|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Nie no, ja jak najbardziej wierzę, że takie kobitki napotykacie. Zastanawia mnie jedynie, dlaczego ja wokół siebie takich nie widzę (w dużej liczbie). Stereotypowy trop że duże miasto = rozległe horyzonty a prowincja = zaściankowe myślenie to tutaj nie to.
OK, moja jedna kuzynka poszła ostro w tango ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Brak marzeń o ślubie i dzieciach?
![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Cytat z mojej babci to
![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-07-09 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
to akurat jest dla mnie pozytywną normą, którą praktykuje
![]() patologią są te przykłady które podałaś, czułam się jakbym czytała pamiętnik swojej babci "bez gromadki dzieci i męża jestem nikim". U siebie aż takich dewiacji nie mam, przynajmniej nikt się nie przyznaje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Prawie wszystkie mamy ten sam pogląd na małżeństwo i dzieci
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() K-n ja nie wiem jak Ty wśród tych osób funkcjonujesz ![]() Witam dzisiaj o poranku, kawowo ![]() Dzisiaj sobie zrobię dzień zakupowy - zrobiłam transfer w środku miesiąca i już jutro zaczynam pracować w nowym miejscu ![]() Czeka mnie w nim mnóstwo pracy z przewagą mnóstwa, pewnie na początku z nadgodzinami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
k-n witaj
![]() ![]() ![]() Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-07-10 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Regularnie Was podczytuję. Pozwólcie, że zabiorę głos
![]() Nie rozumiem parcia na ślub. Wśród moich znajomych tylko jedna dziewczyna strasznie naciska na swojego chłopaka, który przy każdej najmniejszej sprzeczce słyszy: "bo ty nie wiążesz ze mną żadnych planów, nawet ślubu nie chcesz". Śmieje się zawsze z tego, bo to dla mnie o szantaż trąci ![]() Ja nigdy nie rozumiałam i nie zrozumiem, że ludzie decydują się na ślub, bo wpadkę zaliczyli. Ile jest takich par, które nie byłyby ze sobą wogóle, gdyby nie dziecko albo decydują się na dziecko, bo być może ich to ze sobą bardziej zwiąże/scali/poprawi sytuację między nimi. A tak poza tym ... Strasznie kiepsko idzie mi oszczędzanie. Jestem na siebie zła, bo pieniądze uciekają mi miedzy palcami. Ciągle coś potrzebuję/muszę mieć/nie mogę się bez czegoś obyć i tak w kółko. I pomyśleć, że kiedyś byłam taką oszczędną kobitką. Do tego pod koniec miesiąca jadę na tydzień do Polski i już widzę co będzie się działo ... Chciałabym pojechać do kina. Ja idę na Harry`ego Potter`a. Mąż nie chce o tym nawet słyszeć, więc musi sobie wybrać coś inszego ![]()
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
k-n jestem w szoku!
Wszystkie przypadki oprócz 2 (bo jestem sobie w stanie wyobrazić, że może to być kobiecy cel, tak samo jak niektórych jest praca, kariera) --> ![]() Moja jedna koleżanka wychodzi za mąż teraz w wieku 25 lat, jest z chłopakiem od 7 lat. I jedna wyszła na studia, bo im się wpadło. I to koniec ![]() Z otoczenia to jeszcze koleżanka z liceum ma już dwójkę dzieci i koleżanki z gimnazjum, ale żeby aż tak jak u Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W moim otoczeniu żadna dziewczyna nie robi kariery, raczej pozostają w cieniu swoich facetów. I nie wydaje mi się, żeby były jakieś zacofane, patologiczne. Po prostu tego nie lubią, wolą spokoniejsze życie. Ja jestem jedyną, która cokolwiek robi, do czegokolwiek dąży, chce miec lepiej i więcej i pracuje na to własnymi rękami nie licząc na pieniądze mojego faceta. To niezbyt spotykane w moim srodowisku niestety. Ale to wg mnie też wynika z lenistwa.... idealne ![]() Cytat:
![]() Miałam wczoraj imprezę, sporo jedzenia zrobiłam i mamy na dzisiejszy obiad. Było fajnie. Nawet sprzątania tyle nie było ;-) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może, paradoksalnie, właśnie tak jest? U mnie w liceum etc. było straszne parcie na studia, wyjazd do miasta, zostanie w miasteczku to jakiś taki ekwiwalent był no trochę porażki ![]() Wydaje mi się również, że część kobiet w ogóle nie zastanawia się nad tym, czy chcą być"żonami przy mężu i dzieciach" (tak samo jak wiele osób nie zastanawia się, czy chcą mieć dzieci, tylko po prostu je mają) ponieważ w ogóle nie myślą, że jest jakaś inna opcja, traktują (pewnie przez wpojone im wzorce) to jako oczywistą oczywistość: dorastasz = marzysz o big white wedding = mąż = dzieci= poświęcenie się im. Zwłaszcza, jeśli wszyscy wokół tak robią. Mam nadzieję, że nie brzmię jak atakująca feministka, bo feministką nie jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() Może i gotować w końcu polubię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() anka trzymam kciuki za Ciebie i TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
hej,
nie umiem oszczedzać ! wczoraj pojechaliśmy do Biedronki i cieszyłam się, ze wydaliśmy mniej pieniedzy niż zazwyczaj, ale... po powrocie do domu okazało sie, iż zapomniałam kilku produktów, wiec poleciałam do najbliższego sklepu- gdzie zostawiłam 50zł. i w sumie z oszczedności nici. Kupiłam swój pierwszy groupon- zobaczymy jak na tym wyjdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
BAN stały
|
tylko, ze ta panie z watkow slubnych planuja slub 2 lata przed lub wiecej. czesto nie maja go z kim planowac albo znaja goscia 2 miechy i juz mowia o nim narzeczony, chca pierscionka, sukni, a jak gosc sie miga, co jest jasne, wtedy groza. itd. zgroza. dla nich zostanie stara panna, to wstyd gorszy niz krasc czy sie puszczac za kase po katach. wiekszosc tych Pan marzy o slubie odkad skonczyly 6 lat, o dlugiej, bialej sukni z welonem, bryczka, prawie ksieciu na bialym koniu, a tu zamiast ksiecia czesto jest...ogr
![]() ja widze teraz u tych pan ze szkolenia, ze dla nich wyjscie za maz i posiadanie dzieci jest jedynym i najwazniejszym celem w zyciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki ![]() W każdym razie, herbatka meliska na (ewentualne) uspokojenie spakowana. ![]() To nie jest żart ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Konto usunięte
|
ja nie mam zastrzeżeń do gruponów/citeamów etc etc już kilka razy korzystałam i sie nie zawiodłam, ale "gruponuje się" tylko z restauracji
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
BAN stały
|
ja nie korzystalam i nie zamierzam, interesuja mnie jedynie urodowe rzeczy, jakies manicure, pedicure itp. i jakos zawsze znajde te uslugi taniej i to normalnie bez zadnej znizki z grupona, takze sie nie oplaca, trzeba uwazac, bo mozna znalesc normalnie za nizsza kase.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
jakie tematy tu ciekawe macie
![]() W moim przypadku ślub i dzieci to tak bardzo odległa kwestia, że naprawdę właściwie w ogóle o tym nie myślę. Chociaż w sumie mieszkam z TŻ ![]() Uważam, że życie daje tak wiele możliwości, że mi braknie czasu, żeby je wszystkie wykorzystać. Pewnie będę chciała mieć dzieci, ale to tak jeszcze z 10-15 lat ![]() Właśnie wybrałam wycieczkę i najprawdopodobniej jadę z koleżanką we wrześniu/październiku do Tunezji ![]() ![]() ![]() anka, też trzymam kciuki ![]()
![]() |
#291 |
BAN stały
|
ViLLeMkA nie boisz sie tam jechac? ja mialam rok temu, ale na ostatnia chwile sie okazalo, ze TŻt nie ma paszportu waznego, w tym roku mielismy tam jechac, ale zrezygnowalismy od razu juz na poczatku roku w sumie odkad tam sa te zadymy i wybralismy Hiszpanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak a propos tego tematu parcia na ślub i dziecko. W moim otoczeniu coraz więcej koleżanek wychodzi za mąż, w ogóle w tym roku zauważyłam jakąś epidemię ślubów, w ciągu trzech ostatnich miesięcy 4 znajome wyszły za mąż, piąta bierze ślub w sierpniu... Oczywiście mam też koleżanki, które są singielkami albo mają faceta, ale jeszcze o ślubie nie myślą. Ale jak z nimi rozmawiam, to wszystkie zgodnie twierdzą, że do 30 już chciałyby mieć męża, i dziecko najchętniej też. Tak jakby ta 30 była jakąś magiczną granicą, po przekroczeniu której już nie wypada być "starą panną" ![]() ![]() I jak mówię, że sama dziecko chciałabym mieć najwcześniej po 30 (i to też nie zaraz po) - o ile w ogóle, bo jakoś nie czuję tzw. instynktu macierzyńskiego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale marzy mi się Lazurowe Wybrzeże albo Toskania ![]() a facet nie boi się Ciebie puścić samej? :P zwłaszcza jeśli jesteś blondynką ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-07-10 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
ja tez jestem blondi i np. w Turcji nie mam zycia ani sw. spokoju, w dodatku w typie Dody a, ze TŻt jest wyrywny, wiec lepiej nie kusic losu.
Selene _ na mnie wszedzie patrza jak na aliena jak mowie, ze nie lubie dzieci i, ze raczej nie chce ich miec. na dzieci mam alergie, a moje migreny powoduja, ze musze miec cisze i spokoj, my z TŻtem mamy podejscie, ze jakby bylo 1dno dziecko, to ok, jesli nie, to nikt plakac nie bedzie, w rodzinie na szczescie nikt nas nie zmusza, wole slowo singiel niz stara panna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() w typie Dody jesteś, ale ze wszystkimi jej atrybutami? (w sensie że też taki duży yyy... biust? ![]() to pewnie masz niezłe branie, tak swoją drogą ![]() A w ogóle taki paradoks, że poszłaś na pedagogikę, a dzieci nie lubisz. Ja bym mogła uczyć, ale nie całe życie, tylko tak powiedzmy 2, 3 lata max, i to najchętniej w liceum, bo tam już jakaś sensowniejsza młodzież i można z nią poważnie porozmawiać, a nie takie fiu bździu w gimnazjum ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-07-10 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
BAN stały
|
tak dokladnie, lacznie z biustem, jak to spiewa Kabaret pod Wyrwigroszem, tez dwie polkule rozmiar D. wiesz, mnie to krępuje. lubie swoj biust, wolalabym miec jeszcze wiekszy, ob ja lubie wszystko co duze, ale nie jest fajnie jak cie menel zaczepia czy jakie glupki na ulicy i robia uwagi bezczelne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj byłam na imprezie i po prostu żenujące są dla mnie takie typowe "dziunie" w spódniczkach ledwo zakrywających tyłek, z cyckami wywalonymi na wierzchu i jeszcze różowe, królicze uszy na włosach, masakra ![]() a potem skarżą się takie, że faceci patrzą tylko na ich biust i nie zwracają uwagi na to co mają w środku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() Ja podobnie jak Anka na interwiu do poprzedniej pracy miałam masakrycznie trudny tekst z Excela, połowy nie zrobiłam z braku czasu, ale pracę i tak dostałam. A tych wszystkich bajerów nauczyłam się w tamtej pracy właśnie.
![]() |
![]() |
#298 |
BAN stały
|
nie chodze, spodnic mam na stanie zero, sukienek tez, jedynie krotkie spodenki, ale nie takie, tak jak piszesz, ze widac cale kino, tez sie dziwie, bo widze coraz wiecej pan w spodniczkach-paskach, nie wiem po co one w ogole je nosza? niech od razu w stringach paraduja, bo to zadna roznica, a pozniej sie dziwia, ze gwalty, jak sie taki chlop naoglada. nie chodze tez z biustem na wierzchu, koszulek z dekoltem mam bardzo malo, nosze jedynie w lecie na upaly np. nad morzem. nie nosze sie wyzywajaco, bo TŻt jest wyrywny i zaczepiaja. przed jego poznaniem sie troche tak bardziej ubieralam, ale tez nie wulgarnie jak widze teraz na ulicy, to zgroza jakas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Co do obowiązków, to różnie się nimi dzielimy. A gotować akurat uwielbiam, to jedna z moich pasji.
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tymi gwałtami to racja, już nie chcialam o tym wspominać, bo wiadomo, że normalny facet nigdy nie powinien czegoś takiego zrobić, ale jak dziewczyna tak ubrana (o ile to można nazwać jeszcze ubiorem) idzie na imprezę albo po prostu na miasto, to jednak sama prowokuje swoim wyglądem, a nigdy nie wiadomo, kogo spotka na swojej drodze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.