Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 09:48   #4741
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

No i przeszedł kurier i mam już budke spowrotem. Nie bawili się w małe szycie, tylko wymienili mi budkę na nową szkoda że nie wiedziałam, to może bym sobie inny kolor tym razem wzieła

Macie może jakąś pralkę godną polecenie? taką ladowaną od góry? bo opinie w necie różne strasznie. I już nie wiem które pisze producent a które konkurencja, bo chyba tylko co które są od faktycznych klientów

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:56   #4742
lindsley
Zakorzenienie

Ja mam od roku pralkę hotpoint ariston ale nie chce mi się teraz szukać modelu. Wszystko ok ale strasznie długie prania ma. Ponad 2h. Są takie 15 i 30min i na 1,5 i 3kg ale tylko w temp 30st i wirowaniu 800obrotów. No i brakuje mi timera z ciągłą regulacją - u mnie jesst co 3h ustawienie.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:00   #4743
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Sara wszystkiego najlepszego
Dzisiaj jeszcze Kalinki imieninki-Wszystkiego Najlepszego!!!

Ja was podczytuje przez cały weekend i co się zabierałam do pisania to mi net wywalało

Moj Danielek znowu chyba chory narazie katar,leci mu woda z nosa-na taki też nasivin się psika?
Ale idę z nim po południu do lekarza niech sprawdzi czy gardziołek czysty bo nei wiem czy mu cos dawać czy tylko gluty odciągać,a dopiero był chory,nie wiem co on tak.A probiotyk caly czas mu daje.

Nie pamiętam już co komu chciałam napisac a tyle tego było

Wiem,ze Kuba piękna i Maciuś słodziachny.

Lind a kiedy i gdzie jedziesz dokładnie,my też chyba pojedziemy do Hiszpanii pod koniec sierpnia,moze przypadkiem w to samo miejsce

Czy ząbki 5 to też mogą teraz wychodzić???co jakiś czas ma stan podgorączkowy np 37,4 ze 2h i mu mija i nie wiem od czego a nie da mi tak głęboko do buźki zajrzeć.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-07-11 o 10:01
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:23   #4744
lindsley
Zakorzenienie

Oliwka jedziemy prawdopodobnie (nie kupiłam biletów jeszcze) 26.09-7.10 do Altea. Tam mieszka siostra tz.

Michaś
Stary 2011-07-11, 10:27   #4745
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oliwka jedziemy prawdopodobnie (nie kupiłam biletów jeszcze) 26.09-7.10 do Altea. Tam mieszka siostra tz.
ech czyli jednak nie,a szkoda
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:49   #4746
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Lind- byłam nad jeziorem ale krótko bo po pracy, czyli tak od 16 mniej więcej w Okoninie. My chętnie bysmy się z Wami wybrali tylko, że ja to w weekendy pracuję a te co mam wolne to mam urlop i wyjeżdżamy, no chyba że w niedziele najbliższą dopisze pogoda to tak od 15 byśmy gdzieś z chęcią pojechali

Zazdroszczę wyjazdu do Hiszpani... nie znajdzie się jeszcze miejsce dla 3 osób??

My dzis już po pierwszym spacerku. Teraz mała śpi, mam nadzieję, że dłuzej niż godzinę bo ostanie 3 dni śpi po 1,5 na maksa.
Zdziwiona jestem, że jak ide z malą tak koło 10 na plac zabaw to jest pusto... dziś bylyśmy same... czy wszystkie dzieci "drzemkują" czy co??
Z tym, że ja wolę jak jesteśmy same bo moja to w przeciwieństwie do Lenki evitkowej jest aspołeczna. Wszystko wszystkim zabiera, jak mówię, że nie wolno to krzyczy i ucieka lub wpada w histerię... biega po calej piaskownicy nie patrzac, że sa dzieci pod nogami chce wszędzie tam na hustawki gdzie sa akurat inne dzieci i krzyczy że ona chce (znaczy ja to tak rozumiem, nie że mi to mówi ). Poza tym zabiera pilkę jak inne dzieci graja i ucieka a jak jej zabiorę to znow krzyk i histeria... po prostu się męczę z nią na placyku... więc wolę jak jest pusto... chyba będziemy chodzić w nocy Najgorsze jest to, że jak mówie zdecydowane NIE, nie wolno, nie zabieraj to i wercia zaczyna sie denerwować to mamy tych dzieci mowią "niech sobie weźmie" no i ostatecznie staje na jej. Po czym i tak za 15 skund rzuca tym i obiera sobie inny obiekt...I jak ma się tego oduczyć?
Czy sa jeszcze takie aspoleczne dzieci na tym forum??
Oczywiscie lubi dzieci, daje buziaczki, tulu tulu robi, cześc daje itp ale jak już cos chce to robi cyrki... zjeżdżalnia jest tylko jej, nikt inny nie ma prawa na nią wejśc... zadne tłumaczenia nie pomagają, tylko zabieranie siłą i uspakajanie poprzez zaciekawienie jej czymś innym... masakraaaaa... niedobre dziecko mi rośnie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-07-11 o 10:52
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:08   #4747
megi-megi
Zakorzenienie

No Asiulek - mój jest całkowicie inny na placu zabaw. Dzieci go szczególnie nie interesują - mało raczej. Ale wojownicza jest Twoja Wercia, nie ma co.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 11:37   #4748
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No Asiulek - mój jest całkowicie inny na placu zabaw. Dzieci go szczególnie nie interesują - mało raczej. Ale wojownicza jest Twoja Wercia, nie ma co.
Zazdroszczę. Ona nie posiedzi, wszystko ja interesuje a szczegolnie to co robią inne dzieci. No i kocha spineczki we włosach dziewczynek musze ją ostaro pilnować, żeby ich nie ściągała.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-07-11, 11:52   #4749
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Macie może jakąś pralkę godną polecenie? taką ladowaną od góry? bo opinie w necie różne strasznie. I już nie wiem które pisze producent a które konkurencja, bo chyba tylko co które są od faktycznych klientów
ja mam electroluxa, co prawda ładowanego od przodu, ale są też od góry.
http:// cokupic. pl/Wolnostojacy-Pralki/filtr/Electrolux_h118-161
(trzeba usunąć spację po "http://" i po "cokupic." )

Ogólnie firmę bardzo polecam, mają bardzo dobre opinie.
I polecam funkcję time manager-w kilku programach sobie można ustawić czas prania (nawet na 30 min na odświeżanie), ilość obrotów przy wirowaniu temperaturę. Dla mnie to jest super przydatne-nigdy nie piorę po 2,5h tylko najwyżej 1.30-45, a czasem nawet poniżej 1h jak mało mam.
I oczywiście polecam kupić w necie-u nas chyba z 400-500zł taniej wyszło.
Ja to zanim tą pralkę kupiliśmy (w listopadzie) to chyba z miesiąc netowy risercz robiłam. I jestem bardzo bardzo z pralki zadowolona.
No i jeszcze zależy ile chcesz wydać. Ja chciałam z wyświetlaczem i jest mi bardzo wygodnie ją obsługiwać, no i ładnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Moj Danielek znowu chyba chory narazie katar,leci mu woda z nosa-na taki też nasivin się psika?
Ale idę z nim po południu do lekarza niech sprawdzi czy gardziołek czysty bo nei wiem czy mu cos dawać czy tylko gluty odciągać,a dopiero był chory,nie wiem co on tak.A probiotyk caly czas mu daje.

Czy ząbki 5 to też mogą teraz wychodzić???co jakiś czas ma stan podgorączkowy np 37,4 ze 2h i mu mija i nie wiem od czego a nie da mi tak głęboko do buźki zajrzeć.
ja bym chyba jeszcze nasivinem nie psikała, ale zapytaj doktórki.

Piątki też mogą wychodzić, znajomej córki właśnie ok.16 mies. wyszły (ale jej to wszystko nie po kolei szło)

Przykro mi że mały znów chorutki

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Zdziwiona jestem, że jak ide z malą tak koło 10 na plac zabaw to jest pusto... dziś bylyśmy same... czy wszystkie dzieci "drzemkują" czy co??
Z tym, że ja wolę jak jesteśmy same bo moja to w przeciwieństwie do Lenki evitkowej jest aspołeczna. Wszystko wszystkim zabiera, jak mówię, że nie wolno to krzyczy i ucieka lub wpada w histerię... biega po calej piaskownicy nie patrzac, że sa dzieci pod nogami chce wszędzie tam na hustawki gdzie sa akurat inne dzieci i krzyczy że ona chce (znaczy ja to tak rozumiem, nie że mi to mówi ). Poza tym zabiera pilkę jak inne dzieci graja i ucieka a jak jej zabiorę to znow krzyk i histeria... po prostu się męczę z nią na placyku... więc wolę jak jest pusto... chyba będziemy chodzić w nocy Najgorsze jest to, że jak mówie zdecydowane NIE, nie wolno, nie zabieraj to i wercia zaczyna sie denerwować to mamy tych dzieci mowią "niech sobie weźmie" no i ostatecznie staje na jej. Po czym i tak za 15 skund rzuca tym i obiera sobie inny obiekt...I jak ma się tego oduczyć?
Czy sa jeszcze takie aspoleczne dzieci na tym forum??
Oczywiscie lubi dzieci, daje buziaczki, tulu tulu robi, cześc daje itp ale jak już cos chce to robi cyrki... zjeżdżalnia jest tylko jej, nikt inny nie ma prawa na nią wejśc... zadne tłumaczenia nie pomagają, tylko zabieranie siłą i uspakajanie poprzez zaciekawienie jej czymś innym... masakraaaaa... niedobre dziecko mi rośnie...
Moja towarzyska owszem, ale też lubię rano najbardziej chodzić jak jest kilkoro dzieci tylko, bo mogę wtedy nawet usiąść, a tak to muszę być za nią krok w krok i patrzeć co komu zabiera-szczególnie z wózków. Bo to nie jest tak, że ona tylko dzieciom zabawki daje, zabierać też zabiera.
Mi się wydaje, że trochę to trzeba przeczekać, bo inne dzieci też tak w tym wieku mają-ja bardzo lubię obserwować zachowania innych dzieci na placyku-małe fochy trochę zignorować, a jak coś ewidentnie robi co ci się nie podoba, stanowczo reagować-dalej mówić swoje NIE, NIE WOLNO i może przełożyć ją w inne miejsce-ja tak swojej robię (np. jak w dzieci piaskiem sypała), nawet jak się darła, to nie ustąpiłam. Trochę pomaga.
I nie jest wercia żadnym niedobrym dzieckiem tylko takim jak inne-taki ma etap, rozwija się, sprawdza co wolno a co nie i też się jakoś społecznie odnaleźć próbuje, bo to, że nasze dzieci spędzają czas na placyku z innymi to jeszcze wciąż jest trochę nowe dla nich. A chciałabyś taką ciapę mieć co siedzi w kącie? (ja bym czasem chciała, ale tylko czasem ). I też musimy pamiętać, że dzieci jeszcze nie rozumieją co jest ich a co nie i nie mają cierpliwości czekać kiedy one chcą JUŻ. A dla nas teraz jest to czasem droga przez mękę uczenie ich tego, to tłumaczenie i bycie w tym konsekwentnym. I jeszcze trochę to potrwa....Ale se wywód pier.dolnęłam

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-07-11 o 11:57
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 12:03   #4750
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja niby to wszystko wiem ale jak patrzę na inne dzieci to mam wrażenie, że moje najgorsze :/ Inne jakoś tak spokojnie siedzą, memlaja w tym piasku a moja tylko lubi nim rzucać. Jak gdzies chcą iść to grzecznie, nie wymuszają a moja to tylko by na zjeżdżalnię wchodziła. A innym dzieciom nie pozwala, no bo przecież jak inne dziecko ma wchodzić jak ona w tym momencie chce schodzić czasem to mi za nia wstyd bo jak jej czegos zakazuję czy odciągam to zaraz jest wielki krzyk i nerw...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

A tak a propos to uwielbiam Twoje wywody

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-07-11, 12:18   #4751
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł widzę, że dzieciaki znowu się pochorowały oby szybko przeszło niby lato a ta pogoda taka do bani
asiulek - ja też Evitkowe wywody lubię hehehe ale Twoich "narzekań" na Wercię to
Byłam w spółdzielni - lipa totalna, zero ciekawych ogłoszeń...chyba tak łatwo nam nie pójdzie to kupno to wczorajsze jedno z 2 mieszkań co oglądaliśmy - śliczne, remontowane 8 lat temu (nie jest to szczyt moich marzeń, ale panele, płytki, okna instalacja - wsio wymienione), niski czynsz, parter, cisza spokój, a najlepsze, że na osiedlu, w bloku i klatce w której mieszkałam od urodzenia do 6 roku życia zanim moi rodzice kupili większe Bardzo ładne mieszkanie, zadbane, czyste, ja bym je wzięła od razu, ale tż chce pooglądać...ale co tu kurna oglądac...nic nie ma same 4 pietra i stolicowe ceny

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 12:22   #4752
evitka21
Zakorzenienie

ja tez tak czasem myślę i na początku się przejmowałam, że moja wykazuje jakieś tam dziwne zachowania i co sobie inni rodzice pomyślą, że się nią nie umiem zająć itp- ale potem sobie wytłumaczyłam, że jak jest się wśród rodziców małych dzieci to ich nic nie dziwi, nawet jak ich własne są "cacy" to się naoglądają na takim placyku wszystkiego.
Ja więc mam już luz w tym temacie-zresztą nie tylko sobie wytłumaczyłam sama-inne mamy/babcie/nianie też zawsze mówią, "pani, a co to my nie wiemy jak to jest małe dziecko mieć? wszyscy tomusimy przejść , pani się nie przejmuje, wyrosną z tego ". I mi od razu lepiej, że nie tylko moje jest TAKIE (czy tam inne)

dziękuję

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ale czekaj bao, nie skumałam-to wy je razem oglądaliście czy co?
bo co on chce oglądać? to samo [to ładne] mieszkanie, czy jeszcze inne obczaic?
i to co ci się podobało to dobrą cenę dla was ma?

Stary 2011-07-11, 12:30   #4753
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

ale czekaj bao, nie skumałam-to wy je razem oglądaliście czy co?
bo co on chce oglądać? to samo [to ładne] mieszkanie, czy jeszcze inne obczaic?
i to co ci się podobało to dobrą cenę dla was ma?
tak razem oglądaliśmy wczoraj 2 mieszkania z czego to jedno - pierwsze obejrzane - obojgu nam się spodobało. Ale tż chce pooglądać jeszcze inne dla porównania, a problem w tym, ze tych innych nie ma...więc co tu oglądać a kasa za to co obejrzeliśmy to ładne to spoko, i nie wymaga remontu, więc moglibyśmy na początek nasze oszczędności dołączyć do kredytu i tym sposobem wziąć mniejszy

Stary 2011-07-11, 12:32   #4754
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Bao- ja nie "narzekam" na Wercie, tzn nie tak jak kiedyś Ja tylko się zastanawiam czy tylko moje takie dzikie jest Bo wczoraj tz byl z malą na placyku i też mowił, ze mały dzik z niej i że musiał kilka razy interweniować a ona robila sceny histerii. ja osobiscie raczej nie widuję podobnych scen na placach zabaw u innych dzieci... i chcę się "pocieszyć" ze jednak nie tylko moja taka niedobrucha

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-07-11, 12:34   #4755
evitka21
Zakorzenienie

bao, kumam, to go ostro przekonuj. A jaki on ma argument na to, że chce oglądać inne jak tych innych nie ma?
kurczę to faktycznie trzeba by łykać to jak fajne, bo wam ktoś sprzątnie z przed nosa, jak taka bieda z ofertami.
Po mojemu to musisz mu szybko dziurę w brzuchu wywiercić

asiulek, to ja cię pocieszam, że u mnie na placyku takich pełno (i dużo gorszych też-wtedy ja się pocieszam, że moje takie nie jest )

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-07-11 o 12:42
Stary 2011-07-11, 12:39   #4756
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao- ja nie "narzekam" na Wercie, tzn nie tak jak kiedyś Ja tylko się zastanawiam czy tylko moje takie dzikie jest Bo wczoraj tz byl z malą na placyku i też mowił, ze mały dzik z niej i że musiał kilka razy interweniować a ona robila sceny histerii. ja osobiscie raczej nie widuję podobnych scen na placach zabaw u innych dzieci... i chcę się "pocieszyć" ze jednak nie tylko moja taka niedobrucha
tia ......
Twoja histerię Ci urządza, a mój kupę wali za każdym razem jak na plac zabaw idziemy

Właśnie baba z agencji do mnie dzwoniła - ale ma oferty mieszkań...niech sobie je wsadzi w d...e! przecież kurna wyraźnie ogłoszenie dałam - jakie chcę, gdzie i za ile...jelenia szukają

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
kumam, to go ostro przekonuj. A jaki on ma argument na to, że chce oglądać inne jak tych innych nie ma?
kurczę to faktycznie trzeba by łykać to jak fajne, bo wam ktoś sprzątnie z przed nosa, jak taka bieda z ofertami.
Po mojemu to musisz mu szybko dziurę w brzuchu wywiercić
ja kiepska w negocjacjach a on uparty on by chyba za te pieniądze chciał saloooony mieć a tu trzeba realnie - nie stać nas na więcej niż 50m2....później się zamienimy najwyżej z moimi rodzicami, tam jest 62 m2, ale póki co mama moja się nie zgadza

Stary 2011-07-11, 12:46   #4757
evitka21
Zakorzenienie

moja lubi kupy walić podczas wieczornego usypiania

na spacerku na placyku to raz zrobiła, ale w niczym jej nie przeszkadzała i zaniosłyśmy do domu (znaczy ja nie wiedziałam, że ma)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

bao, szkoda, że się twoi nie chcą zamienić jak ich tylko dwójka a was trójka z potencjałem na czwórkę....i to mieszkanie twoje niby i jeszcze tyle jej pomogłaś (te kredyty).....

Stary 2011-07-11, 12:54   #4758
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
moja lubi kupy walić podczas wieczornego usypiania

na spacerku na placyku to raz zrobiła, ale w niczym jej nie przeszkadzała i zaniosłyśmy do domu (znaczy ja nie wiedziałam, że ma)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

bao, szkoda, że się twoi nie chcą zamienić jak ich tylko dwójka a was trójka z potencjałem na czwórkę....i to mieszkanie twoje niby i jeszcze tyle jej pomogłaś (te kredyty).....
a no właśnie....mój tż to jest mega na nią cięty i wcale mu się nie dziwię, przez nią i te problemy lądowałam w szpitalu w ciąży, teraz przez nią nie dostaniemy większego kredytu...ja tak mam zawsze - komuś pomagam a na mnie każdy dupę wypina a że tu własna mama i to po tym wszystkim co dla niej zrobiłam...

Stary 2011-07-11, 13:05   #4759
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Sara wszystkiego najlepszego

Michaś kaszle od miesiąca (pediatra na urlopie do połowy lipca, rodzinny po tygodniu kaszlu mówił że czysto) Dawałam syrop i przechodziło na 2-3 dni i od nowa Teraz znów od 2 dni daję syrop i póki co nie ma poprawy Jeszcze w międzyczasie miał tydzień kataru

U nas tez sie pogoda zepsuła- tzn nie pada jeszcze ale jest chłodniej i pochmurno A od wczoraj od południa miały być burze i ulewy wg prognoz
Może inhalacje mu jakieś zrób ?

Cytat:
MOja też czasem pokazuje fovhy szymek też potrafił dzieciaki już takie są jedno mniej jedno bardziej , mojej najbardziej przeszkadza jak chce leźć w jakąś stronę a ja w drugą i wtedy wyje . Innymi się nie przejmuj kazde dziecko jest inne i tyle . nie ma co się stresować .

U nas znowu jakieś chmurska mam nadzieję że nie będzie lało .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 13:09   #4760
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Sara
Michaś kaszle od miesiąca (pediatra na urlopie do połowy lipca, rodzinny po tygodniu kaszlu mówił że czysto) Dawałam syrop i przechodziło na 2-3 dni i od nowa Teraz znów od 2 dni daję syrop i póki co nie ma poprawy Jeszcze w międzyczasie miał tydzień kataru
bo tak mi sie przypomniało.. mojego kuzyna synek tez ciagle kaszlal i to takl starsznie jak traktor .. zcasami mniej.. nic w osłuchu nie wykazywało.. i jak skonczył 2 latka teraz w marcu to go na testy alergologiczne wysłali i wyszło że to na tle alergicznym... i u was może tez tak byc.. skoro lekarz twierdzi że czysto.

Chciałąm powiedziec że jesli do piatku nie dobijemy do 5000 postów to ktos inny niech sie szykuje na założenie watku nowego...
Udało mi sie wyprosic wczasy z moim tata i bratem!!!

wyjeżdzamy z piatku na sobotę na 2 tygodnie .. najpierw Warszawa - potem na chwilke do kolegio taty do Piotrkowa Tryb., potem do Czestochowy do taty siostry.. potem Przemyśl, - Solina tam duzo rodzinki.. nastepnie.. kierunek Zakopane.. ale bliżej sie zatrzymujemy.. okoloce Gorlic i tu chcemy byc najdłużej.. kocham góry!! A tu mamy mnóstwo rodziny ze strony taty bo dziadek był góal.. oni sa taaacy kochyani wszyscy!
Zabieram sie tylko z Michalina... T. zostaje doznał szoku że aż 2 tygodnie nas nie bedzie!
a ja sie ciesze bo dziecko klimat zmieni.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:22   #4761
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Madziu, to jak to może lepiej z tym wyjazdem nad morze poczekam :P do początku sierpnia, jak wrócicie To może uda mi się na dłużej niż na 3 dni, bo Emil ma wziąść urlop 2 tyg.

Co do pralki to ja mam teraz z wyświetlaczem, i fajna jest pod tym względem że staram się wyjść jak się wyłanczażeby to nie na mnie przypadlo wieszanie prania. No niewiem czemu ale nie lubię.
Korzystam okazji że mam na nią kupca, bo zamienię na mniejszą, bo ona była kupowana na stare mieszkanie, a tam była większa lazienka No i teraz chce kupić żeby miała więcej niz 1tys obrotów, bo wolę żeby pranie suchsze wychodziło.
Do hotpointa jestem zrażona przez zmywarkę, to może electroluxa polukam, a cichy jest?

Stary 2011-07-11, 13:27   #4762
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Madziu, to jak to może lepiej z tym wyjazdem nad morze poczekam :P do początku sierpnia, jak wrócicie To może uda mi się na dłużej niż na 3 dni, bo Emil ma wziąść urlop 2 tyg.
taaaaak!!!!!!!! pewnie że lepiej niz na 3 dni!!! ja poczekam.. tym bardziej ze do konca lipca nas nie ma!! udało sie!! jestem przeszczesliwa!
To zobaczymy sie na poczatku sierpnia!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:50   #4763
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
My tez jedziemy do Mielenka w to samo miejsce co Mrowak tylko miniemy sie o jakieś 3 dni My jedziemy 23-ego. Zapraszamy Najwyzej razem będziemy się "nudzić"
Asiulek - a podałabyś linka jakiegoś?
Byłam w Mielenku już kilka razy, ostatnio rok temu, jak Ola była malutka. W tym roku nie planowałam wyjazdu ze wzgl. finansowych, ale w domu nie dają mi spokoju i każą coś znaleźć i jechać.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:33   #4764
lindsley
Zakorzenienie

Asiulek w tę niedzielę kiepsko. A nie musimy koniecznie w ndz Tylko Twój tz nie ma wolnego A fajnie w Okoninie? Nigdy nie byłam Ciepła woda?
W Hiszpanii z noclegiem byłby problem no chyba że w basenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Byłam w spółdzielni - lipa totalna, zero ciekawych ogłoszeń...
A zobacz na stronach komorników - robią licytacje zajętych mieszkań i nie tylko i czasem się zdarzają "perełki"

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
bo tak mi sie przypomniało.. mojego kuzyna synek tez ciagle kaszlal i to takl starsznie jak traktor .. zcasami mniej.. nic w osłuchu nie wykazywało.. i jak skonczył 2 latka teraz w marcu to go na testy alergologiczne wysłali i wyszło że to na tle alergicznym... i u was może tez tak byc.. skoro lekarz twierdzi że czysto.
No to i tak teraz nic nie zrobię. Muszę zadzwonić do przychodni i siię dowiedzieć kiedy konkretnie wraca pediatra i podjechać z Michasiem...
A chciałam go na basen zabrać i się boję... Pojadę z siostrzeńcem obadać teren bo ja ostatnio to byłam kilka lat temu w czasie studiów na takim szkolnym basenie.

Asiulek byłaś w miniaquaparku? Fajnie tam?

Michaś
Stary 2011-07-11, 16:44   #4765
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

No i mamy anginę Bez czopów ale jednak Marci nic nie je, a pije tylko po podaniu czegoś przeciworączkowego i przeciwzapalnego. Do jutro mam Mu dać szanse powalczyć i mam na wszelki wypisany antybiotyk Jest taki biedny, leży na łóżku, mruczy i jest gorący jak piecyk!!

Asia
a jaką kwaterę macie? Dawaj namiar? Co tam fajnego w tym Mielenku i okolicach? Ja muszę przygotować pakiet atrakcji dla Hani na wypadek niepogody

Sara

Mój księciunio syn, który nikomu się nie daje dotknąć ostatnio dwa razy w piaskownicy popchnął dziewczynkę, bo dotknęła Mu guziczek na czapce A jak na długi weekend byliśmy w Kielcach to nie pozwolił się dotknąć nikomu, wył jak coś nawet powiedzieli do Niego dziadkowie i 4 dni spędził mi i Bartkowi na rękach KOSZMARNY JEST OSTATNIO I zupełnie nie skąd takie zachowanie. Często widuje ludzi, sporo osób przewija się przez nas dom. Jestem bezradna i zmęczona Nim strasznie. On jest SKRAJNIE inny niż Hania

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:19   #4766
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka tak to już jest z dzieciakami u mnie SZymek był praktycznie bezobsługowy a Ola lubi wisieć na nodze ale jest z nią coraz lepiej na szczęście . No i te noce których nie przesypiała praktycznie do roczku
Teraz już śpi całkiem dobrze .

Byłam na spacerku a teraz się coś cholerka ciemno robi pewnie znowu będzie lało . ale to już chyba norma ostatnio .
Stary 2011-07-11, 18:11   #4767
lindsley
Zakorzenienie

A Michaś dalej nie przesypia nocy i wisi ciągle na nodze Dziś wstał o 6 polatał trochę i przed 7 oboje zasnęliśmy i spaliśmy do 10.30 Potem w dzień spania nie było i od 18.30 już śpi na noc. Oby się nie obudził za 2h i chciał się bawić bo już nie raz tak było

Co do grzeczności naszych dzieci wśród innych to Michaś wielkiego pola do doświadczeń nie ma W ogródku czasem bawi się z kuzynem (czasem bo tamten często choruje i separujemy dzieci) a na placu zabaw był tylko raz z Asiulkową Wercią... U nas nie ma. Werci to namiętnie włosy z głowy wyrywa... Z resztą nie tylko jej, dziś siostrzeniec aż się popłakał tak go Michaś poszarpał. Mi co rano wplątuje łapki we włosy - w ten sposób próbuje mamusię z łóżka wyciągnąć Jak go tego oduczyć

Michaś
Stary 2011-07-11, 18:53   #4768
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mój Marcepan ma gorączkę gigant i na 9 jedziemy do lekarza Nie chce nic jeść ani pić, nawet nie mam jak Mu podać czegoś przeciwgorączkowego ... wmusiłam Mu w nocy 2ml i puścił pawia
oj bidulek coś czuje że bez antubiotyku się nieobedzie dużo zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
aneczka na szyji i pleckach najczęściej potówki wychodzą, posmaruj sudokremem.

No i pochwalę się, bo Erwinek wczoraj sam na więcej niż 3 sek się przytuliłWieczorem nie mógł zasnąć to ze mną w sypialni się połozył przytulił pleckami i mnie po ręku głaskał jak ja przestawałam go po plecach
A z umiejetności to mój tata go wyszkolił na swoją żonkę, i mały lata za nim i woła Lila Lila ku jego uciesze. A ona że babcia jest, to on raz powie że baba, a za chwile ucieka się śmieje i Lila Lila
własnie nie mam sudokremu smaruje mu tym pudrem w płynie i jest lepiej

Wow Erwin się chyba zaopomniał z tym przytulaniem hihihi żartuje a tak naprawde życzę ci więcej takich chwil bo to jest pięknie uczucie

fajnie ze przysłali ci w końcu tą budkę z x-landera

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
My tez jedziemy do Mielenka w to samo miejsce co Mrowak tylko miniemy sie o jakieś 3 dni My jedziemy 23-ego. Zapraszamy Najwyzej razem będziemy się "nudzić"

uuuuu szkoda

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Możesz go wykapać w nadmanganianie potasu do kupienia w aptece za jakieś grosze . to jest takie antybakteryjne i lekko wysuszające.
chyba wole moj puder w płynie

Sara wszystkiego Najlepszego

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Nad morzem dzis pogoda starszna.. burze i leje!!

Czekam na propozycję nazwy watku.. jak taka nie padnie bedzie zwyczajne dzieciaczki i mamusie III-IV 2010... bo juz nic z podanych kiedys propozycji nie pasuje
nie pomoge ..... ale zachęcam innych to twórczego myślenia

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
madziu a koniecznie chcesz z gory ładowaną ? dlaczego ? z jakich powodów ?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

.
co to sie u was porobiło ? może nic poważnego oby dużo zdrowia

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No Asiulek - mój jest całkowicie inny na placu zabaw. Dzieci go szczególnie nie interesują - mało raczej.
moj jest taki sam
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 18:57   #4769
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

heh ja tez w rymach i tp kiepskaw jestem

dzisiaj z małym przeszlam się do biedrony bo najbliżej, i pierwszy raz zobaczyłam że mają coś takiego w lodówkach jak łazanki hmm pychotaAle zapachu w domu narobiłam, i muszę jutro samodzielnie na obiad robić, bo chłopaki zamówili,no trudno.

Już moją pralkę i aparat foto zabrali, i teraz mam bez tej pralki taką dużą łazienkę
evitka z opini czytanych chyba stanę przy polecanym electroluxietylko od góry pakowanym.
Jeszcze muszę jakiegoś aparatu poszukać, jakąś niedrogą hybrydę, a że kilku znawców na forum jest to co myślicie o Fujibo u nas lustrzanka odpada, i tak o czymś takim myślałam http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...z-nowa-matryca
Wcześniej miałam hybrydę Sony i nie byłam zadowolona

Stary 2011-07-11, 19:11   #4770
ASIULEK_23
Zakorzenienie

http://www.pokojegoscinne.mielno.pl/
Tutaj jedziemy, a mrowak już chyba tam od dzisiaj jest

lind- w miniaquaparku nie byliśmy jeszcze...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości