|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
No i przeszedł kurier i mam już budke spowrotem. Nie bawili się w małe szycie, tylko wymienili mi budkę na nową
![]() ![]() Macie może jakąś pralkę godną polecenie? taką ladowaną od góry? bo opinie w necie różne strasznie. I już nie wiem które pisze producent a które konkurencja, bo chyba tylko co które są od faktycznych klientów ![]()
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od roku pralkę hotpoint ariston ale nie chce mi się teraz szukać modelu. Wszystko ok ale strasznie długie prania ma. Ponad 2h. Są takie 15 i 30min i na 1,5 i 3kg ale tylko w temp 30st i wirowaniu 800obrotów. No i brakuje mi timera z ciągłą regulacją - u mnie jesst co 3h ustawienie.
#4743 |
Wtajemniczenie
|
Sara wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Dzisiaj jeszcze Kalinki imieninki-Wszystkiego Najlepszego!!! Ja was podczytuje przez cały weekend i co się zabierałam do pisania to mi net wywalało ![]() Moj Danielek znowu chyba chory narazie katar,leci mu woda z nosa-na taki też nasivin się psika? Ale idę z nim po południu do lekarza niech sprawdzi czy gardziołek czysty bo nei wiem czy mu cos dawać czy tylko gluty odciągać,a dopiero był chory,nie wiem co on tak.A probiotyk caly czas mu daje. ![]() Nie pamiętam już co komu chciałam napisac a tyle tego było ![]() Wiem,ze Kuba piękna ![]() Lind a kiedy i gdzie jedziesz dokładnie,my też chyba pojedziemy do Hiszpanii pod koniec sierpnia,moze przypadkiem w to samo miejsce ![]() Czy ząbki 5 to też mogą teraz wychodzić???co jakiś czas ma stan podgorączkowy np 37,4 ze 2h i mu mija i nie wiem od czego a nie da mi tak głęboko do buźki zajrzeć. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-07-11 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Oliwka jedziemy prawdopodobnie (nie kupiłam biletów jeszcze) 26.09-7.10 do Altea. Tam mieszka siostra tz.
#4745 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Lind- byłam nad jeziorem ale krótko bo po pracy, czyli tak od 16 mniej więcej w Okoninie. My chętnie bysmy się z Wami wybrali tylko, że ja to w weekendy pracuję a te co mam wolne to mam urlop i wyjeżdżamy, no chyba że w niedziele najbliższą dopisze pogoda to tak od 15 byśmy gdzieś z chęcią pojechali
![]() Zazdroszczę wyjazdu do Hiszpani... nie znajdzie się jeszcze miejsce dla 3 osób?? ![]() ![]() My dzis już po pierwszym spacerku. Teraz mała śpi, mam nadzieję, że dłuzej niż godzinę bo ostanie 3 dni śpi po 1,5 na maksa. Zdziwiona jestem, że jak ide z malą tak koło 10 na plac zabaw to jest pusto... dziś bylyśmy same... czy wszystkie dzieci "drzemkują" czy co?? Z tym, że ja wolę jak jesteśmy same bo moja to w przeciwieństwie do Lenki evitkowej jest aspołeczna. Wszystko wszystkim zabiera, jak mówię, że nie wolno to krzyczy i ucieka lub wpada w histerię... biega po calej piaskownicy nie patrzac, że sa dzieci pod nogami ![]() ![]() ![]() Czy sa jeszcze takie aspoleczne dzieci na tym forum?? Oczywiscie lubi dzieci, daje buziaczki, tulu tulu robi, cześc daje itp ale jak już cos chce to robi cyrki... zjeżdżalnia jest tylko jej, nikt inny nie ma prawa na nią wejśc... zadne tłumaczenia nie pomagają, tylko zabieranie siłą i uspakajanie poprzez zaciekawienie jej czymś innym... masakraaaaa... niedobre dziecko mi rośnie... ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-07-11 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
No Asiulek - mój jest całkowicie inny na placu zabaw. Dzieci go szczególnie nie interesują - mało raczej. Ale wojownicza jest Twoja Wercia, nie ma co.
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http:// cokupic. pl/Wolnostojacy-Pralki/filtr/Electrolux_h118-161 (trzeba usunąć spację po "http://" i po "cokupic." ) Ogólnie firmę bardzo polecam, mają bardzo dobre opinie. I polecam funkcję time manager-w kilku programach sobie można ustawić czas prania (nawet na 30 min na odświeżanie), ilość obrotów przy wirowaniu temperaturę. Dla mnie to jest super przydatne-nigdy nie piorę po 2,5h tylko najwyżej 1.30-45, a czasem nawet poniżej 1h jak mało mam. I oczywiście polecam kupić w necie-u nas chyba z 400-500zł taniej wyszło. Ja to zanim tą pralkę kupiliśmy (w listopadzie) to chyba z miesiąc netowy risercz robiłam. I jestem bardzo bardzo z pralki zadowolona. No i jeszcze zależy ile chcesz wydać. Ja chciałam z wyświetlaczem i jest mi bardzo wygodnie ją obsługiwać, no i ładnie wygląda. Cytat:
Piątki też mogą wychodzić, znajomej córki właśnie ok.16 mies. wyszły (ale jej to wszystko nie po kolei szło) Przykro mi że mały znów chorutki ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że trochę to trzeba przeczekać, bo inne dzieci też tak w tym wieku mają-ja bardzo lubię obserwować zachowania innych dzieci na placyku-małe fochy trochę zignorować, a jak coś ewidentnie robi co ci się nie podoba, stanowczo reagować-dalej mówić swoje NIE, NIE WOLNO i może przełożyć ją w inne miejsce-ja tak swojej robię (np. jak w dzieci piaskiem sypała), nawet jak się darła, to nie ustąpiłam. Trochę pomaga. I nie jest wercia żadnym niedobrym dzieckiem tylko takim jak inne-taki ma etap, rozwija się, sprawdza co wolno a co nie i też się jakoś społecznie odnaleźć próbuje, bo to, że nasze dzieci spędzają czas na placyku z innymi to jeszcze wciąż jest trochę nowe dla nich. A chciałabyś taką ciapę mieć co siedzi w kącie? (ja bym czasem chciała, ale tylko czasem ![]() ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-07-11 o 11:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Ja niby to wszystko wiem ale jak patrzę na inne dzieci to mam wrażenie, że moje najgorsze :/ Inne jakoś tak spokojnie siedzą, memlaja w tym piasku a moja tylko lubi nim rzucać. Jak gdzies chcą iść to grzecznie, nie wymuszają a moja to tylko by na zjeżdżalnię wchodziła. A innym dzieciom nie pozwala, no bo przecież jak inne dziecko ma wchodzić jak ona w tym momencie chce schodzić
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- A tak a propos to uwielbiam Twoje wywody ![]()
#4751 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ![]() ![]() ![]() asiulek - ja też Evitkowe wywody lubię hehehe ![]() ![]() ![]() Byłam w spółdzielni - lipa totalna, zero ciekawych ogłoszeń...chyba tak łatwo nam nie pójdzie to kupno ![]() ![]() ![]()
#4752 |
Zakorzenienie
|
ja tez tak czasem myślę i na początku się przejmowałam, że moja wykazuje jakieś tam dziwne zachowania i co sobie inni rodzice pomyślą, że się nią nie umiem zająć itp- ale potem sobie wytłumaczyłam, że jak jest się wśród rodziców małych dzieci to ich nic nie dziwi, nawet jak ich własne są "cacy" to się naoglądają na takim placyku wszystkiego.
Ja więc mam już luz w tym temacie-zresztą nie tylko sobie wytłumaczyłam sama-inne mamy/babcie/nianie też zawsze mówią, "pani, a co to my nie wiemy jak to jest małe dziecko mieć? wszyscy tomusimy przejść ![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ale czekaj bao, nie skumałam-to wy je razem oglądaliście czy co? bo co on chce oglądać? to samo [to ładne] mieszkanie, czy jeszcze inne obczaic? i to co ci się podobało to dobrą cenę dla was ma?
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Bao- ja nie "narzekam" na Wercie, tzn nie tak jak kiedyś
![]() ![]() ![]()
#4755 |
Zakorzenienie
|
bao, kumam, to go ostro przekonuj. A jaki on ma argument na to, że chce oglądać inne jak tych innych nie ma?
kurczę to faktycznie trzeba by łykać to jak fajne, bo wam ktoś sprzątnie z przed nosa, jak taka bieda z ofertami. Po mojemu to musisz mu szybko dziurę w brzuchu wywiercić ![]() asiulek, to ja cię pocieszam, że u mnie na placyku takich pełno (i dużo gorszych też-wtedy ja się pocieszam, że moje takie nie jest ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-07-11 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja histerię Ci urządza, a mój kupę wali za każdym razem jak na plac zabaw idziemy ![]() Właśnie baba z agencji do mnie dzwoniła - ale ma oferty mieszkań...niech sobie je wsadzi w d...e! przecież kurna wyraźnie ogłoszenie dałam - jakie chcę, gdzie i za ile...jelenia szukają ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
moja lubi kupy walić podczas wieczornego usypiania
![]() na spacerku na placyku to raz zrobiła, ale w niczym jej nie przeszkadzała i zaniosłyśmy do domu (znaczy ja nie wiedziałam, że ma) ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- bao, szkoda, że się twoi nie chcą zamienić jak ich tylko dwójka a was trójka z potencjałem na czwórkę....i to mieszkanie twoje niby i jeszcze tyle jej pomogłaś (te kredyty).....
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas znowu jakieś chmurska ![]()
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałąm powiedziec że jesli do piatku nie dobijemy do 5000 postów to ktos inny niech sie szykuje na założenie watku nowego... Udało mi sie wyprosic wczasy z moim tata i bratem!!! wyjeżdzamy z piatku na sobotę na 2 tygodnie .. najpierw Warszawa - potem na chwilke do kolegio taty do Piotrkowa Tryb., potem do Czestochowy do taty siostry.. potem Przemyśl, - Solina tam duzo rodzinki.. nastepnie.. kierunek Zakopane.. ale bliżej sie zatrzymujemy.. okoloce Gorlic i tu chcemy byc najdłużej.. kocham góry!! A tu mamy mnóstwo rodziny ze strony taty bo dziadek był góal.. oni sa taaacy kochyani wszyscy! Zabieram sie tylko z Michalina... T. zostaje doznał szoku że aż 2 tygodnie nas nie bedzie! a ja sie ciesze bo dziecko klimat zmieni.
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Madziu, to jak to może lepiej z tym wyjazdem nad morze poczekam :P do początku sierpnia, jak wrócicie
![]() Co do pralki to ja mam teraz z wyświetlaczem, i fajna jest pod tym względem że staram się wyjść jak się wyłancza ![]() Korzystam okazji że mam na nią kupca, bo zamienię na mniejszą, bo ona była kupowana na stare mieszkanie, a tam była większa lazienka ![]() Do hotpointa jestem zrażona przez zmywarkę, to może electroluxa polukam, a cichy jest?
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zobaczymy sie na poczatku sierpnia!
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam w Mielenku już kilka razy, ostatnio rok temu, jak Ola była malutka. W tym roku nie planowałam wyjazdu ze wzgl. finansowych, ale w domu nie dają mi spokoju i każą coś znaleźć i jechać.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Asiulek w tę niedzielę kiepsko. A nie musimy koniecznie w ndz
![]() ![]() ![]() W Hiszpanii z noclegiem byłby problem no chyba że w basenie ![]() A zobacz na stronach komorników - robią licytacje zajętych mieszkań i nie tylko i czasem się zdarzają "perełki" Cytat:
A chciałam go na basen zabrać i się boję... Pojadę z siostrzeńcem obadać teren bo ja ostatnio to byłam kilka lat temu w czasie studiów na takim szkolnym basenie. Asiulek byłaś w miniaquaparku? Fajnie tam?
![]() |
#4765 |
Wtajemniczenie
|
No i mamy anginę
![]() ![]() ![]() ![]() Asia a jaką kwaterę macie? Dawaj namiar? Co tam fajnego w tym Mielenku i okolicach? Ja muszę przygotować pakiet atrakcji dla Hani na wypadek niepogody ![]() Sara ![]() Mój księciunio syn, który nikomu się nie daje dotknąć ostatnio dwa razy w piaskownicy popchnął dziewczynkę, bo dotknęła Mu guziczek na czapce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka tak to już jest z dzieciakami u mnie SZymek był praktycznie bezobsługowy a Ola lubi wisieć na nodze ale jest z nią coraz lepiej na szczęście . No i te noce których nie przesypiała praktycznie do roczku
![]() Teraz już śpi całkiem dobrze . Byłam na spacerku a teraz się coś cholerka ciemno robi pewnie znowu będzie lało . ale to już chyba norma ostatnio .
#4767 |
Zakorzenienie
|
A Michaś dalej nie przesypia nocy i wisi ciągle na nodze
![]() ![]() ![]() Co do grzeczności naszych dzieci wśród innych to Michaś wielkiego pola do doświadczeń nie ma ![]() ![]() ![]()
#4768 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wow Erwin się chyba zaopomniał z tym przytulaniem hihihi żartuje a tak naprawde życzę ci więcej takich chwil bo to jest pięknie uczucie ![]() fajnie ze przysłali ci w końcu tą budkę z x-landera ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
uuuuu szkoda ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() Sara wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
heh ja tez w rymach i tp kiepskaw jestem
![]() dzisiaj z małym przeszlam się do biedrony bo najbliżej, i pierwszy raz zobaczyłam że mają coś takiego w lodówkach jak łazanki hmm pychota ![]() ![]() Już moją pralkę i aparat foto zabrali, i teraz mam bez tej pralki taką dużą łazienkę ![]() evitka z opini czytanych chyba stanę przy polecanym electroluxie ![]() Jeszcze muszę jakiegoś aparatu poszukać, jakąś niedrogą hybrydę, a że kilku znawców na forum jest to co myślicie o Fuji ![]() Wcześniej miałam hybrydę Sony i nie byłam zadowolona ![]()
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
http://www.pokojegoscinne.mielno.pl/
Tutaj jedziemy, a mrowak już chyba tam od dzisiaj jest ![]() lind- w miniaquaparku nie byliśmy jeszcze... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.