Plotkowy dla Avono-Maniaczek cześć 2 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 23:44   #361
zalotnica83
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla Avono-Maniaczek cześć 2

Hej dziewczynki Wróciłam z grilla, położyłam dzieci spać nałożyłam farbę i zawitałam wreszcie na Wizaż
Ja jak paliłam zawsze miałam fajki, ale nie miałam nic przeciwko jak ktoś brał przy częstowaniu...miałam jedną taką dziewczynę w klasie co notorycznie brała od reszty fajki, ale była super i nikt nie miał jej za złe...zawsze się śmiała że ona najbardziej lubi"cudzesy"...
Natomiast jeśli chodzi o koleżanki i kawki też już jestem ostrożna...mam dwie takie koleżanki co mnie tak tym przesiadywaniem denerwowały, że szok...
- koleżanka A wyprowadziła się z bloku do domku i pierwsza wizyta trwała z 5 godzin, jej synkowie darli się niemiłosiernie(biegałam co chwila do drugiego pokoju bo myslalam ze sie coś stało!), kopali piłke i jeździli na hulajnodze po kaflach(podkreślić pragnę, że nie krytykuje sposobu wychowania, każdy robi jak chce, ale niestety nie zawsze da się zgrać z niektórymi osobami)
- koleżanka B przyjeżdzała o 7 jak mąż jechał do pracy(nie lubi autobusów)i tak siedziala do 17 (jak mąż wracał)- grzebała mi w szafkach, jej córeczka niszczyła moim dzieciom zabawki itp.
Dzięki takim osobom uczę się otwartości i szczerości- oczywiście w pewnym momencie przyszedł czas na szczerą rozmowę i o dziwo...spotykamy sie do dziś- na moich warunkach
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 00:18   #362
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Wróciłam z grilla, położyłam dzieci spać nałożyłam farbę i zawitałam wreszcie na Wizaż
Ja jak paliłam zawsze miałam fajki, ale nie miałam nic przeciwko jak ktoś brał przy częstowaniu...miałam jedną taką dziewczynę w klasie co notorycznie brała od reszty fajki, ale była super i nikt nie miał jej za złe...zawsze się śmiała że ona najbardziej lubi"cudzesy"...
Natomiast jeśli chodzi o koleżanki i kawki też już jestem ostrożna...mam dwie takie koleżanki co mnie tak tym przesiadywaniem denerwowały, że szok...
- koleżanka A wyprowadziła się z bloku do domku i pierwsza wizyta trwała z 5 godzin, jej synkowie darli się niemiłosiernie(biegałam co chwila do drugiego pokoju bo myslalam ze sie coś stało!), kopali piłke i jeździli na hulajnodze po kaflach(podkreślić pragnę, że nie krytykuje sposobu wychowania, każdy robi jak chce, ale niestety nie zawsze da się zgrać z niektórymi osobami)
- koleżanka B przyjeżdzała o 7 jak mąż jechał do pracy(nie lubi autobusów)i tak siedziala do 17 (jak mąż wracał)- grzebała mi w szafkach, jej córeczka niszczyła moim dzieciom zabawki itp.
Dzięki takim osobom uczę się otwartości i szczerości- oczywiście w pewnym momencie przyszedł czas na szczerą rozmowę i o dziwo...spotykamy sie do dziś- na moich warunkach
to fajnie że chociaż znajomość przetrwała
ja mam kilka takich koleżanek które zapraszam, a u nich np. nigdy nie byłam... ale wiem że niektórzy nie mogą, bo np. dzieli pokój z bratem, więc średnio może podejmować gości..

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 00:41   #363
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
to fajnie że chociaż znajomość przetrwała
ja mam kilka takich koleżanek które zapraszam, a u nich np. nigdy nie byłam... ale wiem że niektórzy nie mogą, bo np. dzieli pokój z bratem, więc średnio może podejmować gości..
Przypomniały mi się czasy jak miałam pokój z siostrą, ale nawet chłopców dawałyśmy radę podejmować...zmiany były
Stary 2011-07-11, 08:17   #364
izka@izka
Raczkowanie

dzień dobry z kawusią,
Stary 2011-07-11, 08:42   #365
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Już idziesz spać? Ja pewnie za jakieś 2h z haczkiem Kolorowych
spać idę najwcześniej o 23 tylko muszę trochę z córą pleżeć, bo sama nie zaśnie, umie już "mama" więc jak woła to trzeba kompa zgasić
Cytat:
Napisane przez izka@izka Pokaż wiadomość
dzień dobry z kawusią,
dobry nawet bardzo, bo niedługo paczka

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:25
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:04   #366
izka@izka
Raczkowanie

Ja na moją paczuchę muszę jeszcze trochę poczekać, robię dopiero w przyszłym tygodniu jak wrócę, bo wyjeżdżamy na kilka dni. Mieliśmy pojechać nad morze, ale ze względu na Martynkę, może nie wytrzymać tak długiej jazdy samochodem, jedziemy w tatry. Góry lubię jeszcze bardziej niż morze, to dla mnie nawet lepiej, a i droga trwa tylko kilka godzin nawet z korkiem na zakopiance.
Stary 2011-07-11, 09:10   #367
izka@izka
Raczkowanie

nie wiem czy mi się uda pokarzę Wam część moich dzieciaków

na pierwszym jest Martynka z Marcelem,a na drugim Martynka zdjęcie z przedszkola ''mikołajki''. Niestety zdjęć drugiej córki nie ma w komputerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00225.jpg (90,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg martynka mikołaj 008.jpg (4,4 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez izka@izka
Czas edycji: 2011-07-11 o 09:12
izka@izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 09:50   #368
zalotnica83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Iza super dzieciaczki...

Edytowane przez zalotnica83
Czas edycji: 2011-07-26 o 20:12
Stary 2011-07-11, 10:13   #369
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny Iza super dzieciaczki...to ja pokażę swoje...zanim zaparzę kawki...
1)Moja starsza córcia- Anulka
2)Moja Mała Ola...(no i ja niestety się wcięłam w kadr)
Powiem Ci Zalotnico83 że wyobrażałam sobie Ciebie jako wysoką, przeraźliwie chudą blondynkę! A tu ze zdjęcia patrzy na mnie śliczna, sympatyczna, chyba niewysoka brunetka
Stary 2011-07-11, 10:16   #370
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dobry nawet bardzo, bo niedługo paczka
Zgadzam się że dobry bo też czekam na paczkę

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny Iza super dzieciaczki...to ja pokażę swoje...zanim zaparzę kawki...
Same piękności na tych zdjęciach

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:17   #371
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

na pierwszym jest Martynka z Marcelem,a na drugim Martynka zdjęcie z przedszkola ''mikołajki''. Niestety zdjęć drugiej córki nie ma w komputerze
Cytat:
fajne dzieci dziewczyny

klawiatura bezprzewodowa mi padła i wyciągnełam starego rumpa oj jak ciężko na tym pisać
Stary 2011-07-11, 10:26   #372
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:

Ale na pewno też z niej taki słodziak jak z tej dwójki

Początkująca scraperka
Zapraszam
Stary 2011-07-11, 10:31   #373
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

cześć kociki

ale mam cięzki poranek hihi ale było super , żeśmy się wczoraj z Tomkiem ujarali powiem wam że relaks full teraz tylko zakupki a jutro mój tatuś ma urodzinki

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:32   #374
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Co za chamstwo, przecież odwożenie to nie był niczyj obowiązek, równie dobrze mogły zostać na tym przystanku albo wracać taksówką, ale niektórzy myślą, że im się wszystko należy

Ja się różnych rzeczy w tej kwestii nasłuchałam, łącznie z tym, że skoro mam auto to jestem ich szoferem (tak użyto tego słowa), bo przecież jesteśmy znajomymi, a jak byłam chora to gdyby nie jedna jedyna osoba to bym nie miała nadrobionych notatek itd ;/
Wcześniej (zanim dzieciaki rozjechały się na studia) jeździliśmy na zmianę samochodami. Zawsze się umawialiśmy kto nas dziś zabiera na piwo, a jak nie, to robiliśmy zrzutę Ale nie wszyscy tacy są...
Dodam, że jak znajomy zee mną jeździł po paczki z paczkomatu, to nigdy nie chciał za to kasy. Więc kupowałam mu kilka piw lub zapraszałam do siebie i wtedy szła wódka w ruch

Cytat:
także dla koleżanki za to, że potrafi słuchać krytyki
Ja tej bidulce, o której wcześniej pisała, też coś powiedziałam... Chodziło o to, że na każdych zajęciach robiliśmy coś w grupie i ona nawet palcem nie kiwnęła. Nawet sama na listę się nie wpisała! Zawsze okazywało się, że byliśmy najlepszą grupą i dostawaliśmy + Później za te plusy byliśmy zwolnieni z kolokwium i dostaliśmy 5. Powiedziałam jej, że mogłaby nam podziękować. A ona do mnie z mordą, że nie dość, że przesadzam, to jeszcze sobie wymyślam. Wyszłam na kłamczuchę, a druga dziewczyna (ta dobra, miła) udawała, że tego nie słyszy... Tamta się obraziła, a druga twierdząc, że nie jest po niczyjej stronie nawet mi teraz część nie powie... Przyjaciółki.

Cytat:
fajne dzieci dziewczyny

klawiatura bezprzewodowa mi padła i wyciągnełam starego rumpa oj jak ciężko na tym pisać
Fajne, fajne
Psuja jesteś!
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 10:43   #375
izka@izka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolaKG Pokaż wiadomość
Ale na pewno też z niej taki słodziak jak z tej dwójki
tak, tak, słodziudka, tylko, że już w tym trudnym wieku, i czasem daje popalić,
Stary 2011-07-11, 11:21   #376
musso4
Zakorzenienie

kurier już był opisałam co nieco na głównym najlepsza było moja córka, jak zobaczyła paczkę z avonu to nawet czekoladki rzuciła a uwielbia je ponad wszystko
Stary 2011-07-11, 11:53   #377
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
kurier już był opisałam co nieco na głównym najlepsza było moja córka, jak zobaczyła paczkę z avonu to nawet czekoladki rzuciła a uwielbia je ponad wszystko
No to chyba rośnie z niej przyszła konsultantka Zaczyna obchodzić święto paczki razem z mamusią

Początkująca scraperka
Zapraszam
Stary 2011-07-11, 13:11   #378
musso4
Zakorzenienie

no laseczki robię eksperyment z naszą farbą, rozrobiłam małą ilość do próby uczuleniowej i nałożyłam na jedno pasemko co by sobie kolor oblukać za pół godziny wszystko będzie jasne

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:17
Stary 2011-07-11, 13:18   #379
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Witajcie po przerwie Ciężko za Wami nadążyć ;p

Wesele udane! A że żar się lał z nieba, olałam mega obcasy i śmigałam po sali w balerinach, pierwszy raz w życiu makijaż po prostu płynął, po 2óch tańcach starłam całą tapetę chusteczką, zostały pomalowane oczy
Ale wyszałałam się, wytańczyłam, jednak nie trzeba było się źle nastawiać. Było bardzo dużo ludzi w moim wieku, a bałam się że to raczej impreza babć i wujków będzie. Para Młoda piękna, a pierwszy taniec ćwiczyli chyba długo
Sama mam tylko cywilny i w takich momentach zachciewa mi się białej sukni z welonem....

Problem mam taki, może doradzicie. Zamawiam avon dla sąsiadki, a ona znosi mega zamówienia ze swojej pracy, za to zawsze jej jakiś gratis czy zniżka wskoczy. Ale coraz bardziej opóźnia się z płaceniem. Wczoraj dopiero zapłaciła za kosmetyki, na które faktura była do 07.07 :/
Ja to płacę ze swojego, męża już czasem nerwy ponoszą bo to nie o 20-50zł chodzi a bywa że 200
A z drugiej strony nie wiem jak z nią gadać, bo też nie chcę stracić dobrego źródła zamówień, zawsze na 150 uzbiera.
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:45   #380
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Witajcie po przerwie Ciężko za Wami nadążyć ;p

Wesele udane! A że żar się lał z nieba, olałam mega obcasy i śmigałam po sali w balerinach, pierwszy raz w życiu makijaż po prostu płynął, po 2óch tańcach starłam całą tapetę chusteczką, zostały pomalowane oczy
Ale wyszałałam się, wytańczyłam, jednak nie trzeba było się źle nastawiać. Było bardzo dużo ludzi w moim wieku, a bałam się że to raczej impreza babć i wujków będzie. Para Młoda piękna, a pierwszy taniec ćwiczyli chyba długo
Sama mam tylko cywilny i w takich momentach zachciewa mi się białej sukni z welonem....

Problem mam taki, może doradzicie. Zamawiam avon dla sąsiadki, a ona znosi mega zamówienia ze swojej pracy, za to zawsze jej jakiś gratis czy zniżka wskoczy. Ale coraz bardziej opóźnia się z płaceniem. Wczoraj dopiero zapłaciła za kosmetyki, na które faktura była do 07.07 :/
Ja to płacę ze swojego, męża już czasem nerwy ponoszą bo to nie o 20-50zł chodzi a bywa że 200
A z drugiej strony nie wiem jak z nią gadać, bo też nie chcę stracić dobrego źródła zamówień, zawsze na 150 uzbiera.
ja mam podobnie z weselem siostry tż, niby się cieszę, ale jakoś tak bez przekonania, wiadomo pójdziemy, ale... nie chce mi się, wolałabym iść do kogoś innego

porozmawiaj z sąsiadką, powiedz, że musisz zakładać ze swojej kasy, bo masz termin płatności i avon wstrzymuje paczki jak się nie przestrzega i że nie zawsze masz tyle swoich żeby zakładać za nią

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

ja już po eksperymencie z farbą i... jasna miedź jest ruda jeszcze w tym tygodniu zrobię całe włosy i opiszę wrażenia na wątku głównym, jakbym sugerowała się kolorem na pudełku, lub na wzorniku, to nigdy bym nie kupiła tej farby, trochę im nie poszło pod tym względem
Stary 2011-07-11, 13:56   #381
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:

ja już po eksperymencie z farbą i... jasna miedź jest ruda jeszcze w tym tygodniu zrobię całe włosy i opiszę wrażenia na wątku głównym, jakbym sugerowała się kolorem na pudełku, lub na wzorniku, to nigdy bym nie kupiła tej farby, trochę im nie poszło pod tym względem
No i super
Stary 2011-07-11, 14:08   #382
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
No i super
wiedziałam, że się ucieszysz
Stary 2011-07-11, 14:14   #383
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:

Wzięłam 1 z demo i 1 za 50gr A dla Mamuśki złoty mahoniowy brąz - mam nadzieję, że nie będzie ciemny, bo mnie ukatrupi
Stary 2011-07-11, 14:18   #384
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
porozmawiaj z sąsiadką, powiedz, że musisz zakładać ze swojej kasy, bo masz termin płatności i avon wstrzymuje paczki jak się nie przestrzega i że nie zawsze masz tyle swoich żeby zakładać za nią
Tylko wiesz, jacy są ludzie, czuja się urażeni byle czym i bardzo prawdopodobne, że sąsiadka odwróci się na pięcie i pójdzie zamawiać u kogo innego. Z drugiej strony jest trochę tak, że jak dasz komuś palec, to weźmie całą rękę. Raz poczekasz na pieniążki tydzień, to za drugim razem poczekasz sobie już 2. Ja, jak wiem, że się doczekam, to cierpliwie czekam.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:22   #385
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

Wzięłam 1 z demo i 1 za 50gr A dla Mamuśki złoty mahoniowy brąz - mam nadzieję, że nie będzie ciemny, bo mnie ukatrupi
właśnie umyłam głowę, bo napisane, żeby 24 h przed farbowaniem nie myć, a miałam pianke, lakier itp. coś mama wspominała, że ma jutro mieć wolne to jak dziecko pójdzie spać to będziemy się farbować nawzajem chyba trzeba się sugerować numerami kolorów, bo nawet kolory na próbniku jakieś dziwne, takie podobne zapisałam sobie w ulubionych post napisany przez cebulkaa, są w nim objaśnione oznaczenia numeryczne:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3448
Stary 2011-07-11, 14:44   #386
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ja też się cieszę zarzucisz jutro fotkę??
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:46   #387
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
ja też się cieszę zarzucisz jutro fotkę??
jak tylko ufarbuję, to napewno obfocę
Stary 2011-07-11, 15:49   #388
katniewojt
Zakorzenienie

Próbowałam sobie zrobić pazurki metodą wodną i Przy pierwszym podejściu pierwszy okrąg mi się przełamał i musiałam wszystko wywalić. Potem były jeszcze 2 podejścia. Za każdym razem lakier nie chce mi się rozchodzić i robi się tylko małe oczko. A najgorsze jest potem Wsadzę paznokcia, wyciągam, a lakier jest pływający i nie chce w ogóle schnąć Tak jakby warstwa była za gruba, a puszczam tylko kilka oczek Zrobię jeszcze 1 podejście, ale najpierw woda musi mi się odstać...
Stary 2011-07-11, 15:57   #389
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Próbowałam sobie zrobić pazurki metodą wodną i Przy pierwszym podejściu pierwszy okrąg mi się przełamał i musiałam wszystko wywalić. Potem były jeszcze 2 podejścia. Za każdym razem lakier nie chce mi się rozchodzić i robi się tylko małe oczko. A najgorsze jest potem Wsadzę paznokcia, wyciągam, a lakier jest pływający i nie chce w ogóle schnąć Tak jakby warstwa była za gruba, a puszczam tylko kilka oczek Zrobię jeszcze 1 podejście, ale najpierw woda musi mi się odstać...
z tego, co wywnioskowałam, to nie każdy lakier się nadaje do tej wodnej metody
wymień ten nierozchodzący się ... widocznie jest za cięzki/za gęsty

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:07   #390
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
z tego, co wywnioskowałam, to nie każdy lakier się nadaje do tej wodnej metody
wymień ten nierozchodzący się ... widocznie jest za cięzki/za gęsty
zgadza się, trzeba spróbować z innymi lakierami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości