Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 13:36   #871
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Niestety odkąd wstała cały czas marudzi, pręży się albo płacze Własnie wisie na U.
Cały czas mam obawy, ze mała się nie najada, bo je tylko 10 min. i zasypia, czasem uda nam się, że poje 15-20 min.

Powiedzcie mi proszę, 10 minut to chyba za mało?

A muszę się pochwalić, że cc zniosłam super i dziś weszłam w spodnie sprzed ciąży
jak śpi ładnie po tych 10min to się nie martw, malutkie dzieci bardzo się męczą jedzeniem i dlatego zasypiają ... a zaraz się budzą i krzyczą że głodne

już w spodnie z przed ciąży weszłaś

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Czy taki maluszek może już nie jeść w nocy? Dodam, że w ciągu dnia koło 700 ml mleka modyfikowanego wypija. Hani leci teraz 10 tydzień.
spokojnie, jak się nie budzi tzn że już jest gotowa,
poza tym Hania takiej długiej przewry jeszcze nie ma, skoro nie je od 22 do 6
Gabrysia na UU też już potrafi spać 7-8h tylko że ja ją wczesniej kłade, dlatego mi się budzi w nocy
Zosia w tym wieku to już spała od 20 do 5-6 rano i ja się tym jakoś nie przejmowałam

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:42
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:37   #872
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzięki za kciuki

matal męzowi zdiagnozowali jakiś czas temu wadę wrodzoną serca - ma dwupłatkowośc zastawki i do tego na nieszczęście wykryli mu tętniaka aorty wstępującej, pojechał do Anina na konsultację i badania - zobaczymy co zadecydują
.
Atiz, trzymam kciuki za twojego Tż-ta
Co do tego tętniaka, no nieszczeście że go ma, ale SZCZĘŚCIE, że go w porę zdiagnozowali...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-07-11 o 22:43
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:57   #873
mamaoptymistka
Zadomowienie

Gusia u nas też tak było 10-15 minut maksymalnie a teraz 5 minut i jest zadowolony więc się tym nie martw.

antropia jak miło że lekarka tak Ciebie doceniła super mamo

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-11 o 13:59
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:04   #874
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

antropia jak miło że lekarka tak Ciebie doceniła super mamo
dziękuje
oj przestańcie już bo się zawstydzam
Stary 2011-07-11, 14:32   #875
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Moja maruda od 7 do 10 stwierdziła, ze spać nie będzie (a karmiłam o 6 i spała 5 minut), ja oczy na zapałkach

A może spróbuj we flanelke owijać.

Ja mam mega sprzatanie do zrobienia. Stos ubran do prasowania. A spać mi się chce okrutnie. Więc na razie korzystam, ze Pszczoła śpi i kimam razem z nią.

Aha i melduje, ze dziś rano odpadł nam kikucik. W końcu

W końcu kupiłam też karuzelke, zdecydowałam się na Rainforresta
za kikucik

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wow to naprawdę rewelacyjny wynik Aguś
U mnie ruch to tylko chodzenie w kółko pokoju z dzieckiem na ramieniu do odbicia i spacery - jest 1kg mniej niż przed ciażą, ciuchy w pasie za luźne, a brzuchol jeszcze trochę sterczy jak to się stało?
kochana brzuch musi troche wiecej czasu potrzebowac na dojscie do siebie ja tez mam taka opone, ale jest coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
dorkabl ja ze 2 dni temu przestałam krwawic - nie wiadomo czy jeszcze krwawienie nie wróci..

Grazin;od czego Cie boli kręgosłup? od noszenia ?
Rób dużo zdjęc a aparat fajniutki, malutki zgrabniutki.
Mąż w pracy wygrał jakiegoś samsunga w konkursie więc jak mi się nie będzie podobał to opylę i kupię ten który polecasz.
Mam także soniaka w domu w Czewie ale takiego duużego i zdjęcia kapitalne więc na pewno będziesz zadowolniona.
Rób duuzio zdjęc Sebusiowi !

mamaoptymistka; nie pomogę z kropelkami bo Gabi poza moim mleczkiem jeszcze nic innego w buzi nie miała.

agus87; pięknie z wagą poleciałaś !!

Scio bedziesz zadowolona z karuzelki ! za kikucik Tez mam tone prasowania
ja dopiero zaczynam
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
listopadowa, dzięki za podpowiedź, spróbujemy może z wodą na początek

Z powodu tej nieszczęsnej kupy zapomniałam, że moje dziecko skończło dzisiaj 2 m-ce

sania, my szczepimy jutro 5 w 1, u nas kosztuje 120 zł, myślę pozytywnie, szczepionka ma pomóc Pepe i innej opcji nie biorę pod uwagę
za 2 miechy!

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Dziękuję za życzonka na fb U nas dzień pochmurny i ponury. Mała spała nam od 23 do 6.30. Zjadła koło 22 ostatni raz. Czy to jest ok, że nie je już w nocy wcale? Bo wczorja to mi w sumie późno zasnęła, bo generalnie kładziemy ją przed 22 i budzi się koło 6...Czy taki maluszek może już nie jeść w nocy? Dodam ,że w ciągu dnia koło 700 ml mleka modyfikowanego wypija. Hani leci teraz 10 tydzień.

Grazin odp Ci w sms, ale powtórzę, że mnie też strasznie boli kręgosłup i może nie tyle sam krzyż(chociaż mam jakieś kłucie koło łopatek),ale lędźwie i miejsce wkłucia znieczulenia. W brzuchu też mam, tak jak Ty, jakieś dziwne uczucia czasem ucisku, pisałam o tym wcześniej, tak jakby pod żebrami, raz z lewej, raz z prawej, a jeszcze kiedy indziej boli mnie w okolicach pępka,jakby jelita. Czy ktoś się zna na bólach kręgosłupa, lędźwi i wie czy mogą one promieniować na żebra z przodu??? Jeszcze do tego strasznie się garbię, bo jak byłam w ciąży,to mi brzuch podtrzymywał kręgosłup i w miarę prosto siedziałam, a teraz masakra:P

Moria Hanulka zasypia ze smokiem,ale jak zaśnie to jej wypada i już go do rana nie woła, ale lubi sobie właśnie przed snem zaciągnąć

Co ile się wymienia smoczki? One się zużywają? Ja mam na razie 2 z aventa cały czas w użyciu i nie wiem, czy nie powinnam wymienić? Nie chodzi mi o większy rozmiar, tylko o to, czy to się zmienia tak jak szczoteczki do zębów co jakiś czas

listopadowa Twój TŻ usilnie próbuje zmusić Cię do aktywności fizycznej Myślę, że nawet nie dla niego,ale dla siebie samej powinnaś się skusić, bo nawet dla zdrowia psychicznego fajnie będzie wyrwać się z domu i poruszać. Dobrze że zdecydowałaś się wykupić wejściówki na te zajęcia.
co do smoczkow od butelek
ja sie zorientowalam, ze moja ola moze pic juz 2 czyli powyzej 1 miesiaca
ale on ma wieksza dziurke i wiecej leci i sie czesciej krztusi
wiec jej daje na zmiane, ale chyba lepiej wroce do tych mniejszych
dluzej pila, ale spokojnie

moja szwagierka ma syna 2 letniego i on jedzie na jedynkach do tej pory

schowalam mate do szafy kiedys moze sie przyda
za 100 zl
kupilam Natanielowi spichy, body, czapeczki i dokupie wielka pake pieluch w

dzisiaj wieczor pelen wrazen

teraz pracuje, na 16.30 do kosciola na blogoslawienstwo dla niemowlat z olenka, bo mamy rekolekcje, obraz Jasnogorski do nas zawital, pozniej do nataniela i na 18 mamy gosci do olenki
Stary 2011-07-11, 14:43   #876
MoniaK
Zakorzenienie

atiz, ja też trzymam kciuki za Twojego męża
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:46   #877
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mamaoptymistka; co robisz na obiad ??

Racja, Gabi dostaje witaminki
Tylko, że tak na 7 dni w tygodniu zdaza się, że przez 2 dni zapomnę !!
a do tego mam wrażenie, że spora część witaminki rozlewa się jej po policzkach
Jak podajecie bobaskom K+D
Ja w trakcie karmienia wciskam kapsułkę do jej buzi ale cosik dziurawą ma buźkę albo ja źle podaję.

bassienka; nie chce spać bo pewnie ma skok
My wszystkie usprawiedliwiamy marudzenie naszych dzieci własnie skokiem
Fajnie, że zajrzałaś d0 nas
gusia witajcie w domku gratuluje córci
ewesko cieszę się, ze z Piotrusiem już lepiej i trzymam kciuki za Olę
sania my szczepiliśmy szczepionka 5 w 1, u nas kosztowała 120zł
Fajnie, że kolki miajają ! ODczuwasz ulgę na pewno

Camomile; daj znac jakie wrażenia po spacerku Fajnie mieć koleżankę z wózkiem Wspólne tematy, wymienianie opinii i poglądów - super

anulinka najlepszego z okazji 2 msc !!!!!!!!!!
(ale przezyłaś w sobotę z tym samochodem... wspoółczuję)

antropia; no gratuluję takich pochlebnych opinii.
Usłyszeć od lekarza takie słowa to niezłe wyróżnienie, nie wspominając o pochwałach z ust TŻ ! Bezcenne
A ile ten trądzik moze trwac ? Ja juz nie mam do niego nerwów
Widze, ze jak Gabi jest gorąco to się nasila - nie wiem co ma piernik do wiatraka ale tak właśnie się dzieje

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:46   #878
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jak śpi ładnie po tych 10min to się nie martw, malutkie dzieci bardzo się męczą jedzeniem i dlatego zasypiają ... a zaraz się budzą i krzyczą że głodne

już w spodnie z przed ciąży weszłaś

Widzę właśnie, że strasznie się męczy jak je. Ciężko jej też pewnie dlatego, że przez te dni co leżała na innym oddziale cały czas jadła z butli. Nie musiała się tak wysilać, żeby jedzonko leciało I teraz z niej taki nerwus. Jak dobrze nie złapie to zaraz afera

W spodnie weszłam Miałam cięcie do cc wzdłuż, więc nie mam 'oponki' . Cieli mnie po starych bliznach, które trochę się rozeszły w czasie ciąży, więc musieli wyciąc stare aby zszyć na nowo i już troszkę brzuszka mniej

Cytat:
Gusia u nas też tak było 10-15 minut maksymalnie a teraz 5 minut i jest zadowolony więc się tym nie martw.

W szpitalu mnie nastraszyli, żebym pilnowała, że ma jeść 15-20 min bo będzie na wadze tracić
Strasznie niezadowolona byłam z opieki

Antropia smyram ją pod bródką, masuję rączkę w środku a ona wtedy puszcza U i śpi dalej z błogą minką
dla Ciebie super Mamo

Atiz ode mnie też są!

Daisy

Zjadłam obiadek domowy, mniam!!!!!!!!!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:52   #879
mamaoptymistka
Zadomowienie

ddaaiissyy kombinowałam dziś z tym obiadem zrobiłam piersi z kurczaka w paski z cebula pieczarkami i pomidorami na patelni z razowym makaronem, bałam się czy da się to zjeść ale o dziwo było bardzo smaczne. Mąż był zachwycony.

Gusia moje zdanie jest takie że jak dziecko jest głodne to się upomina i krzyczy w niebogłosy. Wiadomo że trzeba też to kontrolować żeby nie było długich przerw ale spokojnie wszystko się wyreguluje.
Dużo zdrówka dla Twojej maluszki
Stary 2011-07-11, 14:59   #880
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
antropia; no gratuluję takich pochlebnych opinii.
Usłyszeć od lekarza takie słowa to niezłe wyróżnienie, nie wspominając o pochwałach z ust TŻ ! Bezcenne
A ile ten trądzik moze trwac ? Ja juz nie mam do niego nerwów
Widze, ze jak Gabi jest gorąco to się nasila - nie wiem co ma piernik do wiatraka ale tak właśnie się dzieje
dziekuje

pediatra mi dziś powiedziała, że do 3 miesiąca i własnie nasila się jak maluszkowi gorąco...np. jak leży na jednym policzku to będzie miał więcej....jak czapkę założymy ja gorąco to na czole będą itd.
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Widzę właśnie, że strasznie się męczy jak je. Ciężko jej też pewnie dlatego, że przez te dni co leżała na innym oddziale cały czas jadła z butli. Nie musiała się tak wysilać, żeby jedzonko leciało I teraz z niej taki nerwus. Jak dobrze nie złapie to zaraz afera

W szpitalu mnie nastraszyli, żebym pilnowała, że ma jeść 15-20 min bo będzie na wadze tracić
Strasznie niezadowolona byłam z opieki

Antropia smyram ją pod bródką, masuję rączkę w środku a ona wtedy puszcza U i śpi dalej z błogą minką
dla Ciebie super Mamo
dziekuję
moim zdaniem nie masz się co martwic...
jeszcze malusia jest...ma mały żołądeczek...
jak się najada i nie płacze to wg mnie jest ok..

u mnie ssak się budzi..
śpi już od 12
czas na obiadek

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

daisyy ja małemu daje witaminki zaraz po kąpaniu przed samym karmieniem wciskając do buziolka....i jakoś przełyka

lece bo ryyyyyyyyyyyyyyyyyykkkk
Stary 2011-07-11, 15:00   #881
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny ja tak na szybko!

Poplakalam sie jak mama wyjezdzala smutno mi troszke no, ale mam pare spraw do zalatwienia to nie bede miala czasu myslec...

Dolaczam do klubu niewyspanych, bo moj Antek obudzil sie o 3 i ani myslal spac

Do mam karmiacych mm: ile mozna trzymac zrobione mleko w butelce przed podaniem? Np. jak chce isc na dlugi spacer to ile takie mleko zrobione moze stac? Czy musi odrazu wypic?

Listopadowa, niezla mamuska z Ciebie. Dalabym milion dolcow by wygladac tak jak Ty

Bassienka za zdrowko Malutkiej no i oby kolki faktycznie poszly w cholerke

Daisy za lapki!!! No i moj Antek tez jeszcze kolek nie mial i tez ma duzy apetyt czasem

Gusia noworodki tak maja. Jak bedzie glodna to z pewnoscia Ci o tym ''powie''
Stary 2011-07-11, 15:13   #882
the_sania
Wtajemniczenie

dziękuję za odpowiedzi taaak, trzeba byc dobrej myśli.

Daisy ja kolek nie miałam, z którąś mnie pomyliłaś :P a o nóżkę jeszcze jutro zapytam, bo ja UU praktycznie nie karmię, więc mi magnez byłby niepotrzebny.

Pauliziu niby na pudełku napisane "zaraz przed podaniem" przygotowac. ale czasem mi mleczko dla niego nawet w domu stoi z pół godziny. jak ciepłe to podam. a teraz kupiłam na allegro takie miarki do mleka w proszku z TT. na spacer mam w butli ciepłą wodą, a później przed samym karmieniem dosypuję mleko. jak nie miałam tych miarek, to brałam całe opakowanie głowa do góry, będziesz tęsknic teraz, bo dopiero co mama wyjechała, ale z dnia na dzień będzie lepiej

Gusiu Ty chudzino jak zazdroszczę tego wejścia w spodnie !
u nas przy cycu było to samo... i skończyło się na tym, że po 2tyg. wymiękłam i zaczęłam dokarmiać mm. teraz przystawiam do uu ale mało poje (albo daje odciągnięte ok 50ml). z każdym dniem pokarmu coraz mniej..

a Marcel dziś aniołek
chociaż jak ostatnio na forum go pochwaliłam, to się zaczęło marudzenie

właśnie... po cc ile/kiedy można cwiczyc?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:24   #883
agus87
Zakorzenienie

http://www.biomedical.pl/ciaza/cwicz...ieciu-264.html
Stary 2011-07-11, 15:50   #884
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Sania ja do Ciebie o kolce pisałam ?? a po co ?
pamiętam, że o szczepieniach oraz o drżącej nózce Zapytam jeszcze kolejnego lekarza o to drżenie.Dam znać
Za grzecznego Marcelka

Jadę zaraz na szczepienia
oby jakoś poszło.

Do później

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:54   #885
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
dzięki, juz se drukne
Rozumiem ze ty stosujesz sie do tej diety i wszystko jest ok?

Nie drukne! Łaj?
U nas nie jest ok bez względu na to jak jem

Spice Spotkałam się z opinią, żeby wymieniać co miesiąc lub częściej, jeśli się zużyją...

atiz To tym mocniej zaciskam.

Od 6 rano kolka
Z przerwą na jedzenie i 1o minutowe drzemki
Kręgosłup mi siada.
Suszarka, virbucol i rączki... NIC NIE POMAGA

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:18   #886
andziot
Zakorzenienie

daisy spróbuje tą kapsułkę wycisnąć nie na język tylko po boku, tak pomiędzy językiem i policzkiem i jak najbardziej z tyłu, wtedy dziecko się nie krztusi i ładnie połyka
za szczepienie

Paulizia jak idziesz na spcer to weź składniki na mleko, zmieszasz jak mały bedzie chciał jeść, dzięki temu będzie miał świeże
są miarki na mleko, np z aventu, w butelkę ciępłą wodę i do termoopakowania

matall pewnie jesteście oboje umęczeni szkoda, że nie ma złotego środka

Gabrynia ma dziś dzień śpiocha
teraz pojadła i lezy na kocyku
przygląda się Zosi jak maluje z babcią
trzeba by na spacer Gabe zabrać, tyle że przed chwilą deszcz padał i wichura

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:26
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:18   #887
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Od 6 rano kolka
Z przerwą na jedzenie i 1o minutowe drzemki
Kręgosłup mi siada.
Suszarka, virbucol i rączki... NIC NIE POMAGA
a tetrówka przy buźce i smok? albo bez smoka?
współczuję Ci na maxa !

Andziot u nas też pada ale trzeba by było przewietrzyć te nasze skarby my będziemy szli do biedry.. bebiko się kończy znowu

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:20
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:29   #888
matallewar
Zakorzenienie

andziot wszystko lepsze niż dzisiejszy dzień

sania ryk ze smokiem w buzi, przytulenie i noszenie nic, a odłożyć, to jeszcze gorzej...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-11, 16:46   #889
MoniaK
Zakorzenienie

U nas też dzisiaj pogoda do d... choć duszno jest, tak więc siedzimy w domu.

Mattal, trzymaj się dzielnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:53   #890
atiz
Rozeznanie

matal bidulko, wspólczucia

gusia nie przejmuj się moje dziecie też na początku jadło króciótko, ważne żeby dobrze przybierała na wadze

Kurcze mam nadzieję że to nie zabrzmi przemądrzale ale przez te ponad 2 miesiące mam wrażenie że zdobyłam taka wiedzę na temat dzieci że łochochocho heheh Jeszcze 3 m-ce temu byłam totalnie zielona, ile człowiek się uczy przy takim
maluchu

Mąz załamany służbą zdrowią, przyzwyczajony do prywatnej zwariował w spitalu, hehe uspokoili go, mamy co pół roku robić usg i sprawdzac wielkośc tętniaka jak przekroczy 50 mm (teraz jest 46) to zgłosić się do nich ponownie, poza tym lekarz uspokoikł go wieloma informacjami więc mam nadzieję że życie nam wróci do normy bo przez ostatnie 4 miesiące myślałam że z nim zwariuje.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:37   #891
matallewar
Zakorzenienie

TFU, TFU, śpi od 45 minut, na mnie, ale mogę siedzieć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-11, 17:50   #892
matallewar
Zakorzenienie

Lewą ręką, przywalona Edzikiem, przedstawiam Wam małego wampira
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg awampir.jpg (30,6 KB, 73 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-11, 17:51   #893
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gusia moje zdanie jest takie że jak dziecko jest głodne to się upomina i krzyczy w niebogłosy. Wiadomo że trzeba też to kontrolować żeby nie było długich przerw ale spokojnie wszystko się wyreguluje.
Dużo zdrówka dla Twojej maluszki
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziekuję
moim zdaniem nie masz się co martwic...
jeszcze malusia jest...ma mały żołądeczek...
jak się najada i nie płacze to wg mnie jest ok..
Znowu pojadła 10 minut, w międzyczasie odbiła i teraz sobie śpi. Mam nadzieję, że się będzie upominać o papu, bo boję się, że nie będzie przybierać.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Gusia noworodki tak maja. Jak bedzie glodna to z pewnoscia Ci o tym ''powie''
Mam nadzieję!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Gusiu Ty chudzino jak zazdroszczę tego wejścia w spodnie !
u nas przy cycu było to samo... i skończyło się na tym, że po 2tyg. wymiękłam i zaczęłam dokarmiać mm. teraz przystawiam do uu ale mało poje (albo daje odciągnięte ok 50ml). z każdym dniem pokarmu coraz mniej..
Tż kupił W razie w MM dzisiaj. Niech lepiej będzie w pogotowiu.

Powiem Wam, że to przez ten szpital. Tam mnie nastraszyli, że jak dziecko je tylko 10 minut to zjada tylko ten pokarm mało wartościowy i się nie najada. I karmię małą z zegarkiem w ręku, chociaż to głupie Ale ponoćdopiero po 10 minucie pokarm jest bardziej odżywczy

Dziękuję za porady doświadczone mamuśki

Opis porodu w klubie i nowa fotka w albumie

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-07-11 o 17:52
Stary 2011-07-11, 18:20   #894
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall Ty karmisz tylko UU? Nie podajesz butelki?

Atiz z dnia na dzien jestesmy coraz bardziej wyedukowane w sprawach dziecka Ciesze sie, ze jest lepiej z Tz

Saniu, Andziot dzieki za odpowiedz. uzywam butelek TT wiec zakupie taki sprzet Ewentualnie biore kartoniki, ale czasem sie mecze z ich otwieraniem i mozna sie ubrudzic

Bylismy na spacerze. Zahaczylismy o Bootsa i kupilam sobie farby do wlosow... pierwszy raz od 3 lat bede sama farbowac wlosy
Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Matall czyzby Wampirek byl glodny?
Stary 2011-07-11, 18:21   #895
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia Tak, my tylko na UU No i delicolu, gripe water i herbatce z kopru Hippa

za włosy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-11, 18:21   #896
gusiagatko
Zakorzenienie

Paulizia Więc

06.07.2011
Stary 2011-07-11, 18:21   #897
matallewar
Zakorzenienie

Nie, on ma potrzebę mieć coś w buzi i tak się uspokaja...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-11, 18:33   #898
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie, on ma potrzebę mieć coś w buzi i tak się uspokaja...
Przeoczyłam fotkę
Czad normalnie Się maluszek przyssał

06.07.2011
Stary 2011-07-11, 19:15   #899
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

wiecie co nakarmiłam go o 15...jadł do 16....i padliśmy spać oboje!
nakryłam nas kocem i saplismy do teraz!
tylko, że on dalej śpi!
kąpać się musimy
dzisiaj sami bo tż w pracy
Stary 2011-07-11, 20:27   #900
mamaoptymistka
Zadomowienie

oj matall współczuje ja już 2h walczę z marudą i już mam dość

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości