha miałam przez kilka dni jak na @ ale dużo dużo mniej bolesne, tylko takie lekkie pobolewanie i kłucie w podbrzuszu, piersi nieco opuchnięte co czuć w dotyku, ale nic mnie nie bolą, choć na @ też nigdy mnie nie bolały. I troszkę szybko się męczę jak zaczynam ćwiczyć, to już po 1 serii ćwiczeń czuję ze nie mam siły. Zobaczymy, jak objawy rozwiną się dalej
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-07-10 o 14:37 |
|
|
|
|
#115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to rozumuję tak że dziś mam pierwszy dzień 7 tygodnia , czyli 6 tydzień i 1 dzień, więc Ty masz 5 tydzień i jeden dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Ciąża oczekiwana czy przypadkowa?? Zrób sobie badanie krwi na beta HCG Ja lekki ból brzucha jak przed @ mam do tej pory ![]() A piersi są większe z każdym tygodniem ![]() Myślę że objawy jeszcze przed Tobą
|
|
#116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o piersiach to mi nawet nie wspominajcie, moje nie dość że bolą megaśnie to się olbrzymie zrobiły wcześniej miałam miseczke c teraz jak nic musze lecieć kupić nowe biustonosze z miseczką d a przecież to dopiero początek! aż sie boje myśleć co będzie dalej ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
my w ubiegłym roku we wrześniu kupiliśmy mieszkanko i jesteśmy mega zadowoleni że w końcu na swoim wcześniej niestety z teściami mieszkaliśmy ale ja już nie mogłam tego dłużej znieść
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A ostanią @ miałam 11.06. Czyli to byłby już 4 tc? Licząc o ddaty owulki i szacunkowego czasu zapłodnienia, wychodzi mi, że 2? Nie wiem, jak będzie z objawami, moja starsza siostra obie ciąże przechodziła raczej łagodnie, podobnie porody, może to będzie rodzinne
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie duże mieszkanie?? Cytat:
Możliwe że u Ciebie będzie jak u siostry. Tego Ci w każdym razie życzę
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-07-10 o 16:25 |
||
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lepiej owszem nam sie zyje ale to za sprawa mojego meza bo jest obrotny i ciagle inwestuje tak abysmy mieli zapewniona przyszlosc, bo ja to zarabiam narazie grosze .... ale cale szczescie jak pojde juz na zwolnienie to nalezy mi sie macierzynskie - wiec zawsze te pieniazki miesiecznie jeszcze beda wiele osob mowi, ze im by sie nie podobalo za granica mieszkac, ze jednak ojczyzna to ojczyzna, ale mi osobiscie w Polsce bylo ciezko chocby znalezc prace za lada, a tu nie mialam problemow. I w ogole to wszystko jest inaczej zorganizowane po prostu, ze czlowiekowi sie wygodniej i latwiej zyje ![]() Co do mieszkania to my juz i tak mamy spore bo 65 m i 3 pokoje, z tym ze tylko dwa pomieszczenia mamy ogrzewane, no i powychodzil grzyb jakis rok temu .... (stare budownictwo, do grzania mamy takie piece kaflowe co nagrzewaja sie w nocy i w dzien oddaja cieplo, w dodatku na prad -masakra) No a te nowe mieszaknie to bedzie ok 87 m i 4 pokoje, wiec jeszcze wieksze, a ogrzewane na gaz i w kazdym pomieszczeniu sa grzejniki no i jest balkon zobaczymy.... jeszcze niewiadomo czy dostaniemy te mieszkanie - moj maz ma wlasne firmy a niechetnie daja takim ludziom bo zawsze cos moze pojsc nie tak, z tym ze on ma dwie dobrze prosperujace firmy no i ja mam umowe o prace, wiec moze ich przekonamy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-07-10 o 16:30 |
||
|
|
|
#120 | ||||||
|
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Lekarz pewnie się ogarnie po weekendzie ![]() Jak pójdziesz teraz to na usg dopochwowym pokaże Ci się piękny pęcherzyk ciążowy ![]() ![]() Ja Ci dane do I postu podam po wizycie 1 sierpnia miałam nieregularne cykle i ciąża jest młodsza niż to co pokazuje ostatnia @ Na pewno ![]() Cytat:
gratulacjeteż jestem płaczką wczoraj płakałam na meczu siatkówki![]() za wizytę kciuki ![]() Cytat:
![]() hehe Mąż ma super ![]() nie mów mi o barszczu ![]() Emi ale będziesz miała pole do popisu przy urządzaniu mieszkania trzymam kciuki żeby się udało![]() mam nadzieję że pomidorówka smakowała? ![]() Cytat:
![]() też mam opuchnięte i do tego wrażliwe piersi ![]() a co ćwiczysz? Cytat:
![]() mi się marzy mieszkanie dwupoziomowe, ale to kiedyś narazie mamy 58m i 2 pokoje![]() Cytat:
![]() my wczoraj pojechaliśmy na grila i na długi spacer cudnie było.a jak Wam mija dzień? mi słabo bo dziś faza mdłości ale dam radę ![]() no i cześć
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

i ja jeszcze pozwolę sobie wam pogratulować
I życzyć szczęśliwych 9 miesięcy 
Na razie będę podczytywać 

ale ja jeszcze nikomu nie pisnelam ani słówka. Najblizszym chyba jednak powiem po pierwszym USG.
Moze zodiakalne panny rocznik 81 lagodnie przechodza ciaze
a nie mam warzywa ani mieska na zupe

No ale w końcu to weekend... moze odpsisze jutro... 

wcześniej miałam miseczke c teraz jak nic musze lecieć kupić nowe biustonosze z miseczką d a przecież to dopiero początek! aż sie boje myśleć co będzie dalej