|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-11 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dziewczonka odkopywanie to standard, dlatego ja zawsze ubieram tak, żeby nie było jej zimno jak się odkryje w nocy, bo bym wcale nie spała, jakbym miała co chwilę przykrywać
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
My dopiero teraz w nowym wątku się witamy, bo niestety małą przyzwyczaiłam chyba do noszenia na rękach i mam za swoje ![]() Przede wszystkim SERDECZNE GRATULACJE DLA GUSI ![]() ![]() ![]() ![]() Moja malusia dała mi przez ostatni tydzień ostro popalić. Pięknie śpi, od 20.00 - 21.00 do ok. 4.00 potem po szybkim karmieniu do 7.00 i znowu do 10.00 ale od tej godziny łóżeczko ja piecze w dupkę cały dzień, śpi w sumie może z 2h, reszta to karmienie, noszenie na rękach i jeszcze raz noszenie, noszenie, noszenie, masakra jakaś, jak tylko kładłam ją uśpioną przy cycu do łóżeczka, to po dotknięciu podusi od razu wrzask, jakby ją ze skóry obdzierali, ale jak mama brała pionowo na piersi i widziała świat znad ramienia to już było ok Nie byłam w stanie nic zrobić, o zrobieniu obiadu mogłam zapomnieć, mój dzień poza noszeniem i karmieniem to kilka wizyt w toalecie i 3-4 posiłki, często w biegu, albo jak "sprzedałam" małą prababci, a jestem pewna, że nic ją nie bolało, bo jak tylko brałam na ręce, a najlepiej do pionu to radocha od razu, małpiszon jeden ![]() A dwa ostatnie dni to nawet w nocy dała czadu, z czwartku na piątek zasnęła dopiero ok. 24.00 a potem od 4.30 przysypiała tylko na kilkanaście minut. Z piątku na sobotę mimo spaceru i kąpieli zasnęła też ok. 24.00 i od 4.00 do 10.00 co godzinę cyc, aż miałam tego karmienia serdecznie dosyć ![]() Wczoraj po wielkich wrzaskach zasnęła ok. 22.00 i przespała do 5.30, potem pobudka ok. 8.00 i dalej śpi, może nadrabia dwa ostatnie dni? JAK ODZWYCZAIĆ MALUCHA OD NOSZENIA NA RĘKACH ??? Byłam taką przeciwniczką noszenia dziecka, a teraz sama mam z tym nieziemski problem. Jak tylko mi uśnie na rękach, albo przy cycu to delikatnie kładę ją do łóżeczka i po kilku minutach, a czasem od razu oczy jak 5zł i wrzask, aż robi się purpurowo - sina i często nie może oddechu nawet złapać tak się drze, ale jak tylko wezmę na ręce to cisza praktycznie od razu i też nie mogę jej nosić poziomo tylko w pionie, wówczas ma łapki i bródkę opartą na ramieniu, ogląda sobie świat i powolutku przysypia a ja robię kilometry po domu i jak zaśnie to od nowa próba w łóżeczku i wrzask i dalej od nowa ręce itp. itd. ![]() matall czy ja też mogę uśmiechnąć się o tę dietę? pokażę Wam jeszcze moją małą na macie, jak popatrzyłam na filmiki Waszych maluszków na macie, to nie było mocnych, musiałam ją kupić, taka matka - wariatka ze mnie, a obiecywałam sobie, że maty nie będzie ![]() ![]() Udało mi się tę matę kupić w bardzo okazyjnej cenie, ostatnia sztuka już była, ale może jeszcze ten sprzedawca będzie miał te maty to podam link, bo może któraś chce kupić http://allegro.pl/tiny-love-mata-gim...685181199.html
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-07-11 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
hej
#816 |
Raczkowanie
|
Matall ja też poproszę o dietę
![]()
#817 |
Zadomowienie
|
Daisy, juz wczesniej ci mialam napisac i zapomnialam. Tak milo sie to czyta, ze z mezem dobrze i Gabi tak was zjednoczyla, ciesze sie bardzo
![]() ![]() Biedna jestes z tymi nadgarstkami ![]() Dziewczonka, dokladnie, rano najlepiej sie spi ![]() Andziot, hmmmm, kluczowym slowem jest tutaj moze ![]() Kiara, a masz jakis bujaczek w domu?? Bo u nas to sie sprawdza, inaczej bysmy musieli nosic Nadinke non stop na raczkach. Ona uwielbia ta pozycje zza barku, poobserwowac sobie swiat. Z pozycji bujaczka tez ma dosyc dobry punkt obserwacyjny, wiec to ja zadowala (zazwyczaj) ![]() Albo moze chusta? To problemu nie rozwiaze, ale przynajmniej bedziesz miala wolne rece... Ale twoja Lenka slicznie podnosi glowke ![]() Kurcze, zaczynam wpadac w kompleksy na tym tle, chyba bede dzis meczyc moja niunke lezeniem na brzuszku... O, wlasnie sie obudzila, idziemy sie pobawic na mate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
matall sory za popędzanie
![]() eweska My nadal trzymamy kciuki ![]() Jezusicku co ja teraz przezyłam ! Zrobiłam sobie jak zwykle na sniadanie gotowane jabłko z płatkami owsianymi i mnie po 20 minutach tak ścisnęło w żołądku ze aż mnie z nóg zwaliło! Poszłam sama zwymiotować i przeszło...chyba mi sie skórka z jabłka przykleić musiała bo innej opcji nie widze, jem to codziennie :/ Pierwszy raz w zyciu by mi sie cos przykleiło. Jestem zwolennikiem zjadania warzyw i owoców ze skórkami, bo witamin tam wiecej ![]() Małemu chciałam dac wody, zwykłej przegotowanej wody i pił owszem, po czym wszystko zwrócił! Myslałam ze cos ta woda mu z pierdkami ruszy :/ Biedaczek. Zaraz ubieram sie i ide po Hippa koperkowego. Sama juz jestem po szklance naparu ![]() ddaaiissyy ...ale Ci zazdroszcze i spotkania ze znajomymi i pizzy ![]() My jedziemy za 2 tyg do Bielska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witaj, myslalam o tych biednych dzieciaczkach, napisz jak olka zniosla ten tomograf, ciesze sie ze piotrusiowi sie poprawia wkoncu dobre newsy a tz co tak krotko byl? Cytat:
![]() teraz pieke gotowe z dr oetkera czy jak to tam sie nazywa, norbi ryczal we wozku , domi go wozil i wpychal smoka, a ja na szybko wstawialam do pieca bo obiecalam domi ![]() Cytat:
![]() moj maly nie wazy duzo ale jest dlugi, takze spodenki ma ubierane na pol roku i nie sa mu za duze, a gora ciut tak bodziaki tez 3-6 i luzu specjalnie nie ma kiedy wracacie? jak zosienka? Cytat:
dawaj foty i nie badz taka tajemnicza bo my tu w napieciu ![]() na dworze jestesmy srednio od 10 , potem przerw w domu w upaly i po 14 znowu az do 19 wowczas nadaje do was z telefonu Cytat:
Cytat:
a ja dzisiaj skocze z mostu......... normalnie byl moment ze mlody wrzeszczal, drugiego skrecalo z glodu a ja nie mialam jak mu zrobic sniadania ![]() nienawidze takich sytuacji ja tez nie moge spac!!! a zmeczona jestem! dziewczonka, moze my tez mamy jakis skok? ![]() kiara ale slicznosci na macie ![]() jak ja mam bunt w noszeniu tak jak dzisiaj, to poszlam do samochodu po wozek i tyle. wkoncu sie zmeczyl i usnal ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- daisy doczytalam o rekach....... i rece opadaja! co za nazwy! ledwo co przebrnelam przez to czytajac! ale przeciez ciebie jeden nadgarstek bolal prawda? co z tym dalej zamierzaja zrobic? nadal tak mocno boli? super sie czyta ze gabi wzorowa ![]()
![]() |
#820 |
Moderatoreska
|
Agnieszka-pe Oleńka już po dostała leki na wybudzenie i jest dobrze, już daje siorce popalić.
Co do mężula to tylko na tydzień przyjechał, nie mógł wziasc więcej wolnego, no ale za 6 tygodni bedzie ponownie na dwa tygodnie, czyli czekamy do 20 sierpnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
moria a ile razy dziennie po ile kropelek dajecie ???
kiara ja nie pomogę z tym noszeniem, bo u mnie obie dziewuszki nie lubią za bardzo być na rękach ![]() już mnie wkurza to wiercenie się Gabryni przy cycku ![]() jednego zje spokojnie, a później cyrki !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() i mam nadziej, że będzie dobry ![]() moria44 mi się zdarzyło póki co raz na godzinkę i nie było tragedii, dodam, że z dziadkiem - a babcie jednak bardziej wiedzą co robić w razie czego martynka89 ja miałam coś takiego dwa dni temu, nie wiem czy to przekarmienie, Młody pił dużo i na koniec ulał kilka razy i robił takiego dziubka jakby chciał zwymiotować więc możliwe że za dużo sie napił gusiagatko brzmi strasznie, ale dobrze że jesteście już w domu ![]() agus87 te 3 miesiące po CC to informacja od lekarza czy trenera bom ciekawa ? atiz ![]() dorkabl ja tylko UU więc nie pomogę matallewar ja tez proszę o tą dietkę ![]() eweska super, że z Piotrusiem już lepiej i jeszcze ![]() ddaaiissyy to całkiem sympatyczny weekend miałaś ![]() ![]()
#823 |
Wtajemniczenie
|
Andziot ja też ubieram zawsze cieplej, ale wczoraj było u nas tak gorąco, ze ubrana byla tylko w body i jak się rozkopała to golutkie nóżki sterczały
![]() Aga powiem Ci, ze mój skok (czyt. problemy ze snem) zaczęły się jak gwiazda nagle zaczęła mi się budzic o 3, a wcześniej przesypiała noc - teraz jak tylko kweknie to mi się wydaje, że się budzi i momentalnie mam taki przypływ adrenaliny, że o śnie mogę zapomniec ![]()
![]() |
#824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze wszystko ok ![]() aha, ciekawe kiedy nasz teraz przyjedzie ![]() ogarnelam w ekspresowym tempie kuchnie, mlody wcina babeczki, ufffffff chwila odpoczynku, ale dzisiaj straszny dzien z norbertem ![]() nobrerta juz wogole ni moge polozyc na lezaczek bo domi go tak znieksztalcil ze szok, mialam zamowic ten co sania wrzucila, ale jestem tak zdesperowana ze chyba wezme chlopakow i skocze do sklepu looknac co jest ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
a ja mam wrazenie ze u mnie dziala to tak ze im bardziej jestem zmeczona tym wiekszy problem z usnieciem dominika wysypuja czerwone place i to mu puchnie ![]() myslalam ze cos go pogryzlo ale odnajduje coraz to nowsze
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
Kiara76 też obiecywałam sobie, że smoka nie będzie i teraz bez niego ani rusz. a Malutka na macie wygląda świetnie i jeszcze się nią zainteresuje
![]() czas ogarnąć kuchnię i uciekam się szykować na spacer
#826 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy idziesz do lekarza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() U nas noc znów z kilkoma pobudkami ![]() Dzisiaj koszmarny wiatr i chyba chłodno, więc nici ze spaceru. Żałuję bardzo bo Tymi uwielbia spacery i jeżdżenie w wózku. Jak tylko go wkładam do gondolki i jedziemy to oczy od razu mu się zamykają i może tak spać pół dnia. Daisyyy, biedna jesteś z tymi rękami ![]() ![]() Andziot, u nas też jest takie wiercenie i cyrki na koniec jedzenia. Czy to może być od tego że nie może zrobić kupy albo pierdka? ![]() Kiara, przerąbane masz z tym noszeniem ![]() Mattal, ja też poproszę o dietę ![]()
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona łaie cyca i zaczyna się rzucać, puszcza, łapie i się dławi czasami nim .. może już nie chce jeść wtedy ???? czasem jak chwilę poleży i podam jej znów pierś to doje spokojnie, a czasem nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja rodzilam silami natury ![]() a ja sie wscieklam od rana bo kupilam mate edukacyjna na allegro dla mojego brata i dzisiaj sie dowiedzialam, ze oni maja mate wiec jakby ktos bylby chetny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
andziot Może spróbuj espumisan (20-40 kropel) albo gripe water (5 ml)?
Bo 2 krople to faktycznie mało ![]() Dieta w załączniku ![]()
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie infacol konczy i mam jeszcze bobotic i chyba bede go stosowac choc boje sie ![]() ze własnie kolka wróci jak przestane infacol podawac ![]() mnie strasznie boli kręgosłup!!!!!! ale to strasznie mam wrazenie ze boli mnie jeszcze nerka. i cos w brzuchu dwa razy mialam takie wrazenie jak kopniecie dziecka w środku ![]() mały mi sie bbudził co 2 godz w nocy ale mam wrazenie ze chciało mu sie pić po prostu bo było prze gorąco. ale ogolnie wstałam dopiero o 9 30 wiec źle nie ma wyspałam sie nawet mimo tych przerw co chwile. w ogole troche sie zdziwiłamn bo sebuś jadł koło 7 30 (chyba bo nie kojarze nawet ktora byla połozzyłam sie na bok wyciagnełam cyca on znalazł sutka i pojadl a japo minucie zasnełam ![]() i to własciwie dałam mu bo troche sie martwiłam. i pociumkał 5 min..., dziwne przyszedł mi dzisiaj aparat!! ![]() w ogole tż zamówił z all jakies czesci do kompa i piłe spalinowa i wszystko mi przyszło w jednym momencie ale mialam polew bo przed domem mi stały 3 samocho0dy z firm kueierskich ![]() daisy gratuluje naprawienia gabi ![]() ide bo płacze ![]()
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące UU te kropelki podajecie kiedy??? Jak dziceko ma kolki i czy na ból brzuszka. Wydaje mi się że mój Franio ma kłopoty z brzuszkiem bo jest marudny i często ma twardy brzuszek, tyle że kupki robi ładnie ale czasem po takim prężeniu taki ma wystrzał kupki że słychać to bardzo głośno więc nie wiem jak mogę mu pomóc, czy kropelkami????
#833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze ty stosujesz sie do tej diety i wszystko jest ok? Nie drukne! Łaj? Edytowane przez dorkabl Czas edycji: 2011-07-11 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
aha i niesmialo sie chweale, ze przez 9 dni schudlam 3 kg
![]() dzieki cwiczeniom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguś, gratuluję schudnięcia ![]() U mnie jeszcze zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży: Wczoraj się ważyłam i było 59 kg. ale mam nadzieję, że jakoś to pójdzie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-11 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ide dzis kupić herbatkę hipp i moze plantex, a nóz cos pomoze. Nie chce dawac czegos co sie daje systematycznie. Wolała bym cos doraźnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz próbować odkładać do łóżeczka i podnosić za każdym razem gdy zacznie się ryk a po uspokojeniu znów do łóżeczka i tak do skutku, nawet 100 razy pod rząd. Pytanie tylko czy gra jest warta świeczki ![]() ![]() ![]() A córcię masze przepiękną ![]() Z założenia powinno wyjść 3 x na dobę bo daję tylko w dzień i co drugie karmienie ale czasem tak wychodzi, że tylko 2 x na dobę dostanie. No i po dwie kropelki, czasem taka jedna solidna się wkropli to taką jedną dużą. No dobra to jak już został temat chust poruszony to przyznam się, że w przypływie chwilowej chustowej nadgorliwości kupiłam sobie jeszcze jedną ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-11 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam mega sprzatanie do zrobienia. Stos ubran do prasowania. A spać mi się chce okrutnie. Więc na razie korzystam, ze Pszczoła śpi i kimam razem z nią. Aha i melduje, ze dziś rano odpadł nam kikucik. W końcu ![]() W końcu kupiłam też karuzelke, zdecydowałam się na Rainforresta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.