|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witam
I melduję się w nowym wątku w końcu jako Mama Dziękujemy za wszystkie gratulacje i komplementy ![]() ![]() ![]() Dzisiaj z niunią wyszłyśmy do domu Myślałam, że zwariuję w tym szpitalu. Jak będę miała chwilę to opiszę poród, bo jest co opisywać. Męczyłam się długo ale i tak skończyło się cesarką pod pełną narkozą, ponieważ liczyła się każda minuta. Malutką po porodzie zabrali na oddział intensywnej terapii i leżała tam 2 dni. Po porodzie widziałam ją tylko minutkę, ale na szczęście Tż z nią był i przynosił mi fotki. Później wozili mnie do niej a mi pękało serce jak ją widziałam z tyloma kablami.Kochamy ją nad życie, nasze szczęście, nasz skarb!! Miałam troszeczkę problemów z karmieniem, ponieważ małą karmili butelką i zapychali 'smokiem'. Smoka już nie potrzebuje i coraz ładniej je UUA Wy jesteście kochane, tęskniłam baaaaaaaaaaaardzo ![]() poproszę o wpisanie nas na listę: Nadia, ur. 06.07 51 cm, 3520g, cc
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-10 o 16:09 |
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
gusiagatko dzień dobry
agus87 tylko mi chodziło o cos przeciw rozstępom, na rozstępy, na ujędrnianie...nie napisałam, sorry
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia witamy
|
|
|
|
#755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje serdeczne! Cieszę się że już wszystko ok, bo jak czytam to co napisałaś, to się zmartwiłam Daj potem znać co tam się działo, że malutka była 2 dni na intensywnej. Buziak---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Nie wiem czemu tak jest, widocznie czasem ma taka potrzebę się dojeść. Z kolei nieraz wypije tylko 80 i ma dość. Twój Oluś 240 to pewnie na raz wypija, a moja sobie na ratki rozłoży,ale tak jak pisałam, w ciągu godziny potrafi koło 200-210 wieczorem wypić.---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Aha, UWAGA, UWAGA, kupiłam 3 msc karnet do klubu fitness Trzymajcie za mnie kciuki żeby chciało mi się wieczorami zapakować tyłek do samochodu i jechać ćwiczyć;] Chyba już mogę po cesarce, co? Siłownie też, czy nie dźwigać ciężarów i zostać przy orbitreku, stepperze i bieżni? Tylko w sumie ile czasu po cc siłka by była nie wskazana?
|
||
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusiu witamy Ciebie i Nadinke
Eve, ale to jest tylko raz dziennie tak. Wieczorem i na raty. 150ml mu nie wystarcza i po 15 minutach dalej wklada lapki do buzi i sie denerwuje. Wiec mu dorabiam mleczko i sie uspokaja. W nocy dostaje tylko cycusia i rano tez, a potem mu robie normalnie butle 150 i to mu wystarcza. Dopiero na wieczor mu jest malo... dziwne to troche ![]() Andziot caluski dla Gabi z okazji dwoch miesiecy Moria moze nadszedl czas by odciac pepowine na kilka godzin chociaz doskonale Cie rozumiem, bo ja nawet nie pozwalalam na poczatku mamie zniesc malego na dol bym mogla sobie pospac od 2 dni dalam za wygrana i przynajmiej sobie pospalam Poza tym nie chcialabym tak mocno przyzwyczaic mlodego do siebie, ze w przyszlosci w ogole nigdzie nie bede mogla wyjsc, bo ja mawia moj Tz ''Antek musi czuc dojarnie w poblizu'' byscie obie mialy udany wieczor Spice, a jak sie czujesz? Mysle, ze mozesz smialo zaczac... oczywiscie na poczatek jakies lajtowe cwiczenia i stopniowo podwyzszajac sobie poprzeczke Wczoraj spalilam sterylizator w mikrofalowce no i dzis tz pojechal kupic nowy i nowa mikrofalowke Dobrze, ze sie w pore zorientowalismy i nic nie wybuchlo
|
#757 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to tez bym sobie zprezentowalaCytat:
p.s. rozumiem cie doskonale Cytat:
za decyzje, ja ne wiem ile po cc mozna bezpiecznie korzystac z silowni, ja bym oporow juz nie miala(ale to moja opinia tego jak sie czuje)Cytat:
![]() super ze mama ci pomaga i odciaza troszke z antkiem co zrobilas ze spalilas dwie rzeczy na raz?
|
|
|
#758 | |
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
![]() Andziot dziękuję za życzenia ![]() Gusia witaj, w końcu doczekaliśmy się ostatniej "naszej" pociechy tak długo wyczekiwanej
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Gusia jeszcze raz wielkie gratulacje mam nadzieję że Nadia teraz już jest bezpieczna i zdrowiutka. Mój synuś często jest niespokojny, jak nie śpi i nie je to przeważnie się denerwuje i płacze. Nie wiem może to brzuszek może te upały zaczynam się zastanawiać czy będzie umiał sam chwilkę czuwając poleżeć w łóżeczku. Na razie to niewykonalne bo po chwili płacze.
|
#760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gusia
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Acha i woli huśtawkę od noszenia na rączkach co mi absolutnie nie przeszkadza
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
Moria no właśnie Twoja Iga już ma więcej chwil gdzie nie śpi. I jak wtedy się zachowuje???
Bo jak mój maluch nie śpi to staram się mówić do niego pokazywać mu zabawki i smutno mi jak on nagle się rozpłacze i coraz głośniej i głośniej. U nas na razie jedynym uspokajaczem jest noszenie na samolocik. Bo smokiem pluje, leżaczek na 1 minutę starcza a karuzelka na pół minuty.
|
#762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze iga woli hustawke Cytat:
a jak sie rozbeczy i od razu nie reaguje to sie zanosi, potem trzeba dlugo przytulac bo sie zapowietrza ![]() rece mi opdaja. mlody ma wrecz skorupe na glowie, swedzi go to, ciagnie sie za wlosy, drapie do krwi, nie spi juz 2 dzien, a krosty przeniosly mu sie na kark i ramionka
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że nie masz się co przejmować ... a karmisz jeszcze z piersi ??? Eva Zosia na wieczór wypija mleka z 280ml wody ![]() gusia witaj kochana !!!!!!!! ![]() ale obie byłyście dzielne i teraz już tylko radosne chwile razem czekamy na opis spice1985 za karnecik, będziemy Cie bacikami po południu wyganiać jak Ci się iść nie będzie chciało ![]() mamaoptymistka może masz takiego przytulaczka i ciągle musi mamusia być w pobliżu myślę że niedługo odkryje że świat jest cool i będzie sie wszystkiemu przyglądał ![]() ja już mam wolnę na dziś od bycia mamą ![]() (do pierwszego karmienia oczywiście )Gabrynia dziś grzeczna była, sporo spała ... idę na kolacje |
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale tak jak mówisz może się to zmieni. Muszę dbać o to żeby się wysypiać, bo największy kryzys zawsze mam jak jestem niewyspana z bolącą głową.
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Główka nie chciała się wstawić porządnie w kanał rodny, wody zrobiły się zielone i małej zaczęło spadać tętno Staram się o tym zapomnieć, ponieważ przeżyliśmy chwile grozy ale nasze maleństwo jest z nami, całe i zdrowe 2 fotki w albumie
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-10 o 20:21 |
|
|
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie wiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Gusia,
A u nas chyba zaczęły się na dobre kolki. Pepe od wczoraj jest niespokojny, macha rękami, nogami, pręży się. W piątek była ostatnia kupa i być może w tym też tkwi problem. Po wieczornej kąpieli tak krzyczał, że nawet butelka z mlekiem go nie uspokoiła. Dałam mu viburcol, zasnął na brzuszku i na razie śpi. Pewnie za chwilę obudzi się z głodu, bo jadł ostatnio o 16. Coraz bardziej zastanawiamy się nad zmianą mleka. Przemawia do mnie ten Hipp z probiotykami. We wtorek mamy szczepienie, więc skonsultuję z pediatrą i muszę się poradzić, co z tymi kupami. Jak do rana się nie pojawi będę musiała dać mu kawałek czopka glicerynowego . Ale tak naprawdę to tylko półśrodek ( ten czopek ), dziecko powinno samo się wypróżniać. Mam doła |
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot
![]() Dlugo Zosia tak miala? Czy tylko przez jakis okres i pozniej sie unormowalo? No wlasnie Antek tez nie jest jakis gruby. Jest duzy. Tyje rownomiernie. Anulinko wspolczuje kolek ![]() Aga_pe mikrofalowka byla lekko podniszczona w srodku i talerz byl zle wlozony i sterylizator sie zatrzymal i przypalil o kratke mikrofalowki... Znowu sie zaczal mararton jedzeniowy Antka
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Gusia dobrze że już w domku !
Cześc dziewczynki, Pola sp juz od 19.30 nie dało się ją dłużej przetrzymac wiec martwie sie jak przespi noc, cos czuje ze szybko sie zakonczy ![]() Mąz wyjechał do Warszawy do szpitala, już się martwię, nie cierpie tak sama w domu i jeszcze na dodatek boje sie tych jego badań. Echhh, trzymajcie kciuki. Buźka...
|
#770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W leżaczku zaciesza 5 minut później jest już nie fajnie. Przez to wypady do rodziny to dla nas ciężka przeprawa bo cały czas marudzi. W domu mamy swój harmonogram i kiedy się go trzymamy to jest po prostu cudownie i mniamniuśnie Cytat:
No i najważniejsze, byliśmy dziś na spacerze! Iga w gondoli Ale fajnie się pcha taki wózek, normalnie super sprawa i jaka dumna szłam ulicą, hoho ![]() Tylko powinnam wnętrze gondolki uprać bo mi psina uśliniła i upaćkała przez ten czas gdy sobie w niej sypiała
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
cześć Kochane, ale sie za wami stęskniłam, kolejna cześć wątku
tytuł oczywiście bombowy![]() Ola dzis cały dzien na podworku byla, przyszlam do domu ja okompac bo butle juz dalam pod altaną i robila sie marudna wiec hop siup do wanienki, potem troche marudzenia i mysle a podam jej butle pociumka i zasnie jak poszlam namieszac mleko mala zasypiala i teraz juz spi 40 minutel wiec powinna sie obudzic ok 1:00 w nocy, od kilku dni robi sobie pobudki ok 1:00 i 5:00 (plus/ minus 40 minut..) od tygodnia i 1 dnia zasypia sama w sypialni w lozeczku(wczesniej byla na raczkach bujana ok godz zanim zasnela.. jestem mega szczesliwa z tej zmiany, (pomysl ze smokiem ktory tez byl na watku poruszany zadzialal..) ide was nadrobic |
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte!Ja też nie lubię bez TŻ być w domu Niby jest fajnie, bo mam porządek, wszystko jest tak jak lubię, z góry naszykowane, butelki pomyte, nikt mi o obiad nie jęczy ale zasnąć bez niego mi ciężko no i zawsze się martwię o niego.gusia najważniejsze, że już wszystko jest już dobrze. Nadia śliczna dziewczynka, jak laleczka
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
anulinko u mnie tez byly problemy z kupkami (jest na mm i dopajalam ja tylko herbatkami) i zaczelam malej podawac przed kazdym jedzeniem zwykla przegotowana wode i w kazdej innej chwili kiedy miala ochote na piciu i kupki sie unormowaly jest 1 a nawet czasem 2 dziennie. Nadal podaje wode i raz dziennie herbatke rumiankowa z hippa.
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,ja z Hanką od początku na spacery chodzę, tzn. idę ze 30-40 min a potem siedzę na ławce i czytam książki,albo gadam z koleżanką, która też wychodzi z dzidzią i tak ze 2-3 h Hania lubi być w wózeczku i w ogóle na dworze, jak tylko ją wkładam do gondoli to jej się oczy zamykają![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Zresztą ja się martwię o wszystkich i o wszystko Ten typ tak ma:P
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-07-10 o 21:49 |
||
|
|
|
#775 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz juz jakos spokojniej biore ja na rece niz jak np miesiac temu(mowie tu o podworku czasem siedze pod altana a mala spi na rekach no cos jak tak jej dobrze to niech spi i wiadomo powietrze lepsze niz w gondoli.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mala narobila przed chwila w pieluche i nie wiem jak to zrobila ale wszystko polecialo na przod pieluchy a nie na tyl i ubabrala sobie pepek
|
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam całą ciążę i teraz też Gusia Już apelowałam o wpisanie Cię na listę, tylko Grazin nie mogła znaleźć info o Nadii atiz ![]() A co się dzieje z tż?
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie dziewczynki wieczorową porą
Gusia witamy Ciebie i malutką Nadusię Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images...u8im61se8.jpg/ Błyskawice oznaczają dni kulminacyjne, w naszym przypadku w tym dniu usypialiśmy ją prawie do północy ![]() A jeżeli chodzi o problemy z kupką spróbuj herbatki Plantex - nas już nie raz wybawiła z problemu, m.in. po Rotarixie
|
|
|
#780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze to nic powaznego Cytat:
![]() u nas porazka. dzisiaj bylo wszystko: -zyganie -cisniencie 2x kupy z bolami -picie mleka co godzine!!!! karmienie tez tyle trwalo - bekanie po 4x ale i tak szlo mu nosem, dusil sie, ryczal, koszmar -niespal caly dzien tylko drzemki i dopijanie sie myslalam wieczorem ze wyjde z siebie. byl jeden wielki ryk i to juz drugi dzien. usnal cudem po 21 ale wybudzil sie teraz znowu na butle! violisia, xantipe milo was widziec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

i coraz ładniej je UU
poproszę o wpisanie nas na listę: Nadia, ur. 06.07 51 cm, 3520g, cc

az trudno mi uwierzyc bo Olek wypija 240 
Nie wiem czemu tak jest, widocznie czasem ma taka potrzebę się dojeść. Z kolei nieraz wypije tylko 80 i ma dość. Twój Oluś 240 to pewnie na raz wypija, a moja sobie na ratki rozłoży,ale tak jak pisałam, w ciągu godziny potrafi koło 200-210 wieczorem wypić.
chociaz doskonale Cie rozumiem, bo ja nawet nie pozwalalam na poczatku mamie zniesc malego na dol bym mogla sobie pospac
od 2 dni dalam za wygrana i przynajmiej sobie pospalam
byscie obie mialy udany wieczor
no i dzis tz pojechal kupic nowy i nowa mikrofalowke 

Czekamy na Ciebie fasolko