|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
No tak jeszcze nie było, żebym ja największy śpioch w rodzinie wstała równo z moim mężem, który jedzie na 7:30 do pracy
Muszę to gdzieś odnotować ![]() Dziewczynki wpadłam w szaleństwo planowania kolorystycznie łóżeczka mojej kruszynki Ja jak sobie coś ubzduram to musi być tak, jak chce, więc nie będzie łatwo. Postanowiłam, że łóżeczko będzie w żywych kolorach a nie w jakichś pastelach i zaczęło się szukanie kompletu, który by mi odpowiadał.... nie ma takiego!! A jak są to zazwyczaj są ze stanów i kosztują ponad 300 zł!! Więc stworzyłąm swój zestaw z tego co jest dostępne w Ikei i na Allegro. Jak Wam się podoba takie poplątanie z pomieszaniem?poscielWgMnie.jpg
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ja od 22 minut pracuję A właściwie wszystki wkoło opowiadam, że będę miała córeczkę ![]() Myszeczka86 - wiesz co, ja to nie czułam w ogóle co będę miała.. To moja pierwsza ciąża - wyczekana i wytęskniona, więc mi naprawdę było obojętne - byleby zdrowe Ale wkoło wszyscy mówili, że będzie chłopak, bo tak pięknie wyglądam i w ogóle ciąża mi złuży.. No więc skoro tak pięknie wyglądam przy córci, to aż strach pomyśleć jaka byłabym olśniewająca, gdybym rzeczywiście nosiła pod sercem synka ![]() ![]() Tak jakoś czytałam i czytałam, że niektóre z Was wyszywają krzyżykami, że postanowiłam spróbować Kupiłam coprawda kanwy z nadrukiem - dla uproszczenia, ale nawet mi to nieźle wychodzi - Przynajmniej mnie się podoba Narazie "ćwiczę" na obrazku z motywem kwiatowym, a potem biorę się za aniołka na łóżeczko córci ![]() Miłego dnia
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-11 o 07:53 |
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
dominej u mnie też wszyscy myśleli, że chłopak łacznie z moim mężem, argumentacja też była podobna
a tu wyskoczyła na USG dziewczynka
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojezdzilismy troche po znajomych w ten tydzien co bylam u niego i kazdy mi opowiadal jak ojciec z duma chwali sie, ze bedzie mial wnuka. Bylo mi strasznie przyjemnie. Aaa i jego kumple byli bardziej zainteresowani moja ciaza niz tesciowa. Przypomnialo mi sie. Tesciowa jednak cos mowila o mojej ciazy do innej babki przy grillu. Ze mam toksoplazmoze przez to, ze musze sciskac kazdego spotkanego zwierzaka i nie umiem przejsc obok nie wyciagajac rak do zwierzat. (brzmialo to raczej negatywnie). Kurcze od 2dni latam do kiblelka siusiu 3x czesciej niz normalnie ![]() Dzien dobry tak wogole ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Rojku kolorki nie gryza sie ze soba i fajnie to wyglada ale ja jestem zwolenniczka stonowanych kolorow kupilam sporo kolorowych mocno ciuszkow dla Olka wiec nie wyobrazam sobie wsadzic go do kolorowego lozeczka zginalby mi w nim W ogole zastanawiam sie czy kupowac posciel. Maluch i tak nie korzysta z poduszki i kolderki. Myslalam, zeby na poczatek kupic przescieradla, ochraniacz i fajbanke maskujaca + przybornik
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki witajcie po weekendzie
![]() zaraz was troszke ponadrabiam
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie poniedziałkowo
Muffinko na pewno wrzucę swoje fotki z wyszywankami ale najpierw aparat muszę kupić bo nie mam .Rojku fajny zestaw wykombinowałaś, oryginalny i ciekawy, podoba mi się. Goldika i basiula ja to się nawet cieszę ze teściowa się nie interesuje moją ciążą, wystarczy mi mój maż, syn i moi rodzice z siostrą, mój Mateusz to traktuje dzidzię jako członka rodziny, jakby był z nami fizycznie, aż w szoku jestem!!! Mam dziś pranie, sprzątanie i obiad. Mąż pojechał dziś na 12godzin, wróci około 21szej, moje dziecko uschnie za tatą, ale trudno, damy radę .
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeeeeeeeeeeeeezu co za cham gbur i prostak, inaczej tego nie okresle.... ja tez uwazam tak jak ktoras juz pisala ze kobiety w ciazy wygladaja slicznie z tymi brzuszkami- pileczkami i innymi kraglosciami jak ktos jest debilem ktoremu tylko sie wieszaki podobaja i nie potrafi ogarnaac zmian kobieceo ciala ktroe dzieja sie przeciez po to zeby nowe zycie powstalo- to sorry ale na drzewo banany prostowac... no chyba ze rzeczywiscie sie zapuscilas, paradujesz w mini z nogami owlosionymi jak orangutan i na dodatek wasy ci urosly a nic z tym nie robisz, szpony u nog jak do polowania na antylope- no to wtedy ok przyznal koledze racje, trza sie za siebie wziac bo ciaza to nie usprawiedliwienie inne zmiany- wliczajac wypryski, przybieranie na wadze itd to normalna fizjologia- nic sie nie da z tym zrobic trzeba akceptowac
|
|
#3758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj już padłam o 8 wieczorem niby byłam wypoczęta ale coś mnie wzięło i musiałam się położyć i prawie 12 godz spałam ![]() Tincia już dopisane Przykro mi z powodu przejść z teściową moi teściowie mieli pretensję że w rzadko do nich chodzę powiedzieli że jak mała się urodzi i jak przyjedziemy to u nich będziemy spać. nie pytając sie mnie o zdanie już zdecydowali
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemu chodzilo o przybieranie na wadze. Tyle, ze te 3 lata temu wazylam dokladnie tyle samo co przed ciaza. Teraz mi te 5kg przyszlo i to mu sie nie spodobalo. Aaaa i wolal mnie w wersji blond, a nie brazowowlosej. |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne zestawienie
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
i bedziesz za brzuszkiem tesknila wiesniak i tyle
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Jestem padnieta po tym weekendzie -nie nadaje się już na te szykowanie rodzinnych imprez,nawet mój kot spał całą noc i jak wychodziłam dalej spała a normalnie o 4 pobudka. W czwartek byłam u mojego gina -dalej mówi że będzie synek =wiec chyba juz tak zostanie .25 jade na połówkowe-więc zobacze dokladnie mojego bąbelka. Dziewczynki moje kochane -na jaki rozmiar kupujecie pościel???? -koleżanka mi wczoraj właśnie mówiła że ona przez jakiś czas przykrywała maleństwo rozłożonym rożkiem ,bo te kołderki wielkie,a potem używała śpiworków do spanie. buźka
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po weekendzie
U nas znów popsuła się pogoda, wygląda na to, ze cały dzień będzie padało W piątek udało mi się wygrać jedną aukcję na allegro, kupiłam kołyskę, nie sądziłam że sie uda bo nowa, a ja dałam cene mniejszą niż są wystawione używane z tego modelu, ale się udało i oto mój zakup: http://allegro.pl/fisher-price-zen-k...703044647.html
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
Super kołyska
Ja bym nakupowała takich rzeczy, ale moje maluśkie mieszkanie już i tak jest przeładowane.Co do pościeli chciałam taką 70x100, ale i tak na początku pewnie pod kocykiem będzie spało.
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
glam ja to chcialabym juz jeszcze wiekszy brzuszek!
![]() marejta sliczna kolyska. moja stoi spakowana w garderobie na zywo jest ladniejsza niz na aukcji sie wydawalo. Tyle, ze ma dziwne wibracje nie wiem czy maly bedzie je lubil![]() lina ja chyba wstrzymam sie z posciela az maluch podrosnie i bedzie mu potrzebna. Ale z drugiej strony tez zastanawialam sie nad kupieniem zestawu, ochraniacz, przybornik, falbanke i przescieradlo bym uzywala od razu a reszte za jakis czas. A rozmiar chcialam brac pod katem wielkosci lozeczka 140x70
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna kolyska,
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-11 o 09:21 |
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Witam w poniedziałek.
Pogoda - błękitne niebo - ciekawe co z tego dalej wyniknie hehe My już zaczynamy 22 tydzień - dzidzia coraz więcej kopie, nawet TŻ to widzi i się cieszy. Ciekawe kiedy zaczną mi przychodzić ubranka co na allegro kupiłam. Kołyska śliczna
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-11 o 09:22 |
|
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Goldika a nie można tych wibracji wyłączyć
Ja nie mogę sie doczekać kiedy przyjdzie paczka, żeby ją zobaczyć.Kołyskę kupiliśmy z myślą o tym żeby na początku maleństwo z nami spało w sypialni, a resztę gadżetów będzie mieć w swoim pokoiku wprawdzie też nie mogę za dużo szaleć bo pokoik nie jest za duży i do tego ma skośną jedną ścianę ale coś sie wymyśli żeby wszystko się zmieściło
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
te wibraccje mozna opcjonalnie wlaczyc. Mi sie one skojarzyly z tym urzadzeniem pasem wibrujacycm abgymnic czy jakos tak
![]() Wlasnie ogladam sobie karuzelki na all. Podoba mi sie FP Rainforest. Pasowalaby do pandy-naklejki ktora chcemy dac na jedna ze scian. Sciany chcemy pomalowac na zolto + jedna zielona. |
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z innej beczki- ktoras z was wspominala ze kupowalyscie haremki- aladynki na allegro...jestescie zadowolone? jak jakosc i ogolne wrazenia?
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
błagam nie karzcie mi sprawdzać tego ![]() ![]() Marejta super kołyska
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
bardzo fajna ta karuzela i faktycznie ładnie by pasowała do całości, ja właśnie wczoraj stwierdziłam, ze chyba też zrobimy pokoik żółty z jakimś dodatkiem koloru, nie będzie chyba typowo dziewczęcy
|
#3772 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Co do wagi to ja też przekroczyłam 60kg - obecnie (już od miesiąca) ważę 62kg a przed ciążą ważyłam 53kg. dygotka gratuluje córci goldika współczuję, że teściowa Cię tak potraktowała Cytat:
Należał o mu się.ania21_21 mama do Ciebie pytanko o wózek - jak go oceniasz? Zastanawiam się nad kupnem z tej samej firmy, ale czytałam, że źle się prowadzą. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Bardzo dawno sie nie odzywałam ale regularnie Was czytałam ![]() Gratuluje córeczek i synków,chyba mamy przewage dziewczynek ![]() My w piątek na usg dowiedzieliśmy się,że będziemy mieć SYNKA Na 99% będzie miał na imię Aleksander(zastanawiam się jeszcze nad Antosiem ale raczej będzie Oluś).Zaczynam powoli czuć Małego,to nie są jeszcze mocne kopniaki ale czuje,że coś tam się w brzuszku dzieje A brzuch mam spory...chociaż na wadze nie przytyłam bardzo dużo bo około 3-3,5 kg ale przed ciażą już za dobrze wyglądałam..no i biorę wieksza dawke sterydów na astme i troche po nich spuchłam,szczególnie na buzi. Śliczne macie brzuszki,ja mam podobny do jomci![]() A tak poza tym to była 2 tyg chora-zapalenie krtani z koszmarnym kaszlem,niestety nie obyło się bez antybiotyku-7 dni brałam Augumentin. Powoli zaczełam kupować rzeczy dla syneczka,na wyprzedażach kupiłam troche ubranek,głównie w 5-10-15. Kupiłam też pościel do łóżeczka z ochraniaczem i rożek-błękitno beżowe z misiem ![]() To tyle u mnie,będe odzywała się częściej, Trzymajcie się Mamusie i Brzusie ![]() Acha,zapomniałam napisać że zaczeliśmy 18 tydzień
Edytowane przez kropeczka27 Czas edycji: 2011-07-11 o 09:57 |
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam na razie - muszę na ten niesamowity skwar jechać do miasta, gina odwiedzić (mam nadzieję, ze przyjmą mnie bez gadania, bo to nie jest mój termin wizyty). Najgorsze, ze autko popsute i czeka mnie integracja w autobusie.
Do wieczora. |
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa ale teraz tak mysle, ze moze to lepiej ze tesciowa sie nie interesuje. Moze nie bedzie sie potem wtracac w moje macierzynstwo?
W ogole myslimy ciagle powaznie o przeprowadzce i budowie domu ale to za 3 lata jak skonczymy studia. Ale boje sie, ze wtedy cala rodzina bedzie ciagle u nas przesiadywac. A ja raczej odludek jestem i nie lubie tlumow w swoich progach ![]() Znacie tego bloga http://pialjaka.blogspot.com/ ? Fajne dzieciaki ma ta Dziewczyna, mozna posmiac sie z ich dialogow
|
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
chawa jak narazie dla mnie wózek super się prowadzi mogłabym jedną ręką ale zobaczymy w praniu jak mała się urodzi
jak narazie go polecam w 100% |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko gratuluje synka!
![]() Nasz będzie Aleksaner. Strasznie podoba mi się zdrobnienie Olek. Tesciowej oczywiscie nie stwierdziła, że jej sie kojarzy tylko z Kwaśniewskim. Na co jej powiedziałam, że były inne postacie o tym imieniu np. Aleksander Macedoński. Zrobiła tylko głupią minę. Zreszta nie patrzylismy kto ma na imie Aleksander. Kazdy czlowiek jest odrebna jednostka i imie nie ma wplywu na to jaki ktos bedzie.
|
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
No i stało się, u nas właśnie zaczęło padać, a miałam zamiar iść do sklepu sobie coś kupić
|
#3779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dominej
gratuluję córeczki pewnie twój gin płeĆ potwierdzi Cytat:
![]() babcia mojego Tżta też mi ciągle coś podtyka, bo jak wnusia zaokrąglona- to zdrowa ![]() ![]() Myślę, że chodziło o to że usg prenatalne to to genetyczne a połówkowe to tylko pomiarowe? Cytat:
mam nadzieję, że już się lepiej czujesz rojku bardzo łądne łóżeczko, tzn. kolorystycznie super... tylko gdzieś czytałam, ze intensywne kolory pobudzają dziecko do zabawy(dlatego np. w karuzelach sa polecane kontrastowe kolorki) a w łóżeczku chyba ma spaĆ? Cytat:
fajnie masz w pracy dzisiaj ![]() no i ja się tym miałam zająĆ, tzn. wyszywaniem bo zacheciły mnie opinie dziewczyn... ale jeszcze niczego nie kupiłam... i nie wiem czy kupię bo jeszcze remont mam na głowie i wyjazd na wakacje... chociaż marzy mi się aniołek dla dzidizusia Witam przede wszystkim wszystkich Ja mam jeszcze ciągle obrzęk stóp, pomimo picia Urosan'u- mało siusiam...co mnie nie pokoi dobrze, ze jutro idę do gina... ech Smacznego śniadanka albo lunchu ![]() ja idę na nalesniki ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- kropeczka27 gratuluję synka dziewczynki na razie górą, ciekawe co będzie u nas ![]() ![]() Śliczne imię Olek- mój bratanek ma tak na imię, bardzo uroczy kawaler 9letni . Często się do niego zwracam "Oluś" albo "Olunio" a Aleksander brzmi bardzo dostojnieNie tylko nas podczytuj tylko pisz do nas jak to się mówi "w kupie raźniej"
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-11 o 10:12 |
|||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chodzi mi po glowie wyszywanie, ale obecnie mam 7 pudel drewnianych do zrobienia w decoupage. Uwielbiam ta metode
Marzy nam sie z Tz zeby miec wlasna kawiarenke z wlasnorecznie robionymi pudelkami i ozdobami na sprzedaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Muszę to gdzieś odnotować 

ale mam to w dupie ja kocham mojego synka tak bardzooooo, że "babcia" nie musi skoro ma tylko wnuczke....
.
Ani razu nie zapytala jak sie czuje, czy maly kopie. Jakby chciala wyrzucic z glowy wiadomosc ze bedzie babcia. 

wiesniak i tyle

jak narazie go polecam w 100%