|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Witam Was
![]() Wy tutaj piszecie o tych 60kg o matko ! ja startowałam od 70 kg a co do wysokich bardzo tez nie naleze .... :/ zobacze jak dalej bedzie Ja też mam łożysko na scianie przedniej i ciekawa jestem czy się własnie przesunie, lekarz(jak byłam na prenatalnych) ostatnio mi powiedział, że dlatego mnie pobolewa brzuch. Więcej nic nie mówił, jedynie że nie ma obaw żadnych na tym etapie ciązy. Jutro mam wizyte o 18,45 ciekawa jestem co tam u dzidzi może się ujawni co tam jest. Chociaż ja dokonca nie wiem czy bede chciała wiedzieć, mam swoje przeczucie i tak chciałabym je sprawdzić heh ![]() Życzę miłego dnia
|
|
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
U Nas pada - standard tylko wczoraj ładna pogoda, a dziś leje i grzmi. Wczoraj zrobiłam filmik http://www.youtube.com/watch?v=huVgxB4P-zI
|
#3723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje Cytat:
A słyszałam, ze INFACOL jest tez dobry, te niemieckie Darusia chwali, lek lekowi nierówny, pomimo tego samego składnika czynnego agaciorek witam zagionioną mamuśkę, cieszę sie ze wszystko w porządku, oby tak dalej Cytat:
a z tą vit.C to rpawda, ze zwięsza wchłanianie żelaza, chcoiaż czasami preparaty zelaza mają już dołączoną vit.C w skąłdzie, trzeba poczytaĆ, np. SORBIFER DURULES już ją ma ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- ja tu z wami gadu gadu... a ja patrzę na stopy, bo mnie swędza od rana.... a tam spuchnięte tak jaknigdy nie miałam... lece do apteki po urosan i przy okazji kupię vagosani nogi w górę będa mnie czekały... mam w domu wodę leczniczą Wielka Pieniawę- ciekawe czy tez by mogła byĆ przy spuchnietych stopach? ![]() ożesz w morde wesela mi się zachciało |
||||
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
A ja na każdej wadze inaczej, ale tylko ta w domu jest friendly
bo u 2 lekarzy na każdej ostatniej wizycie sukcesywnie 2 kilo LOL
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
ponabrabialam Was ale i tak nie dalam rady wszystkiego.
gratuluje synkow i coreczek chyba mniej wiecej po rowno na watku ich mamy?Wyobrazcie sobie, ze moja tesciowa nie chciala zobaczyc zdjec usg swojego wnuka?! Wiem, ze taka sama sytuacje miala Darusia. Przykro mi bylo. Ciuszkow nie przywiezlismy, a mielismy... od rodizny Tz'ta bo tesciowa uznala ze za wczesnie... ze tylko sami zapeszamy Ani razu nie zapytala jak sie czuje, czy maly kopie. Jakby chciala wyrzucic z glowy wiadomosc ze bedzie babcia. Ja mam 5kg do przodu od poczatku ciazy. Czuje sie okropnie. W ogole na tym wyjezdzie kumpel ojca wywalil do mnie tekst: jak widzialem Cie 3 lata temu to bylas szczuplutka sliczna blondyneczka, a teraz jestes wielka i brzydka. Przeplakalam caly dzien. Ojciec wkroczyl potem z obrona jak bylam w drugim pokoju i go ochrzanial. To on powiedzial: no co? lepiej byc szczerym i wprost jej powiedziec ze wyglada jak pasztet. Niech wezmie sie za siebie. Ciaza nie jest wyjasnieniem. Tz powiedzial mu, ze jak w ciagu 15min nie przestane plakac to zabije go. Zaimponowal mi tym
|
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
joamic1 sliczny filmik
i muzyczka miodzio ![]() goldika współczucia z taką teściową, ja nie mogę narzekać. Zawsze się pyta jak się czuję itd, że mam uważać, dzwoni czy wszystko w porządku a to będzie jej 3 wnuk/wnuczka. Co do tego znajomego ciekawa jestem jak on wygląda, przecież kobieta w ciązy to przepiękny OKAZ nie ma co się takimi przejmować
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Szukałam odpowiedniej i ta mi się spodobała.
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki
DOjechaliśmy bezpiecznie choć samochód coś zaczął szwankować we Francji coś zaczęło brzęczeć i wyskoczyło nam że klocki są do wymiany Ech samochód to wielka skarbonka bez dna![]() Ale jestem wyspana hotel się przydaje
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu cieszę się, że podróż udana i bezpieczna
wypoczęta? ![]() jak rozwiązałaś sprawę zakupów? Poleciały kurierem? Możliwe, że już o tym pisałaś ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ![]() Dygotko gratuluje coreczki!!!!! Wlasnie wstalam z popoludniowej drzemki
|
|
|
|
#3730 |
|
Raczkowanie
|
Witam was.
Widzę że nie tylko ja dostałam taki,, wspaniały'' komplement na temat tego jak wyglądam. Wczoraj teściowa koleżanki powiedziała że ,, dobrze wyglądam'' w sensie że jestem gruba. Wcale gruba nie jestem; chyba nie wiedziała że jestem w ciąży. Zresztą jakbym miała taki brzuch nieciążowy to nie eksponowałabym go!!!! Głupia babka mnie wkurzyła. Czasami ludzie powinni pomyśleć zanim coś powiedzą.Coraz więcej z nas zna płeć. Ja dowiem się za ok 2 tyg. Ostatnio znowu się martwię bo mój maluch mało się rusza. Może niedługo się rozkręci. Ja rodziłam ok 10 godz. Też myślałam że nie dam rady ale jakos poszło. Nie boje się porodu i nawet jestem ciekawa jak to będzie tym razem. Martwię się tylko tym, z kom zostanie córcia jak pójdę rodzić. Nie mamt tu rodziny |
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paczka poszła kurierem ale prawdopodobnie dojdą w następnym tygodniu w niedzielę teraz facet miał meble do zabrania i odetchnął że nie musi teraz na siłę wpychać ich na pakę największa ma 1m na 70 cm a są dwie
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazywalas je gdzies w watku?Kami no mi wszyscy mowia ze wygladac ladnie i nie grubo tylko tamten wywalil taki tekst... potem mnie przepraszal ale i tak uraz do niego mi pozostal. Aaaa a sam chodzil na wciagnietym brzychu Szybko go wciagnal ale i tak wszyscy sie smiali |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
facet wziął od kogoś zamówienie na przewiezienie mebli a nasze paczki już się nie zmieściły![]() W Piątek jak zapakowaliśmy samochód zaczęliśmy się śmiać z własnej głupoty chcieliśmy przewieźć wózek materac i nasze rzeczy wszystkie ![]() Ledwo my się zapakowaliśmy bez wózka i wszystkich rzeczy oprócz materaca jego wzięliśmy samochodem. A zapomniałam się pochwalić kupiłam kokos - gryka do łóżeczka 140/70 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bosh wspolczuje... wiem jak to bywa jak ktos serca nie ma... sama tego juz doswiadczylam (patrz zona taty) oraz tesciowa tez sie nigdy nie pyta co u mnie :/ ale jest pop&^%$#na wiec mi to lottttto :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
CZeść Dziewczynki
![]() Nie zaglądałam od czwartku, ale udało mi się Was nadrobić Byliśmy wczoraj na USG prenatalnym i wyszło, że będziemy mieli CÓRECZKĘ Dzisiaj zaczynamy 22t.c., ale weług USG, to jakieś 1,5 tygodnia mniej, więc termin porodu mi się przesunął na 20 listopadaI ogólnie wszystko w porządku, tylko Maleńka spała prawie cały czas. Jak ją lekarka poszturchała, to się obudziła, przeciągnęła i poszła dalej spać Lekarka mnie uspokoiła, że to że nie czuję ruchów to normalne - mam łożysko na przedniej ścianie i tak może być - więc muszę być cierpliwa W środę idę do mojego gina na wizytę i pewnie się umówimy na USG połówkowe - mam nadzieję, że potwierdzi płeć ![]() POzdrawiam i miłego wieczorku życzę. Zajrzę tu jutro - w pracy
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-10 o 19:40 |
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze 2 tygodnie niepewności |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już dopisałam na listę
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze czekamy 1,5 tygodnia na wizytę. A dziś jak leżałam to dzidzia tak mi się ułożyła że z jednej strony na brzuchu miałam górkę ;-) na początku się przestraszyłam, ale potem stwierdziłam że to pewnie główka
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Witam po całym dniu poza domem.
Muffinko, ja na sprzedaż nie robiłam nigdy, zazwyczaj dla siebie albo w prezencie. Ale powinnaś policzyć koszt nici, kanwy plus jakiś zysk i nie maly bo ręczne robótki są w cenie. Ja w pierwszej ciąży wyszyłam papieża JP2, dużego, to dla synka zrobiłam ale dałam na wystawę do DK to babka chciala mi zapłacić 1tys. Ale w życiu bym go nie sprzedała Aniu cieszę się że już w domku!!! Goldika kobiety w ciąży przyciągają wzrok i są cudowne, ja mimo że jestem w ciąży i tak oglądam się za ciężarnymi Piszecie o tych słodkościach że az smaczka mam ![]() I coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam, aaaaa, u nas była jakaś trąba powietrzna, akurat byliśmy na takim campingu i auto nie chciało odpalić, na szczęście bo jak jechaliśmy po tej nawałnicy to drzewa powyrywane i połamane, jak po wojnie. Nawt z jednej drogi się wracaliśmy bo nieprzejezdna. Idę się kąpać, zmykam, papa. |
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje córeczki
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciukaski bede trzymac ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Goldika współczuje tej teściowej tylko ją tak porządnie ![]() ![]() jędza wrrrr---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Gratuluje córeczki a co czułaś ???
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję choć ma byc córeczka
![]() goldkika-dzieki i współczuje że musiaąłś usłyszeć ten tekst przykreja dzis usłyszłam od babci-a Ty to zawsze taka chuda będzies-no,a ja mówię,że jaka ja chuda-brzuch już mam i to nie mały ale wiecie-babcie to lubia gdy się jest okrąglutkim![]() ![]() jakie to jest usg prentalane??chodzi o połówkowe?????
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, nie wiem czy będziesz miała czas nadrabiać
więc proszę dopisz mi córeczkę
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-10 o 21:54 |
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kobietki
.Na szczescie nie naskrobalyscie zbyt duzo .Ja dzisiaj niestety musialam pracowac.Wczoraj mojego TZ'ta naszlo,zebysmy dokonczyli kuchnie,wiec byl wypad do Ikei .Wiekszosc zrobilismy jeszcze wczoraj,a reszte mielismy w poniedzialek/wtorek,ale wrocilam z pracy i wszystko bylo gotowe Ktoras z was pisala,ze moj syncio ma ladne imie-dziekuje .A dziewczynka chyba bedzie Amelka (Amelie Marie),chyba,ze cos nam wpadnie do glowy.Mi sie bardzo Lilly podoba,tylko takie bardzo "niepolskie" i jakos nie przekonuje nas dlatego w 100%.
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny proszę Was poradźcie mi, wiem że znalazłabym tą informację gdzieś na forum ale nie mam siły żeby szukać
dopadła mnie jakaś straszna infekcja nosogardła przy tym straszny tępy ból głowy i i kości twarzy, zębów itd o 15 wziełam apap, teraz się pogorszyło czy według Was mogę wziąć drugi - tylko on przynosi mi ulgę, jutro mam wizytę u gina a nie byłam juz 4 tygodnie - muszę iść, a jeśli mnie rozłozy będzie nie za fajnie.....
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ide mame zawołać żeby sobie obejrzała -a pytała sie coś??? -nie -to co ją będziesz wołać a że ja chciałam dobrze to zawołałam przyszła patrzyła na ten monitor a w między czasie na tv i co tam Tż robi. Normalnie tak mi sie przykro zrobiło, że nic sie nie interesuje moja mama codziennie dzwoni sie pyta jak sie czuje i wogóle. Ledwo wyszłam z gabinetu już dzwoniła czy wszystko w porządku później moja siora dzwoniła sie dowiedzieć a tej pi**y to nie interesuje ale mam to w dupie ja kocham mojego synka tak bardzooooo, że "babcia" nie musi skoro ma tylko wnuczke....
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowka zmarła w kwietniu, więc nasza niunia w ogóle będzie miała jedną babcie
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamusie
dominej gratuluje córeczki Cytat:
I musisz koniecznie pokazać swoje prace, jestem ciekawa tego papieża Mój tata widział dzisiaj pierwszy raz, jak jego wnuczek kopie, fajną miał mine
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uzupełnij płci naszych dzieciaczków jak bedziesz miała czas oczywiście
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

może się ujawni co tam jest. Chociaż ja dokonca nie wiem czy bede chciała wiedzieć, mam swoje przeczucie i tak chciałabym je sprawdzić heh 

Ech samochód to wielka skarbonka bez dna
Możliwe, że już o tym pisałaś ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego