etorebka.pl cz. 29 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 21:25   #2251
maggie82
Zakorzenienie

Dot.: etorebka.pl cz. 29

Hej Witam po weekendzie

Nadrabiam Was właśnie ...

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
dobranoc, roxi, maggie, fiszer, nudi

cze hanusia co tam? jak tam?

musze sie pochwalic- schudlam cale 2 kg jeszcze 10 i bedzie cacy

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam czymś . Wczoraj przed tą całą afera zrobiliśmy to:
Piękne

Cytat:
Ale jestem przygnębiona .
Dzisiaj sie dowiedziałam, że mój brat próbował przekonywać mame, żeby mnie nie przyjmowała z powrotem do domu .. wyobrażacie to sobie? czuje się strasznie źle wiedząc, że wcale nie jestem tutaj chciana ... ledwo wróciłam, a ten już spiskuje przeciwko mnie
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 21:55   #2252
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Projekt był gotowy, trochę go przerabialiśmy, pomieszczenia są wyższe mam dużo większe okna etc Kuchnia będzie częsciowo zabudowana, ale od strony okien- będzie ją widać.
Jutro( tzn dzisiaj) będę na budowie- jadę szorować kafle- to porobię foty Dzięki bardzo, ja mam stale inną wizję

Miłego weselicha!

Chętnie obadam fotę, na stronie producenta cynamonowo mi wygląda
Mój mail
Zapisałam adres Postaram się przesłać Ci fotkę, a w tym czasie czekam na szczegóły od Ciebie, to pokombinuję

Weselicho było świetne!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość

Nikuś co do koloru to ja wybrałam do kuchni szary na ściany i fuksjowe dodatki ale jeszcze tego nie ma....
Sama mam problem z doborem kolorów - pewnie Dominika dobrze radzi i ja moze też nieśmiało podpytam. Cynamonowy Deser miałam w pokoju i fajny kolor to jest połączony z jasnym beżem z mieszalnika.

O, to ja juz wiem że będę miała pytanko co do tych listew przypodłogowych ale to jak wrócisz. Tymczasem baw się dobrze na weselu
A w czym mogę pomóc? (o ile potrafię )
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 22:00   #2253
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, dużo popisałyście, a ja chora

dziękuję w imieniu madarki

Dorzucam parę zdjęć aparatem

Cześć Rybencja Gratuluję mieszkanka

Z moim Damonem?
Kunia - Biedactwo ZDROWIEJ

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
Kunia, nooo - caaały II sezon mam przed sobą

kochane, żegnam się z Wami . mam nadzieję, że trochę słońca będzie. już się cieszę na rybki i gofry .
wpadam do Was za tydzień, nie imprezujcie za dużo, bo tu ostatnio tylko pijaństwo!

trzymajcie się
Nudi Pewnie nie przeczytasz - ale i tak życzę świetnej zabawy i ładnej pogody - odezwij się jak wrócisz

I nadrobiłam Mało pisałyście przez weekend ... Ja też nie siedziałam w domu bo pogoda taka piękna, że aż żal siedzieć w necie
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 22:16   #2254
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Ale jestem przygnębiona .
Dzisiaj sie dowiedziałam, że mój brat próbował przekonywać mame, żeby mnie nie przyjmowała z powrotem do domu .. wyobrażacie to sobie? czuje się strasznie źle wiedząc, że wcale nie jestem tutaj chciana ... ledwo wróciłam, a ten już spiskuje przeciwko mnie
Co za d.pek z niego! Skąd o tym wiesz? Mama Ci powiedziała? Ciekawe, czemu ta wiadomość miała służyć?
Dbaj o relacje z mamą, a brata ignoruj jak się da, nie daj się sprowokować.
Stary 2011-07-10, 22:31   #2255
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Co za d.pek z niego! Skąd o tym wiesz? Mama Ci powiedziała? Ciekawe, czemu ta wiadomość miała służyć?
Dbaj o relacje z mamą, a brata ignoruj jak się da, nie daj się sprowokować.
Sama nie wiem po co mi to powiedziała... chyba nie chciała żebym się z nim kłóciła czy coś. Ona wie, że on jest nerwowy i nie panuje często nad tym co robi i mówi.

Wczoraj się dowiedziałam jeszcze od TŻ-ta co niby nie pasowało jego rodzicom.... że nie pracowałam ! i powiedzieli, że zrobili to dla "jego dobra" bo brat ojca TŻ-ta a ma żone która nie pracuje i jest na utrzymaniu męża . Czyli wyszła na utrzymankę i nieroba . Nikt nie popatrzy na to, że miałam pieniądze na koncie ze spadku o których oni doskonale wiedzieli, TŻ wcale mnie nie utrzymywał, oni zresztą też nie. Jak się pytałam TŻ-ta żeby się podpytał ile mam się dokładać do prądu i wody to nie chcieli nic.... nawet jego ojciec kiedyś próbował mi wcisnąć pieniądze na "moje wydatki" - oczywiście odmówiłam!. Nikt nie weźmie pod uwagę, że szukałam pracy i rozsyłałam CV.... nawet jak poszłam pracować za 6zł/h do pizzerii to mi radzili żeby z tego zrezygnować bo mogę znaleźć coś lepszego....

Moja mama zadała mi wczoraj jedno zasadnicze pytanie "Czy Ty się czujesz winna?" ... bo jeżeli nie to po co płaczesz i się zadręczasz. To jest już historia, to co się stało i najlepiej będzie jak w ogóle nie będziecie o tym rozmawiać. ". I wtedy właśnie dostrzegłam, że faktycznie .... nie czuje się winna bo nic im nie zrobiłam!. Ja tam prałam, sprzątałam, gotowałam, uczyłam jego brata chemii, dzięki mnie zaliczał klasówki .... więc dlaczego mam się czuć winna? Jeżeli według nich wyznacznikiem pracy są tylko pieniądze no to sorry....

edit.
Aha jeszcze wspomnieli, że niby ich ignorowałam przez ostatnie dni. Owszem, nie byłam zbyt rozmowna, ale "dzień dobry" mówiłam ... o nic nie pytali, więc o czym miałam rozmawiać ? ... masakra jakaś .
To wszystko jest niewarte tych nerwów. Jedyne czego się obawiam to to, że będą próbowali TŻ-ta przekonać, że nie jestem dla niego odpowiednią dziewczyną .

Już raz "rywalizowałam" z mamusią jednego chłopaka w liceum iii niestety ....

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Edytowane przez Iduś
Czas edycji: 2011-07-10 o 22:42
Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 22:51   #2256
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość

obserwuj miejsce. kleszcza mialam tylko raz i wszystko bylo cacy. moj ojciec ma je dosc czesto i po kazdym musi brac antybiotyk, paskudzilo mu sie strasznie.
a wczoraj.. najpierw urwala sie sprezyna w samochodzie, a pozniej spadl z podnosnika :/
Oj, to rzeczywiście licho.
Nic się z nogą tfu tfu nie dzieje, ale obserwuję

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
martini. ano obserwuj namiętnie, czy czasem nie pojawia się rumień wędrujący!

Słucham tego new plana!!!!

napisałam Ci już tam
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 00:33   #2257
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapisałam adres Postaram się przesłać Ci fotkę, a w tym czasie czekam na szczegóły od Ciebie, to pokombinuję

Weselicho było świetne!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

A w czym mogę pomóc? (o ile potrafię )
To super że się wybawiłaś my za 2 tygodnie imprezujemy u mojej siostry na tę okazję specjalnie pozamawiałyśmy sobie butki taneczne zeby w klapkach nie latać ciekawe czy wygodne będą .....

Potrafisz, bo to nieskomplikowane a dla mnie i owszem
No więc tak - do pokoi póki co panele i chciałabym listwy ale nie te plastikowe tylko drewnopodobne i teraz rozchodzi się o kolor ....panele będą chyba Dąb Palony i te listwy dobiera się do koloru paneli?
W przedpokoju (wąski, długi z wejsciem po lewej stronie do kuchni i 2 pokoi a na prawo wnęki na szafy i pokój duży na przeciw wejścia łazienka) będą kafle i w kuchni te same. W kuchni cokoły z kafli a w przedpokoju chciałabym też te listwy dopasowane kolorystycznie do drzwi (wejściowe, łazienkowe i pokojowe w tym samym kolorze - kasztan Royal - bardzo ciemny brąz) czy to będzie dobrze wyglądało? Czy do kafli nie daje się takich listew? Gdzies widziałam takie zdjęcie i wiem że mi się podobało jak drzwi połączone były taką listwą ale niewiem czy to było na kaflach ....

Oj, pogmatwałam troszkę zrozumiałaś o co mi chodzi??
Mam dylemat po prostu czy w przedpokoju dać cokoły z kafli czy listwę w kolorze drzwi oraz w pokoju do paneli listwę szukać w takim samym odcieniu?

Cytat:
Sama nie wiem po co mi to powiedziała... chyba nie chciała żebym się z nim kłóciła czy coś. Ona wie, że on jest nerwowy i nie panuje często nad tym co robi i mówi.

Wczoraj się dowiedziałam jeszcze od TŻ-ta co niby nie pasowało jego rodzicom.... że nie pracowałam ! i powiedzieli, że zrobili to dla "jego dobra" bo brat ojca TŻ-ta a ma żone która nie pracuje i jest na utrzymaniu męża . Czyli wyszła na utrzymankę i nieroba . Nikt nie popatrzy na to, że miałam pieniądze na koncie ze spadku o których oni doskonale wiedzieli, TŻ wcale mnie nie utrzymywał, oni zresztą też nie. Jak się pytałam TŻ-ta żeby się podpytał ile mam się dokładać do prądu i wody to nie chcieli nic.... nawet jego ojciec kiedyś próbował mi wcisnąć pieniądze na "moje wydatki" - oczywiście odmówiłam!. Nikt nie weźmie pod uwagę, że szukałam pracy i rozsyłałam CV.... nawet jak poszłam pracować za 6zł/h do pizzerii to mi radzili żeby z tego zrezygnować bo mogę znaleźć coś lepszego....

Moja mama zadała mi wczoraj jedno zasadnicze pytanie "Czy Ty się czujesz winna?" ... bo jeżeli nie to po co płaczesz i się zadręczasz. To jest już historia, to co się stało i najlepiej będzie jak w ogóle nie będziecie o tym rozmawiać. ". I wtedy właśnie dostrzegłam, że faktycznie .... nie czuje się winna bo nic im nie zrobiłam!. Ja tam prałam, sprzątałam, gotowałam, uczyłam jego brata chemii, dzięki mnie zaliczał klasówki .... więc dlaczego mam się czuć winna? Jeżeli według nich wyznacznikiem pracy są tylko pieniądze no to sorry....

edit.
Aha jeszcze wspomnieli, że niby ich ignorowałam przez ostatnie dni. Owszem, nie byłam zbyt rozmowna, ale "dzień dobry" mówiłam ... o nic nie pytali, więc o czym miałam rozmawiać ? ... masakra jakaś .
To wszystko jest niewarte tych nerwów. Jedyne czego się obawiam to to, że będą próbowali TŻ-ta przekonać, że nie jestem dla niego odpowiednią dziewczyną .

To ja już nic nie rozumiem - raz mówią tak a raz tak....szukali pretekstu czy chcą Was skłócić ehhh a bratem się nie przejmuj i z daleka od niego. Ciężko mi uwierzyć w tak różniące się rodzeństwo
Ściskam Ciebie mocno Iduśku - mama też wydaje się być inną osobą, widocznie przemyślała sobie te sprawy i brakowało Jej rozmów z córką trzymaj się.
Stary 2011-07-11, 09:24   #2258
kali765
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy
Stary 2011-07-11, 09:30   #2259
iza251
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kolor oddany idealnie.
moim zdaniem ma sięnijak do zdjęć ze strony
Zaskoczył mnie ten kolor po prawdzie,myślałam,że on taki mleczny,kapucinowy jest
Stary 2011-07-11, 12:14   #2260
kunia1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
Kunia - Biedactwo ZDROWIEJ
Dziękuję chyba pomogło bo już mi lepiej

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:22   #2261
martini.
Zakorzenienie

Dzień dobry

Czas wstać
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:55   #2262
CharLizZie
Zakorzenienie

Dobry

ale mi się dzisiaj nie chcę iść do pracy

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:09   #2263
roxana222
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jak tam Wam minął weekend ? Chyba aktywnie, zważywszy na to, że mało pisałyście

Przyszła moja Aida, wieczorkiem postaram się zdać fotorelację
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:22   #2264
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
To super że się wybawiłaś my za 2 tygodnie imprezujemy u mojej siostry na tę okazję specjalnie pozamawiałyśmy sobie butki taneczne zeby w klapkach nie latać ciekawe czy wygodne będą .....

Potrafisz, bo to nieskomplikowane a dla mnie i owszem
No więc tak - do pokoi póki co panele i chciałabym listwy ale nie te plastikowe tylko drewnopodobne i teraz rozchodzi się o kolor ....panele będą chyba Dąb Palony i te listwy dobiera się do koloru paneli?
W przedpokoju (wąski, długi z wejsciem po lewej stronie do kuchni i 2 pokoi a na prawo wnęki na szafy i pokój duży na przeciw wejścia łazienka) będą kafle i w kuchni te same. W kuchni cokoły z kafli a w przedpokoju chciałabym też te listwy dopasowane kolorystycznie do drzwi (wejściowe, łazienkowe i pokojowe w tym samym kolorze - kasztan Royal - bardzo ciemny brąz) czy to będzie dobrze wyglądało? Czy do kafli nie daje się takich listew? Gdzies widziałam takie zdjęcie i wiem że mi się podobało jak drzwi połączone były taką listwą ale niewiem czy to było na kaflach ....

Oj, pogmatwałam troszkę zrozumiałaś o co mi chodzi??
Mam dylemat po prostu czy w przedpokoju dać cokoły z kafli czy listwę w kolorze drzwi oraz w pokoju do paneli listwę szukać w takim samym odcieniu?
Zrozumiałam
Te kafle na podłodze są w podobnej kolorystyce, co panele? Sprawdziłam w grafice google i ten dąb palony to taki ciemnawy, rudawy brąz?
Do paneli, jeśli chcesz mieć listwy z fakturą drewna, z widocznymi słojami etc. to szukaj w kolorze identycznym, jak panele. Druga możliwość: jeśli mają być drewnopodobne, ale całkiem gładkie, nie imitujące wyglądu drewna, typu słoje, faktura, to szukaj jednolitych brązowych, ale może nie z rudym odcieniem, bo może to się gryźć z kolorem na ścianie. Ja jestem gorącą zwolenniczką białych, po nadają lekkości, wdzięku i oddalają optycznie ściany, do ciemnych paneli takie też super pasują, możesz sobie wpisać w google "białe listwy" i wyskakują różne zdjęcia. Ciemne drzwi nie są tu żadną przeszkodą. Ale jeśli zdecydowanie wolisz ciemniejsze kolory, to próbowałabym poszukać takiego koloru listew, by przypominały odcieniem brązu drzwi i podłogę, ze wskazaniem na wybór koloru jaśniejszego (czyli pewnie w Waszym przypadku koloru paneli.
Co do listwy przy kafelkach to myślę, że spokojnie możesz je wykończyć tym samym, co przy panelach, pod warunkiem, że te listwy nie będą miały wyglądu drewna, bo wtedy nie pasuje Czyli wchodzą w grę tylko jednolite. W przeciwnym wypadku zrób przy kafelków listwę kafelkową. Podstawowa jest konsekwencja w wyborze Te kafelki mają jaki kolor? Bo to też istotne: jeśli np. kafelki są jasne, to nie wiem, czy ciemne listwy by pasowały, musiałabym zobaczyć fotkę. Jak już pisałam Nice - ciężko konkretnie doradzać nie widząc niczego
Polecam jeszcze raz to forum: http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
Jest tam wszystko o farbach, meblach, listwach etc., wpisz w wyszukiwarkę hasła i przejrzyj wątki i zdjęcia. Na przykładzie innych mieszkań można się wiele nauczyć.

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:54
Stary 2011-07-11, 13:31   #2265
strilinga
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,
szukam końca wątku o torebkach, a tu listwy, kafle, spiskowanie brata, rywalizacja... Czy jestem w dobrym miejscu?
Właśnie siedzę i przeglądam katalog real foto i tak się zastanawiam które modele mi najbardziej pasują. No i pomyślałam, że się przywitam.
Dzień dobry
strilinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:35   #2266
Dominiique
BAN stały

Cytat:

edit.

Ci jego rodzice są jacyś kopnięci. Chyba jedyne, co możesz zrobić, to to samo, co nam (o pieniądzach, pomocy w domu etc. ) mówić TŻ-towi (czy on to widział? Wie, że zarzuty są absurdalne, czy miota się między argumentami Twoimi, a jego rodziców?), ale na spokojnie, a przede wszystkim NIGDY ich nie obrażaj, nie krytykuj za mocno i bądź wobec nich, jeśli będziecie mieć kontakt, grzeczna etc., choćby Cię skręcało ze złości. Dlaczego? Prosta taktyka: TŻ będzie widział, że ich szanujesz i jesteś fair, co na pewno doceni - to raz, a dwa: w przypadku, gdy jego rodzice będą na Ciebie najeżdżać, będą mieli mniej okazji, by się uczepić Ciebie, nie będą mogli Ci zarzucić, że jesteś niedobra dla nich etc., a nawet jeśli to zrobią, to TŻ i tak będzie widział swoje. Jeśli są Tobie niechętni, to wystarczy mały błąd z Twojej strony wobec nich i już od razu to wykorzystają, pokażą TŻ: "zobacz, jaka ona niedobra!". Tym samym będąc miłą bronisz się przed złym obrazem Ciebie, jaki rodzice pokazują TŻ-towi, ich siła przekonywania będzie słabsza.

A te zarzuty to ma głównie ojciec i on przekonuje do nich mamę TŻ? Czy ona wie swoje, jest Tobie przychylna, ale po prostu nie ma tam nic do powiedzenia? Kiedyś wielokrotnie podkreślałaś, że masz z nią dobry kontakt.
I co na to TŻ? Jest za Tobą wyraźnie, czy już trochę ulega presji?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez strilinga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
szukam końca wątku o torebkach, a tu listwy, kafle, spiskowanie brata, rywalizacja... Czy jestem w dobrym miejscu?
Właśnie siedzę i przeglądam katalog real foto i tak się zastanawiam które modele mi najbardziej pasują. No i pomyślałam, że się przywitam.
Dzień dobry
Witaj
To jest wątek wielotematyczny

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:33
Stary 2011-07-11, 13:38   #2267
strilinga
Raczkowanie

Rozumiem, od razu czuję się jak w domu. Tak swobodnie i nikt nie krzyczy, że offtop i że piszcie inną czcionką, bo jest to mylące
strilinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:41   #2268
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, od razu czuję się jak w domu. Tak swobodnie i nikt nie krzyczy, że offtop i że piszcie inną czcionką, bo jest to mylące
Taaa zapraszamy do dyskusji o lakierach, butach, panelach , pogodzie i alkoholach jeszcze - coś pominęłam..? aaa torebki

Stary 2011-07-11, 13:45   #2269
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Dzień dobry

no cóż, offtopy nam nie obce
no i co klikasz?

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:46   #2270
Danula
Zakorzenienie

Dziń prawie dybry
Kliknęłam sobie taką daleką siostrę aidy na all w ramach prezentu za obronę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2acddd6e1a87b18emed.jpg (24,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0692ddc7eedb67edmed.jpg (31,3 KB, 25 załadowań)

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:51   #2271
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Dziń prawie dybry
Chyba kuzynkę w stylu piąta woda po kisielu
Stary 2011-07-11, 13:51   #2272
monica80c
Zakorzenienie

Dzięń dobrrrrry dziewszyny

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czas wstać
też tak przed 12 pomyślałam
Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Dzień dobry
witaj

ja Cię od razu namawiam na Aidę

mam nadzieję, ze wiesz, ze bywa iż te torebki często nie są idealne/mimo to zamawiamy je/- wczytaj się dobrze w opisy przy zdjęciach aha i reklamacje nie są, niestety, tak proste jak były- niech Cię to nie zniechęci co napisałam tylko
monica80c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:52   #2273
Dominiique
BAN stały

Cytat:
U nas wszystko dozwolone, nawet dosrywanie sobie (ale tylko takie z sympatii)
Stary 2011-07-11, 13:54   #2274
monica80c
Zakorzenienie

Cytat:
Dziń prawie dybry
dybry- a może to kuzynka Imogeny?????????
bardzo przyjemna- to płótno czy skórka?
monica80c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:56   #2275
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba kuzynkę w stylu piąta woda po kisielu
Masz jakąś tabelę podobieńśtwa, że tak pitolisz

Cytat:
A to ciekawe

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2011-07-11, 13:56   #2276
kunia1
Zakorzenienie

Wrzucam parę forek vivi II, bo moich jeszcze nie ma w katalogu
Jestem zachwycona kolorem, czyściutki jasny szary - nie to co w pierwszej szarej viv, którą szybko sprzedałam, ze względu na tę beżową poświate Ta jest cudak
Rączka też jest grubsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1915.jpg (95,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1916.jpg (94,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1918.jpg (99,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1919.jpg (84,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1922.jpg (80,5 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1924.jpg (90,2 KB, 36 załadowań)

Stary 2011-07-11, 13:56   #2277
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Dzień dobry
Witamy

Cytat:
Dziń prawie dybry

Gdyby nie te łańcuchy na pasku, to była by całkiem całkiem

Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
Dzięń dobrrrrry dziewszyny
Moniii

Przefarbowałam się dzisiaj
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:56   #2278
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2011-07-11, 13:58   #2279
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
dybry- a może to kuzynka Imogeny?????????
bardzo przyjemna- to płótno czy skórka?
Spytaj się Domisia ona wie lepiej
Piszą, że skórka

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2011-07-11, 13:58   #2280
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Ci jego rodzice są jacyś kopnięci. Chyba jedyne, co możesz zrobić, to to samo, co nam (o pieniądzach, pomocy w domu etc. ) mówić TŻ-towi (czy on to widział? Wie, że zarzuty są absurdalne, czy miota się między argumentami Twoimi, a jego rodziców?), ale na spokojnie, a przede wszystkim NIGDY ich nie obrażaj, nie krytykuj za mocno i bądź wobec nich, jeśli będziecie mieć kontakt, grzeczna etc., choćby Cię skręcało ze złości. Dlaczego? Prosta taktyka: TŻ będzie widział, że ich szanujesz i jesteś fair, co na pewno doceni - to raz, a dwa: w przypadku, gdy jego rodzice będą na Ciebie najeżdżać, będą mieli mniej okazji, by się uczepić Ciebie, nie będą mogli Ci zarzucić, że jesteś niedobra dla nich etc., a nawet jeśli to zrobią, to TŻ i tak będzie widział swoje. Jeśli są Tobie niechętni, to wystarczy mały błąd z Twojej strony wobec nich i już od razu to wykorzystają, pokażą TŻ: "zobacz, jaka ona niedobra!". Tym samym będąc miłą bronisz się przed złym obrazem Ciebie, jaki rodzice pokazują TŻ-towi, ich siła przekonywania będzie słabsza.

A te zarzuty to ma głównie ojciec i on przekonuje do nich mamę TŻ? Czy ona wie swoje, jest Tobie przychylna, ale po prostu nie ma tam nic do powiedzenia? Kiedyś wielokrotnie podkreślałaś, że masz z nią dobry kontakt.
I co na to TŻ? Jest za Tobą wyraźnie, czy już trochę ulega presji?
Właśnie... do tamtego momentu myślałam, że mamy dobry kontakt i jest mi przychylna, a tu prosze takie kwiatki . Bo to ona powiedziała TŻ-towi o tym, że niby zrobili to dla jego dobra . Sama nie wiem co ten TŻ myśli. Ja mu wyłożyłam wszystko ostatnio tak jak Wam napisałam. Że jednak nie chce słuchać o tym wszystkim, że to historia i nie zamierzam się już w to zagłębiać bo zwariuję. Mam nadzieję, że on ma swój rozum. Staram się robić to co mówi mi mama, żeby mu nie nadskakiwać, żeby nie czuł się "za pewnie". Np. wczoraj sam przyjechał do mnie po pracy ... a w końcu nie musiał tym bardziej, że był w pracy 14 godzin i był zmęczony - czyli chciał .

Zaraz też u mnie będzie . Ja się staram teraz już o tym nie gadać. Wiem za to, że jego ojciec pewnie będzie wałkować ten temat dobry miesiąc .
Mama też mi radzi, żeby być grzeczną wobec jego rodziców, żeby nie mieli pretekstów ... chociaż jak widać ten sam się potrafi znaleźć

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości