Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 06:59   #3751
rojku
Rozeznanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

No tak jeszcze nie było, żebym ja największy śpioch w rodzinie wstała równo z moim mężem, który jedzie na 7:30 do pracy Muszę to gdzieś odnotować

Dziewczynki wpadłam w szaleństwo planowania kolorystycznie łóżeczka mojej kruszynki Ja jak sobie coś ubzduram to musi być tak, jak chce, więc nie będzie łatwo. Postanowiłam, że łóżeczko będzie w żywych kolorach a nie w jakichś pastelach i zaczęło się szukanie kompletu, który by mi odpowiadał.... nie ma takiego!! A jak są to zazwyczaj są ze stanów i kosztują ponad 300 zł!! Więc stworzyłąm swój zestaw z tego co jest dostępne w Ikei i na Allegro. Jak Wam się podoba takie poplątanie z pomieszaniem?
poscielWgMnie.jpg
Stary 2011-07-11, 07:26   #3752
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
Ja od 22 minut pracuję A właściwie wszystki wkoło opowiadam, że będę miała córeczkę

Myszeczka86 - wiesz co, ja to nie czułam w ogóle co będę miała.. To moja pierwsza ciąża - wyczekana i wytęskniona, więc mi naprawdę było obojętne - byleby zdrowe Ale wkoło wszyscy mówili, że będzie chłopak, bo tak pięknie wyglądam i w ogóle ciąża mi złuży.. No więc skoro tak pięknie wyglądam przy córci, to aż strach pomyśleć jaka byłabym olśniewająca, gdybym rzeczywiście nosiła pod sercem synka

Tak jakoś czytałam i czytałam, że niektóre z Was wyszywają krzyżykami, że postanowiłam spróbować Kupiłam coprawda kanwy z nadrukiem - dla uproszczenia, ale nawet mi to nieźle wychodzi - Przynajmniej mnie się podoba Narazie "ćwiczę" na obrazku z motywem kwiatowym, a potem biorę się za aniołka na łóżeczko córci

Miłego dnia

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2011-07-11 o 07:53
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 07:28   #3753
rojku
Rozeznanie

dominej u mnie też wszyscy myśleli, że chłopak łacznie z moim mężem, argumentacja też była podobna a tu wyskoczyła na USG dziewczynka
Stary 2011-07-11, 08:06   #3754
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się teściową mam podobnie...ona ma tylko jedną wnuczkę (córa siostry Tżta) ostatnio po badaniu połówkowym jak wróciliśmy nic sie nie pytała czy ok, a że dostaliśmy od lekarza 7 fotek buźki i filmik z całego badania myślałam, że może będzie chciała zobaczyć to mówie do Tż:
- ide mame zawołać żeby sobie obejrzała
-a pytała sie coś???
-nie
-to co ją będziesz wołać
a że ja chciałam dobrze to zawołałam przyszła patrzyła na ten monitor a w między czasie na tv i co tam Tż robi. Normalnie tak mi sie przykro zrobiło, że nic sie nie interesuje moja mama codziennie dzwoni sie pyta jak sie czuje i wogóle. Ledwo wyszłam z gabinetu już dzwoniła czy wszystko w porządku później moja siora dzwoniła sie dowiedzieć a tej pi**y to nie interesuje ale mam to w dupie ja kocham mojego synka tak bardzooooo, że "babcia" nie musi skoro ma tylko wnuczke....
to mamy podobnie. Moi rodzice też dzwonią zaraz po każdej wizycie. Szczegolnie zaskoczona jestem ojcem, ze tak to przezywa i pragnie tego dziecka pojezdzilismy troche po znajomych w ten tydzien co bylam u niego i kazdy mi opowiadal jak ojciec z duma chwali sie, ze bedzie mial wnuka. Bylo mi strasznie przyjemnie.
Aaa i jego kumple byli bardziej zainteresowani moja ciaza niz tesciowa.

Przypomnialo mi sie. Tesciowa jednak cos mowila o mojej ciazy do innej babki przy grillu. Ze mam toksoplazmoze przez to, ze musze sciskac kazdego spotkanego zwierzaka i nie umiem przejsc obok nie wyciagajac rak do zwierzat. (brzmialo to raczej negatywnie).

Kurcze od 2dni latam do kiblelka siusiu 3x czesciej niz normalnie

Dzien dobry tak wogole

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Rojku kolorki nie gryza sie ze soba i fajnie to wyglada ale ja jestem zwolenniczka stonowanych kolorow kupilam sporo kolorowych mocno ciuszkow dla Olka wiec nie wyobrazam sobie wsadzic go do kolorowego lozeczka zginalby mi w nim

W ogole zastanawiam sie czy kupowac posciel. Maluch i tak nie korzysta z poduszki i kolderki. Myslalam, zeby na poczatek kupic przescieradla, ochraniacz i fajbanke maskujaca + przybornik
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 08:27   #3755
glamourous
Zakorzenienie

czesc dziewczynki witajcie po weekendzie

zaraz was troszke ponadrabiam
Stary 2011-07-11, 08:36   #3756
ela3010
Zadomowienie

Witajcie poniedziałkowo

Muffinko na pewno wrzucę swoje fotki z wyszywankami ale najpierw aparat muszę kupić bo nie mam.

Rojku fajny zestaw wykombinowałaś, oryginalny i ciekawy, podoba mi się.

Goldika i basiula ja to się nawet cieszę ze teściowa się nie interesuje moją ciążą, wystarczy mi mój maż, syn i moi rodzice z siostrą, mój Mateusz to traktuje dzidzię jako członka rodziny, jakby był z nami fizycznie, aż w szoku jestem!!!

Mam dziś pranie, sprzątanie i obiad. Mąż pojechał dziś na 12godzin, wróci około 21szej, moje dziecko uschnie za tatą, ale trudno, damy radę.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 08:39   #3757
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ponabrabialam Was ale i tak nie dalam rady wszystkiego.
gratuluje synkow i coreczek chyba mniej wiecej po rowno na watku ich mamy?

Wyobrazcie sobie, ze moja tesciowa nie chciala zobaczyc zdjec usg swojego wnuka?! Wiem, ze taka sama sytuacje miala Darusia. Przykro mi bylo.
Ciuszkow nie przywiezlismy, a mielismy... od rodizny Tz'ta bo tesciowa uznala ze za wczesnie... ze tylko sami zapeszamy Ani razu nie zapytala jak sie czuje, czy maly kopie. Jakby chciala wyrzucic z glowy wiadomosc ze bedzie babcia.

Ja mam 5kg do przodu od poczatku ciazy. Czuje sie okropnie.
W ogole na tym wyjezdzie kumpel ojca wywalil do mnie tekst: jak widzialem Cie 3 lata temu to bylas szczuplutka sliczna blondyneczka, a teraz jestes wielka i brzydka.
Przeplakalam caly dzien. Ojciec wkroczyl potem z obrona jak bylam w drugim pokoju i go ochrzanial. To on powiedzial: no co? lepiej byc szczerym i wprost jej powiedziec ze wyglada jak pasztet. Niech wezmie sie za siebie. Ciaza nie jest wyjasnieniem.
Tz powiedzial mu, ze jak w ciagu 15min nie przestane plakac to zabije go. Zaimponowal mi tym

jeeeeeeeeeeeeeezu co za cham gbur i prostak, inaczej tego nie okresle....
ja tez uwazam tak jak ktoras juz pisala ze kobiety w ciazy wygladaja slicznie z tymi brzuszkami- pileczkami i innymi kraglosciami

jak ktos jest debilem ktoremu tylko sie wieszaki podobaja i nie potrafi ogarnaac zmian kobieceo ciala ktroe dzieja sie przeciez po to zeby nowe zycie powstalo- to sorry ale na drzewo banany prostowac...

no chyba ze rzeczywiscie sie zapuscilas, paradujesz w mini z nogami owlosionymi jak orangutan i na dodatek wasy ci urosly a nic z tym nie robisz, szpony u nog jak do polowania na antylope- no to wtedy ok przyznal koledze racje, trza sie za siebie wziac bo ciaza to nie usprawiedliwienie

inne zmiany- wliczajac wypryski, przybieranie na wadze itd to normalna fizjologia- nic sie nie da z tym zrobic trzeba akceptowac
Stary 2011-07-11, 08:43   #3758
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Aniu, nie wiem czy będziesz miała czas nadrabiać więc proszę dopisz mi córeczkę
Witajcie mamuśki
Ja wczoraj już padłam o 8 wieczorem niby byłam wypoczęta ale coś mnie wzięło i musiałam się położyć i prawie 12 godz spałam

Tincia już dopisane

Przykro mi z powodu przejść z teściową moi teściowie mieli pretensję że w rzadko do nich chodzę powiedzieli że jak mała się urodzi i jak przyjedziemy to u nich będziemy spać. nie pytając sie mnie o zdanie już zdecydowali
Stary 2011-07-11, 08:54   #3759
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
jeeeeeeeeeeeeeezu co za cham gbur i prostak, inaczej tego nie okresle....
ja tez uwazam tak jak ktoras juz pisala ze kobiety w ciazy wygladaja slicznie z tymi brzuszkami- pileczkami i innymi kraglosciami

jak ktos jest debilem ktoremu tylko sie wieszaki podobaja i nie potrafi ogarnaac zmian kobieceo ciala ktroe dzieja sie przeciez po to zeby nowe zycie powstalo- to sorry ale na drzewo banany prostowac...

no chyba ze rzeczywiscie sie zapuscilas, paradujesz w mini z nogami owlosionymi jak orangutan i na dodatek wasy ci urosly a nic z tym nie robisz, szpony u nog jak do polowania na antylope- no to wtedy ok przyznal koledze racje, trza sie za siebie wziac bo ciaza to nie usprawiedliwienie

inne zmiany- wliczajac wypryski, przybieranie na wadze itd to normalna fizjologia- nic sie nie da z tym zrobic trzeba akceptowac
glam to sie usmialam
jemu chodzilo o przybieranie na wadze. Tyle, ze te 3 lata temu wazylam dokladnie tyle samo co przed ciaza. Teraz mi te 5kg przyszlo i to mu sie nie spodobalo. Aaaa i wolal mnie w wersji blond, a nie brazowowlosej.
Stary 2011-07-11, 09:02   #3760
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
oto i rosnący domek tymczasowy mojej małej
ale fajne zestawienie

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
glam to sie usmialam
jemu chodzilo o przybieranie na wadze. Tyle, ze te 3 lata temu wazylam dokladnie tyle samo co przed ciaza. Teraz mi te 5kg przyszlo i to mu sie nie spodobalo. Aaaa i wolal mnie w wersji blond, a nie brazowowlosej.
aaa tam 5 kilo ani sie obejrzysz a ich nie bedzie i calego ciazowego balastu tez nie i bedziesz za brzuszkiem tesknila a co do preferencji kolorystycznych- jak tak lubi blond to niech sobie pofarbuje sam...co komu do tego jaki ty masz kolor wiesniak i tyle
Stary 2011-07-11, 09:03   #3761
lina84
Rozeznanie

Witam mamusie
Jestem padnieta po tym weekendzie -nie nadaje się już na te szykowanie rodzinnych imprez,nawet mój kot spał całą noc i jak wychodziłam dalej spała a normalnie o 4 pobudka.
W czwartek byłam u mojego gina -dalej mówi że będzie synek =wiec chyba juz tak zostanie .25 jade na połówkowe-więc zobacze dokladnie mojego bąbelka.
Dziewczynki moje kochane -na jaki rozmiar kupujecie pościel???? -koleżanka mi wczoraj właśnie mówiła że ona przez jakiś czas przykrywała maleństwo rozłożonym rożkiem ,bo te kołderki wielkie,a potem używała śpiworków do spanie.

buźka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:03   #3762
marejta
Zadomowienie

Witajcie po weekendzie

U nas znów popsuła się pogoda, wygląda na to, ze cały dzień będzie padało

W piątek udało mi się wygrać jedną aukcję na allegro, kupiłam kołyskę, nie sądziłam że sie uda bo nowa, a ja dałam cene mniejszą niż są wystawione używane z tego modelu, ale się udało i oto mój zakup: http://allegro.pl/fisher-price-zen-k...703044647.html

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:08   #3763
rojku
Rozeznanie

Super kołyska Ja bym nakupowała takich rzeczy, ale moje maluśkie mieszkanie już i tak jest przeładowane.

Co do pościeli chciałam taką 70x100, ale i tak na początku pewnie pod kocykiem będzie spało.
Stary 2011-07-11, 09:15   #3764
goldika
Zakorzenienie

glam ja to chcialabym juz jeszcze wiekszy brzuszek!

marejta sliczna kolyska. moja stoi spakowana w garderobie na zywo jest ladniejsza niz na aukcji sie wydawalo. Tyle, ze ma dziwne wibracje nie wiem czy maly bedzie je lubil

lina ja chyba wstrzymam sie z posciela az maluch podrosnie i bedzie mu potrzebna. Ale z drugiej strony tez zastanawialam sie nad kupieniem zestawu, ochraniacz, przybornik, falbanke i przescieradlo bym uzywala od razu a reszte za jakis czas.
A rozmiar chcialam brac pod katem wielkosci lozeczka 140x70
Stary 2011-07-11, 09:18   #3765
glamourous
Zakorzenienie

sliczna kolyska, gratulacje

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-11 o 09:21
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:20   #3766
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam w poniedziałek.
Pogoda - błękitne niebo - ciekawe co z tego dalej wyniknie hehe
My już zaczynamy 22 tydzień - dzidzia coraz więcej kopie, nawet TŻ to widzi i się cieszy.
Ciekawe kiedy zaczną mi przychodzić ubranka co na allegro kupiłam.

Kołyska śliczna

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-11 o 09:22
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:20   #3767
marejta
Zadomowienie

Goldika a nie można tych wibracji wyłączyć Ja nie mogę sie doczekać kiedy przyjdzie paczka, żeby ją zobaczyć.

Kołyskę kupiliśmy z myślą o tym żeby na początku maleństwo z nami spało w sypialni, a resztę gadżetów będzie mieć w swoim pokoiku wprawdzie też nie mogę za dużo szaleć bo pokoik nie jest za duży i do tego ma skośną jedną ścianę ale coś sie wymyśli żeby wszystko się zmieściło

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 09:29   #3768
goldika
Zakorzenienie

te wibraccje mozna opcjonalnie wlaczyc. Mi sie one skojarzyly z tym urzadzeniem pasem wibrujacycm abgymnic czy jakos tak

Wlasnie ogladam sobie karuzelki na all. Podoba mi sie FP Rainforest. Pasowalaby do pandy-naklejki ktora chcemy dac na jedna ze scian. Sciany chcemy pomalowac na zolto + jedna zielona.
Stary 2011-07-11, 09:33   #3769
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny z innej beczki- ktoras z was wspominala ze kupowalyscie haremki- aladynki na allegro...jestescie zadowolone? jak jakosc i ogolne wrazenia?
Stary 2011-07-11, 09:37   #3770
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie

U nas znów popsuła się pogoda, wygląda na to, ze cały dzień będzie padało

W piątek udało mi się wygrać jedną aukcję na allegro, kupiłam kołyskę, nie sądziłam że sie uda bo nowa, a ja dałam cene mniejszą niż są wystawione używane z tego modelu, ale się udało i oto mój zakup: http://allegro.pl/fisher-price-zen-k...703044647.html
Dziewczyny błagam jak komuś niedopisałam płci dziecka napiszcie sprawdziałam ile bym musiała stron sprawdzać ponad 70 błagam nie karzcie mi sprawdzać tego

Marejta super kołyska
Stary 2011-07-11, 09:37   #3771
marejta
Zadomowienie

bardzo fajna ta karuzela i faktycznie ładnie by pasowała do całości, ja właśnie wczoraj stwierdziłam, ze chyba też zrobimy pokoik żółty z jakimś dodatkiem koloru, nie będzie chyba typowo dziewczęcy

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 09:52   #3772
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry.

Co do wagi to ja też przekroczyłam 60kg - obecnie (już od miesiąca) ważę 62kg a przed ciążą ważyłam 53kg.

dygotka gratuluje córci

goldika współczuję, że teściowa Cię tak potraktowała. Wiem, ze to przykre, bo moja nie jest lepsza - dlatego zdjęć z usg jej nie pokazuję, ani nie przekazuję wieści jak ciąża przebiega. A ona nie pyta, choć czasem widzi, że gorzej się czuje. Czasem nawet specjalnie tak sie zachowuje, żeby mi dokuczyć, zrobić na złość, zdenerwować - możne jeszcze liczy na to, że ta ciąża poleci i nie będzie mieć kolejnego wnuka (bo bardzo go nie chce mieć). Co do ciuszków to siostra przywiozła mi je jakieś dwa miechy temu - leżą na strychu i czekają na swoją kolej.

Cytat:
Kami no mi wszyscy mowia ze wygladac ladnie i nie grubo tylko tamten wywalil taki tekst... potem mnie przepraszal ale i tak uraz do niego mi pozostal. Aaaa a sam chodzil na wciagnietym brzychu raz siedzielismy w wiekszym gronie i nie wciagnal brzucha to mu dowalilam: ale Pan to tez ma pokazny tluszczowy brzuszek z tego co widze. Na wciagnietym Pan chodzi?
Szybko go wciagnal ale i tak wszyscy sie smiali
Bardzo dobrze, że mu dowaliłaśNależał o mu się.

ania21_21 mama do Ciebie pytanko o wózek - jak go oceniasz? Zastanawiam się nad kupnem z tej samej firmy, ale czytałam, że źle się prowadzą.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę Was poradźcie mi, wiem że znalazłabym tą informację gdzieś na forum ale nie mam siły żeby szukać
Można zażyć maksymalnie 8 tabletek na dobę ale w dawkach podzielnych. Jednorazowo 1-2 tabletki.

Cytat:
to mamy podobnie. Moi rodzice też dzwonią zaraz po każdej wizycie. Szczegolnie zaskoczona jestem ojcem, ze tak to przezywa i pragnie tego dziecka pojezdzilismy troche po znajomych w ten tydzien co bylam u niego i kazdy mi opowiadal jak ojciec z duma chwali sie, ze bedzie mial wnuka. Bylo mi strasznie przyjemnie.
Aaa i jego kumple byli bardziej zainteresowani moja ciaza niz tesciowa.
Moi znajomi też są bardziej zainteresowani moją ciążą niż teściowa. Fajnie, zę Twój tato tak reaguje - milusio. Mój niestety jest całkowicie obojętny, mama czasami zadzwoni (czyli raz na 2-3 miechy) by zapytać jak się czuje - to i tak bardzo miłe, bo wcześniej w ogóle mną się nie interesowała.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam jak komuś niedopisałam płci dziecka napiszcie sprawdziałam ile bym musiała stron sprawdzać ponad 70 błagam nie karzcie mi sprawdzać tego
Nie każę Ci sprawdzać - jak najbardziej. U mnie będzie chłopiec
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:53   #3773
kropeczka27
Raczkowanie

Wink Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cześć Dziewczyny!
Bardzo dawno sie nie odzywałam ale regularnie Was czytałam
Gratuluje córeczek i synków,chyba mamy przewage dziewczynek
My w piątek na usg dowiedzieliśmy się,że będziemy mieć SYNKA Na 99% będzie miał na imię Aleksander(zastanawiam się jeszcze nad Antosiem ale raczej będzie Oluś).
Zaczynam powoli czuć Małego,to nie są jeszcze mocne kopniaki ale czuje,że coś tam się w brzuszku dzieje A brzuch mam spory...chociaż na wadze nie przytyłam bardzo dużo bo około 3-3,5 kg ale przed ciażą już za dobrze wyglądałam..no i biorę wieksza dawke sterydów na astme i troche po nich spuchłam,szczególnie na buzi. Śliczne macie brzuszki,ja mam podobny do jomci
A tak poza tym to była 2 tyg chora-zapalenie krtani z koszmarnym kaszlem,niestety nie obyło się bez antybiotyku-7 dni brałam Augumentin.
Powoli zaczełam kupować rzeczy dla syneczka,na wyprzedażach kupiłam troche ubranek,głównie w 5-10-15. Kupiłam też pościel do łóżeczka z ochraniaczem i rożek-błękitno beżowe z misiem
To tyle u mnie,będe odzywała się częściej,
Trzymajcie się Mamusie i Brzusie
Acha,zapomniałam napisać że zaczeliśmy 18 tydzień

Edytowane przez kropeczka27
Czas edycji: 2011-07-11 o 09:57
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:55   #3774
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja uciekam na razie - muszę na ten niesamowity skwar jechać do miasta, gina odwiedzić (mam nadzieję, ze przyjmą mnie bez gadania, bo to nie jest mój termin wizyty). Najgorsze, ze autko popsute i czeka mnie integracja w autobusie.
Do wieczora.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:56   #3775
goldika
Zakorzenienie

Chawa ale teraz tak mysle, ze moze to lepiej ze tesciowa sie nie interesuje. Moze nie bedzie sie potem wtracac w moje macierzynstwo?
W ogole myslimy ciagle powaznie o przeprowadzce i budowie domu ale to za 3 lata jak skonczymy studia. Ale boje sie, ze wtedy cala rodzina bedzie ciagle u nas przesiadywac. A ja raczej odludek jestem i nie lubie tlumow w swoich progach

Znacie tego bloga http://pialjaka.blogspot.com/ ? Fajne dzieciaki ma ta Dziewczyna, mozna posmiac sie z ich dialogow
Stary 2011-07-11, 09:57   #3776
ania21_21
Zadomowienie

chawa jak narazie dla mnie wózek super się prowadzi mogłabym jedną ręką ale zobaczymy w praniu jak mała się urodzi jak narazie go polecam w 100%
Stary 2011-07-11, 10:02   #3777
goldika
Zakorzenienie

Kropeczko gratuluje synka!
Nasz będzie Aleksaner. Strasznie podoba mi się zdrobnienie Olek. Tesciowej oczywiscie nie stwierdziła, że jej sie kojarzy tylko z Kwaśniewskim. Na co jej powiedziałam, że były inne postacie o tym imieniu np. Aleksander Macedoński. Zrobiła tylko głupią minę. Zreszta nie patrzylismy kto ma na imie Aleksander. Kazdy czlowiek jest odrebna jednostka i imie nie ma wplywu na to jaki ktos bedzie.
Stary 2011-07-11, 10:02   #3778
marejta
Zadomowienie

No i stało się, u nas właśnie zaczęło padać, a miałam zamiar iść do sklepu sobie coś kupić

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-07-11, 10:10   #3779
nikaa2
Wtajemniczenie

dominej

gratuluję córeczki
pewnie twój gin płeĆ potwierdzi

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziekuję choć ma byc córeczka

ja dzis usłyszłam od babci-a Ty to zawsze taka chuda będzies-no,a ja mówię,że jaka ja chuda-brzuch już mam i to nie mały ale wiecie-babcie to lubia gdy się jest okrąglutkim

jakie to jest usg prentalane??chodzi o połówkowe?????
ożesz przepraszam, oczywiście gratuluję bardzo mocno córuchny
babcia mojego Tżta też mi ciągle coś podtyka, bo jak wnusia zaokrąglona- to zdrowa
Myślę, że chodziło o to że usg prenatalne to to genetyczne a połówkowe to tylko pomiarowe?

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę Was poradźcie mi, wiem że znalazłabym tą informację gdzieś na forum ale nie mam siły żeby szukać

dopadła mnie jakaś straszna infekcja nosogardła przy tym straszny tępy ból głowy i i kości twarzy, zębów itd o 15 wziełam apap, teraz się pogorszyło czy według Was mogę wziąć drugi - tylko on przynosi mi ulgę, jutro mam wizytę u gina a nie byłam juz 4 tygodnie - muszę iść, a jeśli mnie rozłozy będzie nie za fajnie..... masakra - w gradle mam ogień
daj znaĆ czy się lepiej czujesz, oczywiście że mogłaś braĆ Apap nawet do 3xdz. w ciąży- mi na gardło pomagała płukanka z solanki, Tantum verde psikane, propolki do ssania ale może też byĆ tantum verde bo mocniejsze i z zalecenia lekarza płyn do płukania Glimbax...
mam nadzieję, że już się lepiej czujesz

rojku
bardzo łądne łóżeczko, tzn. kolorystycznie super... tylko gdzieś czytałam, ze intensywne kolory pobudzają dziecko do zabawy(dlatego np. w karuzelach sa polecane kontrastowe kolorki) a w łóżeczku chyba ma spaĆ?

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Ja od 22 minut pracuję A właściwie wszystki wkoło opowiadam, że będę miała córeczkę

Tak jakoś czytałam i czytałam, że niektóre z Was wyszywają krzyżykami, że postanowiłam spróbować Kupiłam coprawda kanwy z nadrukiem - dla uproszczenia, ale nawet mi to nieźle wychodzi - Przynajmniej mnie się podoba Narazie "ćwiczę" na obrazku z motywem kwiatowym, a potem biorę się za aniołka na łóżeczko córci
a
fajnie masz w pracy dzisiaj
no i ja się tym miałam zająĆ, tzn. wyszywaniem bo zacheciły mnie opinie dziewczyn... ale jeszcze niczego nie kupiłam... i nie wiem czy kupię bo jeszcze remont mam na głowie i wyjazd na wakacje... chociaż marzy mi się aniołek dla dzidizusia

Witam przede wszystkim wszystkich
Ja mam jeszcze ciągle obrzęk stóp, pomimo picia Urosan'u- mało siusiam...co mnie nie pokoi dobrze, ze jutro idę do gina... ech

Smacznego śniadanka albo lunchu
ja idę na nalesniki

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

kropeczka27
gratuluję synka
dziewczynki na razie górą, ciekawe co będzie u nas
Śliczne imię Olek- mój bratanek ma tak na imię, bardzo uroczy kawaler 9letni. Często się do niego zwracam "Oluś" albo "Olunio" a Aleksander brzmi bardzo dostojnie
Nie tylko nas podczytuj tylko pisz do nas jak to się mówi "w kupie raźniej"

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-07-11 o 10:12
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:11   #3780
goldika
Zakorzenienie

Tez chodzi mi po glowie wyszywanie, ale obecnie mam 7 pudel drewnianych do zrobienia w decoupage. Uwielbiam ta metode no i nie wiem jak sie wyszywa. Musialabym na youtube poszukac tutoriala jakiegos.
Marzy nam sie z Tz zeby miec wlasna kawiarenke z wlasnorecznie robionymi pudelkami i ozdobami na sprzedaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości