|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl cz. 29
Hej
![]() Nadrabiam Was właśnie ... Cytat:
![]() Piękne Cytat:
|
||
|
|
|
#2252 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Postaram się przesłać Ci fotkę, a w tym czasie czekam na szczegóły od Ciebie, to pokombinuję ![]() Weselicho było świetne! ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZDROWIEJ Cytat:
I nadrobiłam Mało pisałyście przez weekend ... Ja też nie siedziałam w domu bo pogoda taka piękna, że aż żal siedzieć w necie
|
||
|
|
|
#2254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dbaj o relacje z mamą, a brata ignoruj jak się da, nie daj się sprowokować. |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj się dowiedziałam jeszcze od TŻ-ta co niby nie pasowało jego rodzicom.... że nie pracowałam ! i powiedzieli, że zrobili to dla "jego dobra" bo brat ojca TŻ-ta a ma żone która nie pracuje i jest na utrzymaniu męża . Czyli wyszła na utrzymankę i nieroba . Nikt nie popatrzy na to, że miałam pieniądze na koncie ze spadku o których oni doskonale wiedzieli, TŻ wcale mnie nie utrzymywał, oni zresztą też nie. Jak się pytałam TŻ-ta żeby się podpytał ile mam się dokładać do prądu i wody to nie chcieli nic.... nawet jego ojciec kiedyś próbował mi wcisnąć pieniądze na "moje wydatki" - oczywiście odmówiłam!. Nikt nie weźmie pod uwagę, że szukałam pracy i rozsyłałam CV.... nawet jak poszłam pracować za 6zł/h do pizzerii to mi radzili żeby z tego zrezygnować bo mogę znaleźć coś lepszego.... ![]() Moja mama zadała mi wczoraj jedno zasadnicze pytanie "Czy Ty się czujesz winna?" ... bo jeżeli nie to po co płaczesz i się zadręczasz. To jest już historia, to co się stało i najlepiej będzie jak w ogóle nie będziecie o tym rozmawiać. ". I wtedy właśnie dostrzegłam, że faktycznie .... nie czuje się winna bo nic im nie zrobiłam!. Ja tam prałam, sprzątałam, gotowałam, uczyłam jego brata chemii, dzięki mnie zaliczał klasówki .... więc dlaczego mam się czuć winna? Jeżeli według nich wyznacznikiem pracy są tylko pieniądze no to sorry.... edit. Aha jeszcze wspomnieli, że niby ich ignorowałam przez ostatnie dni. Owszem, nie byłam zbyt rozmowna, ale "dzień dobry" mówiłam ... o nic nie pytali, więc o czym miałam rozmawiać ? ... masakra jakaś .To wszystko jest niewarte tych nerwów. Jedyne czego się obawiam to to, że będą próbowali TŻ-ta przekonać, że nie jestem dla niego odpowiednią dziewczyną .Już raz "rywalizowałam" z mamusią jednego chłopaka w liceum iii niestety ....
Edytowane przez Iduś Czas edycji: 2011-07-10 o 22:42 |
|
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się z nogą tfu tfu nie dzieje, ale obserwuję Cytat:
napisałam Ci już tam
|
|
#2257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na tę okazję specjalnie pozamawiałyśmy sobie butki taneczne zeby w klapkach nie latać ciekawe czy wygodne będą .....Potrafisz, bo to nieskomplikowane a dla mnie i owszem ![]() No więc tak - do pokoi póki co panele i chciałabym listwy ale nie te plastikowe tylko drewnopodobne i teraz rozchodzi się o kolor ....panele będą chyba Dąb Palony i te listwy dobiera się do koloru paneli?W przedpokoju (wąski, długi z wejsciem po lewej stronie do kuchni i 2 pokoi a na prawo wnęki na szafy i pokój duży na przeciw wejścia łazienka) będą kafle i w kuchni te same. W kuchni cokoły z kafli a w przedpokoju chciałabym też te listwy dopasowane kolorystycznie do drzwi (wejściowe, łazienkowe i pokojowe w tym samym kolorze - kasztan Royal - bardzo ciemny brąz) czy to będzie dobrze wyglądało? Czy do kafli nie daje się takich listew? Gdzies widziałam takie zdjęcie i wiem że mi się podobało jak drzwi połączone były taką listwą ale niewiem czy to było na kaflach ....Oj, pogmatwałam troszkę Mam dylemat po prostu czy w przedpokoju dać cokoły z kafli czy listwę w kolorze drzwi oraz w pokoju do paneli listwę szukać w takim samym odcieniu? Cytat:
ehhh a bratem się nie przejmuj i z daleka od niego. Ciężko mi uwierzyć w tak różniące się rodzeństwo Ściskam Ciebie mocno Iduśku - mama też wydaje się być inną osobą, widocznie przemyślała sobie te sprawy i brakowało Jej rozmów z córką
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śpiochy
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]()
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Czas wstać
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
ale mi się dzisiaj nie chcę iść do pracy
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak tam Wam minął weekend ? Chyba aktywnie, zważywszy na to, że mało pisałyście ![]() Przyszła moja Aida, wieczorkiem postaram się zdać fotorelację
|
|
|
|
#2264 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Te kafle na podłodze są w podobnej kolorystyce, co panele? Sprawdziłam w grafice google i ten dąb palony to taki ciemnawy, rudawy brąz? Do paneli, jeśli chcesz mieć listwy z fakturą drewna, z widocznymi słojami etc. to szukaj w kolorze identycznym, jak panele. Druga możliwość: jeśli mają być drewnopodobne, ale całkiem gładkie, nie imitujące wyglądu drewna, typu słoje, faktura, to szukaj jednolitych brązowych, ale może nie z rudym odcieniem, bo może to się gryźć z kolorem na ścianie. Ja jestem gorącą zwolenniczką białych, po nadają lekkości, wdzięku i oddalają optycznie ściany, do ciemnych paneli takie też super pasują, możesz sobie wpisać w google "białe listwy" i wyskakują różne zdjęcia. Ciemne drzwi nie są tu żadną przeszkodą. Ale jeśli zdecydowanie wolisz ciemniejsze kolory, to próbowałabym poszukać takiego koloru listew, by przypominały odcieniem brązu drzwi i podłogę, ze wskazaniem na wybór koloru jaśniejszego (czyli pewnie w Waszym przypadku koloru paneli. Co do listwy przy kafelkach to myślę, że spokojnie możesz je wykończyć tym samym, co przy panelach, pod warunkiem, że te listwy nie będą miały wyglądu drewna, bo wtedy nie pasuje Czyli wchodzą w grę tylko jednolite. W przeciwnym wypadku zrób przy kafelków listwę kafelkową. Podstawowa jest konsekwencja w wyborze Te kafelki mają jaki kolor? Bo to też istotne: jeśli np. kafelki są jasne, to nie wiem, czy ciemne listwy by pasowały, musiałabym zobaczyć fotkę. Jak już pisałam Nice - ciężko konkretnie doradzać nie widząc niczego ![]() Polecam jeszcze raz to forum: http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html Jest tam wszystko o farbach, meblach, listwach etc., wpisz w wyszukiwarkę hasła i przejrzyj wątki i zdjęcia. Na przykładzie innych mieszkań można się wiele nauczyć. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2011-07-11 o 13:54 |
|
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
szukam końca wątku o torebkach, a tu listwy, kafle, spiskowanie brata, rywalizacja... Czy jestem w dobrym miejscu? ![]() Właśnie siedzę i przeglądam katalog real foto i tak się zastanawiam które modele mi najbardziej pasują. No i pomyślałam, że się przywitam. Dzień dobry
|
#2266 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A te zarzuty to ma głównie ojciec i on przekonuje do nich mamę TŻ? Czy ona wie swoje, jest Tobie przychylna, ale po prostu nie ma tam nic do powiedzenia? Kiedyś wielokrotnie podkreślałaś, że masz z nią dobry kontakt. I co na to TŻ? Jest za Tobą wyraźnie, czy już trochę ulega presji? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() To jest wątek wielotematyczny Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2011-07-11 o 13:33 |
||
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem, od razu czuję się jak w domu. Tak swobodnie i nikt nie krzyczy, że offtop i że piszcie inną czcionką, bo jest to mylące
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż, offtopy nam nie obce ![]() no i co klikasz?
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziń prawie dybry
![]() Kliknęłam sobie taką daleką siostrę aidy na all w ramach prezentu za obronę
|
|
#2271 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięń dobrrrrry dziewszyny
Cytat:
![]() ja Cię od razu namawiam na Aidę mam nadzieję, ze wiesz, ze bywa iż te torebki często nie są idealne/mimo to zamawiamy je
|
|
|
|
|
#2273 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz jakąś tabelę podobieńśtwa, że tak pitolisz
![]() Cytat:
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam parę forek vivi II, bo moich jeszcze nie ma w katalogu
![]() Jestem zachwycona kolorem, czyściutki jasny szary - nie to co w pierwszej szarej viv, którą szybko sprzedałam, ze względu na tę beżową poświate Ta jest cudak ![]() Rączka też jest grubsza
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nie te łańcuchy na pasku, to była by całkiem całkiem ![]() Moniii Przefarbowałam się dzisiaj
|
||
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszą, że skórka
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo to ona powiedziała TŻ-towi o tym, że niby zrobili to dla jego dobra . Sama nie wiem co ten TŻ myśli. Ja mu wyłożyłam wszystko ostatnio tak jak Wam napisałam. Że jednak nie chce słuchać o tym wszystkim, że to historia i nie zamierzam się już w to zagłębiać bo zwariuję. Mam nadzieję, że on ma swój rozum. Staram się robić to co mówi mi mama, żeby mu nie nadskakiwać, żeby nie czuł się "za pewnie". Np. wczoraj sam przyjechał do mnie po pracy ... a w końcu nie musiał tym bardziej, że był w pracy 14 godzin i był zmęczony - czyli chciał .Zaraz też u mnie będzie . Ja się staram teraz już o tym nie gadać. Wiem za to, że jego ojciec pewnie będzie wałkować ten temat dobry miesiąc . Mama też mi radzi, żeby być grzeczną wobec jego rodziców, żeby nie mieli pretekstów ... chociaż jak widać ten sam się potrafi znaleźć
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

jeszcze 10 i bedzie cacy

ZDROWIEJ
. Czyli wyszła na utrzymankę i nieroba 
i teraz rozchodzi się o kolor ....panele będą chyba Dąb Palony i te listwy dobiera się do koloru paneli?
ehhh a bratem się nie przejmuj i z daleka od niego. Ciężko mi uwierzyć w tak różniące się rodzeństwo