WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-07-09, 10:48   #3631
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 639
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez T'ai Poka¿ wiadomo¶æ
ja ci mogê poleciæ ale za jaki¶ miesi±c
zaczê³am dopiero 2 dni temu ³ykaæ BioGarden
Ok, bede czekac

Agaciok xD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 11:51   #3632
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Ja równie¿ podciê³am w³osy o 8 cm, jakie¶ 3 miesi±ce temu.
Przez pierwsze dni mo¿e faktycznie mniej ich wypada³o.
Ale potem wszystko wróci³o do "normy".
I tym samym, równie¿ naby³am przekonania, ¿e jak w³os wypada to wypada i podciêcie nic tu nie zmienia.
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:07   #3633
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 966

Cytat:
No ja tak mam, ze zwlaszcza jak umyje glowe i sie podrapie, to pod paznokciami zostaje mi hmmm, nawet nie wiem jak to okreslic, taki ³upie¿ t³usty to jest i w dodatku mokry. I tego mam dosc sporo.
Zreszta nawet , kiedy glowy nie myje, a sie podrapie, to rowniez mam, takie jakies to ¿ó³tawe jest. Tak jakby naskórek.

To chyba wynika z du¿ej ilo¶ci tego ³oju na g³owie.

Nawet myslalam, ¿e moze te w³osy wypadaj± mi dlatego, ¿e tyle tego ³oju.
Napewno ten ³ój jest przyczyn± przet³uszczania siê w³osów.
Ale sama nie wiem, czy taka tego przyczyna.
No ja w³a¶nie przez to takie dziadostwo straci³am wiêkszo¶æ w³osów. Pewnie wypadaj± Ci z tego w³a¶nie powodu. To jest chyba ³upie¿ t³usty - jak siê podrapiesz takie ¿ó³te co¶ zostaje pod paznokciami, tak? MUSISZ siê tego pozbyæ. Polecam:

Nafta kosmetyczna
olejek rycynowy - kilka kropli
olejki eteryczne - po 1-2 kroplach herbacinego, lawendowego, tymiankowego, rozmarynowego

Wszystko to wymieszaæ i na skórê g³owy, trzymaæ ok. 1h, sp³ukaæ, umyæ szamponem. Kup te¿ Lotion Seboradinu ten ró¿owy z czarn± rzep± i po umyciu pryskaj skórê g³owy - tylko skórê g³owy i wmasuj dok³adnie we wszystkie miejsca, równie¿ te przy uszach, zostaw do wyschniêcia.

Je¿eli macie takie ¿ó³te co¶ na skórze g³owy, to tego swêdzi, to na bank to jest przyczyn± wypadania. Kupcie sobie te¿ szampon np. z czarn± rzep±, mo¿e byc te¿ balsam. Tutaj macie KWC:

balsam:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1

szampon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ja.html&next=1

Lotion:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1

Wszystkie produkty zawieraj± wyci±g z czarnej rzepy, która zwalcza drobnoustroje na skórze g³owy i stymuluje w³osy do odrostu. Do tego nafta z olejkami, powinno pomóc. Mo¿ecie te¿ p³ukaæ sza³wi± z pokrzyw± - te¿ wzmacnia w³osy i zapobiega przet³uszczaniu siê w³osów.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 15:59   #3634
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
No ja w³a¶nie przez to takie dziadostwo straci³am wiêkszo¶æ w³osów. Pewnie wypadaj± Ci z tego w³a¶nie powodu. To jest chyba ³upie¿ t³usty - jak siê podrapiesz takie ¿ó³te co¶ zostaje pod paznokciami, tak? MUSISZ siê tego pozbyæ. Polecam:

Nafta kosmetyczna
olejki eteryczne - po 1-2 kroplach herbacinego, lawendowego, tymiankowego, rozmarynowego

Wszystko to wymieszaæ i na skórê g³owy, trzymaæ ok. 1h, sp³ukaæ, umyæ szamponem. Kup te¿ Lotion Seboradinu ten ró¿owy z czarn± rzep± i po umyciu pryskaj skórê g³owy - tylko skórê g³owy i wmasuj dok³adnie we wszystkie miejsca, równie¿ te przy uszach, zostaw do wyschniêcia.

Je¿eli macie takie ¿ó³te co¶ na skórze g³owy, to tego swêdzi, to na bank to jest przyczyn± wypadania. Kupcie sobie te¿ szampon np. z czarn± rzep±, mo¿e byc te¿ balsam. Tutaj macie KWC:

balsam:

szampon:

Lotion:

Wszystkie produkty zawieraj± wyci±g z czarnej rzepy, która zwalcza drobnoustroje na skórze g³owy i stymuluje w³osy do odrostu. Do tego nafta z olejkami, powinno pomóc. Mo¿ecie te¿ p³ukaæ sza³wi± z pokrzyw± - te¿ wzmacnia w³osy i zapobiega przet³uszczaniu siê w³osów.

Maria221 i jak siê sprawi³ ten szampon u Ciebie? Pozby³a¶ siê tego ³upie¿u? Ja olejek z drzewa herbacianego dolewam sobie do szamponu dla dzieci i tym myjê g³owê ale w³a¶nie zastanawia³am siê nad jakim¶ konkretnym szamponem przeciwko przet³uszczaniu. Vichy dercos (zielony) przeciwko ³upie¿owi t³ustemu podobno jest dobry, osoby z £ZS go nawet stosuj±. Ale jak polecasz ten seboradin to mo¿e wybróbujê najpierw jego.
Mi kobitka w zielarskim poleci³a te¿ picie wierzbownicy na ten ³ojotok.
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 21:10   #3635
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 970

Cytat:

Nafta kosmetyczna

balsam:

szampon:

Lotion:

hej, ja te¿ mam ten w³a¶nie problem tzn z tym ³upie¿em t³ustym ,, kurcze stosowa³am te wszystkie ¶rodki o których piszesz ale one pomog³y mi tylko na chwilê.. w sumie nie mia³am tego okropnego ³upie¿u gdy stosowa³am szampon Farmed z Farmony.....ale skoñczy³ mi siê i to okropieñstwo znowu powróci³o...by³am w aptece i pyta³am o jaki¶ specyfik na ten ³upie¿ ale doradzi³a mi bodaj¿e szampon Vichy on by³ wówczas nie na moja kieszeñ i go nie kupi³am, ale mam zamiar odwiedziæ inn± aptekê .. mo¿e mi co¶ poradz±
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-09, 22:03   #3636
Malgorzatka21
Rozeznanie

To ja chyba bêdê musia³a porobiæ jaka¶ kuracjê w³osom w³a¶nie na ten ³upie¿ t³usty.
Tylko ja stosowa³am ju¿ ten szampon Seboratin i w³osy wypada³y mi po nim jeszcze bardziej, no i przesta³am go u¿ywaæ.
Raz mi chyba jaka¶ doktorka powiedzia³a, ¿e najlepsze s± szampony tanie i zio³owe.

Maria221, a po jakim czasie uda³o Ci siê opanowac ten ³upie¿ ?

Ja ju¿ jestem tym wszystkim tak znudzona...
Stary 2011-07-09, 22:18   #3637
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
To ja chyba bêdê musia³a porobiæ jaka¶ kuracjê w³osom w³a¶nie na ten ³upie¿ t³usty.
Tylko ja stosowa³am ju¿ ten szampon Seboratin i w³osy wypada³y mi po nim jeszcze bardziej, no i przesta³am go u¿ywaæ.
Raz mi chyba jaka¶ doktorka powiedzia³a, ¿e najlepsze s± szampony tanie i zio³owe.

Ja ju¿ jestem tym wszystkim tak znudzona...
mi te¿ przy tym ³upie¿u wypadaj± w³osy.. pomaga mi szampon Pharmaceris ten czerwony..ale ³upie¿ po nim nie znika.. ale spróbowaæ warto
pomó¿ mi.
Stary 2011-07-10, 13:26   #3638
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi kobitka w zielarskim poleci³a te¿ picie wierzbownicy na ten ³ojotok.
Wierzbownica podobno dobra, mo¿na spróbowaæ.

Cytat:
Maria221 i jak siê sprawi³ ten szampon u Ciebie? Pozby³a¶ siê tego ³upie¿u?
Ja akurat u¿ywa³am Selsun blue, ale ten szampon ma dobry sk³ad i wydaje mi siê, ze mo¿e byæ dobry. W sumie i tak najbardziej te olejki i nafta mi pomog³y, potem, jak zaczê³am u¿ywaæ Seboradin, to po prostu jak rêk± odj±³.

Cytat:
w sumie nie mia³am tego okropnego ³upie¿u gdy stosowa³am szampon Farmed z Farmony.....ale skoñczy³ mi siê i to okropieñstwo znowu powróci³o
To kup go znowu, skoro pomaga³, w³osy mniej lecia³y, jak go u¿ywa³a¶?

Cytat:
Mnie najbardziej pomog³a nafta + olejki, nie pamiêtam, ale ze 3 tyg. chyba
Stary 2011-07-10, 19:45   #3639
cloche
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 377

hmmm... zastanawiam sie nad tymi "zoltymi kuleczkami", o ktorych piszecie... jesli to faktycznie kuleczki, to chyba nie bedzie to lupiez - kulki to jakby zastygniety loj/sebum. gruczoly lojowe produkuja tez loj przy cebulkach wlosa. ten loj otacza cebulke, zastyga tam, nie pozwala dotrzec tam substancjom odzywczym i cebulka slabnie... az wlos wypadnie.
przynajmniej u mnie tak to wyglada. czyli zapobieganie wypadaniu wlosow = zmniejszenie przetluszczania. niestety latwo sie mowi... jak przyloze bibulke matujaca na przedzialek, to bibulka jakby ociekala tluszczem musze znow zaczac pic pokrzywe regularnie... tylko ze nie jestem pewna, czy mi wolno, bo mam bardzo duzo hemoglobiny i mam sie raczej nawadniac niz odwadniac, a pokrzywa odwadnia... za gesta krew bede miala
cloche jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-10, 20:38   #3640
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:

To kup go znowu, skoro pomaga³, w³osy mniej lecia³y, jak go u¿ywa³a¶?
w³a¶nie z tym wypadaniem to by³ problem ..na pocz±tku kuracji Farmedem w³osy mniej mi wypada³y ale po jakim¶ czasie znowu zaczê³y, tak¿e zmieni³am szampon...
pomó¿ mi.
Stary 2011-07-10, 20:44   #3641
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 520

Dziewczyny, naftê kosmetyczn± mo¿na trzymaæ na w³osach 20 minut, w porywach do 30 minut, bo dra¿ni skórê g³owy!
Stary 2011-07-10, 21:11   #3642
Malgorzatka21
Rozeznanie

Ja sie swoich wlosow boje ruszac, jak tylko dotnke to od razu wypadaja.
Dlatego nauczylam sie jak najmniej je dotykac, nie czesze nawet po umyciu i w tej chwili wypada ich mniej.
U mnie to ¿ó³tawe co¶ jest nie tylko po umyciu g³owy-chocia¿ wtedy najwiêcej jest tego.
Zaraz po umyciu przybiera to bardziej bia³awy kolor.
Im w³osy s± bardziej t³uste, tym to co¶ jest bardziej ¿ó³ciejsze.

W tej chwili wypada mi ich mniej przy myciu, ale dalej okolo 100.
Nie wiem czy poki co zmieniac szampon na inny i wcierac cos w glowe, nie chce od nowa rozpoczac tego okrponego wypadania.
Chociaz i teraz wypadaja.... a juz sama nie wiem...
Stary 2011-07-10, 21:30   #3643
T'ai
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 494

Cytat:
Napisane przez Kamilka54 Poka¿ wiadomo¶æ
Pyta³am o podcinanie dermatologa, powiedzia³, ¿e nie ma to ¿adnego wp³ywu na stan w³osów, jedynie podcinanie koñcówek. Jednak powiem szczerze, ¿e gdy zaczê³y mi wypadaæ d³ugo¶ci prawie do pasa to by³am za³amana tym widokiem, teraz mam do ³opatek i trochê mniej to boli (mam na my¶li to co dziewczyny pisa³y wcze¶niej- im krótsze, tym mniej zauwa¿alne wypadanie).

A s³uchajcie, chcê sobie zrobiæ p³ukankê z pokrzywy (do tej pory stosowa³am j± tylko wewnêtrznie), nale¿y zaparzyæ z dwóch torebek i pewnie po umyciu polaæ w³osy? Czy sp³ukiwaæ?
my¶lê ¿eby ju¿ tego nie sp³ukiwaæ

ja wcze¶niej mia³am taki nalot/³upie¿ o którym piszecie i nie wypada³y mi w³osy
teraz mam nadal a lec± dopiero po odstawieniu anty

ale gdzie mo¿na kupiæ ten lotion z rzodkwi?
T'ai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 08:56   #3644
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, naftê kosmetyczn± mo¿na trzymaæ na w³osach 20 minut, w porywach do 30 minut, bo dra¿ni skórê g³owy!
Ja j± trzyma³am na g³owie nieraz 3 godziny i nic mi nie by³o w³osy odrasta³y, nic mnie nie szczypa³o/bola³o, ale ja nie mam wra¿liwej skry g³owy, mozliwe ze dla wrazaliwca 20 minut to wystarczaj±co.

Hej dziewczyny, skoro boicie siê dotykaæ swoich w³osów, to mo¿e mo¿ecie dodaæ jaki¶ olejek np. 3-4 krople herbacianego do szamponu? Tylko trzeba dobrze wmasowaæ i potrzymaæ chwilkê. Mo¿e do tego lotion Seboradinu i da radê, co?
Stary 2011-07-11, 09:04   #3645
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mo¿e do tego lotion Seboradinu i da radê, co?
gdzie to kupiæ?

ale wyczyta³am ¿e on wysusza trochê w³osy i mo¿e pojawiæ siê ³upie¿
Stary 2011-07-11, 10:16   #3646
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sie swoich wlosow boje ruszac, jak tylko dotnke to od razu wypadaja.
Dlatego nauczylam sie jak najmniej je dotykac, nie czesze nawet po umyciu i w tej chwili wypada ich mniej.
U mnie to ¿ó³tawe co¶ jest nie tylko po umyciu g³owy-chocia¿ wtedy najwiêcej jest tego.
Zaraz po umyciu przybiera to bardziej bia³awy kolor.
Im w³osy s± bardziej t³uste, tym to co¶ jest bardziej ¿ó³ciejsze.

W tej chwili wypada mi ich mniej przy myciu, ale dalej okolo 100.
Nie wiem czy poki co zmieniac szampon na inny i wcierac cos w glowe, nie chce od nowa rozpoczac tego okrponego wypadania.
Chociaz i teraz wypadaja.... a juz sama nie wiem...

Takie ¿ó³te i bia³e 'co¶' co zostaje pod paznokciami jak siê drapiê po g³owie miewam jak jest gor±co i poci mi siê skóra g³owy - nie zauwa¿y³am ¿eby przy tym wypada³o wiêcej w³osów... Chyba efekt po³±czenia sebum skóry g³owy z potem

Cytat:
gdzie to kupiæ?

W aptece kupisz, w niektórych zielarskich s±

Wysusza, bo na drugim miejscu w sk³adzie ma denata % Dlatego nim psikaj tylko po skórze g³owy, nie po d³ugo¶ci w³osów (jak zreszt± wszystkimi specyfikami które maj± alkohol w sk³adzie - bo wysusza).

Chocia¿ ja przyznam ¿e moja historia z seboradinem jest niejasna Zaczê³am u¿ywaæ przed wakacjami rok temu, bo chcia³am ¿eby szybciej ros³y (wtedy mi nie wypada³y) i tak u¿ywa³am 3 miesi±ce, i po odstawieniu zaczê³y mi wypadaæ - i tutaj nie wiem czy zbieg okoliczno¶ci, czy seboradin tak uzale¿ni³ moje w³osy ¿e po odstawieniu problem.

Ja naprawdê polecam ampu³ki z placent± o których pisa³am kilka stron wstecz

Maria - to nawet nie kwestia wra¿liwo¶ci, a tego ¿e nafta przet³uszcza skórê g³owy, powoduje ³upie¿ i powstawanie krostek. Lepiej j± na³o¿yæ od po³owy w³osów dla pielêgnacji, ale przy skalpie bardzo ostro¿nie
Stary 2011-07-11, 10:18   #3647
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ

Ja naprawdê polecam ampu³ki z placent± o których pisa³am kilka stron wstecz
na innym w±tku te¿ mi je polecono
jak nie pomog± tabletki to sobie kupiê
Stary 2011-07-11, 13:50   #3648
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 150

Dziêki dziewczyny za opinie odno¶nie podcinania
Si³± rzeczy by³am wczoraj podci±æ w³osy. Fryzjerka chcia³a mnie pozbawiæ a¿ 10 cm Ale ¶ciê³am tylko koñce. Nie wiem sk±d by³y takie zniszczone, przecie¿ nie a¿ tak dawno by³am je odcinaæ
Widzê, ¿e piszecie o placencie. Tez o niej s³ysza³am, ¿e dzia³a. Wspomniana fryzjerka wczoraj pokaza³a mi opakowanie. Za 1 ampu³kê 10 z³, za 12 ampu³ek 100 z³. Ponoæ na allegro mo¿na kupiæ taniej, ale generalnie ona twierdzi, ¿e dzia³a. Podobno ludzie sobie chwal±, tak¿e jak kogo¶ staæ na tak± kuracjê - bo zak³adam, ¿e na jednym opakowaniu siê nie skoñczy, to mo¿na spróbowaæ

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:22   #3649
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
gdzie to kupiæ?

Chyba tylko w aptece, psikasz tym tylko skórê g³owy, bo na w³osy, to rzeczywi¶cie mo¿e mocno przesuszyæ, jak ju¿ popsikasz, to wmasowujesz i zostawiasz do wyschniêcia albo uk³adasz, jak zwykle.

Cytat:
czy seboradin tak uzale¿ni³ moje w³osy ¿e po odstawieniu problem
Do¶æ dziwne, ale w sumie, jak skóra g³owy mo¿e siê uzale¿niæ od Seboradinu, mo¿e zbiegiem okoliczno¶ci os³ab³y i akurat trafi³o na moment odstawienia Seboradinu. No chyba, ¿e istnieje cos takiego, jak syndrom odstawienia , czyli po zaprzestaniu kuracji w³osy lec±.

Mnie akurat w³osy nie lec±, ale jest problem z odrastaniem, Wybieram siê na trichoskopiê, zobaczymy, czego siê dowiem.
Stary 2011-07-11, 14:39   #3650
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Bardzo czêsto nieleczony ³upie¿ suchy przemienia siê w t³ust± odmianê - ³upie¿ t³usty ³atwo pomyliæ z ³ojotokowym zapaleniem skóry lub ³uszczyc±.

Na pewno bardzo wa¿nym argumentem „za leczeniem" ³upie¿u t³ustego jest fakt, i¿ staje siê on przyczyn± wypadania w³osów, czy wrêcz ³ysienia. Stare porady, by mimo przet³uszczonych w³osów nie myæ g³owy, nale¿y od³o¿yæ do lamusa - nie usuwanie t³ustej ³uski powoduje, ¿e zostaj± zatkane uj¶cia mieszków w³osowych, co z kolei doprowadza do powstania stanu zapalnego, obluzowania w³osów w mieszku i w efekcie ³ysienia.

Oczywiste jest równie¿ to, ¿e w³a¶ciwa pielêgnacja w³osów, a co za tym idzie skóry g³owy nie dopuszcza do powstania ³upie¿u t³ustego. Nale¿y, zatem:
  • zawsze dok³adnie sp³ukiwaæ szampon z w³osów
  • nie nale¿y u¿ywaæ szamponów dla dzieci, poniewa¿ one nie zmywaj± sebum z w³osów i skóry
  • nie nale¿y suszyæ g³owy suszark±, a jak musimy koniecznie, to letnim strumieniem powietrza
  • nale¿y myæ g³owê, je¶li tylko widzimy, ¿e w³osy zaczynaj± siê przet³uszczaæ
  • unikaæ, o ile to mo¿liwe, przebywania w klimatyzowanych pomieszczeniach

Kupi³am wczoraj ten zielony Vichy (³upie¿ t³usty) - 53z³, dzisiaj umy³am pierwszy raz, zobaczymy czy poradzi sobie z tym ¶wiñstwem jakby zdzia³a³ cuda to was poinformujê
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:19   #3651
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki dziewczyny za opinie odno¶nie podcinania
Si³± rzeczy by³am wczoraj podci±æ w³osy. Fryzjerka chcia³a mnie pozbawiæ a¿ 10 cm Ale ¶ciê³am tylko koñce. Nie wiem sk±d by³y takie zniszczone, przecie¿ nie a¿ tak dawno by³am je odcinaæ
Widzê, ¿e piszecie o placencie. Tez o niej s³ysza³am, ¿e dzia³a. Wspomniana fryzjerka wczoraj pokaza³a mi opakowanie. Za 1 ampu³kê 10 z³, za 12 ampu³ek 100 z³. Ponoæ na allegro mo¿na kupiæ taniej, ale generalnie ona twierdzi, ¿e dzia³a. Podobno ludzie sobie chwal±, tak¿e jak kogo¶ staæ na tak± kuracjê - bo zak³adam, ¿e na jednym opakowaniu siê nie skoñczy, to mo¿na spróbowaæ

Hmm, ja na allegro kupowa³am jedno opakowanie (12 ampu³ek) placenta mil mil za 31 z³ + wysy³ka (najlepiej kupiæ 2 opakowania od razu, bo cena wysy³ki taka sama). To ta polecana na wiza¿u, chocia¿ dro¿sze te¿ s± z innych firm na allegro i mo¿e fryzjerka o tych z innej firmy mówi³a? Mi pomog³o 1,5 opakowania

Maria - no w³a¶nie sama nie wiem Pierwszym moim zakupem po miesi±cu wypadania by³ znowu seboradin, ale ju¿ sobie nie poradzi³ z lec±cymi w³osami i dopiero placenta + inne zabiegi kosmetyczne i farmaceutyki

Z odrastaniem czyli powoli Ci rosn± czy te¿ nie odrastaj± na prze¶witach (ja tak mia³am)?
Stary 2011-07-11, 15:30   #3652
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 150

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm, ja na allegro kupowa³am jedno opakowanie (12 ampu³ek) placenta mil mil za 31 z³ + wysy³ka (najlepiej kupiæ 2 opakowania od razu, bo cena wysy³ki taka sama). To ta polecana na wiza¿u, chocia¿ dro¿sze te¿ s± z innych firm na allegro i mo¿e fryzjerka o tych z innej firmy mówi³a? Mi pomog³o 1,5 opakowania
Zapisa³a mi na karteczce i teraz patrze mam tak: Placenta SEB, firma BES.
Nie wiem czy to co¶ innego, jeszcze nie szuka³am na allegro. Ale je¶li jest tanie i rzeczywi¶cie dzia³a to mo¿na uzupe³niæ tym normaln± kuracjê farmaceutykami. Ostatnio dermatolog przepisa³a mi do wcierania Novoxidyl, pewnie nie mo¿na go u¿ywaæ razem z t± placent± ? Albo jedno albo drugie.

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:40   #3653
WTF_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Hej,
ja niestety te¿ mam problem z wypadaj±cymi w³osami. Od dobrych kilku miesiêcy codziennie wypada mi ich mnóstwo. Do tego od dwóch tygodni mam okropny ³upie¿ i non stop swêdzi mnie g³owa (tak¿e od razu po umyciu w³osów).
Od d³u¿szego czasu pijê regularnie pokrzywê, za¿ywam Silicê i u¿ywam Wax mniej wiêcej dwa razy w tygodniu. Niestety nie widzê ¿adnych rezultatów. Do tego bardzo trudno u³o¿yæ mi w³osy, pusz± siê nawet gdy nie jest wilgotno (mam falowane w³osy) - chocia¿ u¿ywam Maroccanoil.
W tym momencie czekam na wyniki badañ hormonalnych.
Ju¿ naprawdê nie wiem co tak os³abi³o moje w³osy (w ogóle nie u¿ywam prostownicy ani suszarki), od¿ywiam siê raczej zdrowo. Eh... ciê¿kie ¿ycie...
WTF_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 18:05   #3654
virtual_luv
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 418

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo czêsto nieleczony ³upie¿ suchy przemienia siê w t³ust± odmianê - ³upie¿ t³usty ³atwo pomyliæ z ³ojotokowym zapaleniem skóry lub ³uszczyc±.

Na pewno bardzo wa¿nym argumentem „za leczeniem" ³upie¿u t³ustego jest fakt, i¿ staje siê on przyczyn± wypadania w³osów, czy wrêcz ³ysienia. Stare porady, by mimo przet³uszczonych w³osów nie myæ g³owy, nale¿y od³o¿yæ do lamusa - nie usuwanie t³ustej ³uski powoduje, ¿e zostaj± zatkane uj¶cia mieszków w³osowych, co z kolei doprowadza do powstania stanu zapalnego, obluzowania w³osów w mieszku i w efekcie ³ysienia.

Oczywiste jest równie¿ to, ¿e w³a¶ciwa pielêgnacja w³osów, a co za tym idzie skóry g³owy nie dopuszcza do powstania ³upie¿u t³ustego. Nale¿y, zatem:
  • nie nale¿y u¿ywaæ szamponów dla dzieci, poniewa¿ one nie zmywaj± sebum z w³osów i skóry
  • nie nale¿y suszyæ g³owy suszark±, a jak musimy koniecznie, to letnim strumieniem powietrza

Kupi³am wczoraj ten zielony Vichy (³upie¿ t³usty) - 53z³, dzisiaj umy³am pierwszy raz, zobaczymy czy poradzi sobie z tym ¶wiñstwem jakby zdzia³a³ cuda to was poinformujê

No to ju¿ wiem czemu mi w³osy tak lec±
Zrobi³o siê ciep³o,moje i tak przet³uszczaj±ce siê w³osy zaliczy³y t³ustawo-potowy odlot i gotowe.Z miesi±c temu zaczê³am wyciagaæ z w³osów takie twarde ¿ó³te kuleczki,skora g³owy strasznie mnie swêdzia³;a a jak siê podrapa³am to pod paznokciem zostawa³a mi bia³a t³usta ma¼ bleeeA na pojedynczych w³oskach które mi wylecia³y przy cebulce by³a taka jakby bia³a kulka,duuu¿o wieksza ni¿ sama cebulka.
Znalaz³am takie info"
Sprawa jest trudniejsza w przypadku ³upie¿u t³ustego. Przede wszystkim trzeba wykonaæ badania, aby sprawdziæ, czy przyczyn± schorzenia nie jest grzybica skóry g³owy. Wtedy konieczne jest leczenie przeciwgrzybicze, które jest bardzo trudne, poniewa¿ grzybica nasila ³ojotok i odwrotnie – ³ojotok sprzyja grzybicy. Leczenie grzybicy antybiotykami czêsto okazuje siê nieskuteczne, poniewa¿ po krótkim czasie "przypl±tuje siê" ona z powrotem. Dlatego lekarze podejrzewaj±, ¿e z grzybic± g³owy jest podobnie jak z grzybic± pochwy - obecno¶æ grzybów jest naturalna, lecz przybiera na sile i daje nieprzyjemne objawy, je¶li odczyn PH skóry jest nieprawid³owy, ma miejsce obni¿enie odporno¶ci itp. Inna mo¿liwa przyczyna ³upie¿u t³ustego to zachwiana równowaga hormonalna (np. wysoki poziom androgenów). Tutaj ³upie¿ i ³ojotok to tylko objawy powa¿niejszych schorzeñ, wymagaj±cych leczenia endokrynologicznego."

Tak ju¿ widzê jak moim ³upie¿em zajmujê siê endokrynolog
virtual_luv jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:31   #3655
cloche
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 377

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobi³o siê ciep³o,moje i tak przet³uszczaj±ce siê w³osy zaliczy³y t³ustawo-potowy odlot i gotowe.Z miesi±c temu zaczê³am wyciagaæ z w³osów takie twarde ¿ó³te kuleczki,skora g³owy strasznie mnie swêdzia³;a a jak siê podrapa³am to pod paznokciem zostawa³a mi bia³a t³usta ma¼ bleeeA na pojedynczych w³oskach które mi wylecia³y przy cebulce by³a taka jakby bia³a kulka,duuu¿o wieksza ni¿ sama cebulka.
Znalaz³am takie info"
Sprawa jest trudniejsza w przypadku ³upie¿u t³ustego. Przede wszystkim trzeba wykonaæ badania, aby sprawdziæ, czy przyczyn± schorzenia nie jest grzybica skóry g³owy. Wtedy konieczne jest leczenie przeciwgrzybicze, które jest bardzo trudne, poniewa¿ grzybica nasila ³ojotok i odwrotnie – ³ojotok sprzyja grzybicy. Leczenie grzybicy antybiotykami czêsto okazuje siê nieskuteczne, poniewa¿ po krótkim czasie "przypl±tuje siê" ona z powrotem. Dlatego lekarze podejrzewaj±, ¿e z grzybic± g³owy jest podobnie jak z grzybic± pochwy - obecno¶æ grzybów jest naturalna, lecz przybiera na sile i daje nieprzyjemne objawy, je¶li odczyn PH skóry jest nieprawid³owy, ma miejsce obni¿enie odporno¶ci itp. Inna mo¿liwa przyczyna ³upie¿u t³ustego to zachwiana równowaga hormonalna (np. wysoki poziom androgenów). Tutaj ³upie¿ i ³ojotok to tylko objawy powa¿niejszych schorzeñ, wymagaj±cych leczenia endokrynologicznego."

hmm... ale wychodziloby, ze trzeba szampony troche zakwasic, albo uzywac do mycia wlosow czegos do higieny intymnej z obnizonym pH (jeszcze nizej niz te cale 5.5 nawet)... moze to byc dobry typ. mi plukanka z octu na przyklad fajnie podzialala na skore glowy. nie mowie o jakims super wow efekcie, ale: zero swedzenia, przyjemne uczucie na skalpie. widocznie taka skora lubi sie z kwasnym
cloche jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:33   #3656
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Poka¿ wiadomo¶æ
hmm... ale wychodziloby, ze trzeba szampony troche zakwasic, albo uzywac do mycia wlosow czegos do higieny intymnej z obnizonym pH (jeszcze nizej niz te cale 5.5 nawet)... moze to byc dobry typ. mi plukanka z octu na przyklad fajnie podzialala na skore glowy. nie mowie o jakims super wow efekcie, ale: zero swedzenia, przyjemne uczucie na skalpie. widocznie taka skora lubi sie z kwasnym
a jakie stosowa³a¶ proporcje?
i jak w ogóle to robi³a¶ - po umyciu i ju¿ potem wod± nie p³uka³a¶ po tym occie?
Stary 2011-07-11, 22:44   #3657
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie stosowa³a¶ proporcje?
i jak w ogóle to robi³a¶ - po umyciu i ju¿ potem wod± nie p³uka³a¶ po tym occie?
Ja robi³am p³ukankê z octu jab³kowego (z tego co wiem to normalnego lepiej nie u¿ywaæ ). 1 l przegotowanej i ostudzonej wody albo 1l wody destylowanej i 2 ³y¿ki tego octu Po umyciu w³osów i zmyciu od¿ywki wylewa³am z dzbanka miksturê na w³osy i ju¿ nie zmywa³am - zapach siê trochê trzyma³, no ale...
Stary 2011-07-12, 10:22   #3658
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 932
GG do neitka

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Poka¿ wiadomo¶æ
Znalaz³am takie info"

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ

Ja mia³am kawa³ czasu ³upie¿ t³usty, prawdopodobnie jestem mistrzyni± szamponów I to, co mi pomog³o to olejek rycynowy kilka razy w tygodniu na noc. Zabija jakie¶tam bakteryjki i drobnoustroje odpowiedzialne za powstawanie ³upie¿u, jest tani i mo¿na go spróbowaæ nie rezygnuj±c z aptecznych kuracji. Ja polecam.

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:30   #3659
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 461
GG do illegale

ten olejek rycynowy mo¿na wcieraæ w skalp?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:39   #3660
T'ai
Zakorzenienie

poprosi³am mê¿a, kupi mi ten Seboradin
kole¿ance dermatolog poleci³a i jej pomóg³
zobaczymy jak nie - to umawiam siê do dermatologa
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.