|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
masz na mysli kawalerka czyli - salon+ sypialnia( tu w IRL tak licza zreszta we FR z tego co tz mowil tez ) to nie tak drogo
u nas za taka kawalerke lub za tzw,,studio czyli pokoj z aneksem kuchennym + sypialnia najtaniej 750e widzialam a tak to 800e ale rzadko sie trafiaja takie mieszkania zazwyczaj najmniejszy apartament to 2 pokoje + salon i jeszcze nie spotkalam sie zeby bez mebli bylo tu chyba zeby ktos ci wynajal musza byc pewne meble + sprzety typu pralka czekaj czyli ta mini lodowka to twoja czy wlascicieli oj i bez pralki Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-11 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() oglądałam fotki Twojego pokoju i jak zobaczyłam tego wielkiego grzyba to się aż przeraziłam! nie może być tak, że co rok z nim walczysz ja bym to zgłosiła właścicielowi a jeśli on by nie zrobił sam z tym porządku to do agencji z której się wynajmuje. A gdyby to nic nie dało to bym nie zapłaciła renta i tyle ![]() ![]()
Edytowane przez Caroline_88 Czas edycji: 2011-07-11 o 01:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
ale kochana ja wynajmuje tylko pokoj i nie wynajmujemy przez agencje
wiem ze w UK czesto sie przez agencje wynajmuje wiesz ten grzyb co roku i w tamta zime to akurat najwiekszy byl ale wlasciciele sami o to dbaja ja nic nie musialam z tym robic bo oni to zawsze robia przed wiosna/latem nigdy niema sensu bo znow bedzie sie cos robic no i jeszcze jedno w tamta zime bylo najgorzej a my w sumie jako takiego grzania w lazience nie mamy i taka mala farelka tylko ale ostatnio tzn juz jakis czas temu wysiadla mieli nam to naprawic ale cos widze nie wyszlo... bede musiala spytac co z tym a niemoge ot tak sobie rentu nie zaplacic bo to nie ja pl;ace za caly dom tylko wspollokatorzy a my tylko za pokoj zreszta w porownaniu do poprzedniego wlasciciela to tu super dbaja o wszystko po prostu ta zima byla nie na ich warunki ,... no i mysle ze ta wykladzina to byla porazka w kuchni dywan ? szczeka mi opadla ... o nie to tego tu niema ![]() Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-11 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak w kuchni też mam tą wykładzinę dywanową, tą samą co w sypialni i salonie i na schodach hah ale nie jest brudna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
I znowu poniedziałek ![]() Nurku super mieszkanie. Myśle, że ktoś sie szybko znajdzie ![]() Życze miłego dnia ![]()
#1776 |
Zakorzenienie
|
tak tak i znow poniedzialek i Irenkaaa ma wolne i wstaje po 4 godzinach snu
![]() oj ta caroline wszystko zalezy od landlorda kolezanka wynajmuje dom ulice dalej a babka jest tam na jakas kontrol po 4 latach ... Porazka . Fakt ona mieszka w uk ale to niedaleko.pamietam czas jak sie zepsul bojler w zime niedosc ze sami musieli naprawiac to prawie 2 mies grzali elektrycznym piecykiem dom =rachunki kosmiczne a babka miala gdzies , schody podobno tez sami musieli naprawiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tesco ma ciekawe promocje 2 w cenie 1 ![]() Wtedy opłaca się kupować na zapas ![]() Lili ja też uwielbiam tuńczyka ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Ja też podzielam Twoje zdanie, że do jedzenia chleba raczej nie powrócę ![]() A jesz pieczywo chrupkie, wafle ryżowe ? Ja pożywiam się nimi w pracy ![]() To świetnie, że urodziny były tak udane ![]() To prawda, po takim odpoczynku od cukrów zjedzenie czegoś słodkiego to niebo w gębie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
![]() O tak niestety, ale mi sie wstawać nie chciało ![]() Tobie też miłego i spokojnego ![]() Nurku ![]() Pędzicie tak, że nie jestem w stanie Was nadrobić ![]() Weekend szybko zleciał i na obrotach. Nie odpoczęłam. Sobota zakupy, szykowanie jedzonka na niedzielę, sprzątanie a po południu wyprawa rowerowa ![]() Wczoraj przyjmowanie gości od rana do wieczora ![]() Wczoraj z rana mego burza nas przywitała, jednak potem się wypogodziło. A dziś też pada. Mam nadzieję, że to też przelotne. golden jak po wycieczce?
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ależ u mnie burza była z rana. Nie mogłam spać. Tż pojechał na szkolenia do nowej pracy ![]() ![]() Nic to biorę się teraz, bo mam jej naprawdę ogrom! Nuruś mieszkanko ładne, ale jaka cena! Szok jak dla mnie, ale zdaje sobie sprawę, że to stolica ![]() ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2011-07-11 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
W nocy chyba padało ![]() ![]() Jako, że wczorajsze mięso wylądowało w koszu..tym samym obiad na dwa dni poszedł się pie****!! ![]() Więc, myślę że na dziś i jutro będzie zapiekanka (będę musiała pilnować coby tż nie pochłonał dziś wszystkiego ![]() Torba już przywieziona od rodziców - będziemy się do niej pakować. Ciekawe czy się zmieszczę ![]() ![]() A u Was co na obiad w planach ?
#1781 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
wstałam, ale dziś już od rana zmęczona jestem
![]() dzisiaj wieczorem przychodzi właściciel po kasę i jestem w szoku, że 2-gi miesiąc z kolei wychodzi 1300 ![]() ![]() ![]() ja dziś gotuję rosół małej, więc sama też zjem, a dla Tż nie jestem pewna czy dziś fryt z jajkiem lub z filetem nie zrobię. Zobaczę ![]() Ogólnie to zamierzam przez najbliższy tydzień w miarę wyjadać to, co w lodówce ![]() nurku- jak się już zadomowisz w mieszkanku to chętnie zobaczę foty. Mieszkanie drogie. Ja za kawalerkę płacę w sumie 1300 i mnie coś trafia ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem tak myślę: poniedziałek, wtorek - zapiekanka środa - rosotto z boczkiem (widziałam przepis u Cholerki ![]() czwartek - jajko sadzone, ziemniaki i fasolka żółta (dla mnie szpinak jeszcze) piątek - zupa jarzynowa (w zamrażalce mam kość ze schabu, dokupię udko i mieszankę na zupę) I zostaje sobota, niedziela - nie mam pojęcia co zrobić ![]()
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Dziś obiadzo z wczoraj czyli roladki z cycków ze szpinakiem, do tego surówka, Tz będzie miał jeszcze ziemniaki młode, mnie nie ciągnie.
Choć w sobotę do kalafiora zjadłam dwa ![]()
#1785 |
kobieta za ladą
|
ja mam dziś rosół
![]() nuruś fajne mieszkanie ale cena też ![]() ![]() pogoda u mnie pod psem straszne takie wachania
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio jako dwudaniowy obiad zrobiłam coś ala chili con carne ![]() Mięso mielone, cebula, czosnek, trochę wody, pomidory z puszki, fasola z puszki, papryka. Wszystko razem daje naprawdę super smak ![]() Może dziś kupię znowu mielone i resztę składników, bo już nawet nie mam pomidorów w puszce i zrobię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
lili jakies dodatkowe oplaty czy wam wynajem podniosl?
ja senna ale zasnac nie moge miotam sie po domu sprzatam ,robie pranie dudi racja w tych okolicach mieszkania zawsze kosztowaly ale nie az tyle poszly ostro ceny jak widze przez ostatnie lata a chetni zawsze beda bo to centrum Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-11 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
nie wiem sama, bo mieliśmy mieć mniej o 100 zł, a coraz drożej mamy. zeszły miesiąc miałam opłatę za prąd i gaz, więc w tym miesiącu powinnam mieć 1150 zł do płacenia, podobno 50 rozliczenie za wodę przyszło, no więc wychodzi 1200, a czemu 1300
![]() wkurza już mnie to, bo miało wychodzić wszystko inaczej ![]() poza tym to jest zwykła nora, gdyby nie nasze rzeczy i to, że staję na głowie, żeby było przytulnie, to tu by dziadownia zwykła była ![]()
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
a on wam te rachunki/wyrownania pokazuje do wgladu? raczej powinien
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
pokazuje
![]() dziś zobaczę, co tyle wyniosło ![]() ![]()
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
to chociaz dobre to ze pokazuje bo jakby nie to
![]() wszystkie kosci czuje aaaaa i spac od paru dni normalnie niemoge moze sie uda w ciagu dnia musze przyznac ze ostatni tydzien w pracy byl dosc intensywny |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
oooo rety jakie ceny za te mieszkania
![]() Mialam napisanego posta, ale wylaczyli mi prad na chwile i dupa ![]() U nas dzis pochmurnie i deszczowo sie zapowiada, pogoda tylko na siedzenie w budynku, wiec mam w planie wyciagnac tz do CH bo sa podobno wyprzedaze ![]() W ogole w srode tz ma urodziny a ja nie mam dla niego prezentu, nawet pomyslu nie mam ![]() Wczoraj imprezka sie udała, bylo milo i sympatycznie aż wyjątkowo ![]() A obiad dziś gwizdany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
u mnie też pogoda do dupy
![]() ![]() zaraz idę do sklepu i kupię tego fileta z kurczaka, jajka i fryty i zrobię Tż'owi fryty na obiad, żeby się dziś nie narobić za dużo ![]() jeszcze na jutro mi tych fryt dla niego starczy, a w resztę dni ziemniaki mu zrobię, bo mam te, co zakupiłam w Biedronce w promocji za 97 gr ![]() koło środy to zrobię mu pewnie mielone, bo mam w zamrażalce ![]() ![]() dla siebie to mam makaron w domu to pewnie zrobię znowu z tuńczykiem w któryś dzień ![]() muszę kombinować, bo chcę ( a raczej muszę ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dziewczyny mam o was pytanie ile tak miesiecznie wynoszą was opłaty za prad, gaz, wode?? powiem odrazu ze tv nie będzie ![]() i przy 4 osobach ![]() Cytat:
![]() jestem w pracy i jestem tk nie wyspana i tak mnie głowa boli, że nie wiem jak ja tu usiedze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Nurku- super że jest mieszkanko
![]() ![]() Lili- super zakupy a miś słodki ![]() witam ![]() ja mam urwanie du.py od wczoraj ![]() ![]() w ogóle w aptece poszło mi dzisiaj 50 zł ![]() jutro idę do dermatologa więc wizyta ok 100zł plus pewnie jakaś maść bo mam łojotokowe zapalenie skóry i mi plama nie chce z karku zejść ![]() zaraz wpiszę dzisiejsze zakupy na wydatki.com, już tyle wydałam w tym miesiącu że głowa mała ![]() dzisiaj na obiad robię mielone z pieczarkami, młode ziemniaczki z koperkiem i mizeria, nie długo będę musiała wziąć się za obiad bo Tż ma na drugą zmianę więc o 13 musi zjeść pogoda dziwna, wczoraj był upał dzisiaj ulewa od 4 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tuńczyk to rzeczywiście dobra rzecz ![]() Nadaje się do sałatki, kanapek, makaronu również naleśników (gdy pracowałam w restauracji-naleśnikarni poznałam mnóstwo kombinacji robienia naleśników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U mnie od rana słoneczko i upalnie, ale cóż z tego jak ja w pracy siedzę. ![]() Na obiad mam rosół, który wczoraj ugotowałam, a na jutro to nie wiem co wymyślę. Teraz potrzebuję kawy ![]() ![]()
#1800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu mówię, że Viva leci non stop, a mam duży tv, laptop chodzi non stop (od 01 w nocy do ok 08 jedynie nie chodzi). Piorę dużo- 4 razy w tygodniu napewno. Piekarnik i kuchenkę mam na gaz, codziennie gotuję, raczej nie piekę. Poza tym używam mikrofali do podgrzewania parówki albo wody ![]() ![]() Aha i bardzo ważne- czajnik mam na gaz. Jak miałam na prąd to rachunek za prąd rósł ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ja właśnie rosołek gotuję, już pachnie ![]() ![]() ![]() mała zmiana planów co do obiadu- dla Tż filety, ale z ziemniakami, bo fryt nie kupiłam, a dla mnie 2 ziemniaczki, może koperek, bo mam zamrożony ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-11 o 10:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.